Mat og drikke, del 3 (året som har gått 2012).

Her kommer endelig del tre av oppsummeringa av maten fra 2012! :) Del 1 finner dere HER, og del 2 finner dere HER.

Alt jeg poster under her er selvfølgelig også (med mindre noe annet er nevnt) melkefritt, glutenfritt og for det meste sukkerfritt. Det betyr ikke at f.eks. ciabattaer vanligvis er glutenfritt, men at jeg har brukt en glutenfri variant. :) Det er også en del vegetarisk og vegansk mat.

 

Sorte linser, kantareller, salat, blåbær, hvitløksdressing og bokhvetefraller med hjemmelaga hvitløkssmør på. Se gjerne eget innlegg med oppskrift HER.Når jeg skikkelig dårlig, pleier Andreas innimellom å lage pasta med fløtesaus til meg. Det har han gjort her også, med erter, sopp, løk, vegetarfarse, cherrytomater og ruccola. Han har pynta heeelt selv - er han ikke søt? :)Stekt torsk med ruccolapesto, brun ris blanda med litt ruccolapesto og sorte linser og ovnsbakte grønnsaker.Quornfileter, soppstuing, brun ris og salat.Bananbombe med bringebær og kokosnektar.Lørdagskos: Tortillachips, dip (soyarømme + krydder) og egenkomponert nøtteblanding: Pistasjnøtter, naturelle cashewnøtter, gojibær, inkabær og sukkerfri, mørk sjokolade.Tomat-smoothie, oppskrift HER.Bringebær- og mangosmoothie, oppskrift HER.I september hadde vi svigers på besøk en tur , så da da dekte vi på bordet med hjemmebakt brød og pålegg.

 

Deilig smoothie med en dæsj kokosnektar på toppen.

 

Torsk eller sei (jeg husker ikke helt) rulla i sammenvispa egg og peanøttmel + krydder, grønnsaker, poteter og en saus med blant annet spinat.

 

Smoothie med blant annet gulrot og appelsin.Kiwi-smoothie.Chili con carne, ciabatta med hvitløkssmør og salat.

 

Vegetarburgere! Og ja, jeg er klar over at burgeren vanligvis ligger nederst, men jeg liker det best sånn. :P Hehe.Smoothie med blant annet peanøttsmør. Håper jeg greier å komme på hvordan jeg laga denne, for den var kjempegod!

 

Smoothie med en dæsj rørte bringebær på toppen. Tror det var mango i denne. September var en stor smoothiemåned for meg i 2012, men dessverre fikk jeg aldri somla meg til å skrive ned oppskriftene på det meste av det jeg laga.Oslogryta (oppskrift finner dere på veganmisjonen, HER) og hjemmebakt brød med hvitløkssmør.Økologisk geitost - eget innlegg HER.Glutenfrie boller med økologisk meierismør og geitost - det blir nok siste gang jeg gjør noe så dumt igjen, for det var IKKE verdt lidelsen etterpå, enda så godt det var. Melkefritt smør fra nå av - geitost kan kanskje gå greit i små mengder når jeg ikke har folk rundt meg og ikke må noen steder samme dag. Hehehe.Laga fiskesuppe for første gang i hele mitt liv og blei overraska over hvor godt det var!Vegetargryte, ciabatta og salat.Smoothie med glutenfri, økologisk müsli på toppen.Brokkoligrateng og salat!Vafler med rørte bær - denne oppskriften var ikke på langt nær så god som DENNE, så jeg kommer ikke til å lage disse igjen.Blåbær- og grønnkålsmoothie, se oppskrift HER.Grønnkålchips, se eget innlegg HER.Karristekt quorn, salat og poteter.Kålrothjerter! ♥Wok med bl.a. grønnkål, kål, gulrøtter, cashewnøtter, sesamfrø og angel hair-nudler.Eggerøre, tomater og avocado med all purpose-krydder på.Hihi - jeg har gjort rett i koppen-kaka gluten- melke- og sukkerfri! Her med raw vaniljesaus over.Raclette MY WAY. Masse-masse grønnsaker, gluten- og melkefri loff, soyafløte, soyaost og litt kjøtt. På bildene har jeg brukt kyllinglever.Banan-is med vanilje. Toppa med sjokolade-agave og jordbær-agave.Indrefilet av kylling, salat med hjemmemekka dressing og ris.Ytrefilet (eller var det indrefilet...?) av svin fylt med soyaost og surra i bacon. Grønnsaker og ris ved siden av + at vi hadde en lettvint karrisaus til.

 

Gresskarsuppe med vegetarfarse, oppskrift HER.Raw drømmekake, oppskrift hos Superlivsstil, HER.Gelégodis og raw sjokolade.Mitt nye favorittbrød: Gulrotbrød! Oppskrift hos Frie Kaker, HER.Smoothie! :DHjemmelaga tomatsuppe med egg, oppskrift på suppa finner du HER.Lussekatter! Ingrediensliste kan dere finne i kommentarfeltet til DETTE innlegget.Man tager det man haver: Speilegg, agurk, tomat, bakte poteter og soppstuing med mais og løk.Karristekte quornbiter, agurk med krydder og daal.Smoothie igjen! Går aldri lei. :)Middag i Brattvågen, eget innlegg HER.Fiskekake-burger!

Det var det for denne gang!
Håper at dere lar dere friste og inspirere av matoppsummeringa mi for 2012.
:)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Stikkord:

8 kommentarer

flowershart

07.01.2013 kl.19:07

Så mye godt!

Eldeen

07.01.2013 kl.19:09

flowershart: Tusen takk, koselig å høre! :D

chrisolaesp

07.01.2013 kl.19:13

Fin blogg :)

PS: Har spørsmålsrunde på bloggen min :D

isseliten

07.01.2013 kl.19:38

Veldig mye godt der ^^, Fikk så lyst på mye av det der ^^, Nam! :D

Eldeen

07.01.2013 kl.23:06

chrisolaesp: Tusen takk. :)

Eldeen

07.01.2013 kl.23:06

isseliten: Hihi, takk for det! Koselig å høre. :D

Malene

09.01.2013 kl.22:08

Jeg blei sulten av dette :-) Lager du vegetargryte neste gang jeg kommer på besøk? Eller chili SIN carne? ;-)

Eldeen

09.01.2013 kl.23:08

Malene: Hihi, så koselig å høre! Ja, det kan jeg gjøre! Blir nok mer chili SIN carne enn chili CON carne her fremover, for nå har vi kutta ut industrikjøttet. Bare viltkjøtt, andre dyr som får gå på gresset og se sola og fisker som svømmer dit de vil blir kjøpt inn av animalske matvarer her i huset nå, så det går mest i vegetarmat i grunn. ;) Ja, og så spiser jeg krabber som krabber dit de vil og reker som reker dit de vil også, da. :P

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits