Krema grønnsakssuppe med torsk og purreløk.

Jeg har aldri vært noen stor fan av supper, og var i mange år overbevist om at supper ikke var greia for meg. For noen år siden oppdaga jeg at hjemmelaga tomatsuppe er nesten like lettvint som posesuppe, og at det smaker en million ganger bedre. Det er faktisk så godt at jeg kan spise det inntil flere ganger i måneden.

Selv om jeg fant ut at jeg likte hjemmelaga tomatsuppe, var det ikke før for omtrent et år siden at jeg fant ut at hjemmelaga kremede grønnsakssupper smaker helt nyyydelig - faktisk enda mye bedre enn tomatsuppe. Endelig har jeg funnet ut at supper faktisk er greia for meg - så lenge de er hjemmelaga fra bunnen av og helst er litt tykke i konsistensen. Fint er det, for hjemmelaga suppe er både enkelt å lage og veldig billig.

I suppa jeg forteller om i dette innlegget, kan dere gjerne bruke vanlig løk istedenfor sjalottløk, og dere må gjerne bruke mer eller mindre hvitløk, alt etter hva dere foretrekker selv. Dere kan bruke akkurat de grønnsakene dere ønsker - prøv for eksempel med kålrot, sellerirot, pastinakk, jordskokker eller hva dere enn måtte ha for hånden. Det fungerer fint å bruke frosne grønnsaker, men hvis kvaliteten på de ferske grønnsakene er god, så foretrekker jeg ferske grønnsaker. Det fungerer like fint med kokosmelk som med soyafløte, og tåler du melk står du selvfølgelig fritt til å bruke vanlig fløte.

 

Jeg brukte:
♦ 3-4 sjalottløk
♦ 5-6 fedd hvitløk
♦ En neve purreløk
♦ En brokkoli
♦ En blomkål
♦ To gulrøtter
♦ To stilker stangselleri
♦ Ca. 100 gram frosne erter
♦ 1 liter vann
♦ 2,5 dl soyafløte
♦ Litt olivenolje
♦ Glutenfritt buljongpulver
♦ Nykverna pepper

Dette holder til ca. tre middager for to voksne her hos oss. Suppa er rund og mild i smaken, så denne vil nok de fleste like.

 

 

Slik gjør du det:
♦ Skyll og kutt alle grønnsakene, bortsett fra frosne erter.
♦ Fres sjalottløk, hvitløk og purreløk blankt i litt olivenolje.
♦ Tilsett vann, buljong og alle grønnsakene unntatt ertene, og kok det mørt. Tilsett ertene de siste par minuttene. Hvor mye buljongpulver du trenger kommer an på hvilket merke du bruker og hva du liker, så prøv deg litt frem.
♦ Når grønnsakene er møre, kjører du alt jevnt med en stavmikser, tilsetter fløte og smaker til med pepper og eventuelle andre krydder. 

Garnering:
Til garnering av suppa brukte jeg litt stekt torsk og litt stekt purreløk. Begge deler krydra jeg med Herbamare Spicy og paprikapulver, og torsken fikk i tillegg et dryss med sitronpepper. Helt til slutt helte jeg over litt olivenolje med basilikum fra Oliviers & CO.

 


Er du glad i supper? Kunne du tenke deg å prøve denne?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Stikkord:

4 kommentarer

Petrus

18.02.2013 kl.01:28

eldeen: Fin blogg :)

Eldeen

18.02.2013 kl.01:29

Petrus: Tusen takk! :)

Veronica

18.02.2013 kl.17:21

Jeg er egentlig ikke så veldig begeistret for suppe. Føler liksom at middagen må tygges for at jeg skal bli mett. He he. Men det hender jo at jeg snubler over supper som smaker himmelsk. Denne for eksempel: http://karbomonster.blogspot.no/2012/04/blomkalsuppe.html. Utrolig mye smak og min desiderte favoritt :)

Eldeen

25.02.2013 kl.15:06

Veronica: Hehe, det er slik jeg har hatt det også, men krema supper med en eller annen slags topping blir jeg god og mett av + at det smaker himmelsk. Takk for oppskriften, den ser veldig god ut! :)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits