Hverdagen min

Slik var bryllupet vårt!

Da jeg blogga i forrige uke, skreiv jeg at jeg skulle prøve å få på plass et eget innlegg om bryllupet vårt her på bloggen i nærmeste fremtid, og her kommer det endelig! :-)

Dere som har fulgt meg ei stund, veit at Andreas og jeg har vært kjærester lenge - faktisk helt siden vi gikk på ungdomsskolen og begge to bare så vidt var fylt 16 år. Tidligere har jeg blant annet blogga om da vi hadde vært sammen i 7 år (HER) og da vi hadde vært sammen i 10 år (HER). Da vi hadde vært sammen i 10 år, delte jeg også en del av vår historie sammen (HER). Da vi gifta oss lørdag 25. april i år, hadde vi vært kjærester i 12 år, 2 måneder og 19 dager, og samboere i over 8 ½ år.

Vi har hatt planer om å gifte oss "en vakker dag en eller annen gang i fremtida" lenge, men siden det ikke er bare-bare å arrangere bryllup når man er syk slik som jeg er, og vi dessuten ikke har følt at det har vært noen hast, så har vi ikke begynt å gjøre planene konkrete før i fjor høst. Det var omtrent på samme tid som vi bestemte oss for at vi skulle prøve å få barn. Siden vi hadde tenkt å prøve å få barn, ville vi gjerne få det formelle i orden på at vi hører sammen, og dessuten ville vi gjerne ha det samme etternavnet før vi forhåpentligvis skulle bli en familie. Skifte etternavn kan man jo gjøre uten å gifte seg også, men siden vi uansett hadde tenkt å gifte oss, var det naturlig for oss å gjøre det samtidig.

Siden jeg fortsatt er syk, ville vi gjøre det så lite og enkelt som mulig, så vi bestemte oss for å invitere kun forloverne våre, og ikke ha noe selskap. Før vi rakk å fortelle noen at vi skulle gifte oss, var jeg allerede gravid. Etter at folk har "mast" i årevis om vi ikke snart skal gifte oss, og vi har svart at vi ikke hadde noen hast med det, turte vi dermed ikke å fortelle noen om planene våre før uti midten av mars, for vi ville ikke avsløre at det er en liten en på vei før jeg hadde passert de magiske 12 ukene. Folk har jo en tendens til å trekke konklusjoner! ;-) Å gå rundt med to så store hemmeligheter var ikke bare-bare for meg som vanligvis deler "alt" med "alle", men med noen få unntak, så greide vi å holde det for oss selv.

 

Spira greide det utrolige - å få meg til å ha hemmeligheter om meg selv!

Vi er begge medlemmmer i Humanistforbundet, så det var naturlig for oss å bruke en vigsler derfra. Akkurat hvor vi skulle ha vielsen, blei ikke endelig bestemt før noen få timer før vi gifta oss. Vi så oss ut et sted i Botanisk Hage ei uke tidligere, men siden det hadde regna en del og været var ustabilt, så det ut som om vi kanskje blei nødt til å ta det inne på hotellet istedenfor. Det slapp vi heldigvis, så da fikk vi gifta oss ved soppene slik som vi ville! Noen av dere har kanskje lagt merke til e-postadressen min? Supersoppen er et kallenavn jeg har fra ungdomsskolen, så da vi så soppene i botanisk hage, var det en selvfølge at det måtte bli der! Hehe. :-)

Vi sov på hotell i Oslo fra fredag til søndag, så på lørdag var det bare å stå opp, spise og ordne seg. Vielsen var heldigvis ikke før klokka 14:00, så vi slapp å stresse livet av oss, og været rakk å bestemme seg for å være litt samarbeidsvillig. Et bryllup er ikke et ordentlig bryllup uten en kjolekrise, så det hadde jeg selvsagt. Kjolen viste seg å være litt mer gjennomsiktig enn jeg hadde trodd, så stay-upsene mine kunne jeg bare glemme å bruke - blondene formelig lyyyste gjennom kjolen. Heldigvis hadde jeg med strømpebukser også. Når det gjaldt underkjolen, så hadde jeg kun fått tak i en kort en med blonder nederst, og de lyste selvfølgelig også gjennom kjolen, men det fikk bare våge seg. I tillegg var både underkjolen og kjolen så glatte, at underkjolen sklei opp hele tida, og på de fleste bildene har jeg brett på magen på grunn av det. I tillegg flasha jeg nok trusa mi mer enn hva som sømmer seg for en gift kvinne denne dagen, av samme grunn. Heldigvis var jeg ingen spesielt hysterisk brud, så jeg lot det ikke ødelegge dagen vår. ;-)

 

Brudeselfie på hotellrommet mens jeg venta på Andreas og forloverne våre.

Forloverne våre møtte opp på hotellet ikke så lenge før vielsen skulle være, og så kjørte vi til Botanisk Hage. Da vi var der helga før var det nesten ikke en levende sjel i sikte og masse ledig parkering, men denne lørdagen var det selvsagt sirkus rett ved siden av Botanisk Hage! Det var vi heeelt uforberedt på, så vi kjørte rundt og rundt i panisk leting etter en parkeringsplass, mens tidspunktet vi skulle møte vigsleren i parken føyk forbi. Heldigvis fant vi en plass til slutt! Jeg måtte trilles til stedet for vielsen i rullestol, men heldigvis var formen såpass fin at jeg orka å stå både da vi tok bilder og under hele vielsen, og jeg greide å holde meg på beina det meste av dagen ellers også. Hipp hurra! :-)

Siden vi gjorde det lite og enkelt, er det forloverne og oss selv som har fått fungere som fotografer. ;-) Vi tok noen bilder både før, under og etter vielsen. Er vi ikke søte vel? Særlig jeg, med kjolebrett på magen! Legg merke til håret mitt, krøllene var det brudgommen som sto for! :-)

 Rett før vielsen.


Under vielsen.

Selve vielsen besto ikke av annet enn at vigsleren leste opp vigselsteksten, at vi svarte ja og satte på hverandre ringene - og selvsagt blei det hele avslutta med et kyss. Selv om vi ikke hadde noen stor og fancy seremoni med taler og musikk og andre innslag, synes jeg det var en veldig fin opplevelse. ♥

Etter at vi hadde blitt herr og fru og tatt noen bilder, dro vi avgårde til Helt Rå og spiste bryllupsmiddagen vår sammen med forloverne, men akkurat det fortjener et helt eget innlegg.Herren og fruen sammen med hverandre og sammen med hver sin forlover.


Ektefolk-selfier på hotellrommet.

 
Etter middagen var bryllupet over, så mannens forlover sa takk for seg, mens min forlover blei med tilbake på hotellet ei lita stund mens hun venta på bussen hjem til seg. Så hadde herr og fru Engebråten en rolig kveld på hotellet og levde lykkelige i alle sine dager. ;-) ♥

 

#bryllup #vielse #forhold #kjærester #samboere #romantisk #brud #brudgom #cecilieplussandreaserliksant #eldeenbryllup #eldeenhverdag #humanistforbundet #forlovere #botaniskhage #oslo #supersoppen #sopp #gravid #gravidbrud

 

Jeg er tilbake: Stor update!

Nå er det så lenge siden jeg har skrevet noe på bloggen min, at det er vanskelig å bestemme seg for hvor jeg skal starte. Det siste innlegget mitt er fra 21. juli 2014, og hverdagen min har jeg ikke skrevet om på godt over et år. Det var aldri planen at det skulle gå så lenge mellom oppdateringene, men når energien må prioriteres hardt for at dagene skal "gå opp", så havner en fort i bakevja på både det ene og det andre, og jo lenger tid det har gått, jo vanskeligere har det blitt å komme i gang igjen. Jeg har begynt på flere innlegg, men jeg har ikke kommet så langt med noen at de har blitt klare til publisering. Så nå tror jeg at jeg bare kaster meg i det og gir dere en liten update på det aller-aller viktigste, så får vi se om jeg greier å komme i gang med litt blogging igjen - om enn fortsatt litt sporadisk. :-) Sparer det beste til slutt - så heng med! ;-)

 

HELSE:

Jeg har jo blogga litt om fibromyalgi, utmattelse og ulike typer undersøkelser og behandlinger som jeg har vært til. Jeg har et hav av opplevelser jeg kunne delt med dere, og jeg har fått en del henvendelser fra folk som har lest det jeg har skrevet her på bloggen. Vi får se etter hvert om jeg greier å få til noen innlegg om noe av det jeg har vært gjennom av utredninger og behandlinger. Det viktigste er at jeg nå (i alle fall for øyeblikket) er ferdig utredet, og har fått diagnosen ME i tillegg til fibromyalgi. Jeg er utredet etter de strengeste diagnosekriteriene, Canadakriteriene, og fikk diagnosen høsten 2013.

I ettertid har jeg vært på mestringsopphold for ME-pasienter på Sørlandets Rehabiliterinssenter på Eiken. Det var en positiv opplevelse, og jeg håper at jeg kan få til et innlegg om dette på sikt, men det kommer til å ta litt tid. Jeg har en moderat grad av ME, og er for det meste husbundet, men heldigvis ikke så ofte sengeliggende. Jeg har blitt flinkere til å balansere aktivitet og hvile, så jeg har færre av de aller dårligste dagene, men dette innebærer også at jeg må begrense meg mer på de gode dagene.

 


Rommet mitt på Sørlandets Rehabiliteringssenter.

 

KOSTHOLD:

Andreas tar seg av en større del av matlaginga her hjemme enn tidligere siden jeg ikke har så mye overskudd, og det blir ikke lenger tatt like mye bilder av maten (hehe). Vi fokuserer fortsatt på sunn, naturlig mat laget fra bunnen, men vi tillater oss også litt mindre sunne, litt mindre naturlige og litt mindre hjemmelagede alternativer innimellom. De siste årene har vi spist i hovedsak vegetar- og veganmat her hjemme, med innslag av fisk, viltkjøtt og kjøtt fra gårdsdyr som har sett sola. I det siste har vi blitt litt "sløvere" på den fronten, men det går fortsatt mest i vegetarmat.

Jeg unngår fortsatt laktose og melkeprotein (kasein), da jeg fortsatt reagerer ganske kraftig på dette. Jeg unngår også gluten, men har funnet ut at jeg tåler lavgluten havreprodukter som f.eks. havremelk fra Oatly, så jeg bruker en del av dette. Derimot unngår jeg glutenfri hvetestivelse mer og mer - litt av gangen går fint, men hver dag eller store mengder går ikke fullt så bra. Kunstig søtning skyr jeg som pesten, mens jeg har blitt litt mindre restriktiv på raffinert sukker. Jeg spiser fortsatt lite sukker i forhold til "folk flest", men lar ikke være å kjøpe knekkebrød eller kaviar bare fordi det er sukker i det, og jeg unner meg en og annen vegansk is.

 


Havre- og gulrot-rundstykke med avokado og tomat.

 

KJÆLEDYR:

Sist jeg oppdaterte dere på kattefronten, så hadde vi bare én pus: Ida-Alexandra. I februar i fjor, på selveste Valentinsdagen, så adopterte vi en helt hvit omplasseringskatt som heter Flux. Han var 3 ½ år gammel og måtte flytte fordi de andre kattene der han bodde ikke var snille mot han. Vi var veldig spente på hvordan han og Ida-Alexandra skulle gå sammen, og det gikk over all forventing. Dessverre blei Ida-Alexandra påkjørt og drept i januar i år, så nå er Flux enebarn her i heimen. Vi bor landlig til, men nå har vi mista tre katter i påkjørsler, så vi kommer antakelig ikke til å skaffe oss flere katter så lenge vi bor her. Flux har heldigvis blitt en voksen og fornuftig herremann på snart 5 år, så vi håper at han blir en gammel pus her hos oss. :-)

 


Flux. Er han ikke nydelig?

 

KJÆRLIGHETEN:

Samboeren er ikke lenger "bare" samboeren, men har nå blitt mannen! Vi gifta oss lørdag 25. april i år, etter over 12 år som kjærester og over 8 ½ år som samboere. Vi hadde en liten, enkel vielse med bare oss, forloverne og vigsleren tilstede. Vi gifta oss ved soppene i Botanisk hage i Oslo, med vigsler fra Humanistforbundet, som vi begge er medlemmer i. Etterpå var vi på Helt Rå i Mathallen og spiste middag med forloverne våre. Et eget innlegg om den store dagen vår, håper jeg er på plass her på bloggen en eller annen gang i nærmeste fremtid! :-)

I tillegg til at vi har blitt "rette ektefolk", venter vi vårt første barn i slutten av september. Det kommer sikkert mer om dette etter hvert også, men jeg blir nok aldri noen typisk mammablogger (men en skal aldri si aldri!?). Vi er veldig spente og glade!
Et par bilder fra bryllupet vårt, og magebilde fra fredag 8.5.

Hvordan har livet vært for dere siden sist?

 

#Update #Livet #Hverdag #Eldeenhverdag #Eldeenhelse #Helse #ME #Myalgiskencefalopati #Fibromyalgi #Rehabiliteringsopphold #Eldeenkosthold #Kosthold #Eldeendyr #Katt #Kjæledyr #Ekteskap #Humanistforbundet #Bryllup #Vielse #Eldeengravid #Gravid #Graviditet #Andretrimester #Babyimagen

Overraskelse fra Tante Jul. :-D

Kjære vene - den stakkars bloggen min blir virkelig forsømt. Det er ikke fordi jeg ikke har noe å dele med dere heller, for jeg har utrolig mye jeg har lyst til å fortelle dere, men tid og energi strekker rett og slett ikke til. I alle fall ikke samtidig. Så det jeg vil dele, rekker å bli gammelt nytt før jeg får somla meg til å dele det med dere. Det har rukket å bli gammelt nytt det jeg skal dele med dere i dag også, men det er jo nytt for dere, og det er fortsatt like utrolig koselig, og fortsatt noe som får meg til å smile fra øre til øre. :-)

I januar dukka det nemlig opp en overraskelse i postkassa mi fra Tante Jul. Jeg begynner å lure på om hun er julenissen i egen person, for makan til snill og gavmild dame skal man lete lenge etter. ♥ Dette er det tredje året på rad at jeg har fått en overraskelse i posten fra henne - det femte hvis vi teller med den gangen jeg vant fantastiske karameller i adventskalenderen hennes i 2011 (HER) og den gangen i 2010, da jeg bestilte meg ny mobiltelefon (HER) og det var en håndskrevet hilsen fra Tante Jul på pakkseddelen som fulgte med! Verden er finurlig! :-D

 

 

I år var det en supersøt Diddl-bamse som kom i posten. Den hadde sittet i en bruktbutikk og lengta etter meg, og Tante Jul bestemte seg for å gi oss en hjelpende hånd. (Hihi, du er så skjønn, Tante Jul!) Hvis dere er nysgjerrige på hva jeg har fått tidligere så kan dere se overraskelsen fra 2013 HER og overraskelsen fra 2012 HER. :-)

Tusen takk for at du er så supersnill, Tante Jul! ♥

Jeg har bidratt til ei bok!

I slutten av november fikk jeg en mail fra ei dame som hadde titta innom bloggen min. Der hadde hun lest noen ord jeg hadde skrevet, og de ville hun gjerne få lov til å bruke i ei bok hun og mannen hennes holdt på å skrive. Det synes jeg selvfølgelig var innmari koselig, så det måtte hun gjerne gjøre. Nå er boka ute for salg, og jeg fikk den i posten i dag, som takk for at de fikk bruke ordene mine. Boka heter "Med undrende øyne på psykiatrien" og er skrevet av Wenche og Jørn Holløkken. Du kan få kjøpt den for 198 kroner på Haugenbok, HER, på Ord.no, HER, eller på deres egen hjemmeside lotusblomst.no, HER. Den kan sikkert lånes på biblioteket også, i alle fall om man spør etter den. :-)

I forlagets omtale står det følgende: "I forfatternes møte med enkelte klienter, blir det fortalt rystende historier om hvordan de er blitt møtt og behandlet av psykiatrien. I samarbeid med noen av de som har gått til behandling , har de som forfattere og terapeuter fått lov å gjenfortelle noen av disse historiene. I andre del av boken, får leserne kjennskap til metoder som kan være hjelp til selvhjelp. I boken fortelles også om hvordan andre samfunn takler det, når mennesker havner i mental ubalanse."

Forfatterne driver med healing, eller det de kaller for lysarbeid. Jeg har ingen erfaring med dette, og kan vel nærmest regnes som en agnostiker på dette området. Jeg har stor tro på at det kan hjelpe noen og jeg har også stor tro på at det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi kan se, bevise og forklare. Samtidig er jeg en av dem som gjerne vil vite, som vil ha logiske forklaringer, og som ikke greier å slappe av når det er noe jeg ikke forstår. Uansett gleder jeg meg veldig til å lese boka - jeg har allerede rukket å lese noen få sider, og det virker som om den er lettlest og har god flyt, i tillegg til at den handler om et tema som opptar meg og interesserer meg.

 

 

Etter å ha lest hilsenen til meg på side 1, bladde jeg selvsagt opp på side 77 med det samme! Hihi. :-)Dette er ordene mine på side 77 i boka, og de kan også leses i et over to år gammelt blogginnlegg, HER. Hvis det skulle være noen tvil, så er jeg ganske stolt over at noe jeg har skrevet på bloggen min har blitt tatt med i ei bok. Tenk, så gøy! Det hadde jeg ikke trodd da ordene ploppa inn i hodet mitt på vei til postkassa 17. november 2011. :-)

Skal du lese denne boka?

Nyttårsfeiringa 2013/2014.

Nå som jeg endelig har fått somla meg til å skrive om jula mi, så får jeg vel begynne direkte på innlegget om nyttårsfeiringa, før det blir skikkelig gammelt nytt, eller før jeg rett og slett glemmer hele greia.For de av dere som faktisk liker gammelt nytt, så kan dere lese om nyttårsaften 2011/2012 HER og nyttårsaften 2012/2013 HER. Nyttårsaften 2010/2011 derimot, er bare så vidt nevnt HER.

Jeg var fortsatt veldig sliten på nyttårsaften, så jeg gjorde i grunn ikke så mye på dagen. Jeg brukte god tid på å ordne meg og bli klar for nyttårsfeiring, og så hjalp jeg Andreas bittelitt med maten. Han laga nemlig kalkun Sous Vide for andre året på rad, og det blei minst like vellykka denne gangen også.

Så fort maten var ferdig, så dro vi bort til mamma og dem for å feire. Der hadde de også tilberedt en kalkun, og i tillegg var det poteter, rosenkål, kyllingburgere, surkål, potetgull og saus. Maten var helt nydelig, og som vanlig spiste vel de fleste av oss mer enn vi burde, hehe.

 


Middagsbordet. Den nærmeste kalkunen er det stefar-Kjell Erik som har stått for, og den lengst unna har Andreas laga. Flinke mannfolk, ja?Kalkun a'la Andreas. Vi hadde kun med brystet - alt det andre kjøttet ligger nå i fryseren og vil bli brukt til supper, gryter og andre middagsretter.
Kyllingburgere a'la mamma.Middagstallerkenen min. :-DMamma hadde ordna sitronfromasj med rød saus til dessert. ♥Rundt bordet var det full fest med konfetti-popping. Stefar-Kjell Erik blei fin på håret, og lillebror-Benjamin er selvfølgelig ikke helt uskyldig

 

Lillebror-Bjørnar og Andreas.Andreas og mamma.Kjell Erik, Benjamin, Madelen og Bjørnar.

 

...og den fine pynten på bordet. :-)

 

Etter maten var det bare å vente på at klokka skulle bli tolv. Vi var en rimelig sliten og usosial gjeng den kvelden i grunn, så jeg redigerte bilder på pc'n, mamma og Kjell Erik så på TV, Benjamin og Andreas spilte TV/data-spill og Magnar og Bjørnar lå på hvert sitt rom. Madelen hadde dratt videre til kjæresten sin. Til tross for lite energi og dårlige former, fikk vi karra oss ut for å se på fyrverkeriet, og ikke så lenge etterpå dro vi hjem og tok kvelden. Nok en koselig nyttårsfeiring overstått, og foran oss ligger et nytt år med nye muligheter.

 


Godt nyttår!

Slik var jula 2013 for meg.

I år som i fjor, så er jeg temmelig seint ute med oppdateringene. Jul har vel blitt gammelt nytt allerede, men for dere som allikevel har lyst til å lese og se hvordan jeg hadde det i jula, så kommer det ei oppdatering allikevel - sent, men godt. Strengt tatt er det vel jul enda - 13. dag jul er først på mandag, og 20. dag jul er enda lenger fram i tid. Hva jeg fikk for noe til jul, kan dere lese HER, HER og HER.

I 2012 blei det for mye stress og for lite kos i førjulstida etter min smak, så i 2013 la jeg lista litt lavere. For eksempel innså jeg at jeg ikke var i form til å bake eller lage snop selv, så jeg handla inn litt godteri fra iHerb istedenfor. Allikevel holdt ikke formen før jul, så vi måtte avlyse turen vi hadde planlagt til Vestfold og jeg fikk ikke sendt den siste juleposten før 22. desember - som jo var en søndag, og det vil si at posten min ikke var på tur før lille julaften. For å se på den lyse sida, så førte "førjulskræsjen" min til at jeg måtte bruke den siste helga før jul til å hvile, så da orka jeg faktisk å være med på det som skjedde i selve jula. Hurra! :-)

Dette året fikk vi også laga litt julestemning hjemme, og alt i alt hadde vi ei veldig fin jul.
På lille julaften spiste vi risgrøt! Jeg toppa min med klarna smør, sukrin + bjørkesøt, ekte kanel og rosiner. Vi hadde også varmrøkt elgkjøtt til, og i glassa var det Tart Cherry.Et nærbilde av grøten min. Klarna smør smelter fortere og renner litt mer utover enn vanlig smør - men godt var det!På julaften spiste vi grøt til frokost. Vi tok en klatt kokossmør i midten, varma grøten i mikroen og hadde på kanel og rørte jordbær. Nam!

Frukt og nøtter må til i jula.Julestrømpene våre var fylt med forskjellige typer godteri fra iHerb og fruktstenger fra Søstrene Grene. Nam! ♥

 

Julepynt i den ene vinduskarmen i stua.Mer julepynt i den samme vinduskarmen.Og eeenda mer julepynt i vinduskarmen. Smånissene fikk jeg i adventsgaver av mammaen min da jeg var lita. ♥Slik så den andre vinduskarmen i stua ut. Vi har nok mye hummer og kanari - både sølv og gull og rødt og litt forskjellig, men så har vi også fått det meste av julepynten fra folk vi er glade i. Det og gode minner er vel halve poenget med julepynt, er det ikke? Jeg synes i alle fall at vi har hatt det koselig her i jula. ♥Julepynt på TV-benken - her har enda en nisse fått plass etter julaften.Julepynt på den andre sida av TV-benken - disse har også fått en ny venn i løpet av jula.Juletreet vårt er SKIKKELIG kunstig og ikke særlig pent (vi har tross alt pynta det HELT SELV), men koselig blir det nå allikevel.Ida-Alexandra synes i alle fall at juletreet vårt er det fineste treet i gata, og har ligget under det store deler av jula. Og nei, hun har ikke vært like fredelig under der hele tida. Hehe.Peanøtter med skall, mandler, klementiner og levende lys på stuebordet. ♥Koselig med lys! Det tror jeg må være det beste med hele jula! :-DEnglespill og svibler hører også jula til. Juleværet derimot har ikke vært noe å skryte av, men det er helt greit synes jeg. Temperaturen har i alle fall vært perfekt ute med tanke på for liten plass i kjøleskapet til å ha noe å drikke der, hehehe.Julaften feira vi hos mamma og dem her i Aurskog i år, og her er bordet dekka og klart til julemiddag.

 

Hos oss er det tradisjon med både pinnekjøtt og svineribbe, i tillegg til medisterkaker, julepølser, mandelpoteter, surkål, rødkål, saus, sky og salt potetgull (det siste er det stefaren min som har introdusert oss for, hehe). I 2013 var all julematen på bordet både melkefri, glutenfri og hvetefri, og maten var helt nydelig. :-D

 

Det var levende lys og koselig julepynta hjemme hos mamma og dem også.

Under treet lå det gaver til åtte mennesker og en katt.

 

Dette var flesteparten av gavene til Andreas og meg - vi hadde to til på gulvet, og jeg hadde en liten haug fra venninner i tillegg. :-)Her er vi i gang med julegaveåpning. Fra venstre er det meg, Andreas, stesøster-Madelen, stefar-Kjell Erik og mamma-Grete. 3 av 4 småbrødre, Bjørnar, Magnar og Benjamin, var også på plass, men de er ikke med på dette bildet. ;-)

 

Gavepapiret kasta vi på gulvet underveis, og det blei en rimelig stor haug. Vi var flinke og sorterte ut det som faktisk kunne sorteres som papir - det var mange flere pakker med gråpapir på i år enn tidligere, og det liker jeg! :-)

 

Da vi kom hjem til oss selv på kvelden, hadde Ida-Alexandra gått rundt juletreet på egenhånd. I full fart, og veldig hardt. Haha!

 

Første juledag så var vi hos mamma og dem igjen på "julefrokost", så kanskje bedre kan beskrives som en julelunsj/julemiddag, siden vi begynte ganske seint og spiste både rester fra julemiddagen dagen før og masse annet deilig brød og pålegg. Det var en overflod uten like, og jeg angrer på at jeg ikke tok bilder av maten den dagen, for det skulle dere ha sett! Vi var 10 personer, og da vi skulle pakke sammen så det nesten ikke ut som at vi hadde spist. Jeg lover dere - spiste gjorde vi i massevis, både før, under og etter julefrokosten!

Andre juledag var vi også en tur hos mamma og dem - denne gangen på middag. Da blei det helstekt ørret, og det var helt nydelig. Etter flere dager med feit mat og mye kjøtt, så var det veldig godt med fisk. Dette var en tradisjon da jeg vokste opp, men det var noen år siden sist nå, så det var veldig koselig å få det med seg denne jula. :-)

Tredje juledag var Andreas en liten tur på jobb, og jeg var veldig sliten den dagen, så jeg husker ikke så mye av verken den dagen eller dagen etterpå. En ting er i alle fall sikkert, og det er at det blei mye tid på sofesofaen i stua - Andreas og jeg begynte å se på Supernatural i jula, og blei temmelig fort hekta. Det var i grunn fint, for da hadde vi det kjempekoselig selv om jeg var dårlig og måtte ligge det meste av dagen.

Søndagen hadde vi besøk av familien til min kjære, og det var veldig koselig. Vi serverte rundstykker, brød og masse pålegg, og så bytta vi julegaver siden vi ikke fikk gjort det før jul. Mandagen var Andreas på jobb igjen og jeg lå temmelig langflat. Nyttårsaften skal jeg heller fortelle dere om i et eget innlegg, for nå begynner vel dette å bli langt nok. Hehe. ;-)

 

Frokost 2. juledag. :-)

 

Ida-Alexandra stilte opp som modell på julekortene. :-D

Hadde dere ei koselig jul?

 

Julegavene jeg fikk jula 2013, del 3.

Den tredje og siste delen av julegavene 2013, består av julegavene som var kun til meg (jeg får også noen julegaver til av venninner som jeg ikke fikk anledning til å møte før jul). Gavene som var felles til min kjære og meg kan dere se i del 1 HER og i del 2 HER.Jeg arrangerte "Hemmelig Nissevenn" i fibromyalgi-/ME-gruppa "FibroTV Norge" i 2013 også, og av min hemmelige nissevenn fikk jeg en krem og åtte poser te. :-)

 

Av Anette (som jeg blei kjent med via bloggen for noen år siden) fikk jeg disse kjempefine julekulene som hun har laga selv. ♥

 Av Ann-Kristin fikk jeg huskelisteblokk med julemotiv.Av Ann-Kristin fikk jeg også disse scrappetingene....og juleklistremerker. :-D...dette fine hjertet....og denne søte uglekoppen! :-DAv Marthe fikk jeg snømannsuppe. Hun er en kreativ sjel. ♥

 ...og her kan dere lese teksten. :-D Fra Heidi fikk jeg fine servietter....og en kjempefin engel. :-DAv Linn Kathrin fikk jeg et hyggelig håndkle. ♥...et deilig skjerf....og vanter til å holde meg varm på fingrene. :-D

 

Gaven fra kjæresten min er en kombinert jule-og bursdagsgave (ja, for jeg har jo bursdag 5. januar!), og den fikk jeg litt på forskudd, siden den var litt spontan. Ei søt dame som solgte slike krølltenger krølla nemlig håret mitt en dag vi var ute på julegavehandling. ♥ Og seee, den er lilla! :-D

 Seee, så fine krøller jeg fikk i mitt superrette hår! Jeg har ikke helt lært meg å bruke den selv enda, men øvelse gjør mester, så plutselig kan jeg ha fine krøller når som helst. :-D

Hva er den fineste julegaven du noen sinne har fått?

Julegavene min kjære og jeg fikk jula 2013, del 2.

Del 1 av julegavene min kjære og jeg fikk til jul kan dere se HER, del 3 kan du se HER, og nedenfor kommer del 2:

 

Av Marit, Erik og Tor Arne (foreldrene og broren til stefaren min) fikk vi denne søte ildfaste formen (som jeg har sikla på i månedsvis uten å fortelle det til noen, hihi)....og denne fine hekleduken. :-) Jeg er veldig svak for hvite hekleduker. ♥Av Lene Kathrin, Ronny, Casper og Malin (søstra til stefaren min med mann og barn) fikk vi denne fine lykta med kubbelys oppi.Av søstra til Andreas, Renate, fikk vi disse kule Poul Pava-koppene.Av besteforeldrene til Andreas fikk vi to mellomstore Poul Pava-skåler....og 4 søte Poul Pava-dessertskåler. :-)Av svigermor-Turid og Tor fikk vi denne kokeboka....og Andreas fikk ei bok av dem helt i hans stil. Hehe. :-D
Av svigerfar-Vidar og Mariann fikk vi penger. :-D

Hva var den fineste julegaven du ga bort i 2013?

Julegavene min kjære og jeg fikk jula 2013, del 1.

Fikk dere noe fint til jul i år? Det gjorde i alle fall min kjære og jeg, og jeg tenkte at jeg skulle vise fram det vi fikk, slik som jeg pleier å gjøre. :-) Som vanlig må jeg dele det opp i flere innlegg på grunn av mange bilder, og her kommer del 1! :-) (Del 2 kan du se HER, og del 3 kan du se HER)

 


Av tante Åse fikk vi to supersøte kopphåndklær og en silikonpensel. Lilla! ♥Denne søte nissen fikk vi av tante Tone, onkel Jonny og søskenbarna mine. :-)

 

Av tante Tone, onkel Jonny og søskenbarna mine fikk vi også fine julehjerter som har fått plass på juletreet vårt. :-D

 

Av Silje, onkel Martin og søskenbarna mine fikk vi denne lykta. :-)
Av lille kusine Ellie Sophie fikk vi en fin kalender (tante Sylvia og Dag hadde nok også en finger med i spillet). (Jeg har sensurert den utrolig søte babyen siden jeg ikke veit om mamma'n og pappa'n synes at Ellie Sophie er klar for en fotokarriere på bloggen min helt enda.)

 

Av tante Sylvia og Dag fikk vi disse kule lysestakene - eller denne kule lysestaken, alt ettersom. Klossene er nemlig magnetiske, slik at man kan sette dem sammen og ta dem fra hverandre. :-D

 

Av kusine-Marlin, Kai Olav og Aron fikk vi en kjempesøt telyskopp. ♥Av bonussøster-Madelen fikk vi fin fyrstikkeske med lange fyrstikker.
Madelen ga oss også dette søte lysfatet med kubbelys. :-DAv mormor og Bjørn fikk vi lilla badehåndklær. :-D
Denne fine lykta fikk vi av bestemor og bestefar., og den skal få bo sammen med vår fine Buddah som vi fikk av søsknene mine på "indisk aften" for et år siden.
Av mamma, Kjell Erik og søsknene mine fikk vi en smoothie maker, for mamma hadde fått med seg at blenderen min døde i høst og veit hvor avhengig jeg er av smoothie. ♥ Det hun ikke visste, var at jeg hadde to blendere og en miniblender i reserve (haha, jada, det er mulig!), så denne har vi vært og bytta i et gavekort slik at vi kan kjøpe noe annet fint eller lurt eller tøft istedenfor. Av pappa fikk vi penger. :-)

Hva fikk du til jul?

Slik hadde jeg det på Vegetarisk Julemesse 2013.

I går var jeg på Vegetarisk Julemesse i Oslo sammen med min kjære, og jeg hadde en fantastisk dag! :-D Arrangementet er ganske likt Oslo Vegetarfestival, med mange spennende stands, mye god mat, matlagingskurs og foredrag - men Vegetarisk Julemesse er det Norsk Vegetarforening som arrangerer, og Oslo Vegetarfestival er det noen andre flinke mennesker som har fått i gang. Vi fikk ikke deltatt på Vegetarisk Julemesse da det blei arrangert for første gang i fjor, men vi kommer garantert til å prøve å få det til neste år - jeg tenker at dette blir en fin, ny tradisjon for vår del, på lik linje med Oslo Vegetarfestival som vi har vært på de siste tre årene.

Vi dro hjemmefra i god tid i går, og var blant de første som stilte oss i kø utenfor noen minutter før det åpna. Siden formen har vært temmelig laber i det siste og jeg ikke ville bruke opp energien før jeg i det hele tatt hadde kommet i gang, ankom jeg stedet i rullestol. Jeg bestemte meg ganske raskt for å parkere den og prøve meg uten, siden det var masse folk og ganske trangt - og jeg er ikke så komfortabel med hjulene enda. (Det er rett og slett litt flaut, for beina mine virker jo.) Jeg passa på å ta en del pauser underveis, og heldigvis gikk det bra hele dagen ut! :-D

Det kosta 60 kroner å komme inn på messa - hvis du betalte 100 fikk du med kokeboka til Jane fra Veganmisjonen i tillegg, og messa varte fra klokka 11:00 til klokka 18:00.

 

Goodiebags.

 

Siden Andreas og jeg var blant de 500 første (med god margin!), fikk vi hver vår goodiebag da vi kom. Oppi den var det diverse reklame, en Plamil-sjokolade, et julekort, et armbånd, en te og et produkt fra LUSH. Jeg fikk den hvite pakken med ei Miranda-såpe, og Andreas fikk den den røde FUN-såpa med mandarin og appelsin. :-)

Det første vi gjorde da vi var kommet oss inn, var å besøke standen til Veganlife. De er veldig populære, og jeg ville gjerne rekke å sikre meg vegansk ost før det eventuelt blei utsolgt. Som vanlig var det stor pågang hos dem allerede helt i starten, men jeg fant meg masse deilig ost og en hel del andre ting. Jeg skulle bare ønske at de hadde hatt Streich med basilikum slik de hadde på Vegetarfestivalen, og Teese-ost slik de også har hatt på Vegetarfestivalen tidligere - for det er blant mine desiderte favoritter innen veganske osteprodukter. Allikevel er jeg veldig fornøyd med fangsten!

 


Vegansk "cheddar" og fire sorter Jeezini - en veldig god vegansk ost.
Vegansk pizzaost.
Tofu naturell og tofu med tomat og oliven.
Vegansk pesto.

 


Fire sorter Patifu. En slags paté man kan ha på brødskiva/knekkebrødet.

 

Soyamedaljonger.

 

Vi spiste lunsj ikke så veldig lenge etter at vi kom dit, og valget falt som vanlig på raw food. Jeg fikk ikke helt med meg hvem som solgte den, men jeg tror det må ha vært Comida Viva (rett meg gjerne om jeg tar feil). I alle fall bestilte vi en rå vegansk wrap hver, og blei nok en gang påmint om at vi må bli mye flinkere til å spire våre egne spirer og bruke dehydratoren mer. Vi bestilte også dessert, rå eplekake med karamell og rå makroner. Alt var bare helt fantastisk nydelig!

 

Raw wrap.Raw eplekake med karamell og raw makroner til Andreas og meg.

 

Etter at vi hadde spist, handla vi den rykende ferske kokeboka til Silje Sandøy. Glutenfri og sukkerfri veganmat! HURRA! Jeg har fulgt bloggen til Silje siden våren 2010 og funnet mye inspirasjon hos henne. Jeg har gleda meg helt vilt til kokeboka skulle komme, så jeg måtte nesten juble litt da den endelig var min! Den er superfin, har enkle oppskrifter og masse flotte bilder. Jeg gleder meg til å bla enda litt mer i den, og til å prøve ut de forskjellige oppskriftene i den. Etter at vi hadde kjøpt boka, var det tid for å bli med på Silje sitt kurs - og jeg var faktisk så heldig at jeg rakk å hilse så vidt på henne før den tid (og seinere på dagen også). :-D

Silje er herlig, så kurset var skikkelig koselig. Etterpå fikk vi smake på både godiskuler, rå sjokolade, rå klementinkake og rå sjokoladekake som hun hadde laga - og AJAJAJ, det var ren og skjær lykke og salighet og alle gode ting på en gang. Det beste av alt, er at nå har jeg jo boka, så nå kan jeg lage disse tingene selv også. Ikke bare har jeg boka, men den er til og med signert. Det står "Til Cecilie Stor klem fra Silje :-)" i den, og det tror jeg må være litt lykkebringende på kjøkkenet, eller hva? Hihi. ♥

 

Verdens fineste kokebok! ♥

 

Før vi gikk på kurset til Silje, så kjøpte vi forresten litt glutenfri og veganske søtsaker fra "Siws søtsaker". De var ikke sukkerfrie, men på julemesse så fikk det være lov. Vi kjøpte en cupcake, en havrecookie, et par småkaker og tre godiskuler hver. Starta med cupcaken, og den var utrolig saftig og god, men vanvittig mye søtere enn jeg er vant til, så det blei med den for min del i går. I dag har jeg spist kjeksen og småkakene, og de var også veldig søte, men gode. Godiskulene ligger i kjøleskapet og venter på meg.Cupcake med sjokolade og kokos.Havrecookie, småkaker og godiskuler.

 

Vi kjøpte ei annen helt ny kokebok også, "Mer kål. Mindre jål". Som dere kanskje skjønner av navnet, er dette ei bok med enkle oppskrifter og ingredienser som er lette å få tak i. Jeg synes bildene var litt mørke, men ellers ser boka veldig fin ut, og jeg kommer nok til å prøve ut en del oppskrifter fra den etter hvert. Det kommer sikkert min kjære til å gjøre også, for han likte denne veldig godt. En del oppskrifter var med bygg, men ellers var det mye glutenfritt, og bygg kan man jo bare bytte ut med noe annet. :-)

 


Mer kål. Mindre Jål.

 

Ellers handla vi frø til spiring og drikkeflasker fra Sanabona. Vi har gode drikkeflasker fra før, men jeg har savna å ha drikkeflaske med tut, for det er jo så mye enklere å drikke fra. I alle fall hvis man sitter i en bil eller er på farten på en eller annen måte. Tuten på disse drikkeflaskene minner om tuten på Imsdalflaskene, bare at de er litt større - og mye sunnere å drikke av. Flaskene er nemlig helt fri for skadelige innholdsstoffer som phatalater, bisphenol A, tungmetaller, hormonforstyrrende stoffer og skadelige farvestoffer i plasten.

 

Frø til spiring: china rose, kløver og reddik.

 

Lilla til meg (selvfølgelig!), blå til Andreas.

 

Etter hvert blei det på tide med enda litt mer mat, og denne gangen gikk jeg for en juletallerken fra Hannas vegancatering. Det var ganske mye som inneholdt gluten der, slik veganske "kjøtterstatninger" ofte gjør, så flere ting fikk jeg ikke, men jeg tok sjansen på at det skulle gå bra med soyaribba. Der var det eneste at den inneholdt soyasaus og at den var stekt sammen med noe annet som inneholdt gluten - har man cøliaki er det selvsagt helt utelukket å ta en slik sjanse, men jeg er bare intolerant, så jeg overlever. I tillegg til soyaribbe var det noe eplegreier med kanel, rødkål, surkål, råkostsalat, tyttebær, rosenkål (som jeg tror var marinerte eller noe sånt?) og poteter. I tillegg fikk man med en liten ris-dessert med noe karamell-nøtter og -frukt på toppen. :-)  Det var en kjempegod middag, og skikkelig "julete". Min kjære gikk for en taco-wrap fra Vegan Wagon, men den tok jeg ikke noe bilde av.

 


Vegansk julemiddag og dessert.

 

Vi kjøpte enda et par bøker fra Norsk Vegetarforening: "Vegan Passport", som kan være veldig handy når man skal bestille vegansk mat i utlandet, og ei bok som heter "Med lov til å pine", som er ei bok som handler om bruk og beskyttelse av dyr - et tema som opptar meg mer og mer.

 


Vegan Passport - finner dessverre ikke noen link til denne.
"Med lov til å pine - Om bruk og beskyttelse av dyr"

 

Som vanlig måtte vi handle litt hos Yerba Mate også. Der kjøpte vi to poser med løsvekt-te som jeg gleder meg til å smake på. Jeg tror Yerba Mate-mannen blei en aldri så liten smule imponert (eller kan det ha vært forskrekkelse?) da jeg kunne fortelle at jeg har rundt 100 sorter te hjemme i kjøkkenskapet mitt. Hehe. Jeg er vel litt over gjennomsnittet glad i te, kanskje. Muligens.Guayaki Yerba Mate, tradisjonell (kraftig smak) og San Mateo (litt mildere).

 

Selvfølgelig måtte vi også innom standen til Økosjokolade, som er en av mine favoritter blant norske bedrifter. De er flinke og sjarmerende mennesker, med fantastisk gode produkter til en overkommelig pris. Vi kjøpte oss en rå minibrownie hver som jeg var så ivrig på å spise at jeg glemte å ta bilde av den, og det er den beste brownien jeg har smakt (og jeg har smakt mange - inkludert flere forskjellige rå brownies)! Anbefaler dere å prøve den oppskriften (HER), den skal i alle fall jeg prøve meg på! De hadde også veldig gode smaksprøver på rå sjokolade. I tillegg kjøpte vi oss en sjokoladepakke med nok ingredienser til en kilo rå sjokolade, og fikk med ei flaske agavesirup med jordbærsmak og det nye oppskriftsheftet deres. Det kan dere forresten få gratis i helsekostbutikker rundt omkring - eller dere kan laste det ned HER.
Sjokoladepakke, "Liten basis".
Agavesirup med jordbærsmak.

 

Oppskriftshefte.

 

På standen til Økosjokolade kjøpte jeg med også en økologisk hudkrem som består av sheasmør, kokosolje, kakaosmør, olivenolje og mandelolje. Den er det Veganbohemen (den kvinnelige halvdelen av Økosjokolade) som har miksa sammen, og dere kan sjekke ut bloggen hennes HER.Økologisk håndkrem.Vi var også på foredraget til Pål W. Thorbjørnsen om hvordan å overleve jula som vegetarianer. Vi er riktignok bare hverdagsveggiser og kommer til å spise kjøtt på julaften sånn som de andre i familien, men det var uansett et nyttig foredrag. Jeg spiser jo som regel litt annen mat enn de andre i de fleste sammenhenger, siden det er en del jeg ikke tåler, og det blir mange av de samme problemstillingene da som hvis man er vegetarianer som skal feire jul i en ikke-vegetarisk familie. Ikke at det pleier å være noe problem, men det er en del ting man må tenke på, som man kanskje ikke hadde trengt å tenke på ellers - og jo mer bevisst og forberedt man er, jo smoothere går det.

Vi slo også av en prat med Caroline som driver Naturlig Helbredelse. Hun er Norges første sertifiserte personlige terapeutiske kokk, og drar til private hjem for å tilberede 100% nydelig, helbredende og vegansk mat, skreddersydd helt etter hver enkelts behov og smak. Jeg fikk smake god sjokolade av henne, og Andreas fikk en diger, sunn pepperkakemann - og så fikk vi vite litt mer om hva hun driver med. Jeg håper hun får masse kunder, for jeg syntes det høres helt genialt ut og tror at mange kan få veldig stor glede av dette konseptet. Hadde hun vært tilgjengelig da jeg måtte legge om kostholdet mitt, hadde jeg absolutt vurdert å leie henne inn for å få en dytt i riktig retning. Istedenfor måtte jeg bruke månedsvis på lesing og research og prøving og feiling og atter lesing og research (og jeg er langt ifra ferdig utlært enda!). Hun tar til og med oppvaska når dere er ferdige med å lage mat!

Vi forlot ikke området før det stengte, og da vendte vi slitne og fornøyde hjem. I tillegg til at Vegetarisk Julemesse var et supert arrangement og jeg fikk snakke med masse trivelige mennesker, så var jeg så heldig å treffe ei venninne jeg ikke har sett siden sommeren 2010! :-D Med tanke på at det var over 1000 gjester på julemessa, så var det jammen litt av et lykketreff. ♥ Vi fikk også kjøpt noen fine julegaver denne dagen, men hva vi kjøpte eller til hvem, får selvfølgelige forbli en hemmelighet i noen uker til.

Var du på Vegetarisk Julemesse?
Skal du på Oslo Vegetarfestival til våren?

Adventstid.

Plutselig er det advent, og på høy tid å gi et lite livstegn fra meg på bloggen igjen.

Jeg er kanskje ikke i rute med så mye, men litt advent har det i alle fall blitt i huset. Adventsstaken er på plass, julelysene på huset er på plass, julestjernene henger og lyser i vinduene og en lilla duk og noen lilla lys har fått komme fram i stua. Lilla er ikke bare adventsfargen, men også favorittfargen min. ♥

Julekalendere på internett er besvart og flakskalenderen er skrapa. Et lys for glede er tent. Den første episoden av Amalies jul er sett sammen med min kjære, mens vi drakk kakao med kardemomme, kanel, kokossmør, kokosblomstsukker og appelsingranuler i og spiste klementiner. Julekortene har jeg også begynt med. Ute var det nesten vårvær i dag - om man så bort ifra den sure vinden.

Til tross for foreløpig liten følelse av julestemning og at det ikke helt har gått opp for meg at vi nærmer oss jul med stormskritt (igjen! allerede!), begynner jeg å få julesanger på hjernen uten å ha hørt en eneste en enda. Jeg tror det er et godt tegn at det for en gangs skyld skjer i desember, og ikke i mars som det pleier.

 

 

Jeg håper at dere har hatt en fin første søndag i advent, og at dere får ei koselig førjulstid!


Dele-tørke.

Jeg har dele-tørke, men jeg kommer tilbake. Litt innimellom, eller helt plutselig med full fart. Tusen takk for at dere fortsatt titter innom! ♥

 

 

Jeg har forresten ikke plutselig og i full fart fått langt hår. Jeg har bare kjøpt meg en hestehale på eBay. Det fine smykket har jeg forresten fått av skjønneste Linda, og jeg synes dere skal ta en titt på de fine smykkene hun selger, HER - hun er mye flinkere til å dele og oppdatere enn jeg er for tida. ;-)

Enn så lenge: Ha det, og takk for all fisken! :-D

Hva vil dere se eller lese om neste gang jeg er i det delende hjørnet?

Det er en sånn dag.

Det er en sånn dag hvor jeg sto opp klokka seks for å treffe fysioterapauten en siste gang før han tok sommerferie og en sånn dag hvor jeg glemte kalenderen min hjemme og måtte ringe verdens flinkeste resepsjonist for å sette opp flere timer hos verdens flinkeste fysioterapaut. En sånn dag hvor drosjesjåførene er trøtte, men hyggelige. En sånn dag hvor jeg allerede har åtte avtaler til behandling, utredninger og ansvarsgruppemøte planlagt og synes det er godt å vite når jeg skal hva. Det er en sånn dag hvor jeg gleder meg til at den nye kalenderen min fra Personlig Almanakk kommer.

Det er en sånn dag hvor jeg spiser smoothie med jordbær og banan, brødskive med agurk og knasker økologiske gulrøtter. En sånn dag hvor pengene får vinger når samboeren bruker dem på ny vedovn og kjøkkenventilator og hvor man tenker at det var deilig å få det overstått, men enda er det mye igjen. En sånn dag hvor PC'n henger seg og jeg må skrive flere avsnitt på nytt i Word selv om jeg klikker på lagre minst tre ganger per side og hvor jeg mister litt gnisten, men allikevel fortsetter.

Det er en sånn dag hvor jeg tenker at hvis jeg bare kan bli ferdig med det jeg holder på med, så kanskje jeg kan bli ferdig med noen andre ting jeg gjerne skulle ha gjort også. En sånn dag hvor jeg innser at det er nesten en måned siden jeg posta noe på bloggen, og bestemmer meg for å poste denne teksten her istedenfor på min personlig facebookprofil. Det er en sånn dag med regn og sol og levende lys, ekorn i hagen og rabattkuponger fra Coop i postkassa.

Det er en ganske alminnelig hverdag, og på en ganske alminnelig hverdag er det helt fantastisk å nyte en kopp med ekstraordinært god te.

 

 

God sommer. ♥

Isen er glatt.

Selvfølgelig er den det. Og selvfølgelig veit dere det fra før. Det visste jeg også, men allikevel greide jeg å gå rett på rattata'n på vei til postkassa to dager etter at jeg fikk lappen - dagen før jeg hadde planer om å ta min første kjøretur aleine. Den blei avlyst, for å si det sånn, og moralen er muligens at en aldri skal gå noe sted etter at man har fått lappen. Eventuelt at man ikke skal gå på isen uten brodder. Jeg tok meg for med hendene og slo meg skikkelig. Det høyre håndleddet mitt blei bare vondere og vondere utover dagen, så etter et par telefoner reiste vi inn på skadelegevekta på kvelden. Jeg har aldri brukket noe i hele mitt liv, og tenkte at det har jeg helt sikkert ikke nå heller, men det kan jo være greit å sjekke det opp når det er så vondt.

Til min store overraskelse fikk jeg faktisk gips på armen...! Jeg trodde ikke mine egne ører, og kunne ikke annet enn å le og velge den lilla gipsen. (Selvfølgelig måtte jeg ha lilla gips.) Riktignok var det lilla GPS jeg ønska meg til jeg fikk lappen, og ikke lilla GiPS. Oh well. De hadde ikke sett noe brudd på røntgen, men brudd i håndleddet er visst vanskelig å se, så da fikk jeg en gips for sikkerhets skyld. Det hadde jo vært synd å ikke få det hvis det skulle vise seg å være brudd.

 

 

I 16 lange dager gikk jeg med gipsen før jeg skulle inn til kontroll. I 16 lange dager måtte sinnsykt høyrehendte meg bruke venstrehånda. Noen fortalte meg at det vanskeligste ville bli å vaske håret, men det var ikke sant. Det vanskeligste var å nappe øyenbrynene og å smøre inn den venstre armhulen med venstre hånd.

Armen var veldig vond i et par dager, og den tredje begynte det så smått å gå over. Etter det var det nesten ikke vondt i det hele tatt, så jeg begynte å føle meg ganske trygg på at det ikke var noe brudd.

Fredag som var, var jeg tilbake på skadelegevakta for kontroll, og der var det en dame som klippet av meg gipsen med ei diger saks før jeg skulle inn til røntgen. Jeg holdt på å få sjokk. Huden min var skikkelig tørr og flassete på hånda, og i det gipsen forsvant blei jeg plutselig helt nummen fra albuen og ned i fingerspissene. Jeg som innbilte meg at armen skulle være helt fin da jeg fikk av gipsen.

 

Her hadde jeg allerede "røyta" sikkert en halvkilo med hud etter at jeg fikk av gipsen. Etter et par runder med ivrig peeling og sheasmør så den helt fin ut igjen, men jeg blei en smule sår.

 

Etter å ha vært inne til røntgen fikk jeg endelig tilgang på en vask jeg kunne vaske hendene i, og åååh, lykke! Dere aner ikke hvor undervurdert det er å kunne vaske begge hendene sine! (Med mindre dere har hatt gips selv, da.) Etter litt venting fikk jeg snakke med en veldig blid lege som holdt på å knuse hånda mi da han håndhilste. Han fortalte meg at de ikke fant noe brudd på røntgen denne gangen heller, og at siden jeg hadde hatt så lite vondt etter at det verste ga seg, så hadde jeg nok ikke brukket noe. Jeg kunne reise hjem uten gips og uten noe mer utredning i form av MR og CT.

Dette var selvfølgelig akkurat det jeg hadde lyst til å høre. Allikevel må jeg innrømme at jeg fikk litt bange anelser da hånda bare gjorde mer og mer vondt utover dagen. På lørdag var det enda verre, men i går hadde det heldigvis gitt seg litt og det er ikke så verst i dag heller. Så legen og jeg hadde nok rett. Nå gleder jeg meg helt vilt til å endelig kunne sette meg ned å skrive brev igjen!

Har du brukket noe før?

Jenta med friheten!

Veit dere hva den ene tørrfisken sa til den andre? Long time, no sea.

Det samme får vel jeg si til dere. Igjen. Dere er tålmodige sjeler, så jeg veit at dere tåler det. Dessuten kommer jeg med store nyheter denne gangen, så da er det verdt det - er det ikke?

Som dere veit, dere som følger meg jevnt og trutt, så har det meste av energien min det siste drøye halvåret eller så gått til å lære meg å kjøre bil, slik at jeg endelig og omsider kunne få førerkortet i boks jeg også. Mandag 18. mars hadde jeg oppkjøring, og jeg var innmari nervøs. Formen hadde vært elendig de siste ukene, og jeg hadde måttet avlyse både en kjøretime og en hel masse øvelseskjøring. Uka før oppkjøringa hadde jeg én eneste kjøretime, og det med en ny kjørelærer attpåtil, for den opprinnelige kjørelæreren min skulle bort den dagen jeg hadde oppkjøring.

Den siste kjøretimen min gikk ikke akkurat strålende. Jeg var kjempesliten og i dårlig form, og det er ikke akkurat gode nøkkelord når man skal kjøre bil. I tillegg hadde jeg virkelig dagen - dagen hvor tekoppen blei tømt i veska mi og jeg satte meg fast i søpledunken på Narvesen allerede før klokka var elleve. Resultatet av kjøretimen var at jeg blei enda mer nervøs for oppkjøringa mi, og vurderte å utsette hele greia. Problemet var bare at det var for seint å avbestille uten å måtte betale for herligheten uansett, og ventetid på ny førerprøve var på ca. 3 ½ måned. Jeg bestemte meg for å hvile mest mulig og gi det et forsøk.

 

...Og med dette bildet avslører jeg allerede her og nå hvordan historien ender...! :-D

 

Mandagen kom, og Andreas kjørte meg til kjøreskolen i Lillestrøm. Jeg turte ikke å ta sjansen på å bruke opp noe mer energi enn nødvendig før oppkjøringa, så derfor var det han som satt bak rattet. Jeg og den nye kjørelæreren min kjørte til trafikkstasjonen hvor jeg betalte, og så hadde vi en oppvarmingstime. Jeg tror aldri jeg har kjørt så bra i hele mitt liv som jeg gjorde de minuttene, og jeg fikk den gledelige beskjeden om at hvis jeg kjørte like bra på oppkjøringa, så kom jeg til å bestå.

For å gjøre en 60 minutters historie kort, så dro sensoren meg gjennom de tingene jeg hadde frykta mest, blant annet rundkjøringa på Alfaset og ei helvetes påkjøring med vikeplikt og dårlig sikt på en stor vei. Jeg var så tørr i munnen under oppkjøringa at jeg trodde jeg skulle dø av dehydrering. Allikevel fikk jeg den gledelige beskjeden om at jeg hadde bestått prøven! Haleluja! Jeg begynte nesten å grine. Seriøst. Jeg var så letta og glad at jeg nesten kasta meg om halsen på kjørelæreren som var det første nesten-kjente mennesket jeg så. Haha!

Andreas venta på meg på trafikkstasjonen, og jeg gikk for å ta bilde til førerkortet og betale de siste gebyrene. I motsetning til hva en kanskje skulle tro hadde jeg ikke blitt verken slank eller helbreda av å ta førerkortet, så bildet blei så som så. Sliten og skjelven var jeg også, så underskriften min på den elektroniske helvetesmaskinen ligner ikke så mye på min egentlige underskrift. Men pytt, pytt. Jeg kan kjøre bil!

 

Siden jeg var sliten, var det ikke jeg, men min kjære, som kjørte fra trafikkstasjonen. Vi måtte handle litt mat og skulle en liten tur innom helsekostbutikken på Strømmen Storsenter, og derfra og hjem var jeg i form til å kjøre selv. Resten av dagen lå jeg rett ut...

Et par dager seinere kom førerkortet mitt i posten, og noen dager etter det igjen kom det et brev om at jeg måtte sende det tilbake og få et nytt, fordi de hadde skrevet feil gyldighetsdato på det. Jeg må nemlig levere legeerklæring og fornye førerkortet hvert 10. år pga. helsetilstanden min. Men nå er det her, endelig, førerkortet med de riktige opplysningene, det snåle bildet og underskrifta som kunne tilhørt en femåring.

Siden jeg som nevnt ikke på magisk vis blei helbreda av å ta førerkortet, har jeg ikke kjørt så mye etter denne dagen. Jeg kjørte hjem fra Strømmen storsenter, og så kjørte jeg ikke igjen før tirsdag uka etter. Da kjørte jeg bare bort til mamma og dem, og Andreas måtte kjøre hjem igjen fordi jeg var så sliten. Dagen etterpå hadde jeg min første kjøretur aleine. Da var jeg på en aldri så liten handlerunde før påske og kjørte til Bjørkelangen og hjem igjen. Herlighet, så deilig det var å kunne dra avgårde slik på egenhånd! FRIHET! Etter dette kjørte jeg opp til hytta på påskeaften, men nok en gang måtte Andreas kjøre hjem fordi jeg var sliten. I dag har jeg kjørt til Aursmoen og hjem igjen - og da har jeg faktisk ramsa opp alt jeg har kjørt siden jeg fikk lappen for snart 3 uker siden.
Har du et veldig vakkert bilde av deg selv på førerkortet ditt?

Full fres!

Her er det full fres for tida, så jeg henger nesten ikke med i svingene. Allikevel er jeg gledelig overraska over hvor mye jeg faktisk har greid i det siste, selv om jeg føler meg rimelig utkjørt nå! Jeg gleder meg til påske, for da kan jeg endelig få hvilt litt. Da skal jeg virkelig slappe av til den store gullmedaljen, og jeg vurderer å både låse døra, dra ned persiennene, dra ut internett og skru av telefonen. Hehehe.

I uke 7 og uke 8 tok jeg sikkerhetskurs på vei, som er langkjøring, forbikjøring og teori. Fire dager innover til Lillestrøm på et par uker tar på for min del, men det må jo bare til hvis jeg skal komme noen vei med dette førerkortet som jeg ønsker meg sånn. For å være ærlig synes jeg at det var et sant helvete. Ikke fordi kurset ikke var allright, for det var det i grunn - men litt i overkant intensivt for meg som sliter med utmattelse. Jeg er SÅ glad for at det er overstått.

På onsdager har jeg fysioterapi og denne uka har jeg i tillegg hatt hjemmebesøk av min psykiatriske sykepleier/koordinator siden vi skal ha nytt ansvarsgruppemøte med NAV, lege og fysioterapaut i neste uke. I går var jeg dessuten på Ahus hos nevrolog, som en del av utredninga på grunn av utmattelsen min. Det gikk helt fint og jeg har i alle fall fått utelukka MS og noe annet som jeg ikke husker hva heter, men jeg må tilbake en eller annen gang over påske og ta ei spinalprøve, og det gruer jeg meg helt forferdelig til. Jeg får vel bare prøve å ikke tenke noe på det - jeg må bare gjennom det, og jeg overlever nok dette også.

Hadde ny kjøretime igjen i dag, og i morra skal jeg for 3. lørdag på rad øvelseskjøre med min kjære. Det er på tide å intensivere øvinga og få inn det som ikke sitter enda, en gang for alle. Jeg blir fortsatt temmelig stressa av bykjøring og kjøring i tettbygde strøk, så jeg har en del å øve på. Landeveiskjøring greier jeg heldigvis ganske fint.

Ellers nyter jeg at det er første mars i dag, og håper at vi går en fin vår i møte. Jeg gleder meg til snøen forsvinner og det begynner å bli grønt. :) Nå skal jeg straks spise impulsgrateng med min kjære og hvile-hvile-hvile resten av kvelden.

 Slik så jeg ut på vei til bussen i dag. :)

Håper at dere får ei kjempefin helg!

Bursdagsgavene Andreas og jeg fikk til bursdagene våre - 2013.

Jeg har jo allerede skrevet et innlegg om hva jeg fikk til 26-årsdagen min som var 5. januar, men etter at Andreas og jeg feira bursdagene våre sammen den første helga i januar, så ramla det jammen inn en hel del gaver til!

 


Av Linda, som dessverre ikke kunne komme, Bailey og Finn Otto fikk vi denne olivenoljen som jeg gleder meg veldig til å åpne når vi har brukt opp dem som allerede er åpna.

 

Av dem fikk vi også disse kule lysene.Av Ann-Kristin og Øyvind fikk vi disse serviettene.


Ann-Kristin og Øyvind ga oss også denne fine lykta....og dette duftlyset. :)

 

Av Anette og Christoffer fikk jeg denne dødssøte Blafre-matboksen! Wee! Nå ønsker jeg meg veldig den matchende termosen, hihi!Av dem fikk jeg også en søt liten hund. De fleste som kjenner meg, har nok fått med seg at jeg ønsker meg veldig en hund. Denne får sitte på skrivepulten min og gjøre nytta som søtt selskap. :) Den er veldig renslig, billig i drift og den verken bjeffer eller biter.
Denne flotte ramma fikk vi av stetante-Lene Kathrin, steonkel-Ronny, stefetter-Casper og stekusine-Malin.Av foreldrene til stefaren min, Marit og Erik, så fikk vi disse fine gryteklutene som Marit har laga sjøl.Hun hadde også laga ei lykt til oss, og vi fikk med et kubbelys.
Av Marit og Erik fikk jeg også en kjempesøt paraply, mens Andreas fikk IQ-puslespill! Hehe.

 

I tillegg fikk vi en del penger, og Andreas fikk Pondus-bok, Pondus-blad og Pondus-penger. Av meg fikk han Pondus-permer til Pondus-abbonementet som han fikk av meg til jul. Hehe.

Tusen takk for alle de fine gavene!

Bursdagsfeiring med familie 2013.

Søndag 3. februar fylte Andreas 26 år, og da var det dags for å feire både hans og min bursdag sammen med familiene våre. Hvis ikke jeg husker helt feil blei vi 21 stykker, så det var litt av en gjeng som var samla på bedehuset den dagen.

Heldigvis hadde vi gjort klart det meste i forveien, så det blei ikke like mye stress på søndag som det var på lørdag før vi skulle feire med vennene våre. Godt var det, for mye søvn fikk vi ikke mellom de to feiringene!

 


Vi hadde akkurat nok bord til å lage et langbord hvor det var plass til alle sammen.Raw drømmekake.Kokoskake. Den ser tørr og kjedelig ut, men åååh, den var skikkelig saftig og god!Mjuuuglys eplekake.Raw brownies.Svigermor hadde med marsipankake. Mamma hadde med både sjokoladekake, suksessterte og gulrotkake og stetante-Lene Kathrin hadde med sitronkake. De siste fire kakene glemte jeg å ta bilde av, for de kom litt seinere enn resten og da hadde Andreas allerede satt kameraet på stativ for å automatisk ta bilder av selskapet. :)Fruktremser og fruktflak, raw småkaker med jordbær og cashewnøtter, druer, gelégodis med eplesmak, peanøtter og Raw Drømmekake.M-m-m!!
Kaffe, te, bananer og alt man skulle trenge til spising og drikking.

 

Vi satte kameraet på stativ for å ta bilder automatisk og trodde det var smart, men endte opp med masse bilder med rygger og bakhoder på. Men, men, det er bedre enn ingen bilder i det hele tatt! :)
Hadde ei kjempekoselig feiring sammen med familiene våre. :)

Pleier du å feire bursdagen din?

Bursdagsfeiring med venner 2013.

Lørdag 2. februar feira Andreas og jeg bursdagene våre med "barnebursdag" sammen med vennene våre slik som vi pleier. Vi leide bedehuset som vanlig, men i år droppa vi middagen og serverte bare kaker, frukt og snacks istedenfor - det var bedre både for energien min og lommebøkene våre.

Vi blei 16 stykker i år og det var kjempekoselig som alltid. Bailey arrangerte en morsom lek hvor vi alle måtte fortelle litt om oss selv, og ellers gikk det stort sett i spising, skravling, enda mer spising og enda mer skravling.

 

Som vanlig når jeg stresser for å bli ferdig, så glemte jeg helt å ta bilde av kakene - det kom jeg ikke på før etter at vi var ferdige å forsyne oss! På kakebordet hadde vi Piel de sapo-melon, suksessterte (prøvde en annen oppskrift og fikk for tørr bunn etter min smak), Mjuuuglys eplekake, amerikansk eplepai som Bailey hadde med, Superlivsstils raw drømmekake, sjokoladekake (prøvde ei ny oppskrift på denne også, og den blei alt for tørr), raw brownies, kokoskake og ei bringebær-, banan- og peanøttkake inspirert av DISSE muffinsene. På bordene der vi satt, hadde vi hjemmelaga fruktremser, druer, peanøtter og salt potetgull, og til drikke hadde vi Ramlösa, hjemmelaga iste, Drink Sticks, eplejuice, appelsinjuice, kaffe og te.
Tonje banka meg i SingStar.
Med ryggen til sitter Øyvind, lillebror-Bjørnar og Martin, og på andre sida av bordet sitter Finn Otto og Bailey. :)Linn Kathrin, lillebror-Geir Olav, Morten, Raymond og litt av Ann-Kristin og Øyvind.Martin, Bjørnar, Ann-Kristin, Øyvind, Morten, Linn Kathrin, Geir Olav, Raymond og Finn Otto.

 

Geir Olav er sykt dreven på å lage ballonglenke!Bailey og meg!

Fine bursdagsgaver fikk vi også, men det kommer i et eget innlegg. :)

Hvis dere vil lese mer om kvelden og se flere bilder, kan dere sjekke ut Ann-Kristin sitt blogginnlegg HER. Bursdagsfeiringa fra 2011 kan dere lese om på bloggen min HER og fra 2012 finner dere HER.

En overraskelse fra Tante Jul!

Ikke nok med at jeg fikk en trøstepremie fra Mjuuugly i januar, men for noen uker siden fikk jeg også en overraskelse i posten av Tante Jul! Av henne fikk jeg naturlig nok et julekort selv om det ikke var jul, og en button med tallet 42. Jeg blei hoppende, jublende glad. Tante Jul er veldig, veldig snill, og dessuten veldig morsom også. Hihi.

For dere som ikke skjønner greia med 42, så er det faktisk svaret på livet, universet og alt mulig, som jo bloggen min handler om. Ordene "livet, universet og alt mulig", enda så universelle de ordene er, de har jeg henta fra den komplette Haikerens Guide til Galaksen, som er tidenes morsomste bøker. Har du ikke lest dem, så bør de leses. Har du lest dem, så bør de leses igjen. Jeg har foreløbig bare lest dem en gang og på norsk, men det er til gjengeld en av mine aller beste leseopplevelser noen sinne og jeg har store planer om å lese dem flere ganger - og på engelsk også. Dere som har lest bøkene, bør dessuten dere lese delfin-innlegget til Tante Jul.

 
Har du lest Haikerens Guide til Galaksen?

Trøstepremie fra Mjuuugly.

Nå er det forferdelig, skrekkelig lenge siden jeg oppdaterte noe særlig på bloggen igjen, i alle fall på hverdagsfronten, så nå er det jammen på tide å fortelle dere litt om hva som har skjedd her siden sist.

En ting av gangen får det bli, og det jeg vil fortelle dere om akkurat nå, er en veldig hyggelig ting. Dere husker kanskje at Mjuuugly hadde en stor Give Away på bloggen sin i januar? Jeg var så heldig at jeg fikk en trøstepremie! Den kom for en evighet siden, men jeg har ikke fått somla meg til å blogge om det før nå. :)

Jeg fikk en kjempegod bar, et par sjokolader, et par poser te og litt forskjellig søtning. Kjempekoselig pakke å få i posten! ♥

 

Alt kommer fra iHerb, og du finner det her:
Raw Organic Food Bar, Chocolatey Chocolate Chip, HER.
Endangered Species sjokolade med tranebær og mandler, små HER og stor HER.
Endangered Species sjokolade med forest mint, små HER og stor HER.
St. Dalfour te - Strawberry Rose, HER.
St. Dalfour te - Golden Peach, HER.
Truvia, Nature's Calorie Free Sweetener, HER.
Wholesome Sweeteners, Zero, porsjonspakker HER og 340 grams pose HER.
Wholesome Sweeteners, økologisk agavenektar, porsjonspakker HER, liten flaske HER, medium flaske HER og stor flaske HER.


Tusen takk, Mjuuugly!

Har dere fått noe koselig i posten i det siste?

Feiring av 10 år som kjærester.

Dere som leste DETTE innlegget, veit at min kjære og jeg hadde vært kjærester i 10 år forrige onsdag. Dette måtte selvfølgelig feires på en eller annen måte, og vi valgte å feire det hjemme med en tre retters middag på lørdag, slik vi gjorde da vi hadde vært sammen i 7 år. Innlegg om det kan dere se HER og HER. Jeg fikk forresten aldri somla meg til å dele oppskriftene med dere den gangen for 3 år siden, men det lover jeg å gjøre med den tre retters middagen som vi spiste nå i helga.

I første omgang får dere nøye dere med noen koselige bilder fra lørdagen. I dag er det jo valentingsdagen og all ting, så da passer det vel bra med litt romantikk på bloggen, eller hva? Det blir sannsynligvis den eneste romantikken jeg får i dag i alle fall, siden vi aldri har pleid å feire valentinsdagen og Andreas skal på trening i kveld. ;)

 

Dekket og klart for forretten: Fylte grønnsaksfylte sjampinjonger og grillede cherrytomater.

 

Vann med lime.

 Forretten.

 

Vi hadde tenkt å bruke portebellosopper, men fikk ikke tak i. Store sjampinjonger gjorde nytta det også, og det smakte nyyydelig!

 

Til hovedretten hadde vi en deilig salat med blant annet quornbiter, pasta og hjemmelaga ruccolapesto.

 

Til salaten hadde vi varmt, hjemmebakt, glutenfritt urtebrød og hjemmelaga melkefritt hvitløkssmør.

 

Klart for hovedretten!

 Til dessert hadde vi hjemmelaga vaniljeiskrem med sjokolade-agave på. Mmm!

 

...Og SÅ søte er vi sammen etter 10 år!

  ♥

Happy Valentinesday!

Jeg har hatt kjæreste i 10 år i dag!

Torsdag 6. februar 2003 kapitulerte jeg og sa ja til å bli kjæresten til Andreas. Jeg hadde vært av og på forelska i Andreas siden jeg var 14 år, da jeg kyssa han for første gang, men aldri samtidig med at han var forelska i meg. Gudene må vite hvor mange bitre tårer jeg gråt over ulykkelig kjærlighet disse to årene - innimellom andre og mer lykkelige, om enn kortvarige, forelskelsker. Og gudene må vite hvor lei venninnene mine blei av å høre om Andreas ditt og Andreas datt. Kodeord som "snarvei" og "brushenting" henger igjen den dag i dag.

Andreas og jeg begynte i samme klasse på ungdomsskolen - i klasse 8 C på Revetal ungdomsskole. Det var sånn vi blei kjent. Vi begynte ikke å prate sammen før etter jul, og forelska blei jeg ikke før jeg fikk et nokså uventa kyss på en "overnattingsfest" (aka. brusparty) hjemme hos meg rett før sommerferien mens vi lå på en luftmadrass og så på "Den 6. sansen". Vi var en liten gjeng på ungdomsskolen som pleide å møtes hjemme hos hverandre med jevne mellomrom for å drikke brus, se på film, spise pottis og ligge i hulter til bulter og skravle. Stor var sorgen da Andreas blei sammen med ei annen jente bare noen dager etterpå.

 

Jeg veit ikke om det i det hele tatt finnes et eneste bilde av oss sammen før i 2004, men omtrent slik så vi ut da vi møttes første gang som trettenåringer i 2000.


I månedsskiftet november/desember 2002, flytta jeg fra Re kommune i Vestfold. Jeg flytta til Aurskog og begynte i 10. klasse på Aursmoen ungdomsskole, og hadde nettopp blitt dumpa av kjæresten jeg hadde hatt i Oslo i nesten tre måneder. I jula begynte jeg å få søte meldinger fra Andreas om at han savna meg og var glad i meg. Jeg var redd for å bli såra, og var nok noe avvisende, men han var jo en av mine beste venner, så selvfølgelig svarte jeg. Da bestevenninna mi, Anette, kom til Aurskog for å besøke meg den helga jeg blei 16 år, så sverga jeg på at vi jeg noen gang "rota meg borti" Andreas igjen, så skulle jeg farge håret rosa!

Litt seinere i januar 2003 var jeg i Vestfold for å besøke gamle venner og for å delta på skoleballet med den gamle klassen min. Det hadde jeg nemlig gleda meg så veldig til, og mamma lovte at jeg skulle få dra selv om vi hadde flytta. Ballet blei kjempebra og jeg dansa hull i strømpebuksa mi. De dagene jeg var der, avtalte Andreas og jeg at han skulle komme og besøke meg den siste helga i januar og vi sendte så mange meldinger fram og tilbake at det nesten røyk av telefonene våre. Men neida, selvfølgelig var jeg ikke forelska i Andreas, og selvfølgelig skulle jeg heller ikke bli det.

 

Håret mitt blei aldri helt rosa, men i slutten av 2005 brukte jeg opp alle pengene mine på å prøve. Jeg gikk fra svart til blondt, og hadde ikke mer penger igjen da det var på tide å farge det rosa. Da jeg blei mørk igjen kjøpte jeg heller en sprayfarge og spraya musehalene mine rosa på en fest i 2006 (bildet) - og det blei godkjent som rosa hår. ;) Rosa hårpynt hadde jeg også.


Den siste helga i januar blei for det meste tilbragt inne på et kott som fungerte som soverommet mitt på den tida. Jeg tror ikke Andreas og jeg var lenger unna hverandre enn 20 cm. annet enn når vi måtte på do eller i dusjen den helga, og selv om jeg denne helga måtte innrømme for meg selv at jeg hadde tråkka rett i følelses-salaten nok en gang, ville jeg ikke bli kjæresten til Andreas selv om han spurte veldig pent. Vi hadde en kjempetrist avskjed i Lillestrøm på søndagen og jeg savna han så mye at jeg hadde vondt.

Etter endeløse telefonsamtaler og massevis av meldinger frem og tilbake, sa jeg endelig ja til å bli kjæresten til Andreas torsdag 6. februar 2003, etter at han hadde vært i svømmehallen med en kamerat og jeg satt på kottet mitt og jobba med en skoleoppgave som skulle innleveres dagen etterpå. 16 år og drittlei av kjærlighetssorg som jeg var, så hadde jeg til og med noen betingelser. Jeg husker ikke helt hva de var, men jeg tror det var noe sånt som at hvis jeg skulle være kjæresten hans, så fikk han være så god å ikke være flau over det og ikke holde det hemmelig for folk.

Fra vi blei kjærester til vi faktisk så hverandre igjen, tok det rundt 3 uker. Vi bodde 15 mil unna hverandre og når vi skulle møtes var det litt av en reise med buss og tog og gjerne litt med bil i tillegg. Etter at timeekspressen dukka opp, var reiseruta mi slik: Buss til Lillestrøm, tog til Oslo, buss til Revetal og så ta beina fatt eller bli henta med bil og kjørt opp i Bergsåsen der min kjære bodde. Slik holdt vi på i 3 ½ år. Vi prøvde å ikke møtes sjeldnere enn annenhver helg, gjerne oftere, men noen ganger gikk det lengre tid. Hjemme hos Andreas hadde jeg en egen kurv med litt klær og toalettsaker oppi sånn at jeg skulle slippe og drasse det frem og tilbake hver gang jeg kom. Nok drassing blei det uansett, for jeg hadde som regel med meg masse skolebøker og masse andre greier som er mer eller mindre livsnødvendig for tenåringsjenter.

 

Fra 2004 begynner det endelig å dukke opp noen få bilder av oss. Dette blei tatt hjemme hos Andreas i mars 2004.
...og dette blei tatt på kottet hjemme hos meg i mars 2004.

 


Sommeren 2004 var Andreas med meg til Sunnmøre for å besøke pappa for første gang. Vi var på telttur i Hildredalen bare vi to - og lekte at vi var på Hardangervidda.

 


Fra 2005 er dette det eneste bildet jeg kan finne av oss. Fotogene er det aldri noen som har beskyldt oss for å være!...Som sagt: Fotogene er det ingen som har beskyldt oss for å være. Her var vi på hytta sommeren 2006.Sommeren 2006.

 

Sommeren 2006 var det endelig slutt på reisinga og høye telefonregninger, da vi flytta sammen i en leilighet i Sandefjord sentrum. Det var en sann lykke å endelig bo sammen, og vi greide overgangen overraskende bra. Vi var enige om det aller meste og blei fort vant til tilværelsen som samboere.

 

Dette bildet er tatt i stua vår i Sandefjord ikke så lenge etter at vi flytta inn.Dette bildet blei tatt i barnebursdagen min i 2007.I februar 2008 dro vi til Paris ei helg for å feire 5-årsdagen vår. Det er til dags dato den eneste kjæresteturen vi har hatt i utlandet.


I 2008 var det tid for avstandsforhold igjen, da Andreas hadde førstegangstjenesten sin. Først i Stavanger på rekruttskolen og deretter i Bergen. Heldigvis hadde han muligheten til å komme hjem ganske ofte etter rekruttskolen, og det var en mulighet han også benytta seg av. Tog fra Bergen til Sandefjord på fredagen og tog tilbake igjen på søndagen. Da han endelig var ferdig med førstegangstjenesten sin i 2009, gikk det ikke lang tid før vi kjøpte oss hus på Finstadbru og flytta fra Sandefjord. Her bor vi enda.

 


Huset vårt.

 

En dag vi grilla sommeren 2009.

 

Dette vakre bildet er tatt ei helg vi hadde overnattingsbesøk av småbrødrene mine i mars 2010.
Et særdeles vakkert og romantisk kyssebilde fra desember 2010.

 


Aursjøvegen sommeren 2011.


Nyttårsaften 2011/2012.

 

På danskebåten i juni 2012.Overnatting på terrassen i august 2012!

 

Å være kjærester fra man er 16 til man er 26 er ingen enkel sak, og det krever masse tålmodighet, hard jobbing med forholdet og ikke minst masse, masse kjærlighet til hverandre. Vi har greid det så langt, og jeg håper på mange flere, fine år sammen og mange flere gode minner.

Jeg elsker deg, Andreas. ♥

 

PS. Hvis noen av dere som leser dette har noen bilder av Andreas og meg, kunne dere ha sendt dem til meg? Det spiller ingen rolle hvor stygge de er. Minnene er det viktigste. ♥

Gira!

Seriøst - det kjennes ut som om jeg har drukket hundre liter kaffe og kjørt berg-og-dalbane i over et døgn. Det er helt forferdelig og jeg vil aaaav!

Grunnen? Ganske enkelt at jeg gleder meg sånn, og da kommer stresshormonene mine på ville veier. Jeg har ikke kunnskap nok til å kunne forklare det på en faglig og riktig måte, men det er en del av sykdomsbildet mitt. Når jeg gleder meg, gruer meg eller opplever noe annet som skrur på Herr Adrenalin og alle vennene hans, så har de fullt party i kroppen min og gir seg ikke med det første.

Nå har jeg prøvd både avspenning, pusting, skriving, kamille-te og lavendel-te, levende lys, lavendelspray, søvn (som ikke funka så bra), sex og gudene veit hva jeg ikke har prøvd for å roe ned systemet. For ikke å snakke om at jeg går fast på medisiner som skal senke pulsen min og redusere nettopp slike reaksjoner som dette.

Nå har blodet brusa i kroppen i rundt 36-37 timer. I går følte jeg meg sprudlende glad, men nå er jeg bare kvalm, sliten og har smerter i hele kroppen fordi jeg ikke greier å slappe av. Jeg frykter at jeg går på en aldri så liten smell, for når det går så lang tid uten at jeg greier å roe kroppen, så er det naturligvis ganske energikrevende.

Nå lurer dere kanskje på hva som forårsaker en slik voldsom reaksjon i kroppen min? Haha, det er nesten flaut. Men bare nesten.

 

Bildet er lånt HER.

Det jeg gleder meg så vilt og heftig til, er å få alt brevpapiret jeg har bestilt for bursdagspengene mine i posten. Å skrive brev har vært min absolutte favoritthobby siden jeg var 7 år, og jeg tror aldri jeg kommer til å gå lei. I tillegg til at jeg elsker å skrive og elsker den nære og personlige kontakten man får med andre mennesker ved å skrive brev, så elsker jeg søtt brevpapir. Så mye faktisk, at en av de beste drømmene jeg kan ha om natta (og som jeg har drømt mange ganger), er at jeg kommer inn i en butikk med et helt vilt utvalg av brevpapir og at det selges superbillig eller gis bort av en eller annen grunn. *Ler*

I Norge er det nesten håpløst å få tak i fint brevpapir noe mer, og det lille som finnes er sinnsykt dyrt. Derfor har jeg bestilt fra utlandet, fra en nettbutikk som jeg fikk anbefalt av ei annen brevvenninne. Jeg har hatt lyst til å bestille derfra siden jeg hørte om nettbutikken for første gang for et par år siden, men har ikke tatt meg råd til det før nå. Selv om brevpapiret er grisebillig, er nemlig portoen ganske dyr, så det lønner seg å kjøpe mye når en først kjøper noe. Jeg er så spent at jeg holder på å dø, og jeg håper det snart er her. Med fraktmetoden jeg har valgt, skal det til de fleste land ta 3-7 dager, det vil si at brevpapiret kunne ha kommet tidligst i dag (noe det dessverre ikke gjorde). Slik det kjennes ut nå, kommer jeg sikkert til å stryke med av glede når det endelig er her. Hehehe.

 

Bildet er lånt HER.


Som om ikke det er nok at jeg gleder meg til å få det etterlengta brevpapiret mitt, så skal jeg hente smarttelefonen som jeg har bestilt meg i morra. Min Nokia 6700 slide som jeg kjøpte i 2010 begynner nemlig å bli ganske sliten, så det var på tide med noe nytt. Jeg er egentlig ikke noe glad i å bytte ut pc'er og telefoner og sånt, men nå som den er bestilt, så gleder jeg meg jo litt uansett. Jeg tok bare den jeg fikk anbefalt og som var i min prisklasse, så jeg har verken sett eller prøvd den (den er helt ny, så de hadde den ikke i butikken enda). Er veldig spent på om den står til forventningene og om den er noe for meg.

Det er en ZTE Gand X IN om jeg ikke tar feil, og den skal visst være veldig bra, men strengt tatt så bryr jeg meg stort sett bare om at en telefon skal være god å skrive meldinger med og ha god lyd når man snakker med folk. Haha! Mentalt hører jeg fortsatt hjemme i år 2001 og savner min gode, gamle Nokia 3310. Det skremmer meg litt at Amobil sin test nevner dårlig ordbok og "litt tung og tykk" som ulemper, men jeg krysser fingrene og håper at det bare er bagateller.

Nå har jeg drukket enda en kopp med kamille-te, og nå er det jammen snart på tide med litt frokost og fyr i ovnen. Kanskje jeg til og med skal hive meg i det og starte på den ringerunden jeg gruer meg til også, så er i alle fall det ute av verden. :)

Hva er din favoritthobby?
Hvilken telefon har du?

Bursdagsgavene jeg fikk til 26-årsdagen.

Jeg er jo snill jente, så jeg fikk så klart noen bursdagsgaver også. På selve bursdagen min fikk jeg bare to - en fra mormor og en fra Andreas. Fra pappa fikk jeg penger samtidig som jeg fikk julegaven (rett inn på konto!). Dagen etter bursdagen min fikk jeg også et par bursdagsgaver - ei fra mi gode venninne Linn Kathrin og ei fra mamma og dem.

Kjenner jeg omgivelsene mine rett, så blir det nok flere bursdagsgaver når Andreas og jeg skal feire bursdagene våre i februar også - jeg har i alle fall fått spørsmål om hva jeg ønsker meg, hehe. :) Hvordan jeg hadde det på bursdagen min kan dere forresten lese om HER.

 

Fra mormor og Bjørn fikk jeg et par gode sokker med mohair-ull. LILLA! Favorittfargen min!Fra Andreas fikk jeg en koselig hilsen på kjøleskapet, hehe. Vi skulle bruke totalt 600 kroner på hverandre i jul- og bursdagsgaver, og jeg fikk de resterende kronene til å bruke på hobbysaker. Jeg har allerede bestilt kjempemasse brevpapir for pengene fra han og litt av pengene fra pappa, og jeg gleder meg som en liten unge til det kommer fram.Fra mamma og dem fikk jeg to tubeskjerf/halser. En grå og en lilla. Deeeilig!Det er ikke så fryktelig lett å ta kattefrie bilder med Ida-Alexandra i nærheten, hehe. Katten fikk jeg altså ikke i bursdagsgave, men puta har mamma strikka til meg. Er den ikke fin?Av mamma og dem fikk jeg også to par kosesokker. Enda mer lilla! :DVar også en tur på besøk hos Linn Kathrin og den lille, nybakte familien hennes på søndag, og da fikk jeg bursdagsgave av henne også. Et gavekort på 300 kroner!Av Linn Kathrin fikk jeg også ei forsinka julegave. Hun var nemlig så opptatt med å føde og sånn rett før jul, så vi fikk ikke møttes for å bytte julegaver før nå på søndag. Hehe. Jeg fikk kjempestilig forkle og grytekluter med kuer og sauer på. Resten av julegavene jeg fikk kan dere forresten se i del 1 HER, del 2 HER og del 3 HER.

Hvis noen skulle tro at jeg er en frysepinne etter dette innlegget, så har dere helt rett i det.

Slik var 26-årsdagen min!

På lørdag hadde jeg bursdag - jeg blei 26 år, så nå er jeg nærmere 30 enn jeg er 20. Wææ. Selv om jeg begynner å bli skikkelig gammel nå (hehe), så synes jeg fortsatt at det er heidundrandes morsomt å ha bursdag. Statistikken viser nemlig at de som har flest bursdager lever lengst. Høhø.

Jeg gjorde ingenting spesielt på bursdagen min i år. Jeg var bare hjemme sammen med Andreas og Ida-Alexandra og tok det helt rolig. Jula tar ganske hardt på for de fleste av oss som sliter med fatigue, så jeg orka rett og slett ikke noe store greier, og har utsatt selve feiringa til februar. Da blir nemlig Andreas 26 år også, så da feirer vi like godt bursdagene våre sammen. :)

Selv om vi bare var hjemme, så hadde vi en kjempefin dag og jeg fikk masse god mat. Maten fikk jeg stort sett servert hele dagen - jeg hjalp bare til litt fordi jeg hadde lyst. Vi sov til elleve og hadde en ganske slapp morgen. Jeg laga majones og dusja og sånt, og så spiste vi en seeein frokost. Dekka bordet og tok oss god tid for en gangs skyld. Kjempekoselig!

 

Koselig, ja?

 

Grove, glutenfrie ciabattaer til meg, rundstykker til Andreas. Rapidsalat, tomater, agurk, rødløk, majones, diverse krydder, rekesalat, kaldrøkt sild (som var alt for salt etter min smak) og elgpølse som faktisk var laga av elg. Melkefritt smør, og så ost til Andreas da. Jeg drakk grapefruktjuice og soyalatte, og Andreas drakk "kakao-kaffe". :)
Ciabatta med majones og rapidsalat på begge, sild og rødløk på den ene og elgpølse og tomat på den andre. Mmm!

 

Etter frokosten tok vi det fortsatt ganske rolig - ikke noe stress denne dagen. Vi planla bursdagsfeiring i februar og brukte en del tid på det. Spilte litt kort gjorde vi også i løpet av dagen. Plutselig var det kvelden og vi skulle ha spist is for lengst. Andreas laga hjemmelaga iskrem i ismaskinen som vi fikk til jul i 2011, og den blei PERFEKT. Deilig, fantastisk vaniljeis. Mmm! Jeg trodde jeg skulle dø av lykke - så god var den!Aaah! NAM! ♥Den hjemmelaga isen med sjokolade-agave og kakaonibs på. Lykke. ♥
Litt seinere enn planlagt blei det vegetarmaki til "middag". :D (Med wasabi og soyasaus selvfølgelig.)

 

Noen episoder av Friends blei det også, og etter det var det natta etter en rolig, fin-fin bursdag.

Hva liker du å gjøre på bursdagen din?

Jeg har tatt teoriprøva! :)

Jeg henger som vanlig litt etter med oppdateringene her, men selv om det tar litt tid, så kommer de i alle fall. Som de fleste av dere antakelig har fått med seg, så driver jeg og tar lappen. I og med at jeg naturlig nok ikke kan kjøre bil når utmattelsen er på sitt verste, så går det kjempetreigt, men det går i alle fall fremover. I november blei jeg ferdig med glattkjøringa, og etter det har jeg ikke orka en eneste liten kjøretime - jeg har vært mye syk, og dessuten har jeg jo vært på både førjulsferie og juleferie.

Tordag 3. januar skulle Andreas innover for å ha oppkjøring på BE (hengerlappen), så da heiv jeg meg med og tok teoriprøva i samme slengen. Siden jeg sliter veldig med konsentrasjonen og kortidshukommelsen (en bonus av FM + utmattelse...), så har jeg grua meg kjempelenge til å ta den, og følte at uansett hvor mye jeg leste og tok prøver på nett, så blei jeg liksom aldri helt klar (selv om jeg ikke har strøket på ei eneste nettprøve). Det skal sies at jeg aldri har hatt noe problem med å tilegne meg teori tidligere, men nå har ting blitt helt annerledes, og da får jeg en smule prestasjonsangst.

Denne dagen (eller strengt tatt noen dager før) bestemte jeg meg for at det fikk bære eller briste - om jeg strøyk, så ville jeg i alle fall få svar på hvordan prøva var og hva jeg trengte å lese mer på. Det var ei kjempehyggelig dame som tok meg imot, og som ga meg plass ved en av PC'ene. Jeg fikk velge om jeg ville bruke headset og få spørsmålene lest opp for meg eller ikke, og jeg valgte å lese dem selv. Jeg tok meg god tid på prøven og leste alle spørsmålene grundig. På de fleste spørsmålene hadde jeg ikke et snev av tvil engang på hva som var riktig, mens på noen få var jeg litt usikker. Når jeg hadde svart på alle oppgavene gikk jeg over alt sammen en gang til for å sjekke at jeg hadde lest riktig og at jeg hadde fått kryssa av der jeg ville krysse av.

Da jeg var ferdig etter 23 minutter visste jeg allerede at jeg ville bestå, men jeg blei svært positivt overraska da det viste seg at jeg bare hadde 3 feil. Juhuu! Da sparte jeg meg for de 520 kronene det ville ha kosta meg å ta den på nytt. ;) Jeg er sååå letta, og nå kan jeg endelig begynne å tenke på oppkjøring snart. Jeg har fortsatt noen kjøretimer og langkjøringa igjen, men siden det er to og en halv måneds ventetid for å få oppkjøring nå, så må jeg bestille i god tid. :)

 Har du billappen?

Nyttårsfeiringa 2012/2013!

Jeg starta min nyttårsaften med en tur på legevakta, hvor jeg fikk penicillin mot urinveisinfeksjon. Jeg veit nesten ikke om jeg skal le eller grine - nå har jeg knapt vært syk på et par år og heller ikke trengt penicillin siden 2006 eller noe, og så får jeg to bronkitter og en urinveisinfeksjon på en døy måned. Hehe. Vel, nå håper jeg det blir lenge til neste gang! :)

Jeg lot Andreas ta styringa på kjøkkenet, og tok det helt med ro hele dagen. Siden jeg måtte tidlig opp for å dra på legevakta, blei det noen timer søvn på ettermiddagen istedenfor. Andreas var superflink på kjøkkenet og laga kalkun "sous vide light" eller noe sånt. Bilder og oppskrift har jeg ikke, men ååååh, det er noe av det beste jeg har smakt noen sinne! Det blei sååå saftig og smakfullt! Han er så flink på kjøkkenet at jeg vurderer å slutte å lage mat. Hehe.

Kalkunen tok vi med oss bort til mamma og dem, hvor de hadde ordna med enda en kalkun og alt tilbehøret. Vi var 9 personer rundt bordet: Mamma, stefar-Kjell Erik, lillebror-Geir Olav, lillebror-Bjørnar, stesøster-Madelen, lillebror-Magnar, lillebror-Benjamin, Andreas og meg. Det er ikke så ofte at alle søsknene er samla nå som vi er spredt rundt i 4 forskjellige hjem og har hver våre liv på hver sin kant (begynner å bli store, veit dere!), så det er veldig koselig når alle sammen er samla synes jeg.

 

Bordet nærmer seg ferdig dekka.

 

Vi spiste en deilig middag og så fruktsalat og sitronmousse til dessert. Bjørnars kamerat, Daniel, dukka også opp i et aldeles lekkert antrekk, og når klokka nærma seg tolv gikk vi ned til Aurskog stasjon for å se på fyrverkeriet. Jeg veit ikke helt hvor i verden jeg var da, for jeg fikk ikke med meg så mye av det, men jeg fikk i alle fall stjerneskudd i år også. Hehe. 

Når vi kom opp igjen til mamma og dem, var det på tide med en heidundrandes fotoshoot av søskenflokken. Mamma har prøvd å ta "fine bilder" av barna sine i snart 26 år og påstår at det ikke går an. Jeg sjønner ikke hva hun klager over, vi er da fine vi! ;) Vi sitter etter alder (på de fleste bildene), så fra venstre blir det meg, Geir Olav, Bjørnar, Madelen, Magnar og Benjamin.Heeei!Her er vi tigre!Her er vi, som dere antakelig har gjetta for lenge siden, skilpadder!Sexy berter!Frihetsgudinner (bare uten piggene)!Elg! ...Som om det ikke var nok av dem i Aurskog fra før av, hehe.Slik så jeg ut på de aller fleste bilder da jeg var lita. Da fikk jeg alltid høre at sånn måtte jeg ikke gjøre, for da kunne jeg bli sånn. Som dere kan se, så har Bjørnar blitt sånn.Vi har det fryktelig morsomt!
Litt turning...Enda litt mer turning......Og så blei vi litt nevrotiske av hele greia - bortsett fra Madelen, som ikke var med på turninga.UHU-SPØKELSER!!!Kvisete tenåringer!JUHUUU!Her er vi hester....Og så er vi sjøstjerner!...Reker!...Og ENHJØRNINGER! :D

Håper at dere hadde ei like morsom nyttårsfeiring som meg!

GODT NYTTÅR!

Indisk aften - søskenkveld!

Da vi leverte julegavene borte hos mamma og dem rett før jul, så fortalte jeg mamma og lillebror-Magnar at jeg hadde tenkt å invitere lillebror-Bjørnar bort til oss på te i jula, slik at han ikke skulle på slik hjemlengsel. Jeg sa til Magnar at han måtte gjerne slenge seg med han også, og det ville han gjerne, men da måtte vi ha turban. Og hvit shorts. Og kashmir-te. Og sitarmusikk. Og lavalampe.

Jeg svarte at jeg regna med at gjestene kom ferdig påkledd og at han sto for musikken siden han er det musikalske talentet i familien. Jeg hadde ikke kashmir-te, men foreslo at vi kunne jo late som, siden jeg tross alt har minst 30 andre sorter te. Jeg hadde heller ikke lavalampe, og da sa han at det måtte jeg kjøpe. Siden jeg ikke er laga av penger, foreslo jeg at vi heller kunne tenne levende lys og late som litt til. Det var greit. Jeg fikk høre litt sitarmusikk siden jeg ikke visste hva det var, og fikk også vite at man visstnok kan bli høy bare av å høre på denne musikken.

I romjula inviterte jeg alle søsknene til Indisk Aften hjemme hos oss på lørdag (5. juledag), og alle bortsett fra lillebror-Geir Olav kunne komme. Formen min var fortsatt ikke super, men jeg brukte den siste timen før gjestene kom til å ordne meg og gjøre meg så indisk som mulig. Jeg har ikke sari, så jeg brukte det mest flagrende jeg hadde. Jeg har absolutt ingen fremtid som make up-artist, men jeg fikk klint på masse kohl rundt øynene og laga kastemerke med en farga leppomade. Det er synd at jeg glemte å ta bilde av meg selv, for det var usedvanlig vakkert kan dere tro!

Gjestene så overraskende lite indiske ut, men de hadde med seg ei gave!

 

Det er jo nesten så en ikke tør å legge det ut...! Jeg presiserer at det eneste vi blei høye på var sitarmusikken! Ja - og så steviapulver.

 

Buddha!

 

I tillegg til at vi fikk en kjempefin Buddha i gave, så hadde de faktisk med seg lavalampe. Både Magnar og Benjamin hadde nemlig fått lavalampe i julegave av steonkelen vår. Magnar hadde holdt på å le seg ihjel da han pakka opp julagava si, for steonkelen vår visste nemlig ikke noe om vårt prekære behov for lavalampe! Hehe. :) Tenk å ha sånn flaks! :D

 

 

Jeg er fortsatt ikke helt sikker på hva lavalamper har med India å gjøre, men i følge Magnar var det veldig viktig med lavalampe på en Indisk Aften. Nesten like viktig, eller kanskje til og med viktigere, enn en Buddha. Stemninga var i alle fall til å ta og føle på!

Når det gjelder serveringa, så gjorde vi det enkelt med quornbiter med tikka masala fra glass, ris, salat, tzatziki og papadums. Det er jo selvsagt overdådig sammenligna med brødskivene vi stort sett har spist resten av jula, og dessuten var det veldig godt og alle spiste seg gode og mette. Jeg tror forøvrig at gjestene var en smule overraska over hvor mettende en vegetarmiddag faktisk kan være! Hehe.

 

Benjamin sin mat.

 

Min mat.
Fra venstre: Benjamin, Bjørnar, Madelen, Magnar (foran) og Andreas.
Fra venstre: Magnar, Benjamin, Bjørnar, Madelen og Andreas.

Etter å ha spist middag var vi tydeligvis så høye på sitarmusikk at jeg glemte å ta flere bilder. Vi rydda vekk etter maten, og så var det på tide med te! Det var jo det det hele egentlig begynte med. Mens vi sto på kjøkkenet for å lage oss te, ba Andreas alle om å lukte på stevia. Når man åpner boksen og lukter på stevia, blir man nemlig helt søt i munnen og det er ganske festlig. Alle synes det var en opplevelse som var verdt å ta med seg videre i livet, bortsett fra kanskje Bjørnar som utsatte seg for en aldri så liten stevia-overdose. Andreas rista nemlig litt på boksen slik at det føyk steviastøv oppi været, og Bjørnar som aldri hadde vært borti stevia før tok et realt magadrag. Skikkelig hardcore!

Når alle hadde fått te, så fant vi fram Alias og spilte det. Innmari morsomt synes jeg i alle fall - jeg kunne antakelig spilt det hver dag uten å gå lei, og Madelen og jeg grusa de andre. Hihi! Etter at vi hadde spilt Alias brukte vi ganske lang tid på å finne ut at Kokkeligmonke blei for komplisert til at vi gadd, og så spilte Bjørnar, Benjamin og jeg en runde med "Den forsvunne diamanten" før vi pakka sammen og Andreas kjørte alle sammen hjem.


Ida-Alexandra syntes også at det var gøy å være indisk, og elska som alltid at vi hadde besøk.

Har dere gjort noe innmari koselig i jula?

Slik var jula 2012 for meg. :)

Nå er dere vel kanskje lei av jula allerede og mest opptatt av det nye året, men jeg prøver meg allikevel. Jeg er veldig glad i jul og juleforberedelser, men denne gangen kjenner jeg at det blei mer stress enn kos i førjulstida for å være helt ærlig. Jeg hang etter med alt, og et par bronkitter i november/desember gjorde ikke saken noe bedre. Det førte selvfølgelig også til mer utmattelse for min del, så den tida jeg hadde til rådighet blei en smule amputert. De eneste juleforberedelsene jeg orka, var å ordne med julegaver og julekort, som er noe av det koseligste jeg veit om. Heldigvis er julekortskriving en aktivitet man kan gjøre liggende på sofaen!

 

Her er mesteparten av julekorta som blei sendt i posten. I tillegg hadde vi mange som blei levert direkte sammen med julegavene.Det blei dropskoking i år også!

 

Noe baking blei det ikke på meg i det hele tatt, så jeg er glad for at i det minste Andreas orka å lage litt snop som jeg kunne spise. Han diska opp med (sukkerfri, glutenfri og melkefri) marsipan, kransekakestenger, rå sjokolade og gelégodteri. M-m-m! Jeg har aldri vært noen sucker for de tradisjonelle julekakene, så de sunnere og mer allergivennlige variantene av julesnop passer meg utmerket! I tillegg til julesnop, bakte han melke- og glutenfrie lussekatter på luciadagen, og jeg holdt på å spise meg ihjel. De var kjempegode!

 


Mmmm, lussekatt!


Vi skulle egentlig reist på juleferie 21.12., men kroppen min streika og vi greide ikke å bli ferdige, så avreisen blei utsatt til dagen etterpå. Da dro vi rett til besteforeldrene til Andreas på Tolvsrød (Tønsberg), hvor vi kom over en time for seint til middagen vi var invitert til. Middag blei det heldigvis uansett, og vi fikk servert nydelig kylling, ris og salat. Vi var slitne og sultne etter noen timer i bil, så det var virkelig deilig å komme frem til ferdig middag. Ida-Alexandra var også med oss på juleferie, og mens vi holdt til hos svigermor & co, så fikk hun være hos besteforeldrene til Andreas.

På lille julaften var vi en tur på Revetal hvor jeg besøkte Anette ei lita stund mens Andreas var med faren og søstra si på gravplassen en tur for å tenne lys. Deretter bar det tilbake til Tønsberg hvor vi bytta julegaver med en av de andre Anettene, og der fikk jeg til og med smake på pepperkaker uten ting jeg ikke tåler! :D De var kjempegode, så de har jeg lyst til å prøve meg på selv en gang også. Så var vi innom en haug med butikker for å finne rismel til meg, og innom Ida og bytta julegaver med henne også. Etter det fant vi endelig rismel, og så var det hjem til svigermor hvor vi skifta klær og mekka litt riskrem og bærsaus til meg. Svigermor hadde vært så snill å koke grøt til meg på soyamelk mens vi var ute og farta. Når vi var klare dro Andreas, svigerinne-Renate og jeg til svigerfar og Solveig, hvor vi fikk servert julemiddag (svineribbe med tilbehør) og hadde en kjempekoselig kveld.

 

 

På julaften var jeg rimelig utslitt av farting og sene kvelder, så jeg sov helt til klokka var to. Da hadde jeg ikke så mye annet valg enn å stå opp hvis jeg skulle rekke å bli klar til julefeiringa, hehe. Det gikk heldigvis fint, og da julemiddagen var klar var vi 10 stykker rundt bordet. Etter middagen var det dags for julegaveåpning, og som dere kan se i de forrige innleggene mine, så fikk vi masse fine julegaver som vi er veldig fornøyde med. Etter at alle hadde åpna gavene sine spiste vi riskrem og så dro noen hjem. Andreas, Renate og jeg spilte Monopol, og som vanlig gikk jeg konkurs så det sang ved å bestandig lande på feil felter. Hehehe.

 

Med 10 personer (som har vært snille hele året) til julefeiring, forsvinner treet nesten under alle julegavene!

 

Første juledag skulle vi egentlig alle sammen ha vært hos tanta og onkelen til Andreas på mat, men jeg var totalt utslitt, så jeg holdt meg hjemme. Jeg sov så og si hele dagen, og hadde bare akkurat blitt ferdig med å ordne meg og spise litt da de andre kom ramlende inn døra litt utpå kvelden. Det var sårt tiltrengt med litt hvile, med andre ord! De andre hadde hatt det hyggelig og jeg fikk hvilt, så da kan en vel si at det var en vellykka dag dette også, hehe. Særlig med tanke på at vi avslutta dagen med en runde Alias!

Andre juledag var det på tide å sette snuta hjemover igjen, så vi sto opp tidlig, pakka, spiste og gjorde oss klare. Dro og henta Ida-Alexandra, og så kjørte vi en liten tur nedom Sandefjord for å levere julegaven til Malene som vi ikke rakk å levere før jul, og for å se huset som hun og hennes kjære har kjøpt seg. De er utrolig flinke og pusser opp rubbel og bit - jeg gleder meg virkelig til å se resultatet når de blir ferdige, for det tror jeg blir utrolig bra. Med katt i bilen og lang vei hjem så blei vi ikke så lenge.

 

Ida-Alexandra er like glad i å få pakker fra iHerb som meg...!

 

Ida-Alexandra er sååå flink når hun er med på biltur. Hun ligger helt stille i buret sitt og klager aldri. Hun maler så fort vi prater til henne og synes tydeligvis det er helt topp å få være med på tur. Så deilig at det ikke er noe problem! Vi stoppa så vidt i Oslo og leverte ei forsinka julegave til onkelen til Andreas også, og så bar det hjemover for alvor. Da vi var hjemme rundt fem så var jeg rimelig gåen, så jeg gjordei grunn ikke så mye mer den dagen.

Resten av jula har jeg stort sett veksla mellom å ligge på sofaen eller i senga, og har ikke engang orka å pakke ut av kofferten min enda. Jeg har vært veldig sliten og formen har vært ganske dårlig, så da blir det sånn. Andreas har også vært ganske sliten, så både 2., 3., og 4. juledag blei det bare brødskiver til middag - og den 6. klinka jeg til med en smoothie. O' jul med din matglede! Hehehe. 5. juledag derimot hadde vi det veldig hyggelig og spiste en litt mer allright middag, men det skal jeg heller fortelle om i et annet innlegg, for nå synes jeg jammen dette er langt nok. ;)

 

Juletreet hos svigerfar og Solveig.

Hvordan har deres jul vært?

Julegavene i 2012 - del 3.

Her kommer det tredje og siste julegaveinnlegget for denne gang. Jeg har fortsatt ikke fått bytta julegaver med min kjære venninne Linn Kathrin som fikk en liten sønn to dager før julaften, så jeg kommer sikkert tilbake med et innlegg til når jeg har fått møtt henne igjen. :)

 


Jeg fikk ei fin nålepute som bestemora til Andreas har sydd. :)
Av Ida og Pål (som det er bilde av midt inni blogginnlegget mitt HER) fikk vi et fint bilde med oppskriften på kjærlighet og hjerteforma kakeformer!
Av Monica og familien fikk vi to supersøte pyntekuer.
Av Minna, ei av de finske brevvenninnene mine, så fikk jeg to poser te i posten før jul. :D

 


Jeg tror at brevvenninnene mine har fått med seg at jeg er veldig glad i te, for i dag kom det jammen ei pakke i posten fra Anne Marit også - en hel pakke med Clipper te! Mmmm! :)

 


Fra min hemmelige nissevenn (som jeg arrangerte i FibroTV Norge) fikk jeg en pakke med masse fint hobbyutstyr! Scrappeark, blomster, perler, "konfetti", bånd og masse annet fint.

 


Av Anette (hobbyanette, som jeg blei kjent med via blogg.no for snart 3 år siden) fikk jeg en fin boks med rød sløyfe rundt, potetkrydder, håndvarmer, reiseflasker, hårstrikk, hårnåler, mini-muffinsformer, hode-masserer, tre ruller med figurteip og superkul ørepynt som hun har laga selv!
Av en annen Anette (nullibi), som jeg har gått på ungdomsskolen med, så fikk jeg kakeutstikkere og et sett man kan lage armbånd av.
Av en tredje Anette, som jeg praktisk talt levde i symbiose med da jeg var 15 og som jeg har skrevet om HER, fikk jeg scrappepapir, ei stanse, konfetti og noen fluesopper. Mon tro om jeg fikk sopper fordi jeg gikk under kallenavnet Supersoppen da vi gikk på ungdomsskolen?
Av Ann-Kristin fikk jeg en pakke servietter, to kubbelys og ei glasskrukke.
Til og med Ida-Alexandra fikk ei julegave - denne fikk hun av dyrene til Ann-Kristin! Hehehe.

 


Av min kjære fikk jeg denne supersøte nattkjolen som jeg ønska meg veldig. Den er sååå deilig. Dessuten er den lilla. Med sommerfugler. ♥ Bildet fant jeg etter lang og intens leting, HER. (Min er kjøpt på Aursmoen, ikke i Tyskland.)

 


Hæhæhæ, BOOB SHOT!

Ha ei festlig nyttårsfeiring, folkens! :)

Julegavene i 2012 - del 2.

Her kommer innlegg nummer to med bilder av det Andreas og jeg fikk til jul. Vi fikk sååå mye fint, og jeg er superfornøyd med årets julegaver!
Av mamma, stefar-Kjell Erik og alle søsknene fikk vi gavekort på IKEA til 600 kroner til sammen og ei julekule-ku. Hihi.
Av pappa'n min fikk vi 500 kroner. :)

 


Av lillebror-Bjørnar fikk vi to hvite kopper - helt like som dem jeg forelska meg i da vi var på besøk hos han tidligere i desember!

 


Av mormor og Bjørn fikk vi en kjempefin vannkaraffel.

 


Av bestemor og bestefar fikk vi 200 kroner.
Av tante Sylvia og Dag fikk vi to dødskule thermokopper! Jeg smelter litt hver gang jeg ser dem, hehe. Den mørkeste var dessverre knust, men vi får prøve å lime den. Thermoeffekten er nok borte, men jeg håper det går an å bruke den allikevel. :)
Av tante Åse fikk vi en sånn hermetikk-krok og en telys-slukker! Begge deler har jeg vært på nippet til å kjøpe flere ganger, så det var kjekt å få! :D

 


Av kusine-Marlin, Kai Olav og Aron fikk vi to supersøte telysestaker som allerede er tatt i bruk.

 


Av Annette, Emilie og nevø-Dennis fikk vi ei fin lykt.
Av stetante Lene Kathrin, steonkel Ronny, stefetter-Casper og stekusine-Malin fikk vi et kjempefint, brunt pledd. Det morsomme er at jeg sa til Andreas uka før jul at jeg ønska meg et slikt et i brunt, og han var den eneste som visste det. Hehehe.


Av stebestemor-Marit, stebestefar-Erik og steonkel-Tor Arne fikk vi en dødskul ku-boks!

Hva var det fineste du fikk til jul i år?

Julegavene i 2012 - del 1.

Andreas og jeg er supersnille, så derfor fikk vi veldig masse fint til jul i år. Nå skal jeg vise dere hva vi fikk, men siden det er så mange bilder, så deler jeg det opp i tre innlegg. Alle kommer i løpet av dagen i dag, så veier jeg kanskje litt opp for den labre aktiviteten her inne i det siste. :) Hehe. :)

 

Fra svigerfar og Solveig fikk vi kakeboks, twist og 500 kroner!Fra svigermor og Tor fikk vi Zoku ismaskin som lager 3 is på 8 minutter!Vi fikk også oppbevaringsboks med plass til 6 Zoku-iser....og sjokoladestasjon som vi kan bruke til å pynte isene med!

 

Dekorpenn fra Lékué fikk vi også - jeg skal jammen dele ønskelista mi på bloggen neste år også, for vi fikk jo så mye av det vi ønska oss! Hehe. :)Fra svigerinne-Renate fikk vi et figursett som vi kan bruke til å lage figurer på isene i ismaskinen vår.

 

Fra svigerbesteforeldrene fikk vi ei kjempefin kakespade.Fra Andreas sin tante Anita, onkel Tor og søskenbarna Kristoffer, Katrine og Cecilie fikk vi et kjempefint hjerte til å henge opp.Fra Andreas sin onkel Roger, tante Marianne og kusine Mathilde fikk vi gavekort på Steen & Strøm på 300 kroner. Det skal brukes så fort som mulig slik at vi ikke glemmer det. Hehe. Tror kanskje det blir noe mer dilldall til ismaskinen vår - ekstra ispinner eller noe sånt.

 


Fra jobben til Andreas fikk vi (eller han, men han er så snill at han deler) åtte glass fra Eva Solo.

Hva fikk du til jul i år?

Resten av førjulsferien min. :)

Jeg får vel ta ting i rett rekkefølge, og fortelle dere om resten av førjulsferien min før jeg forteller dere om jula mi. Jeg endte opp med å ta en tur ut i badestampen med min kjære igjen etter det første blogginnlegget mitt om ferien vår, og vi så masse fine stjerneskudd. Min kjære har laga en timelapse av stjernehimmelen hos pappa, og den kan dere se under her:

 

 

På mandagen pakka vi det meste av sakene våre og dro først en tur til Moa og handla litt mat og sånt. Vi handla på obs!, og jeg blei faktisk ganske imponert over utvalget de hadde av allergimat. Tidligere har jeg innimellom hatt litt problemer med å finne allergiprodukter på denne kanten av landet, men det var absolutt ikke noe problem denne gangen. Faktisk var det mye bedre utvalg enn det er i mange av butikkene her. Frukt- og grøntavdelinga var også langt bedre enn den er i obs!-butikkene her i området.

Vi var også innom Neptun Fisk som ligger rett ved siden av obs!, og der fikk vi kjøpt melke- og glutenfrie fiskekaker! Det hadde jeg aldri sett før, og jeg har aldri somla meg til å lage det selv, så jeg var glad for funnet!

 

Melke- og glutenfrie fiskekaker fra Neptun Fisk.

 

Etter at vi hadde vært på Moa dro vi videre til Brattvågen, hvor vi lånte huset som pappa er vokst opp i (og delvis jeg også, faktisk). På mandagen var vi bare i huset og fyra for harde livet for å få opp varmen. Vi koste oss med fiskekake-burgere, te, frukt og kjeks og jeg skreiv brev mens Andreas så på TV og tok litt bilder. En koselig, avslappende kveld!

 

Dekka bord!

 


Glutenfritt burgerbrød, gluten- og melkefri fiskekake, soppstuing, rapidsalat, alfalfaspirer, tomat og agurk. Mmm, nam!

 


Te, appelsiner, klementiner, røde druer, kiwi, bananer og glutenfrie (men dessverre ikke sukkerfrie) kjeks.Andreas leste litt. :)

 

Da jeg våkna på tirsdag, var jeg typisk nok sår i halsen igjen, og formen føltes ikke noe særlig. Kom oss opp og avgårde på besøk til nevøen min, Dennis + familien hans. Han var heller ikke i slaget, så han var hjemme fra barnehagen denne dagen. Hadde et par fine timer, hvor vi lekte litt, leste litt bok og selvfølgelig prata om viktige nevø/tante-ting.♥ Tantelykke. ♥

 

Etter å ha vært tante in action ei stund, dro vi tilbake til huset hvor jeg rimelig utslitt paia i senga. Kunne ikke bli liggende så fryktelig lenge, for vi skulle nemlig spise, pakke ut i bilen igjen og besøke min nydelige niese Celine Helén + familien hennes før vi skulle tilbake til pappa og dem på kvelden.Litt slapp-off.

Celine Helén var ikke i slaget hun heller, og hadde ikke vært det på mange dager. Derfor blei det bare et ganske kort besøk på kvelden før hun og lillesøsteren hennes la seg, men det var kjempekoselig å få hilse på. Siden tantebarna mine bor så langt unna, så går det aaalt for lenge mellom hver gang vi sees, dessverre.

Selvfølgelig mista vi ferga med ett minutt, så vi kjørte for å fylle bensin enn så lenge. Da viste det seg at NAV ikke hadde greid å sette inn lønna mi enda, så vi fikk bare fylt for 45 kroner...! Wææ! Heldigvis viste det seg at det bare var en feil i systemet deres og at vi var mange som ikke hadde fått lønn - så det var i orden noen dager seinere.

På onsdagen skulle vi egentlig dra videre til Måndalen og være hos besteforeldrene mine til fredag, og deretter hos mormor fra fredag til søndag. Mormor har vært veldig syk i det siste (kreft), så hun var dessverre (og forståelig nok) ikke i form til å ta imot oss allikevel. Derfor ringte jeg og utsatte avreisen til Måndalen en dag, slik at vi kunne være der fra torsdag til søndag istedenfor. Onsdagen brukte jeg bare til å slappe av, og på torsdag våkna jeg med surkling i brystet og skjønte at jeg hadde fått bronkitt for 2. gang på 2 uker! Er det mulig!? Da var det bare å ringe å utsette avreisen enda en dag, og ta seg en tur til legen i Ørsta istedenfor.

 

Bildet er lånt HER.

 

Legen kunne naturlig nok ikke gjøre så skrekkelig mye for meg, annet enn å gi meg beskjed om å ta Prednisolon noen dager til + skrive ut en resept på Rhinexin for meg. Mot virusinfeksjon og astma er det ikke så mye annet enn tålmodighet som hjelper, dessverre. Dro innom Sunkost i samme slengen som jeg var på apoteket, og svei av en hel formue der på hylleblomst-te, kaldslynga bringebærhonning, rød solhatt, Amla C og jeg husker ikke hva - i håp om å bli fort frisk igjen. Jeg er vant til å kjøpe alt sånt på iHerb, så jeg trodde jeg skulle dø litt av prisen, men det måtte nesten til når jeg var så langt hjemmefra og ikke hadde tilgang på mitt eget lager. Dama som jobba der var forresten veldig hyggelig og behjelpelig og produktene lindra plagene mine, så det var verdt pengene.

Resten av torsdag lå jeg rett ut, og det samme gjorde jeg fredagen. På lørdagen var formen litt bedre, men jeg var fortsatt ikke helt bra. Allikevel tok vi sjansen på å reise videre til Måndalen på lørdag ettermiddag. Vi måtte først innom Moa for å handle RespiClear og litt småtteri til turen hjem dagen etterpå, og så var vi innom onkelen til mamma en liten snartur på veien. Koselig! Turen til Måndalen tok litt lenger tid enn jeg hadde forestilt meg, men desto deiligere var det å komme fram til dekka bord og koselig kveldsmat. :) Hadde en hyggelig kveld sammen med besteforeldrene mine, og det blei ganske seint før vi fant senga.

 


Bilde av Måndalen, lånt HER.

 

Søndagen sto vi tidlig opp og gjorde oss klare til den lange veien hjem. Vi dro litt over halv ti, og dro først en liten snartur innom mormor i Isfjorden for å si hei og bytte julegaver. Så bar det hjemover. Jeg kjørte det første stykket, men merka fort at formen ikke var på topp, så på vei ned fra Dombås måtte jeg gi fra meg styringa til Andreas og sove litt. Han kjørte hele veien til Hamar, hvor vi besøkte lillebror-Bjørnar. Han flytta jo dit i høst for å studere, og vi hadde enda ikke somla oss til å dra på besøk, så det var innmari koselig. Fikk til og med servert både te og cashewnøtter på den lille tida vi var innom, så lillebror har jammen blitt stor og en flink vert. Jeg synes at han hadde fått seg ei koselig leilighet, og forelska meg helt i de fine te-koppene hans. Hehe.
Tok noen innmari lekre bilder av Bjørnar og meg på vei ut døra, og da jeg kom ut i bilen hadde jeg jo både fått sovet, spist, drukket te og gjort noe annet enn å sitte i en bil, så da øvelseskjørte jeg resten av veien hjem. Der pakka vi ut av bilen, før vi dro på Ullerud Dyrepensjonat og henta hjem Ida-Alexandra og til mamma og dem og henta posten vår. Så var det ganske snart natta, og ferien vår var over. :)

 

Ida-Alexandra. ♥

En liten titt på årets julegaver.

Dere som følger bloggen min på facebook, veit kanskje at formen min ikke er helt på topp om dagen. (Nå veit dere det i alle fall enten dere følger bloggen på facebook eller ei.) En kranglete kropp og minimalt med energi byr ikke på mye spenning verken i livet eller på bloggen, dessverre. Allikevel har jeg greid tre bragder i dag: Jeg har tatt en dusj, jeg har vært en tur i butikken og jeg har tatt bilder av julegavene som Andreas og jeg fikk i år. Jeg har dessuten spist brødskiver til middag 3. dag på rad (god jul!).

Jeg orker ikke å lage noe skikkelig blogginnlegg med gavene (eller noe annet) akkurat nå, men tenkte å stikke innom med et livstegn og et bilde av julegavene i en haug. Så kommer detaljene en annen dag. I morra får jeg småsøsknene på besøk, så nå skal jeg finne ladestasjonen og håpe på at formen går i riktig retning. :)

 

Masse fine ting! :D

En liten ferie i Møre & Romsdal.

Heisann folkens! Hvordan går det med dere alle sammen? Her går det fint. Endelig-endelig-endelig har jeg tatt meg en liten ferie, og akkurat nå sitter jeg i sofaen hjemme hos pappaen min i Barstadvika og skriver til dere. Har ikke vært i Møre & Romsdal og besøkt familien siden i fjor sommer, så det er deilig å være her igjen. Det blir for lenge mellom hver gang. I år har vi ikke vært på noen ferie, så det er godt å komme seg litt bort.


Utsikten fra huset til pappa. Er det ikke fint?

 

Har gleda meg lenge nå til å reise hit før jul, så jeg kjente jeg blei litt småpanisk da jeg blei forkjøla etter å ha vært på sykehuset i forrige uke. Da det satte seg i brystet på meg forrige helg og jeg skjønte på mandag at jeg hadde fått bronkitt, blei jeg ikke akkurat noe roligere, men jeg kom meg til legen på tirsdag og fikk meg både kortison og antibiotika i tillegg til astmamedisinene som jeg bruker. Det hjalp heldigvis raskt, så jeg kom meg avgårde på fredag slik som planlagt. Jeg hadde riktignok håpa å komme meg avgårde en dag eller to tidligere, men sånn gikk det ikke. Nå er jeg her i alle fall, og godt er det. Har omtrent ikke vært syk i det hele tatt på et par år, så jeg synes selvfølgelig at det var veldig typisk at jeg blei syk akkurat rett før jeg skulle på tur. Jammen bra at jeg blei så fort bra igjen! :)

 

Det som måtte til for å få meg fort frisk!

 

Har dere begynt med julegaver, baking, julekortskriving og andre juleforberedelser da? Vi har fått unna en hel del julegaver, men jeg mangler fortsatt til noen venninner og slikt, og er ærlig talt litt blank på hva jeg skal finne på til de som gjenstår nå. Jeg har ikke all verden med tid på meg, så jeg må få ut fingeren og få en oversikt snart. Har ikke begynt på verken baking, pynting eller kortskriving heller, så når jeg kommer hjem fra ferie får jeg litt av hvert å henge fingrene i. Vi får se hva jeg rekker og orker. Jeg hadde jo store planer om å ha adventskalender på bloggen her for dere også, men det måtte jeg bare slå ifra meg, for det blei det ikke verken tid, energi eller penger til. Jeg håper dere overlever det, så får vi heller se om det blir noen konkurranser til neste år istedenfor.

 

Ida-Alexandra har fått på seg vinterflesket og nyter dagene foran vedovnen. Hehe.

 

Hva pleier dere å bake til jul? Og hva har dere tenkt til å lage i år? Jeg har ikke noen faste ting jeg pleier å lage, men i år tror jeg i alle fall at det må bli marsipan, kransekakestenger, rå sjokolade, gelégodteri og kjeks. Jeg får tråle litt rundt på blogger og se om jeg greier å bestemme meg, hehe. Det er jo sååå mye godt man kan lage, selv når man unngår gluten, melk og raffinert sukker. Jeg hadde aldri i verden trodd at det fantes sååå mange andre alternativer til de vanlige tingene folk pleier å lage.

 

Kveldskos i badestampen.

 

Njææh, dette blei jammen et surrete innlegg, men nå veit dere i alle fall at jeg lever. Hehe. I går tilbragte pappa, Andreas og jeg deler av kvelden ute i badestampen. Ca. 40 grader i vannet, og 7 minusgrader i lufta. Utrolig deilig, og jeg blei så varm og god i kroppen. Kjempedeilig å gå og legge seg etter et slikt bad, så jeg vurderer å ta en tur ut med min kjære før vi finner senga i kveld også. Skulle ønske jeg hadde en sånn en hjemme også. ♥ Ellers så har jeg både strikka litt og skrevet et brev mens jeg har vært her. Koooser meg! Utrolig deilig å komme seg litt hjemmefra i blant.

Ønsker dere ei super adventstid!

Sosialt liv, strikking, hjemmelaga godis, og bursdagsfeiring.

Svusj, så har det gått over ei uke siden forrige hverdagsinnlegg igjen, men det er i alle fall ikke like lang tid som jeg brukte forrige gang, så det kommer seg. Hehe. Forrige helg var stille og rolig og jeg husker ikke en gang hva jeg gjorde sist søndag. Jeg husker bare at jeg var så sliten at øyelokkene mine var helt opphovna, og at Andreas var flink og la nytt gulv i gangen. På mandagen tok jeg det pent og rolig hele dagen og så var jeg på livsmestringskurset på kvelden. Denne gangen så hadde vi om stress og motivasjon, om bevisstgjøring av kropp og pust og om å lære å ta kroppens signaler på alvor. Nyttig og lærerikt.

 

Gulvleggermester Andreas!

 

Dagen etterpå hadde jeg ny legetime, hvor jeg tok opp en million ting og tok masse nye blodprøver. Jeg har ikke akkurat holdt dere så oppdatert på den fronten det siste året eller så, men jeg er jevnlig hos legen og får god oppfølging der. Jeg kan prøve å oppsummere litt hva som har skjedd på den fronten i et senere innlegg hvis noen av dere har interesse av det. Jeg begynte jo med å fortelle dere om alle behandlinger og sykebesøk og slikt da jeg starta på smerteklinikken, men så strakk ikke energien til lenger og så har jeg bare ikke kommet i gang igjen. Dessuten fant jeg ut at det var ikke alt som var like lett å dele før jeg har fått sikre svar selv og før jeg har rukket å bearbeide det litt på egenhånd.  Legetimen gikk i alle fall kjempefint og jeg skal tilbake like før jul.

Onsdagen var det dage for fysioterapi igjen, og denne gangen følte jeg meg nærmest mishandla da jeg gikk ut derfra en halvtime seinere, så det blei ikke så mye mer moro den dagen, hehe. Torsdag derimot var en veldig bra dag: Da fikk jeg nemlig besøk av Lene, ei kjempehyggelig jente som jeg har blitt kjent med via støttenettverket for oss med FM/ME på facebook. Det var utrolig hyggelig å treffe henne, og jeg håper at det ikke blir så alt for lenge til neste gang. :D

Fredagen gikk relativt rolig for seg, for jeg har vært ganske sliten den siste uka og har måttet sette på bremsene mine litt igjen. Jeg skulle egentlig hatt en kjøretime, men siden jeg kjente at jeg var på "nedtur" i forhold til formen min, så ringte jeg allerede på mandagen og avbestilte kjøretimene mine for to uker. Litt kjipt, men jeg kan jo ikke kjøre bil når jeg ikke greier å tenke klart. :) Andreas og jeg bakte tre rå kaker, så litt fikk vi da ut av dagen uansett. Jeg kom dessuten i gang med ei lue til Wenche (en av mine FM/ME-venner) på Quick-Knit'en min.

 

Den minste av de rå kakene vi laga - fortsatt frossen her etter å ha vært i fryseren.

 

På lørdag så fikk vi besøk av Ann-Kristin og mannen hennes, Øyvind. De kom klokka 12 og Andreas hjalp Øyvind litt med bilen, mens Ann-Kristin og jeg satt inne og skravla. Da gutta kom tilbake klinka vi til med litt te til damene, kaffe til guttene og så litt softis laga av frosne bananer og bringebær etterpå. M-m-m! Det morsomme var at gjestene så ut til å like isen like godt som jeg gjør selv, hehe! Gjestene dro klokka 15, og da la jeg meg på sofaen for å slappe av og lese brevet jeg fikk av Ann-Kristin. Etter å ha slappa av en stund, fikk jeg det for meg at jeg skulle hive meg rundt og lage gelégodteri for første gang i hele mitt liv mens Andreas laga rå sjokolade, og jeg rakk akkurat å bli ferdig med det og med å gjøre meg klar til at jeg kom 13 minutter for seint til strikkekvelden jeg skulle på hos Veronica (et av fibroskautrollene).

 

Rå sjokolade og gelegodis.

 

Det var bare Veronica og meg (ikke at det er så bare-bare), og vi koste oss med strikking, skravling, rå kake, hjemmelaga godis, te, kanelsnurr og brus til Veronica, søte katter (og en søt kanin), litt frisk luft på terrassen og enda litt mer skravling. Veronica skal lære meg å strikke putetrekk med flettestrikk, og nå er jeg snart ferdig med baksida, til tross for at jeg bare så vidt kom i gang der borte. Dere veit - jeg er ute av stand til å fatte meg i korthet både skriftlig og muntlig, så da er det ikke så lett å konsentrere seg om strikkinga. Men du verden, du verden - hvem skulle trodd at jeg skulle strikke så mye på så kort tid? Og attpåtil med ekte strikking på ekte strikkepinner? Hehe!

 

Ida-Alexandra og strikketøyet mitt.

 

Det blei en lang og innholdsrik dag på lørdag, så på søndag var jeg nesten overraska over at jeg rakk alt jeg skulle før vi skulle i bursdagsselskap til steonkel-Ronny, stefetter-Casper og stekusine-Malin rett borti her kl. 16:00. Jeg rakk både å dusje, kle på meg, sminke meg, spise, steke lomper sammen med Andreas og lage ferdig og pakke inn bursdagsgavene. Som om ikke det var nok, så var vi faktisk de første som kom denne gangen - ikke de siste som vi pleier å være, hehe. Bursdagsfeiringa var kjempekoselig og heldigvis holdt formen min seg fin gjennom hele selskapet. Hurra! Vel hjemme så blei det bare litt avslapping med litt Friends før vi tok kvelden. :) Jeg fikk en aldri så liten smykkebestilling fra stetante-Lene Kathrin også, så da får jeg grave frem smykkedelene mine og se hva jeg får ordna. Jeg har vel ikke laga smykker på ca. et år nå, så jeg savner det og gleder meg til å komme i gang igjen.

 

Meg og Malin.

 

I dag har jeg hatt hjemmebesøk av min psykiatriske sykepleier igjen, og vi kom fram til at jeg fra nå av kun skal kontakte han ved behov, istedenfor at vi skal ha samtaler en gang i måneden. Selv om jeg synes det er veldig hyggelig med disse samtalene, så har jeg nemlig ikke det helt store behovet lenger, så da er det greit å trappe ned. Ingen vits for noen av oss å bruke tid og krefter på noe som egentlig ikke er nødvendig. Fra nå av skal han i hovedsak ha en slags koordinatorrolle i forhold til meg, så neste fastsatte avtale er ikke før i februar, et par-tre uker før neste ansvarsgruppemøte. Jeg føler meg overraskende letta over å ha endra litt på avtalen vår, og det er godt å vite at det bare er å ta kontakt hvis det skal være noe som dukker opp eller hvis behovet for samtaler skulle melde seg igjen. På denne måten får jeg frigjort energi, som jeg heller kan bruke på å være sammen med familie eller venner eller gjøre noe annet hyggelig.

Ellers i dag så har jeg bare strikka, sovet og tatt det helt rolig. Kjenner at jeg må nok sette på bremsene ganske mye hardere enn i forrige uke hvis formen skal snu og bli bedre igjen, for etter samtalen i dag, så har jeg vært så sliten at jeg har dirra innvendig, og hele kroppen verker. Dere veit den følelsen i kroppen når man har kasta opp så mye at det ikke er mer igjen å kaste opp? Den følelsen - bare uten å faktisk ha kasta opp. Nå har jeg behandlinger i morra og onsdag, og etter det står det ikke noe mer på tapetet for min del denne uka, bortsett fra å prøve å få unna litt julegavehandling og slikt - men det tar jeg for det meste fra sofaen hjemme via internett. :)

 

Lua jeg strikker til Wenche.Nå kikka jeg nettopp på klokka og fikk nærmest sjokk. På høy tid å komme seg i seng!

Natta, folkens.

Fibroskautroll, rødt hår og andre hverdagsgleder.

Ja, så var det på tide med en aldri så liten hverdags-update igjen da! Den forrige oppsummeringa mi er fra 6. oktober, og jeg veit ikke om dere har latt være å kommentere på den fordi det var totalt uinteressant, om det var fordi det var så alt for mye å lese eller om dere bare alle sammen var veldig trøtte akkurat den dagen. Eller kanskje noe helt annet. Det hadde vært fint med en tilbakemelding på akkurat det, slik at jeg får muligheten til å bli bedre. :) Jeg setter forresten veldig stor pris på alle besøkene her inne den siste tida og alle hyggelige tilbakemeldinger jeg har fått - det gleder meg veldig, og gir meg motivasjon til å fortsette med blogginga selv når energien er laber. :) Tusen takk! ♥

Jeg får vel komme i gang med oppdateringa mi! I uke 41 hadde jeg behandling hos psykomotorisk fysioterapaut på mandag, behandling hos fysioterapauten på onsdag og så hadde jeg kjøretime på torsdag. Det går sakte, men sikkert fremover med kjøringa mi. Jeg har ikke krefter til å kjøre bil så ofte, men jeg tar en kjøretime så ofte jeg greier, så blir det vel lappen på meg til slutt også. Heldigvis er progresjonen min ganske god, så det er nok ikke så alt for mange kjøretimene som gjenstår før jeg kan begynne på det obligatoriske. Torsdagen fikk jeg også roser av min kjære. ♥

 
På fredagen var jeg på "fibroskautrolltreff" hos Veronica sammen med Renate. Vi er fire damer med fibromyalgi her i bygda som har blitt kjent med hverandre via facebook, og en gang i blant prøver vi å treffes hjemme hos en av oss og spise lunsj og skravle litt. Det er alltid like hyggelig, og jeg virkelig elsker disse treffene! Denne gangen koste vi oss med en deilig salat, og skravla gikk helt til vi begynte å snøvle fordi vi var slitne - da var det på tide å sette snuta hjemover igjen.

 

Jeg og Renate blir fotografert av Veronica mens vi løser verdensproblemer over en lunsj. ;)


Lørdag var det hviledag, og på søndagen var jeg i BabyShower hos Linn Kathrin. Siden jeg var nærmest i koma hele lørdagen og glemte alt som hadde med mat å gjøre, måtte jeg skramle meg sammen og få laga noe jeg kunne spise og som passa på et tapasbord i en fei på søndagen. Jeg har ikke akkurat særlig mye erfaring med tapas, men Andreas heiv sammen en glutenfri focaccia på hump og slump som blei veldig god. Vi glemte selvfølgelig glemte å ta bilder av den siden vi var seint ute til BabyShower og måtte skynde oss å få maten ferdig, men vi får prøve å huske på det neste gang. Jeg laga "Deviled Eggs", og det verken så særlig godt ut eller smakte særlig godt. Jeg synes det smakte for mye sennep. Uansett, mat blei det - og godis også, og jeg kom meg omsider til Linn Kathrin og hadde en kjempekoselig kveld. Hun fikk masse fine gaver til babyen som skal komme.

 

Gaven fra meg: To pysjer, en fin bok til å skrive ned gullkorn og andre minneverdige hendelser og noen vareprøver på babyprodukter. :)

 

På mandagen i uke 42 var jeg på livsmestringskurs igjen, og det var som alltid hyggelig og lærerikt. Jeg trives virkelig i selskapet til de andre som er der, og kursholderne er utrolig hyggelige. Dagen etter var det på tide med ny behandling hos fysioterapauten, og så hadde jeg kjøretime på onsdagen hvor jeg øvde på rundkjøringer. På torsdagen tok vi fredagen på forskudd og koste oss med potetgull og Prison Break, og ellers så skjedde det ikke så mye for min del denne uka.

Jeg hadde "fri" fra alle behandlinger og planer torsdag til mandag, og det var sårt tiltrengt, for etter å ha hatt en periode med mer overskudd og energi enn på lenge, så er jeg på nedtur og trenger mer hvile igjen. På lørdagen skulle jeg egentlig øvelseskjøre, men jeg var nedsylta og følte meg syk og forkjøla, så jeg tilbrakte dagen på sofaen. Ved hjelp av Amla-C, manukahonning, Tart Cherry, diverse urte-te og grønn te, så var jeg nesten helt bra igjen på søndag, og på mandagen var det nesten glemt! Mens jeg slappa av i helga, strikka jeg mi aller første lue!

 

 

Mandagen denne uka, så fikk jeg en overraskelse i posten av Cilie, og det var utrolig koselig. Det finnes så mange skjønne mennesker, og Cilie er ett av dem! ♥ Jeg farga også håret mitt rødt, men gleden var kortvarig (som det ofte er med rød hårfarge), så jeg må nok farge over det igjen snart. Heldigvis har jeg hårfarge stående i skapet, for jeg er blakk og har ikke råd til noen ny akkurat nå. Hehe.

 

Håret var mer ildrødt enn på dette bildet her, men med kompaktkamera og litt dårlig lys var det vanskelig å få til noe bedre bilde. Fargen var mer lik som den jeg hadde i DETTE innlegget.

 

Tirsdag var det behandling hos fysioterapauten igjen, og denne gangen fikk jeg lekre triggerpunktsplaster på kjevene. Sexy! Det var Big Smile Day på Cubus, så vi tok en tur på Bjørkelangen slik at jeg fikk kjøpt meg litt klær med 30 % avslag, og ny vinterjakke som jeg fikk 50 % avslag på. Juhuu! Hadde egentlig ikke råd til noe klær akkurat nå, men jeg trengte både ny bukse og ny vinterjakke, så da kunne jeg nesten ikke gå glipp av disse rabattene. Etter handleturen var jeg så gåen at jeg lå rett ut til dagen etter. Da var det tidlig opp og inn til Lillestrøm på parterapi for første gang siden august, og deretter kjøretime hvor jeg virkelig fikk kjørt meg. Kjørte i det kjørelæreren omtalte som Norges vanskeligste trafikkområde - "Alfaset-rundkjøringa" og området der omkring. Etterpå var jeg helt gåen, så da jeg kom hjem lå jeg rett ut til langt utpå dagen på torsdag.

 

Vinterjakka mi, bilde lånt fra Cubus, HER.


På torsdag ettermiddag var det på'an igjen - tok bussen innover til Lillestrøm for å delta på mørkekjøringsdemonstrasjon. Jeg hadde litt dødtid som jeg brukte til å begynne litt på julegavene, og så var det klart for å lære noe! Mørkekjøringsdemonstrasjonen foregikk i Aurskog ca. 5 minutter fra der jeg bor, men siden reglene sier at man må delta både på intro, demonstrasjon og oppsummering, så måtte jeg altså ta buss inn til Lillestrøm, vente i 50 minutter, bli kjørt ut til Aurskog for å delta på demo, for deretter å bli kjørt inn til Lillstrøm igjen og delta på 3 minutter med oppsummering, før jeg måtte vente i 45 minutter og ta bussen tilbake til Aurskog. Haha!

Aurskog-Lillestrøm-Aurskog-Lillestrøm-Aurskog på drøye 5 timer er i overkant mye. Gjett om jeg var ferdig da kvelden var omme...!? Jeg lærte i alle fall overraskende mye, og nå er det endelig overstått! Og dere - BRUK REFLEKS! Vi var bare 2 av 8 på kurset som hadde refleks på oss, og det var dobbelt så mange som til vanlig. Uten refleks er dere klin umulig å se ute i trafikken. Det er ikke flaut å bruke refleks, og det er utrolig lite kult å dø eller bli alvorlig skadd fordi man dropper refleksen! Om ikke du synes det er så nøye med ditt eget liv, så ta i alle fall hensyn til bilistene som er ute og kjører - de fleste har lite lyst til å ha et liv på samvittigheten.

I dag har jeg bare tatt livet med ro, drukket te og varm soyamelk med CocoCeps (min form for kakao!) - og nå har jeg omsider blogga for dere også. Jeg må nok bli flinkere til å oppdatere litt oftere, for jaggu blir de lange disse hverdagsinnleggene mine! Hehe. :)

 


Et aldri så lite bilde av Ida-Alexandra siden det er helg og all ting!

Hva har dere gjort i det siste? Har dere begynt med julegavene enda?
God helg!

Overraskelse i posten - til meg! :D

I dag da jeg sto opp, lå posten allerede på kjøkkenbenken. En grønn konvolutt med en fremmed (og veldig fin!) håndskrift og mitt navn og min adresse på! Spennende, spennende. Jeg snudde konvolutten og der så jeg ingen avsenderadresse, men dette:

 

Det var så godt som en avsenderadresse, for jeg veit om bare én person som jevnlig bruker uttrykket "bestest mulig". Hihi. Det er nemlig en av mine fibrovenner, Cilie!

 

Åpna ivrig konvolutten og fikk bekrefta det jeg allerede hadde gjetta meg til. Cilie er en skikkelig gledesspreder når hun ikke sender søte hilsner i posten også, men denne gangen holdt det visst ikke med muntre ord på facebook. :)
Ikke bare fikk jeg en koselig hilsen, men jeg fikk ei fin gave også! En fibro-nøkkelring! Skje, håp-sløyfe, sommerfugl og lilla perler. Lilla og sommerfugler er symboler for fibromyalgi, og ei skje er et symbol på tilmålt energi (les The Spoon Theory HER, så skjønner du mer). Jeg hvinte av begeistring, og skjønte at samboeren min ikke har somla seg til å lese The Spoon Theory da jeg nærmest hylte "OOOOH, EI SKJEEE! EKSTRA SKJE TIL MEG!!" og han bare kikka rart og uforstående på meg. Ekstra skje (altså mer energi) er noe man alltid ønsker seg når man har fibromyalgi eller andre sykdommer som fører til (eller kan føre til) utmattelse. :) Så tusen millioner takk, Cilie! You made my Monday!

Ta gjerne en titt innom bloggen til Cilie og legg igjen en hyggelig hilsen til henne, så kanskje hun får en fortreffelig mandag hun også! :)

God hELG!

Hihi. Noe av det som er festlig med å bo her vi bor, er det rike dyrelivet rett utenfor huset vårt. I det siste har vi sett en hel masse elg på jordet bak huset.
De tre første bildene tok Andreas og jeg sammen 28.9.2012, det nest siste tok Andreas 1.10.2012 og det siste tok han 2.10.2012.

God helg!

Roser fra min kjære!

Sendte min kjære avgårde for å hente noen pakker fra iHerb, handle litt og fylle tanken på bilen i går mens jeg laga middag (det var jo trippel trumf trumf trumf trippel trippel trumf trumf!). Da han kom hjem, hadde han greid alt sammen, og attpåtil hadde han med en bukett roser til meg og sa: "Du er søøøt!". Hihi. ♥

Jeg røska opp pakkene fra iHerb, treiv pilleetuiet som jeg har bestilt til han opp av pakka og sa "Du er også søøøt!". Vi blei veldig glade og levde en lykkelig kveld, men han får ikke bruke pilleetuiet sitt før jeg har fått tatt bilde av alle iHerb-tingene, og det har jeg ikke tenkt til å gjøre før jeg kanskje har fått flere iHerb-pakker seinere i dag. Jeg derimot, kan nyte synet av rosene mine midt oppi alt oppussingsrotet (og alt det andre rotet). :)

 
Sant at kjæresten min er snill?
Hva synes du er den mest romantiske gaven: Roser eller pilleetui?

*Fnis*

Ny header!

I dag har jeg for første gang siden mai 2011 gjort en aldri så liten forandring på bloggdesignet. Jeg har ny header! Jeg har ikke lyst til å forandre utseendet på bloggen så mye, så forandringen er ikke stor, men den er der. Jeg har laga en header som er nesten helt lik som den forrige jeg hadde, bare med andre bilder. Håper dere liker den bittelille forandringen her inne! :) Jeg er ikke akkurat noen guru når det kommer til design og bilderedigering og sånt, så jeg holder det enkelt og har valgt ut noen bilder som jeg synes er med på å representere meg og bloggen min.

 

Den nye headeren:

 

Den gamle headeren:Hva synes dere?

Mine loppisfunn!

Som jeg fortalte dere i går, så var jeg en liten tur på loppemarked på onsdag. Jeg fant ikke så mye og brukte bare 40 kroner, men er rimelig fornøyd med fangsten. Kom hjem med fire hjerteskåler/-former som er maken til de fire jeg har fra før + et bål-toastjern som ser så godt som nytt ut. De toastjernene koster fort 350-500 kroner hvis en skal kjøpe dem nye, så jeg er strålende fornøyd og gleder meg til å prøve ut vidunderet over bålet i vinter.

 

Fire fine ildfaste hjerteformer som er like fine til både å lage sjokoladefondant i og servere godis i. 20 kroner ga jeg for disse - jeg ga vel rundt 200 kroner for de jeg har fra før av som ser helt like ut (riktignok inkludert en puslete créme brûlée-brenner som jeg aldri har brukt til noe annet enn å fyre opp i ovnen med)!Slik ser toastjernet ut i lukket tilstand - det kan umulig være mye brukt, om det er brukt i det hele tatt. Se så reint og fint det er! :) Det veier nesten ingenting, så det er lett å bære med seg....Og sånn ser det ut inni. Jeg holdt på å dø litt da hun sa hun skulle ha bare 20 kroner for det - jeg var ikke sein om å takke ja til det tilbudet! :D

Liker du å gå på loppemarked?
Har du funnet noe fint på loppemarked i det siste?

Update for de siste ukene. :)

Endelig er tida inne for et skikkelig hverdagsinnlegg! Jeg må seriøst få ut fingeren litt oftere, så dere slipper å vente så lenge og slik at det ikke blir så innmari mye å fortelle om hver gang. Det blir jo reine bibelen når jeg først forteller. Hehehe. Vel - siste hverdagsinnlegg var 17. august, så jeg får vel begynne der jeg slapp.

Helga 18.-19. august så flytta lillebror-Bjørnar til Hamar for å studere, så da var Andreas og jeg barnevakt for lillebror-Benjamin slik at mamma og stefaren vår kunne hjelpe Bjørnar med flyttinga. På lørdagen var vi en bitteliten tur på Aurskog Mart'n og tok dessuten en aldri så liten handletur på Prix som nettopp hadde bygget på butikken. Det skal jeg si var en positiv overraskelse - jeg fant både økologisk paprika, økologisk avocado, usøta soyamelk, og tre typer melkefri sjokolade søta med xylitol på en og samme handlerunde. Her ute på bondelandet må en da virkelig si at det var ganske imponerende, og jeg tok en aldri så liten jubeldans. På kvelden koste vi oss med taco og filmen "9", før vi gikk og la oss.

 

Min lille rotte av en bror gleder seg til taco!


På søndagen var det nydelig vær, så da tok vi med oss Benjamin og en venn av han opp på hytta for å bade litt. Der var lillebror-Magnar og tre kamerater av han også. :) Vannet var iskaldt etter mye regn, men vi fikk da svømt litt og kost oss allikevel, og ingen kan si at vi ikke hadde det moro. Vi tok med oss to gutter, og leverte to smurfer - håper ingen foreldre hadde noe imot det! Haha!

Mandag 20. august var det tid for en ny time i parterapi, og det gikk bra denne gangen også. Så hadde jeg psykiatrisk sykepleier her på onsdagen, og hadde min aller første kjøretime på fredagen! Jeg har valgt å kjøre hos Vei-viser'n i Lillestrøm, samme sted som jeg tok trafikalt grunnkurs i vår. Jeg hadde med meg Andreas siden det er han som øvelseskjører med meg til vanlig, og selv om det var en smuuule uvant å gå fra vår digre, gamle Volvo 850 til kjøreskolens snertne, nye et-eller-annet, så gikk kjøretimen ganske bra. Mest sentrumskjøring og landevei den første gangen. Fikk endelig levert legeattesten min på trafikkstasjonen også, og det var godt å få gjort.

Uka etter starta med en time hos fysioterapauten på mandagen, og så hadde jeg min første time hos psykomotorikeren siden januar/februar på onsdagen. Vi har hatt en pause i behandlinga mens jeg venta på å få i orden søknaden om å få drosje på medisinsk grunnlag, og så hadde hun ferie, men nå er vi endelig i gang igjen. På fredagen hadde Andreas sin siste dag på jobb før han begynte på ferien sin, men på grunn av festligheter med jobben, så kom han ikke hjem til meg før på lørdagen. På lørdagskvelden var vi i bursdagsselskapet til Ann-Kristin, og det var kjempekoselig. :D

 

Jeg, Morten og Linn Kathrin koser oss i bursdag!


I ferien til Andreas skulle egentlig gangene pusses opp her hjemme, så han starta ferien med å flytte alle tingene som hører til i gangene inn i stua og andre steder hvor det er plass - og der står de fint enda gitt, selv om det er fem uker siden. Oppussinga gikk nemlig ikke helt som planlagt og vi fikk 2 uker hvor vi ikke kunne gjøre noe som helst der ute. Han fikk jo gjort litt andre ting her og der, så ferien var ikke helt bortkasta, men han blir nødt å jobbe ganske intensivt frem mot jul, stakkars, om han skal rekke å bytte alt som skal byttes og bli ferdig med gangene før kulda virkelig setter inn for alvor. Kuldegradene har allerede begynt å komme om nettene, og det er iskaldt i gangene, så jeg håper at det går fort fra nå av.

Tirsdag 4. september var Malene her en tur, og det var superkoselig som alltid. Jeg fikk snakka på henne hull i hodet og servert henne både impulsgrateng og raw brownies, så for min del var besøket i aller høyeste grad vellykka. Hehe. :) Dagen etter var det dags for fysioterapi igjen, og på fredagen hadde jeg ansvarsgruppemøte med NAV, psykiatrisk sykepleier, fysioterapauten og fastlegen min. Jeg blei ikke så mye klokere enn det jeg var i utgangspunktet, men jeg er veldig glad for at vi greide å samle alle på ett sted til samme tid. Jeg fikk forlenga AAP med et år til, og ellers snakka vi litt om utredning, stønader, hverdagen min og så videre, og så planla vi et nytt møte i begynnelsen av mars.

Uka etter var det legetime på tirsdagen, fysioterapi på onsdagen og så tok vi en ganske spontan linsekontroll på fredagen, slik at vi fikk bestilt nye kontaktlinser til oss begge. Denne dagen fikk jeg også ENDELIG kjøpt meg et par mørke BHer. Jeg har lett siden før jul i fjor, så det var full jubel når de nå endelig hadde fått inn noe mørkt i min størrelse. Hurra! Brukte også litt penger vi ikke har på Kremmerhuset og Ikea - det blei noen nye puter i sofaen, noen nye lysestaker og litt småtteri.

På lørdagen kjørte vi til Oslo for at jeg skulle få litt øvelseskjøring, og da tok vi også turen innom Matstreif. Der var det helt vilt mye folk, så jeg orka ikke å bli så lenge, men jeg rakk å handle litt før jeg flykta tilbake til bilen. Vi kjørte litt rundt og var en tur på Holmenkollen før vi reiste hjem på kvelden. På veien hjem ringte stefaren min og var passe panisk, for mamma blei sendt i ambulanse til sykehuset med brystsmerter og skyhøyt blodtrykk. Vi kjørte rett hjem til dem for å passe på småsøsknene mine, så det blei en lang dag. Mammaen min er hjemme igjen nå, men de har fortsatt ikke funnet ut hva som er galt med henne, så jeg krysser fingrene for at vi snart får noen svar.

 

Bondens marked på Matstreif! ♥


Mandag 17. september fikk jeg den forferdelige nyheten om at Edward-Sokrates var død. Samme dag hadde jeg en kjøretime som utrolig nok gikk bra, og så var det hjem igjen og nærmest bare snu i døra, før jeg hadde min første kurskveld på livsmestringskurs på Ahus. ...For en dag! Jeg trenger vel ikke engang å fortelle at jeg lå rett ut hele tirsdag. Onsdagen var jeg hos fysioterapauten igjen og på fredagen var det tid for kjøretime nummer 3. (Eller 5 og 6 for å være helt nøyaktig - jeg har da dobbeltimer!)

Mandag 24. september begynte Andreas på jobb igjen etter ferien, og for min del fortsatte dagene som vanlig. Hadde fysioterapi på onsdagen og var til spirometri på legekontoret på tordagen. På fredag reiste vi til Vestfold for å besøke familien til Andreas - min første Vestfoldtur siden jul i fjor! Jeg kjørte hele veien, og det gikk kjempefint. Var ganske seint da vi endelig kom fram, så vi satt bare oppe ei lita stund og spiste litt mat og sånn før vi la oss.

Lørdagen møtte jeg Ida, Anette og kusine-Jenny på Babels i Tønsberg, og det var kjempehyggelig! Deilig å komme seg litt ut og treffe gode venninner (og kusine!) - det skjer ikke akkurat for ofte! Nydelig mat fikk jeg servert også. :) Jeg fikk en supersøt gave av Anette: Hjerteformede kakeutstikkere! Helt perfekt! Etter noen timer i byen dro jeg hjem til svigers og hvilte ei stund, før jeg dro og besøkte den andre Anette-venninna mi. Der fikk jeg for en gangs skyld sett den skjønne sønnen hennes i våken tilstand og jeg hadde en kjempekoselig skravlekveld med en av verdens beste venninner. ♥ Søndagen var det familieselskap for svigerinne-Renate som fylte 19 år, og så kjørte vi hjem igjen.

 

Kakeutstikkerne mine! ♥

 

Mandag denne uka her var det kurskveld nr. 2 for livsmestringskurset. Kurset er nå flytta til Aurskog istedenfor siden både kursholderne og en del av deltakerne kommer fra området rundt her, så det er jo ganske kjekt. Denne gangen handla det om selvfølelse og selvtillit - viktige temaer! Det er overhodet ikke nytt for meg, for jeg har lest om og jobba en del med dette tidligere, men du verden så godt det er med en påminnelse en gang i blant!

Tirsdagen var det fysioterapi og onsdag var psykiatrisk sykepleier på hjemmebesøk igjen. På ettermiddagen klinka jeg jammen til med en aldri så liten tur på loppemarked også! Jeg har ikke vært på loppemarked siden jeg var lita, så det var morsomt å se. Det var ikke så mye interessant der for min del, og det lille som var blei borte sinnsykt fort. Jeg brukte hele 40 kroner, og mine loppisfunn kan du lese om seinere. På loppemarkedet møtte vi også Veronica, og vi blei med henne hjem en tur etterpå - kjempekoselig! Jeg forelska meg helt i kattungen hennes på 13 uker, som var så utrolig tillitsfull og skjønn.

Torsdag blei Ida-Alexandra chippa og kastrert og i går hadde jeg kjøretime igjen. Ikke nok med at jeg hadde kjøretime - men jeg sykla for første gang siden mai og tok bussen for første gang siden februar også! Rimelig slitsomt, men jeg overlevde. Traff Tonje på Meny før timen min, og etter timen min handla jeg noen gaver og så traff jeg Thorbjørn mens jeg venta på bussen hjem igjen. Koselig!

I dag tar jeg det bare helt med ro, og har fortsatt ikke kommet meg ut av pysjen. I kveld skal Andreas og jeg kose oss med raklett - ikke den oprinnelige varianten med smelta raklett-ost, poteter og sylta grønnsaker og slikt altså, men vår egen variant. Vi slenger ganske enkelt raklettgrillen på bordet, sammen med masse deilig mat i små skåler. I dag blir det rista brød, indrefilet av kylling, kyllinglever, hvitløk, chili, minimais, mais, spinat, ulike paprikaer, sopp, fløte, smøreost og masse deilig krydder. M-m-m!  Selvfølgelig med glutenfrie og melkefrie varianter for min del. :)

 

Dagens frokost: Eggerøre, tomater, avocado og "All Purpose"-krydder.

Har dere ei fin helg? Hva gjør dere for noe?

Sjvupp!

Sjvupp! Så var det gått halvannen uke siden forrige blogginnlegg allerede. Tida flyr! Jeg har tenkt på dere hver eneste dag, og jeg har flere ganger tenkt "NÅ skal jeg blogge!" og så har jeg satt meg ned foran PC'n og fått jernteppe, og blogginga har utgått. Visste dere forresten at det faktisk heter jernteppe og ikke hjerneteppe? Metaforens opprinnelse er fra teateret: Når jernteppet går ned, er det stengt. Et jernteppe var en brannsikker skillevegg av jern til å senke ned mellom scenen og salen i et teater i tilfelle brann. Om tanken er at man glemmer alt fordi man får jernteppet i hodet - eller at man glemmer alt på grunn av alt kaoset som gjerne oppstår under en brann, det er jeg usikker på. Personlig synes jeg det høres ut som et hyggeligere språklig bilde med et teppe over hjernen, men man får da prøve å være litt korrekt innimellom også.

 

Bildet er lånt HER.Sååå... Hva har skjedd siden sist? Forrige tirsdag hadde jeg min første time hos fysioterapauten igjen etter at han har hatt sommerferie. Han fikk lov til å jobbe litt med min supervonde rygg, og fortalte meg at jeg hadde fått en aldri så liten skiveutglidning - men visstnok ikke noe prolaps. Sånn går det når jeg har hatt litt mer energi enn vanlig i noen dager og faktisk har gjort litt mer enn bare å hvile. Jeg fikk sitteforbud (eller i det minste beskjed om å sitte så lite som mulig) og beskjed om å enten ligge på ryggen, stå eller gå - helst i ulendt terreng. Ikke ligge i ulendt terreng altså, men gå i ulendt terreng.

Dere aner ikke hvor vanskelige de rådene er å følge når man sliter med smerter og utmattelse. Takket være elendig blodsirkulasjon og fibromyalgismertene, greier jeg ikke å ligge så lenge av gangen på ryggen, og takket være utmattelsen, greier jeg heller ikke å stå eller gå så lenge av gangen. På tirsdag hadde jeg vel og merke litt energi igjen fra de gode dagene, men etter å ha stått og gått det meste av både tirsdag og onsdag, var det ganske tomt på reservelageret.

 

Bildet er lånt HER, og jeg ligner ikke engang litt på denne dama, men hun er veldig flink til å illustrere hvor jeg har vondt.

 

Tomt for energi eller ei - torsdagen brukte jeg i hovedsak til å skrive og sende en mail til min psykiatriske sykepleier, som han igjen skulle bruke for å utforme en invitasjon med saksliste til legen min, fysioterapauten min og NAV. I september skal vi nemlig ha et ansvarsgruppemøte - mitt aller første på de 2 ½ årene jeg har gått hjemme. Så nå krysser jeg fingrene for at noen dukker opp og at vi kanskje alle sammen blir litt klokere etter dette møtet. Det skal bli spennende!

Fredagen forsvant for det meste på facebook, slik dagene ofte gjør når jeg er for dårlig til å gjøre noe særlig, men for frisk til å bare ligge og sove/stirre i veggen. Da er jeg gjerne aktiv i støttegruppa som jeg er med og driver, sosialiserer litt med venner og selvfølgelig: kikker på massevis av søte, fine og/eller morsomme bilder - fortrinnsvis lolcats. Jeg elsker lolcats, og de gjør enhver middelmådig dag straks mye bedre. På kvelden kom Raymond på besøk, og han og Andreas mishandla et par ødelagte vaskemaskiner som skulle kastes slik at de blei enda mer ødelagte.

 

Bildet er lånt HER.

 

Lørdagen dro Raymond hjem (eller i alle fall til et sted som ikke var her) og Andreas leverte de mishandlede vaskemaskinene på gravplassen for ødelagte elektriske ting. Jeg var temmelig gåen, så det blei ikke engang noe særlig facebookaktivitet denne dagen. Desto mer Buffy med min kjære. Til og med middagen utgikk, og det gjorde den på søndag også, for da var jeg enda dårligere. Natt til søndag sov jeg nemlig fint lite og temmelig dårlig, for da jeg våkna og måtte snu meg etter å ha sovet en times tid, fikk jeg skikkelig karusellfølelse - og ikke på den morsomme måten. Føltes som jeg blei kasta rundt i full fart og jeg blei skikkelig kvalm og uvel. "Anfallene" fortsatte litt utover søndagen, men svakere og svakere til det til slutt ga seg og var borte på mandag.

På mandag var jeg til gjengjeld utslitt, så det blei ikke så mye aktivitet på meg da heller. Vi gikk tom for Buffy på søndagen, så på mandagskvelden blei det Prison Break. Siden middagen utgikk både lørdag og søndag, så koste vi oss med vegetarmaki på mandag istedenfor, og det var rein og skjær lykke!

 

Vegetarmaki - mmmm!

 

Tirsdag blei også en rolig dag for meg, men heldigvis hadde jeg litt mer energi, så jeg orka både å være med i butikken og å tilberede maten som skulle på grillen. Det til tross for at Andreas ikke greide å komme hjem til avtalt tid fordi firmabilen streika ca. 7 km hjemmefra og han måtte vente på Viking i to timer før han kom hjem. So close, yet so far.

Tirsdag var jeg forresten veldig glad fordi Edward-Sokrates endelig kom hjem etter å ha vært borte i fem dager - igjen. I sommer har han vært på små ferier stadig vekk, og jeg synes han i det minste kunne ha sendt et kort - kastrert hannkatt som han er og all ting. Siden jeg var så glad på tirsdag og siden det var så koselig å være ute og grille, så foreslo jeg til Andreas at kanskje vi skulle sove på terrassen den natta. Han sa ja, og sånn blei det. Ut med liggeunderlag, overmadrass, dyner og puter. Ja, og så det elektriske varmepleddet mitt da.

 

Turtelduer klare for natta på terrassen. ♥ (Og nei, det blei ikke noe slibrig action til naboenes underholdning - bare en morsom "telttur".)

 

Vi har presenning over hele terrassen for tida i håp om å holde det tørt nok til å få malt før vinteren til tross for stadige regnbyger, så det er nesten som å være i en slik teppe-hytte som alle med en minneverdig barndom forhåpentligvis har laga en eller annen gang. Selv hadde jeg ikke overnatta i en slik teppe-hytte siden jeg var 15 ½, og for Andreas sin del så var det nok mye lenger (om han noen gang har gjort det - det veit jeg faktisk ikke!), så det gjorde seg med ei natt i presenning-hytte.

 

Presenning! :D

 

Storm-Alexander (som vi forøvrig begynner å bli temmelig sikre på at egentlig er ei Ida-Alexandra) synes det var kjempestas å få være ute med oss hele natta og lå i fotenden vår og sov natta gjennom. Andreas sov også, men selv fikk jeg ikke sove noe særlig fordi kroppen var lei og underlaget i hardeste laget. Allikevel var det utrolig deilig å ligge ute i frisk luft, og jeg følte meg overraskende opplagt da jeg sto opp klokka SJU om morgenen. Det er sånn omtrent 7-8 timer tidligere enn jeg sto opp på mandag. Hehe. :)

 

Storm-Alexander slæsj Ida-Alexandra koser seg ute! :)

 

Firmabilen til Andreas var fortsatt svært syk og verkstedet hadde imponerende dårlig service, så de fikk beskjed om å holde fingrene unna slik at Andreas kunne få bilen til et annet verksted. Dagen blei en smule oppstykka med Andreas som først måtte hente noen deler i bilen på Bjørkelangen, deretter hente selve bilen på kvelden når folk var hjemme og kunne kjøre han utover (han får jo ikke kjørt to biler hjem igjen, og jeg har fremdeles ikke lappen), gjøre kontorarbeid hjemme fordi han ikke fikk kjørt rundt og gjort det han vanligvis gjør, skru ut batteriet på privatbilen vår så han hadde en backup når han skulle frakte bilen som egentlig ikke virka helt fra oss og til Elverum i dag, og så videre. En liten service måtte han uansett ut på, og uten firmabil, så blei det Volvo 850 med meg bak rattet og rød L på bakluka.

En tur på IKEA med lillebror-Bjørnar rakk vi også, selv om Andreas jobba flekkvis det meste av dagen. Lillebror-Bjørnar skal nemlig flytte hjemmefra og til Hamar i helga, for å studere så han kan bli lærer, så da trenger han jo litt stash til sitt nye hjem. Vi trengte også litt stasj til hjemmet vårt. Eller - trengte og trengte. Ønska oss er vel mer korrekt. Uansett lukta det temmelig svidd av plastkortet vårt også etter endt IKEA-vandring. Det blei nye håndklær (så kan Bjørnar få våre gamle), skuffeavdelere, en dampinnsats, nye hodeputer til meg og et par andre praktiske ting. Ikke noe pyntedilldall - bare relativt kjedelige ting, altså - men like fullt ting som gjør hverdagen hakket mer smooth enn den var før....Hadde jeg bare kommet på å ta et før-bilde! Det blei mange ganger mer praktisk og sååå mye finere i skuffene med litt system! :D

 

I dag har jeg fått svi for kjøringa og IKEA-turen i går, men det overlever jeg. Har brukt dagen på å slappe av og komme meg til hektene igjen. Har sittet litt på facebook, har øvelseskjørt opp på Aursmoen og henta fire pakker fra iHerb og i kveld/natt har jeg holdt på med dette blogginnlegget i flere timer. (Ja, jeg er vanvittig treig.) Kjenner at hjernen snart kortslutter og at det begynnet å bli på høy tid å klatre opp trappa og legge seg, men jeg skal bli ferdig med dette blogginnlegget først, slik at dere har en mil med lesestoff å våkne opp til i morra - hehe!

En av de nærmeste dagene har jeg store planer om å poste et matinnlegg igjen, for snille Cilie som blogger om fibromyalgi, helse og litt forskjellig har vært så snill å skryte av meg på bloggen sin, og da må jeg jo følge opp! Nå har jeg ikke mer på hjertet for denne gang, så da kryper jeg til sengs etter neste bilde - og så skal jeg se om jeg orker å svare på kommentarene dere har vært så skjønne å skrive til meg siden sist i løpet av morgendagen eller helga! :)


Deler av dagens iHerb-fangst! Goood natt!

Jeg er tilbake på bloggen!

Har hatt en aldri så liten uplanlagt sommerferie fra bloggen, men nå er jeg tilbake - tror jeg. Jeg har ikke vært bortreist, men jeg har rett og slett trengt en aldri så liten pause fra bloggen og diverse andre datagreier. Jeg har savna dere en hel haug og tror jeg er klar for dyst igjen nå. Jeg gir det i alle fall et forsøk, og dere som ikke allerede liker facebooksida til bloggen min kan gjøre det HER - så skal jeg i det minste prøve å holde dere oppdatert der hvis jeg plutselig forsvinner igjen. :)

Så, hva har dere gjort i sommer? Jeg har (i tilfeldig rekkefølge):

 

...Fått masse pakker fra iHerb med spennende (og mindre spennende) ting som jeg har tenkt til å vise dere etter hvert. Jeg har også fått en helt skvist pakke fra iHerb som lukta lavendelolje. Jeg sendte den tilbake til posten med et fancy skjema og posten sendte ganske enkelt hele driten tilbake til meg med beskjed om å fikse det selv.

 

Jeg har grubla på om Storm-Alexander kanskje er ei jente - og har fortsatt ikke funnet ut av det. Han (eller hun?) er forøvrig 4 måneder og 2 dager gammel i dag. Jeg har også omsider fått somla meg til å forsikre både Storm-Alexander og Edward-Sokrates i Agria, slik at vi får dekka mesteparten av veterinærutgiftene hvis de skulle skade seg eller bli syke.

 

...Jeg har begynt på en ny kalender fra Personligalmanakk! Den er enda finere enn den jeg hadde i fjor og jeg er superfornøyd. Jeg har hatt et lumskt virus på pc'n som satte den mer eller mindre ut av spill til Andreas fikk fjerna det og formatert pc'n min for meg. Jeg har sovet 24,5 av 31 timer etter å ha vært på harrytur, og jeg har tenkt på alt jeg skulle ha gjort - uten å ha fått gjort så mye av det.

 


Vi har kjøpt ny vaskemaskin til tross for at det fortsatt er garanti på den forrige, fordi vi nå har venta på service siden før 17. mai...! Takket være at Elprice er lagt ned, hadde vi heller ikke krav på å få låne en mens vi venter, og Hoover er visst treigere enn treigest til å sende delene som skal til for å få den fiksa. Den nye maskinen er helt super, og vi håper at vaskemaskinmannen snart kommer og reparerer den gamle slik at vi kan få solgt den videre til noen andre.

 

Jeg har fått meg langtidslån på dusjkrakk og krykker, og jeg har bestilt nye hudelektroder til TNSen min. Jeg har vært til GU for 3. gang på 5 måneder, og forhåpentligvis greide legen å få tak i det hun skulle denne gangen! Jeg har hatt noen ukers behandlingsfri fordi behandlere også trenger ferie. Jeg har  vært til MR-undersøkelse på Curato i Lillestrøm - og venter spent på svar (som jeg tror og håper er negative). Jeg har aldri hatt en mer asosial sommer noen sinne og har nok satt ny personlig rekord i antall timer aleine. Heldigvis finnes det telefoner og facebook, slik at selv jeg får ha kontakt med andre mennesker. :)

 

Jeg har spist massevis av jordbær, og funnet ut at verdens beste jordbær selges rett fra gård. Jeg har også spist veggis-junk og masse glutenfrie knekkebrød med hjemmelaga majones, krydder og tomater på. Jeg har ikke kjøpt noe kjøtt siden mai - da jeg bestemte meg for at jeg skulle bruke det jeg har i heimen og vente minst 6 måneder før jeg kjøpte noe mer kjøtt eller noe med kjøtt i. Jeg har også i rent raseri og rebelskhet (??) spist noe med bittelitt melk i, og det gikk ganske nøyaktig tre minutter før magen slo seg vrang.

 

En dag som jeg ikke var like rasende, men kanskje like rebelsk, så drakk jeg alkohol for første gang på mange år. Takket være fibromyalgien er jeg alkoholintolerant* og har ikke engang turt å ta meg et glass vin på flere år, siden det har vært nok til å gjøre meg dårlig i flere dager etterpå. Denne gangen gikk det tilsynelatende veldig bra. Jeg fant ut at drinksticks funker supert som blandevann, hadde det fryktelig morsomt og blei dødsdårlig og angra som en hund etterpå - så det er meget mulig at det blir ganske mange år til neste gang også. *Ikke alle med FM er alkoholintolerante, men det er ganske vanlig.

 


Jeg har handla på Supernature for første gang, og snakka om sjørøvere med kassadama der. Samme dag kjøpte vi også nytt objektiv til speilrefleksen vår og spiste på Helt Rå i Sandvika. Der var det fantastisk koselig, og maten var utrolig god! Der snakka jeg ikke så mye om sjørøvere, men jeg snakka en hel del med den hyggelige dama som serverte oss.

 

Vi har endelig kjøpt en liten radio til kjøkkenet, vi har omsider kjøpt oss puter til hagestolene som vi kjøpte for et par år siden, og vi har begynt å grunne terrassen. Det har regna mye her i sommer også, så det blir spennende å se om vi blir ferdige med grunning og maling før vinteren kommer.


Jeg har begynt i parterapi med min kjære, og håper at vi skal greie å være mer kjærester og mindre fremmede i tiden som kommer. Bildet er fra 16. mai i 2004, og i dag har vi vært kjærester i 9 ½ år. Han har jobba hele sommeren, men vi har allikevel greid å få til litt kjærestetid mellom alt det andre.

 

I forrige uke var jeg med Andreas på jobb, hvor jeg fikk øvelsekjørt nesten 40 mil og i tillegg vært sammen med ei venninne på Elverum i nesten 4 timer. På veien hjem stoppa vi og så på noen kjempedigre furutrær og tok noen bilder. Jeg hadde en fantastisk dag, og kan nesten ikke huske sist jeg har vært i så god form og greid så mye på en dag!

 


...Og i dag har jeg hatt besøk av et Bambi-kjærestepar! ♥

Oslo Vegetarfestival og Sankthans!

Forrige lørdag sto jeg tidlig opp (riktignok forsov vi oss en time) og tok med meg min kjære innover til Oslo. Da var det nemlig tid for Oslo Vegetarfestival! Jeg øvelseskjørte helt inn, men da det var på tide å tråle byen for en eller annen parkeringsplass, så tok Andreas over - da turte jeg ikke mer! Vi entra området omtrent en time etter åpningstid, og starta med å gå litt rundt i de forskjellige bodene. Det tok ikke mange minuttene før jeg allerede hadde svidd av noen kroner i boden til Norsk Vegetarforening. Jeg kjøpte et par bøker som jeg har ønska meg lenge, og en bunke med hefter.

 

"Den norske vegankokeboken" av Vilje Bech. Masse deilige veganske oppskrifter - i tillegg er mange av oppskriftene også glutenfrie! Hurra! Boka kan kjøpes HER.

 

"Raw Cake" av Caroline Fibæk. Kan kjøpes HER.

 

Diverse hefter om vegetarisme og veganisme. Kan kjøpes HER.

 

Her og der fikk vi med oss en og annen smaksprøve. Vi fikk risdrikk, soyafløte, sjokolade, te, iste og melke- og glutenfri ostekake.

 

Jeg måtte selvfølgelig også tilbringe en del av dagen ved boden til Økosjokolade, hvor jeg fikk en hyggelig prat med Anette (veganbohemen). Kjøpte med meg rismelkpulver som jeg skal teste ut i sjokolade, en haug med rå sjokolade og et par raw brownies som jeg glemte å ta bilde av.

 

Etter en runde i hallen, gikk vi ut for å finne noe å spise. Før jeg kom så langt, var jeg så heldig å treffe på en av mine desiderte favorittbloggere, Silje (siljesreise). Kjempekoselig! Fikk også hilse på Christina (veganvoff) og ei annen jente som jeg er usikker på om blogger - og i tilfelle hvor. Etter at vi hadde prata litt, bestilte jeg meg raw food tallerken med salat, pastinakkris med rødbeter, kikertboller med soltørka tomater, pesto og cashewdressing. Åååh, himmel!

 

Dessert måtte jeg selvfølgelig også ha, så jeg bestilte en tallerken med tre ulike raw kaker. M-m-m. Jeg trodde jeg skulle få en gastronomisk orgasme der og da. Det finnes seriøst ikke noe bedre enn raw kaker. Hvis ikke jeg tar helt feil, så var det Funky Fresh Foods som sto for både maten og kakene mine. Andreas kjøpte mat inne, og han fikk en gryterett og noen innbaktegrønnsaker og litt sånt som jeg glemte å ta bilde av.

 

Appelsin- og jordbærjuice måtte også til!Og så kom Ida og samboeren hennes, Pål, og vi bytta bursdagsgaver. Med tanke på at jeg hadde bursdag i januar og Ida i februar, så var det på tide, hehe. :) Jeg fikk et veldig fint maleri med ei ku på (som hun har malt selv) og en fancy penn.
Slik så uteplassen ut! Oppi et av de telta der oppe kjøpte jeg maten min.

 


Slik så det ut inne i hallen. MASSE folk! Nederst til høyre står forresten Ina (mewkid) og selger produkter fra Lush.

 


Hos Veganlife kjøpte vi denne sjokoladen som vi delte (og som for min del var aaalt for søt) og noen oster fra Teeze.

 


Klokka tre, fire og fem var vi på ulike foredrag, og her et et bilde fra det ene av dem. :)

 

Etter det siste foredraget, så var festivalen slutt - og da var det jammen slutt på meg også. Andreas måtte ta seg av kjøringa, og vi svippa innom en Meny-butikk for å hamstre litt mat. Vel hjemme mekka vi oss veggisburgere i full fart, og så hadde jeg kommet meg såpass til hektene at vi våga oss en liten tur bort til familien rett borti her på Sankthansfeiring. Var hjemme og i seng før tolv - og har i grunn stort sett befunnet meg mer eller mindre liggende/sittende siden den gang.

 

Stekusine-Malin og meg!

 

Stekusine-Malin, meg og stefetter-Caper.

 

Lillebror-Benjamin og stefetter-Casper.

Var du på Vegetarfestivalen?
Hadde du en fin Sankthans?

På tur med Stena Saga.

Helga for snart to uker siden var jeg, som nevnt tidligere, på tur med kjæresten min. For noen uker siden vant jeg nemlig et minicruise på Stena Saga! Vi er ikke akkurat ofte bortreist, så denne sjansen kunne vi selvsagt ikke la gå fra oss. For å gjøre turen enda litt hyggeligere for oss selv, valgte vi å oppgradere til en bedre lugar (Comfort Class Plus) med dobbeltseng og vinduer. Det er jeg utrolig glad for at vi gjorde, for det gjorde turen sååå mye bedre. I tillegg var det et lite kjøleskap der med to øl, to Cola, to Ramlösa og to poser peanøtter som var inkludert i prisen, og diverse andre ting som de andre lugarene ikke har. 

 

Lugaren vår og Andreas som sitter og leser. Utenfor er Danmark. :)

 

Etter litt leting sammen med min venn Google, fant jeg ut at det skulle gå helt fint for folk som ikke tåler melk og gluten å spise mat på Stena Saga,  så da bestilte vi like godt tre måltider i samme slengen - så slapp jeg å slite meg ut før turen på å lage mat som vi hadde måttet spise i lugaren. For å være på den sikre siden, så sendte jeg en mail med bookingnummeret mitt og informasjon om hva jeg ikke kan spise, og de sendte svar tilbake om at det var i orden.

Vi reiste på lørdagen, og jeg kjørte hele veien inn til Oslo - men først stoppa vi i Lillestrøm og kjøpte jordbær, sjokolade og litt frukt til turen. Var temmelig stolt av meg selv da jeg greide (og turte!) å kjøre i Oslo - tror jeg begynner å bli klar for noen kjøretimer snart nå, bare vi får råd til det. Vi parkerte og hadde for en gangs skyld god tid. Vi var blant de første som slapp inn på båten, sånn litt over kl. 19:00, og vi gikk rett opp i lugaren. Der blei vi helt fram til vi skulle spise middag kl. 21:30. Koste oss med jordbær og slappa av - var deilig å få ei rolig stund etter bilturen og ventinga for å komme inn på båten.

 

Ligger og slapper av før maten! :)

 

Da jeg skulle skifte til kjole før vi skulle gå i restauranten, røyk begge strømpebuksealternativene mine da jeg skulle ta dem på (er det mulig?!?), så da var det bare å løpe opp i shoppinga og kjøpe nye. Pusta letta ut da jeg så at de hadde - og at det var flere igjen i min størrelse. Var litt heldigere med disse, så da blei det middag i kjole slik som jeg hadde tenkt. Hehe.

Vi hadde valgt Taste buffetrestaurant, og da jeg kom opp for å spise sa jeg nok en gang ifra om mine intoleranser. Jeg fikk glutenfritt brød, og en av kokkene viste meg hva jeg kunne forsyne meg av. Dessverre hadde han nok ikke helt den nødvendige kompetansen, for det endte med at jeg blei dårlig. Ikke så rart, for dagen etter fikk jeg vite at all den stekte maten var stekt i margarin som ikke var melkefri slik som jeg hadde fått beskjed om. Siden jeg blei dårlig og var ganske sliten i utgangspunktet, gikk jeg rett tilbake på lugaren og la meg etter middagen.

 


Vinduene på lugaren vår. Utenfor er Danmark. :)

 

Sto opp igjen dagen etterpå, dusja og ordna oss, og så gikk vi opp til frokost i samme restaurant kl. 8:30. Denne gangen var jeg nøye på å presisere at det er forskjell på laktose og melkeprotein og at jeg ikke tåler noen av delene. Det viste seg at de på kjøkkenet ikke hadde fått videresendt mailen min, så de hadde ingen anelse om at jeg skulle komme. Den ene dama i restauranten, som jeg tror egentlig bare var servitør, blei helt satt ut da jeg spurte hva jeg kunne spise, og pekte på eggerøra: "Eeh, denne potetmosen er det i alle fall melk i." Heldigvis henta hun kokken, som kunne gi meg noen litt bedre svar. Han fortalte at all den stekte maten var stekt i margarin, men tilbød seg å steke opp egen mat i olje for meg. Det takka jeg selvsagt ja til, og så blei det frokost på meg også. Dessverre blei jeg dårlig av dette måltidet også - så jeg mistenker at de pølsene de påsto var melkefrie egentlig bare var laktosefrie, eller noe i den dur.

 

Frokosten min - i alle fall deler av den.

 

For at de ikke skulle bli like stressa når jeg skulle komme tilbake til lunsj, og for at det kanskje skulle være litt lettere for meg også, så sa jeg ifra om at jeg kom til å komme tilbake en gang til, og ga dem en utskrift av mailen som jeg hadde sendt og av mailen som jeg hadde fått i retur. Da ringte de kjøkkensjefen slik at jeg fikk snakke med han, og han kom opp og lovte at han skulle sette opp ei liste over ting jeg kunne spise til jeg kom tilbake. Etter frokost gikk vi en tur i Taxfree'n, men siden magen min slo seg helt vrang, måtte jeg bare gå tilbake til lugaren og legge meg igjen. Der blei vi værende fram til lunsj kl. 14:00 - da følte jeg meg heldigvis bedre igjen.

 

Vi så mange slike på tur.

 

Da jeg kom opp i restauranten igjen for å spise lunsj, fikk jeg lista som de hadde lova meg. Istedenfor å gi meg en oversikt over alt uten laktose, melkeprotein og gluten slik kjøkkensjefen hadde sagt, så fikk jeg ei liste hvor de hadde streka under alt som var laktosefritt... Det hjalp meg jo fint lite, og da jeg spurte hvordan jeg skulle vite hva som var fritt for gluten og melkeprotein i tillegg, fikk jeg til svar: "Jammen, du har vel litt kunnskap selv også?". Jo, det er akkurat det jeg har. Derfor veit jeg at det fint kan gjemme seg både gluten og melkeprotein i de ulike rettene deres uten at det synes, og jeg veit også at pastasalaten dere har streka under at jeg kan spise - den inneholder gluten. Jeg blei ikke noe klokere, og jeg var redd for å bli dårlig nok en gang, så jeg endte opp med ett eneste glutenfritt rundstykke med noen reker på.

Da jeg gikk for å hente meg noen bær fra dessertbordet (det og fruktsalat var det eneste der jeg kunne spise), kom en av dem bort til meg og sa: "Vi har glutenfrie kaker, vil du ha det?" Jeg blei hoppende glad, og svarte: "Ja, hvis de er uten melk også, så!" :D Det var de - det var kjeks fra semper, en type med sjokolade og en med karamell. De inneholder jo sukker, som jeg vanligvis heller ikke spiser, men jeg hadde bestemt meg på forhånd for å se bort ifra det når jeg skulle på tur - det får jo være måte på hvor vrang jeg skal være. Hehe. Så selv om maten på turen i bunn og grunn var en begredelig opplevelse for min del, så hjalp det definitivt på humøret mitt at jeg fikk dessert - jeg som alle andre.

 

Desserten min!

 

Etter lunsj, så var det tilbake på lugaren igjen og slappe av litt. Pakka ferdig tingene våre, og satte dem klare ved døra. Måtte være ute av lugaren klokka fire (men bagasjen kunne stå), så da gikk vi opp i Pure Nordic Spa, hvor vi hadde bestilt inngang. Herre Gud, så glad jeg er for at vi gjorde det! Da vi skulle bestille reisa og jeg så at vi måtte være ute av lugaren klokka fire, og ikke var i land før halv sju, så vurderte jeg faktisk å droppe hele turen, for jeg skjønte ikke hvordan jeg skulle holde ut to og en halv time med folkemengder og masse støy - formen min er ikke helt der for tida. Så fant vi ut at vi kunne jo være i Spaområdet i det tidsrommet, og vips! så var turen redda. Det var ikke så mange der oppe, og vi slappa av og kosa oss i utendørs boblebad, varme basseng innendørs, opplevelsesdusjer med lukt, lys og lyd og i varme stoler med panoramautsikt. Det var fantastisk. En perfekt avslutning på turen!

 

Flere som er ute på tur. :)

Kommer snart tilbake.

Var på tur med kjæresten min i helga. ♥ Trenger en aldri så liten "time out" før jeg har krefter til å blogge om det - men jeg kommer snart tilbake. Nå er det snart time hos fysioterapauten, og så får vi se om det kanskje blir skikkelig blogging i kveld eller i morra. ;) Enn så lenge får dere greie dere med dette lille livstegnet og bildene jeg så på facebook i dag som passa så godt - hehe!

 Håper dere har en fin tirsdag! :)

Tomt og ensomt i senga - i natt igjen.

Jeg burde absolutt gå og legge meg - før jeg sovner her jeg sitter. Senga er å foretrekke, selv om jeg må sove der aleine for 6. gang på 11 netter. Andreas er nemlig borte i natt også - denne gangen er han vakt på et overnattingsarrangement for klassen til stesøster-Madelen. Er han ikke snill, vel? :) Jeg fatter i grunn ikke hvorfor jeg fortsatt er våken - jeg antar at jeg er sympativåken. Dessuten er døgnrytmen min litt så-som-så etter ei uke hvor jeg har vært mer eller mindre sengeliggende. Og så kan det nok ha noe med den skjønne kattungen som ligger ved siden av meg og sover og er så skjønn som det går an. Jeg kunne selvfølgelig tatt han med meg opp i senga, og kommer antakelig til å gjøre det ganske snart - men det har som regel den konsekvensen at lille-trøtte-kattungen forvandles til hypre-våkne-"hva-i-all-verden-er-alt-dette-"-kattungen og at det ikke er så lett å sove allikevel.

 

Sovepus. ♥

 

Formen har så smått begynt å bli litt bedre, og jeg håper det fortsetter den veien, for til helga har jeg planer av det romantiske slaget. Det er ikke akkurat noe jeg har alt for ofte, så jeg krysser fingrene for at kroppen vil spille på lag med meg til helga, slik at jeg kan kose meg sammen med min kjære. 

I dag har jeg vært hos fysioterapauten, og har fått både massasje, laserbehandling, kinesiotape over skuldrene og triggerpunktsplaster på kjevene. Til en forandring ikke knæsj rosa, knall blå eller svart kinesiotape, men hudfarga! Hurra! Triggerpunktsplastrene er jo ikke akkurat kjempediskré, men de skal tross alt bare sitte på til i morgen.

 


Rutenettet i ansiktet er det ene triggerpunktsplasteret. Kinesiotapen kan dere så vidt se. Den synes selvfølgelig bedre i virkeligheten enn på bildet, men det er ingenting i forhold til de jeg vanligvis får.

 

I dag var også min første dag med drosje til og fra fysioterapibehandlinga, og du verden! For en forskjell! Istedenfor å krasje på sofaen da jeg kom hjem, og bli liggende der resten av dagen og kvelden (og dagen etter), så kunne jeg faktisk sette meg i bilen da Andreas kom hjem, øvelsekjøre til Bjørkelangen, ta en tur på biblioteket, Cubus og apoteket og kjøre hjem igjen.

 

Jeg greier aldri å bestemme meg for bare en eller to... ;)

 

Jeg har svidd av en hel formue på apotekvarer og egenandeler i dag. Frikortet mitt har ikke kommet enda, men det kommer forhåpentligvis snart. I dag var det nemlig tvingende nødvendig med noen nye astmamedisiner til den nette sum av drøye 400 kroner (!!) - og i tillegg kom jo egenandelene på pasientreisene på totalt 260 kroner. Jeg blir helt svett.

Som om ikke det var nok, har jeg bestandig (i alle fall de siste 12 åra, og helt sikkert før det også) slitt med bruxisme, altså at jeg skjærer tenner og biter tennene sammen når jeg sover. Jeg hadde en gang ei bittskinne, men jeg beit den i stykker og har ikke tatt meg råd til å få tilpassa noen ny etterpå. Den siste halvannen uka har jeg vel nesten bitt tennene mine i fillebiter og det gjør så vondt at jeg blir småsprø. Siden jeg ikke har råd til å gå til tannlegen med det første, bestemte jeg meg for å prøve en slik bittskinne fra apoteket som en kan tilpasse selv. Gikk til innkjøp av en i dag, og håper på det beste. Det skulle være så lekende lett - men HAHA. Nå har jeg prøvd 5 eller 6 ganger og jeg har fortsatt ikke fått det helt til. Vel - jeg får prøve igjen i morra, og satse på at jeg får det til da. Den siste gangen jeg prøvde blei i alle fall mer vellykka enn de første gangene, så jeg er vel på rett vei. Jeg håper at det funker, for sånn det er nå, så kvier jeg meg for å sove.

 


Bildet er lånt HER.

 

Neeei - nå får jeg vel avslutte og gå og legge meg, selv om det frister mye mer å sitte her og "småprate" med dere. Problemet er bare at nå er jeg så trøtt at hjernen mer eller mindre har kortslutta, hehe. God natt, folkens!

Slik har den siste uka vært. :)

Den siste uka har jeg vært nærmest i koma, så selv om jeg har hatt store planer om det hver eneste dag og har hatt all verdens med tid til å gjøre det, så har jeg ikke fått blogga noe mer etter mandagen. Men, nå er jeg her, så smil og vær glad!

Forrige uke blei mildt sagt litt mer krevende enn jeg hadde trodd. Misforstå meg rett - jeg hadde ei super uke (!!!), men det har sin pris i ettertid. Jeg fikk susa meg til å gjøre litt husarbeid på fredagen selv om jeg egentlig burde ha ligget i senga og lada batteriene, og på lørdagen fortsatte jeg. Rydda og støvsuga og tørka støv og greier - det er ikke så ofte jeg gjør slikt lenger, hehe. Bakte et par kaker til konfirmasjonen til lillebror-Magnar, var en tur i butikken, laga waldorfsalat, hjalp mamma og dem å pynte på bedehuset og tok imot lille Storm-Alexander. Hadde tenkt å lage et par rå kaker også, men verken tid eller energi strakk til, så det blei med ei eplekake og ei sjokoladekake, uten melk, gluten og raffinert sukker - så klart. :)

 

Her ser dere eplekaka og sjokoladekaka jeg bakte. :)

 

På søndagen var det dags for konfirmasjon, og jeg svevde gjennom dagen på viljestyrke, adrenalin, endorfiner og smertestillende. Utrolig nok holdt jeg ut helt til siste slutt, til tross for fire dager på rappen med mye mer aktivitet enn jeg vanligvis har. Jeg var seriøst redd for at jeg ikke skulle greie å komme i det hele tatt da jeg la meg på lørdag, så jeg var utrolig glad og letta da det gikk så fint. Jeg tror jeg kan takke triggerpunktsinjeksjonene jeg fikk ei uke tidligere for at det gikk så bra som det gjorde. :)

Selskapet blei holdt på bedehuset, vår nærmeste nabo. Vi var 39 stykker om jeg ikke tar helt feil, og det kom folk fra fjern og nær. Jeg koste meg masse, og det var som vanlig hyggelig å se igjen slekt som jeg ikke ser så alt for ofte. Lillebror-Magnar underholdt oss med pianomusikk, og jeg blei så stolt og imponert over lillebror-Magnar som er så superflink at jeg fikk gåsehud. Supermann-mansjettknappene som han fikk av oss, er i aller høyeste grad kledelige. Etter at de fleste hadde reist hjem og bedehuset var rydda, dro vi bort til mamma og dem og var der i noen timer - med god underholdning av lille nevø-Dennis som stabba rundt som en spirrevipp og sjarmerte alle i senk.

 


Lillebror-Magnar. ♥

 

På mandagsmorgenen dro Andreas avgårde på jobb, og overlot meg og kattene til oss selv helt til i gårkveld! På tirsdag hadde fikk jeg et lite besøk av lillebror-Benjamin som ville leke med kattungene, og et hjemmebesøk av den psykiatriske sykepleieren som jeg helt hadde glemt oppi alt sammen. Ellers har jeg tilbragt hele uka i senga og i sofaen, med Frida-Elvira og Storm-Alexander løpende rundt meg som to virvelvinder. Særlig den ene dagen var de helt ville der de løp rundt meg i sofaen, med klørna ut. Stoffsofa + syntetiske tepper + katteklør = statisk elektrisitet. Og hvor fyker mini-lyna? Jo, rett inn i meg, så klart. AUAUAU.

 

Selv om kattunger er underholdende når de er våkne, blir jeg ikke akkurat lei meg når de ser sånn ut heller.

 

I gårkveld kom endelig Andreas hjem, og etter en sein tur på butikken, blei det hamburgere (veggisburger for min del) og pommes frites etterfulgt av Sørlandschips - alt akkompagnert av "Sjakalen" på Blu-Ray. Vi la oss alt for seint, og Andreas trodde visst at han skulle dø litt da han satt i senga i dag tidlig og visste at han måtte opp. Han hadde nemlig meldt seg på et sykkelløp som var i dag, så han var ute av huset før åtte. Etter ei laaang arbeidsuke og alt for lite søvn, så virka det ikke som om det var det som frista mest, men han kom seg avgårde. Jeg derimot, sov videre ei stund til.

Nå har Andreas endelig kommet hjem, og jeg har brukt en hel evighet på dette blogginnlegget. Nå er det nok på tide at jeg avslutter, får meg litt mat og tilbringer litt tid sammen med min kjære. Det blir film i kveld også, "The Punisher - War Zone" på Blu-Ray. I morra tror jeg det blir en usedvanlig rolig dag, og forhåpentligvis finner Edward-Sokrates ut at han skal ta seg en tur hjem i løpet av helga. Han forlot meg nemlig på tirsdag og siden har jeg ikke sett han. Mistenker at han er lengre oppi bekken her og koser seg med å fange salamandere, men nå synes jeg det er på tide at han kommer hjem og forteller oss at alt er bra. Jeg trodde ikke kastrerte katter skulle dra på ferie på egenhånd, jeg?

 

Koseklump - jeg savner deg!

Håper dere har ei fin helg! :)

Mangler både energi og ro i ræva. ;)

Har du det noen ganger slik at du er for trøtt og sliten til å greie å gjøre noe - men samtidig er for oppsatt på å gjøre noe til at du greier å hvile? En slik dag har jeg i dag. Jeg går rundt meg selv og får ikke gjort noe som helst, men samtidig har jeg ikke ro i kroppen til å gå og legge med nedpå litt heller.

Jeg hadde litt energi et par dager denne uka her, og som vanlig greide jeg ikke helt å se meg berga. Etter å både ha gjort litt husarbeid, bakt kake, hatt besøk av et par hyggelige damer som jeg har blitt kjent med her i bygda (Renate og Veronica), vært borte hos familien en tur, hatt besøk av ergoterapaut og av lillebror-Benjamin på bare to dager - så er jeg temmelig tappa i dag. Ikke så rart kanskje, dette er jo mer aktivitet på to dager enn jeg vanligvis har på et par uker. Jeg har hatt det så fantastisk bra!

Andreas er i Vestfold for å hjelpe faren sin med å flytte, og kommer ikke hjem før i morra. Siden lillebror-Magnar skal konfirmeres på søndag, så blei jeg hjemme for å lade batteriene til det. Problemet er bare at det ser ut til at batteriladeren er litt defekt, og så langt blir batteriene bare flatere og flatere. De gode dagene har gitt meg fornya motivasjon og rastløshet, og jeg har så skrekkelig mye jeg har lyst til å gjøre: Rydde kjøkkenet, tørke støv, støvsuge, legge på plass tøy, vaske gulvene, vaske badet, rydde hobbyrommet og soverommet, lage meg noe godt å kose meg med i kveld, lage ei raw kake til konfirmasjonen, gjøre klart til å bake flere kaker i morra og så videre. Lista fortsetter i det uendelige. Dessuten kunne jeg egentlig tenkt meg å dra bort til mamma og dem og være sammen med familien hele helga, for de har huset fullt av mange av mine kjære slektninger, og jeg er så innmari selskapssyk. Konfirmasjonen skal være i bedehuset rett ved siden av huset vårt, så jeg får vel litt selskap i morra når de skal bort og gjøre klart.

I morra når Andreas kommer hjem, skjer det forresten noe veldig spennende her hjemme som jeg har ønska meg i to år og gleda meg til i tre uker nå. Jeg vil ikke fortelle dere hva helt enda, men jeg lover dere: Bilder og blogginnlegg kommer så fort jeg har tid og krefter til det!

Enn så lenge så skal jeg ta meg noe mat, og etterpå se om jeg greier å enten få gjort noe - eller få sovet. Nå begynner det jo snart å bli så seint at jeg kan legge meg for kvelden også - og heller stå opp til skikkelig tid i morra.

 

Jeg skulle ønske at jeg var like god til å slappe av som denne søtingen her. ♥
Da hadde jeg nok fått gjort mye mer av det jeg har lyst til å gjøre!

Bildet er lånt på We♥it, HER.

Sjenerte orrfugler, trassete kattunge og annet som livet bringer med seg.

De gode dagene jeg fortalte dere om tok raskt slutt, og derav den heller labre aktiviteten på bloggen i det siste. Det trafikale grunnkurset jeg var med på i april tappa meg helt, og jeg har ikke gjort så veldig mye annet enn å sove, hvile og møte opp til de ulike behandlingene mine de siste ukene. Derimot er jeg er et lite skritt nærmere å ta billappen, så det er verdt både en og to og tretti nedturer i formen om jeg bare kommer meg gjennom det til slutt. 

I det minste har jeg kunnet kose meg med en film i ny og ne, og det får dagene til å gå litt lettere når jeg er dårlig. Nå har jeg mast flere ganger om dette, men for dere som kanskje ikke har fått det med dere, så er jeg en Buzzador. Det vil si at jeg får prøve ut ulike produkter/tjenester mot at jeg forteller om det til folk. Akkurat nå er jeg med i min første kampanje, og skal teste ut LOVEFiLM i to måneder - nå har jeg bare noen få dager igjen. LOVEFiLM er ei nettside hvor en kan leie filmer og spill. En får det levert i posten, og sender det gratis tilbake i en returkonvolutt som følger med. I tillegg kan en med det abonnementet jeg prøver ut, streame et ubegrensa antall filmer direkta fra nettsida deres. Helt genialt! Hvis dere også vil prøve det gratis i to måneder (18 års aldersgrense!), så gå inn på LOVEFiLM.no og bruk koden "van1203" når dere registrerer dere. Hvis dere ikke vil fortsette når gratisperioden er over, melder dere dere bare ut før perioden er omme. Det er ikke noe bindingstid eller noe som helst.

 

En av filmene jeg har sett i det siste. Bildet er lånt HER.

 

Selv om energien har vært på bunnen i det siste, takka jeg ja til et uvanlig tilbud jeg fikk for et par uker siden, og forrige torsdag pakka jeg sekken og blei med ut i skauen på orrleik! Det var den psykiatriske sykepleieren min som inviterte meg, og det var vel et slags lavterskeltilbud via kommunen. Jeg takka ja og hadde med meg Andreas. Vi var seks personer til sammen - en koselig liten gjeng. Det var heldigvis ikke langt å gå - kanskje 5-600 meter. Kvelden tilbragte vi rundt et bål, og jeg koste meg i massevis. Da klokka var rundt tolv, la vi oss til å sove i gapahuken. Dessverre slo hele kroppen min seg vrang, så jeg lå og vrei meg i smerter i 7 timer og fikk ikke sove et sekund - jeg som vanligvis sover så godt når jeg er ute.

Da klokka var sju, pirka jeg Andreas på ryggen og fikk ynka frem et "Jeg er så dååårlig" og da sa han "Da drar vi hjem", og så heiv han seg rundt og fikk pakka oss sammen. Hvordan jeg greide å gå ned til bilen forstår jeg ikke, men det gikk da på et vis, og jeg rakk akkurat å komme hjem før magen eksploderte (takk, alle makter). Det tok over to timer før jeg i det hele tatt greide å gå opp trappa så jeg fikk lagt meg i senga. Hele fredag, lørdag og søndag lå jeg rett ut, og på mandag var jeg fortsatt så dårlig at jeg ikke greide å komme meg til legekontoret slik jeg skulle. Jeg fikk forresten ikke sett noen orrfugl, men derimot hørte vi dem både på kvelden og rundt klokka halv fire om morgenen. Jeg har aldri vært med på noe lignende, så jeg synes det var kjempegøy med en ny og annerledes naturopplevelse, selv om moroa tok brått slutt for min del.

 

Det er meg dere ser i hjørnet på bildet, og de andre har jeg sladda i tilfelle de ikke vil bli kjendiser på bloggen min. ;) De hang opp tak over bålet, slik at vi kunne sitte tørt selv om det var regnvær.

 

På tirsdag hadde jeg hjemmebesøk av den psykiatriske sykepleieren min igjen, og så hvilte jeg meg fram til kvelden slik at jeg orka å øvelsekjøre opp til Aursmoen for å hente noen pakker fra iHerb og ta en liten snartur til mamma og dem. På onsdag hvilte jeg også mesteparten av dagen, for på ettermiddagen trengte jeg energien min til turen vi tok over svenskegrensa. Vi trengte et par ting på apoteket, mat til 17. mai, bensin og litt småtteri. Det blei ikke noen storhandel denne gangen, for det tillot ikke verken formen eller lommeboka, og det var det for så vidt ikke noe behov for heller.

 

Her er noe av det jeg hadde bestilt fra iHerb - en bodylotion med glitter, fotkrem, pulver til å lage "leskedrikk" av, barberkrem, erteprotein med sjokoladesmak og en vareprøvepakke med ulike søtninger fra Wholesome Sweeteners.

 

Ellers så var Frida-Elvira 15 uker på onsdag, og hun har virkelig kommet i trassalderen. Hun raser rundt her villere enn noen sinne, og hun driter i hva hun får lov til og ikke. Hun er fortsatt for lita til at vi vil slippe henne løs ute, så på onsdag satte jeg på henne sele og bånd, og hun fikk gå på sin første oppdagelsesferd ute i hagen. Hun syntes overraskende nok at det var helt greit å gå med bånd, og hun fantes ikke redd eller nervøs ute i den store verden. Hun ville se og snuse på alt. Edward-Sokrates synes også at det var kjempestas at Frida-Elvira var ute, men han synes at det var litt rart at hun gikk i bånd. Etter at hun fikk ut på onsdag, har hun blitt helt ram på å snike seg ut så fort vi åpner døra, så nå må vi være enda mer på vakt en før. Hun sitter i vinduskarmene og mjauer og vil ut og leke, så det har blitt en tur ut både i går og i dag også.

 

Slik står Frida-Elvira når hun drikker vann. Hihi. ♥

 

I går var det 17. mai (Gratulerer med dagen, dere!), og siden energinivået mitt er heller sårbart for tida, så bestemte Andreas og jeg oss for å ta det rolig hjemme fram til vi skulle til mamma og dem og spise middag og kaker på kvelden. Jeg sov nesten til elleve, spiste en lang og koselig frokost sammen med Andreas, og brukte dagen til å dusje, ordne meg, bake eplekake, steke ytrefilet av svin og lage tzatziki i et passe tempo. Deilig! Klokka sju reiste vi bort til mamma og dem, og der koste vi oss med deilig middag: Ytrefilet av svin, kjøttboller, grønnsaker, bakte poteter, kryddersmør og tzatziki. Etter middag var det kaker, og plutselig var det seint og på tide å komme seg hjem.

 


M-m-m, deilig soyalatte til 17.mai-frokosten!

 

I dag har jeg tatt det ganske rolig. Jeg priser meg lykkelig for at jeg var flink til å prioritere i går og ikke pusha meg til å være med på for mye greier, for da slapp jeg å bli så innmari dårlig i dag. Jeg har fått vaska litt klær (det var på høy tid) og har kost meg i hagen sammen med kattene. I dag satte jeg sammen tre bånd til Frida-Elvira, slik at hun fikk løpe litt mer, og det satte både hun og Edward-Sokrates pris på. :)Frida-Elvira og Edward-Sokrates. ♥

 

Nå har Andreas endelig kommet hjem fra jobb, så da avslutter jeg her, til fordel for en slapp fredagskveld med min kjære. God helg!

Gode dager. :)

Endelig har jeg noen gode dager, etter en laaang periode hvor jeg har vært veldig dårlig. Formen er fortsatt ikke bra, men den er helt grei, og det er akkurat nok til at jeg greier det jeg skal greie denne uka uten at det blir helt pyton. Nå har jeg fullført 2 av 4 dager på Trafikalt Grunnkurs sammen med lillebror-Bjørnar, og det har faktisk gått over all forventning. Jeg øvelsekjører en halvtime til og fra, og så er det tre timer undervisning. I går kjørte jeg i tillegg to timer ekstra etter at kurset var ferdig, for vi måtte til Sverige og fylle tanken. (Vi kjører ikke helt dit bare for å fylle vanligvis, men nå som jeg øvelsekjører, så gjør vi det.) Taktikken min for å greie dette, er at jeg ikke gjør noe som helst annet, bortsett fra det helt nødvendige - som å stelle meg + lage og spise mat. Når jeg er hjemme mellom slagene, så sover og hviler jeg så mye jeg kan, og jeg håper at det redder meg fra den verste smellen når kurset er overstått.

 

Wee, jeg skal ta lappen! =D

 

Jeg skjønner ikke helt hvorfor formen plutselig er på opptur, men jeg er veldig takknemlig for at livet endelig byr på litt lettere dager igjen. Jeg begynte å bli temmelig motløs, lei og dessuten redd for at jeg ikke skulle greie å delta på kurset, så timingen var i alle fall perfekt. Det er så herlig! Selv om jeg ikke er helt sikker, mistenker jeg sterkt at det har mye med maten å gjøre - etter 3 dager tilbake på smoothies og normale middager istedenfor all denne brødmaten jeg har spist de siste ukene, så har jeg allerede gått ned 2 av de 6-7 kiloene jeg har gått opp, og det var etter en dag tilbake på mitt "vanlige kosthold" at ting begynte å snu. Nå håper jeg at jeg greier å holde meg til dette fremover, istedenfor å ty til lettvinte løsninger som egentlig ikke er så mye mer lettvinte når jeg bare får tenkt meg litt om. Frokosten i dag blei i alle fall jordbærsmoothie. Straks skal jeg sette i gang og lage Quorn-gryte (noe a'la denne) som skal holde til både i dag og i morra (=energiøkonomisering!), og så bærer det innover på kurs igjen.

 

Dagens frokost. Mmmm.

Har du gode dager denne uka?
Hva pleier du å gjøre for å føle deg bedre hvis dagene ikke er så bra?

Så var det helga igjen. :)

Denne uka har gått skrekkelig fort - jeg veit nesten ikke hvor den har blitt av. Nå er det allerede helga igjen, og på tide med et livstegn på bloggen. Det har ikke skjedd så skrekkelig mye spennende denne uka heller, men litt spennende har det jo vært. Liker jeg å tro, i alle fall.

På mandag hadde min lille elskling, Edward-Sokrates bursdag. Han blei to år gammel, og han er så nydelig som det går an. Åååh, jeg elsker min lille pusekatt! ♥ Han brukte bursdagen på å være ute å leke for seg selv, leke inne med Frida-Elvira, spise mat, kose og drikke "kattemelk". Alt i alt tror jeg han var ganske fornøyd.

 

 

På mandag var jeg også ute og øvelsekjørte litt. Andreas ville nemlig til Årnes og vaske bilen, så da kjørte jeg - som jeg nesten alltid gjør for tida når bilen skal brukes. Bensin er dyrt, så jeg må klore til meg all den treninga jeg kan få på de turene som vi uansett ville ha tatt. Mens han vaska bil, benytta jeg kvarteret jeg hadde til overs på å begynne på brevet til Jenny. Så kjørte vi litt rundkjøringer, og så bar det hjem. Hjemme løste jeg litt kryssord (hjernetrim er bra for gamle damer som meg) og fortsatte på brevet til Jenny.

På tirsdag var det en fryd å hente posten. Da fikk jeg nemlig pakka som jeg bestilte fra Greenspirit forrige helg! Jeg har hatt lyst til å kjøpe meg litt sminke derfra i et års tid, men har ikke tatt meg råd til det. Nå var det såpass skrantent i sminkeskuffen at det var på høy tid med litt påfyll - det er jo greit å ha i alle fall en foundation og en maskara i det minste, selv for meg! Jeg slo på stortromma og kjøpte meg både maskara, mineralfoundation, solpudder (for første gang i mitt liv!), kohl (også nytt for meg) og begge "Discovery" settene med Acorelle parfymer. Jeg er kjempefornøyd! Ingen av disse produktene er testa på dyr og de inneholder naturlige, økologiske ingredienser. Kan ikke bli så mye bedre, med andre ord! :)

 

 

Da Andreas hadde kommet hjem fra jobb, kjørte vi en tur til Lillestrøm. Han måtte en tur på Biltema, og jeg ville en tur på Change. Der hadde de ikke en eneste BH i min størrelse denne gangen heller, og det er omtrent klin umulig å få tak i noe som helst. Jeg trenger seriøst å gå ned i vekt slik at jeg får litt mindre pupper å drasse på - for 75J/75K er ikke veldig lett å få tak i her i Norge... Sukk... Men, men, jeg fikk i det minste kjøpt ei truse som matcher en av de to eneste BHene jeg har som faktisk er i min størrelse. Det er jo ikke værst bare det.

På onsdag skreiv jeg ferdig brevet til Jenny, og så laga jeg kjøttkaker i brun saus til middag for første gang på flere år. Jeg fatter ikke hvorfor jeg gjør det så sjelden - det er jo så godt! Det tar riktignok ganske lang tid der og da, men jeg brukte ikke mer enn halvannen time i slow motion på å lage nok kjøttkaker til 3 middager - så det er jo ikke så skrekkelig ille egentlig. Godt var det nå i alle fall, og det var en fornøyd samboer som kom hjem til kjøttkakemiddag. :) Kvelden brukte jeg til å svare på brevet fra Ann Helen.

 

 

Torsdagen starta grytidlig, og ikke særlig bra. Jeg våkna nemlig opp med skrekkelig vondt i magen og det blei bare verre og verre. Jeg var skikkelig dårlig i noen timer, men så blei jeg bedre igjen. Jeg mistenker at jeg blei matforgifta kvelden i forveien - jeg tror ikke brødet jeg spiste var helt som det skulle. I alle fall gikk det over på under en dag, så i dag er jeg helt fin igjen. Phu!

I dag har jeg lest litt i krimboka jeg holder på med for øyeblikket, "Straff" av Birger Baug. Har vaska en hel masse klær, og ellers har jeg ikke gjort stort. Har ikke krefter og ork til noe som helst - det tok på å være så dårlig i går. Da passer det bra at vi fikk nye filmer fra LOVEFiLM i dag - "Underworld - Evolution"  og "Underworld - Rise of the Lycans". Greit å ha litt underholdning til helga! :D

 

 

For dere som kanskje ikke har fått det med dere, så er jeg en Buzzador. Det vil si at jeg får prøve ut ulike produkter/tjenester mot at jeg forteller om det til folk. Akkurat nå er jeg med i min første kampanje, og skal teste ut LOVEFiLM i to måneder. Det er ei nettside hvor en kan leie filmer og spill. En får det levert i posten, og sender det gratis tilbake i en returkonvolutt som følger med. I tillegg kan en med det abonnementet jeg prøver ut, streame et ubegrensa antall filmer direkta fra nettsida deres. Helt genialt! Hvis dere også vil prøve det gratis i to måneder (18 års aldersgrense!), så gå inn på LOVEFiLM.no og bruk koden "van1203" når dere registrerer dere. Hvis dere ikke vil fortsette når gratisperioden er over, melder dere dere bare ut før perioden er omme. Det er ikke noe bindingstid eller noe som helst.

Ellers så er det ikke måte på hvor snille folk er med meg for tida. Jeg har fått smykkeanheng fra Tante Jul, sminkespeil fra Irina, pulsvarmere fra Anette og Merete, og i dag fikk jeg jammen en håndkrem og et finfint uglekort med en koselig hilsen på fra Linda. Og det er ikke en hvilken som helst håndkrem - men favoritthåndkremen min. Åååh, lykke!

Håper dere har en fin fredagskveld!

De siste dagenes begivenheter.

Hvordan går det med dere, alle sammen? Her går det litt opp og ned for tida. Jeg er inne i en veldig dårlig periode når det gjelder smerte- og energinivå, men stort sett greier jeg i alle fall å holde motet og humøret oppe. Jeg orker ikke så skrekkelig mye for tida, men jeg prøver å utnytte det lille jeg har av energi til det fulle og akseptere at jeg rett og slett trenger mer hvile en periode. Jeg har liksom ikke helt fått henta meg inn igjen etter at jeg var på Lillehammer, for det har vært noe hele tida: legetimer, behandlinger, injeksjoner, blodprøver, Ella som døde fra oss, ny kattunge (jippi!) og så videre.

I påska greide jeg dessuten å ramle ned trappa og slå meg halvt forderva, så det var jo virkelig et sjakktrekk. Jeg sklei og blei liksom "kasta" opp i lufta, før jeg landa på skrå med rumpa og deler av ryggen på kanten av et trappetrinn og raste nedover nedover til "svingen" i trappa. Jeg har fortsatt et digert blåmerke på rumpa, men det har begynt å blekne. I går var jeg hos fysioterapauten og fikk rosa kinesioteip, massasje og laserbehandling - så det hjelper nok noe på spenningene jeg pådro meg i fallet. :)

 

Siden jeg ikke vil vise fram blåmerket på rumpa mi til "hele verden", så får dere heller se en annen blåveis. Dette nydelige bildet tok min kjære på hytta i påska.

 

Til tross for et heller labert energinivå, så har det da blitt litt koselige opplevelser i det siste også. Vi har jo fått oss en liten kattunge som sprer latter og glede rundt oss, og det er så koselig å se at hun og Edward-Sokrates har blitt så gode venner allerede. I påska hadde jeg overnattingsbesøk av Linn Kathrin et par dager mens Andreas var oppe på hytta og jobba med veden til neste vinter sammen med familien min. Vi hadde store planer om å skrive brev og sånn, men vi var så slitne begge to at vi knapt orka å snakke med hverandre. Koselig var det allikevel, og jeg hadde to kjempefine dager!

Jeg var med en liten tur opp på hytta på søndagen - da satt vi bare og spilte kort og skravla noen timer før vi dro hjem igjen. På mandagen hadde vi besøk av Martin og Thomas, og i motsetning til i påska i fjor, så fikk de både mat og drikke denne gangen. :) Innimellom er jeg ute og øvelseskjører litt også, og det går stadig fremover. Nå skal jeg og lillebror-Bjørnar snart delta på trafikalt grunnkurs, så da kan han bli med ut og øvelsekjøre etterpå han også.

 

Nylig lånte Blu-Ray fra Lovefilm. :)

 

Ellers så har det blitt veldig mye filmtitting i det siste - abonnementet fra Lovefilm som jeg tester ut skal virkelig testes ut (jeg er en buzzador - les mer HER). I går så Andreas og jeg "Blood Diamond" på Blu-Ray, og den anbefales virkelig. Den er ganske brutal, og en får ikke særlig lyst på diamantring etterpå. Det gjorde i alle fall ikke jeg.

I helga har jeg ikke mange planene annet enn å slappe av og samle krefter. Hadde egentlig planer om en tur til byen i dag, men det utgikk siden formen er så dårlig. Da er det bedre å prøve å kose seg litt her hjemme. ♥

 

Frida-Elvira og jeg slapper av i sofaen. :)

God helg!

Nå slipper jeg å fryse på pulsen noe mer! :D

28. mars frøys jeg noe så skrekkelig på pulsen. Det var ikke det at dette var noen ny opplevelse, men akkurat denne dagen fikk jeg det for meg at det var en viktig ting å dele på facebook. Derfor skreiv jeg denne statusen:

"Jeg ønsker meg pulsvarmere, slik at jeg slipper å fryse slik på pulsen min. Hvis noen av dere som har håndarbeidskills plutselig lager noen til meg, sånn bare fordi dere er snille og fordi dere synes at jeg er så snill, så blir jeg veldig overraska og veldig glad. Kanskje til og med så glad at jeg feller en tåre eller to i ren rørthet. ?"

Selv om jeg har mange snille folk på facebookvennelista mi, hadde jeg i grunn ikke trodd at statusen min skulle bli lagt merke til - og langt mindre bli tatt på alvor. Der tok jeg grundig feil, for i går lå det ikke bare én, men TO pakker til meg i postkassa.

 

Søte, snille Anette hadde strikka disse deilige pulsvarmerne til meg i myk merinoull.

 

Og søte, snille Merete hadde strikka disse fine pulsvarmerene i ull.

Tenk, så heldig jeg er!

Og tenk, så bra at de hadde strikka to forskjellige typer, til og med!

 

Slik ser de ut på mine bleike, kalde armer.

 

Mmm, deilig.

Pulsvarmere er som kosesokker - en kan aldri få nok. Så jeg er glad for at jeg fikk to par, for jeg hadde ingen fra før.

Tenk, så snille mennesker det finnes her i verden. ♥

Karriere som nålepute?

Hvordan går det med dere, kjære blogglesere? Jeg har det kjempefint, men er rimelig sliten etter oppholdet på Lillehammer - og det hjalp vel ikke akkurat at jeg tok meg slik ut forrige onsdag heller. Heldigvis får jeg i det minste litt mental energi av det fine været vi har for tida.

Jeg har ikke gjort så skrekkelig mye siden sist, men jeg kan da fortelle dere om det som faktisk har skjedd. Jeg er jo verdensmester til å fortelle mye om lite. ;) På fredag hadde jeg hjemmebesøk av psykiatrisk sykepleier. Det er noe jeg begynte med i januar, og han er her ca. hver 3. uke for å prate litt med meg. Vanligvis kommer folk til han, men siden jeg sliter slik med utmattelse, kommer han til meg. Det er kjempefint - så har jeg litt mer utbytte av det.

 

Bildet er lånt på We♥it, HER.

 

Denne gangen kom vi tilfeldigvis inn på dette med regelmessige måltider, fast døgnrytme og regelmessig aktivitet/hvile. Jeg blei en smule engasjert, for dette er noe jeg har jobba mye med, uten å lykkes. Dagsformen min er nemlig svært varierende, så når jeg legger opp en rutineplan som funker fint den ene dagen, så fungerer det aldeles ikke den neste dagen. Dere kan jo se det for dere: Noen dager ligger jeg i senga i minst 15-16 timer og det er et under om jeg i det hele tatt greier å få på meg klær. Andre dager har jeg mye mer energi, så da kan jeg både komme meg opp i skikkelig tid, dusje og ordne meg, kanskje gjøre litt husarbeid, ta en tur i butikken og kanskje treffe noen.

Når jeg er våken 16 timer i løpet av et døgn, trenger jeg naturligvis flere måltider enn når jeg er våken 8 timer i løpet av et døgn. I de periodene jeg trenger 12-15 timer søvn, er det umulig for meg å greie meg med 8, og når jeg greier meg med 8, er det selvsagt dumt å bli liggende i 15. Jeg skal gjøre en lang historie kort og bare fortelle dere at hver gang jeg har prøvd, har jeg  både mislykkes og gjort meg selv sykere fordi jeg presser meg for hardt og ikke lytter til kroppens signaler. Det at jeg liksom skal prestere blir en stressfaktor som henger over meg, og når jeg da ikke greier å gjøre det jeg har bestemt meg for å gjøre, blir jeg så inderlig skuffa over meg selv.

Da timen var over på fredag, var jeg rimelig sliten, så det blei ikke så mye mer den dagen. På lørdag derimot, fikk jeg karra meg ut av senga i tide til å rekke å ta en tur på biblioteket, som planlagt. Jeg øvelsekjørte til Bjørkelangen, og på biblioteket lånte jeg meg sju bøker: Ei krimbok, bok nr. 24 i Sagaen om Isfolket, 4 bøker om selvutvikling på ulike plan og så boka Beautyfood av Trine Berge og Sara Chacko. Det er vel nærmere et år siden sist jeg lånte noe på biblioteket, så det var jammen på tide.

 

 

Etter at jeg hadde lånt bøker, handla vi bittelitt, og så øvelsekjørte jeg videre til Lierfoss, opp til hytta på Mangenskauen, ned igjen til Lierfoss, hjem til mamma og dem en tur, og til slutt hjem. Da vi kom hjem, var jeg så sliten at det bare var å kapitulere og legge seg. Resten av kvelden gikk med på å hvile og å begynne å lese den ene boka, "Livslyst" av Anbjørg Sætre Håtun.

På søndag var jeg også rimelig gåen (nei, sier du det?), men litt utpå ettermiddagen kom jeg meg litt i gang og fikk bidratt litt her allikevel - så nå er det helt bomba her. Vi har nemlig tømt over halve kottet oppe for rot og plassert det i stua, for nå er det jammen på tide at vi får system i sakene. Jeg kan vel si så mye som at tingene fortsatt står mer eller mindre slik de gjorde på søndag, men vi er i alle fall i gang (igjen). Denne gangen håper jeg vi får gjort litt mer enn å ta tingene ut og putte dem inn igjen akkurat slik de sto før, for jeg begynner å bli desperat etter orden. For en perfeksjonist som meg, er det er mareritt å ikke ha krefter til å gjøre noe med dette kaoset.

I går var jeg enda mer sliten enn jeg var på søndag, så da gjorde jeg mer eller mindre ingenting. Litt datatid og lesetid og så farga Andreas håret mitt før vi gikk og la oss. Å prøve å få seg litt søvn skulle vise seg å være vanskeligere enn planlagt i natt, så det blei ikke mange timene. Ikke var det særlig trivelig de timene jeg sov heller - jeg blei blant annet jaga av ei gigantisk, løpende ugle. Den var seriøst på størrelse med en elefant, og den var dødsskummel. Heldigvis tok den meg ikke, men den vandaliserte en bygning istedenfor. Jeg er glad vi ikke har flust med slike ugler her i verden.

 

Monsterugla er lånt HER.

 

I dag sto jeg opp klokka sju, og så var det å skynde seg sakte fram til klokka ni. Nærmere halv ti satt jeg i bilen til Renate, ei dame jeg har blitt kjent med på grunn av en tilfeldighet og fordi vi begge to har fibromyalgi. Vi bor i samme bygd, så vi har snakka om å treffes lenge, men har aldri helt fått ut fingeren. Jeg grua meg slik til at jeg skulle på sykehuset i dag, og hadde ikke noen til å følge meg, så i forrige uke tøffa jeg meg opp og spurte om hun ville bli med. Det ville hun heldigvis, og det var innmari godt å slippe å dra aleine, selv om hun ikke fikk være med inn da jeg skulle få injeksjonene mine - vi var nemlig flere pasienter på samme rom.

Jeg fikk i alle fall 14 triggerpunktsinjeksjoner i dag. To i panna, to i venstre kjeve (som hovna opp noe ille - men det har gått over nå), en i venstre kjeve, en på på venstre side øverst i nakken, to på venstre side øverst i nakken, en i hver skulder og fire rundt omkring på den "nakkeklumpen". Jeg lurer på om hun satte et par-tre til mellom englevingene også, men det er rimelig intenst når det pågår, så jeg er ikke helt sikker. Triggerpunktene mine er i alle fall helt koko, så jeg fikk maksdosa. Jeg er helt utslitt nå - men jeg gleder meg til virkninga setter inn for fullt om noen dager. :)

Renate kjørte meg hjem, og vi blei sittende i bilen på gårdsplassen og skravle i gud veit hvor lenge. Jeg er jo verdens treigeste til å si hadet og komme meg ut av bilen, så det er jo nesten slik at folk enten må sparke meg ut eller ta meg med hjem. I alle fall blei vi sittende til tunga mi slo krøll på seg i både den ene og den andre retninga - da gikk jeg inn, fikk i meg litt mat og ei pille og så var det senga og søvn i fire timer for min del. Da tvinga jeg meg opp, spiste litt mer mat og etter det har jeg stort sett sittet foran pc'n min og prøvd å knote ned noen ord, mens jeg håper på at Andreas kommer hjem fra jobb før jeg må finne senga igjen. ♥

 

Bildet er lånt på We♥it, HER.

Energiøkonomisering? Aldri hørt om.

På tirsdag var jeg så sliten og svimmel at jeg knapt greide å gå, men som jeg fortalte dere, så gikk det veldig fint så lenge jeg satt stille. Utpå kvelden blei jeg litt bedre, så da Andreas måtte til Lillestrøm for å kjøpe noe greier til kantklipperen, benytta jeg anledninga til å øvelseskjøre litt. Siden de hadde fått inn nyheter hos Change og jeg for øyeblikket ikke hadde én eneste BH i riktig størrelse, så benytta jeg anledninga til å ta en titt der også. Andreas måtte riktignok mer eller mindre bære meg inn på kjøpesenteret, jeg var knallrød i ansiktet og holdt på å gå rett i bakken flere ganger, men jeg fikk allikevel med meg de to eneste BHene i hele butikken som var i min størrelse. Fikk bestilt et par også, så jeg krysser fingrene og håper på det beste - det er litt snaut med bare to BHer i riktig størrelse... 

Da kvelden kom og jeg skulle legge meg, skjønte jeg ikke helt hvordan jeg skulle komme meg til fysioterapauten dagen etter, men da jeg våkna i går, var jeg heldigvis i såpass god form at det ikke var noe stort problem. Hipp hurra, så deilig! Så jeg tok sykkelen fatt for første gang i år, kom meg avgårde og tolv minutter og et astmaanfall seinere var jeg på Aursmoen. Jeg skravla hull i hodet på den stakkars fysioterapauten (han har neppe hatt en pasient innom som har snakka så mye om puppene sine og BH-problematikk noen sinne) og fikk teipa både nakken og skuldrene med kinesioteip, så da er jeg tilbake til mitt vakre jeg. Denne gangen fikk jeg svart teip, og ikke den blå slik jeg har fått tidligere - kanskje det er den nye moten?

Og da jeg var ferdig hos fysioterapauten da veit dere, så kunne jeg jo ikke se meg berga og sykle hjem igjen for å hvile. Nei, da fikk jeg det for meg at siden formen var så bra, skulle jeg endelig stikke innom frisøren og få klippet av litt hår. Ikke det at jeg egentlig hadde så lyst, for håret mitt hadde faktisk en veldig fin lengde nå. Men dessverre betyr også det at det byr på problemer for meg å vaske og tørke det på egenhånd uten å bli helt tappa for krefter. Det finnes ting jeg har mer lyst til å bruke energi på enn hårvask, så derfor blei det kort igjen. Bob denne gangen, og jeg er ganske så fornøyd, selv om det er med litt blanda følelser at jeg kvitta meg med store deler av håret mitt - som endelig var langt nok til å ha i en hestehale uten for mye styr.

 

Dere ser kanskje ikke så godt den nye sveisen, men dere får greie dere med dette foreløbig, for dette er det eneste bildet som er tatt av meg etter at jeg kom hjem fra frisøren. Det blei tatt med webcamera og kun fordi jeg kjeda meg sånn fordi jeg ikke makta å gjøre noe i dag.

 

Da jeg var ferdig der, var klokka allerede halv fire, så jeg ringte Andreas og hørte hvordan han lå an i løypa. Enda på visa var at jeg gikk i butikken og handla mens jeg venta på han, og så fikk jeg sitte på med han hjem igjen. Eller det vil si - han fikk sitte på med meg, og vi dro ikke hjem, vi dro til mamma og dem for å hente en dings. SÅ dro vi hjem, heiv i oss noen brødskiver, og så bar det bort til mamma og dem igjen. Jeg hadde nemlig fått det for meg at dette var en perfekt dag å ta med et par småbrødre og øvelseskjøre til Sverige og hjem igjen - så fikk vi fylt litt billigere øvelsekjøringbensin og kjøpt litt mat i samme slengen. Både lillebror-Bjørnar og lillebror-Benjamin var med oss, så det var en actionfylt tur som kunne endt med at Bjørnar hadde blitt lam fra livet og ned om han ikke akkurat i tide hadde hørt handlavogna som kom susende. Selv om de trua med å besvime over kjøringa mi (mobb, mobb?), kom vi oss trygt både fram og tilbake, og alle fikk titte i de butikkene som de ville titte i - i alle fall så mye vi rakk før det stengte.

Da vi var på vei hjem, blei mammaen vår innlagt på sykehus for andre gang denne uka (men neida, det var ikke noe alvorlig, så vi får henne snart hjem, og forhåpentligvis går det snart over), så da greide jeg selvfølgelig ikke bare å slippe av småbrødrene og dra min vei. Da måtte jeg jo bare bli en times tid, for å forsikre meg om at de hadde det ok, og at brødrene på henholdsvis snart 22, 19½, 14½ og 11 + kamerater til de eldste og muligens ei stesøster på 16 inne på rommet sitt, kom til å overleve. Etter at de hadde spist pizza og de to yngste var i seng, skjønte jeg at det var på tide å heller sørge for at min kjære også fikk seg litt søvn før arbeidsdagen etter, så da kjørte vi hjem.

 

Slik så det ut bak huset vårt tirsdag ettermiddag. :)

 

Formen føltes merkelig nok fortsatt ganske fin da jeg kom hjem, men det var vel bare cataflamen og alle endorfinene + adneralinet av det å være i aktivitet en hel dag som spilte meg et puss. Da jeg våkna til morgenen i dag, var jeg nemlig ikke i fin form lenger. Jeg bestemte meg for å ha min egen lille gå-sakte-aksjon i dag, men fant etter hvert ut at det måtte bli mer en ligg-stille-aksjon. Jeg har gjort fint lite, men jeg har i alle fall gjort de helt essensielle tingene, som å spise, gå på do og hvile/sove. Nå skal jeg snart sove litt igjen - men jeg måtte jo bare skrive av meg litt først. ;)

Energiøkonomisering er med andre ord fortsatt ikke min sterkeste side, men veit dere hva? Noen ganger er det helt greit. Noen ganger trenger jeg å føle at jeg lever - ikke bare at jeg er i live. Noen ganger trenger jeg å juble over litt større ting enn at jeg har tatt en dusj. Livet er for utrolig til at en kan sitte på sidelinja og se på at det passerer om en har muligheten til å delta - om enn bare en gang i blant. Tid sammen med småbrødrene er priceless, så det er helt klart verdt å bli liggende en dag eller ti for å ha det litt moro sammen med dem i blant. ♥

 

Påskeliljer - en av mine favorittblomster. Fordi den er så glad, og fordi den betyr at det er vår! Disse har jeg kjøpt helt selv, og jeg har dem i en vase i kjøkkenvinduet. De gir meg hverdagslykke. ♥

Koselige overraskelser i posten.

Det finnes så mange flotte mennesker her i verden, og hver enkelt av dem gjør livet verdt å leve. Alle bidrar de på hver sin måte - kanskje smiler de til deg på gata, kanskje lærer de deg noe nyttig eller kanskje trøster de deg når du er lei deg. Kanskje gjør de noe helt annet.

Noe av det beste jeg veit, det er å hente posten. Plutselig, så hender det at jeg får noe annet enn regninger og reklame, og da blir jeg bare glad! I det siste har jeg faktisk kommet i gang og har svart på noen av brevene jeg har hatt liggende i månedsvis, så allerede har jeg begynt å få svar på dem. Det er så koselig!

Fredag før jeg dro til Lillehammer, fikk jeg derimot noe helt uventa i posten. Jeg fikk et brev og ei lita gave fra ei brevvenninne i Russland, som jeg ikke har skrevet noe mer enn et julekort til på over et år! For en koselig overraskelse! :D Det gir meg i alle fall massevis av motivasjon til å endelig sette meg ned og svare på brevene hennes. ♥

 

Speilet som jeg fikk av brevvenninna mi. Er det ikke fint? Inni er det ei side med vanlig speil, og ei side med speil som forstørrer. Så nå kan jeg speile meg hvor som helst og når som helst. ;)

 

Og dere, tro ikke at overraskelsenes tid stopper der! Da jeg kom hjem igjen fra Lillehammer, lå det nemlig tre konvolutter med mitt navn på, på fryseren. To av dem var koselige brev fra brevvenninner, men den siste kunne jeg ikke forstå hva var. Jeg kjente nemlig ikke igjen håndskrifta, og ikke var det noen avsenderadresse heller. Koselig konvolutt var det også, så jeg skjønte jo at det måtte være noe gøy. Du og du, som jeg lurte! Jeg var ikke sein om å åpne, og blei så glad at jeg nesten måtte gråte en skvett da det gikk opp for meg hva det var. Det var en liten hilsen og en overraskelse fra Tante Jul!

 

Seks søte pandaanheng i en søt organzapose og et julekort i mars. Kan det bli stort bedre?

Fredda'n!

Ja, nå er det endelig fredag igjen - og tid for helg! Denne helga blir nok ikke så skrekkelig avslappende for min del, for jeg skal pakke og forberede meg på fibromyalgioppholdet jeg skal på fra nå på søndag til neste fredag. Jeg er veldig spent! Litt kos skal jeg nok greie å skvise inn likevel. (PS. For dere som nå fikk lyst til å gjøre innbrudd i huset vårt til uka, så skal dere vite at vi har barnevakt til kattene og at samboeren min jobber i Securitas Direct, så vi har et heftig alarmanlegg. Jeg vil anbefale dere å finne på noe annet.)

Denne uka har ikke bydd på de helt store opplevelsene - jeg har vært så innmari sliten etter forrige helg. På onsdag derimot, var jeg ute og øvelseskjørte litt igjen. Jeg rakk ikke å kjøre i mer enn toppen fem minutter før jeg la merke til tre elg som løp ute på jordet - heldigvis var det oversiktlig og fint og jeg rakk å kjøre forbi før de kom nærme nok til å krysse veien. Denne gangen kombinerte vi øvelseskjøring og handling, og jeg kjørte først til Sørumsand, så til Jessheim og så via Lillestrøm hjem igjen. Jeg drepte ingen denne gangen heller - bortsett fra at jeg kvalte bilen en gang.

Siden vi først var på Jessheim, benytta vi anledningen til å handle på Coop Obs. Fra 1. februar satte nemlig Coop prisen på alt av økologisk frukt og grønt likt som for annen frukt, og det skal vare gjennom hele første halvår. Det er et supert tiltak som vi må støtte opp om! Jo mer økologisk vi kjøper på Coop i denne perioden, jo større er sannsynligheten for at vi kan fortsette å kjøpe billig, økologisk mat også etter denne kampanjen, og at utvalget og kvaliteten bedres.

I går vaska jeg klær hele dagen og jeg hang opp klær til tørk ute for første gang i år. Jeg fikk også et koselig brev i posten, så da satte jeg meg ut i sola og svarte på det med en gang. Ikke feil! Det er så deilig at dagene har blitt lysere og varmere, og vi har virkelig et fantastisk vær for tida! På bare noen få dager har bekken som går mellom tomtene gått fra å være dekket med snø til å begynne å sildre. Kattene spretter rundt og er overlykkelige og fuglene kvitrer litt ekstra muntert. Ååh, jeg elsker vår!

I dag har jeg ligget i senga til langt på dag - jeg har hatt muskelrykninger i låret i hele natt og i nesten hele dag, så det blei litt så som så med søvnen. Heldigvis hadde jeg mulighet til å slappe av hele dagen i dag. Selv om energinivået ikke akkurat blei boosta av ei natt med dårlig søvn, så har jeg allikevel jobba i noen timer med et blogginnlegg jeg skal dele med dere etter hvert. Jeg driver nemlig og lager ei liste over ting jeg pleier å handle på iHerb, med linker til de ulike tingene. Det tar sin tid å komme på alt, og å finne linker til alt sammen, så jeg aner ikke når det blir klart til å postes, men det kommer etter hvert.

Nå har jeg omsider både stått opp, ordna meg litt, drukket det grønne vannet mitt, henta posten og fyra opp i ovnen - så da er jeg i gang! Nå skal jeg spise litt mat, og så tenker jeg det blir stille og rolig resten av fredagen også. God helg, alle sammen!

 

Siden jeg ikke kunne ta bilde av de tre elgene mens jeg kjørte, låner jeg heller et bilde Andreas tok av en annen elg her en dag. Det kryr av dem, og selv om de er ganske søte, er de dritskumle når en er ute og kjører.

En liten oppdatering. :)

Vel, jeg er ikke den mest aktive på blogg.no for tida - det skal være sikkert. Men jeg har ikke glemt verken dere eller bloggen min, selv om det kanskje kan virke sånn til tider. Det er bare litt for lite energi å fordele på litt for mye livslyst, og da blir bloggen dessverre nedprioritert.

Når energien ikke strekker til i det daglige, blir det ikke så mye spennende å skrive om heller. Det meste handler om kropp og helse for tida, og jeg vegrer meg for å skrive alt for mye om det, siden det fort virker litt sytete og negativt så lenge det er dårlig med fremskritt. Det går mye i behandlinger, legetimer, utprøving av medisiner og slike ting for tida. Jeg veit ikke om det er noe dere kunne tenke dere å lese så mye om? De gangene jeg gjør noe morsomt, så er jeg så sliten så lenge etterpå at jeg aldri får surra meg til å blogge noe særlig om det. Jeg håper at dette bedrer seg etterhvert, men en periode fremover kommer jeg nok til å fortsette å blogge relativt sporadisk, så jeg håper at dere har tålmodighet med meg.

I det siste har jeg prioritert å bruke litt energi på ting som gir meg psykisk påfyll, så jeg har både møtt ei venninne i Oslo, besøkt familien og hatt besøk. I forrige uke svarte jeg på hele fem brev. I helga begynte jeg å øvelseskjøre, og kjørte til sammen over 17 mil. I tillegg bakte jeg muffins og laga vafler. Jeg storkoste meg! Disse tingene koster meg mye krefter, så dagene utenom ligger jeg for det meste rett ut - men det er det verdt.

Denne uka blir det nok mest hvile, for neste uke skal jeg på lærings- og mestringsopphold på Lillehammer Revmatismesykehus, og jeg håper at jeg greier å være med på mest mulig av opplegget der. I går sov jeg det meste av dagen. I dag har jeg hatt hjemmebesøk av psykiatrisk sykepleier en times tid, men ellers har jeg tatt det helt rolig, og det skal jeg stort sett gjøre resten av uka - jeg må selvfølgelig vaske litt tøy, pakke til oppholdet og litt sånn, men det blir nok ikke de helt store energi-utskeielsene. Litt øvelseskjøring, kanskje?

 Det er lettere å måtte ligge i senga når en har sånne søtnoser til selskap. ♥

Vellykka bursdagsfeiringer! :)

Nå har jeg ligget til lading hele uka, etter at vi hadde to vellykka bursdagsfeiringer i helga. På lørdagen hadde vi "barneselskap", og da blei vi bare 8 stykker, men hadde det veldig gøy. Dagen etter hadde vi familiebursdag, og da var var vi hele 27 stykker!

Siden forrige blogginnlegg har jeg med andre ord laga en hel haug med kaker og godteri, vi har vært på harrytur og Andreas har stekt opp over 10 kilo karbonadedeig med tacokrydder. Kjøkkenet har vi så vidt begynt å finne igjen, og snart er kjøleskapet såpass tomt at jeg kan få plass til grønnsakene mine igjen. Hehe. Til bursdagene laga jeg som vanlig alt for mye: Sjokoladekake, eplekake, blåbærmuffins, raw kake med bringebær og jordbær, raw kake med blåbær, raw brownies, fire typer godiskuler, konfekt, mange ulike fruktremser og to typer hjemmelaga gelé. I tillegg bakte slekta marsipankake, verdens beste, suksessterte og ei diger sjokoladekake.

 

Ei av kakene jeg bakte, var denne saftige sjokoladekaka som jeg pynta med sjokoladeglasur og gojibær. Den blei ikke engang smakt på i kakehavet, så den har Andreas og jeg kost oss med på egenhånd etter at all feiringa var overstått. Passa bra at det var akkurat denne som ikke var begynt på, for den holder seg nemlig saftig og god i kjøleskapet i minst 5-6 dager.

 

Martin, Morten, Linn Kathrin, meg, Tonje, Silje og lillebror-Bjørnar rundt bursdagsbordet. Andreas er fotograf, så han fikk ikke blitt med på bildet.

 

...Men her får dere se Andreas også. Dere skjønner hvorfor vi ikke har fått noen unger enda, eller?

 

Konfetti er uhyre festlig, og digre konfettirør fra Søstrene Grene var det jammen futt i. To store rør var nok til å fylle hele bedehuset og sørga for at opprydningsarbeidet tok ekstra lang tid. Hehehe.

 

...Men vi fikk det ryddig igjen til slutt, og slik så det ut før vi tok imot familiene våre på søndag. Ballongene på bordet blei riktignok hengt opp ute før den tid. ;) Hvis noen skulle lure, så gikk det med ca. 200 ballonger på pynting i helga.

 

Vi har vært dødsslitne begge to den uka her, men det var det jammen meg verdt. Jeg koste meg i alle fall nesten gløgg ihjel i helga. :) Jeg har vært hos fysioterapauten og blitt teipa og fått litt laserbehandling, men ellers har jeg ikke hatt en eneste plan denne uka. Godt er det, for jeg har stort sett sovet fra søndag og fram til nå, og det ser jammen ikke ut til at jeg er ferdig å sove helt enda heller. Hehe.

På fredag blei forresten Andreas 25 år også, så nå er han endelig gammel nok til å ta meg med ut og øvelseskjøre. Nå trenger jeg bare penger til bensin og nok energi til å konsentrere meg om veien - og så braker det løs. ;)

Den store matlagingsdagen.

Gjett hva, folkens? Jeg har tatt meg  vann over hodet igjen. Ikke bare har vi invitert til barnebursdag for Andreas og meg neste helg, men vi har jaggu invitert til familiebursdag dagen etterpå også. I den første bursdagen var det skrekkelig mange som meldte avbud og vi blir "bare" rundt 10 stykker, men dagen etter blir vi derimot rundt 30 stykker. På to dager skal vi servere over 40 porsjoner med taco, godteri og kaker. Det er jo reine bryllupet!

Helt siden nyttår har jeg hatt hodet fullt av bursdagsforberedelser, men til min store skrekk har ikke kroppen akkurat vært full av energi - så jeg har ikke kommet så skrekkelig langt verken med det ene eller det andre. I dag har jeg pusha meg selv til grensa for det uutholdelige, og allikevel ligger jeg langt bak skjemaet. Uansett - jeg er i gang, og Andreas og jeg har stort sett stått på kjøkkenet siden i gårkveld.

Jeg har laga 9 brett med ulike fruktremser i dehydratoren, 8 porsjoner med Superlivsstils karamellkuler og 3 porsjoner med Mjuuuglys sure godiskuler. Det vil si - det har ikke blitt kuler enda, men "deigene" er ferdig. I tillegg er mandler, frø og gojibær bløtlagt og jeg har store planer om havrekuler og sjokoladetrøfler i tillegg - men jeg tror ikke jeg makter mer i dag.

 

Deigen som skal bli til karamellkuler.

 

I tillegg har vi stekt 8 hele kyllinger i ovnen og kokt 6 kyllinger fordelt på to store kjeler. Rett før jul kjøpte vi nemlig en kartong med 14 veldig billige kyllinger på Obs, i den tro at de var stykkfryste. Det var de ikke. Så da måtte alle sammen tines og tilberedes på en gang. Skrekkelig slitsomt i dag, men veldig praktisk med ferdig stekt/kokt og rensa kylling klar til bruk i fryseren seinere. For øyeblikket står kyllingene og hviler, krafta reduseres og jeg venter på at Andreas skal komme hjem fra butikken så vi får spist middag.

I morra skal vi på harrytur og kjøpe inn det vi trenger til neste helg. Blant annet drøye 40 porsjoner med karbonadedeig til tacoen vi skal servere. Kjære vene. Fryserne våre er allerede temmelig fulle, så gudene veit hvordan jeg skal få plass til all karbonadedeigen og noen kaker og slikt i tillegg. Heldigvis er vi nå kvitt den digre, upraktiske kartongen med kyllinger - men en god del av kyllingkjøttet må jo også tilbake i fryseren.

Den kommende uka skal det ryddes, vaskes, handles, bakes, stekes, fryses, tines, lokalet skal pyntes, jeg skal ha hjemmebesøk av en av behandlerne og i det hele tatt. I det siste har jeg sovet 12-15 timer i døgnet, så jeg har ikke så mange timene på meg om ikke det skjer et mirakel. Andreas hjelper selvfølgelig til, men han jobber jo fullt i tillegg, så han greier ikke alt aleine han heller. Var det noen som sa energiøkonomisering? Aldri hørt om. Jeg gleder meg i alle fall veldig til å feire bursdagene våre.

 

8 av de 14 kyllingene vi har tilberedt i dag.

Hva driver dere med i helga?

Sånn går no dagan.

Det har vært litt stille fra meg i det siste, men det begynner dere vel kanskje å bli vant til nå? Jeg tror året må ha fått seg en skikkelig pangstart, for jeg føler meg helt skutt. Forrige tirsdag hadde jeg mitt første hjemmebesøk av en psykiatrisk sykepleier (som forøvrig gikk veldig bra), og etter dette har jeg mer eller mindre ligget rett ut. Heldigvis har Sagaen om Isfolket og kattene holdt meg med selskap, og Andreas har sørga for at jeg ikke har sulta ihjel eller støva ned.

På onsdagen denne uka måtte jeg skramle meg sammen og komme meg til Aursmoen, for der venta både en time hos psykomotorikeren og en time hos den nye fastlegen min. Jeg tror aldri det har vært så langt å gå til Aursmoen noen gang før - kanskje med unntak av den gangen jeg skulle til fysioterapauten og det var speilblank is med vann oppå nesten hele veien. Jeg kom fram - et kvarter for seint - og var først hos psykomotorikeren. Etter en prat, fikk jeg låne et rom og en benk, slik at jeg fikk lagt med nedpå og hvilt en halvtimes tid mens jeg venta på legetimen.

Inne på legekontoret blei jeg sittende å vente en halvtimes tid, og så fikk jeg komme inn til den nye fastlegen min. Han jeg fikk tildelt i fjor har nemlig slutta allerede, og det er jeg ikke veldig lei meg for. Nå har jeg fått en kvinnelig lege, og det er jeg heller ikke veldig lei meg for. Førsteinntrykket mitt av henne er virkelig over all forventning. Hun virka folkelig og jordnær, og tok seg god tid til meg. Jeg var den siste pasienten inne hos henne den dagen, og jeg følte at hun virkelig lytta til det jeg hadde å si og at hun tok meg på alvor. Selv om jeg bare hadde bestilt en enkelttime (som vanligvis er et kvarter), så brukte hun rundt 40 minutter på meg! Jeg skal tilbake to ganger i februar - så da er samarbeidet i gang allerede. For en lettelse!

 

 

Etter at jeg var ferdig hos legen var Andreas heldigvis på vei hjemover allerede, så jeg venta på Aursmoen til han kom og henta meg. Etter at jeg kom hjem har jeg knapt greid noe som helst. Jeg har stort sett ligget, og har fortsatt ikke makta å ta en dusj. Heldigvis føler jeg meg litt mer oppegående i dag, så etterpå skal jeg unne meg en etterlengta, velfortjent dusj. Åååh, det skal bli herlig!

I motsetning til meg, så bobler kattene nærmest over av innestengt energi for tida - særlig Edward-Sokrates. Han er ikke skrekkelig glad i å være ute når det er kaldt (forståelig nok), så han går bare ut korte turer av gangen. Det fører til at de er høyt og lavt med ujevne mellomrom stort sett hver dag - så underholdning har jeg i alle fall. ;)

 

Nytt år, nytt budsjett.

Noen av dere trofaste lesere husker kanskje budsjettfrustrasjonen min fra i fjor? Vel, nå er det på'n igjen. Nytt år, nye tall og nytt budsjett. Både inntekter og utgifter har forandra seg siden sist - så det er på tide å gjøre den samme jobben nok en gang. Avtaler skal sies opp, nye skal inngås, riktig utgift må gå fra riktig konto - til riktig tid.

Jeg er veldig glad i å ha kontroll på økonomien min, men jeg kan virkelig ikke fordra å sette opp budsjett. Tallene blir liksom aldri helt riktige føler jeg, og regnskapet blir alltid litt annerledes enn budsjettet forutsa. Uforutsette utgifter er ikke til å komme unna - dessverre. Uforutsette inntekter derimot - not so much.

Så, ønsk meg lykke til - jeg trenger det virkelig. Det ligger mange timers regning, grubling, vurdering og prioritering foran meg nå, og jeg gleder meg vilt til å få det overstått.

 


Kan noen være så snill å gi meg et slikt tre?
Jeg lover å invitere deg på middag i gjengjeld.

Bildet er forøvrig lånt HER.

Koselig besøk og bursdagsgave til meg! :D

Plutselig har det gått et par dager siden jeg blogga, men det forrige innlegget var jo så langt at jeg tenkte dere kanskje trengte et par dager på å se over alle bildene. Hehe. Neida - jeg har bare hatt andre ting å tenke på. På torsdag fylte jeg 25, så nå er jeg faktisk halvveis til 50. Bursdagen var stille og rolig, men fin: Jeg var hjemme aleine med kattene på dagen, og så var jeg sammen med min kjære da han kom hjem fra jobb. Jeg laga et fortreffelig raw food-måltid til oss, og han rydda og malte litt - så utenom den utsøkte middagen, så skjedde det i grunn ikke så mye spennende den dagen. Bortsett fra at jeg fikk masse hyggelige bursdagshilsener da - og det var som alltid veldig hyggelig. Jeg elsker bursdag.

For første gang i mitt 25 år lange liv, så fikk jeg faktisk ikke en eneste bursdagsgave på bursdagen min. Jeg fikk riktignok bursdagsgaven min av pappa sammen med julegaven, men på selve dagen fikk jeg ingenting. Så stor var gleden da Linn Kathrin og hennes kjære kom på koselig besøk til meg i dag og attpåtil hadde med seg bursdagsgave til meg! Jeg fikk et kjempekult skilt og et par fine kopper, og jeg er sååå fornøyd.

Jeg veit at det vanker flere bursdagsgaver på meg etter hvert også, så det blir spennende å se hva jeg får. Jeg er en av de uunnværelige (?) menneskene som faktisk liker å få gaver. Dere veit, alle sier jo "Det er jo å gi som er det beste" - men det hadde jo ikke vært så stas å gi bort noe hvis ingen likte å få noe. Så jeg har tatt på meg den oppgava, som den ansvarsfulle, pliktoppfyllende jenta jeg er. Jeg er riktignok veldig glad i å gi bort ting også, så derfor får jeg ikke gave av min kjære før han har fått lønninga si, for jeg har brukt opp alle pengene våre på julegaver til andre folk. Ja, og så mat og regninger og bensin og sånt da.

For dere som er nysgjerrige, så får jeg penger til bursdagen av min kjære i år, slik at jeg kan slå det sammen med julegavepengene og kjøpe meg noe jeg har lyst på selv. Det er kanskje ikke så skrekkelig romantisk, men jeg synes det var en god deal, siden jeg da kanskje får råd til å kjøpe meg noe litt skikkelig - jeg ønsker meg noen saker og ting som er alt for dyre til at min kjære kan kjøpe det til meg. ;)

 

Det superkule skiltet jeg fikk av Linn Kathrin.


...og de fiiine koppene som jeg skal drikke deilig te av. Mmm! ♥

Min nyttårsfeiring.

Helt fra vi kjøpte oss hus her i Aurskog i 2009, har vi feira nyttårsaften borte hos mamma og dem, som bor fem minutter unna. I år var intet unntak, men til forskjell fra tidligere, så var vi bare fem personer der i år: Mamma, stefar-Kjell Erik, lillebror-Geir Olav, samboer-Andreas og jeg. Ja, og så kattungene Pompel og Pilt da, så klart. Vi gjorde som vi alltid pleier: Spiste kalkun, prata, lo og så på fyrverkeriet. Så prata og lo vi litt til, før vi måtte kapitulere og finne sengene.

 

Geir Olav og jeg.

 

Kjell Erik, mamma og jeg.

 

Jeg og Andreas.

 

Geir Olav, mamma, Kjell Erik og Andreas.

 

Mamma sørger alltid for at jeg får stjerneskudd.

 Godt nyttår, alle sammen!

Mine julegaver!

Nå er adventskalenderen på bloggen min over, alle premiene er sendt ut og det er på tide å begynne å blogge normalt igjen. Først og fremst tenkte jeg at jeg skulle vise dere hva jeg har fått til jul, for jeg har tydeligvis vært veldig snill i år, og har fått masse fint som jeg har lyst til å vise fram til dere.

 

Av stetante-Lene Kathrin, steonkel-Ronny, stefetter-Casper og stekusine-Malin fikk Andreas og jeg en fin engel, som for øyeblikket pynter opp på TV-benken vår.

 

Fra min hemmelige venn (som viste seg å være en som heter Per) fra ei gruppe på facebook, fikk jeg denne nydelige engelen. Utrolig at en jeg ikke kjenner, kan treffe så innmari godt! :)

 

Rett før jeg skulle dra på juleferie, fikk jeg plutselig kjempekoselig, overraskende post med ei fin lita gave fra venninne-Elisabeth. Jeg fikk denne supersøte engelen! :)

 

Fra Andreas sine besteforelde fikk vi denne søte nissejenta, som bestamora hans har laga helt selv.

 

Fra Andreas sin tante-Anita, onkel-Tor, fetter-Kristoffer, kusine-Katrine og kusine-Cecilie fikk vi denne morsomme nissen. :)

 

Fra venninne-Anette fikk vi ei kjempefin julestjerne.

 

Venninne-Anette hadde også tegna og ramma inn denne nydelige tegninga av den høyt savnede katten vår, Stella. Det var en av de aller, aller koseligste gavene vi fikk, synes jeg, og den rørte meg langt inn i hjertet. ♥

 

Av nevø-Dennis, "steniese"-Emilie og svigerinne-Annette fikk vi et fint bilde av lillebror-Geir Olav, Annette og Dennis, fra da de var med oss en tur på hytta i august i år.

 

Av dem fikk vi også denne dødsskjønne kua. Hihi, jeg må bare smile hver gang jeg ser den, den er så fin!

 

Av venninne-Linn Kathrin fikk jeg en finfin Tupperwareboks, en boks-sil og en morsom ku-kopp. Hipp hurra!

 

For de som nå måtte begynne å lure på om det er noe spesielt med meg og kuer - så ja. Jeg har huset fullt, og de blir stadig flere. Når jeg blir stor, tror jeg at jeg må bygge et eget fjøs til dem. Denne søte, supermyke kosekua fikk jeg av mamma, stefar-Kjell Erik, lillebror-Geir Olav, lillebror-Bjørnar, stelillesøster-Madelen, lillebror-Magnar, lillebror-Benjamin, lillepus-Pompel og lillepus-Pilt.

 

Av mamma, stefar-Kjell Erik, lillebror-Geir Olav, lillebror-Bjørnar, stelillesøster-Madelen, lillebror-Magnar, lillebror-Benjamin, lillepus-Pompel og lillepus-Pilt fikk jeg også denne kua.

 

...og disse fine telysestakene som jeg har blitt veldig glad i.

 

Og - OHLALA - gavekort på Panduro på 400 kroner! Nå skal det shoppes hobbysaker! :D Min kjære fikk gavekort på 400 kroner på Teknikmagasinet av dem, og er like fornøyd som meg. Gjett om vi skal kose oss!

 

Av min tante-Åse som er så snill og grei, fikk vi koselige julekjøkkenhåndklær.

 

Av svigerinne-Renate fikk jeg denne superfine duken! Her har vi jenta si som kan å kjøpe julegaver. Jeg har dratt meg i håret og surmula i evigheter fordi jeg nesten ikke har noen duker i "min stil", så denne var helt perfekt. Jeg fikk en liten wodoo-ku av henne også, men den har jeg ikke bilde av - det skulle jeg selvfølgelig hatt, men dere må nok bare overleve uten. ;)

 

Av mormor og hennes Bjørn, fikk vi en fin lysetake og et par hvite lys til.

 

Av stebestemor-Marit, stebestefar-Erik og steonkel-Tor Arne fikk vi denne kjempefine puta. Perfekt!

 

Av tante-Sylvia og hennes Dag fikk vi olivenolje med basilikum og urtesalt, og det synes jeg var en helt super gave. Vi elsker jo god mat, og elsker å stå på kjøkkenet og lage den også.

 

Av lillebror-Bjørnar fikk jeg denne praktiske mattermosen, og den blei jeg veldig glad for. Det er jo kjempepraktisk når jeg skal ha med meg den "sære" maten min hit og dit - jeg forlater sjelden huset i flere timer uten å ha med meg matpakke, siden det ikke alltid er så lett å finne noe som jeg kan spise.

 

Av en annen venninne-Anette og hennes lille Simon Altander, så fikk jeg denne smarte kjøkkendingsen. Så nå blir det squashgetti på meg - endelig! Jeg tror hun traff bedre med denne enn hun noen gang kunne ha forestilt seg! (Hun veit jo at jeg liker å lage mat, men hun visste faktisk ikke at jeg ønska meg noe som jeg kunne skjære strimler av grønnsaker med.)

 

Venninne-Ann Helen må ha hatt is i magen da hun kjøpte disse kokebøkene til oss. Jeg har over seksti bøker om mat og kosthold fra før, men disse her hadde jeg faktisk ikke. Og ikke nok med det, jeg har for øyeblikket 14 frosne kyllinger i fryseren som jeg ikke helt veit hva jeg skal lage for noe av, så det var jo litt morsomt at jeg fikk ei hel kokebok om kylling akkurat nå. Hehehe. :)

 

Fra venninne-Camilla vanka det konfekt og focacciakjeks.

 


Fra venninne-Ida fikk jeg et deilig skjerf, et sett med såpe, kroppsvask og skrubbeklut fra The BodyShop og ei søt, lita notatbok.

 Fra svigerfar-Vidar, Monica og alle ungene fikk vi den iskremmaskinen som vi har ønska oss så lenge, så nå skal vi spise oss tjukke og mette på deilig, hjemmelaga is.

 

Fra samboer-Andreas fikk jeg ingen verdens ting, for vi kjøpte ikke julegaver til hverandre i år. Istedenfor kjøpte vi oss en førjulsgave sammen - nemlig en Excalibur dehydrator med 9 brett. Den har vi hittil stort sett bare laga deilig godis i, men etter hvert blir det nok også kjeks, knekkebrød, müsli og annen raw food. Absolutt verdt å droppe årets julegaver for! :)

I tillegg til alt dette fikk vi penger både av besteforeldrene mine, pappa og dem og svigermor-Turid og dem, og de skal vi selvfølgelig bruke til noe fint og flott. Dessuten veit jeg at mamma har en julegave fra onkel Martin og dem hjemme hos seg, så den får jeg nok i kveld. :)

Hva fikk dere til jul?

Har du huska å låse?

Jeg har alltid vært litt husredd, og etter at vi bodde 3 år midt i Sandefjord sentrum, har jeg blitt en reser på å låse døra. Jeg har til og med døra låst på dagtid hvis jeg er hjemme aleine, og jeg dobbeltsjekker alltid at døra er låst før jeg går og legger meg - selv om jeg bor langt ute på bondelandet nå. Samboeren min jobber som tekniker for Securitas Direct, så han er naturligvis også en reser på å låse, siden han stadig er hjemme hos mennesker som har hatt innbrudd.

Forrige tirsdag, da samboeren min sto opp og skulle dra på jobb, var utgangsdøra ulåst. Han kom opp og stilte meg et vanvittig teit spørsmål: "Øøøh, Cecilie, har du vært ute i natt?". Jeg er grusomt mørkeredd og foretrekker å ligge under ei varm dyne og sove om natta, så det hadde jeg naturligvis ikke. Vi huska begge to at han låste døra før vi gikk og la oss kvelden før, så jeg blei rimelig satt ut av tanken på at noen kanskje hadde vært inne i huset om natta. Jeg turte ikke å sove videre, så jeg sto opp.

Da jeg kom ned, kunne jeg ikke se at noe var flytta på eller mangla, så utover dagen slo jeg tanken mer og mer fra meg og tenkte at det måtte være en av oss som hadde låst opp døra igjen uten å huske det. Det virka så mye mer sannsynlig enn at en eller annen hadde låst seg inn og gått igjen uten å ta noe, og uten å låse etter seg igjen. Det er lettere å tro at en selv har blitt smårar i hodet, enn å tro at det finnes mennesker som er så ondskapsfulle og frekke. Allikevel bytta vi lås på døra samme dag - det burde vi selvfølgelig ha gjort da vi tok over huset, men har liksom aldri kommet så langt. Det er lett å være etterpåklok.

 

Bildet er lånt HER.

 

Først på onsdag oppdaga jeg at de 1000 kronene som jeg tok ut på lørdagen, mangla fra lommeboka mi. Det betyr at det hadde vært noen inne her mens vi lå oppe og sov. Ingen av oss hadde vært i butikken denne uka - så lommeboka mi hadde ligget urørt på kjøkkenbenken siden vi kom hjem fra førjulsmessa på lørdag. Det er så ekkelt å tenke på at noen har vært inne her mens vi sov, at jeg får helt noia. (Og utrolig surt med pengene - det er jo en liten formue, og var nesten alle pengene vi hadde å leve for de neste to ukene. Heldigvis har vi mat i huset.)

I begynnelsen var Andreas og jeg overbeviste om at noen måtte ha hatt nøkkel til huset vårt - for døra var jo låst opp. Jeg syntes at det var ulogisk at noen hadde skjønt at nøkkelen passa til nettopp dette huset hvis de forrige eierne har vært uheldige å miste en nøkkel, og at de i tillegg ikke hadde låst etter seg igjen, men det var den eneste forklaringa vi kunne komme på. Andreas jobba overtid på onsdag, og jeg syntes at det var skummelt å være aleine hjemme. Allikevel, siden Andreas skifta låsen allerede på tirsdag, følte jeg meg litt tryggere enn jeg hadde gjort hvis ikke - helt til mamma kom med en forklaring som var hakket mer logisk enn den vi hadde tenkt ut: "De kan ikke ha brukt katteluka til å komme seg inn da? Hvis de kan dette, så har de vel verktøy slik at de rekker låsen." ...Dette forklarer jo hvorfor de ikke har låst igjen.

Før mamma foreslo det med katteluka, og jeg var redd for at noen hadde hatt nøkler til huset vårt hele tida, tenkte jeg stadig: "Hvem veit hvor mange ganger det har vært noen her uten at vi har lagt merke til det? Eneste grunnen til at vi oppdaga det nå, var fordi døra var ulåst om morgenen og fordi ALLE pengene i lommeboka mi var borte. Hadde de låst etter seg og bare tatt litt av pengene, hadde jeg antakelig ikke tenkt over det en gang, men bare tenkt at Andreas hadde tatt med seg noen av pengene." Tanken freaka meg helt ut - jeg følte meg så lurt, iakttatt og naiv.

Det er ikke de 1000 kronene som er borte jeg synes er verst oppi dette her, men det er det at noen har vært her...! Noen som jeg ikke aner hvem er, har vært her inne i vårt hus og sett mine personlige ting - rotet mitt, skjemaene mine på kjøleskapet, osv., mens jeg lå og sov! Jeg føler at hjemmet mitt er invadert, og at noen har stjålet noe svært, svært personlig fra meg: Tryggheten i mitt eget hjem, kontrollen over å få bestemme hvem som skal få komme inn, følelsen av privatliv...

 

Bildet er lånt HER.I løpet av onsdag, overbeviste jeg meg selv om at jeg ville ha alarm i huset. Siden Andreas jobber som tekniker for Securitas Direct, var alarmen på plass allerede på torsdag. Jeg har stilt meg på bakbeina hver gang det har vært snakk om alarm tidligere. Jeg har hatt tusen argumenter mot det: "Det er så dyrt", "Vi bor så langt utpå landet", "Huset vårt er så lite", "Vi har så lite av verdi, ingen gidder å bryte seg inn hos oss", "Hvis noen rundstjeler oss, så har vi jo forsikring", "Hvis noen gjør innbrudd her, så rekker ingen å komme hit før de har stukket av igjen allikevel", "Hvis noen på død og liv vil inn her, så gjør de det uansett" og så videre. Nå skjønner jeg at det å ha alarm, har ingenting med den materielle sikkerheten å gjøre.

Etter at vi fikk alarmen på plass, føler jeg meg mye tryggere. Den eneste skrekken som fortsatt sitter i, er den jeg føler på når jeg våkner og må på do om natta. Da må jeg nemlig ned i første etasje og ut i gangen. Jeg priser meg lykkelig for at vi fikk bytta lås og satt opp alarm så raskt - så kan i alle fall ingen låse seg inn med de gamle nøklene mer, og alarmen går hvis noen bruker katteluka eller andre metoder til å komme seg inn.

Moralen i dette innlegget må vel være:
1. Bytt lås når dere tar over en bolig. En veit aldri hvor mange nøkler som finnes til en gammel lås, og en veit aldri om de som sitter på forsvunnede nøkler er til å stole på eller ei.
2. Plasser kattedøra et annet sted enn i inngangsdøra, eller skaff dere nøkkel på innsiden som dere tar ut om natta og når dere ikke er hjemme.
3. Vurdér å skaffe dere alarm selv om dere har et bittelite hus og "ingenting av verdi" - privatlivet er en verdi som er uendelig mye mer verdt enn penger og ting.

...Og så klart: Husk å låse, selv om du bor på bondelandet eller i skauen. Naboene veit garantert hva du spiste til middag når du bor på et lite sted, men når det skjer slike ting, er det ingen som har sett noe som helst. ;)

 

Bildet er lånt HER.

Jeg skynder meg sakte.

Som jeg fortalte dere for et par dager sida, har jeg blitt invitert til å bli med på førjulsmesse lørdag om litt over ei uke. Dagen før, fortalte jeg dere om at hodepinen har kommet tilbake fordi jeg ikke fikk ny botoxbehandling til avtalt tid. Som dere sikkert skjønner, er dette en fryktelig dårlig kombinasjon, men jeg prøver å gjøre det beste ut av det. Hodepinen har heldigvis ikke blitt noe verre, og i går fikk jeg innkalling til ny behandling den 21.12. Det blir to måneder på overtid, men jeg får bare bite tenna sammen og håpe at det ikke blir verre. Det er ikke stort annet å gjøre.

Som sagt, så driver jeg og jobber med butikken for harde livet. Jeg har tatt nye bilder av mange av produktene, og det er lettere tenkt enn gjort for en amatørfotograf som meg. Med dårlig innelys blir det ikke den beste kvaliteten på bildene. I dag tok jeg med meg noen av smykkene ut, i håp om bedre lykke der. Det gikk litt bedre, men det var ikke mange smykkene jeg rakk å ta bilde av før jeg var stivfrossen og måtte gå inn igjen - fire grader er ikke en veldig komfortabel temperatur å sitte stille i. Selv etter en stor kopp med kakao, er jeg fortsatt gjennomfrossen.

Hittil har jeg redigert bilder til rundt 160 produkter. Jeg har funnet ut at jeg greier ca. 30 produkter på en time når jeg jobber effektivt - men det er ikke så ofte jeg greier å jobbe effektivt, så jeg har brukt tre dager på de 160 produktene. Jeg har 2-300 produkter igjen, og jeg håper det går litt raskere med dem enn med de forrige. I tillegg skal jo hvert enkelt produkt legges til i butikken også, og det tar minst like lang tid det - om ikke mer.

Gosj, jeg kjenner jeg blir litt stressa av å tenke på hvor mye jeg har igjen før alt er klart. Jeg krysser fingrene for at jeg rekker å bli ferdig før julemessa, slik at jeg stolt kan reklamere for nettbutikken min når dagen endelig kommer. Snart må jeg begynne å tenke på andre ting enn nettbutikken også - slik som display og hvordan jeg skal sette opp min del av standen for å få vist fram smykkene mine. :)

 

Edward-Sokrates lurte fælt på hva jeg dreiv med da jeg satt ute og knipsa bilder i sta. :)

Jeg har den snilleste kjæresten i verden! :)

I dag da jeg sto opp, hadde kjæresten min bakt brød til meg før han dro på jobb. Det var bare for meg å sette dem i ovnen og steke dem, så har jeg brød til hele helga og litt til. :)

Han har brukt Finax Fiberbrødmix, som er den beste brødmiksen til glutenfritt brød jeg veit om. Den eneste jeg har prøvd så langt som smaker skikkelig grovbrød. =D

 

Ryddedag.

I dag gravde jeg dypt, og henta opp litt energi jeg ikke visste at jeg hadde. Lillebror-Geir Olav har nemlig flytta inn i leilighet i Tønsberg, og trenger alt. Andreas og jeg har hatt uthuset fullt av ting og tang som vi ikke bruker lenger i lange tider, og i dag har vi gått gjennom den ene pappeska etter den andre for å finne ting som lillebror kanskje kan ha glede av. Vi har satt til side en hel stabel med pappesker, og de rommer både kopper, glass, tallerkener, bestikk, kniver og en del annet stæsj. Jeg føler meg nesten litt voksen, som har så mange ting som jeg ikke trenger selv lenger. Hummer og kanari er det riktignok det han får, men det er jo en start og langt bedre enn ingenting. :)

Jeg var faktisk så opptatt med å lete etter ting til lillebror-Geir Olav i dag, at jeg rent glemte å hente pakka som venter på meg på posten. Oh well, den ligger nok trygt til i morra. :) Middagen blei det heller ingenting av, men i det minste diska jeg opp med skikkelig kveldsmat, og rakk å ta flere telefonsamtaler enn jeg vanligvis tar på ei uke (jeg er vanligvis ikke så flink til å ringe til verken den ene eller den andre).

Nå er det natta kjenner jeg, og i morra venter nok en lang dag med utfordringer jeg ikke helt ser hvordan jeg skal gripe fatt i. Kjenner jeg meg selv rett, så går det nok bra til slutt. Det venter meg ei hyggelig helg i enden av fredagen, så jeg skal ikke klage. :)

 

Bildet tok min kjære i gårkveld. ♥

Jeg lever, jeg lever! :)

Nå har det allerede gått to uker siden forrige innlegg, så jeg tenkte at jeg fikk ta meg sammen og skrive noen få ord, slik at dere veit at jeg lever og ikke har glemt dere. Jeg tenker på dere og bloggen hver eneste dag, og har mange tanker i hodet om hva jeg vil skrive om - men energien strekker rett og slett ikke til om dagen.

Enn så lenge, så kan dere jo for eksempel ta en kikk på Give-awayen til Anita bak bloggen Superlivsstil? Hun gir bort kjempefine premier fra iHerb. :)

Bildet er lånt HER.

Kattungene Pompel og Pilt.

Jeg hadde egentlig inntatt sofaen for godt i går kveld, da jeg plutselig fikk ei melding fra mamma som lurte på om jeg hadde kattesand i huset. Da det viste seg at mamma og dem hadde fått seg to små kattunger i løpet av dagen, var jeg ikke sein om å komme meg ut av sofaen og hjem til mamma. Jeg måtte jo få hilse på!

De to små pusebabyene har fått navnene Pompel og Pilt, og er ikke mer enn kanskje 4-5 uker gamle. Mammaen deres blei påkjørt og drept natt til lørdag, og kattungene som hadde blitt holdt i skjul av kattemoren blei tilfeldigvis funnet i løpet av lørdagen. Alle sammen fikk raskt nye hjem. Jeg håper at de tre andre har kommet til like gode og kjærlige hjem som Pompel og Pilt har, og at de blir tatt godt vare på.

Jeg har ikke sett så små kattunger på mange år, og jeg blei (som vanlig) sjarmert i senk. Faktisk blei jeg så sjarmert at da jeg først fikk holde en av dem, nekta jeg nærmest plent å dele med lillebror-Benjamin på 10 år, og å reise hjem var i alle fall ingen enkel ting å få til. Hadde jeg funnet annonsen først, er jeg sikker på at jeg hadde tatt alle fem. Hehehe. Nåja, kanskje ikke alle fem, men i alle fall en eller to eller tre. (Hadde jeg hatt tid og penger til det, hadde jeg hatt min egen dyrepark - det er jeg sikker på.)

Da jeg kom hjem, var jeg i alle fall glad for at min kjære Edward-Sokrates (som sikkert er 30 ganger større enn Pompel og Pilt) var klar for en aldri så liten kosemoseoverdosestund på sofaen før jeg gikk og la meg. Aaah, kattepuser. ♥

 

Hvis ikke jeg husker helt feil, er det denne som heter Pompel. Han var den jeg fikk låne, og han var også den som var mest våken av de to. Jeg tror han er en tøffing.

 

Pompel er dessuten en liten kosepus som durer med hele seg når han maler. Hihi. ♥

 

Så søt kan en altså bli.

 


Pilt synes det var en god idé å legge seg til å sove i hetta til Andreas.

 


Pompel derimot, ville heller gjemme seg litt bak lillebror-Benjamin.

 


Litt mat må en jo også ha, og når mamma ikke finnes lengre, må det andre metoder til.

 


Pilt blei så energisk av all maten, at han tok seg en aldri så liten klatretur på lillebror-Benjamin.

 


Pompel fant veien tilbake i mine hender.

 


Så søt, så søt.

 


Så blei det seine kvelden, og Pilt tok enda en blund, denne gangen på skulderen til lillebror-Magnar. :)

Jeg er sååå misunnelig og vurderer å flytte hjem til mamma ei stund. Hihi. ♥ (Men da kommer jeg nok til å savne mine egne søtinger altfor mye, så jeg får heller være flink til å dra på besøk.)

Er de ikke skjønne?

Fjols til fjells, og deretter: Barnedåp!

Fredag kveld satte Andreas og jeg oss inn i vår kjære Volvo og kjørte til Sunnmøre. Turen gikk til Brattvåg, hvor vi låste oss inn i huset i Brauta rundt klokka tre om natta. Da var det rett i seng!

Dagen etter var det et nydelig vær, så vi bestemte oss for å ta med oss Fryd (pappas hund) på en aldri så liten fjelltur. Vi gikk en tur på Remefjellet, hvor jeg var mye som lita, men ikke har vært på 10-15 år. Jeg koste meg nesten gløgg ihjel! På kvelden gjorde jeg enda en koselig ting jeg ikke har gjort på noen år: Jeg spiste nykokte krabber! Verdens snilleste pappa, det har jeg. ♥

Dagen etter var det tid for arrangementet vi reiste så langt for å delta på, nemlig barnedåpen til Dennis, min lille nevø. Det kom masse folk fra fjern og nær, og det var kjempehyggelig. Det beste av alt var selvfølgelig å få dulle litt med Dennis. Han er så skjønn! Etter barnedåpen dro vi til mormor i Isfjorden, og sov der til dagen etter. På mandagen kjørte vi hjem, og det var en laaang tur, men vi kom hjem til slutt. Da var vi borte hos mamma og dem og hilste på lillebror-Bjørnar som jeg ikke har sett siden i sommer, siden han har vært sjømann i det siste. Han hadde fått masse skjegg, og det var koselig å se han igjen.

Her kommer noen bilder fra helga:

 

Fryd og jeg venter på Andreas, og slik så det altså ut der oppe.

 

Utsikta mot Brattvåg. Ikke en sky i sikte!

 

Fryd og Andreas, nesten nede igjen. Godt jobba!

 

Dennis feirer barnedåp i søt babybunad. ♥

 


Vakre stesøster-Madelen, meg og søte nevø-Dennis.

 


Meg, lillebror-Geir Olav (pappaen til Dennis) og nevø-Dennis i skjønn forening.

 


Lillebror-Benjamin er stolt onkel når han får holde nevø-Dennis. :)

Gjorde dere noe gøy i helga som var?

Hei alle sammen!

Først av alt: Tusen takk for alle fine kommentarer siden sist! Det betyr utrolig mye for meg. :) Jeg skal svare på alle sammen så fort jeg kan, men akkurat nå føler jeg at det er mer presserende å komme med et livstegn i form av et blogginnlegg, siden jeg ikke har skrevet noe på over to uker.

Som noen av dere allerede har skjønt, er ikke formen på topp for tida, og det er derfor jeg er så stille. Jeg har masse å forholde meg til med tanke på nye behandlinger, NAV og andre ting som har med helse å gjøre for tida, så jeg er rett og slett nødt til å prioritere de tingene som holder meg flytende og gir meg mat i magen. Da er det dessverre ikke noe igjen av meg etterpå, og det går ut over de tingene jeg gjør mest for fornøyelsens skyld, slik som å blogge.

Jeg håper, og regner med, at ting begynner å snu til det positive igjen om senest et par måneder, for da begynner jeg nok å komme litt inn i rutiner i forhold de de nye behandlingene, og forhåpentligvis er ting mer avklart i forhold til NAV. Nå er nemlig perioden min hos Norasonde over for alvor, så nå skal jeg evalueres for å avgjøre hva de skal gjøre med meg videre. Så lenge jeg har så mange uavklarte ting hengende over hodet mitt blir jeg veldig stressa, og det tapper meg for energi. Jeg skulle ønske jeg greide å legge fra meg bekymringene og heller nyte nuet, men det er vanskelig. Absolutt ikke min sterkeste side.

I tillegg til det generelle stresset, har jeg vært mye syk i det siste. Omgangssyke, forkjølelse og bronkitt har herja kroppen min i et par uker, men nå er jeg heldigvis (så og si) frisk. Jeg skal prøve å holde dere oppdatert litt oftere, men jeg kan ikke love noe. Følg meg gjerne på facebook, for der kommer jeg med små oppdateringer en gang i blant (og ville nok gjort det oftere om flere fulgte meg, hehe).

 

...Det har vært mye av dette i det siste. (Men se, jeg smiler fortsatt!)

Jeg håper alt er bra med dere, og at dere har ei fin uke! =)

Mitt høstvindu.

Etter behandlinga hos psykomotorikeren i dag, gjorde jeg noe jeg gjør svært sjelden. Jeg gikk en tur på Nille, og slo på "stortromma" - jeg hadde så lyst på noe koselig til huset, nå som høsten kommer snikende og det blir mer og mer innetid. Jeg kom hjem med et fat med steiner og telysglass, brune telys som lukter vanilje, og to søte små "høstpynter" med ekorn og pinnsvin. Høsten er min favorittårstid, så jeg synes at det var på sin plass med et eget høstvindu nå som trærna begynner å bli gule. ♥

 

Et søtt lite ekorn. 

 

Søte, små pinnsvin.

 

Lysene før de blei tent.

 

Lysene etter at de blei tent....Og slik ser det ut et stykke unna.

Er du glad i høsten?

Siste sjanse!

I dag er det siste sjanse til å svare på spørreundersøkelsen jeg har gående. Jeg ønsker meg massevis av svar, så vææær så snill - bruk tre minutter på meg i dag. :) Jeg blir også superglad om dere tar dere tid til å skrive noe i kommentarfeltene i undersøkelsen - så blir jeg enda litt klokere!

Klikk her for å svare på spørreundersøkelsen min!

Du er selvfølgelig anonym, og du kan lese mer om hvorfor jeg har en spørreundersøkelse, HER.

 

Bildet har jeg lånt HER.

På bedringens vei? :)

Denne uka har vært mye bedre enn forrige uke, men jeg er fortsatt ikke i kjempegod form, og jeg har hatt en veldig slitsom og krevende uke. På mandag hadde jeg behandling hos psykomotorikeren, på tirsdag hadde jeg lillebror-Benjamin her på middag (jippi!) og på onsdag var det endelig hviledag, så da gjorde jeg ikke stort.

På torsdag hadde jeg en tre timer (!!) lang samtale med en psykiatrisk sykepleier - så i løpet av de kommende ukene får jeg vite hvem som skal følge meg opp i forhold til samtaler og slikt. Etterpå satt jeg på legekontoret i halvannen time, bare for å få vite at de ikke hadde kapasitet til å sette sprøyter på meg den dagen... Vel hjemme igjen var jeg totalt utslitt, så jeg lå rett ut til fredag. På fredag hadde jeg time hos fysioterapauten på smerteklinikken. Etter at jeg kom hjem igjen gjentok jeg prosedyren fra dagen før - bare at denne gangen kom jeg meg ikke opp i senga en gang før jeg slokna. Kvelden blei med andre ord tilbragt på sofaen, og etter hvert fikk jeg spist en avocado (det er fredagsmiddagen sin, det!) og kravla meg til sengs.

Jeg var redd helga skulle gå i oppløsning og passere i det stille, men til tross for at jeg er skrekkelig sliten, så har det blitt bedre enn venta. I går var vi en tur på Sørumsand og handla mat, og i tillegg fikk jeg laga en god middag og komponert min helt egen cupcakeoppskrift (den kommer etter hvert!). Da cupcakene var ferdige, var det på tide å se noen episoder av 24 før jeg tok kvelden. Dagen var med andre ord ganske allright. :)

I dag merker jeg at jeg har behov for å ta det rolig, så i dag har jeg ikke så mange andre planer enn å hale i land middagen og å få Andreas til å farge håret mitt. Om jeg greier det, så skal jeg si meg fornøyd med helga for denne gang, og så krysser jeg fingrene for at energien kommer snikende etter hvert. ;) Jeg er i alle fall mye bedre nå enn for ei uke siden, men jeg merker at jeg har kjørt meg på en skikkelig smell denne gangen, og da tar det tid.

Jeg ønsker meg forresten fortsatt 38 svar på spørreundersøkelsen jeg har angående bloggens framtid, og nå er det bare tre dager igjen, så jeg håper at dere tar dere tid til å svare! Klikk her for å delta i spørreundersøkelsen! Jeg blir også veldig glad hvis dere tar dere tid til å skrive noe i kommentarfeltene på undersøkelsen, slik at jeg får litt mer peiling på hva dere har i tankene. ;)

Lillebror-Benjamin venter på å få servert hjemmelaga spinatsuppe til middag!

God helg!

Bloggens framtid - spørreundersøkelse!

I det siste har jeg tenkt mye på bloggens framtid og hva jeg ønsker videre med bloggen. Jeg har ikke hatt så mye tid og energi til å blogge den siste tida, og når jeg først setter meg ned for å blogge, har jeg så mange ting jeg kunne ha skrevet om, at jeg ikke veit hvor jeg skal begynne hen. Jeg blogger om så mange forskjellige temaer at jeg noen ganger ikke veit hva jeg skal prioritere og hva jeg skal velge bort, og jeg har rett og slett ikke peiling på hva dere liker og ikke liker, siden lesertallene er ganske jevne. Den røde tråden har rett og slett blitt litt borte for meg.

For å gjøre bloggen litt mer interessant og lystbetont, både for meg som skriver den, og for dere som leser den, har jeg satt sammen en spørreundersøkelse i dag som jeg håper at dere vil svare på. Den har 14 spørsmål, og dere er selvfølgelig anonyme. Jeg har prøvd å gjøre undersøkelsen så lett som mulig, så det tar nok ikke så forferdelig lang tid å svare på den - cirka 3-5 minutter vil jeg tro. Jeg setter veldig pris på tilbakemeldingene jeg får fra dere, og jeg håper at svarene deres vil gjøre meg litt klokere.

Spørreundersøkelsen vil være åpen i ti dager eller til 50 personer har svart, og den er i hovedsak ment for dere som allerede er lesere av bloggen min, enten dere er innom ofte eller litt sjeldnere. Dersom du er innom bloggen min for første gang i dag og allikevel ønsker å svare, vær så snill og les noen av innleggene mine før du tar spørreundersøkelsen, slik at du har et grunnlag for å kunne svare på spørsmålene. Tusen takk for deltakelsen! :)

Klikk her for å svare på spørreundersøkelsen! (Pop-up)

 

Bildet er lånt fra We♥it, HER.

Tantekos.

Forrige helg fikk vi besøk av lillebror-Geir Olav, Annette og lille nevø-Dennis. De blei her fra fredag til søndag, og det var blant sommerens fineste dager for min del - det var kjempekoselig med besøk og jeg fikk massevis av tantekos fra min skjønne nevø. ♥ (Og litt søskenkos fra lillebror, så klart!)

Det var godt at jeg fikk noe riktig fint å leve på, for dagene etterpå har vært vanskelige å komme gjennom. Senebetennelsen jeg har i skuldrene bestemte seg nemlig for å holde fest, og den var ikke til ære for meg, for å si det sånn. For å gjøre en lang historie kort, tok det tre dagers ringing før jeg endelig fikk tak i en lege som kunne sette sprøyter, og i tillegg har jeg brukt sterke smertestillende hele uka, så jeg har ikke vært i stand til så skrekkelig mye.

Jeg har mindre vondt nå heldigvis, men er vanvittig sliten, så helga blir bare brukt til å ta det helt med ro: slappe av og gjøre øvelser. Skal få nye injeksjoner i neste uke, og uka etter begynner jeg med botox (nei, ikke for å bli vakker, men for å bli bedre i skuldrene), så jeg håper at energien kommer smygende etter hvert som smertene roer seg. (Og med energien kommer også blogginnleggene!)

 

Dennis smelter tantes hjerte. ♥


Morgenstund med smil om munn'!

Jeg er visst ikke så god på dette med å blogge om sommeren, for jeg er like stille, om ikke enda stillere, i år enn jeg var i fjor. Uansett, jeg stoler på at dere gjør andre ting enn å sitte og lese bloggen min i løpet av sommeren også, så dere har det nok fint uansett - har dere ikke? Dessuten må dere jo ha noe å se fram til når kulda setter inn og alt det der også. ;)

I morra får jeg besøk av lillebror-Geir Olav, Annette og lille nevø-Dennis, og jeg gleder meg vilt og hemningsløst og kan nesten ikke vente. Faktisk gleder jeg meg så vilt og hemningsløst at jeg ikke fikk sove mer etter halv sju i dag, så jeg sto opp og mekka pannekaker og rørte bær til min kjære og meg. Når en har senebetennelse i skuldrene som river og sliter, og en allikevel lager pannekaker med et smil om munnen klokka sju om morra'n (når en egentlig kunne ha sovet så lenge som man orker), da gleder man seg omtrent så mye som det går an å glede seg.

I dag skal jeg prøve å løfte armene såpass at jeg greier å rydde litt i svinestien vår, slik at gjestene våre ikke roter seg bort i det lille huset vårt. I tillegg skal skuldrene smøres med Voltarenkrem minst en gang til i løpet av dagen, slik at jeg greier å holde den lille nevøen min så mye som jeg får lov til mens de først er her. ♥

Jeg håper at dere får en fortreffelig dag, og at dere også har noe å glede dere til. Hvis ikke, er det på tide å finne på noe - det være seg en deilig kopp med te, eller en vandring på Antarktis.

 

Er det rart at jeg gleder meg til å få lillebror og familien hans på besøk? På denne tida hadde jeg nok aldri kunnet forestille meg at han skulle bli både høyere enn meg, sterkere enn meg (!!!) og få kraftigere hårvekst enn meg (men godt er det at det gikk som det gikk, særlig med det sistnevnte). Hihi. ♥

Rosemarkering i Oslo.

Nå har det vært fryktelig stille herfra den siste uka, så nå er det vel på tida å komme i gang igjen. Jeg veit ikke helt hvor jeg skal begynne, så jeg tror like godt at jeg begynner med et innlegg om rosemarkeringa som var i Oslo på mandag. Jeg kjente ingen av de som blei skadd eller drept forrige fredag, men like fullt synes jeg at det var helt forferdelig. I flere dager satt jeg klistra til en eller annen skjerm og leste nyheter som passa best i et mareritt.  Dessverre var det ikke et mareritt, men virkelighet. At noen kan få seg til å gjøre noe så grusomt, det skjønner jeg virkelig ikke.

På mandag var jeg dårlig og hadde knapt krefter til å komme meg ut av senga, men jeg måtte bare komme meg innover til Oslo på rosemarkeringa der. Jeg var helt utslitt etter å ha fulgt med på alle de nedslående nyhetene, men jeg følte et stort behov for å komme meg ut blant folk, vise min medfølelse og dele sorgen med andre mennesker.

 

Rosa jeg hadde med meg til Oslo.

 

Min kjære og jeg kjøpte røde roser og slang oss på bussen innover. I Oslo var det rundt 200.000 mennesker som møtte opp, og det var så tjukt av folk overalt at vi kom faktisk aldri helt fram til Rådhusplassen hvor en egentlig skulle møte opp. Det var faktisk så mye folk der, at det var tungt å puste selv om vi var ute. Da vi kom til Oslo og tok t-banen til Nationaltheateret, måtte vi stå i kø ut av t-banestasjonen.

Noe tog var det ikke mulig å få til, og alle gikk i forskjellige retninger, så vi fulgte en av strømmene og endte først opp ved sperringene der bombeangrepet fant sted, og deretter ved Domkirka. Der la vi ned rosene våre, og etter dette reiste vi hjem. Vi måtte reise relativt tidlig - både fordi jeg var dårlig, fordi Andreas skulle på jobb igjen dagen etter, og fordi vi måtte være sikre på at vi rakk siste bussen hjem til Aurskog. Da vi dro fra Oslo rundt åtte, var det fortsatt ganske få roser utenfor Domkirka, så det er litt vilt å se bildene som florerer på nettet for tida.

Det var en kjempefin opplevelse å være med på markeringa i Oslo, selv om vi ikke fikk være med på alt, og det var godt å komme seg litt ut. Selv om formen ikke var så bra (og var desto dårligere de kommende dagene), så angrer jeg ikke ett sekund på at jeg dro, for det er virkelig godt å ha gjort det. Det var godt å se at vi er mange som bryr oss. Stemninga var rolig, og lufta var full av kjærlighet og medfølelse. Legger med noen av bildene vi tok i bunnen av innlegget. ;)Feriemodus del 6: Geiranger.

Etter at vi hadde kjørt over Trollstigen, kjørte vi til Tafjord Camping og slo opp teltet vårt der. Dagen etter sto vi opp og kjørte avgårde til Geiranger. Her kommer noen bilder:

 


♣

Har du vært i Geiranger?

Feriemodus del 5: Trollstigen.

Etter at vi hadde vært i Måndalen et par dager og kost oss der, var det på tide å pakke inn i bilen igjen og reise videre. Vi kjørte til Åndalsnes og videre opp Trollstigen og over til Valldal. Andreas hadde aldri kjørt over der før, og jeg har ikke vært der på mange år, så det var jammen på tide at vi tok en tur over der. Her er noen av bildene jeg tok:

 


♣

Har du kjørt over Trollstigen noen gang? :)

Feriemodus del 4: Sunndalsøra, Atlanterhavsveien, Måndalen.

Etter at vi hadde kjørt Aursjøveien, kom vi ned like ved Sunndalsøra. Jeg var veldig sliten, så til tross for at været var bra, leide vi ei campinghytte for natta, slik at jeg kunne få lagt meg i ei seng. Etter å ha fått nøklene til hytta var vi bare en liten tur i butikken for å kjøpe mat, og så slokna jeg på senga og sov i noen timer, før jeg sto opp igjen og hjalp Andreas med middagen. Denne dagen blei det marinert kyllingfileter, glutenfri pasta med soyaost og fylte, bakte champignoner. Utrolig hva en får til på et stormkjøkken og en bøttegrill. ;)

 

Hytta vi leide på Furu Camping på Sunndalsøra.

 


Middagen vår. Soppene var ikke ferdige enda her. ;)

 

Da middagen var spist, gikk det ikke lange stunda før vi la oss igjen. Neste morgen var det bare å spise, ordne oss og pakke inn i bilen igjen, og så bar det videre til Atlanterhavsveien. Der var det fullt av turister og været var rimelig surt der ute, så vi blei ikke værende lenge. Jeg glemte å ta bilder, så dere får heller se et jeg tok da jeg var der sammen med pappa for en del år siden.

 

Atlanterhavsveien på en solskinnsdag.Etter at vi hadde kjørt Atlanterhavsveien og Andreas hadde prøvd et par kast med fiskestanga uten hell, kjørte vi videre mot Molde. Vi stoppa ved et naturreservat ikke så langt fra Atlanterhavsveien, og der slo vi opp presenninga vår rundt et bord med tak, slik at vi fikk laga oss litt mat uten å blåse bort. :)

 

Rasteplass ved naturreservat. :)

 

Andreas pakker ut det vi trenger for å lage mat.

 

Ikke rart Andreas liker meg, jeg er jo så søt.

 

Etter at vi hadde spist bar det videre til Molde, hvor vi tok ferga over til Vestnes. Der møtte vi onkelen til mamma, Svein Olav, og blei med han hjem. Der fikk vi kaffe, te og cashewnøtter (nam!), og prata og koste oss sammen med Svein Olav, kona og sønnen hans. :) Det var mange år siden sist jeg så dem, og det var kjempehyggelig å se dem igjen.

Etter ei stund var det på tide å røre på seg igjen, og denne gangen var det Måndalen som var målet. Her bor besteforeldrene mine, og vi blei værende hos dem fra torsdag til lørdag. Som vanlig når jeg er sammen med folk, så glemte jeg å ta bilder, så dere får heller se for dere et koselig hus med gress på taket og noen snille besteforeldre. ;) (Og en søt liten valp. Jeg vil ha en liten hund, voff-voff, voff-voff!)

♣

Hva gjør dere i sommer?

Feriemodus del 3 - Aursjøvegen.

Sist onsdag våkna vi tidlig på morgenen, spiste, ordna oss og pakka inn i bilen igjen. Vi skulle nemlig kjøre Aursjøveien!

 

På veien dit, møtte vi noen søte kuer.

 


... og noen søte sauer.
Har du høydeskrekk sånn som jeg, betaler du de 70 kronene det koster i bompenger, og klamrer deg deretter fast i inventaret på bilen. Samboeren uten høydeskrekk, gliser fra øre til øre, mens du hyperventilerer og vurderer å hoppe ned fjellsida på egenhånd, så er du ferdig med det en gang for alle.

 


Når du endelig kommer opp på toppen, er det ikke så ille lenger, og du vurderer kanskje å bli der for alltid, slik at du slipper å kjøre den fæle veien ned. Samboeren uten høydeskrekk derimot, gleder seg til å ta fatt på de smale, svingete veiene som så vidt henger fast i fjellsida.

 


Som om ikke det er ille nok at samboeren synes det er kjempestas å kjøre svingete veier oppi fjellet, mellom tyske bobiler og andre turister, så har onkelen min kjørt lastebil opp hit for å levere anleggsmaskiner så de fikk bygget denne demninga. Tulling!

 


Flatt og fint. Mååå vi ned igjen???

 


Jeg gjentar: Flatt og fint.

 


Nesten nede igjen fant vi paradis på jord. Et lite vann med sandstrand og ikke en levende sjel i nærheten.
Hva mer kan en ønske seg?Det var definitivt verdt turen, selv med høydeskrekk. Vi kom trygt ned igjen på den andre sida, og jeg kunne tenke meg å kjøre der en gang til (høydeskrekken til tross), for her var det utrolig vakkert.

♥

Har du kjørt Aursjøveien noen gang?

Feriemodus del 2 - veien til Eikesdalen.

Vi kom som sagt hjem fra Vestfold på lørdagen, og planen var å vaske klær og pakke om bilen og kjøre nordover til Møre og Romsdal allerede på mandagen igjen. Det var jeg derimot alt for sliten til å greie, så vi bestemte oss for å drøye det til tirsdag istedenfor, slik at vi fikk en ekstra dag på oss til alt vi skulle gjøre før vi kunne dra. På tirsdagen hadde vi egentlig tenkt å dra rundt ni, men dro ikke før rett over tolv. Noe som i grunn var helt greit, både fordi at vi da fikk en relativt rolig start på dagen, og fordi at min kjære Edward-Sokrates ikke kom hjem igjen før klokka elleve. Jeg var så sjeleglad for å se at han var like hel, så jeg priser meg lykkelig for at ting ikke gikk helt etter planen, slik at jeg fikk kost litt med babyen min før kattepasser-mamma overtok på nytt.

 

Tom Volvo stasjonsvogn klar for dyst.På tirsdag satte vi i alle fall snuta mot Møre og Romsdal, i en stappfull Volvo. Den var så full faktisk, at jeg tror nesten ikke vi hadde fått med oss et ekstra par med sko engang. Sånn går det, når en skal ha med seg klær, campingutstyr, masse gaver, fire store kasser med mat, telt, liggeunderlag, soveposer, puter, luftmadrass og så videre.

I tillegg har jeg ikke med meg mindre enn to pc'er - såpass bør det jo være. Hehe. Grunnen er ganske enkelt at jeg vil ha alle bildene og slikt over på den store som jeg bruker til daglig, mens jeg bruker den lille til å høre på Spotify i bilen når vi kjører. Vi har AUX-inngang på stereoen, så da blir det fint og flott når en kan høre hver sang bare en gang på en hel dag om en vil. Det viste seg å være flere gode grunner til å ta med den lille pc'en: Den store nekter nemlig å samarbeide med det mobile modemet mitt, så jeg kommer ikke på internett med den. Jeg skjønner ikke hva som er galt, for på den lille fungerer det utmerket! Jeg har forøvrig ikke mobilt bredbånd lenger slik jeg hadde da jeg studerte, så jeg putter bare simkortet fra mobilen min inn i modemet og bruker det. Litt kronglete, men billigere enn mobilt bredbånd og fungerer fint de få dagene jeg trenger det. :)

 

Sprekkeferdig Volvo stasjonsvogn klar til tur. Baksetet er også fullt.I alle fall, i en sprekkeferdig Volvo kjørte vi nordover, og til tross for de deprimerende værmeldingene som varsla om evinnelig regnvær, blei været bare bedre og bedre jo lengre vi kom. Mot normalen, så tok vi oss god tid og stoppa flere ganger. Istedenfor å spise nista vår i bilen, stoppa vi langs veien og nøyt det fine været mens vi spiste. Det var deilig, for da blei jeg ikke fullt så gåen i kroppen, og i tillegg var det veldig koselig å ta seg god tid.

 


Prøvde å ta bilde av oss, men fikk med skyggen av armen min. Jaja, litt av sjarmen det, er det ikke??? =P
Målet vårt var Eikesdalen, hvor vi skulle sove i telt på Eikesdal camping. For å komme dit, kjørte vi over et digert fjell, hvor det var både bratt og svingete og frittgående sauer som tusla rundt. Da vi kjørte ned på den andre sida, kjørte vi jaggu forbi ei dame som SYKLA oppover fjellet. Det var hele 10 % stigning, så den dama må ha mangla noe vitalt, og det var verken muskler eller kondis for å si det sånn. Det er noe av det villeste jeg har sett! (Så sykkeldama på fjellet, om du leser dette: Applaus til deg!)

 

 

Da vi kom ned fra fjellet, kjørte vi på smale, svingete veier gjennom vakker natur, og selv om jeg på dette tidspunktet var så sliten og hadde så vondt i kroppen at jeg normalt ville hatt lyst til å grine, så var det så fint rundt oss at det nesten tok pusten ifra meg og fikk meg til å glemme alt annet. Dette var en strekning jeg med glede kjører igjen, for her var det virkelig nydelig. I tillegg var været fantastisk, så jeg kunne ikke ha ønska meg mer.

 

 

Vi kom fram til campingen klokka ti om kvelden, og da var det innmari godt å komme seg ut av bilen. Da var det bare å hive opp teltet, spise og legge seg. Vi blåste opp vår digre, doble luftmadrass inni teltet, og jeg har aldri ligget så luksuriøst inni et telt noen gang før! Hehe. :)

 

Trøtt og usminka, klar for luftmadrass! ;)

Feriemodus! =)

Jeg er i feriemodus for tida, og det går hardt utover bloggen. Min kjære har sommerferie fra jobben, og jeg bruker all min tid og energi på å være sammen med han, så når kvelden kommer er jeg så skutt at jeg ikke orker noen verdens ting og bare stuper rett i seng. Dere må nok bare smøre dere med litt tålmodighet ei stund framover. ;)

I forrige uke var vi i Vestfold fra mandag til lørdag. Vi sov hos faren til Andreas og dem i Re fra mandag til torsdag. På mandagen var vi først i Sandefjord og besøkte Marthe, og så besøkte vi lillebror-Geir Olav. På tirsdag tilbragte jeg hele dagen sammen med søte Anette og tøffe baby-Simon, mens Andreas farta rundt og traff noen kamerater. På onsdag skulle jeg egentlig ha møtt noen aldeles skjønne skapninger i Sandefjord igjen, men den ene skjønne skapningen blei syk, og jeg var så utslitt at jeg tilbrakte mesteparten av dagen i senga.

På torsdag var det fart og moro igjen - da var vi først og besøkte ei annen søt Anette og hadde det så koselig som det går an, og så dro vi til Tolvsrød og sov hos mora til Andreas og dem til lørdagen. På fredagen var vi i Tønsberg og lekte med Ida, og så var det pizza med halve slekta til Andreas på kvelden. Sammen med Ida blei forøvrig de (så og si) eneste bildene på hele turen tatt også. Vi er elendige på å huske å ta bilder når gjør hyggelige ting - vi kommer alltid på det etterpå når det er for seint. (Det var veldig hyggelig å være sammen med Ida altså, men av en eller annen grunn kom vi på det denne gangen.)

 

Andreas og Ida. :)

 

På lørdagen pakka vi sakene våre og dro hjem igjen, og selv om det var utrolig deilig å komme seg bort en tur og treffe kjente og kjære, så var det vanvittig deilig å komme hjem igjen til senga si også. Edward-Sokrates hadde bestemt seg for å ta seg en liten ferie mens vi var borte, så stakkars kattepasser-mamma hadde ikke sett han hele uka, og jeg var en trist og bekymra kattematmor i nesten tre døgn før han kom tuslende hjem igjen. Like hel og fin, bare litt slankere (og det hadde han ikke vondt av) og litt ekstra kosesyk (det hadde ikke jeg vondt av).

Ferie er forøvrig noe av det aller mest slitsomme som finnes. Jeg er nesten døden nær av utmattelse, men jeg koser meg allikevel. Det er deilig å ha ekstra tid sammen med min kjære, og jeg prøver å hvile når jeg får mulighet, så hittil har det stort sett gått ganske bra. Om tid og energi tillatter det: Fortsettelse følger! ;)

 


Jeg og Ida. Legg merke til at jeg har klippet av meg nesten alt håret! :)

♥

God sommer!

Jeg har blitt tante!

I dag blei jeg tante for andre gang. Hipp hurra! Det lille nurket heter Dennis, og jeg gleder meg vilt til å få hilse på om et par uker. De bor på Sunnmøre, så jeg må smøre meg med tålmodighet enn så lenge. :)

 

Bildet er ikke av Dennis, men er lånt HER.

Vistaprint gjør meg VistaSINT!

Nå begynner jeg å bli temmelig VistaSINT. For flere uker siden bestilte jeg noen produkter fra Vistaprint, som jeg betalte litt over 50 kroner for + nærmere 200 kroner i porto. Det vil si at jeg ligger trygt under tohundrekronersgrensa og ikke skal betale toll eller MVA. Allikevel fikk jeg en pakkelapp i posten hvor det står at jeg må ut med 221 kroner i toll og MVA for å få ut pakken min!

Etter noen telefoner hit og dit, viser det seg at Vistaprint har greid å skrive at verdien på pakken er på godt over 400 kroner! Det er jeg ikke så interessert i, så jeg har ringt og sendt mail i alle retninger. Tollmannen jeg snakka med på telefon var veldig hyggelig, men kunne ikke hjelpe meg, så han henviste meg videre til Postens godssenter. Der var de ikke fullt så hyggelige, men helt ok. Jeg fikk beskjed om å sende enda en mail.

Nå har de 14 dagene pakken ligger på postkontoret snart gått, og jeg lurer på hva i alle dager jeg skal gjøre nå. Hvis jeg henter ut pakken, risikerer jeg å tape 221 kroner, men hvis jeg ikke henter den, risikerer jeg å tape de 240 kronene jeg allerede har betalt for produktene og porto. Folka på KS Utland (Postens godssenter) er supertreige til å svare på mail, og Vistaprint har i alle fall ikke holdt det de lover - nemlig svar innen 48 timer. Jeg er ikke spesielt imponert for øyeblikket, og det spørs vel om jeg blir noen storkunde av Vistaprint med det første etter denne opplevelsen. Jeg har alltid vært fornøyd med produktene derfra, men når det skal være SÅ himla vanskelig å få svar når det oppstår et problem, så blir jeg skeptisk.

Har noen av dere vært borti noe lignende? Hva gjorde dere i så fall? Jeg bestiller ofte pakker fra utlandet, og det har aldri vært noe problem tidligere, så jeg er overraska over hvor innmari vanskelig det skal være å få orden i en slik liten filleting, og hvor lang tid alt tar.

 

Vistaprint - en nettbutikk som gjør meg VistaSINT.

 

PS. Jeg har bestilt pakker fra Vistaprint to ganger tidligere uten noe problem i det hele tatt og jeg har vært like fornøyd hver gang. Så dette er nok unntaket heller enn regelen, men jeg blir litt frustrert og oppgitt allikevel.

Søndagstur. :)

På søndag var det fint vær, så Andreas og jeg bestemte oss for å ta oss en liten kjøretur for å se på alt vannet som har kommet ned fra himmelen i det siste. Vi stoppa blant annet på Bingsfoss på Sørumsand og ved Vorma. Der sto det en benk under vann. Bildene yter virkelig ikke naturen rettferdighet, så jeg legger ved en liten videosnutt fra Bingsfoss helt nederst, så får dere i alle fall et litt bedre inntrykk av hvordan vannet oppførte seg. ;)

 ♥

Har dere sett mye vann i det siste?

En effektiv og dyr lørdag.

Etter ei veldig ineffektiv uke hvor jeg har vært sløva av diverse medisiner, var jeg endelig litt mer våken og opplagt på lørdag. Godt var det, for det var mye som sto på agendaen! Jeg sto opp halv ni, spratt i dusjen, mekka frokost og niste, og så kjørte vi avgårde til Lillestrøm. Der hadde jeg en time på Specsavers halv elleve. Det var over to år siden siste sjekk, så jeg var spent på resultatet. Det viste seg at synet mitt hadde blitt bittelitt dårligere, men ikke nok til at det var noe poeng i å bytte styrke. Brillene mine kan fint brukes ei stund til, og godt er det. Da slipper jeg den utgiften.

Hittil har jeg brukt dagslinser kun innimellom, men det er så befriende å bruke linser istedenfor briller, så jeg kunne tenke meg å bruke linser oftere. Særlig nå om sommeren er det fryktelig upraktisk med briller, siden jeg gjerne vil bruke solbriller for å beskytte øynene mine når det er sol og skarpt lys. Samboeren min har slike linser som en bruker døgnet rundt, så jeg spurte om jeg kunne prøve det jeg også. Jeg fikk med meg et sett hjem, og skal prøve dem ei uke, men får ikke lov til å sove med dem før siste natta før neste kontroll. Jeg er spent på å se hvordan det går - siden jeg har fibromyalgi sliter jeg litt med tørre øyne, så det er ikke sikkert jeg kan bruke dem. Jeg krysser fingrene! 

 

Dette er den typen linser som jeg prøver ut for øyeblikket. :)Etter at jeg var ferdig hos Specsavers, gikk jeg til Change for å kjøpe meg litt nytt undertøy. Jeg har gått med utslitte, for små BHer de siste månedene, uten å ha penger til å kjøpe meg noe nytt, så jeg var veldig fornøyd da jeg kom ut med tre splitter nye BHer med perfekt passform og størrelse da jeg var ferdig. De ansatte på Change er fantastiske! Jeg håper at både ryggen og skuldrene blir litt mer fornøyde nå som de får litt bedre støttespillere i kampen mot tyngekraften! ;)

 

Jeg kjøpte en sort, en hvit og en overraskelse! :)Etter at både Andreas og jeg hadde sjekka synene våre, og jeg hadde fått meg nytt undertøy, dro vi til Jysk og svei av noen kroner på rullgardiner, persienner og sengetøy. Alt var sårt tiltrengt, så det var godt å få det unnagjort. Vi putta alt i bilen, kjørte avgårde til Metro, hvor vi blant annet kjøpte oss nye joggesko og litt sommertøy til min kjære. Det var en himmelsk følelse å endelig få bytta ut fjorårets tynnslitte modell med årets. På Super-G har de en svensk selger i skoavdelingen som er superflink - han finner akkurat det som passer! Jeg endte opp med samme modell i år som i fjor: Asics Gel-Kayano. :) Perfekte for meg som overpronerer litt.

 

Nytt sengetøy! =DMed våre splitter nye joggesko på føttene, og en betydelig slankere bankkonto, føyk vi avgårde til IKEA. Der kjøpte vi oss noen nye kjeler. Jeg skulle gjerne hatt de dyre, fancy kjelene fra Jernia, men økonomien tilsier at jeg ikke har råd, og kjelene hjemme tilsa at jeg ikke hadde tid til å vente til jeg fikk spart opp penger lenger. Så da måtte jeg bare bite i det sure eplet og kjøpe meg noen billigkjeler fra IKEA, og håpe på at de gjør jobben inntil jeg blir rik og kan kjøpe drømmekjelene. I tillegg fikk vi kjøpt oss gardinstang og gardiner til soverommet, så nå blir det nok litt koseligere der inne. :)

 

Mine fine, nye joggesko. Eller, løpesko er det vel egentlig.Etter IKEA-turen skulle vi egentlig ha rukket en tur innom ICA også, men det må vi spare til en annen gang. Klokka var allerede over fire, og da var alle butikkene stengt på grunn av pinsehelga. Heldigvis hadde vi mat i huset, så det var ikke noen hast med det vi skulle ha uansett.

Vi var hjemme igjen rundt halv seks, og jeg var så sliten at jeg gikk rett i seng og sov fra seks til elleve. Da sto jeg opp og fikk meg litt mat av samboeren min og så litt på TV, før jeg gikk og la meg igjen og sov i åtte timer til. Var temmelig sliten dagen etter, men det var faktisk ikke så ille som jeg hadde venta. :)

♥

Hadde dere en fin pinsehelg?

Hyttetur i bilder.

Den nest siste helga i mai tok Andreas og jeg oss en tur på hytta og blei der fra lørdag kveld til søndag kveld. Hytta tilhører familien til stefaren min, og de er snille nok til å la hele familien bruke den. Jeg hadde mitt første møte med hytta da jeg var seksten år, og synes at det er paradis på jord. Jeg koste meg som alltid nesten gløgg ihjel, selv om det var ei regnfull helg og vi stort sett holdt oss innendørs denne gangen her.

 

På veien opp til hytta traff vi alle disse gakk-gakkene som vagga seg over veien og ned i en dam.

Så vagga de seg opp av dammen igjen, og vi kjørte videre.

Før vi dro opp på hytta, laga vi vegetarmaki som vi tok med oss og spiste sammen med glutenfri soyasaus og wasabi. Mmm, nam! Andreas koste seg med ei flaske vin, og jeg nøyde meg som vanlig med vann. ;)

Vegetarmaki. Det er lite som kan måle seg med dette! Det blei nok til dagen etterpå også, om noen skulle lure. Jeg tror nok dette er første gangen at noen har inntatt et måltid med spisepinner på hytta. ;)

 

I den røde sofaen tilbragte jeg mange timer, med Andreas i stolen ved siden av.

Blant annet spilte vi Aurskog-Høland-spillet i mange, mange timer, og jeg tapte så det sang.

 

Kjøkkenet er herlig blått, og jeg blir glad bare av å tenke på det.

Ved kjøkkenbordet spiste vi jordbær med agavesirup blanda med kakao.

Her er spisestua hvor vi spiste maki på lørdagen. Den er så koselig!

Av alle sengene på hytta, så er det denne jeg liker best. Den ligger nemlig nærmest døra.

Sånn ser gårdstunet ut en grå og regntung dag. Vognskjulet rett fram, og utedoen og redskapsboder på rekke og rad. Om sommeren er tunet grønt, og vi har late dager i sola med grilling og kos fra morgen til kveld.

Og her er utsikten ned til vannet. Jeg var faktisk ikke nede ved vannet denne gangen, for jeg koste meg så innmari oppe på hytta at jeg ikke gadd å gå ut i ruskeværet noe mer enn nødvendig. Hihi.

Gud, jeg elsker dette stedet. La det komme flere slike helger. ♥


Har du et fristed hvor du kan dra for å senke skuldrene?

Livet er herlig!

I dag har det som så ut til å bli en litt tung og grå dag utvikla seg til å bli helt super!

Jeg våkna til sol og fint vær, og Andreas som hadde rydda kjøkkenet, og bare det er jo helt supert. Da jeg venta på bussen til Bjørkelangen, kom Dina (ene lederen av "kurset") kjørende, så jeg fikk sitte på med henne. Det blei kort dag på Norasonde i dag, og den besto av test i norsk, engelsk og matte.

Jeg tror norsk og engelsk gikk ganske bra, men jeg sliter fortsatt veldig med konsentrasjonen og hukommelsen (pga. fibromyalgien), så jeg tror det gikk litt dårlig i et par av oppgavene hvor en skulle lese en tekst og så svare på spørsmål fra teksten etterpå. Matta tror jeg ikke gikk særlig bra, for vi måtte gjøre det på tid, og da jeg hadde åpna testen innså jeg at jeg kanskje burde ha tenkt meg om litt før jeg gjorde det. Jeg har jo ikke regna på papir på 7-8 år, så jeg huska faktisk ikke hvordan jeg skulle skrive et gangestykke eller et delestykke på papir. Haha! Jeg sleit litt, kan en si, og så blei jeg så stressa av tida som stadig gikk nedover at jeg greide ikke å tenke skikkelig. I tillegg var det nok litt dumt å ta mattedelen til slutt, for da var jeg ganske sliten i hodet av de to andre testene. Men, men, det er vel ikke akkurat verdens undergang. ;)

Etter at jeg var ferdig med testene, hadde jeg tid nok til overs til å fylle ut søknad om å få dekka reiseutgiftene mine, og så rakk jeg bussen hjem litt før tolv. På vei hjem rakk jeg å snakke både med min kjære og med pappaen min, og det var veldig koselig begge deler. I tillegg fikk jeg en kjempegod nyhet om noen jeg er glad i, så jeg er hoppende glad på den personens vegne og håper at ting blir supert! Etter at jeg kom hjem har jeg også hatt en lang og koselig telefonsamtale med min eldste lillebror, og jeg fant ut på facebook at min nest yngste lillebror ikke synes at jeg er retarded. Hehe, hvor mye bedre kan det bli?

Jeg har drukket sunn kakao med soyamelk og steviadråper, og det var knallgodt. Jeg har spist en deilig salat med kyllingfilet, og jeg har kost litt med kattene. Nå begynner jeg å bli temmelig skutt og få veldig vondt i hodet (som vanlig), men det er i grunn helt greit, for jeg har allerede fått alt jeg kunne ønske meg av denne dagen og litt til. Nå håper jeg bare at energien strekker til såpass at jeg greier å lage litt middag og gjøre det aller mest nødvendige til i morra.

Ah, så herlig det er å leve til tider!

 

Bildet er lånt på We♥it, HER.


Nasjonaldag og magetrøbbel.

Det var en ganske stille og rolig nasjonaldag for min del i år. Andreas og jeg var slitne begge to, så vi tok det ganske rolig hele dagen, og holdt stort sett på inne på kjøkkenet. Vi stekte kylligfilet til koldtbord og laga kake og godiskuler. På kvelden dro vi bort til mamma og dem og spiste koldtbord og kaker sammen med familien. Kjempekoselig! :)

Mamma var så søt og snill at hun serverte så og si bare ting jeg kan spise, så jeg var temmelig sikker på å komme meg gjennom spisinga uten å få vondt i magen, men der tok jeg feil. Ikke langt inn i måltidet begynte jeg å føle meg dårlig. Først trodde jeg kanskje at jeg hadde fått i meg noe jeg ikke tålte ved en feil, eller at det bare var fordi strømpebuksa var litt trang, eller at det var fordi det var lenge siden jeg hadde spist. Utover kvelden blei jeg bare verre, så jeg skjønte etter hvert at dette ikke kunne ha noe med maten eller klærna å gjøre. Jeg er forsatt dårlig i dag, så det er nok omgangssyken som herjer i kroppen min igjen. Jeg håper det går fort over!

Det passer selvfølgelig veldig dårlig å bli syk akkurat nå. I dag skulle ha vært min fjerde dag på Norasonde (arbeidsavklaring), så det er temmelig kjipt å måtte holde seg hjemme allerede. Jeg håper jeg er tilbake på plass i morgen, så jeg ikke går glipp av så mye. Dessuten må jeg ha legeerklæring om jeg blir borte i mer enn en dag, og det er ikke spesielt gøy å forlate huset med omgangssyken, så jeg ser helst at jeg slipper det. Jeg har jo ikke billappen heller, så om jeg ikke får noen til å kjøre meg må jeg gå ca. 4 km. totalt for å komme til og fra legen, og det har jeg ikke sjans til å greie når jeg er så dårlig. Jeg krysser fingrene!

 

Bildet er lånt HER, siden jeg glemte å ta bilder i går.

♥

Hadde dere en fin nasjonaldag?

Slik var påska mi!

Jeg har ikke skrevet stort til dere om hvordan påska mi var, for det var i bunn og grunn ikke så skrekkelig mye å skrive om, og jeg hadde ikke energi til å skrive noe særlig heller. Jeg fikk nye medisiner for å bedre søvnkvaliteten fredag før påske, og disse gjorde susen, så jeg sov bort så og si hele påska. Litt koselig greide jeg å ha det likevel, og søvnen var sårt tiltrengt, så det gjør i grunn ikke så veldig mye.

På tirsdagen i påska hadde jeg besøk av Martin og Thomas et par timer, og jeg følte meg som tidenes mest elendige vertinne da de reiste herfra fordi de var sultne. Martin har heldigvis ikke gitt meg opp av den grunn, og jeg har trua på at Thomas kommer til å vise seg her igjen han også, hehe. Det håper jeg virkelig, for det er herlig å ha besøk av gale orakler som kan fortelle meg litt om krig og fred og politikk og kvantefysikk og sånn.

Ellers så var jeg noen turer borte hos mamma og dem, og det var koselig. Den ene gangen var et spontant besøk som endte med at vi fikk middagen servert, og den andre gangen var på påskeaften. Da samla vi oss på terrassen deres og grilla sammen, og det var en kjempehyggelig kveld. Dagen etter var vi også der en snartur, for å hilse på tante Sylvia og Dag, før de skulle hjemover til Stavanger.

Jeg hadde store planer om å være med de andre på hytta også - de har vært der oppe nesten hver dag hele påska og jobba med veden til vinteren. Det blei aldri noen hyttetur på meg, for på grunn av de nye medisinene greide jeg ikke å stå opp tidlig nok til å få blitt med, og i tillegg har jeg ikke vært helt i slaget. Men, men, det blir vel nok av anledninger fremover nå som våren har kommet. :)

 Hva gjorde du i påska?

Jeg har forresten presentert bloggen min og registrert meg på Bloggurat. Jeg har plassert min blogg i Finstadbrunorske bloggkart!

Tur til Urskog Fort.

Denne helga hadde Andreas og jeg bestemt oss for å sette av litt tid til hverandre og finne på noe koselig sammen. Vi endte opp med å ta oss en tur til Urskog Fort i går. Vi hadde med oss sitteunderlag, mat og drikke, og satt ute i sola og prata og kosa oss. Vi bor ikke lenger unna enn 10-15 minutter med bil, og allikevel er det snart to år siden sist vi var der. Etter at vi hadde spist og sittet og prata en stund, slang vi sakene våre i bilen og gikk litt tur. Kjempekoselig!

 

 

I dag skulle vi egentlig på hytta sammen, men jeg har blitt skikkelig forkjøla så jeg blei nødt til å holde meg hjemme. Jeg har fortsatt ikke kommet meg en eneste tur på hytta i år, enda det har vært planlagt mange ganger, så jeg begynner å bli litt utålmodig. Er kjipt å stå å gjøre klar mat dagen i forveien gang etter gang, og så er det stadig et eller annet som gjør at jeg ender opp med å bli hjemme. Krysser fingrene for at det går som planlagt neste gang.

 Har du gjort noe koselig i helga?

Skjærtorsdag.

Ja, så var det påske igjen, og den kom om mulig enda mer brått på i år enn i fjor. Jeg har ikke hatt energi til å forberede meg verken på den ene eller den andre måten i år, men jeg har i alle fall satt fram den lille påskepynten vi har. Ei høne (eller er det en hane?), to små kyllinger som holder rundt hverandre og noen gule lys. I tillegg har jeg lagt en grønn duk på bordet, og det gir en herlig, vårlig følelse. Vi har noen små påskeduker liggende også, men jeg har ikke orka å stryke dem, så de ligger foreløbig i en eske og blir ikke brukt.

 
At energien har svika er snarere regelen enn unntaket for tida, så heldigvis var jeg føre var og bestilte litt sjokolade fra The Raw Chocolate Shop i tilfelle jeg ikke skulle orke å lage noe selv. Jeg brukte penger vi egentlig ikke har - men det får så være. Det skal jo være litt kos i påska for oss også. Dette er den første påska uten Kvikk Lunsj og annet sukkerholdig godteri for vår del, så da er det greit å ha noe annet på lur. Jeg bestilte i grunn to pakker, men det blei litt tull i ordrene mine, så kun den ene rakk å komme fram før påske. Men, men, det gjør ingengting - da har vi sjokolade etter påske også. I tillegg fikk jeg med en ekstra sjokolade som plaster på såret for at ordrene ikke blei registrert som de skulle, så da er jeg fornøyd. :)

 Jeg har ikke de helt store påskeplanene i år, men jeg håper at jeg kommer meg på hytta sammen med resten av familien. Det er vedhogst som står på agendaen rundt påsketider, og resten av gjengen er godt i gang. Selv har jeg ikke orka å bli med opp enda, men jeg håper jeg kommer meg opp tidlig nok til å få være med i morra. Det er jo litt stusselig å sitte hjemme aleine når de andre er samla og koser seg i sola - særlig nå som det er påske. En merker liksom ikke den helt store forskjellen på hverdag og høytid når en uansett bare sitter hjemme aleine.

 
Hittil i dag har jeg prøvd å gjøre så godt jeg kan for å kose meg, selv om dagen ikke blei helt som jeg hadde håpa. Jeg har lest noen sider i en krim ("Snømannen") mens jeg lå på spikermatta mi, kost meg med en soya latte og gitt Edwart-Sokrates en real dose med kos. Han røyter noe helt forferdelig for tida, og jeg er egentlig litt allergisk mot dyr, men han skal jo merke at det er påske han også. Noen frokost har jeg ikke spist enda, men det blir etter hvert. Jeg skal bare blogge ferdig og ta meg en dusj først, og så skal blenderen på benken så jeg får laga meg en smoothie.

 Etter frokost er jeg ikke helt sikker på hva jeg skal gjøre, men jeg håper at energinivået er litt mer brukbart i dag enn det har vært de siste dagene. Kanskje jeg orker å svare på et brev eller to, lese litt mer i "Snømannen", eller kanskje lage noe godt på kjøkkenet. Vi får se. Jeg har i alle fall tenkt å kose meg så mye som jeg greier, og samle energi slik at jeg kommer meg på hytta i morra sammen med de andre. :)

GOD PÅSKE!

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits