Deilig, vegansk, allergivennlig og nesten raw sjokolademousse uten raffinert sukker.

Siden det er fredag og all ting, tenkte jeg at det var på sin plass med ei oppskrift på noe godt. Selv er jeg veldig glad i sjokolade i alle former, og jo mektigere, jo bedre. Hvis mektige sjokoladedesserter er din greie, så er det bare å lese videre. ;-)

I dag hadde jeg en perfekt modna økologisk avokado på benken, og jeg hadde lyst på noe skikkelig godt til frokost. Dermed blei det sjokolademousse. Noen av dere som leser bloggen min er sikkert ikke ukjent med at avokado kan brukes i desserter, og for dere som er ekstra bevandra innenfor matblogger med sunne fristelser, så veit dere at det finnes et vell av oppskrifter på raw sjokolademousse - både med og uten avokado. Så jeg skal ikke påberope meg at dette er en nyoppfunnet greie fra min side, men en god ting kan ikke deles for mange ganger eller i for mange varianter.

For dere som derimot synes at det høres ganske rart ut å putte en grønnsak (eller rettere skrevet: en usøt frukt), i sjokolademoussen, så kan dere bare slappe av. Det smaker overhodet ikke avokado av den ferdige moussen. Derimot gjør avokadoens konsistens at sjokolademoussen blir slik god sjokolademousse skal være: mektig, fløytelsmyk og den smelter i munnen. At den også bidrar til å holde deg både mett og sunn, er ingen uønsket bivirkning. Med en slik godsak som basisingrediens i desserten, kan man fint unne seg dessert til frokost uten å ha dårlig samvittighet av den grunn. Denne moussen er forøvrig ikke helt raw, men det er ikke så veldig langt unna, og med enkle grep blir den helt raw om du skulle ønske det.

Jeg har laga sjokolademousse mange ganger før, men pleier som regel bare å gjøre det på hump og slump. I dag var jeg derimot forutseende nok til å skrive ned hva jeg brukte, slik at jeg kunne dele vidunderet med dere. Oppskrifta trenger absolutt ikke å følges slavisk, men jeg kommer nok til å følge min egen oppskrift sånn noen lunde i fremtida, for denne blei knallgod.

 

 

Jeg brukte (se alternativer/info lenger ned):
♥ 1 økologisk avokado, vanlig størrelse
♥ 4 små dadler (ferske)
♥ 2 ss usøta soyamelk
♥ 2 ss rått kakaopulver
♥ 1 ss carobpulver
♥ 1 ss lønnesirup
♥ 3 stk. isbiter
♥ Litt vaniljepulver


Slik gjør du det:

♥ Kjør alle ingrediensene til mos i en foodprosessor, en blendtec med twister jar eller eventuelt med en stavmikser. Noen blendere kan nok greie jobben, men de fleste blendere krever en del væske for å gå rundt.
♥ Topp eller ikke topp med det du vil. I dag brukte jeg tinte bringebær, kakaonibs og kokosflak. Kakaonibs er nesten et must, for det gir så innmari god krønsj. Bringebær gir en syrlig kontrast til alt det mektige. Mmm!
♥ Nytes med en gang, eller settes i kjøleskapet til det måtte passe - en dag eller to vil jeg tro skulle gå fint, men da ville jeg nok hatt moussen i noe tett.

 

 

Litt om ingrediensene:
♥ Jeg bruker mest mulig økologiske ingredienser for best smak, best helse og best samvittighet.
♥ Små, ferske dadler fås kjøpt i små pappesker i noen frukt- og grøntavdelinger og i "innvandrerbutikker". Andre dadler fungerer også, men tørkede dadler vil ikke bli like kremete i konsistensen. De kan eventuelt bløtlegges før bruk, så blir de mykere.
♥ Soyamelk kan erstattes med vann, annen plantemelk eller kumelk dersom du tåler det. Prøv også gjerne med appelsinjuice.
♥ Smak til med kakaopulver og søtning - kanskje du trenger mer eller mindre, alt etter hvor stor avokadoen din er og hvor mektig/søtt du liker det.
♥ Carobpulver kan byttes ut med mer kakaopulver og eventuelt litt mer søtning, f.eks. en ekstra daddel eller litt ekstra lønnesirup. Carob smaker ganske likt som kakaopulver, men søtere.
♥ Jeg har brukt økologisk lønnesirup fra Helios (kjøpt i helsekostbutikk), men yaconsirup, kokosnektar, agavesirup eller honning fungerer også bra.
♥ Isbitene kan sløyfes, eller man kan bruke flere. Det er for å kjøle ned moussen litt. Moussen kan også settes i kjøleskapet ei stund før den spises.
♥ Vaniljepulver kan sløyfes, men det er skikkelig godt. Om du vil, er det godt med bittelitt havsalt eller himalayasalt også.
♥ Om du ønsker moussen helt raw: Bruk rå carob eller bytt ut med mer rått kakaopulver og bruk rå søtning. Bytt ut soyamelk med vann eller hjemmelaga juice, eller eventuelt rå plantemelk av noe slag.

 

Har du laga raw sjokolademousse noen gang?
Kunne du tenke deg å prøve denne?#Eldeenmat #Eldeendessert #Raw #Rawfood #Inspirasjon #Kosthold #Hjemmelaget #Oppskrift #Mat #Vegetarisk #Vegansk #Glutenfri #Melkefri #Laktosefri #Frifor #Allergivennlig #Suntoggodt #Sunnlivsstil #Renmat #Sunnmat #Naturligmat #Nam #Sjokolade #Sjokolademousse #Økologisk #Avokado #Dadler #Lønnesirup #Bringebær #Kokos #Kakaonibs #Madeinblendtec

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 kommentarer

Liv Judit

20.06.2014 kl.19:27

Det så faktisk veldig godt ut!

Linn Therese Dagsland

20.06.2014 kl.19:30

Fin fredagskveld til deg, skjønne du ❤

Det er ikke ofte jeg legger igjen kommentarer hos folk, men jeg synes du fortjener en aldri så liten tilbakemelding! Jeg er tross alt fast leser av bloggen din, og da tenkte jeg det kunne være fint for deg å vite hvem jeg er, hehe :-)

I tillegg ønsker jeg å tipse deg om mitt siste innlegg, der den som svarer rett i kommentarfeltet vinner en anmeldelse av bloggen dems i et eget innlegg. Altså, hvis du svarer rett anbefaler jeg bloggen din, og skriver hva jeg synes er bra med dem i et eget innlegg. Jeg har i snitt 500-600 unike lesere hver dag, så her kan du få mange leser dersom du vinner :-)

(ps: siden dy er favorittbloggeren min ønsker jeg å hjelpe deg litt på veien. Svaret på spørsmålet har noe med bildene i innlegget å gjøre)

Ellers ønsker jeg deg en god helg videre!

Eldeen

26.06.2014 kl.18:12

livjudit: Det er det også! Syndig godt! ;-)

Eldeen

26.06.2014 kl.18:31

Linn Therese Dagsland: Tusen takk for kjempekoselig kommentar! :-) Jeg var dessverre alt for seint ute til å bli med på konkurransen din, men hyggelig at du tenkte på meg! :-) Håper du har en fin sommer. :-D

Lotte Cornelia Ninja Fagerheim

26.06.2014 kl.18:53

nam! :D Sånn sal jeg prøve meg på

Mumsy

16.07.2014 kl.14:32

Det så jo utrolig godt ut, da. :) Må testes ut!

Eldeen

14.08.2014 kl.23:02

Lotte Cornelia Ninja Fagerheim: Haaar du prøvd den nå? Hehe. Det er bare såååå godt! :-D

Eldeen

14.08.2014 kl.23:03

Mumsy: Jaaa, det må du gjøre! Det er utrolig godt!! :-D

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits