Sosialt liv, strikking, hjemmelaga godis, og bursdagsfeiring.

Svusj, så har det gått over ei uke siden forrige hverdagsinnlegg igjen, men det er i alle fall ikke like lang tid som jeg brukte forrige gang, så det kommer seg. Hehe. Forrige helg var stille og rolig og jeg husker ikke en gang hva jeg gjorde sist søndag. Jeg husker bare at jeg var så sliten at øyelokkene mine var helt opphovna, og at Andreas var flink og la nytt gulv i gangen. På mandagen tok jeg det pent og rolig hele dagen og så var jeg på livsmestringskurset på kvelden. Denne gangen så hadde vi om stress og motivasjon, om bevisstgjøring av kropp og pust og om å lære å ta kroppens signaler på alvor. Nyttig og lærerikt.

 

Gulvleggermester Andreas!

 

Dagen etterpå hadde jeg ny legetime, hvor jeg tok opp en million ting og tok masse nye blodprøver. Jeg har ikke akkurat holdt dere så oppdatert på den fronten det siste året eller så, men jeg er jevnlig hos legen og får god oppfølging der. Jeg kan prøve å oppsummere litt hva som har skjedd på den fronten i et senere innlegg hvis noen av dere har interesse av det. Jeg begynte jo med å fortelle dere om alle behandlinger og sykebesøk og slikt da jeg starta på smerteklinikken, men så strakk ikke energien til lenger og så har jeg bare ikke kommet i gang igjen. Dessuten fant jeg ut at det var ikke alt som var like lett å dele før jeg har fått sikre svar selv og før jeg har rukket å bearbeide det litt på egenhånd.  Legetimen gikk i alle fall kjempefint og jeg skal tilbake like før jul.

Onsdagen var det dage for fysioterapi igjen, og denne gangen følte jeg meg nærmest mishandla da jeg gikk ut derfra en halvtime seinere, så det blei ikke så mye mer moro den dagen, hehe. Torsdag derimot var en veldig bra dag: Da fikk jeg nemlig besøk av Lene, ei kjempehyggelig jente som jeg har blitt kjent med via støttenettverket for oss med FM/ME på facebook. Det var utrolig hyggelig å treffe henne, og jeg håper at det ikke blir så alt for lenge til neste gang. :D

Fredagen gikk relativt rolig for seg, for jeg har vært ganske sliten den siste uka og har måttet sette på bremsene mine litt igjen. Jeg skulle egentlig hatt en kjøretime, men siden jeg kjente at jeg var på "nedtur" i forhold til formen min, så ringte jeg allerede på mandagen og avbestilte kjøretimene mine for to uker. Litt kjipt, men jeg kan jo ikke kjøre bil når jeg ikke greier å tenke klart. :) Andreas og jeg bakte tre rå kaker, så litt fikk vi da ut av dagen uansett. Jeg kom dessuten i gang med ei lue til Wenche (en av mine FM/ME-venner) på Quick-Knit'en min.

 

Den minste av de rå kakene vi laga - fortsatt frossen her etter å ha vært i fryseren.

 

På lørdag så fikk vi besøk av Ann-Kristin og mannen hennes, Øyvind. De kom klokka 12 og Andreas hjalp Øyvind litt med bilen, mens Ann-Kristin og jeg satt inne og skravla. Da gutta kom tilbake klinka vi til med litt te til damene, kaffe til guttene og så litt softis laga av frosne bananer og bringebær etterpå. M-m-m! Det morsomme var at gjestene så ut til å like isen like godt som jeg gjør selv, hehe! Gjestene dro klokka 15, og da la jeg meg på sofaen for å slappe av og lese brevet jeg fikk av Ann-Kristin. Etter å ha slappa av en stund, fikk jeg det for meg at jeg skulle hive meg rundt og lage gelégodteri for første gang i hele mitt liv mens Andreas laga rå sjokolade, og jeg rakk akkurat å bli ferdig med det og med å gjøre meg klar til at jeg kom 13 minutter for seint til strikkekvelden jeg skulle på hos Veronica (et av fibroskautrollene).

 

Rå sjokolade og gelegodis.

 

Det var bare Veronica og meg (ikke at det er så bare-bare), og vi koste oss med strikking, skravling, rå kake, hjemmelaga godis, te, kanelsnurr og brus til Veronica, søte katter (og en søt kanin), litt frisk luft på terrassen og enda litt mer skravling. Veronica skal lære meg å strikke putetrekk med flettestrikk, og nå er jeg snart ferdig med baksida, til tross for at jeg bare så vidt kom i gang der borte. Dere veit - jeg er ute av stand til å fatte meg i korthet både skriftlig og muntlig, så da er det ikke så lett å konsentrere seg om strikkinga. Men du verden, du verden - hvem skulle trodd at jeg skulle strikke så mye på så kort tid? Og attpåtil med ekte strikking på ekte strikkepinner? Hehe!

 

Ida-Alexandra og strikketøyet mitt.

 

Det blei en lang og innholdsrik dag på lørdag, så på søndag var jeg nesten overraska over at jeg rakk alt jeg skulle før vi skulle i bursdagsselskap til steonkel-Ronny, stefetter-Casper og stekusine-Malin rett borti her kl. 16:00. Jeg rakk både å dusje, kle på meg, sminke meg, spise, steke lomper sammen med Andreas og lage ferdig og pakke inn bursdagsgavene. Som om ikke det var nok, så var vi faktisk de første som kom denne gangen - ikke de siste som vi pleier å være, hehe. Bursdagsfeiringa var kjempekoselig og heldigvis holdt formen min seg fin gjennom hele selskapet. Hurra! Vel hjemme så blei det bare litt avslapping med litt Friends før vi tok kvelden. :) Jeg fikk en aldri så liten smykkebestilling fra stetante-Lene Kathrin også, så da får jeg grave frem smykkedelene mine og se hva jeg får ordna. Jeg har vel ikke laga smykker på ca. et år nå, så jeg savner det og gleder meg til å komme i gang igjen.

 

Meg og Malin.

 

I dag har jeg hatt hjemmebesøk av min psykiatriske sykepleier igjen, og vi kom fram til at jeg fra nå av kun skal kontakte han ved behov, istedenfor at vi skal ha samtaler en gang i måneden. Selv om jeg synes det er veldig hyggelig med disse samtalene, så har jeg nemlig ikke det helt store behovet lenger, så da er det greit å trappe ned. Ingen vits for noen av oss å bruke tid og krefter på noe som egentlig ikke er nødvendig. Fra nå av skal han i hovedsak ha en slags koordinatorrolle i forhold til meg, så neste fastsatte avtale er ikke før i februar, et par-tre uker før neste ansvarsgruppemøte. Jeg føler meg overraskende letta over å ha endra litt på avtalen vår, og det er godt å vite at det bare er å ta kontakt hvis det skal være noe som dukker opp eller hvis behovet for samtaler skulle melde seg igjen. På denne måten får jeg frigjort energi, som jeg heller kan bruke på å være sammen med familie eller venner eller gjøre noe annet hyggelig.

Ellers i dag så har jeg bare strikka, sovet og tatt det helt rolig. Kjenner at jeg må nok sette på bremsene ganske mye hardere enn i forrige uke hvis formen skal snu og bli bedre igjen, for etter samtalen i dag, så har jeg vært så sliten at jeg har dirra innvendig, og hele kroppen verker. Dere veit den følelsen i kroppen når man har kasta opp så mye at det ikke er mer igjen å kaste opp? Den følelsen - bare uten å faktisk ha kasta opp. Nå har jeg behandlinger i morra og onsdag, og etter det står det ikke noe mer på tapetet for min del denne uka, bortsett fra å prøve å få unna litt julegavehandling og slikt - men det tar jeg for det meste fra sofaen hjemme via internett. :)

 

Lua jeg strikker til Wenche.Nå kikka jeg nettopp på klokka og fikk nærmest sjokk. På høy tid å komme seg i seng!

Natta, folkens.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 kommentarer

Wenche

06.11.2012 kl.00:41

Juhuuu :-D Flinka. Gleder meg til å se ferdige resultat av strikkinga de altså.

Og de der godisene... de så farlig gode ut må jeg si.

veienmintilminemål

06.11.2012 kl.00:47

Ja vi koste oss masse sammen med dere på lørdag. Det var hyggelig. Håper det ikke blir så alt for lenge til neste gang. Å ja..Den isen var knallgod! Gleder meg sånn til å lage det altså : D Kan nesten ikke vente jeg.. ; ) He he.. Å du, den honningen gjorde susen altså! Takk <3 Håper det går bra med deg. Klem

veronica

06.11.2012 kl.08:13

dæven å du har strikka cecilie!!! må snart komme ned til deg å lære deg flettestrikking jeg nå ser jeg!!!:O)

Eldeen

06.11.2012 kl.12:03

Wenche: Hehe, det gleder jeg meg til også. :) Ja, de var farlig gode også! Og latterlig enkle å lage! Heldigvis kan jeg spise dem med god samvittighet. ;)

Eldeen

06.11.2012 kl.12:04

veienmintilminemål: Ja, det var kjempehyggelig. Om ikke annet så sees vi i alle fall hos deg den 18.! :D Hehe, ja, banan-is er noe av det beste som finnes synes jeg. :) Godt å høre at honningen gjorde susen! :D Den er gull verdt! :D Går bra med meg, bare veldig sliten nå, men det går jo over. :) Klem <3

Eldeen

06.11.2012 kl.12:05

veronica: Hehehe, ja! Det går unna! :P Så nå håper jeg at jeg ikke sleit læremesteren min helt ut med all skravlinga mi på lørdag, slik at du orker å hjelpe meg videre en dag. :P ;)

veienmintilminemål

06.11.2012 kl.12:37

Ja det gjør vi vet du. Ja den var knallgod, og ikke minst sunn : )) Ja den honningn må jeg bare ha i hus! He he..Til medisinsk bruk : D Ja godt det går over. Klem <3

Veronica

06.11.2012 kl.22:26

Skal få deg gjennom puta :) si fra når du har strikka ferdig bakstykket så smeller vi til m flettinga! Jeg holder p m en knallfin muffinslue åh som jeg gleder mæ til blir ferdig! :)

Tiril-Marie

07.11.2012 kl.00:46

Så koselig. Fine bilder. :)

Jeg har satt i gang en konkurranse på bloggen min, hvor du kan vinne fine smykker. Meld deg på da vel? :)

Eldeen

09.11.2012 kl.14:47

Tiril: Takk for det. :)

Eldeen

09.11.2012 kl.14:48

Veronica: I will. :) Går litt tregere på strikkefronten nå, for jeg er så sliten. Men jeg kommer vel i mål til slutt. :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits