Sugerør som kan brukes mange ganger: Glass-sugerør fra Moxie Glass.

EDIT: Rabattkode i bunnen av innlegget.

Som jeg fortalte dere om i forrige innlegg, har min kjære og jeg gått bort ifra engangs-sugerør, og over til sugerør som kan vaskes etter bruk og brukes igjen og igjen, år etter år. Det forrige innlegget handla om de første flergangs-sugerørene vi kjøpte, som er laga av rustfritt stål. Dette innlegget skal handle om sugerør av glass. Selv om disse må behandles med større forsiktighet enn de av rustfritt stål, så er disse mine favoritter. De er gode å ha i munnen, og setter ikke smak på det du drikker i det hele tatt. Det blir som å drikke rett av glasset, bare at du drikker av sugerør - om det gir mening?!

Glass-sugerørene kommer i mange forskjellige varianter. Du kan velge rette eller bøyde, og du kan velge mellom flere forskjellige lengder, tykkelser og farger. Det er veldig kjekt med ekstra tykke sugerør til smoothies og milkshake. Da jeg først bestemte meg for å kjøpe glass-sugerør, bestilte jeg mange på en gang, og kjøpte mange forskjellige varianter. Jeg har nok alle de sugerørene jeg noen sinne måtte komme til å trenge nå, men allikevel kunne jeg tenke meg flere i ulike farger og lengder. Tenk så kjekt å kunne gi gjestene (eller eventuelt familiemedlemmene) en farge hver - så er det ingen tvil om hvilket glass som er hvem sitt.

Sugerørene blir håndlaga av ei dame i Colorado, USA. Siden de må sendes langt og pakkes forsvarlig, er portoen ganske dyr uansett om du kjøper ett eller om du kjøper mange. Startprisen på portoen er på ca. 72 kroner, og for hvert ekstra sugerør du legger til, øker prisen med ca. 6 kroner. Med andre ord blir det billigere per sugerør om du kjøper mange sugerør på en gang, enn om du kjøper ett og ett sugerør. Jeg bestilte mine fra selgeren moxieglassco på ebay, og hun har også ei hjemmeside med nettbutikk, HER og ei facebookside, HER.

Jeg kjøpte 20 sugerør på en gang og betalte i underkant av 740 kroner inkludert porto. Det blir med andre ord 37 kroner per sugerør i snitt, men prisen per sugerør avhenger blant annet av lengde og om det er klart eller farga glass. Sugerør av glass er en del dyrere enn sugerør av rustfritt stål, men til gjengjeld har de en helt annen sjarm og gir en enda bedre drikke-opplevelse. Om ikke du trenger så mange selv, er det kanskje en idé å gå sammen med noen andre? Disse sugerørene er også kjempefine som gaver synes jeg.

Her er alle glass-sugerørene våre på rekke og rad. Jeg bestilte to blanke i hver utforming, og noen fargede i tillegg. De rette sugerørene bestilte jeg i 9 inches (22,86 cm) og de bøyde i 10 inches (25,4 cm). Man kan velge fra 6 til 12 inches, altså ca. 15 til 30 cm, men ikke alle lengdene er tilgjengelig i alle utformingene.


Her ser dere vanlige sugerør med bøy, bøyde sugerør som er flate på tuppen, og bøyde smoothiesugerør.


Her ser dere rette sugerør av typen Super Skinny, rette sugerør i vanlig størrelse og de samme som på bildet over. Sugerør med vanlig størrelse er ca. 9,5 mm brede, Super Skinny er ca 8 mm og smoothiesugerørene er ca 12 mm. Variasjoner og ujevnheter forekommer, siden de er håndlagede, men det synes jeg bare er sjarmerende.


Nok et bilde av alle sugerørene.


Det fulgte med ei lita børste til hver størrelse jeg hadde bestilt.


Her er alle de rette smoothiesugerørene jeg bestilte i et halvlitersglass, som stort sett er de glassene vi drikker av her i huset. Fargene er Onyx Black, Rosy Pink, Clear, Lavender Purple og Cobalt Blue.


Her er lange, bøyde smoothiesugerør i fargene Clear, Golden Amber og Sunny Yellow.


Her er bøyde standardsugerør med flat tupp. Disse er utrolig gode å drikke av, og er mine favoritter i vannglasset! Børsten som følger med sugerørene kommer også til i den flate enden på disse sugerørene, så de er ikke noe problem å holde reine, selv om det kanskje kan se litt slik ut før man har prøvd.


Her er standardsugerør med bøy i fargene Golden Amber, Spring Green og Clear.


Her ser dere de rette standardsugerørene og de rette sugerørene av typen "Super Skinny".


Når vi ikke bruker sugerørene, oppbevarer vi dem stående i et glass som det en gang i tiden var et eller annet spiselig oppi. Er de ikke flotte?


Visittkort med link til hjemmesiden fulgte med. Hvis du handler fra hennes egen nettbutikk istedenfor på ebay, er det mulig å få "Critter Straws" som er sugerør med små figurer på, f.eks. marihøne, frosk eller firfisle. De er utrolig søte! I nettbutikken under accessories kan du også blant annet kjøpe egne beskyttelsesposer til å oppbevare sugerørene i.


Litt informasjon om garantien.


...Og litt om hvordan man tar vare på sugerørene. De kan vaskes i oppvaskmaskin, men må ikke stå/ligge slik at de slår borti hverandre eller borti noe annet og knuses. Det er lettere tenkt enn gjort, så derfor vasker vi dem for hånd her i huset, enn så lenge i alle fall. Det er fort gjort og lett som en plett så lenge man gjør det med en gang man er ferdig med å bruke dem.


Et lite tips helt til slutt: Send ei melding til selgeren når du bestiller og be henne skrive en verdi under 200 NOK (ca. $33 akkurat nå) på pakken. Da slipper du å tenke på toll/mva.

EDIT: Etter å ha delt innlegget med hun som lager sugerørene, fikk vi (dere som leser bloggen min og jeg) en rabattkode som vi kan bruke i Etsy-butikken hennes, HER. Koden er NORWAY15, og den gir 15 % avslag på ordren. Woho!

Innlegget er forøvring på ingen måte sponsa - jeg har betalt full pris for sugerørene mine, og skreiv om dem fordi jeg er så fornøyd at jeg ville dele det med dere.

Har du drukket av glass-sugerør før?
Synes du flergangs-sugerør er en god idé?


#eldeenkjøkken #kjøkkenutstyr #sugerør #moxieglass #theglassstrawshop #ebay #miljøvennlig #BPAfri #hypoallergenisk #allergivennlig #rabattkode #etsy

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 kommentarer

Melissa Boyle

14.06.2014 kl.17:00

Thank you SO much for your beautiful blog about my straws! I LOVE making them- each one is unique and we like to give character to each critter straw, too!

I know the cost of shipping and customs can be high- there isn't alot I can do about that. But I love to share my straws all over the globe. I think it is important to personal health AND for the environment. . .

So I would like to share a coupon code with you and all of your readers- Please use coupon code NORWAY15 in my Etsy shop to receive a 15% discount on all of your purchases!

Thank you! Thank you! Thank you!

Eldeen

14.06.2014 kl.17:17

Melissa Boyle: You're welcome! I absolutely love the straws I bought from you, so I had to share it! Hehe. :-)

I don't think the shipping is horrible, and especially if you order more than one straw at the time. Shipping is very expencive inside Norway too, so I don't think you should worry about that - it's a reasonable price. :-)

THANK YOU so much for the coupon code! That's super kind of you! How long will the coupon code last? I hope you'll get some norwegian customers from my blog - your straws are so great - everyone should have them! <3

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits