Sunn og vegansk jordbær- og mango-is.

Om sommeren er det godt med is, og isen smaker aller best når man har laga dem selv. Det er også det aller beste hvis man er litt opptatt av hva man putter i seg, for eksempel hvis man har matintoleranser eller at man rett og slett ønsker å spise sunn, rein og næringsrik mat.

Disse isene laga jeg i fjor sommer, og jeg kommer helt klart til å lage dem eller en variant av dem i år også. De var veldig gode, og falt i smak både hos meg, Andreas og barna vi hadde på besøk en dag i fjor sommer. I tillegg til å være gode, så er de sunne, næringsrike og metter også ganske godt.

 

Mini-is ♥

 

Oppskriften er stor, så du må gjerne redusere den litt, særlig hvis du ikke har så mange isformer. Vi har både Zoku ispinnemaskin, vanlige isformer og mini-isformer. (Vi har også et par ismaskiner og slike isformer som man klemmer på (som Solo-is), men de brukte vi ikke til denne isen.) Dette holdt til 13 vanlige is og 6 mini-is hos oss, og enda var det litt igjen som vi drakk som smoothie. Oppskriften består av to forskjellige masser som man heller i isformene hver for seg for å skape to farger og større kontrast på smaken i isen, men du kan gjerne bruke bare en av massene. Det går sikkert fint å slå dem sammen til en masse også, for smakene passer godt sammen.

 

Mangomasse:
* 300 gram litt tint mango (eller fersk)
* 250 gram naturell soyayoghurt
* 10-20 dråper Stevia Vanilla Creme
* Litt vann til å få massen flytende nok hvis du bruker Zoku ispinnemaskin

 

Jordbærmasse:
* 400 gram litt tinte jordbær (eller ferske)
* 250 gram naturell soyayoghurt
* 10-20 dråper Stevia Vanilla Creme eller Stevia Berry
* Litt vann til å få massen flytende nok hvis du bruker Zoku ispinnemaskin
* Eventuelt litt ekte vaniljepulver eller vaniljeekstrakt

 

Lag de to massene hver for seg. Bland alt du trenger til mangomassen i en blender, blend og hell det over i ei mugge, en bolle eller noe annet som er lett å helle av. Deretter lager du jordbærmassen på samme måte - du trenger ikke å vaske blenderen imellom.

Hell på litt av hver masse i isformene dine, og frys ned. Du kan selvfølgelig gjerne bruke andre bær og frukter enn jeg har brukt, andre typer søtninger enn stevia og vanlig yoghurt. Det er bare å prøve seg fram! :-)

 

Laga med Zoku ispinnemaskin. :-) For å få fargene fordelt slik, helte Andreas og jeg i hver vår masse fra hver vår side av maskinen. :-)

 

Mini-is ute i sola. :-) Beklager dårlig kvalitet på de siste to bildene - de blei tatt med slitt mobilkamera. ;-)

Pleier du å lage din egen is?
Har du lyst til å prøve denne?


 #Eldeenmat #Eldeenis #Inspirasjon #Kosthold #Hjemmelaget #Oppskrift #Mat #Vegetarisk #Vegansk #Glutenfri #Melkefri #Laktosefri #Frifor #Suntoggodt #Sunnlivsstil #Renmat #Sunnmat #Naturligmat #Nam #Is #Zoku #Ispinne #Mango #Jordbær #Stevia #Yoghurt #Vanilje

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 kommentarer

Regineaf

04.06.2014 kl.15:58

Ååh, det så utrolig godt ut!

Kristine

05.06.2014 kl.18:30

Ååå det ser godt ut! Det trur jeg må prøve en gang! ;D

Tante Jul

06.06.2014 kl.18:35

Nammmm! Det ser godt ut, og så så fine de er! :-)

Eldeen

08.06.2014 kl.18:44

Regineaf: M-m, du burde prøve! :-D

Eldeen

08.06.2014 kl.18:45

Kristine: Takk! Ja, det burde du gjøre! Hjemmelaga is er godt! Koselig å "se" deg igjen forresten - lenge siden sist! Håper alt er bra med deg! <3

Eldeen

08.06.2014 kl.18:46

Tante Jul: Det ER godt også! Og ja, de er fine, blir glad av å se på dem! Hehe. ;-)

Kristine

08.06.2014 kl.20:21

Jo takk. Har hatt mye "personlige problemer" i det siste, noe som jeg kanskje vil blogge om når jeg er klar. Men er fult tilbake igjen, forhåpentligvis ;) Kreativiteten er min medisin :D

Eldeen

08.06.2014 kl.23:54

Kristine: Jeg håper at du har det bedre nå. <3 Koselig at du er tilbake i blogg-verdenen, og at du koser deg med kreativiteten! :-)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits