Sjvupp!

Sjvupp! Så var det gått halvannen uke siden forrige blogginnlegg allerede. Tida flyr! Jeg har tenkt på dere hver eneste dag, og jeg har flere ganger tenkt "NÅ skal jeg blogge!" og så har jeg satt meg ned foran PC'n og fått jernteppe, og blogginga har utgått. Visste dere forresten at det faktisk heter jernteppe og ikke hjerneteppe? Metaforens opprinnelse er fra teateret: Når jernteppet går ned, er det stengt. Et jernteppe var en brannsikker skillevegg av jern til å senke ned mellom scenen og salen i et teater i tilfelle brann. Om tanken er at man glemmer alt fordi man får jernteppet i hodet - eller at man glemmer alt på grunn av alt kaoset som gjerne oppstår under en brann, det er jeg usikker på. Personlig synes jeg det høres ut som et hyggeligere språklig bilde med et teppe over hjernen, men man får da prøve å være litt korrekt innimellom også.

 

Bildet er lånt HER.Sååå... Hva har skjedd siden sist? Forrige tirsdag hadde jeg min første time hos fysioterapauten igjen etter at han har hatt sommerferie. Han fikk lov til å jobbe litt med min supervonde rygg, og fortalte meg at jeg hadde fått en aldri så liten skiveutglidning - men visstnok ikke noe prolaps. Sånn går det når jeg har hatt litt mer energi enn vanlig i noen dager og faktisk har gjort litt mer enn bare å hvile. Jeg fikk sitteforbud (eller i det minste beskjed om å sitte så lite som mulig) og beskjed om å enten ligge på ryggen, stå eller gå - helst i ulendt terreng. Ikke ligge i ulendt terreng altså, men gå i ulendt terreng.

Dere aner ikke hvor vanskelige de rådene er å følge når man sliter med smerter og utmattelse. Takket være elendig blodsirkulasjon og fibromyalgismertene, greier jeg ikke å ligge så lenge av gangen på ryggen, og takket være utmattelsen, greier jeg heller ikke å stå eller gå så lenge av gangen. På tirsdag hadde jeg vel og merke litt energi igjen fra de gode dagene, men etter å ha stått og gått det meste av både tirsdag og onsdag, var det ganske tomt på reservelageret.

 

Bildet er lånt HER, og jeg ligner ikke engang litt på denne dama, men hun er veldig flink til å illustrere hvor jeg har vondt.

 

Tomt for energi eller ei - torsdagen brukte jeg i hovedsak til å skrive og sende en mail til min psykiatriske sykepleier, som han igjen skulle bruke for å utforme en invitasjon med saksliste til legen min, fysioterapauten min og NAV. I september skal vi nemlig ha et ansvarsgruppemøte - mitt aller første på de 2 ½ årene jeg har gått hjemme. Så nå krysser jeg fingrene for at noen dukker opp og at vi kanskje alle sammen blir litt klokere etter dette møtet. Det skal bli spennende!

Fredagen forsvant for det meste på facebook, slik dagene ofte gjør når jeg er for dårlig til å gjøre noe særlig, men for frisk til å bare ligge og sove/stirre i veggen. Da er jeg gjerne aktiv i støttegruppa som jeg er med og driver, sosialiserer litt med venner og selvfølgelig: kikker på massevis av søte, fine og/eller morsomme bilder - fortrinnsvis lolcats. Jeg elsker lolcats, og de gjør enhver middelmådig dag straks mye bedre. På kvelden kom Raymond på besøk, og han og Andreas mishandla et par ødelagte vaskemaskiner som skulle kastes slik at de blei enda mer ødelagte.

 

Bildet er lånt HER.

 

Lørdagen dro Raymond hjem (eller i alle fall til et sted som ikke var her) og Andreas leverte de mishandlede vaskemaskinene på gravplassen for ødelagte elektriske ting. Jeg var temmelig gåen, så det blei ikke engang noe særlig facebookaktivitet denne dagen. Desto mer Buffy med min kjære. Til og med middagen utgikk, og det gjorde den på søndag også, for da var jeg enda dårligere. Natt til søndag sov jeg nemlig fint lite og temmelig dårlig, for da jeg våkna og måtte snu meg etter å ha sovet en times tid, fikk jeg skikkelig karusellfølelse - og ikke på den morsomme måten. Føltes som jeg blei kasta rundt i full fart og jeg blei skikkelig kvalm og uvel. "Anfallene" fortsatte litt utover søndagen, men svakere og svakere til det til slutt ga seg og var borte på mandag.

På mandag var jeg til gjengjeld utslitt, så det blei ikke så mye aktivitet på meg da heller. Vi gikk tom for Buffy på søndagen, så på mandagskvelden blei det Prison Break. Siden middagen utgikk både lørdag og søndag, så koste vi oss med vegetarmaki på mandag istedenfor, og det var rein og skjær lykke!

 

Vegetarmaki - mmmm!

 

Tirsdag blei også en rolig dag for meg, men heldigvis hadde jeg litt mer energi, så jeg orka både å være med i butikken og å tilberede maten som skulle på grillen. Det til tross for at Andreas ikke greide å komme hjem til avtalt tid fordi firmabilen streika ca. 7 km hjemmefra og han måtte vente på Viking i to timer før han kom hjem. So close, yet so far.

Tirsdag var jeg forresten veldig glad fordi Edward-Sokrates endelig kom hjem etter å ha vært borte i fem dager - igjen. I sommer har han vært på små ferier stadig vekk, og jeg synes han i det minste kunne ha sendt et kort - kastrert hannkatt som han er og all ting. Siden jeg var så glad på tirsdag og siden det var så koselig å være ute og grille, så foreslo jeg til Andreas at kanskje vi skulle sove på terrassen den natta. Han sa ja, og sånn blei det. Ut med liggeunderlag, overmadrass, dyner og puter. Ja, og så det elektriske varmepleddet mitt da.

 

Turtelduer klare for natta på terrassen. ♥ (Og nei, det blei ikke noe slibrig action til naboenes underholdning - bare en morsom "telttur".)

 

Vi har presenning over hele terrassen for tida i håp om å holde det tørt nok til å få malt før vinteren til tross for stadige regnbyger, så det er nesten som å være i en slik teppe-hytte som alle med en minneverdig barndom forhåpentligvis har laga en eller annen gang. Selv hadde jeg ikke overnatta i en slik teppe-hytte siden jeg var 15 ½, og for Andreas sin del så var det nok mye lenger (om han noen gang har gjort det - det veit jeg faktisk ikke!), så det gjorde seg med ei natt i presenning-hytte.

 

Presenning! :D

 

Storm-Alexander (som vi forøvrig begynner å bli temmelig sikre på at egentlig er ei Ida-Alexandra) synes det var kjempestas å få være ute med oss hele natta og lå i fotenden vår og sov natta gjennom. Andreas sov også, men selv fikk jeg ikke sove noe særlig fordi kroppen var lei og underlaget i hardeste laget. Allikevel var det utrolig deilig å ligge ute i frisk luft, og jeg følte meg overraskende opplagt da jeg sto opp klokka SJU om morgenen. Det er sånn omtrent 7-8 timer tidligere enn jeg sto opp på mandag. Hehe. :)

 

Storm-Alexander slæsj Ida-Alexandra koser seg ute! :)

 

Firmabilen til Andreas var fortsatt svært syk og verkstedet hadde imponerende dårlig service, så de fikk beskjed om å holde fingrene unna slik at Andreas kunne få bilen til et annet verksted. Dagen blei en smule oppstykka med Andreas som først måtte hente noen deler i bilen på Bjørkelangen, deretter hente selve bilen på kvelden når folk var hjemme og kunne kjøre han utover (han får jo ikke kjørt to biler hjem igjen, og jeg har fremdeles ikke lappen), gjøre kontorarbeid hjemme fordi han ikke fikk kjørt rundt og gjort det han vanligvis gjør, skru ut batteriet på privatbilen vår så han hadde en backup når han skulle frakte bilen som egentlig ikke virka helt fra oss og til Elverum i dag, og så videre. En liten service måtte han uansett ut på, og uten firmabil, så blei det Volvo 850 med meg bak rattet og rød L på bakluka.

En tur på IKEA med lillebror-Bjørnar rakk vi også, selv om Andreas jobba flekkvis det meste av dagen. Lillebror-Bjørnar skal nemlig flytte hjemmefra og til Hamar i helga, for å studere så han kan bli lærer, så da trenger han jo litt stash til sitt nye hjem. Vi trengte også litt stasj til hjemmet vårt. Eller - trengte og trengte. Ønska oss er vel mer korrekt. Uansett lukta det temmelig svidd av plastkortet vårt også etter endt IKEA-vandring. Det blei nye håndklær (så kan Bjørnar få våre gamle), skuffeavdelere, en dampinnsats, nye hodeputer til meg og et par andre praktiske ting. Ikke noe pyntedilldall - bare relativt kjedelige ting, altså - men like fullt ting som gjør hverdagen hakket mer smooth enn den var før....Hadde jeg bare kommet på å ta et før-bilde! Det blei mange ganger mer praktisk og sååå mye finere i skuffene med litt system! :D

 

I dag har jeg fått svi for kjøringa og IKEA-turen i går, men det overlever jeg. Har brukt dagen på å slappe av og komme meg til hektene igjen. Har sittet litt på facebook, har øvelseskjørt opp på Aursmoen og henta fire pakker fra iHerb og i kveld/natt har jeg holdt på med dette blogginnlegget i flere timer. (Ja, jeg er vanvittig treig.) Kjenner at hjernen snart kortslutter og at det begynnet å bli på høy tid å klatre opp trappa og legge seg, men jeg skal bli ferdig med dette blogginnlegget først, slik at dere har en mil med lesestoff å våkne opp til i morra - hehe!

En av de nærmeste dagene har jeg store planer om å poste et matinnlegg igjen, for snille Cilie som blogger om fibromyalgi, helse og litt forskjellig har vært så snill å skryte av meg på bloggen sin, og da må jeg jo følge opp! Nå har jeg ikke mer på hjertet for denne gang, så da kryper jeg til sengs etter neste bilde - og så skal jeg se om jeg orker å svare på kommentarene dere har vært så skjønne å skrive til meg siden sist i løpet av morgendagen eller helga! :)


Deler av dagens iHerb-fangst! Goood natt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 kommentarer

Secret

17.08.2012 kl.03:08

Jeg er så glad jeg har deg vennen, takk for kommentarene på facebook i dag :) Skulle virkelig ønske vi bodde nærmere hverandre og kunne møttes oftere. Du er en av jentene jeg savner aller mest som jeg er blitt så glad i, som gir gode råd, støttende ord og masse omtanke. Du er så flink til å få dagene til å gå tross i sykdommen og gjør det du kan, det står det masse respekt av <3 Det så utrolig koselig ut å ligge på verandaen, dere er skjønne sammen! :)

Cathrine

17.08.2012 kl.11:42

Håper god-formen kommer tilbake igjen snart, og at møte går bra :)

Så koslig å sove på verandaen! Hadde lyst til å gjøre det i år jeg også, men har vært for kaldt :(

Eldeen

18.08.2012 kl.14:57

Secret: Tusen takk, du er så god! <3 Hadde vært koselig om vi bodde nærmere hverandre ja, men vi får holde kontakten som best det går på nettet, i det minste. :) Og når du føler at du er i form til det, så er du hjertelig velkommen på besøk, både med og uten samboer! :) Tusen takk for masse fine ord - det er koselig å høre, og du er så snill! :D Og ja, det var kjempekoselig å ligge på verandaen ei natt. :D

Eldeen

18.08.2012 kl.15:01

Cathrine: Takk, takk. :) Håper på det jeg også. Formen er ikke så ille nå, så jeg skal ikke klage, selv om den ikke er bra sammenlignet med hvis jeg hadde vært frisk - men jeg kan ikke sammenligne meg med det, jeg må sammenligne med meg selv. ;)

Var kjempekoselig å sove på verandaen! Var vel bare 10-12 grader, men med elektrisk varmeteppe og god og varm dyne (og samboer!), så var det i grunn akkurat passe! Nå hadde jeg riktignok på meg tykke sokker, pysj og skjerf også, hehehe. :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits