Fylte squash og gul potetmos.

Litt tidligere i februar prvde vi noe vi ikke har prvd fr: Fylte squash! h, det var nyyydelig, og jeg lengter etter mer. Jeg skte litt rundt p nettet og lot meg inspirere av ei oppskrift fra klikk.no, HER. Min variant er vegetarisk, og heldigvis var jeg s smart at jeg skreiv ned alle ingrediensene med en gang, slik at jeg kan dele det med dere - og ikke minst lage det igjen!

Du trenger:
♦ 2 squash
♦ 1 lk
♦ 2 eller flere fedd hvitlk
♦ 150 gram vegetarfarse, f.eks. fra Anamma.
♦ 4 gulrtter, raspa
♦ 200 gram bnner (jeg brukte soyabnner denne gangen)
♦ 1 boks hakka, hermetiske tomater
Herbamare Original urtesalt, salt, pepper og basilikum
♦ En liten flteskvett (jeg brukte soyaflte)
♦ "Fake parmesan"

"Fake parmesan" lager jeg ved kjre naturelle gresskarkjerner, litt nringsgjrog litt himalayasalt sammen i foodprosessoren. Dette putter jeg i en boks og har stende i kjleskapet, s har jeg det alltid tilgjengelig. :)

Slik gjr du det:
♦ Sett ovnen p 225 grader.
♦ Skyll og del squashene i to p langs.
♦ Bruk en skje og ta ut innmaten - finnhakk denne.
♦ Legg squashen p bakepapirkledt stekebrett.
♦ Pensle med olivenolje og dryss p litt salt.
♦ Stek i 6-7 minutter.

♦ Rens og finhakk lk og hvitlk.
♦ Surr det mykt i olje i ei stekepanne.
♦ Ha i vegetarfarse, gulrtter, bnner og innmaten fra squashen.
♦ Stek i 3-4 minutter.
♦ Tilsett hermetiske tomater, flte, urtesalt, pepper og basilikum.
♦ Kok opp og la det putre i 5-6 minutter.
♦ Legg stuingen i squash-halvdelene.
♦ Dryss over fake parmesan.
♦ Gratiner hyt i ovnen i noen minutter (bruk gjerne grillelementene).

Gul potetmos:
Potetmos lager jeg alltid p hump og slump, s noen nyaktig oppskrift har jeg ikke. Jeg koker melne poteter med skallet p, og tar med skallet i potetmosen - det er der mesteparten av nringa sitter, og dessuten smaker det godt!

Nr potetene er mre, heller jeg av vannet og moser dem med en potetmoser. Jeg blander inn litt melkefritt margarin eller olje og litt soyaflte eller kokosmelk til mosen fr riktig konsistens. Da tilsetter jeg krydder, som regel Herbamare Original urtesalt, nykverna pepper og gurkemeie for en fin, gul farge. Jeg smaker meg til til jeg er fornyd.

Jeg pleier ogs hakke lk og gjerne litt hvitlk og surre det blankt i ei stekepanne fr jeg blander det inn i potetmosen for ekstra smak og nringsstoffer. I tillegg bruker jeg ofte andre grnnsaker i potetmosen, som spinat eller raspa gulrtter. :)


Kunne du tenke deg prve dette?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 kommentarer

veienmintilmineml

28.02.2013 kl.22:52

Ja ser og hres veldig godt ut : )

Astrid

01.03.2013 kl.11:38

Dette ser og hres godt ut, Cecilie - jeg vil prve med karbonadedeig en dag :-)

Eldeen

01.03.2013 kl.19:14

veienmintilmineml: Det er kjempegodt! Anbefales virkelig! Skikkelig kosemat dette. :D

Eldeen

01.03.2013 kl.19:15

Astrid: Ja, det er kjempegodt! Sikkert veldig godt med karbonadedeig ogs. :)

Regine

04.04.2014 kl.14:01

Hvilken drikke serverte du til dette? Kan du evt. anbefale noe? :) S veldig deilig ut.

Eldeen

08.04.2014 kl.21:05

Regine: Vann fra springen! Sunt og godt, billig og passer til alt. Det er stort sett det det gr i her i huset. Hehehe. ;-)

Skriv en ny kommentar

Sk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Hland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vr Flux, i et koselig lite hus p Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vrt frste barn. Vanligvis gjr jeg slikt som man m og slikt som er gy. Blogge gjr jeg fordi jeg elsker skrive og noen ganger trenger gjre det jeg elsker. Nr det er sagt, br det ogs nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til fatte meg i korthet, og at aktiviteten her p bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, gr det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger ogs om hverdagen, hobbyene mine og om det ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vrt ufrivillig hjemmevrende pga. sykdom siden vren 2010, og prver gjre det beste ut av situasjonen, blant annet ved ha et godt kosthold og glede meg over de sm tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst p kjpe produkter som ikke er testa p dyr, samtidig som de helst skal vre reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke p linkene under for flge bloggen min p facebook og bloglovin'. Der ligger ogs en rabattkode som du kan bruke frste gangen du handler p iHerb. Sjekk ogs ut de forskjellige kategoriene bloggen min bestr av. :-) Jeg hper du vil trives p bloggen min! Lurer du p noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail p supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til svare, men jeg prver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler p iHerb

Handle p iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Flg meg p Instagram

Flg meg p Weheartit

Flg meg p Spotify



Norske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits