Anbefalinger: Matvarer o.l.

Anbefaling: CocoCardio - en sunn kakaodrikk.

Da jeg begynte å handle på iHerb for nærmere et år siden, lovte jeg dere å komme med oppdateringer om hva jeg syntes om de ulike produktene. Jeg ville gjerne få testa de ulike produktene skikkelig før jeg skreiv noe særlig om dem, men nå har jeg altså funnet meg mange iHerb-favoritter som jeg ikke kan leve uten, så da er det vel bare å sette i gang og spre det glade budskap.

 Produktet jeg vil fortelle dere om i dag, heter CocoCardio, som er et produkt av Madre Labs - et merke jeg har bare gode erfaringer med. CocoCardio er en kakaodrikk som er 100 % naturlig og økologisk, og som består av kakao, frysetørka rødbetepulver og hibiskusekstrakt. Den er rik på antioksidanter som beskytter mot frie radikaler og den støtter kroppens kardiovaskulære system. Den er også allergivennlig, da den verken inneholder melk, sukker, gluten, egg, fisk, skalldyr, nøtter, hvete eller soya.

I tillegg til å være både sunn og allergivennlig, synes jeg at CocoCardio smaker veldig godt, og for meg har dette blitt et supert alternativ til de usunne sukker- og melkeholdige "Rett i koppen"-kakaoene som jeg brukte tidligere. Det smaker så klart ikke helt det samme, men det er en vanesak og jeg synes at CocoCardio smaker fortreffelig. I tillegg demper denne drikken sjokolade- og søtsuget mitt og gjør meg gladere til sinns, så jeg kunne ikke bedt om så mye mer.

 I begynnelsen blanda jeg bare CocoCardio med varmt vann og drakk den slik, men nå har jeg funnet ut av den smaker enda bedre blanda med varm plantemelk (for eksempel soyamelk) og gjerne med et par-tre dråper Stevia Vanilla Creme som søtning. CocoCardio kan nok smake litt bittert for noen på grunn av de høye nivåene av polyfenoler, men det fikser du lett ved å tilsette litt sunn søtning. I tillegg til å blandes med vann eller plantemelk, kan du også prøve CocoCardio i for eksempel smoothie, proteinshake eller i is.

CocoCardio ser ut som vanlig kakaopulver og har en litt søt lukt. Når du blander pulveret med varmt vann eller varm plantemelk, får drikken en rødbrun farge. Det rødlige er på grunn av rødbetepulveret, som for øvrig synes mer enn det smaker. Ingen grunn til å være skeptisk, med andre ord! Pulveret løser seg lett opp i væske, men jeg pleier å bruke en liten melkeskummer for å få fart på sakene og slik at jeg får skum på toppen hvis jeg blander med plantemelk. Skum er absolutt ingen nødvendighet, men du verden så mye morsommere livet blir med skum! ;)

Du kan kjøpe CocoCardio på iHerb, HER. En pose holder til ca. 30 kopper og koster $14, 95 (ca. 85 kroner med dagens kurs - under 3 kroner per kopp!). Hvis du er ny kunde på iHerb, kan du bruke rabattkoden min (CEC956) når du bestiller og få $5 i rabatt på din første ordre. :)

 Kakao:
Kakao inneholder svært høye konsentrasjoner av magnesium, som blant annet er viktig for hjertet vårt. Magnesium øker også hjernekapasiteten vår, virker avslappende på mestruasjonssmerter og muskler og er viktig for et sterkt skjelett. Innholdet av antioksidanter er også ekstremt høyt - faktisk høyere enn i gojibær, acai og blåbær, for å nevne noen. Antioksidanter beskytter kroppen vår mot frie radikaler, og er gunstig for immunforsvaret vårt. Kakao inneholder også sink som bidrar til et balansert blodsukker, og krom, som er viktig for immunsystemet, leveren, bukspyttkjertelen og huden. Det beste av alt, er kanskje at kakao inneholder flere stoffer som øker lykkefølelsen!

Hibiskus:
Hibiskus er en gruppe blomsterplanter i kattostfamilien som vokser i varme og tropiske klimaer. Hibiskus rik på vitamin C og inneholder også ulike mineraler. Den hjelper til med å redusere feber, er bra for fordøyelsen, er naturlig vanndrivende og støtter nyrefunksjonen. I tillegg hjelper den til med å holde kolesterol- og blodtrykksnivåer på et sunt nivå. Hibiskus er også angitt å virke antiseptisk, afrodisierende, slimhinnebeskyttende, magestyrkende og beroligende.

Rødbete:
Rødbete er en toårig plante i amarantfamilien. Lege og naturmedisiner Bernt Rognlien, sier at rødbete kan redusere risikoen for blodpropp, hjerteinfarkt og hjerneslag dersom du spiser rikelig av den. Rødbete inneholder store mengder folsyre, som er spesielt viktig for gravide i første del av svangerskapet, for å forebygge ryggmargsbrokk. Det høye nivået av folsyre i rødbeter, er også en av årsakene til at regelmessig bruk av rødbeter reduserer risikoen for hjerte- og karsykdommer og alzheimers sykdom. Rødbeter inneholder mye fiber og er rik på antioksidanter. De reduserer også totalkolesterolet, særlig LDL (det farlige kolesterolet) og har en gunstig effekt på blodets fettsammensetning. Nyttige plantestoffer i rødbeter, som for eksempel flavonoider, betalainer og karotenoider gjør at åreveggene blir mindre klebrige og ikke så lett blir forkalkede.

 

Har du prøvd CocoCardio før? Hva synes du?

 

 

Kilder: Boka "Supermat" av Trine Berge og Sara Chacko, Urtekilden, Wikipedia og DinSide.

Gojibær: Mine favoritter.

Gojibærene vokser på lave busker, og soltørkes før de pakkes. De ser ut som små, røde rosiner, og smaken er søt og litt krydderaktig. Du kan lese mer om gojibær HER. Både kvalitet og smak varierer veldig fra produsent til produsent, så jeg anbefaler å prøve ulike typer til du finner en du liker godt. Selv har jeg prøvd flere sorter, og har endt opp med to favoritter. Et par-tre av sortene har jeg kjøpt i dagligvarebutikker med godt utvalg. De selges i små poser og koster temmelig mye. Disse har vært steinharde og har i grunn ikke vært brukende til stort, siden de ikke var spesielt gode.

Den ene av mine favoritter kjøper jeg på Gojiking, og du finner dem HER. Jeg kjøper jeg 1 kg av gangen, og det holder ganske lenge. Første gangen holdt det i 3-4 måneder,og jeg spiser gojibær opptil flere ganger i uka, men ikke så mye av gangen. For øyeblikket koster det £16,50 for en kilo, noe som tilsvarer rett i underkant av 150 kroner med dagens kurs. I tillegg kommer portoen på £6,50, som tilsvarer i underkant av 60 kroner. En kilo gojibær kommer med andre ord på litt over 200 kroner, og det er en veldig lav kilopris på gojibær i forhold til hva vi må betale i Norge. Gojiking er kjappe med leveringa og jeg har aldri opplevd noe tull med dem.

Gojibærene fra Gojiking er saftigere enn de jeg har kjøpt i butikken, og smaker mye bedre. Jeg synes allikevel de er litt for tørre og seige til å spise naturelle som snacks, men de er kjempegode å bruke i te, i smoothie, i hjemmelaga sjokolade, i godiskuler, i energibarer og bløtlagte brukt i salat.

 

 

Den andre av mine favoritter kjøper jeg på iHerb, og er av merket "Dragon Herbs". Du finner dem HER. Der koster de vanligvis $11,98 for 227 gram, noe som tilsvarer en kilopris på ca. 284 kroner med dagens kurs. For øyeblikket er de på tilbud til $9,12. Portoen er på $4, rundt 20 kroner. iHerb er også kjappe med levering - de sender samme dag og pakken er vanligvis framme etter ca. 10 dager. Jeg har bestilt nesten femti ordre på iHerb så langt, og alle har kommet trygt fram, og jeg har vært veldig fornøyd med det jeg har bestilt.

Dragon Herbs sine gojibær er myke, saftige og smakfulle og er virkelig de aller beste gojibærene jeg noen sinne har smakt. De scorer full pott her i huset! Disse bruker jeg ikke i smoothier og andre ting, for disse er nemlig så gode at jeg spiser dem naturelle og bruker dem som godteri! :)

 

 

Bruk gjerne rabattkoden min (CEC956) hvis du vil handle på iHerb for første gang. Da får du $5 i rabatt på din første ordre, og jeg blir kjempeglad, siden jeg får litt rabatt hver gang noen bruker koden min. Pass på at ordren din kommer på under 200 kroner, så slipper du å tenke på toll/MVA. Hvis du sørger for at pakken din veier mindre enn 1300 gram, får du også velge billigste fraktalternativ, som vanligvis ligger på $4.

 

Hva er din gojibærfavoritt? Har du prøvd noen av disse?

Te: Green Tea Super Antioxidant.

Jeg er en skikkelig te-kjerring, og før jul bestilte jeg noen teer fra iHerb.com. En av teene jeg bestilte var Green Tea Super Antioxidant fra Yogi, og med sin milde og gode smak har den har blitt en av mine favoritter.

 

Denne inneholder seksten teposer og koster $4,18 (ca. 25 kroner) på iHerb for øyeblikket. Du finner den HER, og hvis det er første gang du handler på iHerb kan du bruke koden min (CEC956) når du bestiller din første ordre. Da får du $5 i rabatt.

 


Jeg bruker ingen form for søtning i teen min, men har gjerne oppi et par spiseskjeer med gojibær. De er søte og gode, og når de blir bløte er de tusen ganger bedre enn når de er tørre. I tillegg blir teen en real antioksidantbombe, og det er jo ikke å forakte, eller hva?

Yogi-teene generelt er en storfavoritt hos meg, både fordi de smaker godt, er 100 % naturlige og inneholder ingredienser som skal hjelpe mot både det ene og det andre. Som om ikke det er nok, har de små sitater på den lille lappen i enden av teposetråden, og det gjør dagens teøyeblikk hakket koseligere. Yogi tenker også på miljøet og pakker blant annet teen i esker som er 100 % resirkulerte. Mer om Yogi og produktene deres, kan du lese HER, og under kan du lese Yogis prinsipper:

  • "Tasting great is essential, but it isn't enough. If what we make doesn't taste great and leave you feeling great, we won't make it.
  • We think before we blend or bake. How will our recipes work with body and mind?
  • Health is found in nature. We work with what nature already offers rather than trying to concoct it. We don't have laboratories, we have kitchens.
  • Creative combinations can optimize what nature has to offer. Ever added Goji Berry to Ginger? They work together to produce a remarkably fresh and innovative taste... and a remarkable level of energy.
  • Whenever possible, we work with wholes, not parts. We don't add vitamin C. We add Indian Gooseberry, which is naturally rich in vitamin C."

 

Dagens Yogi-ord.

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits