Squash-nudler og raw alfredosaus.

Matlysta er ikke på topp i dag, men næring må man ha. Det blei en sein frokost, noe som forøvrig ikke er uvanlig - det uvanlige er at jeg hadde vært våken i nærmere seks timer før jeg spiste noe. Siden jeg hadde vært så lenge uten mat, og jeg ikke hadde særlig matlyst, tenkte jeg at jeg måtte lage meg noe skikkelig godt med masse næring. Da blei det squash-nudler (eller squashgetti om du vil) med raw alfredosaus.

 

 

Dette skulle egentlig vært middagen i dag, men jeg tror nok at min kjære blir glad når han heller får det som egentlig skulle ha vært middagen i går, men som utgikk på grunn av dyrlegebesøk med påfølgende kollaps for min del: Brokkoli- og blomkålgrateng, inspirert av macaronigratengen fra VeganMisjonens kokebok.

Oppskriften til alfredosausen, har jeg funnet hos The Rawtarian, HER. Oppskriften oppgir målene i cups, og hvis du har et decilitermål som måler dette, er det ikke noe problem. Hvis du ikke har det, er en cup det samme som 236, 5882365 ml - omtrent 2, 4 dl. Oppskriften på norsk blir noe a'la dette:

 

Raw alfredosaus:
♦ 4,7 dl naturelle cashewnøtter (2 cups)
♦ 1,2 dl pinjekjerner, solsikkekjerner eller cashewnøtter (½ cup)
♦ 1 ss sitronsaft
♦ 3 fedd hvitløk
♦ 3,5 dl vann (1 ½ cups)
♦ 1 ts timian
♦ 1 ts salt

Ha alt i en blender og blend til du får en tykk, kremete saus. Dette blir masse saus, og holder til minst fire squash. Sausen metter godt, så jeg er stappmett etter en squash med alfredosaus - hvis jeg i det hele tatt greier å spise opp alt. Spiser du ikke alt på en gang (og det gjør du neppe om du ikke har noen å dele med!), så holder den seg fint noen dager i en tett boks i kjøleskapet. Du kan selvsagt bruke sausen til andre typer nudler også - eller kanskje som dipp til grønnsaker, men jeg er altså veldig glad i squash-nudler.Squash-nudler:
Squash-nudler lager du enkelt ved å dele en squash i to, skrape vekk frøene inni med en teskje (hvis ikke blir det vått og udelikat), og lage strimler med en mandolin eller en julienneskjærer. Hvis du er så heldig å eie en spiralizer, bruker du selvfølgelig den. ;) Bland inn alfredosausen og spis som det er, eller topp med litt krydder hvis du ønsker det.

 


Har du laget raw alfredosaus før? Kunne du tenke deg å prøve?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 kommentarer

Nekii

14.06.2012 kl.15:35

Ser godt ut :P

Eldeen

14.06.2012 kl.15:45

Nekii: Jeg synes det er kjempegodt. :D

Inga Pernille

14.06.2012 kl.16:15

Det ser gost og sunt ut! Det der må jeg prøve en gang1 Kommentar tilbake?

Eldeen

14.06.2012 kl.16:21

Inga Pernille: Det har du helt rett i - det er både godt og sunt. ;D Anbefales! Synes det er så deilig med rawfood nå om sommeren. :)

meblogg

14.06.2012 kl.17:59

Hadde jeg hatt energi til det så ja :)

Eldeen

14.06.2012 kl.18:09

meblogg: Du får ta det en dag du har tid. Jeg synes raw food er perfekt på dager hvor jeg ikke har energi til mye matlaging. Ikke noe steking eller noe, så jeg kan ta det i etapper hvis det blir for mye på en gang. Og denne retten er noe av det enkleste jeg kan lage til middag - det tyngste er å finne fram blenderen og å lage nudler av squash - men en kan jo også bruke ferdige nudler om det blir for mye jobb. :)

Ei venninne av meg med både ME og fibromyalgi fikk forresten mer energi etter å ha begynt med rawfood. I begynnelsen måtte hun ta alt i etapper og gjerne få hjelp med matlaginga, men allerede etter kort tid hadde hun energi til å lage alt selv. :D Kunne tenke meg å spise mer rawfood enn jeg gjør, men jeg synes det er vanskelig å gå bort ifra den varme maten - særlig om vinteren.

meblogg

14.06.2012 kl.18:11

:) Er vell handlingen som er mest stress her da kanskje.

Eldeen

14.06.2012 kl.18:34

meblogg: Ja, å handle er jo selvsagt slitsomt når en er syk. Men mat må en jo ha, og det er jo ikke noe mer slitsomt eller stressende å kjøpe cashewnøtter enn kylling, f.eks. :) Alt dette får en i vanlige butikker - og mye kan en bestille på nettet om en synes det er enklere (se linkene). :)

Fotografijenta

15.06.2012 kl.14:01

Så spennende det ser ut! Godt du prøver å få i deg mat og næring ihvertfall, uansett hva matlysten sier :)

Greenfood

17.06.2012 kl.09:25

Tusentakk for så lang og fin kommentar! Jeg er absolutt enig med deg ang din teori, og har tenkt på akkurat det samme flere ganger før. Det kan liksom ikke være noen annen grunn til at folk blir nærmest fornærmet når andre spiser annerledes enn dem selv.

Jeg får også høre flere ganger at "hejjegud assa, hva kan du kose deg med en lørdagskveld a????" bare fordi jeg ikke kan spise Freia sjokolade. Jeg kan være kjempe usunn jeg, så det så! Om jeg vil kan jeg gjerne gomle i meg en pose potetgull! Nei ærlig talt, folk må lære seg å tolerere at andre spiser annerledes, uansett grunn.

Jeg var senest på en velkomsfest i går, til en jente som har vært utveklingsstudent i USA i et år. Hun har nå blitt veganer, pga alt hun har sett og hørt om kjøttindustrien der nede, som jo er ganske heftig. Naturlignok begynte vi å utveksle tanker og meninger rundt dette, spesielt ettersom jeg har vært veganer i 1 år nå, og hun gjerne ville ha litt råd. Da fikk vi beskjed om at vi gjerne måtte sette oss et annet sted å snakke "ekstrem-praten" vår. Er det mulig, sier jeg bare?

Det er nok sant som du sier, at ikke-vegetarianere/veganere snakker mye oftere nedsettende, enn motsatt. Selv prøver jeg å unngå diskusjoner rundt nettopp dette, fordi jeg vet at det alltid ender opp med sure fjes. Men såklart, jeg svarer gjerne på nysgjerrige spørsmål rundt veganisme hvis noen spør. Det gjør jeg med glede, når jeg merker at folk faktisk er åpne for det. Jeg skriver nå denne bloggen min da, men den kan jo folk velge om de vil lese. Ellers er jeg sjelden, om ikke aldri, den som starter en diskusjon om det. Den andre parten derimot, er nok litt for glad i å stille spørsmål som "ehh, du kanke få i deg proteiner vel???????".

Oslo vegetarfestival, ja! Der er det mange fine og koselige mennesker! Gleder meg veldig til å dra!

Eldeen

22.06.2012 kl.14:17

Fotografijenta: Ja, mat må man ha, uansett. :)

Eldeen

29.06.2012 kl.13:38

Greenfood: Takk selv. <3 :) Jeg fatter ikke hvorfor det å spise annerledes enn "folk flest" automatisk må bety at vi ikke koser oss med god mat og godis!? Folk skulle bare visst. Hehe. :)

Ektrem-prat? Herre Gud. Jeg er nok litt sånn som deg. Skriver gjerne om maten min på bloggen - som folk velger helt selv å titte innom, og svarer gjerne på nysgjerrige spørsmål, men er forsiktig med å starte diskusjoner om mat. Folk er jo mer hårsåre på det enn på religion og politikk! Hehe. :)

Koste du deg på Oslo Vegetarfestival? Det gjorde jeg! :D Var helt supert der i år også, synes jeg! :D

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits