Vafler til middag på vaffeldagen!

I dag er det vaffeldagen, og det må selvfølgelig feires med vafler! En skal aldri la en anledning til å spise vafler gå fra seg.

Jeg er nok kanskje litt over gjennomsnittet glad i vafler. Jeg elsker vafler, det er helt usannsynlig godt. Jeg elsker at de er så lette å variere, og så lette å lage på hump og slump. Hadde det ikke vært for at jeg har en bittelite problem med å styre meg når det kommer til vafler, så hadde jeg nok spist det mer eller mindre hver eneste dag, for det er jo så enkelt - og en genial erstatning for brød for meg som ikke tåler gluten og melk, og som helst skal styre unna sukker og gjær også.

Jeg har posta vaffeloppskrifter på bloggen min tidligere, en uten gluten, sukker og melk HER, og en med "vanlig" mel og sukker HER. Begge oppskriftene gir kjempegode vafler! I dag skal jeg jammen dele enda en vaffeloppskrift med dere, som blei til på hump og slump i dag. Siden planen i dag var å ha vafler både til middag og kveldsmat, så valgte jeg å sløyfe søtning i dag. Kokosmelka og kokosen gjør disse vaflene søte nok til sitt bruk!


Jeg brukte:
♥ 3 egg
4 eggehviter (fordi jeg hadde det, ellers ville jeg brukt 2-3 egg)
400 ml kokosmelk (fullfett)
ca. 600 ml vann (fylte den tomme kokosmelkboksen 1 ½ gang)
30 gram smelta ghee (klaret smør)
140 gram bokhvetemel
160 gram grov melblanding (finax)
30 gram hampprotein
2 ss kokos
2 ss fibrex
1 ts salt
1 ts bakepulver

 

Det spiller sannsynligvis ingen rolle hvilken rekkefølge du blander ingrediensene, men jeg gjorde det slik:

♥ Blanda alle de tørre ingrediensene i en mellomstor bolle.
♥ Blanda egg, eggehviter og kokosmelk i en stor bolle.

♥ Tilsatte litt og litt av det tørre mens jeg miksa med en håndmikser.
♥ Etter å ha tilsatt ca. halvparten av det tørre, tilsatte jeg smelta ghee og miksa det inn.
♥ Til slutt tilsatte jeg vannet og resten av det tørre.

Så satte jeg røra i kjøleskapet og lot den stå der og svelle en times tid, før vaflene blei stekt på medium/sterk varme i vaffeljernet.

Jeg vil tro at røra holder til 16-18 vafler. Vi har stekt 8 så langt, og har ca. halve røra igjen i kjøleskapet.


 

Siden vaflene skulle spises til middag, måtte vi jo toppe dem med noe "middagsaktig" som både smakte og metta godt. Jeg laga et tacokrydra fyll, og brukte disse ingrediensene:


♥ Litt ghee til steking
♥ ¼ løk i biter
♥ 100 gram soyafarse (soya mince/TVP, ferdig bløtlagt og tatt opp av fryseren)
♥ 2 raspa gulrøtter
♥ Litt hjemmelaga buljong
♥ 3 ss hjemmelaga tacokrydder
♥ Litt vann

Stekte løken i ghee, før jeg hadde oppi gulrøtter, soyafarse og litt hjemmelaga kalkunbuljong. Lot det surre litt, før jeg hadde på tacokrydder og litt vann. Lot det surre litt til, til vannet hadde fordampa og krydderet var trukket godt inn. TADA!

Vafler med tacokrydra fyll til middag smakte aldeles fortreffelig, og vi blei gode og mette. :-)

(Det grønne bladet på bildene, er fersk spinat.)Har du spist vafler i dag?
Hva er din favoritt-vaffeloppskrift?
Hva pleier du å ha på vaflene dine?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 kommentarer

Silje Grytbakk

25.03.2014 kl.21:25

Godt å se at noen fikk det til ;) Takk for linkene på fb forretsen! Syns fortsatt at pannekake og vaffler er en rar måte å markere det på!:P Vaffler og pannekaker liksom!:p

Nina

29.03.2014 kl.19:12

Lagt deg til i blogglisten min :)

Eldeen

08.04.2014 kl.21:05

Nina: Så koselig. :-D

Eldeen

08.04.2014 kl.21:06

Silje Grytbakk: Hehe, øvelse gjør mester. :-P Bare hyggelig! Hehe, det maker jo sense fra gammelt av da. ;-)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits