Vegansk og glutenfri middag: Sorte linser, kantareller m.m. :)

Nå er det jammen meg lenge siden jeg har posta et matinnlegg til dere, så nå når jeg først gjør det, skal jeg poste noe skikkelig godt. En aldri så liten vegansk, glutenfri og fantastisk god middag! I tillegg er denne middagen også rask og enkel å lage, så det kan ikke bli så mye bedre enn dette. Ååh, jeg får vann i munnen bare av tanken!

Jeg har forøvrig latt meg inspirere sterkt av DENNE oppskrifta til Jane bak bloggen VeganMisjonen, så ære være henne. Anbefaler dere alle å ta en god titt på bloggen hennes og kanskje til og med gå til innkjøp av kokeboka hennes - hun komponerer sååå mye godt! Til og med min kjøttelskende samboer blir fornøyd når jeg disker opp med veganske retter fra kokeboka hennes. :)

Okei, til poenget. Retten består av flere komponenter, og du trenger selvsagt ikke alle, men det blir utrolig godt. Jeg har laga sorte linser med kantareller og blåbær, en enkel salat, hvitløksdressing og hvitløkssmør. Jeg smurte hvitløkssmør på en glutenfri og ferdigkjøpt "bokhvetefralle", mens samboeren min smurte det på sitt nybakte grovbrød. Jeg bruker mest mulig økologiske ingredienser, men bruk det du får tak i. :)

 

 

Til denne middagen trenger du:
◊ 1 ½ dl sorte linser (+ 3 dl vann og litt salt til koking)
◊ Så mange kantareller som du ønsker (+ vegansk smør til steking)
◊ Så mange blåbær du vil ha

♦ Skyll linsene, og kok dem i 15-20 minutter på svak varme i 3 dl lettsaltet vann. Sil av vannet.
♦ Stek kantareller noen få minutter i vegansk smør.
♦ Skyll og rens blåbærene.
♦ Dandér linser, kantareller og blåbær på en tallerken sammen med det andre.

(Se lenger ned for oppskrifter på tilbehøret).

 

 

Salat:
◊ En neve eller to med ruccola
◊ Noen cherrytomater
◊ Litt rødløk - gjerne fersk
◊ Noen dråper extra virgin olivenolje

♦ Skyll og del løk og tomater
♦ Drypp over litt olivenolje og bland alt sammen

 

 

Hvitløksdressing:
◊ Litt naturell soyayoghurt
◊ Hvitløkspulver
◊ Finmalt hvit pepper
◊ Tørka dill

♦ Lag deg ei krydderblanding av 1 del dill, 2 deler hvit pepper og 3 deler hvitløkspulver.
♦ Smak deg frem med hvor mye krydder du vil ha i yoghurten - husk at den blir sterkere når den får stått ei stund. Jeg brukte ca. 1 ts til ca. 1 ½ dl yoghurt og lot den stå i en halvtimes tid.

 

 

Hvitløkssmør:
◊ 2-3 ss vegansk smør
◊ 2 fedd hvitløk
◊ Noen stilker gressløk
◊ Noen dråper sitronsaft

♦ Ta 2-3 ss vegansk smør i ei skål.
♦ Press hvitløken og klipp gressløken.
♦ Bland alt sammen og smør det på varmt brødtilbehør.

La gjerne det veganske smøret du skal bruke stå i romtemperatur ei lita stund før du begynner. Da mykner det, og det blir lettere å blande ingrediensene sammen.

 

 

Tips:
♦ Hvitløkssmør og hvitløksdressing kan med fordel lages ei stund i forveien, gjerne dagen før.
♦ Linsene smaker godt både varme og kalde, så de kan også tilberedes litt i forveien om du ønsker det. Kok gjerne litt ekstra når du først er i gang. :)
♦ Blåbær og kantareller kan plukkes gratis i skogen, eller de kan "plukkes" i butikken.
♦ Bokhvetefrallene har jeg kjøpt i Sverige, men det finnes også en del glutenfrie ferdig-alternativer til brød og rundstykker her i Norge.
♦ Coop selger økologisk frukt og grønt til lik pris som konvensjonelt dyrka frukt og grønt ut året - så løp og kjøp!

 

 

Lar du deg friste?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Stikkord:

6 kommentarer

Astrid

27.08.2012 kl.01:15

Dette ser virkelig godt ut! Sorte linser har jeg aldri testa - hvordan smaker de? Jo, jeg lar meg friste :-) Siste jeg laget av mat ble løksuppe - uten vin, men med skikkelig buljong og hvitløk, rødløk og vanlig løk, vann, timian, cayennepepper, pepper og chili. Hot, og digg! (Med vond hals er det greit med noe varmt som er sunt :-) )

Cathrine

27.08.2012 kl.08:14

nomm, hørtes godt ut :)

Krinstin

27.08.2012 kl.08:50

Det så kjempegodt ut! Spesielt morsomt med blåbærene, som jeg sikkert aldri ville funnet på :)

Eldeen

08.09.2012 kl.09:29

Astrid: Takk, takk! Tja - hva smaker de? Det var er vanskelig spørsmål å svare på. Litt som grønne linser, men de er fastere i konsistensen. Veldig gode, og så ser de så delikate ut! :) Godt med varmt og sunt når halsen er vondt ja - håper du er bedre nå! :D

Eldeen

08.09.2012 kl.09:30

Cathrine: Takk! Det ER det også! :D

Eldeen

08.09.2012 kl.09:32

Krinstin: Takk, takk! Det er helt nydelig. :D Hehe, blåbærene er med fordi jeg lot meg inspirere av et bilde av en rett med noe viltkjøtt og kantareller, hvor de hadde dryssa blåbær over. Jeg tenkte at hvis det passa til det, så passa det nok til veggismat med kantareller også - og det gjorde det. ;)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits