Sugerør som kan brukes mange ganger: Eco-straws.

Min kjære og jeg har i flere år nå brukt uhorvelige mengder sugerør. Stort sett hver dag, og gjerne flere ganger om dagen - man jo drikke smoothie med sugerør, må man ikke? Selv om vi er flinke til å kildesortere og putter (de godt skylte) sugerørene i plastavfallet etter bruk, ser det ikke bra ut når halve spannet er fullt av sugerør, og ikke føles det særlig bra heller. Derfor har vi lenge tenkt på at vi måtte få kjøpt noen sugerør som var litt bedre for både miljøet, lommeboka og kanskje til og med for helsa. Uten BPA og sånt, veit dere.

Det tok meg alt for lang tid å få ut fingeren, men det gikk til slutt! Jeg endte opp med å bestille 12 bøyde sugerør av merket eco-straws. Sugerørene kan brukes om igjen og om igjen, til både varme og kalde drikker. De kan også fryses for å kjøle ned drikken din, men det har jeg ikke prøvd enda. De er laga av matsikkert rustfritt stål og kan vaskes i oppvaskmaskin eller for hånd. Hvis man vil vaske dem for hånd, kan det være kjekt med ei lita børste. Jeg kjøpte et par børster for ca. 6 kroner stykk hos selgeren seemmy999 på ebay - bare søk på "straw brush".Jeg kjøpte sugerørene mine på ebay og betalte ca. 165 kroner for 12 sugerør, inkludert portoen som er på ca. 60 kroner enten du kjøper 1 eller 50 sugerør. Jeg betalte altså under 14 kroner stykk. Det er selvsagt ganske mye i forhold til hva et plastsugerør koster, men absolutt et mye bedre alternativ for oss som bruker så mye sugerør! Man trenger sikkert ikke å bruke så mange sugerør i året for at det skal være en god investering uansett, i alle fall med tanke på miljøet. Jeg kjøpte mine fra selgeren eco-straws på ebay, men de har også ei hjemmeside, HER.Det finnes billigere sugerør av rustfritt stål på ebay også, blant annet HER, men jeg veit ikke om det er den samme kvaliteten med tanke på matsikkerhet og slike ting, da det gjerne er litt mangelfulle opplysninger på annonsene. Man dør nok ikke av å bruke dem uansett, og det er mulig at de er av akkurat like god kvalitet. Selv valgte jeg å bruke en leverandør som hadde ganske god informasjon og som så seriøs ut når jeg først skulle handle.Det var litt uvant å drikke av disse sugerørene i begynnelsen, fordi de er harde og ikke gir etter slik som plastsugerør, men jeg vente meg raskt til dem. I ettertid har jeg kjøpt sugerør av glass i tillegg, og de skal jeg skrive om i et eget innlegg. Jeg liker enda bedre å drikke av sugerørene som er av glass, men fordelen med de som er av rustfritt stål, er at man trygt kan la barn bruke dem, vaske dem i oppvaskmaskinen og ta dem med seg på tur uten å være redd for at de skal knuse.

Bruker du ofte sugerør?
Hva slags sugerør bruker du?


#eldeenkjøkken #kjøkkenutstyr #sugerør #ecostraws #miljøvennlig #BPAfri #ebay

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

Nina

14.06.2014 kl.10:05

Kule :) Bruker aldri sugerør jeg...

Eldeen

14.06.2014 kl.17:25

Nina: Jaa, det synes jeg også! Og glass-sugerørene er enda kulere! :-D

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits