Slik var jula 2013 for meg.

I år som i fjor, så er jeg temmelig seint ute med oppdateringene. Jul har vel blitt gammelt nytt allerede, men for dere som allikevel har lyst til å lese og se hvordan jeg hadde det i jula, så kommer det ei oppdatering allikevel - sent, men godt. Strengt tatt er det vel jul enda - 13. dag jul er først på mandag, og 20. dag jul er enda lenger fram i tid. Hva jeg fikk for noe til jul, kan dere lese HER, HER og HER.

I 2012 blei det for mye stress og for lite kos i førjulstida etter min smak, så i 2013 la jeg lista litt lavere. For eksempel innså jeg at jeg ikke var i form til å bake eller lage snop selv, så jeg handla inn litt godteri fra iHerb istedenfor. Allikevel holdt ikke formen før jul, så vi måtte avlyse turen vi hadde planlagt til Vestfold og jeg fikk ikke sendt den siste juleposten før 22. desember - som jo var en søndag, og det vil si at posten min ikke var på tur før lille julaften. For å se på den lyse sida, så førte "førjulskræsjen" min til at jeg måtte bruke den siste helga før jul til å hvile, så da orka jeg faktisk å være med på det som skjedde i selve jula. Hurra! :-)

Dette året fikk vi også laga litt julestemning hjemme, og alt i alt hadde vi ei veldig fin jul.
På lille julaften spiste vi risgrøt! Jeg toppa min med klarna smør, sukrin + bjørkesøt, ekte kanel og rosiner. Vi hadde også varmrøkt elgkjøtt til, og i glassa var det Tart Cherry.Et nærbilde av grøten min. Klarna smør smelter fortere og renner litt mer utover enn vanlig smør - men godt var det!På julaften spiste vi grøt til frokost. Vi tok en klatt kokossmør i midten, varma grøten i mikroen og hadde på kanel og rørte jordbær. Nam!

Frukt og nøtter må til i jula.Julestrømpene våre var fylt med forskjellige typer godteri fra iHerb og fruktstenger fra Søstrene Grene. Nam! ♥

 

Julepynt i den ene vinduskarmen i stua.Mer julepynt i den samme vinduskarmen.Og eeenda mer julepynt i vinduskarmen. Smånissene fikk jeg i adventsgaver av mammaen min da jeg var lita. ♥Slik så den andre vinduskarmen i stua ut. Vi har nok mye hummer og kanari - både sølv og gull og rødt og litt forskjellig, men så har vi også fått det meste av julepynten fra folk vi er glade i. Det og gode minner er vel halve poenget med julepynt, er det ikke? Jeg synes i alle fall at vi har hatt det koselig her i jula. ♥Julepynt på TV-benken - her har enda en nisse fått plass etter julaften.Julepynt på den andre sida av TV-benken - disse har også fått en ny venn i løpet av jula.Juletreet vårt er SKIKKELIG kunstig og ikke særlig pent (vi har tross alt pynta det HELT SELV), men koselig blir det nå allikevel.Ida-Alexandra synes i alle fall at juletreet vårt er det fineste treet i gata, og har ligget under det store deler av jula. Og nei, hun har ikke vært like fredelig under der hele tida. Hehe.Peanøtter med skall, mandler, klementiner og levende lys på stuebordet. ♥Koselig med lys! Det tror jeg må være det beste med hele jula! :-DEnglespill og svibler hører også jula til. Juleværet derimot har ikke vært noe å skryte av, men det er helt greit synes jeg. Temperaturen har i alle fall vært perfekt ute med tanke på for liten plass i kjøleskapet til å ha noe å drikke der, hehehe.Julaften feira vi hos mamma og dem her i Aurskog i år, og her er bordet dekka og klart til julemiddag.

 

Hos oss er det tradisjon med både pinnekjøtt og svineribbe, i tillegg til medisterkaker, julepølser, mandelpoteter, surkål, rødkål, saus, sky og salt potetgull (det siste er det stefaren min som har introdusert oss for, hehe). I 2013 var all julematen på bordet både melkefri, glutenfri og hvetefri, og maten var helt nydelig. :-D

 

Det var levende lys og koselig julepynta hjemme hos mamma og dem også.

Under treet lå det gaver til åtte mennesker og en katt.

 

Dette var flesteparten av gavene til Andreas og meg - vi hadde to til på gulvet, og jeg hadde en liten haug fra venninner i tillegg. :-)Her er vi i gang med julegaveåpning. Fra venstre er det meg, Andreas, stesøster-Madelen, stefar-Kjell Erik og mamma-Grete. 3 av 4 småbrødre, Bjørnar, Magnar og Benjamin, var også på plass, men de er ikke med på dette bildet. ;-)

 

Gavepapiret kasta vi på gulvet underveis, og det blei en rimelig stor haug. Vi var flinke og sorterte ut det som faktisk kunne sorteres som papir - det var mange flere pakker med gråpapir på i år enn tidligere, og det liker jeg! :-)

 

Da vi kom hjem til oss selv på kvelden, hadde Ida-Alexandra gått rundt juletreet på egenhånd. I full fart, og veldig hardt. Haha!

 

Første juledag så var vi hos mamma og dem igjen på "julefrokost", så kanskje bedre kan beskrives som en julelunsj/julemiddag, siden vi begynte ganske seint og spiste både rester fra julemiddagen dagen før og masse annet deilig brød og pålegg. Det var en overflod uten like, og jeg angrer på at jeg ikke tok bilder av maten den dagen, for det skulle dere ha sett! Vi var 10 personer, og da vi skulle pakke sammen så det nesten ikke ut som at vi hadde spist. Jeg lover dere - spiste gjorde vi i massevis, både før, under og etter julefrokosten!

Andre juledag var vi også en tur hos mamma og dem - denne gangen på middag. Da blei det helstekt ørret, og det var helt nydelig. Etter flere dager med feit mat og mye kjøtt, så var det veldig godt med fisk. Dette var en tradisjon da jeg vokste opp, men det var noen år siden sist nå, så det var veldig koselig å få det med seg denne jula. :-)

Tredje juledag var Andreas en liten tur på jobb, og jeg var veldig sliten den dagen, så jeg husker ikke så mye av verken den dagen eller dagen etterpå. En ting er i alle fall sikkert, og det er at det blei mye tid på sofesofaen i stua - Andreas og jeg begynte å se på Supernatural i jula, og blei temmelig fort hekta. Det var i grunn fint, for da hadde vi det kjempekoselig selv om jeg var dårlig og måtte ligge det meste av dagen.

Søndagen hadde vi besøk av familien til min kjære, og det var veldig koselig. Vi serverte rundstykker, brød og masse pålegg, og så bytta vi julegaver siden vi ikke fikk gjort det før jul. Mandagen var Andreas på jobb igjen og jeg lå temmelig langflat. Nyttårsaften skal jeg heller fortelle dere om i et eget innlegg, for nå begynner vel dette å bli langt nok. Hehe. ;-)

 

Frokost 2. juledag. :-)

 

Ida-Alexandra stilte opp som modell på julekortene. :-D

Hadde dere ei koselig jul?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 kommentarer

Victoria Wisløff

04.01.2014 kl.19:49

Både høres og ser ut som en fantastisk jul :)

merema

04.01.2014 kl.20:07

Kjempefine bilder! Så ut som en veldig fin jul! Våkna til at vårt juletre hadde falt om på gulvet på morgenen på julaften! Neste år skaffer vi oss et plasttre slik at vi slipper å ha vann! Så om det tipper om da så blir det ikke så stor en krise ;) heheh! :D

Renate Nordby Sandnes

04.01.2014 kl.23:02

Så fin Jul! :) <3 Og ja, jeg liker ikke den nye trenden hvor det "i år er lilla jul, mens i fjor hvit"... Jeg synes det er pent med en fin blanding og nostalgisk julepynt er sååå koselig! :) Ida-Alexandra hadde hatt sin egen juletrefest ja! :D

Ønsker dere alle 3 alt godt for 2014! :)

Eldeen

11.01.2014 kl.10:06

Victoria Wisløff: Det var det også. ;-)

Eldeen

11.01.2014 kl.10:07

merema: Tusen takk! :-D Ja, var ei kjempefin jul. :-) Hehe, litt dramatikk hører med i jula også. :-P ;-)

Eldeen

11.01.2014 kl.10:09

Renate Nordby Sandnes: Helt enig med deg! :-D Hehe, ja, det er vel klart at hun også måtte feire julaften?! ;-) Tusen takk, og det samme til dere. :-)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits