Resten av førjulsferien min. :)

Jeg får vel ta ting i rett rekkefølge, og fortelle dere om resten av førjulsferien min før jeg forteller dere om jula mi. Jeg endte opp med å ta en tur ut i badestampen med min kjære igjen etter det første blogginnlegget mitt om ferien vår, og vi så masse fine stjerneskudd. Min kjære har laga en timelapse av stjernehimmelen hos pappa, og den kan dere se under her:

 

 

På mandagen pakka vi det meste av sakene våre og dro først en tur til Moa og handla litt mat og sånt. Vi handla på obs!, og jeg blei faktisk ganske imponert over utvalget de hadde av allergimat. Tidligere har jeg innimellom hatt litt problemer med å finne allergiprodukter på denne kanten av landet, men det var absolutt ikke noe problem denne gangen. Faktisk var det mye bedre utvalg enn det er i mange av butikkene her. Frukt- og grøntavdelinga var også langt bedre enn den er i obs!-butikkene her i området.

Vi var også innom Neptun Fisk som ligger rett ved siden av obs!, og der fikk vi kjøpt melke- og glutenfrie fiskekaker! Det hadde jeg aldri sett før, og jeg har aldri somla meg til å lage det selv, så jeg var glad for funnet!

 

Melke- og glutenfrie fiskekaker fra Neptun Fisk.

 

Etter at vi hadde vært på Moa dro vi videre til Brattvågen, hvor vi lånte huset som pappa er vokst opp i (og delvis jeg også, faktisk). På mandagen var vi bare i huset og fyra for harde livet for å få opp varmen. Vi koste oss med fiskekake-burgere, te, frukt og kjeks og jeg skreiv brev mens Andreas så på TV og tok litt bilder. En koselig, avslappende kveld!

 

Dekka bord!

 


Glutenfritt burgerbrød, gluten- og melkefri fiskekake, soppstuing, rapidsalat, alfalfaspirer, tomat og agurk. Mmm, nam!

 


Te, appelsiner, klementiner, røde druer, kiwi, bananer og glutenfrie (men dessverre ikke sukkerfrie) kjeks.Andreas leste litt. :)

 

Da jeg våkna på tirsdag, var jeg typisk nok sår i halsen igjen, og formen føltes ikke noe særlig. Kom oss opp og avgårde på besøk til nevøen min, Dennis + familien hans. Han var heller ikke i slaget, så han var hjemme fra barnehagen denne dagen. Hadde et par fine timer, hvor vi lekte litt, leste litt bok og selvfølgelig prata om viktige nevø/tante-ting.♥ Tantelykke. ♥

 

Etter å ha vært tante in action ei stund, dro vi tilbake til huset hvor jeg rimelig utslitt paia i senga. Kunne ikke bli liggende så fryktelig lenge, for vi skulle nemlig spise, pakke ut i bilen igjen og besøke min nydelige niese Celine Helén + familien hennes før vi skulle tilbake til pappa og dem på kvelden.Litt slapp-off.

Celine Helén var ikke i slaget hun heller, og hadde ikke vært det på mange dager. Derfor blei det bare et ganske kort besøk på kvelden før hun og lillesøsteren hennes la seg, men det var kjempekoselig å få hilse på. Siden tantebarna mine bor så langt unna, så går det aaalt for lenge mellom hver gang vi sees, dessverre.

Selvfølgelig mista vi ferga med ett minutt, så vi kjørte for å fylle bensin enn så lenge. Da viste det seg at NAV ikke hadde greid å sette inn lønna mi enda, så vi fikk bare fylt for 45 kroner...! Wææ! Heldigvis viste det seg at det bare var en feil i systemet deres og at vi var mange som ikke hadde fått lønn - så det var i orden noen dager seinere.

På onsdagen skulle vi egentlig dra videre til Måndalen og være hos besteforeldrene mine til fredag, og deretter hos mormor fra fredag til søndag. Mormor har vært veldig syk i det siste (kreft), så hun var dessverre (og forståelig nok) ikke i form til å ta imot oss allikevel. Derfor ringte jeg og utsatte avreisen til Måndalen en dag, slik at vi kunne være der fra torsdag til søndag istedenfor. Onsdagen brukte jeg bare til å slappe av, og på torsdag våkna jeg med surkling i brystet og skjønte at jeg hadde fått bronkitt for 2. gang på 2 uker! Er det mulig!? Da var det bare å ringe å utsette avreisen enda en dag, og ta seg en tur til legen i Ørsta istedenfor.

 

Bildet er lånt HER.

 

Legen kunne naturlig nok ikke gjøre så skrekkelig mye for meg, annet enn å gi meg beskjed om å ta Prednisolon noen dager til + skrive ut en resept på Rhinexin for meg. Mot virusinfeksjon og astma er det ikke så mye annet enn tålmodighet som hjelper, dessverre. Dro innom Sunkost i samme slengen som jeg var på apoteket, og svei av en hel formue der på hylleblomst-te, kaldslynga bringebærhonning, rød solhatt, Amla C og jeg husker ikke hva - i håp om å bli fort frisk igjen. Jeg er vant til å kjøpe alt sånt på iHerb, så jeg trodde jeg skulle dø litt av prisen, men det måtte nesten til når jeg var så langt hjemmefra og ikke hadde tilgang på mitt eget lager. Dama som jobba der var forresten veldig hyggelig og behjelpelig og produktene lindra plagene mine, så det var verdt pengene.

Resten av torsdag lå jeg rett ut, og det samme gjorde jeg fredagen. På lørdagen var formen litt bedre, men jeg var fortsatt ikke helt bra. Allikevel tok vi sjansen på å reise videre til Måndalen på lørdag ettermiddag. Vi måtte først innom Moa for å handle RespiClear og litt småtteri til turen hjem dagen etterpå, og så var vi innom onkelen til mamma en liten snartur på veien. Koselig! Turen til Måndalen tok litt lenger tid enn jeg hadde forestilt meg, men desto deiligere var det å komme fram til dekka bord og koselig kveldsmat. :) Hadde en hyggelig kveld sammen med besteforeldrene mine, og det blei ganske seint før vi fant senga.

 


Bilde av Måndalen, lånt HER.

 

Søndagen sto vi tidlig opp og gjorde oss klare til den lange veien hjem. Vi dro litt over halv ti, og dro først en liten snartur innom mormor i Isfjorden for å si hei og bytte julegaver. Så bar det hjemover. Jeg kjørte det første stykket, men merka fort at formen ikke var på topp, så på vei ned fra Dombås måtte jeg gi fra meg styringa til Andreas og sove litt. Han kjørte hele veien til Hamar, hvor vi besøkte lillebror-Bjørnar. Han flytta jo dit i høst for å studere, og vi hadde enda ikke somla oss til å dra på besøk, så det var innmari koselig. Fikk til og med servert både te og cashewnøtter på den lille tida vi var innom, så lillebror har jammen blitt stor og en flink vert. Jeg synes at han hadde fått seg ei koselig leilighet, og forelska meg helt i de fine te-koppene hans. Hehe.
Tok noen innmari lekre bilder av Bjørnar og meg på vei ut døra, og da jeg kom ut i bilen hadde jeg jo både fått sovet, spist, drukket te og gjort noe annet enn å sitte i en bil, så da øvelseskjørte jeg resten av veien hjem. Der pakka vi ut av bilen, før vi dro på Ullerud Dyrepensjonat og henta hjem Ida-Alexandra og til mamma og dem og henta posten vår. Så var det ganske snart natta, og ferien vår var over. :)

 

Ida-Alexandra. ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits