Bryllupsmiddag på Helt Rå i Mathallen.

Som dere sikkert skjønte av forrige innlegg, så hadde vi et temmelig uhøytidelig bryllup. Jeg hadde i grunn ikke så store krav og forventninger for dagen, utenom å kose meg og å bli gift. Det er jo tross alt det viktigste på en slik dag!

Allikevel var det én ting som var superviktig for meg, og det var maten. Jeg følte ingen behov for å gå på en fin og fancy restaurant, men derimot var det veldig viktig for meg at jeg skulle kunne spise og kose meg uten å være redd for å få i meg noe jeg kunne bli dårlig av, og i tillegg ville jeg ikke sitte der med en kjip og tørr erstatning mens de andre koste seg med sin mat.

De fleste med matintoleranser/-allergier som har prøvd å spise ute noen ganger, veit at den "allergivennlige" maten som serveres, litt for ofte er en dårlig, tørr og smakløs erstatning av det som står på menyen. Kunnskapen rundt dette er heller ikke på topp alle steder, så om man f.eks. reagerer på både laktose og melkeprotein slik som jeg gjør, risikerer man å bli dårlig hvis de ansatte ikke skjønner at laktosefritt ikke nødvendigvis er melkefritt. Dessert eller kake kan man som regel bare drømme om, og jeg ville selvfølgelig spise enten dessert eller kake i bryllupet mitt - aller helst raw kake.

Klare for bryllupsmiddag!

Andreas og jeg spiste på Helt Rå en gang mens de hadde kafé i Sandvika, og hadde en helt fantastisk matopplevelse der. Nå har de starta opp på nytt i Mathallen i Oslo, og vi er selvfølgelig hoppende glade for det, men hadde ikke rukket å ta turen innom der etter at de åpna. Det er ikke så ofte vi er i byen og spiser! Vi visste at folkene på Helt Rå kunne servere meg deilig mat uten noe problem, så valget falt derfor på dem, selv om det ikke er noen restaurant. Andreas ringte dem helga før for å høre om det hadde mulighet til å ta imot oss, og det skulle de kunne ordne.

Siden de har bare en liten "bod" eller hva jeg skal kalle det, og man normalt sett må finne seg en sitteplass i Mathallens fellesområde for å spise der, var jeg veldig spent på hvordan dette skulle gå, og om vi fikk noe sted å sitte. Da vi kom dit, hadde ikke mannen som sto bak disken akkurat da fått beskjed om at vi skulle komme - vi hadde jo strengt tatt ingen reservasjon siden det ikke var noe bord der å reservere. Det var allikevel ingen grunn til panikk: mottakelsen var virkelig over all forventning! Mannen tok utfordringen på strak arm, og satte himmel og jord i bevegelse for å fikse et bord for oss. Det blei henta bord og stoler fra ulike steder, som blei satt opp rett foran "boden" deres. Vi fikk til og med duk og levende lys!

Samla rundt bordet. Forloverne våre smakte grønn juice for første gang!

Forloverne våre stussa nok litt over valget av spisested da vi først kom dit, selv om de var "advart" på forhånd, men jeg tror de var minst like overraska og imponerte som Andreas og jeg over hvordan de møtte oss der. Ikke nok med at vi fikk bord og stoler, men vi fikk helt fantastisk oppvartning også. Dette er jo vanligvis et sted man selv går og bestiller maten, men de passa så godt på oss at det nesten var som å være på fin restaurant - bare mye morsommere, og mye mindre høytidelig!

Thai-maten til gutta og så godt som hele "restauranten".


Min raw-food-tallerken og min forlovers thai-mat. Nyyydelig!

Maten var også helt fantastisk! Jeg fikk både raw food, raw kake og fersk juice akkurat som jeg hadde ønska meg, så jeg var i himmelen. De andre fikk thai-mai, så her var det noe for oss alle. Kaka glemte jeg dessverre å ta bilde av, men den var innmari god den også, og vi var så mette at vi rulla fra bordet da vi var ferdige å spise. Jeg var så glad for en fantastisk opplevelse at jeg måtte rett og slett gi sjefen en klem før vi gikk! ;-) Vi kommer garantert tilbake! :-)

Det var nok ikke hverdagskost for Helt Rå å ha bryllupsgjester på besøk, så vi havna på facebooksiden deres, HER. Jeg håper det var like hyggelig for dem som det var for oss. :-)

 

#bryllup #bryllupsmiddag #heltrå #mathallen #oslo #cecilieplussandreaserliksant #eldeenbryllup #spisested #allergivennlig #rawfood #thaimat #eldeenomtale #eldeenanbefaler #omtale #anbefaling Innlegget er på ingen måte sponsa.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 kommentarer

lykkemisjonen

22.05.2015 kl.16:21

Gratulerer så mye!:) Det så kjempekoselig ut og maten så herlig ut!:):) Liker at dere gjorde ting på DERES måte slik dere selv ønsket, ikke utifra hva andre har tenkt eller ment, eller hva som er "vanlig" å gjøre! Bryllupsdagen er DERES dag og ingen andres!

Selv har jeg jo også ME og orket heller ikke noe stort bryllup da vi giftet oss i 2012, for min del kunne vi bare giftet oss i kirken og deretter dratt på tivoli (hehe, jeg elsker tivoli, og selv om formen er begrenset, pleier jeg å synes smellen etterpå er verdt noen timer med gøy) men ville ha med nærmeste famlie og forlovere, så da ble det et slags kompromiss, med vielse i Sjømannskirken i København og deretter dro følget på 11 stk på en booket restaurant, der vi hadde forhåndsbestilt et separat rom. Syns det var kjempekoselig og er så glad for at vi gjorde det på den måten:)

Krinstin

24.05.2015 kl.00:04

Gratulerer så mye! Og så hyggelig at middagsopplevelsen ble så bra!

Eldeen

01.06.2015 kl.17:47

lykkemisjonen: Tusen takk! :-D Hadde det kjempekoselig, og maten var super! Er veldig glad for at vi valgte å gjøre det som vi gjorde - angrer ikke et sekund! :-)

Koselig å høre om andre som også har hatt små, vellykkede bryllup! <3 Vi skulle også gjerne hatt med nærmeste familie, men vår nærmeste familie er stor: Bare jeg aleine har 4 brødre, og vi har begge skilte foreldre som alle sammen har nye partnere med barn, så da hadde det plutselig ikke blitt så lite og rolig...! Det føltes også helt feil å inkludere noen og eksludere andre, så derfor valgte vi å ikke invitere noen andre enn forloverne våre, og det var i grunn akkurat passe mange mennesker å forholde seg til den dagen. :-)

Eldeen

01.06.2015 kl.17:47

Krinstin: Tusen takk! :-D <3

Astrid Lund

08.06.2015 kl.20:41

Dette så skikkelig godt ut! :-) Hyggelig at det ble så vellykket :-)

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits