Dream come true: Blendtec Q-series!

Dere som har fulgt bloggen min ei stund, veit at jeg bruker blenderen min mye. Jeg spiser smoothies så og si hver eneste dag, og gjerne flere ganger om dagen. I flere år har vi hatt en Philips Aluminium Collection blender, og den har virkelig levd opp til forventningene når det gjelder å lage smoothies. Allikevel begynte jeg for noen år siden å ønske meg en høyhastighetsblender, helst en Vitamix eller en Blendtec, som er kjent som de to beste merkene innen blendere. En høyhastighetsblender er mye kraftigere enn en vanlig blender, og har for eksempel ikke noe problem med å knuse frø, kjerner og fibre. Den knuser også celleveggene i frukt og grønt, som i teorien (og forhåpentligvis i praksis) betyr at man får i seg mer av de nyttige stoffene som frukt og grønt har å by på.

Da vår kjære Philips-blender avgikk med døden i fjor høst, bestemte vi oss endelig 100 % for at det måtte bli en høyhastighetsblender på oss etter hvert - og valget falt på Blendtec. Så da var det bare å begynne å spare! Heldigvis hadde vi noen "reserveblendere" på lur, så vi har sluppet å greie oss helt uten blender i mange måneder. Vi hadde en miniblender fra Europris - den begynte å lekke. Så hadde vi en blender som fulgte med foodprosessoren vår - der ville ikke bunnen av blenderen sitte skikkelig fast etter hvert, så vi endte opp med å helle store deler av innholdet utover store deler av kjøkkenet flere ganger. Sist ut var blenderen som fulgte med kjøkkenmaskinen vår, Electrolux Assistent. Der blei den delen som vi festa på motoren for å få knivene til å gå rundt nærmest pulverisert. Den holdt i ca. en måned! Med fire blendere som hadde avgått med døden siden i fjor høst, så var det på høy tid å tømme kontoen.

På mandag denne uka, tok min kjære kontakt med den norske importøren for å høre om vi kunne få et tilbud der. Vi ville helst kjøpe den i Norge, med tanke på garanti og eventuelle reperasjoner og slikt i fremtida. Det finnes noen norske nettbutikker som selger Blendtec, blant andre Sunnere.no og KokkensValg.no, men ingen av dem hadde nøyaktig det vi var ute etter. Vi kunne nok greid oss i massevis med en Home Edition, men når vi først skulle oppgradere til en høyhastighetsblender, ville vi "ta den helt ut" - vi ville ha det beste vi kunne få tak i! Vi ville ha mulighet til å både bruke den "frittstående" og til å bygge den inn, vi ville ha den så stille som mulig, og vi ville ha mest mulig kraft. Det var også et must med Wildside jar (stor mugge) og Twister jar (mugge til f.eks. nøttesmør o.l.).

Valget falt på en Blendtec Q-series (ICB7), med de nevnte muggene. Q står for Quiet, og blenderen kommer inni et slags skap, noe som reduserer mye av støyen. Dette er supert for meg som er lydsensitiv. Dette er en blender retta mot bedriftsmarkedet, og den er på hele 2400 W. På kniver og motordrev er det livstidsgaranti. Om dere vil lese mer, kan dere gjøre det HER. Importøren var rask med å gi oss et tilbud, og vi var raske med å takke ja og å betale, så allerede på torsdag var vidunderet i hus. Den er diger, og kjøkkenet vårt er lite med lavt under taket (= liten plass mellom benk og overskap), så foreløpig bor den midt på kjøkkenbordet. Den skal nok få et litt mer praktisk hjem etter hvert! Hehe. :-)

Jeg tør nesten ikke å fortelle hva vi betalte for vidunderet, men siden flere lurer på nettopp det, så får jeg vel driste meg til å fortelle at vi punga ut totalt 12.801,25,- for blenderen, muggene og portoen. Det er mye penger, men så langt har vi ikke angra et sekund. For dere som kunne tenke dere en høyhastighetsblender, men som ikke er fullt sååå spesielt interesserte som det vi er, så kan jeg berolige dere med at Home Edition er mye billigere. Det finnes også andre merker som koster fra ca. 2-3000 og oppover. 2000 kroner for en blender høres kanskje mye ut det også, men med den kvaliteten og de garantiene som høyhastighetsblendere gjerne kommer med, så vil det nok lønne seg i det lange løp uansett. I alle fall om du bruker blenderen mye.

På de cirka tre døgnene vi har hatt blenderen vår i hus, har vi rukket å lage både mandelsmør, bønnedipp, milkshake og et utall smoothier. Det vil ikke være noen underdrivelse å si at vi er helt frelst, og at Blendtec har fått et par nye misjonærer. Jeg var litt redd for å angre på at jeg hadde lagt så mye penger i det, men den bekymringen har forduftet.

Blendtec er forresten merket som blir brukt i Will it blend?-filmene på Youtube, hvor det blendes alt fra telefoner til joggesko.

 

Blenderen og muggene.

 

Blenderen med Wildside jar inni.

 

Wildside jar rommer ca. 2 liter. Den har 5 sider - fire store og en liten. Den er laget av BPA-fri, holdbar kvalitetsplast.

 

Twister jar rommer nesten en liter. Den kommer med et vanlig lokk og et twisterlokk som man bruker hvis man skal lage f.eks. mandelsmør. Da snurrer man på lokket mens blenderen går, slik at man skraper ned det som kommer opp på sidene. Kjempelurt - da slipper man å stoppe blenderen underveis for å skrape! I tillegg følger det med en slikkepott som er spesielt laget for å komme til rundt knivene.

 

Det første vi laga i blenderen vår var mandelsmør. Det tok ca. ett minutt! Se ellers min oppskrift på mandelsmør i foodprosessor HER.

#Eldeenkjøkken #Kjøkkenutstyr #Blender #Høyhastighetsblender
#Blendtec #Qseries #Wildsidejar #Twisterjar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

Kristine

08.06.2014 kl.23:05

Dette virker da som en skikkelig blender! ;O Jeg har dessverre mye problemer med å få i meg sunt, men smoothie har faktisk ikke vært så ille når jeg har prøvd. Er det egentlig noe sunt i å få i seg smoothie når man sliter med å få i seg frukt og grønnsaker til vanlig?

Eldeen

08.06.2014 kl.23:58

Kristine: Ja, dette er en skikkelig blender! Hehe. :-) Om smoothie er sunt eller ikke, kommer helt an på hva man putter i den. ;-) Personlig putter jeg mest frukt, bær og/eller grønnsaker i mine, gjerne litt naturell yoghurt eller naturell plantemelk av noe slag, kanskje litt proteinpulver og litt sånt. Så lenge man putter sunne ting i smoothien, blir det sunt å spise! Smoothie er en helt genial måte å få i seg mer frukt og grønt på - det er myyye lettere å drikke det enn å sitte å "drøvtygge", hehe. ;-) Om en smoothie blir god eller ikke avhenger jo selvfølgelig også av hva man putter oppi og hva man liker. ;-)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits