Hobby: Diverse

Jeg har strikka lue!

Til jul i fjor, så fikk jeg et gavekort på Panduro i Sverige av mamma og dem, og det valgte jeg å bruke på en Quick Knit Ø 28 cm, en Quick Knit rektangulær 35 cm og Molly akrylgarn i brunt, lilla og rosa. Jeg er ikke akkurat noen strikkedame, så "strikking for dummies" er nok mer min greie enn vanlig strikking. Altså, jeg kan å strikke, så vidt det er, men jeg har ikke tålmodighet til å drive med det, og jeg hater når det blir for stramt eller for slakt eller jeg mister ei maske eller gjør noe annet dumt fordi jeg ikke er helt våken. Veldig synd at jeg ikke er noen strikkedame, for jeg elsker strikkede og heklede plagg!

Jeg brukte gavekortet mitt allerede i vinter, men alt sammen har blitt liggende i en skuff fram til i går. Jeg har ikke akkurat vært så mye i det kreative hjørnet det siste året, men nå kjenner jeg at jeg begynner å få tilbake lysten og kreftene til å lage litt ting igjen. Hurra! I går skulle jeg egentlig vært ute og øvelsekjørt, men siden jeg våkna opp og følte meg elendig og bare følte meg mer og mer nedsylta og forkjøla ettersom timene gikk, fant jeg ut at det var best å holde seg hjemme og ta det rolig. Det var nok en god idé, for selv om jeg fortsatt ikke er helt pigg, så er jeg mye bedre allerede. Mens jeg allikevel lå på sofaen, fant jeg ut at jeg måtte ha noe å henge fingrene i, så jeg lette fram quick knit og garn og satte i gang.

Med tanke på at mine tidligere strikkeprosjekter har begrensa seg til en og annen lapp på barneskolen, ei lue som mamma strikka mesteparten av på ungdomsskolen og en halv leggvarmer da jeg var sånn 16-17 år, så er jeg ganske fornøyd med meg selv nå som jeg har laga ferdig ei hel lue helt selv på bare ei helg. Strikkinga blei jeg ferdig med i går, og i dag har jeg laga dusk og pynta den med en blomst. Quick Knit gjør strikking latterlig enkelt og mye morsommere enn vanlig strikking. Dere kan se hvordan man gjør det på YouTube, HER.

 

...Så vidt kommet i gang!

 

...Woho, her går det unna!
...Og før jeg tok kvelden var lua ferdig strikka. Jeg har aldri strikka så mye på en dag noen gang.

 

...Det var bare så vidt jeg huska hvordan jeg skulle gjøre det, men dusken laga jeg av å snurre masse garn rundt to "smultringer" av papp....Klippet opp i midten mellom de to papp-smultringene....Etter en aldri så liten hårstuss var dusken klar for montering!
Ferdig lue med dusk og blomst! Blomsten er egentlig to blomster som er satt sammen. Jeg glemte å ta bilder av prosessen, men jeg har altså brukt en firkanta Knit-Wit til den lilla blomsten (under), en rund Knit-Wit til den rosa blomsten (øverst) og en sølvfarga knapp i midten. Dere kan se hva Knit-Wit er og hvordan den brukes på YouTube, HER.

 

...Og sånn ser lua ut på meg!...Sett fra siden.Tadaaa!

Hva synes du?
Har du prøvd Quick Knit før?

Noen ord om livet.

 Jeg elsker visdomsord og sitater, og her er noen kloke ord om livet på et bilde jeg har tatt. ♥

The only reason...

 Kloke ord på et bilde jeg tok i november.

Håper at dere har en fin lørdagskveld! ♥

Gled deg!

Bildet jeg har brukt som bakgrunn til visdomsordet, er lånt HER.

Merkelappene mine har kommet! =D

I går fikk jeg merkelappene som jeg vant i forrige uke! Hurra! De er kjempefine, og jeg kan varmt anbefale dere å bestille merkelapper fra Nga-Yee Tang i Nederland. Les mer HER. Dere kan velge design, tekst og font helt selv, og betaler bare lommerusk.

 

Før hun printer merkelappene, sender hun deg et bilde av dem og spør om du er fornøyd. Hvis ikke, så forandrer hun helt til du synes at merkelappene er perfekte.

 

Ikke nok med at merkelappene var kjempefine, men hun hadde gjort selve konvolutten fin og koselig også! Jeg hopper av glede og begeistring!

 

96 superfine merkelapper bare til meg! (Arkene er bretta dobbelt på bildet.) Jeg er bare sååå fornøyd, og gleder meg til å bruke dem. =D


Og unger, det er fortsatt ikke lurt å dele adressen deres med gud og hver mann. Som nevnt tidligere kan noen stjele alle tingene deres, brenne ned huset deres, voldta dere, drepe dere og etterlate dere i en grøft. For å gjøre litt nytte for meg her i livet, velger jeg å gå foran som et dårlig eksempel.

Våg å være!

I dag tenkte jeg at jeg skulle dele et av de fineste diktene jeg veit om med dere.


VÅG Å VÆRE
- av Hans Olav Mørk

Våg å være ærlig
våg å være fri
våg å føle det du gjør
si det du vil si.
Kanskje de som holder munn
er reddere enn deg?
Der hvor alt er gått i lås
må noen åpne vei.

Våg å være sårbar
ingen er av stein.
Våg å vise hvor du står,
stå på egne bein.
Sterk er den som ser seg om
og velger veien selv.
Kanskje de som gjør deg vondt
er svakest likevel?

Våg å være nykter
Våg å leve nå.
Syng, om det er det du vil -
gråt litt om du må.
Tiden er for kort til flukt,
bruk den mens du kan.
Noen trenger alt du er
og at du er sann!Bildet fant jeg på den gamle harddisken min, og opphavet er ukjent for meg.


Q: Har du et favorittdikt?

Fimoleire/cernit?

Er det noen der ute som veit hva som er forskjellen på fimoleire og cernit, eller om det er noen forskjell i det hele tatt? Jeg har ikke prøvd noen av delene enda, men har en pakke cernit liggende, så det hadde vært allright å vite hva som eventuelt er forskjellen på disse materialene. :)


Bildet er funnet her.

Du er ikke feit før...

Bildet er funnet her, og er redigert av meg.

Enda mer hobbyutstyr! :)

I løpet av påska har jeg ikke greid å dy meg, så jeg har bestilt enda litt mer hobbyutstyr. Ikke så vanvittig mye som jeg bestilte fra Panduro tidligere i år, men det blei en del denne gangen også. Dere kan se alt på bildet under. Jeg bestilte en del "må-ha"-ting som jeg trenger for å i det hele tatt kunne lage smykker, som wireklemmer, øsken, staver, ørekroker og så videre. I tillegg kjøpte jeg en uhørt mengde med mobilsnorer!
Når jeg først var i gang med det, greide jeg selvsagt ikke å la være å bestille noen lekre perler i samme slengen. Det blei blant annet noen søte cloisonneperler, røde Swarovskiperler, biconeperler av ulike slag, filigranperler og en god del lampwork perler. Av lampworkperlene er jeg særlig fornøyd med noen søte Hello Kitty-perler som du kan se på bildet under. De er virkelig søte! :)
Kjøpte også masse aluminiumsroser, som jeg rett og slett ikke aner hva jeg skal bruke til. De har nemlig hull i basen, altså på undersiden, inni "knoppen", så jeg veit ikke helt hvordan jeg skal kunne lage noe av dem. Kanskje plater og smykkelim er tingen? Kom gjerne med forslag! :) De er jo kjempelekre, så noe må jeg få brukt dem til. ;)I perlehumør. :)

Dagen i dag skulle brukes til så mangt, men jeg kom aldri så skrekkelig langt med de planene. Vel, jeg har i det minste vaska dassen, og når den jobben er gjort, så fortjener jeg egentlig at vi ser gjennom fingrene med alt annet som jeg ikke har gjort. Vaska klær og laga middag har jeg også gjort, så helt ubrukelig har jeg ikke vært.

Dessuten har jeg gjort en annen skikkelig drittjobb, som ingen andre enn jeg selv har glede av. Eller, Andreas har vel litt glede av det han også, siden det blir mindre rot. Uansett: Jeg har ryddet og sortert i den vanvittige perlesamlinga mi og alt som hører til. Herre Gud, for en jobb! Det er boks på boks og koffert på koffert, og jeg har seriøst brukt mer eller mindre hele dagen på å bli ferdig. Jeg har egentlig litt for lite oppbevarig til utstyret mitt, men en får gjøre det beste ut av det en har tilgjengelig. Det blei ikke så verst heller, i alle fall blei det mye bedre enn det var! =)

Under ser dere alle de store og mellomstore perlekoffertene mine. Det er to kjempestore, den ene fra Lidl og den andre husker jeg ikke hvor jeg fikk kjøpt. Den fra Lidl er nå full av treperler, skjellperler, noen anheng, utstyr til ørepynt og litt ymse. Den andre er full av store glassperler, akrylperler, steiner, ferskvannsperler og halvedelstener. Så er det to litt mindre som er kjøpt på Clas Ohlsson (men jeg kjøpte dem av Odelsjinta). Den ene er full av metallting, som mellomdeler, låser, staver, perler og så videre. Den andre er full av blå perler av diverse slag. Den som ligger oppå der igjen er en slik flat en, og den kommer fra Panduro. Den er full av hvitt og blankt. Til høyre er det fem perlekofferter jeg kjøpte på 10-kronersmarked i Sverige, og de er helt fantastiske. Jeg angrer så sinnsykt mye på at jeg ikke kjøpte fler av dem når jeg først var i gang. Perleoppbevaring er så sinnsykt dyrt, så når det bare kosta 10 kroner per koffert skulle jeg jo i grunn gått helt kanakkas og kjøpt en hel haug. Saken var bare den at jeg følte at jeg faktisk gikk helt kanakkas da jeg kjøpte hele fem stykker. Uansett: Disse koffertene er fulle av forskjellige perler sortert på farge - som det meste annet jeg har av smykkeutstyr. Den lille boksen som ligger på toppen kommer fra Panduro og inneholder 12 minibokser. De er fulle av låser, klemmeperler, øsken og andre små, nyttige ting.
Under her ser dere alt småtteriet mitt. Bakerst i hjørnet er det 13 små perlekofferter og foran dem er den en hel haug med andre bokser. Det meste av denne oppbevaringen er fra Panduro og til rocailles er jeg særlig glad i de som man skrur sammen oppå hverandre. De er helt geniale, men dessverre ganske dyre. Jaggu blei hånddesinfeksjonsmiddelet mitt med på bildet også. Hehe. ;) Jaja, skal man lage smykker må man være nøye med hygienen. =P
Under her kan dere se den ene perlekofferten fra Clas Ohlsson full av blå perler. Tidligere i dag var den full av masse perler i forskjellige farger. Det passet bedre å ha det sånn, siden jeg har så innmari mye blått. Enda jeg brukte hele denne kofferten og blandet sammen mer enn jeg strengt tatt er glad i (jeg er i overkant glad i system og orden) fikk jeg ikke plass til alle de blå perlene mine, men jeg fikk i alle fall plass til alle de store perlene. :)
I den andre C.O.-kofferten har jeg ikke endra på så mye. Da jeg kjøpte den av Odelsjinta var den også full av metalldingser. Det jeg har gjort er å spe på med det jeg hadde fra før, plukket ut noe og lagt det andre steder og sortert det som var der i enda mindre kategorier slik at det blir lettere å finne fram til akkurat det jeg er på utkikk etter. Litt trangt der jeg har satt skilleveggene tett i tett, men det funker. :)
Jeg har ikke orka å ta bilde av innholdet på alle svenskekoffertene mine, men de er i alle fall sortert mer eller mindre slik som dere kan se nedenfor her. Har vært nødt til å blande litt i overant mye forskjellig i samme rom noen steder, men sånn blir det når man har plassmangel. :)
I løpet av dagens sorteringsjobb gikk det opp for meg at jeg har innmari mye rødt og oransje, og jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal lage for noe av det. Nedenfor kan dere se noe av det, men det er ikke alt! Er det noen som har tips til hvordan jeg kan lage fine smykker av så sterke farger?
Jeg har forresten laga noen få smykker i dag også, men jeg orker ikke å legge ut bilde av dem i kveld. Begynner å bli så trøtt, så tror jeg skal finne senga. Så får dere heller se hva jeg har laga en annen dag. :)

Visdomsord: Kjærlighet.

Bildet er tatt fra nettet, et sted jeg ikke lenger husker. Ordene er hentet her.

Pakke fra Panduro! <3

I går ettermiddag fikk jeg ENDELIG pakken min fra Panduro. Den var kjempediger, så det var jammen godt at Andreas var med og hjalp meg med å bære. Andreas lo godt av meg, for jeg jubla som en liten unge og hoppa og spratt av glede! Han mente at jeg var like glad for å få pakke fra Panduro som han kommer til å være når han får ny firmabil på fredag. Bilen hans koster riktignok litt mer enn pakken min, men til gjengjeld så måtte jeg bruke bursdagspengene mine, og det slipper han. Hehe. (^^,)

Jeg hadde selvfølgelig store planer om å fotodokumentere det hele, men det viste seg å være vanskeligere enn jeg hadde trodd. Jeg har nemlig ikke en eneste oppbevaringsboks til overs, så jeg får ikke tatt perlene ut av emballasjen sin helt enda. Dermed så funka det dårlig å ta bilder med blitz på grunn av gjenskinn i plasten. De jeg tok uten blitz blei derimot mørke og utydelige - for ikke å si ubrukelige. I tillegg gikk kameraet tomt for strøm etter en stund. Har gått gjennom alle bildene nå, og det er noen få jeg kan bruke, men resten måtte jeg bare slette. Ikke er det alt jeg kan legge ut heller, siden noe av det er gaver som er mer eller mindre ferdige slik de er. Men, noen bilder blei det i alle fall, og de kommer nå! =DHer er den store pakken fra Panduro! La deg imponere over at jeg hadde tålmodighet til å ta bilde av esken før jeg åpna den. Det er et under - jeg glemte nemlig å sette inn matvarene vi hadde handla (men heldigvis gikk det bra!).Her har jeg åpna pakken, og øverst er det et tjukt lag med papir! Dessverre var det en vare som hadde fått en skade allikvel, men det regner jeg med at vi fikser. :)
Så har jeg sensurert litt, for de to øverste lagene med ting, var ting som i alle fall foreløbig er hemmelige. :) Her har vi kommet ned til laget med småting! :) Blant annet massevis av perler og anheng i glass, metall, stein, skjell, perlemor og så videre. Aah, det er en drøm!Her er noe av det som lå i esken, men langt ifra alt. Gud, som jeg gleder meg til å komme i gang! =DHer ser dere noen av perlene og et par sett med stempler. :)...Og helt til slutt er det enda noen stempler!


Det er mulig at jeg kommer med flere bilder av perlesamlinga mi etterhvert som jeg får alt i system, men det får vi se etter hvert. Jeg kommer i alle fall til å fortsette å legge ut bilder av det jeg lager, så det er bare å følge med! :)

Visdomsord: Styrke.

Bildet er hentet her og de kloke ordene er hentet her.

Bursdagskort til min kjære.

3. februar fylte min kjære 23 år, og da måtte jeg selvfølgelig lage et bursdagskort. :) Jeg er ikke så dreven og lager ikke kort så ofte, men synes det er veldig koselig å holde på når jeg først gjør det. :)

Her er i hvert fall resultatet!
Dagens visdomsord - lys og mørke.

 

Dagens visdomsord.

Hvor er motivasjonen??

Aaah, i dag har jeg virkelig problemer med å komme i gang med lesinga. Jeg er så sinnsykt umotivert nå at jeg ramler ut fordi jeg sitter og funderer på hva folk skal få i julegaver i år! Oh my God. Det er greit at jeg har planer om å bli tidlig ferdig med julegavene i år og at jul er veldig koselig, men hallo? Det trenger vel ikke akkurat komme foran eksamen i prioritetsrekkefølgen i januar?!?

Siden jeg ikke greier å konsentrere meg om lesinga akkurat nå, bestemte jeg meg for å la det ligge ei lita stund og heller skrive et blogginnlegg, så kanskje konsentrasjonen blir litt bedre etterpå. Det pleier i alle fall å hjelpe å ta et lite avbrekk for å gjøre noe helt annet, og så sette seg ned igjen med bøkene etterpå. Siden det er jul og julegaver som av en eller annen merkelig grunn svirrer rundt oppi hodet mitt i dag, så tenkte jeg at jeg skulle legge ut noen bilder av fjorårets julegaver og julestri. :)


Først ut kommer et bilde fra dropskokinga før jul, hvor vi lager eple- og appelsindrops. Gikk med noen timer her, ja!Her er noen kremmerhus med drops som vi laga. I disse er det sjokolade- peppermynte- og kakaodrops.Så kommer et bilde av lussekattene som Andreas bakte og delfiakaka jeg laga. Nam!Laga en del smykker i julegaver i fjor. Her er et kjede jeg laga til ei brevvenninne, Alexandra.Til Camilla i klassen min, laga jeg et turkist kjede og tre perlearmbånd.Til Madelen, stesøstra mi, laga jeg et kjede, et armbånd og et par med ørepynt som jeg la oppi et smykkeskrin.Og til min kjære venninne Malene laga jeg et lilla kjede med over 1000 perler. Laga et lignende kjede i rosa til ei annen venninne, Tonje. Begge dagene var jeg helt ødelagt i armene etterpå, men jeg blei fornøyd med resultatet, så jeg håper de er det også. Det tar på å lage julegaver, men det er verdt det! ;)Til min lille stekusine, Malin, laga jeg et rosa kjede og fire rosa armbånd. Hun er ei lita jåleprinsesse som elsker rosa, så de falt i smak. Det var gøy!Til tanta mi, Sylvia, laga jeg et hvitt kjede med matchende ørepynt.Vel, jeg får vel avslutte her og prøve å lese litt igjen. Får håpe at konsentrasjonen er litt bedre nå, hehe. ;)

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits