Slik var jula 2012 for meg. :)

Nå er dere vel kanskje lei av jula allerede og mest opptatt av det nye året, men jeg prøver meg allikevel. Jeg er veldig glad i jul og juleforberedelser, men denne gangen kjenner jeg at det blei mer stress enn kos i førjulstida for å være helt ærlig. Jeg hang etter med alt, og et par bronkitter i november/desember gjorde ikke saken noe bedre. Det førte selvfølgelig også til mer utmattelse for min del, så den tida jeg hadde til rådighet blei en smule amputert. De eneste juleforberedelsene jeg orka, var å ordne med julegaver og julekort, som er noe av det koseligste jeg veit om. Heldigvis er julekortskriving en aktivitet man kan gjøre liggende på sofaen!

 

Her er mesteparten av julekorta som blei sendt i posten. I tillegg hadde vi mange som blei levert direkte sammen med julegavene.Det blei dropskoking i år også!

 

Noe baking blei det ikke på meg i det hele tatt, så jeg er glad for at i det minste Andreas orka å lage litt snop som jeg kunne spise. Han diska opp med (sukkerfri, glutenfri og melkefri) marsipan, kransekakestenger, rå sjokolade og gelégodteri. M-m-m! Jeg har aldri vært noen sucker for de tradisjonelle julekakene, så de sunnere og mer allergivennlige variantene av julesnop passer meg utmerket! I tillegg til julesnop, bakte han melke- og glutenfrie lussekatter på luciadagen, og jeg holdt på å spise meg ihjel. De var kjempegode!

 


Mmmm, lussekatt!


Vi skulle egentlig reist på juleferie 21.12., men kroppen min streika og vi greide ikke å bli ferdige, så avreisen blei utsatt til dagen etterpå. Da dro vi rett til besteforeldrene til Andreas på Tolvsrød (Tønsberg), hvor vi kom over en time for seint til middagen vi var invitert til. Middag blei det heldigvis uansett, og vi fikk servert nydelig kylling, ris og salat. Vi var slitne og sultne etter noen timer i bil, så det var virkelig deilig å komme frem til ferdig middag. Ida-Alexandra var også med oss på juleferie, og mens vi holdt til hos svigermor & co, så fikk hun være hos besteforeldrene til Andreas.

På lille julaften var vi en tur på Revetal hvor jeg besøkte Anette ei lita stund mens Andreas var med faren og søstra si på gravplassen en tur for å tenne lys. Deretter bar det tilbake til Tønsberg hvor vi bytta julegaver med en av de andre Anettene, og der fikk jeg til og med smake på pepperkaker uten ting jeg ikke tåler! :D De var kjempegode, så de har jeg lyst til å prøve meg på selv en gang også. Så var vi innom en haug med butikker for å finne rismel til meg, og innom Ida og bytta julegaver med henne også. Etter det fant vi endelig rismel, og så var det hjem til svigermor hvor vi skifta klær og mekka litt riskrem og bærsaus til meg. Svigermor hadde vært så snill å koke grøt til meg på soyamelk mens vi var ute og farta. Når vi var klare dro Andreas, svigerinne-Renate og jeg til svigerfar og Solveig, hvor vi fikk servert julemiddag (svineribbe med tilbehør) og hadde en kjempekoselig kveld.

 

 

På julaften var jeg rimelig utslitt av farting og sene kvelder, så jeg sov helt til klokka var to. Da hadde jeg ikke så mye annet valg enn å stå opp hvis jeg skulle rekke å bli klar til julefeiringa, hehe. Det gikk heldigvis fint, og da julemiddagen var klar var vi 10 stykker rundt bordet. Etter middagen var det dags for julegaveåpning, og som dere kan se i de forrige innleggene mine, så fikk vi masse fine julegaver som vi er veldig fornøyde med. Etter at alle hadde åpna gavene sine spiste vi riskrem og så dro noen hjem. Andreas, Renate og jeg spilte Monopol, og som vanlig gikk jeg konkurs så det sang ved å bestandig lande på feil felter. Hehehe.

 

Med 10 personer (som har vært snille hele året) til julefeiring, forsvinner treet nesten under alle julegavene!

 

Første juledag skulle vi egentlig alle sammen ha vært hos tanta og onkelen til Andreas på mat, men jeg var totalt utslitt, så jeg holdt meg hjemme. Jeg sov så og si hele dagen, og hadde bare akkurat blitt ferdig med å ordne meg og spise litt da de andre kom ramlende inn døra litt utpå kvelden. Det var sårt tiltrengt med litt hvile, med andre ord! De andre hadde hatt det hyggelig og jeg fikk hvilt, så da kan en vel si at det var en vellykka dag dette også, hehe. Særlig med tanke på at vi avslutta dagen med en runde Alias!

Andre juledag var det på tide å sette snuta hjemover igjen, så vi sto opp tidlig, pakka, spiste og gjorde oss klare. Dro og henta Ida-Alexandra, og så kjørte vi en liten tur nedom Sandefjord for å levere julegaven til Malene som vi ikke rakk å levere før jul, og for å se huset som hun og hennes kjære har kjøpt seg. De er utrolig flinke og pusser opp rubbel og bit - jeg gleder meg virkelig til å se resultatet når de blir ferdige, for det tror jeg blir utrolig bra. Med katt i bilen og lang vei hjem så blei vi ikke så lenge.

 

Ida-Alexandra er like glad i å få pakker fra iHerb som meg...!

 

Ida-Alexandra er sååå flink når hun er med på biltur. Hun ligger helt stille i buret sitt og klager aldri. Hun maler så fort vi prater til henne og synes tydeligvis det er helt topp å få være med på tur. Så deilig at det ikke er noe problem! Vi stoppa så vidt i Oslo og leverte ei forsinka julegave til onkelen til Andreas også, og så bar det hjemover for alvor. Da vi var hjemme rundt fem så var jeg rimelig gåen, så jeg gjordei grunn ikke så mye mer den dagen.

Resten av jula har jeg stort sett veksla mellom å ligge på sofaen eller i senga, og har ikke engang orka å pakke ut av kofferten min enda. Jeg har vært veldig sliten og formen har vært ganske dårlig, så da blir det sånn. Andreas har også vært ganske sliten, så både 2., 3., og 4. juledag blei det bare brødskiver til middag - og den 6. klinka jeg til med en smoothie. O' jul med din matglede! Hehehe. 5. juledag derimot hadde vi det veldig hyggelig og spiste en litt mer allright middag, men det skal jeg heller fortelle om i et annet innlegg, for nå synes jeg jammen dette er langt nok. ;)

 

Juletreet hos svigerfar og Solveig.

Hvordan har deres jul vært?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Stikkord:

8 kommentarer

Wenche

01.01.2013 kl.17:42

Den lussekatten der ser det ut som man kunne spise en haug av :-D

Ida-Aleksandra virker som en kul katt ♥ nuss på nosen til henne. Og godt Nyttår til dere alle

Eldeen

01.01.2013 kl.17:48

Wenche: Hihi, det har du helt rett i! Vi spiste virkelig en hel haug! :) Og ja, Ida-Alexandra er en veldig kul katt. Hun er supersosial, så hun er mest fornøyd når hun kan være sammen med folk. Hehehe. :) Godt nyttår til deg også! :D <3

Wenche

01.01.2013 kl.17:50

Oj - skrev jo navnet feil. Ekstra nuss på nosen til fine damen. Hun ser ut som en riktig livsnyter ♥

Cathrine

01.01.2013 kl.17:52

Virkelig stått på i jula! Men koslig å besøke mange selvom det tærer på kreftene. Så får du lade opp batteriene skikkelig nå :) Hvis du/han har oppskrifter på de lussekattene må du gjerne dele, for de så veldig gode ut! ;)

Eldeen

01.01.2013 kl.17:54

Wenche: Hehe, jeg tror ikke hun er så nøye på akkurat det. ;) En riktig livsnyter er hun absolutt! Det er akkurat det vi pleier å kalle henne, hehehehe. ;)

Eldeen

01.01.2013 kl.17:58

Cathrine: Ja, det er koselig å treffe kjente og kjære, og kanskje spesielt i jula. <3 Så det er absolutt verdt de kreftene det koster, og nå kan jeg hvile mens jeg tenker tilbake på gode minner. :)

Når det gjelder lussekattene, så tok vi utgangspunkt i denne: http://snuddpaahodet.blogg.no/1323281391_glutenfrie_lussekatte.html

...men tilpassa den litt, slik at ingredienslista blei omtrent sånn:

150 gram melkefritt margarin
2 dl kokosmelk
3 dl soyamelk
1 pk rød fersk gjær
1 ss fiberhusk
1 egg
50 gram sukrin/erythritol
50 gram bjørkesøt/xylitol
1 ts stevia
2 ts gurkemeie
1/2 ts salt
2 ts kardemomme (toppa)
800 gram glutenfritt mel - vi brukte Schär miks C + Teffmel

Kjempegode! :D

Cathrine

07.01.2013 kl.19:45

Da skal jeg prøve de en gang :)

Eldeen

07.01.2013 kl.23:07

Cathrine: Jeej! Du får si ifra om de blei bra eller ei! ;)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits