Jeg er tilbake: Stor update!

Nå er det så lenge siden jeg har skrevet noe på bloggen min, at det er vanskelig å bestemme seg for hvor jeg skal starte. Det siste innlegget mitt er fra 21. juli 2014, og hverdagen min har jeg ikke skrevet om på godt over et år. Det var aldri planen at det skulle gå så lenge mellom oppdateringene, men når energien må prioriteres hardt for at dagene skal "gå opp", så havner en fort i bakevja på både det ene og det andre, og jo lenger tid det har gått, jo vanskeligere har det blitt å komme i gang igjen. Jeg har begynt på flere innlegg, men jeg har ikke kommet så langt med noen at de har blitt klare til publisering. Så nå tror jeg at jeg bare kaster meg i det og gir dere en liten update på det aller-aller viktigste, så får vi se om jeg greier å komme i gang med litt blogging igjen - om enn fortsatt litt sporadisk. :-) Sparer det beste til slutt - så heng med! ;-)

 

HELSE:

Jeg har jo blogga litt om fibromyalgi, utmattelse og ulike typer undersøkelser og behandlinger som jeg har vært til. Jeg har et hav av opplevelser jeg kunne delt med dere, og jeg har fått en del henvendelser fra folk som har lest det jeg har skrevet her på bloggen. Vi får se etter hvert om jeg greier å få til noen innlegg om noe av det jeg har vært gjennom av utredninger og behandlinger. Det viktigste er at jeg nå (i alle fall for øyeblikket) er ferdig utredet, og har fått diagnosen ME i tillegg til fibromyalgi. Jeg er utredet etter de strengeste diagnosekriteriene, Canadakriteriene, og fikk diagnosen høsten 2013.

I ettertid har jeg vært på mestringsopphold for ME-pasienter på Sørlandets Rehabiliterinssenter på Eiken. Det var en positiv opplevelse, og jeg håper at jeg kan få til et innlegg om dette på sikt, men det kommer til å ta litt tid. Jeg har en moderat grad av ME, og er for det meste husbundet, men heldigvis ikke så ofte sengeliggende. Jeg har blitt flinkere til å balansere aktivitet og hvile, så jeg har færre av de aller dårligste dagene, men dette innebærer også at jeg må begrense meg mer på de gode dagene.

 


Rommet mitt på Sørlandets Rehabiliteringssenter.

 

KOSTHOLD:

Andreas tar seg av en større del av matlaginga her hjemme enn tidligere siden jeg ikke har så mye overskudd, og det blir ikke lenger tatt like mye bilder av maten (hehe). Vi fokuserer fortsatt på sunn, naturlig mat laget fra bunnen, men vi tillater oss også litt mindre sunne, litt mindre naturlige og litt mindre hjemmelagede alternativer innimellom. De siste årene har vi spist i hovedsak vegetar- og veganmat her hjemme, med innslag av fisk, viltkjøtt og kjøtt fra gårdsdyr som har sett sola. I det siste har vi blitt litt "sløvere" på den fronten, men det går fortsatt mest i vegetarmat.

Jeg unngår fortsatt laktose og melkeprotein (kasein), da jeg fortsatt reagerer ganske kraftig på dette. Jeg unngår også gluten, men har funnet ut at jeg tåler lavgluten havreprodukter som f.eks. havremelk fra Oatly, så jeg bruker en del av dette. Derimot unngår jeg glutenfri hvetestivelse mer og mer - litt av gangen går fint, men hver dag eller store mengder går ikke fullt så bra. Kunstig søtning skyr jeg som pesten, mens jeg har blitt litt mindre restriktiv på raffinert sukker. Jeg spiser fortsatt lite sukker i forhold til "folk flest", men lar ikke være å kjøpe knekkebrød eller kaviar bare fordi det er sukker i det, og jeg unner meg en og annen vegansk is.

 


Havre- og gulrot-rundstykke med avokado og tomat.

 

KJÆLEDYR:

Sist jeg oppdaterte dere på kattefronten, så hadde vi bare én pus: Ida-Alexandra. I februar i fjor, på selveste Valentinsdagen, så adopterte vi en helt hvit omplasseringskatt som heter Flux. Han var 3 ½ år gammel og måtte flytte fordi de andre kattene der han bodde ikke var snille mot han. Vi var veldig spente på hvordan han og Ida-Alexandra skulle gå sammen, og det gikk over all forventing. Dessverre blei Ida-Alexandra påkjørt og drept i januar i år, så nå er Flux enebarn her i heimen. Vi bor landlig til, men nå har vi mista tre katter i påkjørsler, så vi kommer antakelig ikke til å skaffe oss flere katter så lenge vi bor her. Flux har heldigvis blitt en voksen og fornuftig herremann på snart 5 år, så vi håper at han blir en gammel pus her hos oss. :-)

 


Flux. Er han ikke nydelig?

 

KJÆRLIGHETEN:

Samboeren er ikke lenger "bare" samboeren, men har nå blitt mannen! Vi gifta oss lørdag 25. april i år, etter over 12 år som kjærester og over 8 ½ år som samboere. Vi hadde en liten, enkel vielse med bare oss, forloverne og vigsleren tilstede. Vi gifta oss ved soppene i Botanisk hage i Oslo, med vigsler fra Humanistforbundet, som vi begge er medlemmer i. Etterpå var vi på Helt Rå i Mathallen og spiste middag med forloverne våre. Et eget innlegg om den store dagen vår, håper jeg er på plass her på bloggen en eller annen gang i nærmeste fremtid! :-)

I tillegg til at vi har blitt "rette ektefolk", venter vi vårt første barn i slutten av september. Det kommer sikkert mer om dette etter hvert også, men jeg blir nok aldri noen typisk mammablogger (men en skal aldri si aldri!?). Vi er veldig spente og glade!
Et par bilder fra bryllupet vårt, og magebilde fra fredag 8.5.

Hvordan har livet vært for dere siden sist?

 

#Update #Livet #Hverdag #Eldeenhverdag #Eldeenhelse #Helse #ME #Myalgiskencefalopati #Fibromyalgi #Rehabiliteringsopphold #Eldeenkosthold #Kosthold #Eldeendyr #Katt #Kjæledyr #Ekteskap #Humanistforbundet #Bryllup #Vielse #Eldeengravid #Gravid #Graviditet #Andretrimester #Babyimagen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 kommentarer

Martine

11.05.2015 kl.15:25

Jaaaa, tilbake på bloggen! :):):)

InspirertMamma

11.05.2015 kl.17:14

Mye som har skjedd. Leit med ME og ikke minst katten men guud så fin den hvite var, håper han holder seg vekk fra veien.

Gratulerer med lille baby en spennende tid foran dere :)

Krinstin

11.05.2015 kl.17:29

Velkommen tilbake i bloggosfæren! :)

Ester Kro

12.05.2015 kl.15:46

Gratulerer så mye som både kone og med lille barnet i magen :) Jeg venter selv ei jente i september ;)

Astrid Lund

12.05.2015 kl.18:29

Så fint at du er tilbake igjen, Cecilie. Har savnet deg! <3

Eldeen

21.05.2015 kl.18:54

Martine: Jaaa, hurraaa!! :-D

Eldeen

21.05.2015 kl.18:57

InspirertMamma: Ja, det er mye som har skjedd. ME har jeg jo hatt i mange år, så det er godt å endelig være ferdig utreda og vite hva det er (eller i alle fall hva det IKKE er). Det er litt lettere å leve med når man veit hva man har å forholde seg til. :-) Og ja, Flux er nydelig! <3 Håper han blir en gammel, gammel pusekatt her hos oss. <3

Veldig spennende tider fremover! Tusen takk! <3 :-D

Eldeen

21.05.2015 kl.18:57

Krinstin: Tusen takk! :-D Jeg kan vel neppe kalle meg "aktiv" akkurat, men jeg skal prøve å oppdatere litt oftere enn hver 9. måned fremover, hehehe. ;-) Savner bloggen! :-)

Eldeen

21.05.2015 kl.18:58

Ester Kro: Tusen takk! Ååh, så spennende! :-D Gratulerer til deg også! :-D Her blir det sannsynligvis en liten gutt. :-) <3

Eldeen

21.05.2015 kl.18:59

Astrid Lund: Så koselig å høre, Astrid! <3 Glad jeg har deg på facebook, så jeg kan se livstegn fra deg selv når jeg ikke orker å blogge! ;-) <3

Astrid Lund

21.05.2015 kl.21:57

<3 <3 <3

Eldeen

21.05.2015 kl.22:02

Astrid Lund: :-D <3

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits