Update for de siste ukene. :)

Endelig er tida inne for et skikkelig hverdagsinnlegg! Jeg må seriøst få ut fingeren litt oftere, så dere slipper å vente så lenge og slik at det ikke blir så innmari mye å fortelle om hver gang. Det blir jo reine bibelen når jeg først forteller. Hehehe. Vel - siste hverdagsinnlegg var 17. august, så jeg får vel begynne der jeg slapp.

Helga 18.-19. august så flytta lillebror-Bjørnar til Hamar for å studere, så da var Andreas og jeg barnevakt for lillebror-Benjamin slik at mamma og stefaren vår kunne hjelpe Bjørnar med flyttinga. På lørdagen var vi en bitteliten tur på Aurskog Mart'n og tok dessuten en aldri så liten handletur på Prix som nettopp hadde bygget på butikken. Det skal jeg si var en positiv overraskelse - jeg fant både økologisk paprika, økologisk avocado, usøta soyamelk, og tre typer melkefri sjokolade søta med xylitol på en og samme handlerunde. Her ute på bondelandet må en da virkelig si at det var ganske imponerende, og jeg tok en aldri så liten jubeldans. På kvelden koste vi oss med taco og filmen "9", før vi gikk og la oss.

 

Min lille rotte av en bror gleder seg til taco!


På søndagen var det nydelig vær, så da tok vi med oss Benjamin og en venn av han opp på hytta for å bade litt. Der var lillebror-Magnar og tre kamerater av han også. :) Vannet var iskaldt etter mye regn, men vi fikk da svømt litt og kost oss allikevel, og ingen kan si at vi ikke hadde det moro. Vi tok med oss to gutter, og leverte to smurfer - håper ingen foreldre hadde noe imot det! Haha!

Mandag 20. august var det tid for en ny time i parterapi, og det gikk bra denne gangen også. Så hadde jeg psykiatrisk sykepleier her på onsdagen, og hadde min aller første kjøretime på fredagen! Jeg har valgt å kjøre hos Vei-viser'n i Lillestrøm, samme sted som jeg tok trafikalt grunnkurs i vår. Jeg hadde med meg Andreas siden det er han som øvelseskjører med meg til vanlig, og selv om det var en smuuule uvant å gå fra vår digre, gamle Volvo 850 til kjøreskolens snertne, nye et-eller-annet, så gikk kjøretimen ganske bra. Mest sentrumskjøring og landevei den første gangen. Fikk endelig levert legeattesten min på trafikkstasjonen også, og det var godt å få gjort.

Uka etter starta med en time hos fysioterapauten på mandagen, og så hadde jeg min første time hos psykomotorikeren siden januar/februar på onsdagen. Vi har hatt en pause i behandlinga mens jeg venta på å få i orden søknaden om å få drosje på medisinsk grunnlag, og så hadde hun ferie, men nå er vi endelig i gang igjen. På fredagen hadde Andreas sin siste dag på jobb før han begynte på ferien sin, men på grunn av festligheter med jobben, så kom han ikke hjem til meg før på lørdagen. På lørdagskvelden var vi i bursdagsselskapet til Ann-Kristin, og det var kjempekoselig. :D

 

Jeg, Morten og Linn Kathrin koser oss i bursdag!


I ferien til Andreas skulle egentlig gangene pusses opp her hjemme, så han starta ferien med å flytte alle tingene som hører til i gangene inn i stua og andre steder hvor det er plass - og der står de fint enda gitt, selv om det er fem uker siden. Oppussinga gikk nemlig ikke helt som planlagt og vi fikk 2 uker hvor vi ikke kunne gjøre noe som helst der ute. Han fikk jo gjort litt andre ting her og der, så ferien var ikke helt bortkasta, men han blir nødt å jobbe ganske intensivt frem mot jul, stakkars, om han skal rekke å bytte alt som skal byttes og bli ferdig med gangene før kulda virkelig setter inn for alvor. Kuldegradene har allerede begynt å komme om nettene, og det er iskaldt i gangene, så jeg håper at det går fort fra nå av.

Tirsdag 4. september var Malene her en tur, og det var superkoselig som alltid. Jeg fikk snakka på henne hull i hodet og servert henne både impulsgrateng og raw brownies, så for min del var besøket i aller høyeste grad vellykka. Hehe. :) Dagen etter var det dags for fysioterapi igjen, og på fredagen hadde jeg ansvarsgruppemøte med NAV, psykiatrisk sykepleier, fysioterapauten og fastlegen min. Jeg blei ikke så mye klokere enn det jeg var i utgangspunktet, men jeg er veldig glad for at vi greide å samle alle på ett sted til samme tid. Jeg fikk forlenga AAP med et år til, og ellers snakka vi litt om utredning, stønader, hverdagen min og så videre, og så planla vi et nytt møte i begynnelsen av mars.

Uka etter var det legetime på tirsdagen, fysioterapi på onsdagen og så tok vi en ganske spontan linsekontroll på fredagen, slik at vi fikk bestilt nye kontaktlinser til oss begge. Denne dagen fikk jeg også ENDELIG kjøpt meg et par mørke BHer. Jeg har lett siden før jul i fjor, så det var full jubel når de nå endelig hadde fått inn noe mørkt i min størrelse. Hurra! Brukte også litt penger vi ikke har på Kremmerhuset og Ikea - det blei noen nye puter i sofaen, noen nye lysestaker og litt småtteri.

På lørdagen kjørte vi til Oslo for at jeg skulle få litt øvelseskjøring, og da tok vi også turen innom Matstreif. Der var det helt vilt mye folk, så jeg orka ikke å bli så lenge, men jeg rakk å handle litt før jeg flykta tilbake til bilen. Vi kjørte litt rundt og var en tur på Holmenkollen før vi reiste hjem på kvelden. På veien hjem ringte stefaren min og var passe panisk, for mamma blei sendt i ambulanse til sykehuset med brystsmerter og skyhøyt blodtrykk. Vi kjørte rett hjem til dem for å passe på småsøsknene mine, så det blei en lang dag. Mammaen min er hjemme igjen nå, men de har fortsatt ikke funnet ut hva som er galt med henne, så jeg krysser fingrene for at vi snart får noen svar.

 

Bondens marked på Matstreif! ♥


Mandag 17. september fikk jeg den forferdelige nyheten om at Edward-Sokrates var død. Samme dag hadde jeg en kjøretime som utrolig nok gikk bra, og så var det hjem igjen og nærmest bare snu i døra, før jeg hadde min første kurskveld på livsmestringskurs på Ahus. ...For en dag! Jeg trenger vel ikke engang å fortelle at jeg lå rett ut hele tirsdag. Onsdagen var jeg hos fysioterapauten igjen og på fredagen var det tid for kjøretime nummer 3. (Eller 5 og 6 for å være helt nøyaktig - jeg har da dobbeltimer!)

Mandag 24. september begynte Andreas på jobb igjen etter ferien, og for min del fortsatte dagene som vanlig. Hadde fysioterapi på onsdagen og var til spirometri på legekontoret på tordagen. På fredag reiste vi til Vestfold for å besøke familien til Andreas - min første Vestfoldtur siden jul i fjor! Jeg kjørte hele veien, og det gikk kjempefint. Var ganske seint da vi endelig kom fram, så vi satt bare oppe ei lita stund og spiste litt mat og sånn før vi la oss.

Lørdagen møtte jeg Ida, Anette og kusine-Jenny på Babels i Tønsberg, og det var kjempehyggelig! Deilig å komme seg litt ut og treffe gode venninner (og kusine!) - det skjer ikke akkurat for ofte! Nydelig mat fikk jeg servert også. :) Jeg fikk en supersøt gave av Anette: Hjerteformede kakeutstikkere! Helt perfekt! Etter noen timer i byen dro jeg hjem til svigers og hvilte ei stund, før jeg dro og besøkte den andre Anette-venninna mi. Der fikk jeg for en gangs skyld sett den skjønne sønnen hennes i våken tilstand og jeg hadde en kjempekoselig skravlekveld med en av verdens beste venninner. ♥ Søndagen var det familieselskap for svigerinne-Renate som fylte 19 år, og så kjørte vi hjem igjen.

 

Kakeutstikkerne mine! ♥

 

Mandag denne uka her var det kurskveld nr. 2 for livsmestringskurset. Kurset er nå flytta til Aurskog istedenfor siden både kursholderne og en del av deltakerne kommer fra området rundt her, så det er jo ganske kjekt. Denne gangen handla det om selvfølelse og selvtillit - viktige temaer! Det er overhodet ikke nytt for meg, for jeg har lest om og jobba en del med dette tidligere, men du verden så godt det er med en påminnelse en gang i blant!

Tirsdagen var det fysioterapi og onsdag var psykiatrisk sykepleier på hjemmebesøk igjen. På ettermiddagen klinka jeg jammen til med en aldri så liten tur på loppemarked også! Jeg har ikke vært på loppemarked siden jeg var lita, så det var morsomt å se. Det var ikke så mye interessant der for min del, og det lille som var blei borte sinnsykt fort. Jeg brukte hele 40 kroner, og mine loppisfunn kan du lese om seinere. På loppemarkedet møtte vi også Veronica, og vi blei med henne hjem en tur etterpå - kjempekoselig! Jeg forelska meg helt i kattungen hennes på 13 uker, som var så utrolig tillitsfull og skjønn.

Torsdag blei Ida-Alexandra chippa og kastrert og i går hadde jeg kjøretime igjen. Ikke nok med at jeg hadde kjøretime - men jeg sykla for første gang siden mai og tok bussen for første gang siden februar også! Rimelig slitsomt, men jeg overlevde. Traff Tonje på Meny før timen min, og etter timen min handla jeg noen gaver og så traff jeg Thorbjørn mens jeg venta på bussen hjem igjen. Koselig!

I dag tar jeg det bare helt med ro, og har fortsatt ikke kommet meg ut av pysjen. I kveld skal Andreas og jeg kose oss med raklett - ikke den oprinnelige varianten med smelta raklett-ost, poteter og sylta grønnsaker og slikt altså, men vår egen variant. Vi slenger ganske enkelt raklettgrillen på bordet, sammen med masse deilig mat i små skåler. I dag blir det rista brød, indrefilet av kylling, kyllinglever, hvitløk, chili, minimais, mais, spinat, ulike paprikaer, sopp, fløte, smøreost og masse deilig krydder. M-m-m!  Selvfølgelig med glutenfrie og melkefrie varianter for min del. :)

 

Dagens frokost: Eggerøre, tomater, avocado og "All Purpose"-krydder.

Har dere ei fin helg? Hva gjør dere for noe?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits