Huset vårt

Kjøkkengruppelykke.

I rundt halvannet år har vi vært uten spisebord, og så og si alle måltider har blitt inntatt i sofaen på stua, gjerne med TVen på. Unntakene er frokost og lunsj, som jeg gjerne har spist stående ved kjøkkenbenken, og noen måltider på fine sommerdager som har blitt inntatt ved spisebordet ute på terrassen. Middagen som tidligere var en koselig stund hvor min kjære og jeg gjerne prata om hvordan dagen hadde vært så langt og hvilke planer vi hadde for dagen videre, har etter hvert blitt forvandla til en usosial greie hvor vi sluker maten mens vi stirrer i samme retning, enten TVen er på eller av. Jeg har alltid foretrukket å spise ved et skikkelig spisebord, så dette er en ordning jeg har mistrivdes veldig med. Jeg synes det kan være koselig å se en film mens jeg spiser middag i helgene, men jeg synes altså at det bør begrense seg til det.

Grunnen til at vi ikke har hatt spisebord, er at spisebordet vi hadde før var såpass stort at det tok for mye plass på kjøkkenet. Det var vanskelig å komme seg forbi, og det hele førte med seg mer irritasjon og frustrasjon enn hverdagshygge, så vi bestemte oss for å sette bordet opp på hobbyrommet istedenfor, og der gjør det mye mer nytte enn det gjorde på kjøkkenet.

Jeg har grubla og tenkt ei stund på hvordan vi skulle løse spisebordproblematikken, og for ei stund siden forelska jeg meg i et hvitt lite bord med hvite stoler på Fagmøbler: Sander kjøkkengruppe. Med klaffen nede er bordet bare 75 x 75 cm stort, og med klaffen oppe er det 75 x 110 cm. Jeg var usikker på om bordet allikevel ville sluke for mye plass på kjøkkenet, men desperasjonen etter et skikkelig sted å spise, overbeviste meg at det fikk heller være greit om det blei litt trangt. I forrige uke bestemte vi oss, så vi dro og bestilte bordet. På tirsdag var det allerede kommet, og jeg er fornøyd! Det er akkurat passe for to personer, og perfekt i det lille huset vårt. Måltidene har blitt mye hyggeligere, og jeg har begynt å glede meg til å spise middag igjen. Hurra!

 

Vårt søte lille kjøkkenbord, du har gitt meg tårer i øynene av glede.

 

Fine, fine Sander kjøkkengruppe, jeg elsker deg.

 

Nå ønsker jeg meg bare noen fine puter til stolene og en fin duk, men selv uten dette så er kjøkkengruppelykken absolutt i toppen av lykkeskalaen. Jeg er så GLAD! =D 

Hva synes du om vårt nye spisested?
Hvor foretrekker du å spise hen?
Hva betyr spisestedet ditt for deg?

Hobbyrommet.

I dag har jeg rydda på hobbyrommet, og for en gangs skyld har jeg både greid å holde motet oppe og greid å holde forkus på det jeg holder på med. Vanligvis blir jeg enten så distrahert av alle de fine hobbysakene mine at jeg glemmer å rydde, eller så blir jeg så fokusert på alt rotet at jeg mister motet. I dag derimot, har jeg utført en bragd!

Nå er Christian (som forøvriv er en apotekerdisk) ferdig rydda. Brevpapir for seg, linjeark, rutepapir, blanke ark, kartong og så videre - alle har fått sin egen skuff og alt ligger pent oppå hverandre. Og ja, jeg har fylt alle femten skuffene med papir. Eller forresten, bare tretten av dem - den ene lille rommer blant annet en lommelykt og en Rubiks kube. Den ene store skuffen rommer en haug med sjabloner. Neste gang jeg skal skrive et brev, blir det en fryd å finne fram.

 

Christian vokter alt papiret mitt. Eller, ikke alt: Jeg har faktisk 6-7 pakker med kopipapir og en pakke farget kopipapir et annet sted, en boks memopapir på kjøkkenet, en huskelisteblokk på kjøleskapet, en skriveblokk her og der og en tegneblokk på soverommet i tillegg. Oppå Christian står noen tidsskriftssamlere med ulike blader og slikt i.

 

Jeg har også sortert hobbyutstyret som jeg har i de tolv småkommodene som står oppå Paris (som er en stor kommode med seks skuffer), så nå er det enkelt og greit å finne fram. Jeg fikk til og med noen småskuffer til overs! I disse småkommodene har jeg blant annet penner, konvolutter, scrappeutstyr, kniver, lim, stempler, stifter og så videre.

 

Her er Christian, Paris og alle småkommodene. Hummer og kanari i en salig blanding. Alle småkommodene holder system og orden på alle småtingene mine. De er ikke særlig vakre, men de gjør jobben sin.

 

Oppå småkommodene har jeg stabla en haug med perler og smykkedeler, som tidligere sto stabla på pulten min og i to skuffer i Paris. Nå er det ingen perler på pulten min, og Paris har fått nesten en hel skuff ledig. Legg merke til vaktbikkja! :)

 

For første gang på lenge er pulten min også ryddig. Jeg har ikke brukt den til så mye annet enn å samle rot egentlig, for gulvet er så skeivt her oppe, så den er litt vond å sitte ved. Det går greit når jeg bare skal skrive eller sitte foran pc'n, for da kan jeg sitte litt på skrå, men hvis jeg skal lage smykker er det nesten håpløst. Derfor har jeg nå gjort pulten om til en skrivestasjon, og så har jeg et bord ved veggen til venstre for pulten, hvor jeg kan sitte og lage smykker og slike ting. Så nå har jeg hele to arbeidsstasjoner! Hurra! Det er en fantastisk ting, for da kan jeg multitaske uten at perlene og papirene havner om hverandre.

 

Skrivepulten min har blitt en fin og ryddig skrivestasjon, med tingene jeg bruker mest lett tilgjengelig. Printeren er forøvrig en Brother som virker bare når den er i godt humør. Derfor bruker jeg som oftest Epsonprinteren som vi har nede i stua. Den er alltid i godt humør. Nesten i alle fall.

 

Mini-PC og andre ting jeg bruker mye: Kalenderboka mi, ordbøker, stempler, stiftemaskin, frimerker, skrivesaker og litt annet småtteri.

 

Veggen over pulten min. En grisestygg postkasse som jeg samler brukte frimerker i. Frimerkene blir med ujevne mellomrom gitt bort til Tubfrim og til minstebror som nettopp har begynt å samle. Kua fikk jeg i innflytningsgave av familien min, den supersøte nøkkelringen har Hobbyanette sydd til meg og på whiteboardtavla mi teller jeg ned dagene til julaften.

 

Det er fortsatt en del som må gjøres på hobbyrommet før det blir bra, men nå er det i alle fall orden i hobbysakene mine, og det er deilig. I tillegg har jeg jo nå to ryddige arbeidsstasjoner, så da kan faktisk rommet brukes. Det er ikke verst bare det. Det som er mest prekært her nå, er å gå gjennom en eske med papirer, rydde unna en del tomme permer og litt annet rot. Ellers så har vi så mye hummer og kanari her inne, at det er umulig å gjøre det særlig pent her, men vi får bare gjøre det beste ut av det. Bare vi får malt veggene, så tror jeg det blir mye triveligere her oppe. Alle veggene, bortsett fra den bak pulten, er nemlig beisa i en stygg grønnfarge. Jeg kan ikke fordra verken beis eller den grønnfargen som er brukt, så jeg kan nesten ikke vente med å få gjort noe med saken! Når vi bare får litt fin malin på veggene her, så tror jeg dette blir mitt "lille" hobbyparadis. ♥

 


Her er min arbeidsstasjon nummer to. Respatexbord er kanskje ikke det peneste i verden, men du verden så holdbart! Perfekt når jeg skal leke meg med hobbysakene mine.

Q: Har du et hobbyrom? Eller kanskje en liten hobbystasjon?

 

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits