Juice og smoothies

Cheerful vanilla smoothie.

På tide med en ny smoothieoppskrift! Denne smaker søtt og deilig av vanilje, kirsebær og banan. En skikkelig kosesmoothie!

 

Du trenger:
♥ 200 gram frosne bananer
♥ 100 gram frosne kirsebær
♥ 1 scoop Soy meal replacement - French vanilla
♥ 1 ts extra virgin kokosolje (valgfritt)
♥ Nok vann til at det går rundt

Blend til alt er smooth.

 

Dette blir ca. 7 dl smoothie, men det kommer an på hvor mye vann du bruker. Det holder til et måltid for en person, eller som et mellommåltid eller en dessert for to. :-)

 

 

For dere som bryr dere om sånt, inneholder denne smoothien ca. 324 kcal med kokosolje, og ca. 281 kcal hvis dere dropper den. Du må gjerne bytte ut noe av (eller alt) vannet med valgfri plantemelk for å gjøre den mer næringsrik og mettende. Du kan også prøve med andre måltidserstattere/proteinpulver med vaniljesmak enn det jeg bruker. :-)

 

#Eldeenmat #Eldeensmoothie #Inspirasjon #Kosthold #Hjemmelaget #Oppskrift #Mat #Vegetarisk #Vegansk #Glutenfri #Melkefri #Laktosefri #Frifor #Suntoggodt #Sunnlivsstil #Renmat #Sunnmat #Naturligmat #Økologisk #Nam #Frokost #Lunsj #Smoothie #Banan #Kirsebær #Vanilje #Måltidserstatter #Proteinpulver #Kokosolje

Grønn smoothie med druer.

Det er en evighet siden sist jeg delte en smoothie-oppskrift med dere, så nå er det jammen meg på tide. Smoothie er fortsatt på menyen nesten daglig, og gjerne flere ganger per dag. Jeg elsker smoothie!

I det siste har jeg blitt litt flinkere til å putte grønnsaker i smoothien min, og jeg har også blitt mye flinkere til å få smoothie med grønnsaker til å faktisk smake godt! :-) Simple Green Smoothies kan nok ta mye av æren for begge deler - de er så inspirerende!

 

 

Da jeg begynte med dagens smoothie, ante jeg ikke hva jeg skulle ha i, så den blei til litt underveis, med de ingrediensene jeg hadde tilgjengelig og som jeg hadde lyst på der og da. Oppskriften blir til ca. en liter smoothie, alt etter hvor mye vann du tilsetter, så det var nok til både frokost og lunsj for meg. Jeg helte halvparten i et glass med lokk, og den var like god etter noen timer i kjøleskapet.

 

Jeg brukte:
♥ 5 dl fersk brokkoli (skåret i små biter)
♥ 5 dl frossen banan (også i biter)
♥ 2,5 dl grønne druer
♥ 1 ss mandelsmør
♥ Vann

 

Smoothien blei søt, frisk og veldig god. Andreas fikk også smake litt, og han er enig. Ingen av oss kjente smaken av brokkoli, noe som egentlig ikke hadde gjort noe, siden vi liker brokkoli. Andreas visste ikke hva jeg hadde oppi, og syntes at den smakte eple. Jeg kan si meg bittelitt enig, litt sånn som godteri med eplesmak, men selvfølgelig mye mer friskt og naturlig. Ikke noe kjemi-smak på denne! Hehe. Det var nok egentlig druene som "lurte" oss litt. ;-)

 #Eldeenmat #Eldeensmoothie #Inspirasjon #Kosthold #Hjemmelaget #Oppskrift #Mat #Vegetarisk #Vegansk #Glutenfri #Melkefri #Laktosefri #Frifor #Suntoggodt #Sunnlivsstil #Renmat #Sunnmat #Naturligmat #Økologisk #Nam #Frokost #Lunsj #Smoothie #Grønnsmoothie #Brokkoli #Banan #Druer #Mandelsmør

Blåbær- og grønnkålsmoothie.

Med dagens smoothie gjorde jeg noe ganske annet enn jeg vanligvis gjør: Jeg putta oppi grønnsaker, nærmere bestemt grønnkål. Kombinasjonen i denne smoothien synes jeg var overraskende god - det smaker "grønt" av grønnkålen, samtidig som den smaker blåbær og mild sjokolade. Mmm! I tillegg er dette en enkel smoothie uten for mye vanskelige ingredienser - så yay meg!

 

Du trenger:
♥ 100 gram blåbær
♥ 30 gram grønnkål (2 gode never)
♥ 2,5 dl vann
♥ 1 scoop erteprotein med sjokolade
♥ 1 ss linfrøolje

Blend de tre første ingrediensene først, tilsett resten og blend videre. Nyt! :)

Dette blir ca. 4-5 dl. smoothie. Den kan nok uten vanskeligheter varieres: Litt naturell yoghurt, kanskje litt kanel, mer eller mindre blåbær/grønnkål... Erteproteinet med sjokoladesmak kan nok fint byttes ut med hampproteiner og kanskje ei spiseskje rått kakaopulver - dette vil gi en kraftigere sjokoladesmak. Bytter du ut erteproteinet, vil du kanskje søte smoothien med noe - det er bare å prøve seg fram!

 


Pleier du å putte grønnsaker i smoothien din?
Har du kanskje noen gode oppskrifter å dele med meg? :)

Smoothie: Tomatcocktail.

Det er svært sjelden jeg bruker noen oppskrift når jeg lager smoothie. Som regel slenger jeg bare oppi det jeg har lyst på og det jeg har for hånden, og som regel blir det mat av det. Men noen ganger kjører jeg meg fast i et spor hvor jeg lager kun de samme, gamle smoothiene om igjen og om igjen, og det blir fort litt kjedelig. Da hender det at jeg tar en titt i en av smoothiebøkene mine for å hente inspirasjon eller for å finne en oppskrift jeg kan følge til punkt og prikke. Variasjon er sjelden feil!

Denne gangen falt valget på noe helt annet enn det jeg er vant til fra før: Tomatcocktail.
(Se oppskrift lenger ned.)

 

"Smoothies!" av Stella Murphy kan kjøpes HER.

 

Oppskriften til smoothien.

 

Til dobbel oppskrift trenger du:
♦ 500 gram modne tomater
♦ 16 friske basilikumsblader
♦ 6 vårløk
♦ 2 røde paprikaer
♦ salt og pepper etter smak
♦ friske basilikumsblader til servering.

Skyll og del alle ingrediensene, og bland sammen i blenderen. Kjør gjerne noen isbiter sammen med grønnsakene, eller legg dem i bunnen av glasset før du heller tomatcocktailen over. Dette holder til ca. 1 liter smoothie og er passe til 2-4 personer.

Smoothien er noe spesiell, men veldig god. Minner meg om hjemmelaga salsa, og kan helt sikkert brukes som saus over pasta eller lignende også - varm eller kald. Smaken av vårløk er temmelig fremtredende, så hvis du skal like denne, så må du like vårløk! :)

Vanligvis bruker jeg både fett og proteiner i smoothiene mine for å få dem til å mette lenger. Denne bidro ikke like godt til metthetsfølelsen som jeg er vant til, men var helt klart et spennende avbrekk fra de vanlige bærsmoothiene mine. ;)

 

Lar du deg friste?

Bringebær- og mangosmoothie.

Det er tid for forandring og variasjon her hjemme, og i går satte jeg sammen en ny smoothieoppskrift. Den blei så god at jeg vil dele den med dere! Den er veldig søt, og samtidig så metter den godt. Oppskriften holder til ca. 1-1 ½ liter smoothie, så du må gjerne dele opp oppskriften - særlig hvis du har en blender som ikke er så kraftig.

 

Du trenger:
♦ 1 mango
♦ 1 banan
♦ 150 gram frosne bringebær
♦ 5 dl. usøta soyamelk
♦ 4 ss naturell soyayoghurt
♦ 2 ss linfrøolje
♦ 2 ss kokosnektar/agave el.l. (kan godt sløyfes)

 

 

Slik gjør du:
♦ Del mango og banan i biter, og putt alle ingrediensene i blenderen.
♦ Blend godt og hell over i glass.
♦ Pynt gjerne med noen bringebær og nyt!

 
God helg! ♥

Skogsbærsmoothie med sjokolade.

I går prøvde jeg noe nytt, og det var så vellykka at jeg allerede har prøvd det igjen. Jeg lagde skogsbærsmoothie med sjokoladesmak. Åååh, GLEDE! For en fortreffelig kombinasjon! At jeg ikke har gjort dette før?! Den er frisk og søt på en gang, og den smaker både skogsbær og melkesjokolade - og det uten å inneholde melk i det hele tatt! Mmm, nam!

Denne håper jeg at dere prøver, for den er bare SÅÅÅ god!

 

 

♦ 2 ½ dl frosne skogsbær
♦ 5 små dadler uten stein
♦ 2 ½  dl naturell soyayoghurt
♦ 1-2 ss kaldpressa linfrøolje
♦ ½  dl hampfrø uten skall
♦ 1 porsjon erteprotein med sjokoladesmak
♦ 10 dråper Stevia Vanilla Creme
♦ 1-2 dl vann

Bland alt i en blender til det blir smoothie, og tadaa! Nyyydelig og mettende smoothie til deg. :) Topp gjerne med litt økologisk kokosrasp.

 

Hva er din favorittkombinasjon i smoothie?

Søt og frisk jordbærsmoothie.

De siste ukene har jeg slurva noe forferdelig med maten og har spist utallige glutenfrie brød - det er jo så skrekkelig lettvint. Det enkle er ikke alltid det beste, for disse brødene inneholder massevis av karbohydrater som gir meg vondt i magen når jeg spiser det for ofte, og som gjør at jeg legger på meg. I tillegg blir det gjerne til at jeg bruker kjøttpålegg på brødskivene, og det er heller ikke en skrekkelig god løsning for en kropp som har mer enn nok å hamle opp med i utgangspunktet. Derfor er jeg nå innmari glad for at det ser ut til at jeg er tilbake på smoothiebølgen igjen (det var visst matforgiftning som måtte til, hehe).

Dagens frokost blei en frisk og søt jordbærsmoothie:

♦ 2 ½ dl (150 g.) frosne jordbær
♦ 5 små dadler uten stein
♦ 2 ½ dl naturell soyayoghurt
♦ ½ dl (30 g.) avskallede hampfrø
♦ 1 porsjon reds 8000, Fruit Punch
♦ 1-2 ss kaldpresset linfrøolje
♦ 10 dråper Stevia Vanilla Creme
♦ ½-1 dl vann

Bland alt i en blender til det blir smoothie, og nyt! Jeg får følelsen av å spise dessert til frokost når jeg lager slike smoothier, og samtidig blir jeg god og mett og får i meg masse gode næringsstoffer. Hipp hurra! :)

 

 

Jeg har linka til de fleste ingrediensene. Soyayoghurt kjøper jeg vanligvis på Kiwi eller Rema 1000 her i bygda, og Helios økologisk og kaldpresset linfrøolje har jeg kjøpt på Rema 1000 i Lillestrøm. Dadlene jeg bruker er de som selges i små pappesker i fruktavdelingene rundt omkring, jordbær finner en i frysedisken, vann finnes i springen og resten handler jeg på iHerb.

Hva liker du å spise til frokost?

Deilig smoothie med jordbær og vanilje.

Dette er en skikkelig søt og god smoothie med frisk jordbærsmak. Den er perfekt når søtsuget slår til, eller når en bare har lyst på noe skikkelig godt. Jeg lovte at jeg skulle dele oppskriften med dere hvis dere var snille, og det er dere jo alltid, så her kommer den. ;)

 

Du trenger:
♥ 300 gram frosne jordbær
♥ 1 frossen banan
♥ 2,5 dl vann
♥ 5 dl. rismelk
♥ 1 ss mandler
♥ 2 ss hampfrø
♥ 1 ss aktivated barley
♥ 1 ss lecithin
♥ 1 ss kokosolje
♥ 1 ts ekte vaniljepulver
♥ Litt yaconsirup

Putt alt i en blender og blend til det blir smoothie. Topp gjerne med litt økologisk kokos, og kanskje noen kakaonibs. Hvis du lager denne på kvelden, anbefaler jeg å droppe aktivated barley, siden det gir energi og kan gjøre det vanskelig å sovne. Dette blir ca. en liter smoothie om jeg ikke husker helt feil, så det er mer enn nok til både deg og en (eller to?) du er glad i. :)

 

 

Jeg har linka til de ingrediensene som kanskje ikke alle av dere er så godt kjent med fra før - mange av de kjøper jeg på iHerb, siden det er mye billigere enn det er her i Norge. Om du er ny kunde på iHerb, blir jeg kjempeglad om du bruker rabattkoden min CEC956 når du handler - da får du $5 i rabatt på ordren din, og jeg får poeng fra iHerb som jeg kan bruke når jeg handler seinere. :)

Kunne du tenke deg å prøve denne smoothien?

Rød, rensende juice.

Da vi kom hjem fra ferie på lørdagskvelden, var jeg lei av ensformig mat, og hadde et enormt sug etter frukt og grønnsaker. Jeg følte meg nærmest skitten på innsida etter å ha spist alt for mye glutenfritt brød og pasta, og alt for lite grønnsaker og supermat. På veien hjem gikk jeg kanakkas i frukt- og grøntavdelinga, slik at vi skulle ha noe å fylle kjøleskapet og kjøkkenbenken med da vi kom hjem. Over helga gikk jeg løs på enda en frukt- og grøntavdeling, og det er deilig å fråtse i grønnsaker og frukt igjen.

Jeg har vært flink til å holde meg unna alt jeg ikke tåler hele ferien, til tross for endeløse fristelser, men allikevel har det ensidige kostholdet mitt (sammen med lite hvile) gjort kroppen litt smågretten. Etter at jeg kom hjem, har jeg pøst på med grønnsaker, bær, frukt, oljer og supermat, og jeg føler at kroppen endelig begynner å føles reinere igjen, og huden klør ikke like ille lenger som den gjorde en periode. Hurra!

 

Deilig frukt og grønnsaker som venter på å bli juice.

 

Jeg er på juicebølgen igjen for første gang på månedsvis, og jeg kan nesten ikke skjønne hvorfor jeg har laga så lite juice de siste månedene! Frisk, hjemmelaga juice er noe av det beste som finnes, og det er kjapt og enkelt når en først setter i gang. Oppskriften på den første juicen jeg laga etter at jeg kom hjem, finner dere nedenfor.

 

Putt en matavfallspose i maskinen, så sparer du deg for arbeid med å fjerne pulpen etterpå. Bruk eventuelt en frysepose om du skal bruke pulpen til noe seinere. 

 

Du trenger:
♥ 3 epler
♥ 1 lime
♥ 1 rødbete
♥ ½ fennikel
♥ noen stilker stangselleri

Skyll alt, skrell limen og rødbeten (det er ikke nødvendig å skrelle rødbeten, men det fjerner eventuell jordsmak), og del alt i passende biter. Når jeg kjører det i juicemaskinen, pleier jeg å legge et halvt eple i bunnen av røret, så litt av alt det andre, og til slutt et halvt eple på toppen før jeg kjører i gang. Da blir alt godt blanda, og jeg synes det er lettere å presse ned når jeg har et halvt eple på toppen. Jeg pleier dessuten å ha knust is i mugga før jeg starter, så blir juicen god og kald. Dette blir ca. en halv liter juice, avhengig av hvor store og hvor saftige frukter og grønnsaker du bruker.

 

I motsetning til butikkjøpt juice på kartong, har frisk juice deilig skum på toppen. Mmm!

 

Denne juicen smakte overraskende friskt og godt. Jeg er ikke særlig glad i stangselleri, men bruker det innimellom fordi den inneholder masse sunt. Jeg er ikke særlig glad i fennikel heller, for jeg liker ikke lakris, og fenikkel har en lakrisaktig smak. Allikevel ville jeg gi den en sjanse i juice, av samme grunn som jeg bruker stangselleri. Epler er veldig fint til å døyve andre smaker, og i denne juicen får de i tillegg god hjelp fra de andre ingrediensene, så selv om jeg brukte relativt mye stangselleri og en halv fennikel, blei dette en veldig god juice etter min smak.
Deilig, frisk juice. 

 

Ingrediensene i denne juicen inneholder blant annet masse antioksidanter, flavonoider, vitamin C, B-vitaminet folat, kalium, kalsium, fosfor, jern og magnesium. Her finnes massevis av levende enzymer, og hadde jeg ikke laga juice, så er mange av disse ingrediensene i tillegg veldig rike på kostfiber. Ta gjerne vare på pulpen og lag noe fiberrikt av det. Flere av ingrediensene har også en rensende effekt, så her er det bare å helle innpå om du trenger en innvendig rengjøring. :)

♥

Pleier du å lage din egen juice?

Mjuuuglys favorittsmoothie.

For noen dager siden la Mjuuugly ut en oppskrift på en smoothie, som du kan finne HER. Jeg følger så og si aldri oppskrifter når jeg lager smoothie, men denne så så god ut, at jeg bare måtte prøve. Den blei innmari god, så jeg anbefaler alle andre smoothieelskere å prøve den også! :) Oppi er det blant annet jordbær, blåbær, kokosmelk og vaniljepulver. Mmm. ♥

 

Skogsbærsmoothie med supermat.

Jeg ånder og lever for og av smoothie, og favoritten består av frosne bær, banan, kanel, olje og ris- eller soyamelk. Ellers putter jeg oppi det jeg føler for der og da, og i det siste har det blitt mye supermat. Jeg har laga smoothie langt oftere igjen nå som jeg har kutta ut gluten og svært sjelden spiser brødmat. Sammen med min kjære har jeg bare spist ett glutenfritt brød hele den siste måneden, og i tillegg har jeg vel spist fire glutenfrie knekkebrød. Stort sett består frokosten min av smoothie, og det er så godt! Jeg sørger alltid for å putte oppi nok fett og proteiner, sånn at jeg blir god og mett uten at blodsukkeret mitt går kanakkas.

 

  

Til smoothien min i dag, brukte jeg:

♥ Ca. 200 gram skogsbær.
♥ To små bananer.
♥ Rismelk.
♥ En skvett økologisk hampfrøolje.
♥ En måleskje med økologiske hampproteiner.
♥ En teskje med lecithin.
♥ Litt kanel og açaípulver.

 

 

Slik gjør jeg det:

♥ Først putter jeg i de frosne bærene, og deretter banan.
♥ Så heller jeg i rismelk til det går nesten opp til 750 ml. på blenderen.
♥ Så putter jeg oppi en skvett olje og alt pulveret, og så kjører vi på!

 Tadaa! Av dette får du ca. 7,5 dl ferdig smoothie, som du kan drikke helt aleine, eller dele med noen du er glad i. Du trenger ikke spise alt på en gang - sett resten i kjøleskapet til du er sulten igjen, eller hell det i en isform og lag deg en smooth-is. :)

Istedenfor hampfrøolje, kan du godt bruke linfrøolje eller kokosolje. Putt eventuelt oppi litt mandler eller nøtter - det er masse sunt fett i dem! Har du ikke fancy supermat, funker det helt fint med bare bær, banan, ris-/soyamelk og det du måtte finne på av andre ting. Her er det bare fantasien som setter grenser. ;)

Bruk gjerne koden min, CEC956, hvis du skal handle på iHerb for første gang. Da får du $5 i rabatt på ordren din. :)

Hva er din favorittsmoothie?

Næringsrik sjokoladesmoothie.

I forrige uke laga jeg meg en deilig og veldig mektig sjokoladesmoothie, og jeg kan trygt si at den kurerte absolutt alt søtsug resten av dagen.

 

Ingredienser:
♦ 1 avocado
♦ 12 små dadler
♦ 12 mandler
♦ 4 ss rått kakaopulver
♦ 2 ts maca (kan sløyfes)
♦ ½ ts ekte vaniljepulver
♦ 8 isbiter
♦ Vann

 

 

Putt alt i en blender, og hell i litt vann. Blend sammen og hell på mer vann til du synes konsistensen er passe. Jeg fikk 6-7 dl. smoothie av dette, med ganske tykk konsistens, og det burde være mer enn nok til 2-3 personer. Denne smoothien er nemlig veldig søt og veldig mektig, så det skal godt gjøres å få i seg alt aleine. (Men du kan jo prøve, om du er forferdelig søtsugen. Jeg hadde ikke sjans, enda jeg både var sulten og søtsugen.)

Du kan godt lage den veldig tykk og spise den med skje, som en dessert. :) Har du ikke rått kakaopulver, funker det sikkert nesten like fint med vanlig kakaopulver, selv om dette ikke er like næringsrikt. Kombinasjonen av ingredienser høres kanskje rar ut, men det smaker ikke rart i det hele tatt. Bare nyyydelig. ♥

Rød appelsinjuice med mye godt i.

I helga laga jeg juice, og den blei knallgod. Jeg brukte vel 6 appelsiner, 8 røde appelsiner (blodappelsiner), en rødbete, to gulrøtter, en sitron og en stilk stangselleri.

 

 

Dette holdt til nesten 3 liter juice, og blei knallgodt. Søtt og syrlig på en gang, og veldig friskt! 3 liter juice er mye, og med så mye frukt kan du få deg litt av et sukkersjokk om du drikker alt aleine, så ikke prøv på det! Lag heller en mindre porsjon om det er bare du som skal ha, og husk at fersk juice bør drikkes innen tre timer. Om du liker stangselleri bør du nok ha oppi litt mer enn jeg gjorde, men siden jeg ikke liker smaken noe særlig, så bruker jeg så lite i juicen at jeg ikke kjenner det, hehe. ;) (Alt for å lure i seg grønnsakene, eller hva?)

 Hjemmelaget juice: Appelsin, klementin og gulrot.

I det siste har jeg virkelig fått lysten på hjemmelaga juice igjen, og har tørka støv av min høyt elskede saftsentrifuge fra Phillips. Da jeg kjøpte den for noen år siden, blei den flittig brukt hver eneste uke, men det siste året tror jeg nesten at jeg kan telle på fingrene hvor mange ganger jeg har brukt den. Det skal det bli slutt på nå, for hjemmelaga juice er noe av det aller beste jeg veit om!

I går laga jeg en veldig enkel, søt og god juice av de tingene jeg hadde i kjøleskapet og på kjøkkenbenken. Målet var å få brukt opp det jeg hadde for å gi plass til nye frukter og grønnsaker, og samtidig lage en juice som var god på smak. Som vanlig laga jeg juice på slump, så jeg er litt usikker på målene, men her er det bare å bruke det du har og prøve deg fram - du kan umulig feile med disse ingrediensene.

 

Du trenger:
♥ Appelsiner
♥ Klementiner
♥ Gulrøtter

Skrell appelsinene og klementinene, men behold det hvite, for der sitter det mye næring.  Skyll gulrøttene godt, og skjær vekk endene. Kjør alt gjennom juicemaskinen, og hell juicen over i glass med isbiter. Klementinene i denne juicen, gjør den mye mildere og søtere på smak, enn hvis en bruker kun appelsiner og gulrøtter (som også er kjempegodt!).

 

Jeg brukte ca. 6-7 appelsiner, 5-6 gulrøtter og rundt 20 klementiner.
Dette blei godt over to liter juice!

 

PS. Skyll delene til juicemaskinen med en gang, så slipper du at fruktrester setter seg fast, og så rekker juicen og bli litt mer avkjølt i mellomtida.

Smoothie: Agurk og grønn paprika.

Etter en tid med mye drittmat og mangel på rutiner, prøver jeg å snu litt på den negative trenden. I dag kom jeg meg opp klokka elleve, så det tyder på at energinivået endelig begynner å snu i riktig retning igjen. Selv om jeg bare har sovet i 6-7 timer i natt (blei litt seint, gitt!), føler jeg meg mer opplagt enn på lenge, og har fått unna en del ting som jeg har grua meg litt til.

Jeg starta dagen med min grønne drikk (vann med hvetegresspulver, chlorella, maca og C-vitamin + Aloe Vera 40x), og nå har jeg laga meg en smoothie til frokost. Det er ikke den beste smoothien jeg har laga, men jeg får i meg masse god næring. Misforstå meg rett, den er ikke vond på smak, bare litt kjedelig.

 

Du trenger:
♣ ½ agurk
♣ ½ grønn paprika
♣ ¼ ts ekte vaniljepulver (kan sløyfes)
♣ ½ ts yaconpulver (kan sløyfes)
♣ ca. 2 dl. vann
♣ en klunk linfrøolje

Skyll grønnsakene og del dem i biter. Blend alt i en blender. Dette blir ca. 5 dl smoothie, og personlig synes jeg en slik dose med grønnsaker metter godt.

 Q:
Har du forslag til andre grønnsakssmoothier jeg kan lage?

Grønn smoothie: Pære og squash.

Til denne brukte jeg:
* 1 pære
* 1/2 squash
* Litt eplejuice (ca. 1 dl)
* 1 ss linfrøoljeDette blei ca. 4-5 dl ferdig smoothie. Den var mild og god på smak, ganske søt og hadde litt "kremet" konsistens. Litt kvalmende når jeg hadde fått i meg hele glasset, men det er vel heller ikke annet å vente, hehe.

Grønn smoothie med ananas.

Etter innlegget mitt i går om min grønne smoothie, så tipset Silje meg om å lage grønn smoothie med pære eller ananas. Jeg hadde verken fersk ananas eller pære i huset, så jeg spretta en boks med hermetisk ananas. Her ute på landet kan det være vanskelig å få tak i fersk og fin ananas på denne tida av året, så den hermetiske er en lettvint og billig løsning - men langt ifra så god som skikkelig ananas.

 

Til ca. 5 dl brukte jeg:
* 70 gram frisk spinat
* 200 gram hermetisk ananas
* Ca. 1,5 dl ananasjuice
* 15 gram stangselleri
* 1 ss linfrøolje

Hadde alt i blenderen og kjørte til jeg hadde smoothie.

 

Resultatet:
Når jeg drakk denne, følte jeg meg som en gressende ku fra Hawaii. Både spinatsmaken og ananassmaken var veldig fremtredende, så for å like denne, bør du være glad i begge deler. For min del blei den alt for søt, og jeg synes også at spinatsmaken blei i overkant fremtredende til å være i en smoothie, enda jeg er veldig glad i spinat, både som juice, smothie, suppe og stuing. Denne må med andre ord ha en del modifikasjoner hvis jeg skal lage den igjen, men jeg tror helt klart at den kan være en slager for søtmonser.

 

 

Hvorfor en slik smoothie?
* Spinat inneholder mye vitamin A, vitamin B6, vitamin C, vitamin E og flere viktige antioksidanter, for eksempel karotenet lutein. Spinat inneholder også en del jern, og for å få ekstra godt utbytte av dette bør en spise noe som er rikt på vitamin C ved siden av. Spinat et også rik på klorofyll.
* Ananas er kalorifattig. Den inneholder mye A vitaminer og en god del C vitaminer. Ananas inneholder også bromelin som er et proteinspaltende enzym. Det hevdes at dette kan hjelpe enkelte med fordøyelsesprosessen, men er ikke dokumentert. Ananas skjerper også appetitten til den med liten matlyst.
* Stangselleri er kalorifattig, men inneholder mye kalium. Det inneholder også noe vitamin B og C, og mineralene kalsium, fosfor og magnesium. Selleri har fra gammelt av vært benyttet som medisinsk urt, og hevdes å ha god effekt på fordøyelsen.
* Linfrøolje er rik på Omega 3. Etter at jeg begynte å bruke linfrøolje i smoothien min, er jeg faktisk mye mindre plaget av tørr hud og eksem.

 

 

Kilder:
* Wikipedia, spinat.
* Frukt.no, ananas.
* Frukt.no, stangselleri.

Grønn smoothie.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er den flinkeste til å spise masse grønne grønnsaker. Jeg veit ikke helt hvorfor, for jeg synes egentlig at det er veldig godt. Jeg antar det er fordi at jeg er en smule lat, og at det er enklere å ta en banan, enn å skylle og dele en brokkoli. Dessuten synes jeg det er så forferdelig kjedelig med all denne tygginga. Tygg, tygg, tygg. En kan jo få veltrente kjever av slikt. Uansett, grønne grønnsaker er noe av det sunneste i hele verden, så det er noe de fleste av oss burde spise mer av. Inspirert av alle kostholdsbøkene jeg pløyer gjennom for tiden og av bloggen til Silje, fant jeg ut at jeg skulle prøve meg på en grønn smoothie.

 

Til 1 liter (to porsjoner) brukte jeg:
* 150 gram squash
* 110 gram agurk
* 100 gram frisk spinat
* 35 gram stangselleri
* 5 dl usøtet eplejuice

Grunnen til at jeg brukte bare bittelitt stangselleri, er at jeg egentlig ikke liker det. Jeg prøver å få i meg litt allikevel, ved å lure det inn litt her og der.

 

Slik gjorde jeg det:
* Skylte alle squash og agurk og delte opp i ca. 1 cm. tykke skiver.
* Rensa spinaten og skylte den i en salatslynge.
* Skylte stangsellerien og delte opp i mindre biter.
* Putta alt i blenderen og helte over eplejuicen, og kjørte til alt var most.

 

Resultatet:
Jeg var rimelig skeptisk på denne grønne guffa, og blei gledelig overraska da jeg tok min første slurk. Det smakte faktisk overraskende godt! Smoothien skilte seg etter hvert, men det gjorde ingenting. Det er jo bare å røre litt rundt med et sugerør eller lignende. Jeg merka ikke noe av smaken til stangsellerien, så om du i motsetning til meg liker stangselleri, kan du gjerne ha oppi mer. Jeg tror forresten det hadde vært godt med sitron eller lime oppi, eller kanskje en kiwi.

 

 

Hvorfor en slik smoothie?
* På denne måten er det mye lettere å få i seg nok grønne grønnsaker.
* Grønnsaker i smoothie = rå grønnsaker. Rå grønnsaker = masse nyttige enzymer og mange flere næringsstoffer bevart.
* Grønne grønnsaker er utrolig næringsrike og skaffer oss omtrent alle de vitaminene, mineralene og sporstoffene vi har bruk for. De er også rike på fiber.
* Grønne grønnsaker er rike på klorofyll. Klorofyll hjelper blodlegemene til å forsyne kroppen med oksygen, reduserer bindingen av kreftfremkallende stoffer og bryter ned nyrestein
* Grønne grønnsaker er basedannende og hjelper kroppen med opprettholde riktig pH. Kroppens pH skal være lett basisk (7,365 pH) for å unngå komplikasjoner. (De fleste har for surt miljø i kroppen. 80 % av maten vi spiser bør være basedannende.)

Q: Har du prøvd grønn smoothie før?

Hjemmelaga juice med røde epler og ingefær.

Du trenger:
* En saftsentrifuge
* Røde epler
* Litt fersk ingefær
Slik gjør du:
* Skyll eplene
* Skyll og skrell ingefæren, og del den i biter
* Putt eplene og ingefæren i saftsentrifugen - en bit ingefær mellom to epler.
* Kjør saftsentrifugen til du får en deilig, forfriskende juice.
* Hell gjerne jucen over knust is eller isbiter, og la den stå litt mens du rydder opp etter deg.
* Nyt!


Hjemmelaga juice med litt forskjellig oppi.

Denne juicen har jeg laga ved hjelp av vår saftsentrifuge, som ser sånn ut:

En kjempegod investering, som man kan lage kjempegode (og sunne!) juicer med akkurat når man måtte føle for det. Man kan putte oppi alt mulig - ikke bare bløte ting som appelsiner, men også harde ting som epler og gulrøtter.


I denne juicen brukte jeg :
2 appelsiner
1 sitron
1 lime
1/2 stilk stangselleri
2 epler

Resultatet blei bra, men den var litt sur og hadde naturlig nok litt smak av stangselleri - noe jeg ikke er så innmari glad i, men prøver å lære meg å like. :)


Tips:
- Ikke kjør en og en ingrediens, men bland dem. F.eks. Appelsin - lime - appelsin, og eple - stangselleri - eple. :)
- Ikke lag så mye juice dersom du ikke er vant til å spise/drikke mye frukt og grønnsaker. Da kan du fort få vondt i magen - dette er en vanesak! :)
- Hell juicen over isbiter, slik at den blir kaldere.
- Vask maskinen med en gang, før du drikker juicen! Da går det kjempelett og ingenting har satt seg fast. Dessuten får isbitene tid til å kjøle ned juicen litt ekstra.
- La gjerne juicen stå i kjøleskapet den lille stunden det tar å vaske juicemaskinen.
- Før du lager juicen: putt en matavfallspose eller lignende i det rommet på maskinen som samler opp avfall. Da er det bare å fjerne den når du er ferdig å lage juice.
- Er det første gang du lager juice, kan det være greit å begynne med en rein eple- eller appelsinjuice, og så venne deg til andre smaker etterhvert. :)

Den ekleste smoothien ever.

Hahaha, litt tidligere denne uka tenkte jeg at jeg skulle prøve en ny smoothie.

Oppskriften var:
1 banan
2 dl fettredusert kokosmelk
2 ss sjokoladesaus

Jeg hadde ikke fettredusert kokosmelk, men vanlig kokosmelk og tenkte at det måtte da gå for det samme. Attpåtil skulle jeg lage til to på en gang, og da hadde jeg plutselig ikke nok sjokoladesaus, så jeg spedde på med kakao og sjokopulver. Siden kokosmelka var så feit, prøvde jeg å spe det ut med havremelk.

Resultatet blei motbydelig, og hele greia gikk rett i vasken. Selv om jeg hadde spedd den ut, kjentes konsistensen helt grusom ut og den var altfor feit. Så moralen i denne historien er: Står det fettredusert kokosmelk, så bruk fettredusert kokosmelk.

Smoothie: Eple, kirsebær og mango.

I dag blei det ingen smoothie til frokost, men derimot blei det smoothie til lunsj. I dag mekka jeg en egenkomponert en.

Ingredienser:
2 gule epler
75 g frosne kirsebær
75 g frossen mango
2 dl eplejuice
saften av en halv sitron


Del eplene med en epledeler eller fjern kjernehuset og del det i biter på gamlemåten. Du kan godt skrelle det først for å unngå små skallbiter i smoothien, men siden de fleste næringsstoffene ligger rett under skallet, velger jeg å bruke eplene med skallet på. Putt alt i en blender og ganske snart har du en smoothie!

Tips! Når smoothien ser ferdig ut, så la den blandes en liten stund til, så er du sikker på at den blir jevn og fin.
Smaken på denne smoothien blei søt og syrlig og konsistensen var jevn og fin og litt "melen". Alt i alt en veldig god smoothie!

Dette blir ca. 5 dl ferdig smoothie, og det holder til et stort måltid til en voksen person, eller et mellommåltid for to.

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits