Isen er glatt.

Selvfølgelig er den det. Og selvfølgelig veit dere det fra før. Det visste jeg også, men allikevel greide jeg å gå rett på rattata'n på vei til postkassa to dager etter at jeg fikk lappen - dagen før jeg hadde planer om å ta min første kjøretur aleine. Den blei avlyst, for å si det sånn, og moralen er muligens at en aldri skal gå noe sted etter at man har fått lappen. Eventuelt at man ikke skal gå på isen uten brodder. Jeg tok meg for med hendene og slo meg skikkelig. Det høyre håndleddet mitt blei bare vondere og vondere utover dagen, så etter et par telefoner reiste vi inn på skadelegevekta på kvelden. Jeg har aldri brukket noe i hele mitt liv, og tenkte at det har jeg helt sikkert ikke nå heller, men det kan jo være greit å sjekke det opp når det er så vondt.

Til min store overraskelse fikk jeg faktisk gips på armen...! Jeg trodde ikke mine egne ører, og kunne ikke annet enn å le og velge den lilla gipsen. (Selvfølgelig måtte jeg ha lilla gips.) Riktignok var det lilla GPS jeg ønska meg til jeg fikk lappen, og ikke lilla GiPS. Oh well. De hadde ikke sett noe brudd på røntgen, men brudd i håndleddet er visst vanskelig å se, så da fikk jeg en gips for sikkerhets skyld. Det hadde jo vært synd å ikke få det hvis det skulle vise seg å være brudd.

 

 

I 16 lange dager gikk jeg med gipsen før jeg skulle inn til kontroll. I 16 lange dager måtte sinnsykt høyrehendte meg bruke venstrehånda. Noen fortalte meg at det vanskeligste ville bli å vaske håret, men det var ikke sant. Det vanskeligste var å nappe øyenbrynene og å smøre inn den venstre armhulen med venstre hånd.

Armen var veldig vond i et par dager, og den tredje begynte det så smått å gå over. Etter det var det nesten ikke vondt i det hele tatt, så jeg begynte å føle meg ganske trygg på at det ikke var noe brudd.

Fredag som var, var jeg tilbake på skadelegevakta for kontroll, og der var det en dame som klippet av meg gipsen med ei diger saks før jeg skulle inn til røntgen. Jeg holdt på å få sjokk. Huden min var skikkelig tørr og flassete på hånda, og i det gipsen forsvant blei jeg plutselig helt nummen fra albuen og ned i fingerspissene. Jeg som innbilte meg at armen skulle være helt fin da jeg fikk av gipsen.

 

Her hadde jeg allerede "røyta" sikkert en halvkilo med hud etter at jeg fikk av gipsen. Etter et par runder med ivrig peeling og sheasmør så den helt fin ut igjen, men jeg blei en smule sår.

 

Etter å ha vært inne til røntgen fikk jeg endelig tilgang på en vask jeg kunne vaske hendene i, og åååh, lykke! Dere aner ikke hvor undervurdert det er å kunne vaske begge hendene sine! (Med mindre dere har hatt gips selv, da.) Etter litt venting fikk jeg snakke med en veldig blid lege som holdt på å knuse hånda mi da han håndhilste. Han fortalte meg at de ikke fant noe brudd på røntgen denne gangen heller, og at siden jeg hadde hatt så lite vondt etter at det verste ga seg, så hadde jeg nok ikke brukket noe. Jeg kunne reise hjem uten gips og uten noe mer utredning i form av MR og CT.

Dette var selvfølgelig akkurat det jeg hadde lyst til å høre. Allikevel må jeg innrømme at jeg fikk litt bange anelser da hånda bare gjorde mer og mer vondt utover dagen. På lørdag var det enda verre, men i går hadde det heldigvis gitt seg litt og det er ikke så verst i dag heller. Så legen og jeg hadde nok rett. Nå gleder jeg meg helt vilt til å endelig kunne sette meg ned å skrive brev igjen!

Har du brukket noe før?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 kommentarer

Heidi

08.04.2013 kl.10:07

Hei

Klart hånden gjør litt vondt, etter å vært i ro i 16 dager.. Den stivner av og må "trenes" opp igjen...

Ja, jeg har knekt en tå, høres sikkert morsomt ut (alle ler av den), men det var vondt og jeg var på sykehuset og fikk tape på og gikk delvis med krykker i mange uker.. Var dog såvidt jeg fikk den undersøkt, da legevakt mente jeg måtte ringe fastlege.. Fastlege sendte meg på sykehus og røntgen og de holdt på å sende meg hjem uten undersøkelse til legen så at jeg kanskje hadde vondt... joda..

Ha en flott dag <3

Klem

Eldeen

08.04.2013 kl.10:49

Heidi: Joda, det er klart, men jeg blei så overraska over at det skulle bli så mye vondere av å ta av gipsen... :-P Hehe. Jeg har jo omtrent ikke hatt vondt der på nesten to uker, og har kunnet bruke armen til det meste så langt jeg greide å bevege den med gipsen. ;-)

Den stivheten og nummenheten synes jeg ikke var så ille, det gikk over ganske raskt, men det hadde nok vært mye verre om gipsen hadde sittet på lenger og jeg ikke hadde fått brukt armen så mye som jeg har gjort. Det er et ganske sentrert punkt i selve håndleddet som gjør vondt, men det begynner å bli bedre det også, så jeg er nok like fin igjen om ikke så lenge. :-)

Jeg hadde ei venninne på ungdomsskolen som brakk tåa, og det virka ikke morsomt i det hele tatt. Hehe. Alle som har sparka tærne borti et eller annet veit jo hvor forskrekkelig vondt det gjør, så når man brekker den i tillegg, så må det jo være skikkelig fælt.

Ha en fin dag du også, Heidi! :-)

Klem <3

Heidi

08.04.2013 kl.14:31

Vi håper at armen din blir bra fort :) Og håndleddet var jo avstivet, så det har du jo nesten ikke brukt på 16 dager, så klart..

Nei, er ikke morsomt å knekke en tå :P Jeg sparket i en dørkarm, og var blå på hele foten. så nei..

Takker :)

Klemmer i retur <3

Eldeen

18.04.2013 kl.15:52

Heidi: Den er mye bedre nå i alle fall, men ikke helt bra enda. Det blir vel etterhvert. :-) Aaau, hørtes ikke godt ut, akkurat! Klem <3

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits