Mat og drikke 2013, del 3.

Her kommer del tre av oppsummeringa av maten fra 2013! :) Del 1 finner dere HER, og del 2 finner dere HER. I del 1 kan dere også lese litt mer om hva jeg spiser og ikke. Blant annet går det mye i vegetarisk mat, og jeg spiser ikke gluten eller melk. Jeg unngår også (for det meste) raffinert sukker, og alt av kunstig søtning.

 

En real grønnsakstallerken med raspa gulrot, tomater, agurk og avokado, et kokt egg og litt tørka gressløk.



En slags stuing av neper og fersk spinat, toppa med ei elgkarbonade.



Salat med quorn og karridressing, toppa med avokado og cherrytomater. I salaten var det crispysalat, rødløk, mais, agurk, paprika og sukkererter.



Sjokolademousse basert på avokado og rått kakaopulver, sammen med tinte bringebær. Nam!



Bananpannekaker/-lapper toppa med tinte, moste jordbær og kokosflak.



Grapefrukt, appelsin, kokosflak og dadler med peanøttsmør. ♥ (Jeg trodde aldri jeg skulle lære meg å like grapefrukt, men nå synes jeg faktisk det er godt!)



Eggerøre med kverna frø (det er derfor den ser mer "gråaktig" enn gul ut), chili, purre +++, tomatsalat med rødløk og staver av agurk.



Bananis med jordbær toppa med sjokolade-agave, jordbær-agave og kakaonibs. Porsjonen er Andreas-sized, og jeg trodde jeg skulle DØ! Det er så godt at det er umulig å stoppe før det enten er tomt eller det er fullt hele veien opp. :-P



Nøtter her i huset blir bløtlagt, dehydrert og deretter oppbevart i fryseren. Fyller små bokser eller glass og har i kjøleskapet også. Grunnen til at vi bløtlegger og deretter dehydrerer nøttene, er for å gjøre de lettere fordøyelig, gjøre næringa mer tilgjengelig og fordi det rett og slett smaker mye bedre! Grunnen til at vi oppbevarer dem i fryser eller kjøleskap er fordi da holder de mye lenger. Nøtter inneholder nemlig mye fett, som harskner fortere i varme enn i kalde omgivelser.



Jeg var ikke fryktelig flink til å spire i 2013 heller, men noe blei det. Her er masse deilige alfalfaspirer!



Linsegryte med grønnsaker, og agurk og ananas ved siden av.



Det blei ikke laga noe særlig sjokolade eller annet snop i fjor, men litt blei det. Blant annet disse hvite sjokoladeplatene etter oppskrift fra Økosjokolade, HER.



Gelégodis blei det også. :-)



Jordbær. ♥



Pannekaker med tacokrydra vegetarfarse, løk, gulrot og tomat, toppa med en enkel guacamole.



Vegetarpizza uten gjær, melk og gluten, med quorn, ananas, putte og vegansk ost, oppskrift HER.



Kålrot og regnbuegulrøtter med bønnedipp.



Falafel, potetmos, raspa kålrot og en stuing med blant annet spinat.



Elgsteik med tilbehør, se eget innlegg HER.

 

Prøvde en melke- og glutenfri sjokolade som minte om crispo (inneholder sukker). Den kan kjøpes HER.



Andreas kom hjem med en lilla blomkål i gave til meg, etter å ha vært en tur på Skafferiet i Oslo. Ja, slike finnes faktisk. Vi dampa den, og blei ganske fascinerte da vi så at vannet i bunnen av kjelen var grønt! Ikke bare litt grønt heller, men skikkelig radioaktivt grønt. Den smakte omtrent som hvit blomkål i grunn, men selv om lilla er favorittfargen min, så må jeg si at det ser mer delikat ut med hvit blomkål enn med lilla, i alle fall når den skal serveres sammen med brun saus. Hehe.



Etter at jeg fant ut at den store, stygge, ustelte hekken i hagen vår faktisk er en aroniahekk, så måtte jeg selvfølgelig plukke bærene på den da de endelig var modne. Jeg plukka over fire kilo bær, og disse vaska og rensa jeg før jeg tørka dem i dehydratoren og malte dem til pulver. Pulveret bruker jeg som smakstilsetning og næringsboost i blant annet yoghurt og smoothie, eller jeg blander det rett og slett med vann og drikker det. Sunt og godt! :-D



Her er vann med aroniapulver. Mye av pulveret synker til bunnen, men det setter mye smak på vannet. Skummet på toppen kommer av at jeg rista det sammen i en shaker før jeg helte det i et glass. Noen dråper med stevia er ikke å forakte hvis man vil ha det litt søtere. :-)



Ikke den mest spennende middagen jeg spiste i fjor, men en lettvint en! Noen vegetariske "pletter" fra Anamma, båtpoteter, frossengrønnsaker og en dæsj eeeh... det var noe majonesbaserte greier, jeg husker ikke helt hva.



I oktober gjorde jeg noe jeg sjelden gjør: Jeg laga moussaka! Brukte litt elgfarse i den, og den blei veldig god. Kommer nok til å lage dette flere ganger. Ved siden av hadde jeg en gresk salat - minus fetaost (som jeg ikke tåler) og pluss grønne salatblader. :-) Toppa med tzatziki etter at bildet blei tatt. :-)



Ei helg i november laga Andreas og jeg oss arme riddere til frokost, etter ei oppskrift som jeg justerte litt fra kokeboka "Kjernesunn Mat". De blei deilige, mektige og nesten karamelliserte. Vi toppa med tinte bjørnebær og naturell soyayoghurt blanda med Stevia Vanilla Creme og ekte vaniljepulver.



Soya latte med kokosnektar, kanel og rått kakaopulver. ♥



Brevskrivingsproviant: Drink Sticks-drikke og ei skål med druer, klementin og litt nøtter.



Gryte med kyllinglever, cocktailtomater og agurk.



Elgkarbonade, potetmos og dampa brokkoli.



Over night oats, eller over-natta-havregrøt, med peanøttsmør, banan og kakaonibs.



Storfelever i brun fløtesaus med poteter, brokkoli og gulrøtter. Nam!



Mer over night oats: Her har jeg blanda inn carob i melka før jeg helte den over havregryna, og så har jeg toppa med rørte bringebær og kokossmør.



Like før jul laga jeg tomatsaus til den store gullmedalje. Det kommer et eget innlegg om det etter hvert (med oppskrift).



Det blei faktisk nok til å fylle 74 slike bokser! (Men jeg fylte bare 73, for den ene porsjonen brukte jeg samme dag.) Nå har vi i alle fall tomatsaus for ei stund! :-D



På lillejulaften spiste jeg risgrøt med min kjære. ♥ Dere kan lese om jula mi og se flere bilder HER.



...Og på julaften varma vi grøtrester i mikroen med kokossmør i midten, og så toppa vi med kanel og rørte jordbær før vi spiste den.



Dette frukt- og nøttefatet fikk stå framme i jula. :-)




Årets siste middag besto av kalkun, kyllingburgere, poteter, rosenkål, surkål, saus og potetgull. Se flere bilder og les om nyttårsfeiringa mi HER.



Det var det for denne gang!
Håper at dere lar dere friste og inspirere.
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 kommentarer

Kamilla Haaland

11.01.2014 kl.16:18

Like mye vann i munnen som på forrige matinnlegg! Yum!

Eldeen

11.01.2014 kl.16:34

Kamilla Haaland: Jippi! :-D

Mjuuugly

11.01.2014 kl.17:19

Wow, så imponerende å lese matinnleggene dine. Jeg blir så GLAD av å se så mye variert, fargerik og sunn mat. KEEP UP THE GOOD WORK!

Eldeen

12.01.2014 kl.18:21

Mjuuugly: Tuuusen takk! :-D Når det kommer fra deg, så tar jeg det som en STOOOR kompliment, du som er så flink til å lage mat og dele masse finfin inspirasjon på bloggen din! :-D

Silje

12.01.2014 kl.23:05

Sulten nå ja !!

Eldeen

25.02.2014 kl.20:50

Silje: Hihi, det er bra! ;-)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på Spotify



Norske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits