Indisk aften - søskenkveld!

Da vi leverte julegavene borte hos mamma og dem rett før jul, så fortalte jeg mamma og lillebror-Magnar at jeg hadde tenkt å invitere lillebror-Bjørnar bort til oss på te i jula, slik at han ikke skulle på slik hjemlengsel. Jeg sa til Magnar at han måtte gjerne slenge seg med han også, og det ville han gjerne, men da måtte vi ha turban. Og hvit shorts. Og kashmir-te. Og sitarmusikk. Og lavalampe.

Jeg svarte at jeg regna med at gjestene kom ferdig påkledd og at han sto for musikken siden han er det musikalske talentet i familien. Jeg hadde ikke kashmir-te, men foreslo at vi kunne jo late som, siden jeg tross alt har minst 30 andre sorter te. Jeg hadde heller ikke lavalampe, og da sa han at det måtte jeg kjøpe. Siden jeg ikke er laga av penger, foreslo jeg at vi heller kunne tenne levende lys og late som litt til. Det var greit. Jeg fikk høre litt sitarmusikk siden jeg ikke visste hva det var, og fikk også vite at man visstnok kan bli høy bare av å høre på denne musikken.

I romjula inviterte jeg alle søsknene til Indisk Aften hjemme hos oss på lørdag (5. juledag), og alle bortsett fra lillebror-Geir Olav kunne komme. Formen min var fortsatt ikke super, men jeg brukte den siste timen før gjestene kom til å ordne meg og gjøre meg så indisk som mulig. Jeg har ikke sari, så jeg brukte det mest flagrende jeg hadde. Jeg har absolutt ingen fremtid som make up-artist, men jeg fikk klint på masse kohl rundt øynene og laga kastemerke med en farga leppomade. Det er synd at jeg glemte å ta bilde av meg selv, for det var usedvanlig vakkert kan dere tro!

Gjestene så overraskende lite indiske ut, men de hadde med seg ei gave!

 

Det er jo nesten så en ikke tør å legge det ut...! Jeg presiserer at det eneste vi blei høye på var sitarmusikken! Ja - og så steviapulver.

 

Buddha!

 

I tillegg til at vi fikk en kjempefin Buddha i gave, så hadde de faktisk med seg lavalampe. Både Magnar og Benjamin hadde nemlig fått lavalampe i julegave av steonkelen vår. Magnar hadde holdt på å le seg ihjel da han pakka opp julagava si, for steonkelen vår visste nemlig ikke noe om vårt prekære behov for lavalampe! Hehe. :) Tenk å ha sånn flaks! :D

 

 

Jeg er fortsatt ikke helt sikker på hva lavalamper har med India å gjøre, men i følge Magnar var det veldig viktig med lavalampe på en Indisk Aften. Nesten like viktig, eller kanskje til og med viktigere, enn en Buddha. Stemninga var i alle fall til å ta og føle på!

Når det gjelder serveringa, så gjorde vi det enkelt med quornbiter med tikka masala fra glass, ris, salat, tzatziki og papadums. Det er jo selvsagt overdådig sammenligna med brødskivene vi stort sett har spist resten av jula, og dessuten var det veldig godt og alle spiste seg gode og mette. Jeg tror forøvrig at gjestene var en smule overraska over hvor mettende en vegetarmiddag faktisk kan være! Hehe.

 

Benjamin sin mat.

 

Min mat.
Fra venstre: Benjamin, Bjørnar, Madelen, Magnar (foran) og Andreas.
Fra venstre: Magnar, Benjamin, Bjørnar, Madelen og Andreas.

Etter å ha spist middag var vi tydeligvis så høye på sitarmusikk at jeg glemte å ta flere bilder. Vi rydda vekk etter maten, og så var det på tide med te! Det var jo det det hele egentlig begynte med. Mens vi sto på kjøkkenet for å lage oss te, ba Andreas alle om å lukte på stevia. Når man åpner boksen og lukter på stevia, blir man nemlig helt søt i munnen og det er ganske festlig. Alle synes det var en opplevelse som var verdt å ta med seg videre i livet, bortsett fra kanskje Bjørnar som utsatte seg for en aldri så liten stevia-overdose. Andreas rista nemlig litt på boksen slik at det føyk steviastøv oppi været, og Bjørnar som aldri hadde vært borti stevia før tok et realt magadrag. Skikkelig hardcore!

Når alle hadde fått te, så fant vi fram Alias og spilte det. Innmari morsomt synes jeg i alle fall - jeg kunne antakelig spilt det hver dag uten å gå lei, og Madelen og jeg grusa de andre. Hihi! Etter at vi hadde spilt Alias brukte vi ganske lang tid på å finne ut at Kokkeligmonke blei for komplisert til at vi gadd, og så spilte Bjørnar, Benjamin og jeg en runde med "Den forsvunne diamanten" før vi pakka sammen og Andreas kjørte alle sammen hjem.


Ida-Alexandra syntes også at det var gøy å være indisk, og elska som alltid at vi hadde besøk.

Har dere gjort noe innmari koselig i jula?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Stikkord:

4 kommentarer

Madelen

01.01.2013 kl.19:39

Det var en kjempe koselig kveld! Og maten var kjempe god :)

Eldeen

01.01.2013 kl.20:05

Madelen: Så koselig å høre at du synes det! Vi får gjøre det igjen en gang! Kanskje vi rekker gjennom hele verden før vi blir gamle. :P

veienmintilminemål

02.01.2013 kl.19:19

Ser og hørtes hyggelig ut = )

Eldeen

02.01.2013 kl.22:25

veienmintilminemål: Det var kjempehyggelig. :D

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits