Et besøk på Røtter på St.Hanshaugen.

Onsdag denne uka tilbragte jeg dagen i Oslo. Først med flotte jenter, og deretter med min kjære da jentene hadde dratt hjem og han var ferdig på jobb. Vi dro innom Røtter på St. Hanshaugen for første gang - og det blir definitivt ikke den siste! Vi skulle egentlig bare ha Johannesbrødkjernemel, men kom ut med to bæreposer med mat.

Til å være en helsekostbutikk var dette en stor og utrolig velfylt butikk. Her var det et rikt utvalg av økologisk mat, te og krydder av god kvalitet, vegetar-/veganprodukter, kosttilskudd, supermat og rawfood. Jeg følte at jeg hadde dødd og kommet til himmelen da jeg var omringa av så mye spennende kvalitetsmat! Her fant vi både ting vi hadde lett etter uten hell andre steder, og flere ting som var helt nye for oss.

Prisene var variende - noen var i overkant stive etter min smak, noe det ofte er i helsekostbutikker, mens andre var ikke så ille. Betjeningen var kjempehyggelig og det var i det hele tatt en opplevelse å ta turen innom - jeg kunne gått der og kikka i timesvis! For ikke å snakke om den deilige duften av te og krydder som møtte oss da vi kom inn døra. ♥

 


Dette er det som blei med hjem. I tillegg kjøpte vi hver vår veganske og glutenfrie is og hver vår økologiske energidrikk.Det eneste vi egentlig skulle ha: Johannesbrødkjernemel.Tahini skulle vi forsåvidt også ha, men hadde tenkt å kjøpe det i en annen butikk. Siden vi fant en økologisk variant på Røtter, så kjøpte vi det heller der. :-)

 

Jeg kjøpte et glass Streich med basilikum på Oslo Vegetarfestival 2013, og har lett etter det i alle helsekostbutikker jeg har vært innom siden. Endelig fant jeg det! Det blei to glass av denne. Dette er et vegansk smørepålegg basert på solsikkekjerner, og det er kjempegodt!

 

De hadde mange andre varianter av Streich også, så jeg tok med denne med ruccola og tomat.

 

Tok også med meg denne med ruccola.En naturell variant.Et stort glass med økologisk eplemos bestående av 100 % epler fikk også være med hjem.Økologisk mos av 100 % eple og mango fikk også bli med.En annen kunde sa at dette var verdens beste honning, så da måtte jeg selvfølgelig ta med meg et glass av den også. Jeg har smakt mye god honning i mitt liv og har blitt relativt kresen, men jeg er tilbøyelig til å si meg enig med mannen i butikken. Den er kaldslynga (rå), norsk og utrolig luftig/porøs i konsistensen. Smaken er mild og fin, og den smelter på tunga. Kaldslynga honning er mye mer potente saker enn den vanlige honningen dere finner i butikken (som er varmebehandla og død). Dette er levende mat, og helt supert om man er litt forkjøla eller sår i halsen. Eller om man bare har lyst på noe søtt. :-)På kalde dager er det lite som kan måle seg med en kopp chai, helst en chai latte med soyamelk. Denne økologiske varianten fikk bli med oss hjem, og jeg gleder meg til å prøve den.Denne økologiske chai'en blei også med oss hjem, og den har jeg rukket å drikke flere kopper av allerede. Den er nydelig! :-)Denne teen blei også med hjem.Enda en chai! Denne er også god. :-)Vegansk buljong uten gluten, uten gjær og med mindre salt enn vanlig buljong. Den kombinasjonen er ikke alltid like lett å finne!Sorte kikerter har vi aldri prøvd før, så det måtte vi selvsagt også ha med.Hampfrø er ingen ny matvare for oss, men akkurat denne er ny for oss. Tidligere har jeg kun handla det fra utlandet. Hampfrø med skall som man kjøper fra utlandet kan som regel ikke brukes til spiring, men det kan denne! Jeg elsker friske spirer, og er spent på denne. Man kan også spise frøene som de er, og skallet er rikt på fiber.

 

Røtter har hjemmeside HER og facebookside HER. Jeg er på ingen måte sponsa - jeg ønsker bare å dele en fantastisk handleopplevelse med dere, og håper at dere kan ha like mye glede av en tur i denne butikken som jeg hadde. :-)

Har du vært i denne butikken tidligere? Hva synes du?
Veit du om noen andre gode helsekostbutikker? Hvilke/hvor?
Hva pleier du å handle i helsekostbutikker? Har du prøvd noen av disse tingene?
Hva er din favorittbutikk?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 kommentarer

Ingrid Nordli

17.02.2014 kl.13:08

Hei! Så mye herlig mat du har her! Stor inspirasjon :D

Jeg leste innlegget med tacolefser av grønnsaker og at forsøk på vanlige melbaserte ble for stivt- om du fremdeles ikke har funnet noe selv, har jeg en oppskrift jeg kan sende deg som vi bruker hver gang vi lager glutenfrie lefser :)

Eldeen

25.02.2014 kl.20:47

Ingrid Nordli: Heisann! :-D Tusen takk, så utrolig koselig å høre! :-D Åååh, ja, det hadde vært fantastisk om du kunne være så supersnill å sende meg oppskriften - jeg er fortsatt på utkikk etter gode, glutenfrie tacolefser. :-D

Ingrid Nordli

28.02.2014 kl.13:15

Nå har jeg sendt deg en mail! :)

Eldeen

28.02.2014 kl.14:43

Ingrid Nordli: Tusen takk! Du er en engel! :-D

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits