Jenta med friheten!

Veit dere hva den ene tørrfisken sa til den andre? Long time, no sea.

Det samme får vel jeg si til dere. Igjen. Dere er tålmodige sjeler, så jeg veit at dere tåler det. Dessuten kommer jeg med store nyheter denne gangen, så da er det verdt det - er det ikke?

Som dere veit, dere som følger meg jevnt og trutt, så har det meste av energien min det siste drøye halvåret eller så gått til å lære meg å kjøre bil, slik at jeg endelig og omsider kunne få førerkortet i boks jeg også. Mandag 18. mars hadde jeg oppkjøring, og jeg var innmari nervøs. Formen hadde vært elendig de siste ukene, og jeg hadde måttet avlyse både en kjøretime og en hel masse øvelseskjøring. Uka før oppkjøringa hadde jeg én eneste kjøretime, og det med en ny kjørelærer attpåtil, for den opprinnelige kjørelæreren min skulle bort den dagen jeg hadde oppkjøring.

Den siste kjøretimen min gikk ikke akkurat strålende. Jeg var kjempesliten og i dårlig form, og det er ikke akkurat gode nøkkelord når man skal kjøre bil. I tillegg hadde jeg virkelig dagen - dagen hvor tekoppen blei tømt i veska mi og jeg satte meg fast i søpledunken på Narvesen allerede før klokka var elleve. Resultatet av kjøretimen var at jeg blei enda mer nervøs for oppkjøringa mi, og vurderte å utsette hele greia. Problemet var bare at det var for seint å avbestille uten å måtte betale for herligheten uansett, og ventetid på ny førerprøve var på ca. 3 ½ måned. Jeg bestemte meg for å hvile mest mulig og gi det et forsøk.

 

...Og med dette bildet avslører jeg allerede her og nå hvordan historien ender...! :-D

 

Mandagen kom, og Andreas kjørte meg til kjøreskolen i Lillestrøm. Jeg turte ikke å ta sjansen på å bruke opp noe mer energi enn nødvendig før oppkjøringa, så derfor var det han som satt bak rattet. Jeg og den nye kjørelæreren min kjørte til trafikkstasjonen hvor jeg betalte, og så hadde vi en oppvarmingstime. Jeg tror aldri jeg har kjørt så bra i hele mitt liv som jeg gjorde de minuttene, og jeg fikk den gledelige beskjeden om at hvis jeg kjørte like bra på oppkjøringa, så kom jeg til å bestå.

For å gjøre en 60 minutters historie kort, så dro sensoren meg gjennom de tingene jeg hadde frykta mest, blant annet rundkjøringa på Alfaset og ei helvetes påkjøring med vikeplikt og dårlig sikt på en stor vei. Jeg var så tørr i munnen under oppkjøringa at jeg trodde jeg skulle dø av dehydrering. Allikevel fikk jeg den gledelige beskjeden om at jeg hadde bestått prøven! Haleluja! Jeg begynte nesten å grine. Seriøst. Jeg var så letta og glad at jeg nesten kasta meg om halsen på kjørelæreren som var det første nesten-kjente mennesket jeg så. Haha!

Andreas venta på meg på trafikkstasjonen, og jeg gikk for å ta bilde til førerkortet og betale de siste gebyrene. I motsetning til hva en kanskje skulle tro hadde jeg ikke blitt verken slank eller helbreda av å ta førerkortet, så bildet blei så som så. Sliten og skjelven var jeg også, så underskriften min på den elektroniske helvetesmaskinen ligner ikke så mye på min egentlige underskrift. Men pytt, pytt. Jeg kan kjøre bil!

 

Siden jeg var sliten, var det ikke jeg, men min kjære, som kjørte fra trafikkstasjonen. Vi måtte handle litt mat og skulle en liten tur innom helsekostbutikken på Strømmen Storsenter, og derfra og hjem var jeg i form til å kjøre selv. Resten av dagen lå jeg rett ut...

Et par dager seinere kom førerkortet mitt i posten, og noen dager etter det igjen kom det et brev om at jeg måtte sende det tilbake og få et nytt, fordi de hadde skrevet feil gyldighetsdato på det. Jeg må nemlig levere legeerklæring og fornye førerkortet hvert 10. år pga. helsetilstanden min. Men nå er det her, endelig, førerkortet med de riktige opplysningene, det snåle bildet og underskrifta som kunne tilhørt en femåring.

Siden jeg som nevnt ikke på magisk vis blei helbreda av å ta førerkortet, har jeg ikke kjørt så mye etter denne dagen. Jeg kjørte hjem fra Strømmen storsenter, og så kjørte jeg ikke igjen før tirsdag uka etter. Da kjørte jeg bare bort til mamma og dem, og Andreas måtte kjøre hjem igjen fordi jeg var så sliten. Dagen etterpå hadde jeg min første kjøretur aleine. Da var jeg på en aldri så liten handlerunde før påske og kjørte til Bjørkelangen og hjem igjen. Herlighet, så deilig det var å kunne dra avgårde slik på egenhånd! FRIHET! Etter dette kjørte jeg opp til hytta på påskeaften, men nok en gang måtte Andreas kjøre hjem fordi jeg var sliten. I dag har jeg kjørt til Aursmoen og hjem igjen - og da har jeg faktisk ramsa opp alt jeg har kjørt siden jeg fikk lappen for snart 3 uker siden.
Har du et veldig vakkert bilde av deg selv på førerkortet ditt?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 kommentarer

Anette Ø Olsen

07.04.2013 kl.19:17

Du er sååååå flink :-D

Tante Jul

07.04.2013 kl.22:18

Flink!

Det er rart hvordan en noen ganger blir bedre av press og nervøsitet, er det ikke? Jammen bra at det skjer når en virkelig trenger det! :)

Grete

07.04.2013 kl.22:19

Du har da et usedvanlig pent bilde på førerkortet. Men så er jo du en smule mer fotogen enn mor di. :P

Eldeen

08.04.2013 kl.09:53

Anette Ø Olsen: Aaaw, tusen takk! :-D Du er en inspirerende sjel veit du, så når du gjorde det, så måtte jo jeg også. Hehehe. ;-)

Eldeen

08.04.2013 kl.09:56

Tante Jul: Tusen takk! Ja, det er merkelig, men en veldig bra ting. I begynnelsen av førerprøven, før jeg begynte å kjøre, var jeg så nervøs at jeg blei bablete og stressa og greide nesten ikke å gjøre meg forstått. Heldigvis hjalp det å puste dypt et par ganger og bare stenge alt annet enn kjøringa ute. Hehehe. :-)

Eldeen

08.04.2013 kl.09:57

Grete: Hehehe, jo takk, du. :-P Fotogen er vel å ta litt hardt i, men okei - jeg stråler meg i glansen. :-P

RisRosOgKlaging

08.04.2013 kl.12:25

Gratulerer så mye! Kjempe kjekt å lese!

Jeg har dessverre ikke førerkort og kommer nok ikke til å få det før om mange mange år, spørs litt på hvor tid jeg blir bedre/frisk.

Eldeen

18.04.2013 kl.15:50

RisRosOgKlaging: Tusen takk! Jeg var usikker på om jeg skulle klare det jeg også, og jeg måtte bruke alt jeg hadde av krefter og litt til føler jeg, selv om jeg tok meg god tid. Men guuud så deilig det er nå som jeg er i mål. :-) Håper du blir bedre snart, og aller helst helt frisk. <3

RisRosOgKlaging

18.04.2013 kl.16:31

Du har i alle fall vært helt utrolig flink! : ) Tusen takk for det! Sånt er veldig godt å høre!

Eldeen

18.04.2013 kl.16:44

RisRosOgKlaging: Tusen takk. :-) Og bare hyggelig - jeg veit hvordan det er... ;-)

Vigdis

08.07.2013 kl.19:45

Ehm... Mitt bilde ser heeeeeeelt forferdelig ut.. så jeg tør ikke engang å legge det ut for å si det sånn;)

Eldeen

15.09.2013 kl.17:37

Vigdis: Hehehe, det er vel sånn det skal være! ;-)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits