På tur med Stena Saga.

Helga for snart to uker siden var jeg, som nevnt tidligere, på tur med kjæresten min. For noen uker siden vant jeg nemlig et minicruise på Stena Saga! Vi er ikke akkurat ofte bortreist, så denne sjansen kunne vi selvsagt ikke la gå fra oss. For å gjøre turen enda litt hyggeligere for oss selv, valgte vi å oppgradere til en bedre lugar (Comfort Class Plus) med dobbeltseng og vinduer. Det er jeg utrolig glad for at vi gjorde, for det gjorde turen sååå mye bedre. I tillegg var det et lite kjøleskap der med to øl, to Cola, to Ramlösa og to poser peanøtter som var inkludert i prisen, og diverse andre ting som de andre lugarene ikke har. 

 

Lugaren vår og Andreas som sitter og leser. Utenfor er Danmark. :)

 

Etter litt leting sammen med min venn Google, fant jeg ut at det skulle gå helt fint for folk som ikke tåler melk og gluten å spise mat på Stena Saga,  så da bestilte vi like godt tre måltider i samme slengen - så slapp jeg å slite meg ut før turen på å lage mat som vi hadde måttet spise i lugaren. For å være på den sikre siden, så sendte jeg en mail med bookingnummeret mitt og informasjon om hva jeg ikke kan spise, og de sendte svar tilbake om at det var i orden.

Vi reiste på lørdagen, og jeg kjørte hele veien inn til Oslo - men først stoppa vi i Lillestrøm og kjøpte jordbær, sjokolade og litt frukt til turen. Var temmelig stolt av meg selv da jeg greide (og turte!) å kjøre i Oslo - tror jeg begynner å bli klar for noen kjøretimer snart nå, bare vi får råd til det. Vi parkerte og hadde for en gangs skyld god tid. Vi var blant de første som slapp inn på båten, sånn litt over kl. 19:00, og vi gikk rett opp i lugaren. Der blei vi helt fram til vi skulle spise middag kl. 21:30. Koste oss med jordbær og slappa av - var deilig å få ei rolig stund etter bilturen og ventinga for å komme inn på båten.

 

Ligger og slapper av før maten! :)

 

Da jeg skulle skifte til kjole før vi skulle gå i restauranten, røyk begge strømpebuksealternativene mine da jeg skulle ta dem på (er det mulig?!?), så da var det bare å løpe opp i shoppinga og kjøpe nye. Pusta letta ut da jeg så at de hadde - og at det var flere igjen i min størrelse. Var litt heldigere med disse, så da blei det middag i kjole slik som jeg hadde tenkt. Hehe.

Vi hadde valgt Taste buffetrestaurant, og da jeg kom opp for å spise sa jeg nok en gang ifra om mine intoleranser. Jeg fikk glutenfritt brød, og en av kokkene viste meg hva jeg kunne forsyne meg av. Dessverre hadde han nok ikke helt den nødvendige kompetansen, for det endte med at jeg blei dårlig. Ikke så rart, for dagen etter fikk jeg vite at all den stekte maten var stekt i margarin som ikke var melkefri slik som jeg hadde fått beskjed om. Siden jeg blei dårlig og var ganske sliten i utgangspunktet, gikk jeg rett tilbake på lugaren og la meg etter middagen.

 


Vinduene på lugaren vår. Utenfor er Danmark. :)

 

Sto opp igjen dagen etterpå, dusja og ordna oss, og så gikk vi opp til frokost i samme restaurant kl. 8:30. Denne gangen var jeg nøye på å presisere at det er forskjell på laktose og melkeprotein og at jeg ikke tåler noen av delene. Det viste seg at de på kjøkkenet ikke hadde fått videresendt mailen min, så de hadde ingen anelse om at jeg skulle komme. Den ene dama i restauranten, som jeg tror egentlig bare var servitør, blei helt satt ut da jeg spurte hva jeg kunne spise, og pekte på eggerøra: "Eeh, denne potetmosen er det i alle fall melk i." Heldigvis henta hun kokken, som kunne gi meg noen litt bedre svar. Han fortalte at all den stekte maten var stekt i margarin, men tilbød seg å steke opp egen mat i olje for meg. Det takka jeg selvsagt ja til, og så blei det frokost på meg også. Dessverre blei jeg dårlig av dette måltidet også - så jeg mistenker at de pølsene de påsto var melkefrie egentlig bare var laktosefrie, eller noe i den dur.

 

Frokosten min - i alle fall deler av den.

 

For at de ikke skulle bli like stressa når jeg skulle komme tilbake til lunsj, og for at det kanskje skulle være litt lettere for meg også, så sa jeg ifra om at jeg kom til å komme tilbake en gang til, og ga dem en utskrift av mailen som jeg hadde sendt og av mailen som jeg hadde fått i retur. Da ringte de kjøkkensjefen slik at jeg fikk snakke med han, og han kom opp og lovte at han skulle sette opp ei liste over ting jeg kunne spise til jeg kom tilbake. Etter frokost gikk vi en tur i Taxfree'n, men siden magen min slo seg helt vrang, måtte jeg bare gå tilbake til lugaren og legge meg igjen. Der blei vi værende fram til lunsj kl. 14:00 - da følte jeg meg heldigvis bedre igjen.

 

Vi så mange slike på tur.

 

Da jeg kom opp i restauranten igjen for å spise lunsj, fikk jeg lista som de hadde lova meg. Istedenfor å gi meg en oversikt over alt uten laktose, melkeprotein og gluten slik kjøkkensjefen hadde sagt, så fikk jeg ei liste hvor de hadde streka under alt som var laktosefritt... Det hjalp meg jo fint lite, og da jeg spurte hvordan jeg skulle vite hva som var fritt for gluten og melkeprotein i tillegg, fikk jeg til svar: "Jammen, du har vel litt kunnskap selv også?". Jo, det er akkurat det jeg har. Derfor veit jeg at det fint kan gjemme seg både gluten og melkeprotein i de ulike rettene deres uten at det synes, og jeg veit også at pastasalaten dere har streka under at jeg kan spise - den inneholder gluten. Jeg blei ikke noe klokere, og jeg var redd for å bli dårlig nok en gang, så jeg endte opp med ett eneste glutenfritt rundstykke med noen reker på.

Da jeg gikk for å hente meg noen bær fra dessertbordet (det og fruktsalat var det eneste der jeg kunne spise), kom en av dem bort til meg og sa: "Vi har glutenfrie kaker, vil du ha det?" Jeg blei hoppende glad, og svarte: "Ja, hvis de er uten melk også, så!" :D Det var de - det var kjeks fra semper, en type med sjokolade og en med karamell. De inneholder jo sukker, som jeg vanligvis heller ikke spiser, men jeg hadde bestemt meg på forhånd for å se bort ifra det når jeg skulle på tur - det får jo være måte på hvor vrang jeg skal være. Hehe. Så selv om maten på turen i bunn og grunn var en begredelig opplevelse for min del, så hjalp det definitivt på humøret mitt at jeg fikk dessert - jeg som alle andre.

 

Desserten min!

 

Etter lunsj, så var det tilbake på lugaren igjen og slappe av litt. Pakka ferdig tingene våre, og satte dem klare ved døra. Måtte være ute av lugaren klokka fire (men bagasjen kunne stå), så da gikk vi opp i Pure Nordic Spa, hvor vi hadde bestilt inngang. Herre Gud, så glad jeg er for at vi gjorde det! Da vi skulle bestille reisa og jeg så at vi måtte være ute av lugaren klokka fire, og ikke var i land før halv sju, så vurderte jeg faktisk å droppe hele turen, for jeg skjønte ikke hvordan jeg skulle holde ut to og en halv time med folkemengder og masse støy - formen min er ikke helt der for tida. Så fant vi ut at vi kunne jo være i Spaområdet i det tidsrommet, og vips! så var turen redda. Det var ikke så mange der oppe, og vi slappa av og kosa oss i utendørs boblebad, varme basseng innendørs, opplevelsesdusjer med lukt, lys og lyd og i varme stoler med panoramautsikt. Det var fantastisk. En perfekt avslutning på turen!

 

Flere som er ute på tur. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 kommentarer

Krinstin

29.06.2012 kl.13:33

Åh, det er så typisk! Man gjør alt rett, spør og informerer på forhånd både en og to ganger og får beskjed om at det ikke er noe problem, og likevel ender man opp med mat man ikke kan spise eller evt. mat man tror man kan spise men så kunne man visst ikke det likevel. Det er så frustrerende! Det hadde faktisk vært mye greiere om de var ærlige nok til å si på forhånd at "Nei, dessverre, dette har vi dårlig med kunnskaper om". Så kan man velge å enten la være å reise, eller å ta med seg egen mat.

På vegne av mange: Argh!

Men det var godt å lese at dere fikk en del kos ut av turen likevel da, på tross av dårlig service i restauranten. Litt dessert og boblebad kan som kjent gjøre underverker :)

Eldeen

29.06.2012 kl.13:54

Krinstin: HELT ENIG! :D Det er det jeg har sagt til alle jeg har snakka med om turen også, at det hadde vært helt i orden om de hadde sagt at de ikke hadde peiling, for da kunne jeg jo bare latt være å spise der, og heller tatt med min egen mat - eller latt være å reise. Det blir noe helt annet når de sier at det går fint, jeg svir av flere hundre kroner på mat og så blir syk av å spise der. Sånn skal det bare ikke være! De på båten gjorde så godt de kunne, men det var tydelig at de burde hatt bedre opplæring når det gjelder intoleranser og allergier, for det hadde de virkelig ikke greie på. Det hjelper også fint lite at de faktisk HAR alternativer på bakrommet, når nesten ingen av dem veit om det.

Litt dessert og boblebad kan definitivt gjøre underverker, så turen blei nå ikke så verst allikevel!

Kristine

29.06.2012 kl.15:03

Så spennende og korslig at dere fikk dere en liten båt tur sammen! Synd at det ble sånn kaos med maten, det er jo kjipt.

Men håper jo dere hadde en fin tur :) Kunne ha tenkt meg å reist bort selv, men blir nok ikke i år ;)

Eldeen

29.06.2012 kl.15:42

Kristine: Ja, det var synd med maten, men vi greide heldigvis å kose oss på tur allikevel! :D Deilig å reise litt bort i blant. :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits