Smoothie: Tomatcocktail.

Det er svært sjelden jeg bruker noen oppskrift når jeg lager smoothie. Som regel slenger jeg bare oppi det jeg har lyst på og det jeg har for hånden, og som regel blir det mat av det. Men noen ganger kjører jeg meg fast i et spor hvor jeg lager kun de samme, gamle smoothiene om igjen og om igjen, og det blir fort litt kjedelig. Da hender det at jeg tar en titt i en av smoothiebøkene mine for å hente inspirasjon eller for å finne en oppskrift jeg kan følge til punkt og prikke. Variasjon er sjelden feil!

Denne gangen falt valget på noe helt annet enn det jeg er vant til fra før: Tomatcocktail.
(Se oppskrift lenger ned.)

 

"Smoothies!" av Stella Murphy kan kjøpes HER.

 

Oppskriften til smoothien.

 

Til dobbel oppskrift trenger du:
♦ 500 gram modne tomater
♦ 16 friske basilikumsblader
♦ 6 vårløk
♦ 2 røde paprikaer
♦ salt og pepper etter smak
♦ friske basilikumsblader til servering.

Skyll og del alle ingrediensene, og bland sammen i blenderen. Kjør gjerne noen isbiter sammen med grønnsakene, eller legg dem i bunnen av glasset før du heller tomatcocktailen over. Dette holder til ca. 1 liter smoothie og er passe til 2-4 personer.

Smoothien er noe spesiell, men veldig god. Minner meg om hjemmelaga salsa, og kan helt sikkert brukes som saus over pasta eller lignende også - varm eller kald. Smaken av vårløk er temmelig fremtredende, så hvis du skal like denne, så må du like vårløk! :)

Vanligvis bruker jeg både fett og proteiner i smoothiene mine for å få dem til å mette lenger. Denne bidro ikke like godt til metthetsfølelsen som jeg er vant til, men var helt klart et spennende avbrekk fra de vanlige bærsmoothiene mine. ;)

 

Lar du deg friste?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 kommentarer

Mari

12.09.2012 kl.17:28

Er ikke så glad i tomat, men smoothie er nice! :)

fashion fears

12.09.2012 kl.17:40

utrolig fin blogg ! komenter gjerne tilbake :)

Eldeen

12.09.2012 kl.17:44

Mari: Åååh, jeg ELSKER tomat! :D Men dette var første gang jeg prøvde tomat i smoothie. :)

Eldeen

12.09.2012 kl.17:45

fashion fears: Tusen takk. :D

veienmintilminemål

12.09.2012 kl.19:18

Mmm..Dette må jeg si fristet veldig ja = )

Eldeen

12.09.2012 kl.19:27

veienmintilminemål: Så gøy! :D

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits