Netthandel: iHerb

Mine siste iHerb-pakker + BILLIG DHL Express!

Siden det er fryktelig lenge siden jeg har vært særlig aktiv på bloggen min, er det også fryktelig lenge siden jeg har delt hva jeg har handla på iHerb - faktisk ikke siden 9. januar! Det har blitt mange pakker siden den tid, men nå skal jeg først og fremst dele de jeg har fått den siste uka.

I løpet av de snart 3 årene jeg har vært fast kunde hos iHerb har jeg kun brukt billigste fraktalternativ (Global Priority Mail), men akkurat nå er det billig-billig frakt på DHL Express, så jeg bestemte meg for å prøve det! Velger man billigste fraktalternativ koster det $4, og man kan ikke overstige 4 pounds (1840 gram) i shippingvekt. Det tar ca. 1-4 uker å motta pakken, og man må hente pakken på nærmeste postkontor/post i butikk.

Akkurat nå koster det $8 for DHL-frakt, og den kan veie dobbelt så mye - inntil 8 pounds. Vil man bestille enda tyngre pakker går det også helt fint - da betaler man $1 ekstra for hvert ekstra pound. I praksis vil det si at vektmessig er DHL Express like billig som Global Priority Mail akkurat nå. I tillegg tar det kun 2-4 dager å motta pakken, og den blir levert på døra. Jeg aner ikke hvor lenge denne prisen gjelder, så jeg anbefaler dere å benytte dere av det så fort som mulig om dere har planer om å bestille noe tungt - eller bare vil ha pakken raskt levert.

Jeg trengte å bunkre opp litt akkurat nå og har i tillegg begynt litt på julegavene (som dere foreløpig naturligvis ikke får se), så jeg har bestilt og mottatt totalt 20 pakker med DHL Express den siste uka. Grunnen til at jeg har bestilt så mange pakker, er selvsagt at jeg passer på å holde meg under 200 NOK på hver pakke, slik at jeg slipper å tenke på toll/mva. Jeg tror kanskje jeg hadde sluppet unna uansett siden det ikke sto noen verdi utenpå pakkene, men jeg turte ikke å ta sjansen.

I går fikk jeg en mail fra iHerb om at de har GRATIS shipping på Global Priority Mail for alle ordre over $40 i hele oktober, så hvis man skal bestille noe dyrt og har tid til å vente litt på det, så er nå det rette tidspunktet å gjøre det på. :-)

 

Disse pakkene kom i dag - resten fikk jeg i forrige uke. Reine julaften! :-D

 

Extra virgin kokosolje fra Jarrow Formulas, extra virgin kokosolje fra Garden of Life, økologisk ghee (klarna smør), raw honning i glasskrukke (denne er for tung til at man kan bestille den med Global Priority Mail), syltetøy med ananas og mango, Larabar med sjokolade og hasselnøtt, kaldpressa og økologisk hampolje, raw antioksidanthonning og agavesirup med jordbærsmak.

 

Extra virgin kokosolje fra Jarrow Formulas, extra virgin kokosolje fra Garden of Life, økologisk ghee (klarna smør), raw kokosnektar, Garlic and red pepper-krydder, Tuscan brøddipp-krydder, raw antioksidanthonning, raw honning med granateple og agavesirup med sjokolade.

 

Måltidserstatter med vaniljesmak, måltidserstatter med sjokolade, måltidserstatter med jordbær,aloe vera-juice (hele bladet), aloe vera-juice (indrefilet), kokosjuice (denne er også for tung til at man kan bestille den med Global Priority Mail, men man kan bestille enkle, større bokser HER) og akasiefiber.

 

Økologisk popcorn, økologisk gurkemeie, Yummy Earth fruit snacks, te med jordbær og kiwi, økologisk og varmende rooibos-te, rismelksjokolade og rismelksjokolade med krønsj.

 


Aloe Vera gelé + juice
, tranebær-juicekonsentrat, Urinary Flow (forebyggende mot urinveisproblemer), tranebærekstrakt og to GIGANTISKE pilleetuier med fire rom for hver dag.

 

Dosåpe fra J.R. Watkins, dosåpe fra Ecover, dosåpe fra GreenShield Organic, kjøkkenhåndsåpe, sminkefjerningsservietter, kondomer, enda mer kondomer, Every Man Jack deodorant med mint, Herbal Cowboy deodorant (wild), Alba Botanica deodorant clear enzyme med aloe vera, masse gratis mini-fotfiler, Sierra Bees leppomader med kakao, mint og granateple (man kan få en leppomade av hver sort i dette merket gratis akkurat nå, kun en i hver pakke, og man kan også kjøpe dem billig slik som jeg har gjort).

 


Oppvaskpulver (disse er for tunge til at man kan bestille den med Global Priority Mail, men man kan bestille en mindre boks HER), oppvasksåpe-refill med klementin (med flaske HER), Earth Science hårkur/balsam, Giovanni hårkur, Alba Botanica balsam, snøkrystall-såper, Sierra Bees leppomader med kakao, vanilje og mint, ansiktskrem med solfaktor og enda mer gratis mini-fotfiler.

 


Bruk gjerne rabattkoden min (CEC956) hvis du vil handle på iHerb for første gang. Da får du $5 i rabatt på din første ordre (eller $10 om du handler for over $40), og jeg blir kjempeglad, siden jeg får poeng som jeg kan handle for på iHerb. Passer du på at ordren din kommer på under 200 kroner, så slipper du å tenke på toll/MVA. Bruker du linkene i dette innlegget trenger du ikke å fylle inn koden min, for da skal den legge seg til automatisk. Du kan lese min iHerb-guide HER, se hva jeg pleier å handle HER og du kan melde deg inn i facebookgruppa for iHerb-kunder i Norge HER.

Bruker du noe av dette, eller fikk du kanskje noen ideer til din neste iHerb-handlerunde?

Årets første pakker fra iHerb.

Rett før nyttår hadde jeg et skikkelig storinnkjøp på iHerb igjen - jeg foretrekker å handle mye på en gang istedenfor litt nå og da. På den måten er det lettere å holde kontroll på hva jeg handler og hvor mye penger det går med, og vi slipper dessuten så innmari mange småturer opp på Aursmoen for å hente pakker. Jeg bestilte hele 15 pakker 27. desember, og allerede 4. januar kom 12 av dem. En av dem kom dagen etterpå og to av dem venter jeg fortsatt på.

Her kommer bilder av alt som var i de 12 første pakkene. Det jeg kjøper er ikke testa på dyr og er ofte økologisk og med naturlige ingredienser. Jeg har linka til alt sammen. :)

 


Sminkefjerningsservietter som jeg bruker fast, ansiktsvask, ansiktskrem, fotkrem (veldig god!), skrubb, sort håndsåpe, ei annen håndsåpe, leave-in-balsam, håndsåpe til kjøkkenet, glansemiddel og oppvasktabletter som vi bruker fast, noen nye skrubbehansker og en skrubbevott, små flasker med bodylotion (kjekke i veska og på tur - fyll gjerne på med en stor), neglebørste, mineralpudder, finishing-pudder, bee rescued balm (super på tørre og såre lepper!), essensielle oljer med mandarin, lavendel, rosmarin og eucalyptus. Fikk en haug med reisetannbørster og et par vareprøve-kremer i tillegg.
Kokosnektar, amla-c, kokosblomstsukker, sukrin (erythritol), bjørkesøt (xylitol), hvitløk- og chili-krydder, fullkornsrismel, Harney & Sons iste, ghee (klarna smør, fritt for laktose og kasein), parfyme (skulle vært med på det andre bildet, men pytt, pytt), økologisk kamille-te, erteprotein med sjokoladesmak, økologisk løkpulver, økologisk paprikapulver, økologisk hvetegresspulver, økologisk gurkemeie og økologisk hvitløkspulver. Fikk også med et par vareprøver på te og noe annet greier.

I pakken som kom noen dager etterpå var det bare fire tuber tannkrem og mer kokosnektar. I de jeg fortsatt venter på er det en shaker, omega-3, linfrøolje, pekannøtter, paranøtter og hvit te med ferskensmak.

Hvis du er iHerb-kunde - hva var det siste du handla derfra?

Tips til alle som er glade i te!

I helga er det 20 % rabatt på alle teer fra Harney & Sons på iHerb! På iHerb koster det vanligvis 35-66 kroner per boks, så det er myyyye billigere enn her i Norge! I Norge har jeg sett dem fra rundt 100 kroner og oppover, så det er mye penger å spare. Jeg har ikke smakt disse teene enda, men siden jeg elsker te og boksene disse teene kommer i er dødslekre, så kommer jeg til å kjøpe meg noen + at jeg ønsker meg til jul.

 

Lekre, ja? Det finnes mange fler!

 

Som om ikke dette er nok, så er det 10 % rabatt på hele iHerb i helga, og de har flere andre gode tilbud også. De kan dere se HER. Her er det bare å hamstre inn det man trenger, så langt lommeboka tillater det (dessverre ikke særlig langt for min del akkurat nå). På iHerb finner dere også masse fint som passer til julegaver, for eksempel teene som jeg har skrevet om her. Hvis noen skulle lure, så er jeg ikke sponsa - bare iHerb-frelst og glad i å spare penger på ting jeg uansett handler.

Hva synes du om tilbudet?
Har du smakt noen av teene til Harney & Sons?

Mine ordrer fra iHerb de siste månedene.

Nå er det lenge siden jeg har vist dere pakkene mine fra iHerb, så jeg tenkte å poste et innlegg med bilder av det jeg har bestilt fra i sommer en gang og frem til nå. :) Dere som har fulgt meg en stund, veit at store deler av mat- og kosmetikkbudsjettet mitt blir svidd av nettopp på iHerb, så det blir en del pakker derfra i løpet av et år.

Jeg linker alle varene bortsett fra vareprøvene, så det er bare å trykke på den lilla teksten, så kommer dere dit de kan kjøpes. Noen av produktene er ikke lenger i salg på iHerb dessverre, men jeg har linket til dem allikevel, så kanskje dere kan finne dem et annet sted hvis dere synes de ser interessante ut. :)

 

Dette kom i går: Måltidserstatter med vaniljesmak, måltidserstatter med sjokolade, måltidserstatter med jordbær, tamari soyasaus, Pukka-te, Aloe Vera-kapsler og Tart Cherry-konsentrat.Dette kom også i går: Hårfarge rød, hårfarge brun, sjampo, balsam, Camellia ansiktskrem, glansemiddel, pilleetui og ansiktssvamper.


Ganske nylig fikk jeg dette i posten: Stor steke-kokosolje, liten steke-kokosolje, økologisk kamillete, stor extra virgin kokosolje, spirulinapulver, maskara, leppomade med mint, leppomade med vanilje og leppomade med granateple.Samme uka fikk jeg dette: barberkrem med kakaosmør, barberkrem for menn, Tart Cherry-konsentrat og pinsett.I august fikk jeg dette: Cornflakes uten tilsatt sukker, måltidserstatter med sjokolade, måltidserstatter med bær, rismelkpulver, tørkede kirsebær, "Seaweed snacks", kokosvann med "pink guava", glutenfri pasta "Little Dreams", glutenfri pasta "Vegetable Spirals" og noen vareprøver.I august fikk jeg også flekkfjerner, tomme kapsler str. "0", tannkrem fra Tom's, tannkrem fra Jason, bind (som jeg så og si aldri bruker, siden jeg normalt bruker Moon Cup), calming for katter, tomme kapsler str "3", kattegodis og en vareprøve.Dette fant også veien fram i august: aktivert bygg, hampfrø, hamp-shake, greens, kamillete med sitron, kokosvann med "pink guava" og noen vareprøver.Glansemiddel, respons-krem, glidemiddel, håndrens og intimservietter.I juli kom dette: hampfrø, håndsalve med sitron, håndsalve med appelsin, leppomade med jordbær, leppomade med peppermynte og en vareprøve.Oppvaskmiddel (refill), Camellia Care ansiktskrem, hårkur, hårfarge, ansiktsspray, deodorant for menn, kokosolje for hud og hår, kakaosmør med jojoba, sheasmør, leppomade med lavendel, havtornolje, BeeCeuticals dagkrem, BeeCeuticals nattkrem, BeeCeuticals øyekrem, sminkekost-sjampo, bambussokker, bambushansker, bambusklut, ansiktssvamper og sminkekost.Kokosvann naturell, kokosvann med mango, kokosvann med "pink guava", kokosvann med ananas, Yerba Mate-te, iste og Numi's collection-te.Rå barer med kakao og kokos, steke-kokosolje, greens, bipollen, rått kakaopulver, soyamelkpulver, økologisk karripulver, syltetøy med tranebær og blåbær, rå agave, Stevia Vanilla Creme, kanel i kvern, açaípulver, amla-C, Tart Cherry-konsentrat, glutenfri spaghetti, lucuma og himalayasalt.Glutenfri pasta, rå barer med spirulina, hampfrø, kokosvann med fersken og mango, Tart Cherry Butter, vaniljeekstrakt, tomme kapsler str. "0".Kattesand-deodorant, intimvask, deodorant "Summer Spice", deodorant "Autumn Breeze", krystalldeodorant med kamille og grønn te, luftfrisker.

 

Husk at dere kan lese iHerb-guiden min HER og at dere kan se ei liste over en del av tingene jeg pleier å bestille fra iHerb HER.

Bruk gjerne rabattkoden min (CEC956) hvis du vil handle på iHerb for første gang. Da får du $5 i rabatt på din første ordre, og jeg blir kjempeglad, siden jeg får poeng som jeg kan handle for på iHerb. Pass på at ordren din kommer på under 200 kroner, så slipper du å tenke på toll/MVA. Hvis du sørger for at pakken din veier mindre enn 1814 gram, får du også velge billigste fraktalternativ, som vanligvis ligger på $6.

Pleier du å handle på iHerb? Hva var det siste du bestilte derfra?

Ting jeg handler på iHerb.

Her kommer ei liste over ting jeg pleier å handle på iHerb - ofte eller eller en gang i blant. Lista vil bli oppdatert etter hvert, og jeg vil også prøve å skrive mer utfyllende om hvert produkt i egne innlegg når jeg får tid og energi til det. Du kan lese mer om hvordan en handler på iHerb, HER.

 

MEL OG PASTA (GLUTENFRITT)
Mandelmel, 453 gram.
Kokosmel (økologisk), 454 gram.
Peanøttmel, 453 gram eller 957 gram.
Brun ris-pasta (økologisk): penne, rotini, elbow eller spaghetti.

 

 

NØTTER.
Paranøtter (rå), 340 gram.
Pekannøtter (rå), 340 gram.
Valnøtter (rå og økologiske), 340 gram.
Cashewnøtter (rå og økologiske), 284 gram.
Macadamianøtter (ristede og salte), 255 gram.
Pistasjnøtter (økologiske, ristede og salte, uten skall), 113 gram.

 

 

FRØ, KJERNER OG TØRKA FRUKT/BÆR.
Gojibær (Di Tao), 227 gram.*
Inkabær (økologiske), 227 gram.
Tørka fiken (økologiske), 198 gram.
Tørka mango (økologiske), 85 gram.
Tørka blåbær (økologiske), 113 gram.
Tørka aprikos (økologiske), 170 gram.
Tørka kirsebær (økologiske), 113 gram.
Tørka tranebær (økologiske), 113 gram.
Kakaonibs (rå, økologiske), 454 gram.
Antioxidant fusion (økologisk), 113 gram.
Chiafrø (økologiske), 400 gram.
Pinjekjerner (økologiske), 170 gram.
Hampfrø (økologiske), 227 gram eller 368 gram.
Kokosmasse (økologisk), 227 gram eller 283 gram.

* Gojibær kjøper jeg som regel på Gojiking, HER. De som jeg kjøper på iHerb er en mykere type, litt som rosiner, og de bruker jeg kun som snacks. De fra Gojiking bruker jeg til "alt".

 

 

GREENS OG DIVERSE SUPERMAT.
Best of Greens (økologisk), 150 gram.
Chlorella (økologisk), 114 gram eller 300 gram.
Kamut hvetegresspulver (økologisk), 90 gram.
Hvetegresspulver 453 gram (økologisk), billig og enda billigere.
Alfalfapulver 453 gram (økologisk), billig og enda billigere.
Aktivated Barley (økologisk), 280 gram.
Açaípulver (økologisk), 227 gram.
Amla-C (økologisk), 114 gram.
Camu camu (rått, økologisk), 85 gram.
Granateplepulver (rått, økologisk), 227 gram
Aloe Vera-konsentrat 40x (økologisk), 125 ml.
Tart Cherry (økologisk), 473 ml.

 

 

ALTERNATIV SØTNING.
Sukrin (erythritol), 454 gram.
Palmesukker (økologisk, Sweet Tree), 454 gram.
Palmesukker (økologisk, Navitas Naturals), 454 gram.
Bjørkesøt (xylitol), porsjonsposer, 454 gram eller 908 gram.
Stevia (pulver, økologisk), porsjonsposer.
Stevia (pulver), porsjonsposer eller 454 gram.
Stevia (Now Foods, flytende): Dark Chocolate.
Stevia (Wisdom Natural, flytende): Vanilla Creme, English Toffee, Berry.
Lucuma (rått og økologisk), 227 gram.
Kokosnektar (rå), 355 ml.
Yaconsirup (økologisk), 340 ml.

 

 

HONNING.
Honning (rå, økologisk), 623 gram.
Bokhvetehonning (rå, økologisk), 383 gram.
Antioksidanthonning (rå, økologisk), 383 gram.
Manukahonning Active 12+ (rå, økologisk), 340 gram.
Manukahonning Active 15+ (rå, økologisk), 340 gram.
Manukahonning Active 16+ (rå, økologisk), 500 gram.

 DRIKKE.
Drink Sticks, diverse.
Te fra alle merker, diverse.
Te fra Yogi Tea, diverse.
Te fra St. Dalfour (økologisk), grønn eller sort.
CocoCardio (økologisk), 225 gram.
CocoCeps (økologisk), 225 gram.
CaféCeps (økologisk), 100 gram.
Kokosvann, 330 ml eller 500 ml.

 

 

TIL KATTENE.
Greens til kattene, 85 gram.
Kattegodteri mot hårballer, 45 biter.
Kattegodteri mot stress/uro, 21 biter.

 

 

MILJØVENNLIGE VASKEMIDLER.
Toalettsåpe (Ecover), 739 ml.
Glansemiddel (Ecover), 473 ml.
Oppvasktabletter (Ecover), 25 tabletter.
Oppvaskmiddel (Method), 532 ml eller refill (1064 ml).

 

 

TOALETTSAKER (IKKE TESTA PÅ DYR).
Hårfarge (Naturtint), diverse.
Intimvask (The Diva Wash), 177 ml.
Intimservietter (Blûm Naturals), 15 servietter.
Sjampo for farga hår (Dessert Essence), 236 ml.
Balsam for farga hår (Dessert Essence), 236 ml.
Kroppsvask (Dessert Essence, Red Grape), 237 ml.
Kroppsvask (Dessert Essence, Red Raspberry), 237 ml.
Sminkefjerningsservietter for kombinasjonshud (Blûm Naturals), 10 servietter eller 30 servietter.
Krystalldeodorant (Crystal Body Deodorant), spray (118 ml) eller roll-on (66 ml).

 

 

TOALETTSAKER TIL ANDREAS (IKKE TESTA PÅ DYR).
Deodorant (Herban Cowboy, Wild), stick (80 g).
Deodorant (Aubrey Organics, Herbal Pine), spray (118 ml).
Sjampo (Earth Science, luktfri), 355 ml.

  

Mer kommer etter hvert, og det er bare å spørre om det er noe dere lurer på. :)

Bruker du noen av disse produktene?
Hva er dine favorittprodukter på iHerb?

Alle bildene i dette innlegget er lånt på iHerb. 

iHerb for dummies.

iHerb er så vanvittig stort, og det finnes så utrolig mye der som en aldri har hørt om en gang. Det kan være en skikkelig jungel å finne fram i om en ikke er kjent. Første gang en kommer inn dit kan det virke vanskelig og komplisert, men du vil raskt finne ut at sida er veldig brukervennlig og lett å lære seg å bruke. 

Etter å ha hatt lyst til å handle der i et drøyt halvår, fikk jeg endelig ut fingeren og handla på iHerb for første gang den 14. november 2010. Dette var en dato som skulle forandre livet mitt (hihi). Et år, fire måneder og 175 ordre seinere - og ikke en eneste en som har blitt borte i posten (!), så er jeg fortsatt like fornøyd med iHerb som den gangen jeg mottok min aller første pakke derfra. Det er ingen hemmelighet at jeg nå legger igjen mesteparten av både mat-, rengjørings- og kosmetikkbudsjettet mitt på iHerb. Ikke fordi det er dyrt der - tvert i mot: iHerb har nemlig gitt meg muligheten til å spise mer økologisk og bruke reinere og mer naturlige toalettartikler.

Hva er det som gjør iHerb så fantastisk? Jo, iHerb er blant de beste (eller er det kanskje til og med den aller beste?) internettbutikkene innenfor helsekost, raw food, naturlig sminke og kremer, økologisk og allergivennlig mat, proteinpulver, kosttilskudd og enda mye mer. De fører mange av de kjente kvalitetsmerkene som Weleda og Pure Planet (for å nevne noen), og de fører også mange små, mer ukjente merker. Utvalget er helt utrolig. iHerb har holdt på i over 10 år og har vunnet mange priser, så her kan du føle deg helt trygg når du handler. De yter god service og er til å stole på. Det som kanskje er aller best er at det er så billig der - jeg sparer vanvittig mye penger blant annet på helsekost.

Det er riktignok ikke særlig miljøvennlig å bestille 10-11 pakker fra USA hver eneste måned, men fra et økonomisk perspektiv er dette den eneste muligheten jeg har til å ha det kostholdet jeg har og til å bruke hudpleieprodukter som ikke er fylt med parabener og annen gift - og dette er en høyere prioritering for meg. Jeg velger å tro at til tross for flyreisene til pakkene, at jeg kanskje hjelper jorda vår litt også ved å velge økologiske, naturlige produkter som ikke er skadelig verken for meg eller miljøet. I det minste er jeg med og skaper en etterspørsel etter mer etiske produkter.

Så, for alle dere som ikke er laga av penger, men som gjerne vil spise sunn og næringsrik mat eller smøre dere inn med reine, trygge produkter, her kommer en guide til hvordan dere kan handle på iHerb (klikk på bildene for å se en større versjon av dem):

 

Kjekt å vite: 

Toll og merverdiavgift.
Hold deg under 200 kroner per ordre, så slipper du å tenke på toll/mva. Det kan være en god idé å holde seg på 170-180 kroner, så slipper en at pakken plutselig er verdt mer når den skal krysse grensa hvis kursen har endra seg. Kursen kan du blant annet sjekke HER. 200 kroner er for øyeblikket ca. 35 dollar. Porto regnes ikke med i 200-kroners grensa, så du kan med andre ord kjøpe varer for inntil 200 kroner. Summen utenpå pakken er uten porto og rabatter, men inkludert det du eventuelt har blitt trekt fra i rewards. Du kan bestille så mange pakker du vil på samme dag, for iHerb sender alle ordre hver for seg. Dette kan være annerledes i andre nettbutikker.

Frakt.
Hvis du holder deg på under 1814 gram per ordre, kan du velge billigste fraktalternativ som er på bare $6 (litt under 35 kroner med dagens kurs). Veier det du vil handle mer, så lønner det seg å dele opp bestillingen din, siden de andre fraktalternativene er temmelig dyre. Hvis pakken din veier mer enn 1814 gram, forsvinner knappen for billigste fraktalternativ. Når du velger det billigste fraktalternativet tar det normalt 10-14 dager for pakken din å komme fram, men noen ganger kan det ta opptil fire uker. Trenger du varene raskt, kan du selvfølgelig bruke DHL/UPS - og da vil du få pakken på døra etter 2-6 dager. Trykk på bildene for å se hvordan du kontrollerer hvor mye du har putta i pakka di.


Ønskeliste.
Når du logger deg inn hos iHerb, kommer det opp link til ei ønskeliste (Wishlist) øverst i høyre hjørne. Her kan du samle alle favorittproduktene dine slik at de blir lettere å finne tilbake til neste gang. Her kan du også samle produkter som du har blitt anbefalt eller som du har kommet over og som du har lyst til å prøve seinere, så har du full kontroll.

Kosttilskudd.
Det er lov å importere kosttilskudd til eget bruk for tre måneder av gangen, men skal du handle kosttilskudd 100 % lovlig fra utlandet, gjelder det å holde tunga rett i munnen. En del av kosttilskuddene klassifiseres nemlig som legemidler her i Norge. Det som står på legemiddellista er ikke lov til å handle fra iHerb. Ting som i utgangspunktet er lov å handle, som f.eks. C-vitaminer, er ikke lov til å handle dersom tilskuddet overstiger grenseverdiene. Hvis du handler ting som ikke er lov til å handle er det ingen krise, men pakken kan bli stoppa i tollen. Hvis du har benytta deg av en av de dyrere portoalternativene, vil i så fall pakken bli returnert til iHerb og du vil få refundert pengene for produktet minus porto og minus 20% av pakkens verdi for tort og svie. 

En huskeregel: Hvis det er snakk om et produkt du vanligvis kjøper på helsekosten her i Norge, så er det sannsynligvis også lov til å kjøpe det fra USA. Hvis du derimot må ha resept fra lege for å få tak i det, er det regna som legemiddel. Hvis du ikke vil ta en råsjans og satse på at det går bra, anbefaler jeg deg å ta en nærmere titt på legemiddellista/urtelista og grenseverdiene. Ta gjerne en titt på dopinglista også. For mer utfyllende og lett forståelig informasjon om lover og regler, anbefaler jeg å lese Mjuuugly sitt innlegg om dette HER.

Betaling.
For å kunne handle hos iHerb, må du ha et kredittkort. Når du har lagt inn kredittkortinformasjonen din første gang, blir den liggende der til du velger å slette den, noe som gjør det veldig enkelt å handle. Reglene for å få lov til å ha en slik løsning er veldig strenge, så det er ingen (i alle fall svært liten) grunn til bekymring. Om du allikevel skulle bekymre deg, så kan du slette kredittinformasjonen din etter hver gang du har handla. Jeg anbefaler deg også å ha et svært sikkert passord på iHerb-kontoen din, slik at ikke noen andre kan logge seg på og misbruke kontoen din.

Belønningsprogram og rabattkode.
Når du handler på iHerb for første gang, kan du bruke rabattkoden min (CEC956) og få $5 i rabatt på ordren din. Denne fyller du ut når du er i handlekurven. Når du har handla for første gang, får du din egen rabattkode som du kan dele ut til venner og kjente, som igjen får $5 i rabatt på sin første ordre. Selv får du 4 % bonus av det de handler det første året. Dette er penger som iHerb tar av sitt markedsføringsbudsjett, og er altså måten de har valgt å markedsføre seg på. Det vil si at de er avhengig av fornøyde kunder for at butikken skal gå rundt. :) Selv om ikke så mange har brukt min rabattkode så langt, har jeg allikevel fått muligheten til å bestille flere pakker som jeg ikke har betalt noe for. Du kan lese mer om iHerb sitt rewardprogram HER.


 

En oversikt over de ulike knappene på forsida:


1. Hjem: Trykker du her, kommer du tilbake til forsida uansett hvor på sida du er.
2. Hot Deals: Tidsbegrensa tilbud på ulike produkter.
3. Trials: Produkter til "prøvepris". Her kan du kjøpe et produkt til en lavere pris for å få prøvd det. Kjøper du flere av samme produkt, vil du betale prøvepris på nr. 1 og vanlig pris fra produkt nr. 2.
4. Movers: Ei liste over de bestselgende produktene.
5. New: Her finner du nye produkter som nettopp er blitt tatt inn i butikken.
6. Freebies: I hver pakke du bestiller, kan du legge med ei gratis vareprøve. Disse finner du her.
7. Min konto m.m.: Her kan du trykke for å se handlekurven din (view cart), få oversikt over kontoen din (my account), logge ut (sign out), bestille en tidligere bestilling på nytt (re-order) eller kikke på ønskelista di (wish list). Er du ikke innlogga, trykker du på "My account" for å logge inn eller å registrere deg som bruker av iHerb. Du trenger ikke å logge inn for å legge ting i handlekurven, men du er nødt til å logge inn for å fullføre ordren. For å lage deg en brukerkonto trenger du kun å oppgi e-postadresse og ønska passord.
8. Søk: Dette kommer antakelig til å bli din beste venn på iHerb. Her kan du søke på hva som helst - bare husk at du må søke på engelsk. Hvis det er noe du er usikker på hvordan en skriver, kan du bruke Google Traslate, HER. Resultatene kommer opp etter relevans, men dette kan forandres slik at det vises etter for eksempel høy/lav pris eller høy/lav vekt.
9. Firkanten: Her kommer det opp informasjon om hvor mange produkter, samt totalpris, på det du har lagt til i handlekurven din. Denne oppdateres etter hvert, slik at du alltid kan ha oversikt. Trykker du på "Edit cart & check out" under firkanten, kan du oppdatere handlekurven som du vil før du fullfører en ordre.
10. Brand names: Holder du musepekeren over her, får du opp noen av merkene som iHerb fører (etter kategori). Vil du se alle merkene alfabetisk, trykker du der det står "Brands" med blå skrift.
11. Products: Holder du musepekeren over her, får du opp noen av produktene som iHerb fører (etter kategori), f.eks. "Super Foods". Trykk på det du er ute etter.
12. Health links: Her kan du finne informasjon om forskjellige tilstander og sykdommer, f.eks. graviditet eller astma. Trykk på "All" for å få opp ei liste over alle helselinkene.

 

Slik handler du:

1. Lag deg en brukerkonto og logg inn.


2. Bruk for eksempel søkefeltet til å finne det du er ute etter. La oss si at du vil lage sjokolade og søker på kakaosmør (cacao butter).
    

3. Trykk på et av produktene du får opp og se om det er det du er ute etter. I felt 1 finner du navnet på produktet, prisinformasjon, eventuell kvantumsrabatt, omtaler og om produktet er på lager eller ei. I felt 2 finner du blant annet shippingvekta, størrelse og vekt på selve varen og utgangsdato. Ved punkt 3 kan du velge antall og putte varen i handlekurven og ved punkt 4 kan du legge varen til i ønskelista di. Ved å klikke på punkt 5 finner du produktdetaljer (som f.eks. ingredienser), på punkt 6 finner du omtaler av produktet og ved punkt 7 kan du selv skrive omtaler.


4. Når du har lagt det du ønsker å handle i handlekurven din, trykker du på "view cart" øverst til høyre eller på "edit cart & check out". Når du er i handlekurven, passer du på å sjekke at alt stemmer. Ved punkt 1 ser du produktet, ved punkt 2 ser du antall og ved punkt 3 ser du totalpris. Ved punkt 4 kan du trykke på det røde krysset for å fjerne varen. Etter å ha endra antall eller trykket på det røde krysset, må du trykke på "update" ved punkt 7 for at handlekurven skal bli oppdatert. Handler du mye på iHerb vil du etter hvert bli VIP, og da får du alltid en viss rabatt når du handler. Dette ser du ved punkt 5. Har du opptjente rewards, ser du dem i punkt 6. Punkt 8 forteller deg om hva du er nødt til å betale for pakken, hvor mye du har spart og hvor mye den veier. Vil du handle mer trykker du på "continue shopping" ved punkt 9, og er du ferdig kan du trykke på "proceed to checkout" ved punkt 10. Scroller du litt ned, kan du velge fraktalternativ før du fortsetter, trykk da på "Select & Checkout" ved ønsket alternativ (bilde 2).
    

5. Første gangen du handler, må du fylle ut adressen din og kredittkortinformasjonen din. Når du handler seinere, vil du komme direkte til punkt 5 i "Checkout progress", og der er det bare å sjekke at alt stemmer, og så trykker du på "Place order". Deretter er det bare å logge seg ut og vente i spenning på pakken fra iHerb (eller legge inn en ordre til).


Skulle det være noe mer du lurer på, så er det bare å spørre. Du kommer helt sikkert til å komme inn i det etter hvert, og jeg kommer helt sikkert til å anbefale noen av produktene jeg pleier å handle på iHerb her på bloggen. :)

 

Lykke til!

Årets første pakker fra iHerb!

Jeg har ikke orka å være med i butikken mer enn en gang i år, og det var 4. januar. Bortsett fra den dagen, en tur bort til mamma og dem på søndag og da jeg var på Aursmoen sist onsdag, så har jeg ikke vært lenger hjemmefra enn til postkassa hittil i år.

Til tross for et noe innsnevra sted å oppholde seg på, om jeg kan ordlegge meg slik, så har jeg allikevel fått brukt masse penger og handla masse mat - hjemme fra mitt eget kjøkken. Jeg starta det nye året med å bestille en del etterlengta ting fra iHerb - for det meste mat, men også litt annet småtteri. Jeg hadde ikke handla på iHerb på en god stund, så jeg var tom for en hel masse. I tillegg var det 10 % rabatt på alt av matvarer akkurat da, så jeg slo til og kjøpte litt ekstra. Heldigvis var posten overraskende rask denne gangen, og hele 14 av pakkene blei henta hjem fra posten på samme dag! Jeg vil tro at de var ganske glade der oppe på Prix, for at pakkene blei henta så raskt. Hehe.

Selv om kanskje ikke mat og glansemiddel og slike ting er det mest spennende i verden, så føles det nesten som julaften når en kan sette en slik haug med pakker på stuegulvet:

 

 

200-kroners regelen er helt idiotisk, spør dere meg. Det fører jo ikke til at jeg handler noe mindre fra utlandet av den grunn - det fører bare til at jeg må dele opp bestillingene i flere pakker, og dermed forsøpler mer. Jeg trøster meg meg at jeg i det minste er flink til å kildesortere, og at de gode prisene fra iHerb gjør at jeg kan spise mer økologisk, sunn, næringsrik og naturlig mat uten å ruinere meg helt. (Eller, ruinert blir jeg vel allikevel - men jeg blir mett også.)

For dere som er skrekkelig nysgjerrige på hva som var oppi, så har jeg et bilde av det også:

 

 

Her ser dere blant annet krydder, nøtter, frø, nudler, nori, barer, manukahonning, yaconsirup, ulike søtninger, et par bøker, silketofu og litt forskjellig stæsj. I tillegg til det dere ser her, kom det noen pakker til på andre dager som inneholdt enda mer mat. Jeg mangler fortsatt noen ting som jeg alltid pleier å ha i skapet, for det meste supermat, men jeg hadde rett og slett ikke råd til mer der og da. Det var helt skrapa på kontoen da jeg var ferdig, så de siste tingene får jeg bare vente litt til på. Heldigvis er jeg ikke helt tom for greens, så jeg har fortsatt nok til å lage meg en grønn drikk hver morgen. Den grønne drikken kan jeg virkelig ikke unnvære!

 

 

Forresten så følger det med ganske mange vareprøver når en bestiller så mange pakker. Det er som regel et par ting i hver pakke. En kan velge en ting selv, og så putter de oppi noe ekstra i tillegg. I de fjorten pakkene som dere fikk se over, fikk jeg mange pakker med CocoCardio, noen pakker med Immune Punch, Miracle Reds, Gojibær (de aller beste!), et par brett med probiotika, et par penner, en ansiktskrem og ei såpe som lukta nesten som pepperkaker. Dere kan se alt på bildet over. Det fine med vareprøvene fra iHerb, er at det meste er ting jeg uansett ville ha brukt penger på. Posene med CocoCardio, Immune Punch og Miracle Reds er for eksempel helt geniale når jeg skal reise bort - da kan jeg ta med meg disse porsjonspakningene istedenfor store glass og poser.

Bruk gjerne rabattkoden min (CEC956) hvis du vil handle på iHerb for første gang. Da får du $5 i rabatt på din første ordre, og jeg blir kjempeglad, siden jeg får litt rabatter på iHerb. Pass på at ordren din kommer på under 200 kroner, så slipper du å tenke på toll/MVA. Hvis du sørger for at pakken din veier mindre enn 1814 gram, får du også velge billigste fraktalternativ, som vanligvis ligger på $6.

Er du iHerb-kunde? Er du like fornøyd som jeg er?

Påfyll fra iHerb!

Før påske rakk jeg akkurat å motta noen pakker fra iHerb igjen, med litt nytt og litt påfyll av gamle favoritter.

 


Flaskekost til å vaske drikkeflaskene våre med.
To små Giovanni bodylotion, "Cucumber Song" og "Lavender Vanilla Snow", Hugo Naturals bodylotion, og EcoTools sminkekoster.

 


Kokosolje, Extra Virgin og "Expeller pressed" (samme som Cocosa pure, bare et annet merke).
Açaí heart og Best of Greens.

 St. Dalfour jordbærte, goldenberries (inkabær), gojibær, rått kakaopulver, mesquitepulver.
Gratis smaksprøver!

 


Bruk gjerne rabattkoden min (CEC956) hvis du vil handle på iHerb for første gang. Da får du $5 i rabatt på din første ordre, og jeg blir kjempeglad, siden jeg får litt rabatter på iHerb. Pass på at ordren din kommer på under 200 kroner, så slipper du å tenke på toll/MVA. Hvis du sørger for at pakken din veier mindre enn 1300 gram, får du også velge billigste fraktalternativ, som vanligvis ligger på $4.

Mine nyeste skatter fra iHerb.

De siste månedene har jeg lagt igjen mer penger på iHerb enn jeg har lagt igjen på Rema 1000. Siden det stort sett er på Rema 1000 jeg reiser for å handle, så sier det litt. Det positive, er at jeg ikke bruker mer penger nå enn før jeg oppdaga iHerb, jeg bruker de bare på litt andre ting. Istedenfor å kjøpe usunn godis på Rema 1000, kjøper jeg sunn godis på iHerb. Istedenfor å kjøpe mat jeg ikke har godt av på Rema 1000, kjøper jeg mat som gir masse nyttig næring på iHerb. Nå er det stort sett bare friske grønnsaker, egg og en og annen kjøttvare jeg kjøper på Rema 1000. I tillegg slipper jeg nå å kjøpe dyre kremer på helsekost, fordi iHerb har de samme dyre kremene (og mange andre gode kremer) til en mye billigere penge på iHerb. Jeg trenger vel ikke å fortelle dere at jeg virkelig elsker iHerb???

 

Goldenberries, eller incabær. Nydelig!

 

En bit av himmelen på glass. Nyyydelig sjokoladepålegg som skal nytes i fulle åndedrag.

 

Det er ikke det at jeg tror dere er nysgjerrige på hvordan jeg steller med musa, men dette er i alle fall produkter som gjør miljøet triveligere under trusa. DivaCup (som skal erstatte alle klorblekede og lite miljøvennlige tamponger og bind), Divavask (som kan brukes som intimvask, rens av divakoppen, kroppssåpe og ansiktsvask), glidemiddel spesielt tilpassa en dames behov, og intimservietter med og uten lukt.

 

Kakaosmør med jojoba (til å smøre inn huden med), ansiktsvask, aftersun, jojobaolje, deodorant og barberhøvel til min kjære - jeg er spent på om den er bra nok til at han vil bytte ut de dyre bladene mot denne myyye billigere varianten.

 


Hvis du vil prøve å handle på iHerb, så er ikke det så rart. I så fall kan du godt bruke rabattkoden min (CEC956) hvis du vil. Da får du $5 i rabatt på din første ordre, og jeg blir kjempeglad. Pass på at ordren din kommer på under 200 kroner, så slipper du å tenke på toll/MVA. Hvis du sørger for at pakken din veier mindre enn 1300 gram, får du også velge billigste fraktalternativ, som vanligvis ligger på $4.


Flere pakker fra iHerb!

Jeg får stadig pakker fra iHerb, og her er noe av det jeg har fått i det siste. Jeg er virkelig bitt av basillen, og det er gøy å kunne handle gode produkter billig. Spesielt er jeg gira over å få tak i kosmetikk som er parabenfri og som ikke er testa på dyr, og som ikke koster mer enn det jeg vanligvis ville betalt for mindre etiske produkter.

 

Hvetegresspulver, acacie-fiber, granateplepulver, CocoCardio (mmm, nam!), yaconsirup og Omega-3.

 

Glutenfri pasta: rotini og penne. Har prøvd rotinien før, og synes den er kjempegod!

 


Sminkefjerningsservietter, en liten dusjsåpe, sunblock til ansiktet og små sminkekoster.

 

Jeg gleder meg til å prøve ut alt sammen! Har vært veldig fornøyd med stort sett alt annet fra iHerb, så jeg regner med at jeg blir fornøyd med dette også. Nå begynner jeg å få noen favoritter der inne, så jeg tenker det snart kommer noen innlegg om produkter jeg vil anbefale dere.

 


Hvis du vil prøve å handle på iHerb, så kan du godt bruke rabattkoden min (CEC956) hvis du vil. Da får du $5 i rabatt på din første ordre. Pass på at ordren din kommer på under 200 kroner, så slipper du å tenke på toll/MVA. Hvis du sørger for at pakken din veier mindre enn 1300 gram, får du også velge billigste fraktalternativ, som vanligvis ligger på $4.

Pakker fra iHerb.

Er det en ting som er sikkert, så er det at jeg har blitt bitt av iHerb-basillen. Hardt. Jeg er veldig fornøyd med alt jeg har prøvd derfra så langt, og kommer garantert til å fortsette å handle der. Her får en det meste, og jeg handler alt fra kosmetikk til mat. Det er herlig å kunne kjøpe ting som er bra for meg til en relativt billig penge, og å slippe å lete livet av meg for å finne ting som er uten parabener og som ikke er testa på dyr - for å nevne noe.

Her kommer det noen bilder av det jeg har mottatt fra iHerb de siste ukene. Enkeltinnlegg om de ulike tingene kommer etter hvert. :)

 

Bodylotion med selvbruning, bodylotion, nattkrem og kokosolje (til kroppen).Tannkremer og "tannpulver".Lypsyl, såpe og krystalldeodorant.Yogi-te. Nam!Hampproteinpulver og hampolje.Hampfrø (i boksen) og chiafrø.Manukahonning, spirulinatabletter og Kambucha te-ekstrakt.Drikkeflasker i stål. Er de ikke fine?Lecitinpulver, himalayasalt, Yogi-te, grønn te, Tart Cherry.Enda mer kokosolje til kroppen.
Hvis du vil prøve å handle på iHerb, så kan du godt bruke rabattkoden min (CEC956) hvis du vil. Da får du $5 i rabatt på din første ordre. Pass på at ordren din kommer på under 200 kroner, så slipper du å tenke på toll/MVA. Hvis du sørger for at pakken din veier mindre enn 1300 gram, får du også velge billigste fraktalternativ, som vanligvis ligger på $4.

Enda flere pakker fra iHerb.

Har fått enda noen pakker fra iHerb, og tenkte at jeg skulle vise dere hva jeg har kjøpt.

 

Glutenfri pasta.

 

Tart Cherry. Proppfull av antioksidanter. Inneholder også melatonin, som hjelper på søvnkvaliteten.

 

Lip Gloss.

 

Brokkolifrø til spiring.

 

Flytende stevia med smak. Har til sammen tre stykker nå: Vanilla Crème, English Toffee og Berry. Disse skal jeg bruke blant annet i rå sjokolade.

 

Yogi Tea. Den jeg kjøpte første gangen er nesten tom allerede, så var godt at jeg fikk tre til i dag. Hihi. =)

Skriver mer om de forskjellige produktene etter hvert som jeg får prøvd dem ut. Hvis du også har lyst til å bli kunde på iHerb, så kan du bruke rabattkoden under. Da sparer du $5 på første bestilling.

 Elleve pakker fra iHerb.

For noen uker siden begynte jeg å hamstre ting fra iHerb, og de siste to ukene har jeg fått i alt 11 pakker fra dem. Dere som leste DETTE innlegget, veit at jeg holder på med en endring av kostholdet mitt. I tillegg til at melk, sukker og gluten skal vekk, så skal mer supermat inn.

Jeg har også veldig sensitiv hud som blir fort tørr og irritert, så jeg prøver å bruke mest mulig rene produkter til huden, særlig når det kommer til oljer og kremer. Hos iHerb er dette langt billigere enn jeg er vant til! Nedenfor kan dere se bilder av de tingene jeg har bestilt så langt. Innlegg om de ulike tingene kommer etter hvert som jeg får prøvd dem ut. Noen av tingene har jeg allerede brukt en del, og så langt er jeg kjempefornøyd!

 
Hvis du aldri har handla på iHerb før, så anbefaler jeg deg å prøve. Du trenger ikke å være en helsefreak eller fanatisk opptatt av mat - på iHerb finner en nemlig alt fra leppomader og sjampo til godteri. Om du handler på iHerb for første gang, så bruk gjerne koden over. Da får du nemlig $5 i rabatt, og jeg får visst litt bonus jeg også hvis du bruker koden min. Jeg har ikke satt meg så veldig inn i akkurat det enda, men jeg brukte i alle fall en slik kode da jeg handla der for første gang, og det var $5 spart som jeg kunne bruke på noe annet. :)

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits