Deilig, vegansk, allergivennlig og nesten raw sjokolademousse uten raffinert sukker.

Siden det er fredag og all ting, tenkte jeg at det var p sin plass med ei oppskrift p noe godt. Selv er jeg veldig glad i sjokolade i alle former, og jo mektigere, jo bedre. Hvis mektige sjokoladedesserter er din greie, s er det bare lese videre. ;-)

I dag hadde jeg en perfekt modna kologisk avokado p benken, og jeg hadde lyst p noe skikkelig godt til frokost. Dermed blei det sjokolademousse. Noen av dere som leser bloggen min er sikkert ikke ukjent med at avokado kan brukes i desserter, og for dere som er ekstra bevandra innenfor matblogger med sunne fristelser, s veit dere at det finnes et vell av oppskrifter p raw sjokolademousse - bde med og uten avokado. S jeg skal ikke pberope meg at dette er en nyoppfunnet greie fra min side, men en god ting kan ikke deles for mange ganger eller i for mange varianter.

For dere som derimot synes at det hres ganske rart ut putte en grnnsak (eller rettere skrevet: en ust frukt), i sjokolademoussen, s kan dere bare slappe av. Det smaker overhodet ikke avokado av den ferdige moussen. Derimot gjr avokadoens konsistens at sjokolademoussen blir slik god sjokolademousse skal vre: mektig, flytelsmyk og den smelter i munnen. At den ogs bidrar til holde deg bde mett og sunn, er ingen unsket bivirkning. Med en slik godsak som basisingrediens i desserten, kan man fint unne seg dessert til frokost uten ha drlig samvittighet av den grunn. Denne moussen er forvrig ikke helt raw, men det er ikke s veldig langt unna, og med enkle grep blir den helt raw om du skulle nske det.

Jeg har laga sjokolademousse mange ganger fr, men pleier som regel bare gjre det p hump og slump. I dag var jeg derimot forutseende nok til skrive ned hva jeg brukte, slik at jeg kunne dele vidunderet med dere. Oppskrifta trenger absolutt ikke flges slavisk, men jeg kommer nok til flge min egen oppskrift snn noen lunde i fremtida, for denne blei knallgod.

Jeg brukte (se alternativer/info lenger ned):
♥ 1 kologisk avokado, vanlig strrelse
♥ 4 sm dadler (ferske)
♥ 2 ss usta soyamelk
♥ 2 ss rtt kakaopulver
♥ 1 ss carobpulver
♥ 1 ss lnnesirup
♥ 3 stk. isbiter
♥ Litt vaniljepulver


Slik gjr du det:

♥ Kjr alle ingrediensene til mos i en foodprosessor, en blendtec med twister jar eller eventuelt med en stavmikser. Noen blendere kan nok greie jobben, men de fleste blendere krever en del vske for g rundt.
♥ Topp eller ikke topp med det du vil. I dag brukte jeg tinte bringebr, kakaonibs og kokosflak. Kakaonibs er nesten et must, for det gir s innmari god krnsj. Bringebr gir en syrlig kontrast til alt det mektige. Mmm!
♥ Nytes med en gang, eller settes i kjleskapet til det mtte passe - en dag eller to vil jeg tro skulle g fint, men da ville jeg nok hatt moussen i noe tett.

Litt om ingrediensene:
♥ Jeg bruker mest mulig kologiske ingredienser for best smak, best helse og best samvittighet.
♥ Sm, ferske dadler fs kjpt i sm pappesker i noen frukt- og grntavdelinger og i "innvandrerbutikker". Andre dadler fungerer ogs, men trkede dadler vil ikke bli like kremete i konsistensen. De kan eventuelt bltlegges fr bruk, s blir de mykere.
♥ Soyamelk kan erstattes med vann, annen plantemelk eller kumelk dersom du tler det. Prv ogs gjerne med appelsinjuice.
♥ Smak til med kakaopulver og stning - kanskje du trenger mer eller mindre, alt etter hvor stor avokadoen din er og hvor mektig/stt du liker det.
♥ Carobpulver kan byttes ut med mer kakaopulver og eventuelt litt mer stning, f.eks. en ekstra daddel eller litt ekstra lnnesirup. Carob smaker ganske likt som kakaopulver, men stere.
♥ Jeg har brukt kologisk lnnesirup fra Helios (kjpt i helsekostbutikk), men yaconsirup, kokosnektar, agavesirup eller honning fungerer ogs bra.
♥ Isbitene kan slyfes, eller man kan bruke flere. Det er for kjle ned moussen litt. Moussen kan ogs settes i kjleskapet ei stund fr den spises.
♥ Vaniljepulver kan slyfes, men det er skikkelig godt. Om du vil, er det godt med bittelitt havsalt eller himalayasalt ogs.
♥ Om du nsker moussen helt raw: Bruk r carob eller bytt ut med mer rtt kakaopulver og bruk r stning. Bytt ut soyamelk med vann eller hjemmelaga juice, eller eventuelt r plantemelk av noe slag.

Har du laga raw sjokolademousse noen gang?
Kunne du tenke deg prve denne?



#Eldeenmat #Eldeendessert #Raw #Rawfood #Inspirasjon #Kosthold #Hjemmelaget #Oppskrift #Mat #Vegetarisk #Vegansk #Glutenfri #Melkefri #Laktosefri #Frifor #Allergivennlig #Suntoggodt #Sunnlivsstil #Renmat #Sunnmat #Naturligmat #Nam #Sjokolade #Sjokolademousse #kologisk #Avokado #Dadler #Lnnesirup #Bringebr #Kokos #Kakaonibs #Madeinblendtec

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 kommentarer

Liv Judit

20.06.2014 kl.19:27

Det s faktisk veldig godt ut!

Linn Therese Dagsland

20.06.2014 kl.19:30

Fin fredagskveld til deg, skjnne du ❤

Det er ikke ofte jeg legger igjen kommentarer hos folk, men jeg synes du fortjener en aldri s liten tilbakemelding! Jeg er tross alt fast leser av bloggen din, og da tenkte jeg det kunne vre fint for deg vite hvem jeg er, hehe :-)

I tillegg nsker jeg tipse deg om mitt siste innlegg, der den som svarer rett i kommentarfeltet vinner en anmeldelse av bloggen dems i et eget innlegg. Alts, hvis du svarer rett anbefaler jeg bloggen din, og skriver hva jeg synes er bra med dem i et eget innlegg. Jeg har i snitt 500-600 unike lesere hver dag, s her kan du f mange leser dersom du vinner :-)

(ps: siden dy er favorittbloggeren min nsker jeg hjelpe deg litt p veien. Svaret p sprsmlet har noe med bildene i innlegget gjre)

Ellers nsker jeg deg en god helg videre!

Eldeen

26.06.2014 kl.18:12

livjudit: Det er det ogs! Syndig godt! ;-)

Eldeen

26.06.2014 kl.18:31

Linn Therese Dagsland: Tusen takk for kjempekoselig kommentar! :-) Jeg var dessverre alt for seint ute til bli med p konkurransen din, men hyggelig at du tenkte p meg! :-) Hper du har en fin sommer. :-D

Lotte Cornelia Ninja Fagerheim

26.06.2014 kl.18:53

nam! :D Snn sal jeg prve meg p

Mumsy

16.07.2014 kl.14:32

Det s jo utrolig godt ut, da. :) M testes ut!

Eldeen

14.08.2014 kl.23:02

Lotte Cornelia Ninja Fagerheim: Haaar du prvd den n? Hehe. Det er bare s godt! :-D

Eldeen

14.08.2014 kl.23:03

Mumsy: Jaaa, det m du gjre! Det er utrolig godt!! :-D

Skriv en ny kommentar

Sk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Hland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vr Flux, i et koselig lite hus p Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vrt frste barn. Vanligvis gjr jeg slikt som man m og slikt som er gy. Blogge gjr jeg fordi jeg elsker skrive og noen ganger trenger gjre det jeg elsker. Nr det er sagt, br det ogs nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til fatte meg i korthet, og at aktiviteten her p bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, gr det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger ogs om hverdagen, hobbyene mine og om det ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vrt ufrivillig hjemmevrende pga. sykdom siden vren 2010, og prver gjre det beste ut av situasjonen, blant annet ved ha et godt kosthold og glede meg over de sm tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst p kjpe produkter som ikke er testa p dyr, samtidig som de helst skal vre reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke p linkene under for flge bloggen min p facebook og bloglovin'. Der ligger ogs en rabattkode som du kan bruke frste gangen du handler p iHerb. Sjekk ogs ut de forskjellige kategoriene bloggen min bestr av. :-) Jeg hper du vil trives p bloggen min! Lurer du p noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail p supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til svare, men jeg prver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler p iHerb

Handle p iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Flg meg p Instagram

Flg meg p Weheartit

Flg meg p Spotify



Norske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits