Mat og drikke, del 2 (året som har gått 2012).

Her kommer del to av oppsummeringa av maten fra 2012! :) Del 1 finner dere HER.

Alt jeg poster under her er  selvfølgelig også (med mindre noe annet er nevnt) melkefritt, glutenfritt og for det meste sukkerfritt. Det betyr ikke at f.eks. ciabattaer vanligvis er glutenfritt, men at jeg har brukt en glutenfri variant. :) Det er også en del vegetarisk og vegansk mat.

 


En deilig kyllingsalat med ruccolapesto.

 


Lapper med rørte bringebær. 75 gram dadler uten stein + 300 gram valgfrie bær og bittelitt fiberhusk blir til deilige, rørte bær!
Grillmat er sjelden feil! Marinert kalkunfilet, bakte poteter, tomatsalat, soppstuing, paprika og tzatziki.Jeg var på vegetarfestivalen i år også (les HER), og der bestilte jeg denne raw food tallerkenen med salat, pastinakkris med rødbeter, kikertboller med soltørka tomater, pesto og cashewdressing. Nyyydelig! Jeg gleder meg vilt til årets festival - for jeg SKAL!

 

Til dessert på vegetarfestivalen spiste vi raw kaker. De var så gode at jeg lengter etter dem. ♥I juli var vi på Helt Rå (som til min stooore sorg har lagt ned), og det var en av de beste matopplevelsene jeg har hatt i hele mitt liv. Til forrett bestilte vi denne skåla med spicy nøtter. Kjempegode!

 Jeg bestilte også denne kjempegode salaten!Ferskpressa juice til forrettene. Den grønne var min!Til hovedrett spiste jeg raw pizza. Aaah, det var nyyydelig. ♥

 

Andreas bestilte vårruller.
Til dessert bestilte vi en kaketallerken på deling. Jeg likte best den med bringebær på! Vi var så mette da vi var ferdige at vi antakelig kunne ha rulla hjem.

 

Hjemmefrokost: Quinoa-knekkebrød med hjemmelaga majones, rapidalat, skinkesteik jeg har stekt sjøl, tomater og krydder. Og så en deilig, stooor kopp med te!Fisk, blomkålris og ovnsbakte grønnsaker gnidd inn med kverna chili, løk og diverse krydder.Soft-is av frosne bananer og bær!Den samme isen med sjokolade-agave på. Ikke fullt så sunt, men veldig, veldig godt!Har prøvd med så smått på litt sukkerholdige varer en sjelden gang i år, og jeg får like vondt i magen hver gang, så det er ikke verdt det. Disse kjeksene finner du i velassorterte butikker - du kan se dem HER. Ikke min favoritt, men det er kanskje fordi de er så innmari søte?Alpro Soya naturell yoghurt med açaí og hjemmesnekra müsli.

 

Kjøpte meg en boks Tofuline vaniljeis (inneholder sukker) som jeg hadde hele sommeren.Hjemme aleine-mat: Grønnsaker, stekte portebellosopper og hampfrø.Mer hjemme aleine-mat: Hvite bønner med tacokrydder og purreløk, gratinerte tomater med soyaost, bakt potet med mais og melkefritt kryddersmør + ei gugge som ikke smakte litt bra en gang.

 

Favorittsnopet! :DHjemmelaga iste, oppskrift HER.

 

Hjemmelaga juice med gule epler, agurk, stangselleri, sitron og ingefær. Mmm!Vegetarpølser i glutenfrie lomper! Første gang på et par år at jeg spiste pølse i lompe. :D

 

Det har blitt en del bakte poteter og gratinerte tomater i år. Her sammen med grønnsaker og en portebellosopp!

 

Og så enda mer av favorittsnopet! :DDet gikk med maaange jordbær i sommer. Kjøpte direkte fra en gård, og de var gigantisk svære og smakte fantastisk!Nei jøss - bakt potet og gratinerte tomater? Hehe. Her med fisk, asparges og paprika. Og så mais i poteten da. :)Jeg hadde sååå lyst på pitabrød, for det var jo en evighet siden sist. Andreas, min engel, bakte glutenfrie pitabrød, og jeg holdt på å ete meg ihjel!Indrefilet av kylling, salat, ris og hjemmemekka karrisaus.Noen ganger blir middagen litt stusselig: Tomater, agurk, egg og en dæsj hjemmelaga majones med krydder i.Frappuchino! Disse består av kaffe, mandelmelk, kakaopulver, dadler, frossen banan og isbiter. Aaah, LYKKE! ♥Enda ei suppe som raste rett inn blant mine favorittretter i år. Den er med blant annet kylling, linser, løk, karri og kokosmelk og har allerede blitt laga mange ganger.

 

Litt mer grillmat: Fisk, salat, grilla grønnsaker, hjemmemekka dressing og en bakt potet.Dadler med peanøttsmør. Høres helt rart ut, men er kjempegodt. Stiller søtsuget på et blunk, samtidig som det faktisk metter en del. Greier ikke å spise mange av disse!Åh, åh - FLØTEGRATINERTE JORDSKOKKER! Seriøst, det er noe av det beste jeg har spist. Jeg hadde ikke nok jordskokker, så spedde på med litt potet også. Jeg tok utgangspunkt i ei oppskrift fra LCHF-bloggen, HER, men laga den selvsagt bare med ting jeg tåler. Her sammen med fisk og salat.Vegetarmaki er fortsatt en favoritt!Inkabær er fortsatt en av mine favorittsnacks.Gojibær bruker jeg til så mangt!Kan dere tro det?!? Glutenfri og vegansk Mac 'n cheese! Brukte Teese Cream Cheddar, og det blei aaalt for mye.Jeg har fortsatt ikke funnet en tortilla-oppskrift jeg helt får til/er fornøyd med, så disse pannekakene fikk duge til et av årets tacomåltider!Hjemmemekka salsa til tacoen....og guacamole må også til!Jeg har forresten vært veldig flink til å velge de økologiske alternativene på handlerundene mine i år. Merker at utvalget har blitt mye bedre det siste året, og det er så flott! Jeg elsker økologisk mat - og håper utvalget og prisene fortsetter å bedre seg!

Hva spiste du i 2012?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Stikkord:

10 kommentarer

mittlillemagasin

03.01.2013 kl.22:48

wow! KOR FLINK DU ER! :d

Eldeen

03.01.2013 kl.22:52

mittlillemagasin: Tusen takk! Koselig å høre! :D

Astrid

03.01.2013 kl.23:17

Sulten... jordskokker må jeg prøve!

Eldeen

03.01.2013 kl.23:26

Astrid: Åååh, ja, det burde du! Det er helt nyyydelig! :D

kristinerosok

04.01.2013 kl.00:13

Shit så mye digg mat! :)

Eldeen

04.01.2013 kl.13:53

kristinerosok: Hehe, takk for det! :D

Lovelyliller.com

04.01.2013 kl.17:16

mmmm så mye deilig :D

Eldeen

06.01.2013 kl.01:13

Lovelyliller.com: Takk! :D

victorialarssen

07.01.2013 kl.10:32

Mmm mye god mat!

Eldeen

07.01.2013 kl.18:56

victorialarssen: Så koselig å høre at du synes det! Tusen takk! :D

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits