Økologisk geitost fra Ommang Søndre.

Som jeg fortalte i blogginnlegget mitt om Matstreif, så kjøpte jeg en økologisk geitost da jeg var der, og den var så god at jeg synes at den fortjener sitt helt eget innlegg. Jeg synes det er vanskelig å beskrive smaken - men den var rein og kraftig og konsistensen var litt "smuldrete" på en måte. Akkurat som god geitost skal være, synes jeg.

 

Jeg kjøpte geitost fra Ommang Søndre - den minste klumpen de hadde! Har delt med min kjære, som plutselig fant ut at han liker brunost han også. ♥Økologisk mat er best! ♥Innpakka i plast inni gråpapiret....Og selve osten er dekka av voks, som man selvsagt fjerner før man spiser osten....Kontrasten mellom voks og ikke noe voks. :D...Deilige skiver med brunost!M-m-m!Åååh, himmel! Nystekte, glutenfrie boller med brunost. Lykke! ♥

 

Jeg tåler jo ikke melk, så jeg spiser vanligvis ikke noe med noen som helst form for animalsk melk i. Det går heldigvis helt fint. Ost er mitt svake punkt når det gjelder å holde seg unna melk, og da særlig brunost. Når det går for lenge uten at jeg spiser brunost, begynner jeg seriøst å drømme om det om natta - det er helt ille. Jeg kan finne på å lukke øynene, si "sim salabim, brunost!" og nesten begynne å grine når jeg åpner øynene og ser at det ikke er noen brunost der, iherdige trylleforsøk til tross.

Da jeg kutta ut melka "for godt" 1.2.2011 (etter å ha hatt noen sprekker etter at jeg kutta den ut i mars 2009), bestemte jeg meg for at jeg skulle være supernazi og holde meg 100 % unna i et år, og at jeg deretter skulle prøve ut ekte geitost og se om jeg kanskje kunne tåle det noe bedre enn produkter med kumelk. Det gjorde jeg, så jeg bestemte meg for at jeg har lov til å kjøpe to brunoster i året som jeg kan kose meg med når jeg uansett bare er hjemme og ikke skal være sammen med andre mennesker. Ja, for selv om jeg tåler geitemelk en del bedre enn kumelk, så tåler jeg ikke geitemelk heller, nemlig. Foreløbig sørger den påfølgende magevondten for at jeg ikke overskrider maksgrensa på to geitoster i året, hehe.

Jeg bestemte meg forresten i samme slengen (i 2011) for å se om jeg kanskje kunne tåle små mengder økologisk Rørossmør og andre økologiske melkeprodukter uten masse tullball i, men turte ikke å prøve på det før nå nylig. Lang og smertefull historie kort: Det blei med den ene gangen. Haha!

Er du like glad i brunost som jeg?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 kommentarer

lykkemisjonen

09.10.2012 kl.23:28

Å, jeg elsker brunost!! Og den varianten der så VELDIG god ut;):) Jeg skal helst heller ikke ha så mye melkeprodukter, men jeg "jukser" litt innimellom med en skive brunost eller litt sjokolade med melk. Ofte tar jeg enzymer som hjelper til med fordøyelsen av melkeprodukter!:)

Eldeen

11.10.2012 kl.17:58

lykkemisjonen: Det var den også! Ikke akkurat noen fløtemysost (som jeg også elsker), men en kraftig og god brunost. M-m-m! Jeg kan dessverre ikke jukse noe særlig lenger, for jeg blir dårlig av melk med én gang...! Geitemelk går heldigvis litt bedre enn med kumelk, men får vondt i magen da også, så det blir med en veldig sjelden gang i blant. Hm! Hørtes interessant ut - hvilke enzymer er det? Kjøper du dem på iHerb, eller? Kanskje jeg skal prøve det neste gang jeg skal spise brunost. :)

lykkemisjonen

11.10.2012 kl.18:24

Håper du kan få hjelp av enzymer da, så du kan jukse litt;) Ja, de er såklart fra iherb, hehe, bruker denne:

http://www.iherb.com/Enzymedica-Digest-Spectrum-90-Capsules/24289

Eldeen

11.10.2012 kl.20:04

lykkemisjonen: Aaah, takk for tipset! Skal jammen ta meg råd til å prøve dette neste gang jeg har tenkt å skeie ut - om det funker, så er det verdt hver krone. :D

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits