januar 2010

Mål for februar!

Nå er det den siste dagen i januar, og hva sømmer seg vel da bedre enn å sette seg noen mål for hvordan man skal leve livet den kommende måneden? Nyttårsforsetter har aldri vært helt greia for meg - månedlige mål er liksom mer gjennomkommelige. De er kortsiktige og må nås og evalueres på kort tid. Da blir det vel kanskje mer sannsynlig at man når de målene man har satt seg også. Det er nå i alle fall min teori.

Jeg har bestemt meg for noen mål for denne måneden, og fant ut at hvis jeg i tillegg legger de ut her på bloggen min slik at andre kan lese det, så får jeg enda større press på meg til å faktisk gjennomføre de oppgavene jeg har planer om å pålegge meg selv. Det ville jo vært pinlig å fortelle leserne at jeg ikke har greid noe som helst!Det overordnede målet for de små målene mine, er å få bedre oversikt over hverdagen, disponere tiden bedre, utsette meg selv for mindre negativt stress og få bedre helse. Jeg har satt meg femten små mål for å nærme meg det overordnede målet. For å gjøre det litt oversiktlig, deler jeg målene mine inn i tre kategorier: "Kosthold", "kropp og helse" og "skole og fritid".


Kosthold.

1. Jeg skal i løpet av måneden lage minst ett vegansk måltid.
2. Jeg skal i løpet av måneden lage en treretters middag (forrett, hovedrett og dessert) for første gang i mitt liv.
3. Jeg skal lage minst to fiskemiddager i uka.
4. Jeg skal greie å spise de berømte "5 om dagen": 3 porsjoner grønnsaker og 2 porsjoner frukt eller bær hver dag.
5. Jeg skal gjøre klar skolematen min kvelden i forveien, slik at jeg faktisk får den med meg og slik at den blir litt mer næringsrik enn bare knekkebrød med syltetøy.
6. Jeg skal skrive middagslister for hver uke, slik at jeg slipper å bruke masse unødvendig tid hver dag på å fundere på hva jeg skal lage til middag.
Kropp og helse:

7. Jeg skal ligge på spikermatte i 20 minutter eller mer minst to ganger i uka.
8. Jeg skal stripe håret mitt.
9. Jeg skal begynne å ta omega 3-kapslene mine igjen, og jeg skal huske allergipilla mi hver dag.
10. Jeg skal legge meg før klokka 23:00 hver dag det er skole dagen etterpå, slik at jeg har en sjanse til å faktisk komme meg opp når klokka ringer kl. 5:00.
11. Jeg skal tørke støvet av rokkeringen min og bruke den i minst 30 minutter i uke 5 og så øke med ti minutter hver uke i februar.
Skole og fritid:

12. Jeg skal komme meg på alle obligatoriske forelesninger.
13. Jeg skal skrive leseplan hver uke og holde meg til den, med mindre noe på skolen tilsier at det er lurt å endre planene.
14. Jeg skal lese i snitt 40 sider av pensum hver dag, 7 dager i uka. Dette blir totalt 1120 sider i løpet av hele februar.
15. Jeg skal i snitt svare på minst ett brev i uka.
Jeg kommer til å skrive i bloggen underveis om hvordan det går med målene mine, så da håper jeg at dere følger med! :)Q: Har du noen mål for februar? Eller har du kanskje noen nyttårsforsetter du jobber med?

Forskjellen på knekkebrød og knekke brød?


Laks og pasta med hjemmelaget ruccolapesto.

Dette var middagen i går, og det smakte fantastisk, så da fortjener det en plass på bloggen synes jeg.

Til pestoen trenger du:

1 pakke ruccola (ca. 75 gram)
1 pakke valnøtter (70 gram)
1/2-1 dl vann
En god slump med olje
Saften fra en 1/2-1 sitron (kan sløyfes)
1-2 fedd hvitløk
Revet ost
Salt og pepper


Først rister du valnøttene i tørr panne på medium til sterk varme. Bevegelse er viktig, og det er ikke så lange stunda som skal til. Pass på at det ikke svir seg. Etterpå knuser du nøttene i en kjøkkenmaskin. Selv brukte jeg den lille boksen som følger med stavmikseren. Om du skal bruke den samme maskinen til å blande pestoen i, så hell nøttene over i en egen skål.

Skyll ruccolaen godt, og putt den i en foodprosessor, blender eller i en annen egnet maskin, sammen med presset hvitløk. Selv brukte jeg blender, og det var et herk (JEG ØNSKER MEG FOODPROSESSOR), men det gikk til slutt. Jeg måtte bare stoppe blenderen, trykke ruccolaen ned mellom skjærebladene, kjøre igjen og gjenta mange ganger. Før du begynner å kutte ruccolaen i blenderen, så heller du over vann og ønsket mengde sitronsaft.

Når ting har begynt å blande seg sånn noen lunde, er det på tide å gå kanakkas med oljeflaska. Selv brukte jeg i hovedsak extra virgin olivenolje (sunt fett som setter mye smak) og litt solsikkeolje (smaksnøytral). Du kan putte oppi litt ekstra vann også hvis du vil at pestoen skal være mindre fettete - konsistensen skal jo være ganske flytende.

Når du har fått oppi en dæsj olje og blanda dette inn, er det på tide å tilsette nøttene og osten. Det vanlige i pesto er parmesan, men har du melkeallergi eller er veganer, så funker det fint å enten droppe osten eller å bruke den soyabaserte mozzarellaerstatningen. Det gjorde jeg, og det blei så bra så. Bland alt sammen (husk salt og pepper om du ønsker å ha oppi det) og spe på med mer olje/vann til du oppnår ønsket konsistens.

Jeg syntes pestoen blei veldig god. Det var litt uvant med sitron oppi, men til laks gikk dette veldig fint sammen. Jeg hadde også oppi litt tørka basilikum, og neste gang tenker jeg at jeg putter oppi enda litt mer av det. Frisk basilikum funker selvfølgelig mye bedre, men det kan til tider være vanskelig å få tak i, og dessuten er det dyrt - så det er ikke vanlig kost for en fattig student. I tillegg trenger du, til to personer:

2 laksefileter
250-300 gram pasta

Kok pastaen etter anvisningen, men gjerne ett minutt mindre enn det som står, for å få den "al dente". Laksefiletene kan du enten steke i panna, eller i ovnen som jeg pleier. Da putter du dem ganske enkelt i en smurt ildfast form og setter dem inn på 200 grader i ca. et kvarter. Litt mindre om du ønsker en rosa kjerne.


Når alt er ferdig, blander du pastaen med pestoen. Den mengden pesto jeg har skrevet over, holder glatt til fire personer, og blir nok temmelig drøyt til to. Vi har i alle fall ganske mye rester igjen. Så vær forsiktig, ikke hell alt oppi på en gang. Prøv deg fram! Putt pastaen på tallerkenen og legg laksebiten øverst. Voilla! :)

Hektiske dager.

Jeg har ikke skrevet de mest utfyllende blogginnleggene de siste par dagene (og på fredag skreiv jeg vel ikke noe som helst?), og det er rett og slett bare fordi det har vært litt hektisk. Fredagen dro vi hjemmefra kl. 7:00, og da rakk jeg akkurat forelesninga kl. 8:30. Etter at forelesninga var ferdig leste jeg litt sammen med Silje, og så fulgte jeg henne ned til Nationaltheatret, før jeg gikk opp igjen til skolen og leste videre. Ga meg like før kl. 17:00, og da var jeg passe full i hodet. Satte meg ned i kantina (som forøvrig var stengt) og venta på at Andreas skulle komme, mens jeg spiste litt mat.

Andreas plukka meg opp litt før kl. 17:30, og da hadde han vært og kjøpt (en noe forsinka) bursdagsgave til meg! Jeg fikk et kjede og et par øredobber i sølv, og jeg synes det var veldig søtt. :)

Etter at han hadde plukka meg opp, kjørte vi straka vegen til Smartclub, der vi kjøpte litt dill og dall og litt mat. Soyaost til meg blant annet. (Gosj, sånt er dyrt i Norge!) Vi kjøpte også en svær boks med ekspresskakao. 60 poser, for 100 kroner! Så nå kan alle søte små og store komme og drikke kakao hos oss. Jeg skal jo egentlig ikke drikke sånt, pga melka, men jeg har drista meg til å prøve et par kommer allikevel, og jeg vil nesten tørre å påstå at denne typen er bedre enn de vi vanligvis har kjøpt - Regia og Toro sine. Mindre "vassen" på en måte. Ikke den helt store forskjellen, men den er der.

Etter dette svinga vi bare så vidt innom Rema 1000 på Fetsund for å handle litt småtteri i grøntavdelinga, og så bar det endelig hjemover! Var ikke hjemme før ca. kl. 20:40. Da var jeg helt gåen, så dagens planlagte laksemiddag utgikk og blei erstatta med en hvitløksbaguett hver istedenfor. Jeg hadde også fått Shape-up i posten da jeg kom hjem, men jeg har nesten ikke hatt tid til å kikke på det enda. Vurderer å slutte å abbonere på det, for jeg synes det blir mye av det samme. I begynnelsen var jeg frelst, men nå er jeg litt i tvil.

Etter å ha spist, var det i grunn mer eller mindre rett i senga for min del. Dagen etter sto jeg opp kl. 10:00 og begynte å lese med en gang. Etter å ha lest 68 sider eller noe begynte jeg å lage meg en pensumoversikt, sånn at jeg skal greie å følge med på hva jeg har lest og ikke og hvor langt jeg har kommet. Det tok sykt lang tid, men det var verdt det. Jeg la ikke fra meg skolearbeidet før nærmere kl. 18:00 i går, og da hadde jeg bare hatt noen spisepauser innimellom, så jeg får vel si meg fornøyd med gårsdagens innsats! :)

Resten av kvelden gikk med på å lage den laksemiddagen vi egentlig skulle hatt på fredag, spise den opp og se en film. Vi så en film som heter "In the name of the king". Den var helt grei, men den falt ikke helt i min smak. Det var litt som en blanding av Braveheart og Ringenes Herre, bare ikke på langt nær så bra. Hadde den onde trollmannen og kongens nevø vært spilt litt annerledes, tror jeg kanskje filmen hadde vært bedre, men jeg veit sannelig ikke. Den får i alle fall ikke noen toppkarakter hos meg. Etter at filmen var ferdig, var det natta igjen for meg.

I dag har jeg planer om å lese enda mer, men ikke fullt så mye som i går. Tenker at mye er gjort på to-tre timer. Ellers så blir det vel minst ett blogginnlegg til i løpet av dagen tenker jeg.

Ha en herlig søndag!Q1: Hva har du gjort i helgen?
Q2: Leser du Shape Up? Hva synes du om det?
Q3: Har du sett "In the name of the king"? Hva synes du om den?

Katta i sekken.

Stella elsker ved, og legger seg stadig i sekken. Rosa seng? Nei takk! Å støvsuge har blitt en særdeles utakknemlig jobb etter at denne frøkna blei en del av familien - nå har vi rusk av veden på de underligste steder! :)

La meg sitere min kjære: "Vi har visst fått katta i sekken."Dagens visdomsord.

Å være trøtt er ingen hindring for gastronomiske orgasmer.

Da jeg omsider greide å våkne i dag tidlig, hadde jeg allerede sovet over en time for mye og det var rett og slett vondt å være ved bevissthet. Jeg konkluderte med at uansett hvor trøtt jeg var, måtte jeg i det minste prøve å komme meg opp, slik at jeg kanskje kom meg til skolen. Etter å ha dratt meg opp av senga og tatt en dusj var jeg fortsatt like fordømt trøtt, så det endte opp med at jeg blei hjemme i dag. ...Jeg trengte 6 timer mer søvn!

Kom meg opp av senga litt over halv ett, og har i grunn gjort fint lite i dag, og derfor er det ikke stort å fortelle om heller. Dagens største begivenhet er vel at jeg har vært en tur på butikken og handla mat og så har jeg laga pannekaker til middag i dag. Nå har jeg allerede vært trøtt et par timer igjen, så har planer om å legge meg hvert øyeblikk.

Forresten, jeg har opplevd noe helt fantastisk i dag. I hele går gikk jeg og dagdrømte om brunost (og prim!) og det var helt ille. Jeg kan jo egentlig ikke spise slikt, siden jeg blir dårlig av melk. I natt drømte jeg om brunost, og i dag hadde jeg like fordømt lyst på det som i går. SÅ I DAG KJØPTE JEG MEG EN LITEN PAKKE MED BRUNOSTSKIVER! Ja, jeg er et svakt menneske, jeg veit det. Jeg veide mye for og imot, men fant til slutt ut at det måtte gjøres. Har spist to brødskiver med brunost i dag, og det var ren og skjær nytelse! Fikk litt vondt i magen, men til en forandring gikk det over nesten med en gang, så jeg slapp noe trøbbel med det. Uansett, det hadde vært verdt det. Det er seriøst så nærme jeg har kommet en gastronomisk orgasme hittil i år.

Ha en fabelaktig natt!

Smykker

Tenkte jeg skulle legge ut et par bilder av noen smykker jeg har lagd, og valget falt på noen smykker jeg laga i julegave til min gode venninne Malene jula 2008. Bildene er litt utydelige fordi de er tatt med et dårlig kamera, men det får ikke hjelpe.  Dette var noen av de aller første smykkene jeg laga. Jeg blei fornøyd med resultatet - og det blei heldigvis mottakeren også, så da var jeg hekta. :)Q: Hva synes du? Pleier du å lage smykker?

Indrefilet av kylling, couscous, råkostsalat og fransk kyllingsaus.

I forrige uke hadde vi indrefilet av kylling, fullkornscouscous, råkostsalat og fransk kyllingsaus til middag den ene dagen. En enkel og lettvint middag som smaker nydelig.

Indrefiletene er små, så de steker man i ovnen på under en halvtime. Følg stekeanvisningen på pakka. (Det er vel 225 grader i ca. 20 minutter som står, for frosne fileter.) Jeg pleier å steke dem litt ekstra, men pass på så de ikke blir tørre! Tørr kylling er det vel ingen som liker. :) Krydre med godt krydder! Selv brukte jeg tandoori masala. Nydelig!

Couscous lager du etter anvisningen på pakka og det er veldig lett og veldig kjapt. Bare kok vannet med litt salt og olje, og når det koker tar du det av plata, putter couscousen oppi og lar det ligge og svelle i 5 minutter, før du rører rundt. Voilla!

Sausen lager du etter anvisningen. Har du melkeallergi, så pass på! Denne inneholder melkepulver av noe slag. Selv reagerer jeg sjelden på denne sausen, og har du bare laktoseintoleranse så er det nok ikke noe problem. Kan lages med vanlig melk, men det går helt utmerket med soyamelk eller havremelk istedenfor.

Råkostsalaten er også veldig enkel - og ikke minst billig! Skjær kål i biter eller strimler og skyll den. Jeg bruker salatslynge, så derfor skjærer jeg først og skyller etterpå, men ellers kan det kanskje være lettere å skylle først, og så skjære. Ta ønsket mengde gulrøtter, vask og skrell og skjær den opp i skiver. Skyll agurk, skjær av så mye du vil ha, del den i fire og skjær trekantskiver. :) Lett som en plett!

En sunn og god middag på ca. en halvtime. Det er ikke verst!

Q: Har du noen gode middagstips?

Smoothie: Eple, kirsebær og mango.

I dag blei det ingen smoothie til frokost, men derimot blei det smoothie til lunsj. I dag mekka jeg en egenkomponert en.

Ingredienser:
2 gule epler
75 g frosne kirsebær
75 g frossen mango
2 dl eplejuice
saften av en halv sitron


Del eplene med en epledeler eller fjern kjernehuset og del det i biter på gamlemåten. Du kan godt skrelle det først for å unngå små skallbiter i smoothien, men siden de fleste næringsstoffene ligger rett under skallet, velger jeg å bruke eplene med skallet på. Putt alt i en blender og ganske snart har du en smoothie!

Tips! Når smoothien ser ferdig ut, så la den blandes en liten stund til, så er du sikker på at den blir jevn og fin.
Smaken på denne smoothien blei søt og syrlig og konsistensen var jevn og fin og litt "melen". Alt i alt en veldig god smoothie!

Dette blir ca. 5 dl ferdig smoothie, og det holder til et stort måltid til en voksen person, eller et mellommåltid for to.

Banansplitt.
Overbevist om at det er torsdag.

I dag har jeg virkelig vært overbevist om at det er torsdag i hele dag. Grunnen er ganske enkelt at vi har pleid å ha studiedag på onsdager, men denne uka hadde vi det en tirsdag, så da blir alt helt gæærnt. Nå blir det tre dager på rad inn til Oslo. Det er et slit!

I dag har jeg vært hjemmefra i ca. 12 timer, og det er i overkant mye. Reiste innover i sjutida, og hoppa av i Lillestrøm. Der støtte jeg så vidt på Thorbjørn som sto og venta på skyssen til jobb. Distré som jeg er, glemte jeg både telefon og nøkler i bilen, så det var flaks at jeg møtte Thorbjørn, slik at jeg fikk ringt Andreas og bedt han komme tilbake med det før han var over alle hauger, hehe. ;)

Da jeg kom til skolen satte jeg meg for å studere, og etter en stund tok jeg meg en liten shoppingrunde igjen. I dag kjøpte jeg meg to topper/tunikaer (?) og to svarte strikkajakker og er veldig fornøyd med innkjøpet. Kjøpte meg også litt diverse som sjampo, balsam, body butter og så videre, så nå har jeg omsider fått tak i det meste som sto på lista over ting jeg skulle ha hatt. Det mest prekære er i alle fall tatt hånd om!Et par plagg til Andreas blei det også i dag. Ei bukse og ei hettejakke! Egentlig var jeg på utkikk etter t-skjorter, men det var elendig utvalg og jeg hadde ikke tid til å lete i flere butikker, så da endte jeg opp med dette istedenfor.
Etter å ha shopppa litt, dro jeg tilbake til skolen og fikk stappa alt inn i skapet, og så begynte vi med forelesninga kl. 12:30. Egentlig synes jeg det er veldig deilig med ettermiddagsundervisning - jeg kommer meg som regel ikke noe tidligere hjem igjen fra Oslo uansett. Da er det deilig å ha litt tid til å lese før vi begynner istedenfor å måtte lese når både skolen og hodet er overfylt.

Var ferdig med forelesninga litt over kl. 16:00 i dag, og siden Andreas skulle på et møte med den nye sjefen sin blei jeg værende i Oslo litt ekstra. Satt og leste ei stund, og så tok jeg toget fra Oslo S kl. 18:09. Gikk av i Blaker ca. 40 minutter seinere og satt på med Andreas derfra. Så var det rett hjem og lage middag - noe som forsåvidt var veldig enkelt i dag. Vi hadde nemlig Chili Con Carne, og den har jeg laga masse av tidligere og fryst ned i passe porsjoner, så det var bare å varme den opp og steke en hvitløksbaguett, så var middagen klar. Andreas var grei og tok oppvaska i dag også. Nå sitter vi begge og slapper av litt, men nå har jeg planer om å lese litt mer og så skal jeg sove.

Jeg greide forresten ikke 90 sider i går, men det blei 66, og det er ikke så ille det heller. I dag mangler jeg 7 sider, så har jeg tatt igjen det jeg mangler fra gårsdagen OG lest dagens mål. Det er jaggu ikke verst. Jeg overgår meg selv! :)

Avslutter her for i dag og slenger med noen nye bilder av Stella. Hun elsker ved! I sta la hun seg faktisk inni vedposen og sov der. Så mye for å kjøpe rosa seng... Hehe!


Saftige koteletter, het quinoa og hummus.

I dag har jeg hatt studiedag, og det betyr at jeg hadde litt mer tid til matlaginga enn det jeg pleier å ha. I dag laga jeg svinekoteletter for første gang i mitt liv, og det blei særdeles vellykka. Nå har jeg både en god og mett mage og en fornøyd samboer!

Både samboeren og jeg har erfaringer med tørre koteletter, og det er noe av det verste som finnes. Derfor la jeg sjela mi i at jeg skulle få dette til uten at de blei tørre. Siden mammas koteletter pleier å være gode og hun steker de i ovnen, gikk jeg for denne løsningen selv også.

Jeg brukte to beinfrie kjøttstykker på totalt 340 gram. Jeg kjøpte dem ferske, men hadde frosset dem ned, så det første jeg gjorde var å få dem ut av fryseren så de kunne tine. Da de var tinte, krydra jeg dem med nykverna peppermix og BBQ glaze, før jeg la de i en ildfast form som jeg hadde smurt godt med flytende margarin. (Smør er helt klart å anbefale fremfor margarin, men siden jeg ikke tåler melk, så må det bare bli sånn for min del.) Deretter lot jeg dem ligge i romtemperatur i ca. en halvtime - det er visst lurt hvis man vil at kjøttet skal bli saftig og mørt. I mellomtiden varmet jeg ovnen til ca. 180 grader.

Da ovnen var varm, satte jeg kotelettene inn. Jeg lot dem steke i en halv time, og deretter snudde jeg dem og sprayet med mer BBQ glaze, før jeg lot dem steke i en halv time til - og voilla! Saftige, møre koteletter til middag.
Litt tilbehør må man også ha, og i dag blei det het quinoa, hummus og litt grønnsaker. 

Het quinoa.
1 dl quinoa
2 dl vann
2-3 hakkede tomater
1/2 hakket rødløk
1/2 - 1 ss. hakket chili
1 dl. hakket ananas
litt hvitvinseddik
litt olje
salt og pepper

Hakk alle grønnsakene. Skyll quinoaen. Kok opp vann, og kok qouinoaen på svak varme i ca. 15 minutter. Følg med så den ikke svir seg. Når den er ferdig å koke tar du den av platen, lar den kjølne litt og så blander du alle ingrediensene sammen. Jeg hadde ikke chili i dag og brukte ca. 1/2 ts. cayennepepper istedenfor, og det blei litt i sterkeste laget for min smak, men i aller høyeste grad spiselig!
Når jeg lager hummus pleier jeg vanligvis å lage den helt fra bunnen av, men i dag prøvde jeg noe nytt og blei veldig fornøyd med resultatet. Jeg kjøpte en boks med en slags "hummusbase" i Sverige for ei stund sida, og deretter var det bare å tilsette litt sitron, hvitløk, olivenolje og tahini og blande det godt sammen. Tahini får en som regel kjøpt på butikker der de selger utenlandsk mat, og sammen med kikerter er dette den viktigste ingrediensen i hummus. Hummusen kan oppbevares i kjøleskap i opptil 5 døgn.
I tillegg hadde jeg litt agurk, papirka, ananas og tomat ved siden av, og slik så det ferdige resultatet ut:
Alt i alt var dette veldig enkelt. Det krever litt tid på grunn av kjøttet og det tar jo også litt tid å hakke grønnsakene, men det er ikke nevneverdig mye jobb. Helt klart en suveren middag en dag du uansett går hjemme, men ikke har ork eller lyst til å legge så mye energi i matlaginga.

Smoothie - Kirsebærsjarmør.

Ofte lager jeg meg smoothie til frokost, og det gjorde jeg også i dag. Vanligvis bruker jeg aldri noen oppskrift, jeg bare slenger sammen noe og som regel er jeg heldig med resultatet. I dag derimot tenkte jeg at jeg for en gangs skyld skulle prøve ut en oppskrift, siden jeg har opptil flere bøker med smootiesoppskrifter i. Jeg valgte en smoothiesbok som jeg fikk av min gode venn Thomas for ei stund sida, bladde meg fram til side 65 og laga en smoothie som heter "Kirsebærsjarmør". Selv om jeg brukte oppskrift denne gangen gjorde jeg et par ørsmå modifikasjoner av rent praktiske grunner.


Boka si oppskrift:
4 isbiter
100 g kirsebær, uten stilker og steiner
150 g jordbær, rensa
1 pære, skrelt, delt i fire båter og utkjerna
friske mynteblader og jordbær til pynt

Kjør isbitene i hurtigmikseren. Tilsett resten av ingrediensene, og kjør til en jevn blanding. Ha over i et glass og pynt med mynteblader og jordbær.


Min oppskrift:
100 g frosne kirsebær
150 g frosne jordbær
1 pære, skrelt og delt med epledeler
1/2 dl vann

Kjør alt sammen i blenderen. Når du er ferdig med å blande ingrediensene, så hell alt over i et glass og sett det til side mens du vasker blenderen din. Frukt og bær setter seg skikkelig fast om du ikke tar det med en gang, så dette er et tips du bør følge!

Jeg sløyfa isbitene siden jeg brukte frosne bær og pynten siden dette tross alt bare var en kjapp frokost til meg selv. Jordbærene kjørte jeg ca. 1 1/2 minutt på "defrost" i mikroen for at de ikke skulle være fullt så harde, men dette er ikke nødvendig. Pæra delte jeg i flere biter med en epledeler, siden det er mye enklere. (Skjær av litt av bunnen og toppen på pæra først, så blir det enda lettere!) Siden bærene mine var frosne var de litt vanskelige å blande, så jeg blei nødt til å tilsette en halv dl vann. Da gikk det greit og jeg fikk en fin konsistens!Jeg synes smootien var frisk og god, men den var litt i sureste laget, så neste gang tenker jeg at jeg putter oppi en banan eller ei ekstra pære, eller muligens litt honning for å få den litt søtere.


Forskjellen på ananasringer og ananas ringer?God aften, godtfolk!

I dag har jeg vært særdeles effektiv, om jeg får si det selv. Våkna til morra'n i dag og var skrekkelig trøtt, men kom meg til slutt ut av senga allikevel, og kl. 8:17 gikk jeg av trikken utenfor skolen. Starta dagen med å lage meg en liten leseplan for uka, merke kapitlene i den ene boka og lese noen sider. 17 for å være helt konkret. Etter dette gikk jeg ned på Penelope (skolens bokhandel) og kjøpte de siste bøkene jeg mangla for i år og nye markeringstusjer. Det var ikke mer enn fire bøker og en pakke med tusjer, men det kom allikevel på 1286 kroner. Det gjør vondt!Etter dette dro jeg ned på Lindex og gikk kanakkas. Har gått i den samme buksa nesten hver dag i et halvt år nå, og de buksene jeg har brukt mens denne har vært på vask har spjæra ei etter ei, så det var på tide med litt påfyll. Jeg var heldig og fant meg hele tre olabukser, tre gensere/topper og ei strikkajakke på under en time (buksene var unnagjort på ti minutter!). Det beste av alt var at det var 70 % avslag på alt jeg fant, så det kom ikke på mer enn 613 kroner! Det er en fin pris for en fattig student med huslån og utgifter oppetter ørene. Er spesielt fornøyd med at jeg fant meg ei litt baggy olabukse og ei strikkajakke. Det har jeg ønska meg lenge! Legger ut noen bilder av klærne  nedenfor. De er litt små, men det får ikke hjelpe. Dere får jo en pekepinn på hva jeg fant. :)


Etter at jeg hadde shoppa litt var det straka vegen opp til skolen igjen og nesten rett inn i forelesning. Den varte i fire timer, og etter det dro jeg til Lillestrøm og satt på med min kjære hjem derfra. Da vi kom hjem rydda jeg litt på kjøkkenet og begynte med middagen, og så spiste vi. Andreas var så grei å ta oppvaska etterpå, så da var i hvert fall jeg fornøyd. Etter å ha spist vurderte jeg seriøst å gå å legge meg (ca. kl. 19:00) etter å ha vært kjempetrøtt hele dagen, men bestemte meg for at jeg skulle prøve å nå dagens lesemål før jeg kapitulerte. Og jeg greide det!!! Har lest 47 sider i dag og er kjempefornøyd med det. Nå håper jeg at jeg greier å være like flink i morra. Da skal jeg ha studiedag, så jeg har tenkt å prøve meg på 90 sider. Det burde gå, hvis ikke hodet slår seg vrangt.

Jeg hadde forresten en fantastisk helg. Anette var på besøk helt til i går. Det blei aldri noe kortspill på oss, men derimot var vi og besøkte familien min, slik at hun fikk se hvor store småbrødrene mine har blitt, hehe. Det var kjempehyggelig med besøk, og jeg tror vi trengte en helg sammen begge to, der vi bare slappa av og snakka om alt og ingenting. For dere som ikke veit hvem Anette er, så var vi naboer da jeg var 14-15, og vi hang sammen som erteris. Etter at jeg flytta derfra har vi ikke sett hverandre så ofte, men vi har det like gøy hver gang vi endelig sees. :)

Andreas kom hjem igjen rundt kl. 19:00 i går kveld, og vi hadde en veldig hyggelig kveld sammen. Laga oss litt mat og satt og prata sammen et par-tre timer før vi tok kvelden. :) Nå er det på tide å ta kvelden igjen, så jeg avslutter her for denne gang.

God natt folkens, ha ei fin uke!


Q: Har du noen planer for den kommende uka?

Appelsin.

Når det kommer til ting å putte i munnen som smaker godt, så trenger det ikke å være vanskelig og avansert! Har nettopp mumsa i meg en deilig appelsin. Mmm! De er kjempegode for tida, og når man skjærer en appelsin i skiver blir den så mye mer fristende.

1 - Skyll appelsinen. (Jada, jeg veit at man ikke spiser skallet, men det kan være fullt av uhumskheter, og når du skjærer i appelsinen følger dette med inn til fruktkjøttet. Nå skal det nevnes at jeg er litt nazi på dette området.)
2 - Skjær av endene på appelsinen omtrent så langt inn som skallet går.
3 - Sett appelsinen så den står på den ene sårflaten og del den i fire.
4 - Del de fire bitene i skiver.
5 - NYT. :)

Når du kjøper en appelsin skal den kjennes tung ut og jo mer appelsinhud den har, jo ferskere er den.

Jeg er helt nøtt.

I'm back!

Sorry at jeg ikke har skrevet på noen dager, men onsdag sto jeg tidlig opp og dro innover på skolen, og før jeg rakk å komme meg hjem kom den store, stygge omgangssyken og kasta seg over meg! Heldigvis begynte jeg ikke å kaste opp før til natta, så jeg greide med mye om og men å reise hele den lange veien fra Oslo til Finstadbru ved hjelp av trikk, tog, buss og bil. Jeg var så heldig at toget blei stående fast i Romeriksporten i ca. 10 minutter med tekniske problemer. De måtte skru av hele toget, inkludert ventilasjonsanlegget. Jeg sto ute ved dørene sammen med en gjeng andre mennesker og blei tettere og tettere av astmaen samtidig som jeg var så kvalm at jeg nesten ikke greide å holde meg på beina. Jeg er overbevist om at der og da var jeg så nærme å besvime som man kan komme uten å faktisk gjøre det, men det gikk jo bra til slutt. Toget starta igjen og jeg kom meg til Lillestrøm - riktignok etter at bussen jeg hadde tenkt å ta hjem hadde gått.

Heldigvis var dette i rushen, så det gikk en buss til ikke så forferdelig lenge etterpå. Denne var også ti minutter forsinka, men det gjorde egentlig ikke så mye, for da fikk jeg noen minutter ekstra til å trekke litt frisk luft og roe magen før jeg skulle sitte en halvtime på bussen. Bussturen gikk heldigvis veldig bra, og jeg kom meg til Aursmoen, der Andreas plukka meg opp. :)

Da jeg kom hjem fikk jeg etter hvert i meg litt salt potetgull og så fant jeg senga, og der blei jeg til natta. Da begynte helvetet, så da sto jeg opp igjen. Andreas hadde også fått omgangssyken, så han sto opp sammen med meg, og så så vi Hancock sammen. Da filmen var ferdig følte jeg meg litt bedre igjen, så da fikk jeg noen timers søvn, og så var det på'n igjen, men SÅ var det endelig over... Sov nesten hele torsdag og holdt meg hjemme i går også.

I går følte jeg meg egentlig ganske bra, men var slapp og sliten etter å ha vært syk. Pusla litt rundt i huset og fikk både vaska klær, tatt oppvaska, rydda litt, støvsuga og vaska gulvene. Det tok tiktignok mye lenger tid enn det pleier, men det blei i alle fall gjort. Utpå ettermiddagen kom min dypt savnede venninne Anette på besøk! =D Vi har prøvd å planlegge en helg sammen i evigheter og endelig hadde vi funnet en helg som passa for oss begge. Da jeg blei syk var jeg redd det skulle gå skeis, men så blei jeg jo heldigvis bra igjen. :) Andreas har dratt til faren sin i helga, så vi har huset for oss selv helt til søndag og vi nyter det! Har det akkurat som i gode, gamle dager.

I dag har vi planer om en SLAPP dag, og hvis vi bare finner en kortstokk, så venter det oss et slag eller ti med stress! Woha! Som jeg sa: gode, gamle dager.

Ellers så tegna jeg noen tegninger til ei jente som også blogger, Martine, i forrige uke og sendte dem til henne. Hun har fått dem og har til og med skrevet et innlegg om det i bloggen sin. Det synes jeg var koselig. Blogginnlegget hennes kan du lese her.

Q: Skal du noe spennende i helga?

Nok en dag er over, nå går jeg snart og sover.

Ja, så var den siste fridagen over for denne gang. I morra er det på'n igjen med skole og nytt fag. Vi skal begynne med noe som heter "introduksjon til teori og praksis i sosialt arbeid". Jeg veit ikke helt hva det dreier seg om selv enda, men jeg veit at vi skal ha en del forelesninger om temaet, en PBL-uke, kommunikasjonsseminar, praksisforberedende seminar, to måneder med praksis, tre innleveringer og til slutt en eksamen - så det blir nok å gjøre framover.

I dag har jeg skrevet ferdig et brev som jeg begynte på i går, og så har jeg vannmerket alle bloggbildene mine. Det skulle jeg selvfølgelig gjort helt fra begynnelsen av, men jeg har bare ikke fått surra meg til det før nå. Det fikk jeg svi for i dag, for det tok en evighet å legge inn alle bildene på nytt! Ellers så har jeg ikke gjort så mye spennende i dag, bare vaska litt klær, laga middag, gitt Stella litt oppmerksomhet og så videre. :)

Q: Hvordan har dagen din vært i dag? Har du gjort noe spennende?

Grønt kjede som jeg har laga.

I går hadde min kjære venninne Paloma bursdag, og da fikk hun selvfølgelig en liten bursdagsgave fra meg. Det var et grønt kjede som jeg har laga selv.

Q: Hva synes dere?

God natt. :)

Har hatt en koselig dag i dag. Har vært sliten og har ikke orka så veldig mye, men jeg har da orka litt. Har blitt ferdig med tre brev og har begynt på et fjerde. Har laget et par tegninger til ei som heter Martine som også blogger her inne og som spurte i bloggen sin om noen ville tegne til henne. Jeg er ikke akkurat noen kunstner, men det er gøy å tegne litt i blant allikevel.

Ellers så har jeg lekt med kattungen, som har fått navn i dag. Hun har fått navnet Stella. Det er fordi det er fint, fordi det betyr stjerne, og fordi skunken i "Over Hekken" heter det - og i likhet med vår lille pusefrøken er det en ganske bestemt dame.


Ellers så har vi sittet barnevakt for Benjamin i kveld, og han hadde kjøpt tre små lekemus til Stella for sine egne penger i dag. Han er bare helskjønn! Mens han var her så vi på "Alvin og gjengen", og da hoppa Stella opp i fanget hans og la seg der. Er første gang hun har hoppa frivillig opp i et fang siden hun flytta hit, så det var jo gøy. Tror han blei litt stolt da gitt. :)


Bortsett fra å leke med katten og se film, spiste vi middag sammen, og så spiste vi popcorn og drakk kakao med minimarsmellows oppi. Det er ikke dårlig til å være manda'n!

Laks og grønnsaker i ildfast form.

Her om dagen laga jeg laks og grønnsaker i ildfast form til middag. Jeg varierer denne retten litt hver gang, og siden laks og grønnsaker er noe av det aller beste jeg veit kan det umulig slå feil.


Til denne retten brukte jeg:

2 frosne laksefileter
1 liten boks med mais
7 sjalottløker
litt wokblanding
En liten dæsj kremost
En skvett fløteDen porsjonen jeg laga blei alt for mye for en person, men for lite for to. Hvis du skal lage for bare en løser du dette lett ved å droppe den ene laksefileten og redusere mengden grønnsaker. Skal du lage for to kan du enten pøse på med mer grønnsaker eller lage for eksempel ris eller pasta til.


Fremgangsmåte:

*Sett ovnen på 225 grader og legg laksen i en ildfast form. Krydre etter smak.
*Skjær løken i små biter.
*Hell vannet av maisen.
*Bland mais, løk og grønnsaker i en skål.


Når ovnen er varm, setter du laksen i ovnen og steker den i ca. 15 minutter. Ta den ut, hell over grønnsakene, legg en liten dæsj kremost over laksefiletene og hell over en skvett fløte. Sett formen inn i ovenen igjen og stek videre i ca. 15-20 minutter. Se stekeanvisningen på laksefiletene du har kjøpt dersom du er usikker og sjekk fisken underveis. Her i huset liker vi fisken godt stekt (men fortsatt saftig!), så jeg steker den alltid litt lenger enn det som står.Jeg tåler (som nevnt i et tidligere innlegg) ikke melk, så jeg har brukt Tofuline kremost og Alpro Soyafløte, men vanlig kremost eller smøreost og matfløte eller kremfløte fungerer like fint. Rømme eller kesam er også godt og kan gjerne brukes istedenfor kremost. Det finnes også en havrefløte som er veldig god, men jeg foretrekker soyafløten ganske enkelt fordi det ikke trenger å oppbevares kaldt før du åpner den. Det gjør det enklere for meg å kjøpe mye på en gang - noe som er viktig for meg siden jeg ikke får tak i den her jeg bor. 
Jeg håper at du lar deg inspirere! Dette er et sunt og godt måltid som er enkelt å lage og ikke krever mye tid på kjøkkenet.

Fri på en mandag!

Siden vi hadde to eksamener i forrige uke, blir vi belønnet med et par dager fri denne uka. Egentlig heter det vel ikke "fri", men "studiedager", og vanligvis pleier jeg å bruke disse dagene til å lese som en gal, men i dag har jeg bare tenkt til å gjøre andre ting for en gangs skyld. Har skrevet ferdig et brev i dag og har planer om å skrive minst et til før jeg gir meg. Er ubrukelig trøtt i dag til tross for at jeg har sovet tålelig greit i natt, så konsentrasjoneevnen er ikke på topp, men det får gå.

I går hadde jeg en heller lat dag. Satt en del foran pc'n og sov litt midt på dagen. Fikk tatt en samtale jeg egentlig burde ha tatt for lenge siden og luka opp litt ugress. Ubehagelig som bare rakker'n, men godt å få det ut av verden. Kanskje ting blir litt bedre nå. Ellers så kom mamma, Magnar og Benjamin på besøk en liten tur, for å hilse på kattungen vår. :) Dessuten bytta jeg profilbilde på facebook. Som dere skjønner, ikke en veldig begivenhetsrik dag, men GUD SÅ DEILIG å bare gjøre "ingenting" for en gangs skyld.


Gammelt profilbilde:
Nytt profilbilde:


Kattunge!

I går fikk vi kattungen vi har venta på i flere uker, og den er sååå søt! Det er en temmelig egenrådig liten frøken. Skikkelig oppmerksomhetssyk, men hver gang vi prøver å "puse" på henne snur hu rumpa til oss og later som om vi ikke eksisterer. En skikkelig overlegen drittunge rett og slett, men den søteste drittungen jeg har sett noen gang. :) Hun er temmelig tøff til å nettopp ha fått et nytt hjem synes jeg - hun løper rundt og leker med alt. I dag har hun mjaua nesten konstant. Savner sikkert mamma'n sin, men nå ligger hun i den rosa senga si og sover søtt.

Her kommer noen bilder som jeg har tatt av henne i går og i dag.I tillegg til at vi fikk kattunge, hadde vi besøk i går. Ine og Eugen kom med kattungen rundt halv fem-fem, og i sekstida kom Thomas og Martin på beøk også. Laga hjemmelaga pizza til alle sammen, og det var en koselig sammenkomst. Ine og Eugen bor noen timer unna, så de måtte dra i åtte-ni tida var det vel, men Martin og Thomas blei her lenger. Vi så på Gladiatoren (som alle har sett flere ganger før) og jeg fikk høre på og tidvis delta i en heftig debatt om historie, mytologi og teologi - og sikkert noen andre sjangre som jeg ikke kommer på i farta også. Var frekk nok til å ta noen bilder i gårkveld, så her kommer de!
 

Først har vi min kjære, som sitter og reparerer DVD-spilleren vår.
(Og ja, garantien har gått ut, så det var ingen krise).Så har vi Martin, som poserer fint og for anledningen har kneppet opp en knapp eller to på skjorta si.Og så har vi Thomas, som prøver å vise oss sin lengsel etter havet med blikket.I dag har jeg bare planer om å slappe av og kose meg. Skrive litt brev og bare nyte livet.

Endelig ferdig med eksamen!

Etter å ha sovet toppen fire timer, sto jeg opp kl. 4:40 i går for å rekke å dusje, ordne meg, spise og pakke med meg det jeg trengte før vi satte oss i bilen og kjørte innover til Oslo litt før kl. 6:30. Var heldige med trafikken for en gangs skyld og var fremme på skolen kl. 7:30. Sa satte jeg meg ned og leste litt i innføringsheftet vi har i rettslære, der det står en del tips og hvordan ting skal gjøres og sånn. Etterpå gikk jeg og møtte Marthe, og så gikk vi sammen opp til der vi skulle ha eksamen.

Som dere sikkert har fått med dere, så jeg ikke veldig lyst på denne eksamenen her. Jeg har aldri noen sinne vært så uforberedt til noe som helst. Heldigvis har jeg sjelden vært så utrolig heldig med oppgaven som jeg var i går heller. Jeg trodde jeg skulle grine av glede da jeg så at vi fikk om barnevernloven! Jeg fikk faktisk skrevet en god del og er fornøyd med gårsdagens innsats. Jeg tror ikke det var godt nok til å få noen toppkarakter akkurat, men jeg tror ikke jeg stryker heller, og akkurat nå er det det viktigste.

Etter eksamen møtte jeg Silje fra klassen og lekte litt med henne. Satt i kantina og skravla ei stund, og det var veldig hyggelig. Veldig godt å være litt sammen med noen uten å ha i bakhue at jeg egentlig burde ha lest på et eller annet. Etter ei stund dro jeg innover til Lillestrøm og møtte Thorbjørn der, og så dro vi hjem til han. Raymond kom også, og vi leide en film. G.I. Joe: The Rise og Cobra. Gutta syntes den var så bra at de var i tvil om jeg syntes den var bra, men jeg syntes den var bra jeg også og jeg er overbevist om at min kjære kommer til å elske den om han ser den. Var utrolig deilig å komme seg litt ut i går, det gjorde underverker for sinn og sjel! Etter filmen var Raymond så himla snill at han kjørte meg hele den lange veien fra Skedsmo til Finstadbru, og Andreas var så himla snill at han kokte kaffe til Raymond og seg selv.
Hadde en utrolig hyggelig kveld i går, og har planer om å kose meg gløgg ihjel i dag også. Jeg var faktisk våken i over 22 timer i går, og det er helt utrolig til meg å være. Jeg er av typen som gjerne sover 12 timer i døgnet - ikke fordi jeg synes det er så innmari gøy, men fordi jeg er så himla trøtt av meg. I dag skal jeg slappe av og nye livet, en tur på butikken og handle mat, og så får vi jo besøk og kattunge i dag. Har planer om å servere no' mat i kveld også. Veit ikke helt hva det blir til, men det blir vel en hjemmelaga pizza tenker jeg - det er så enkelt og greit, for det spiser alle. Åååh, jeg gleder meg sånn til å få katt! :)

Er det noen som har noen gode tips til jentenavn på en skjønn liten pus?
Har lyst å kalle den noe annet enn "miss" eller "pus" eller sånt som "alle" katter heter, det synes jeg blir for kjedelig. For å gi dere en pekepinn på hvor sær jeg er, så het den førsta katta mi "Tåfis" og jeg har senere hatt en katt som het "Per-Gustav-Klaus-Kåre-Med-Håret-Den-Andre". Jeg har også hatt en hannkatt som het Kristina.

EDIT: Ny dag, nye nederlag. (Takk, Thomas, for ny lærdom.)

Åååh... I dag skulle jeg studere til krampa tok meg, og det har jeg forståvidt gjort. Det er bare det at jeg fikk ikke gjort så innmari mye før krampa tok meg! Har slått ihjel noen timer sammen med lovboka, men har ikke blitt noe klokere av den grunn. Ligger så sykt dårlig an at det er ikke til å tro. Er flere lover jeg ikke har rukket gjennom og pensum har jeg knapt snust på. Har vært så opptatt av psykologien, som jeg hadde eksamen i på mandag, at rettslæra har gått i bakevja. Nå tenker dere kanskje "dårlig studieteknikk", og det kan jeg kanskje være enig i, men grunntanken var at det var bedre å stryke på en eksamen enn to eksamener! :)

De siste timene har jeg vært gjennom både frustrasjon, panikk, melankoli, og selvmedlidenhet. Så tok jeg meg en runde med baketerapi og blei sint ("Helvetes rettslære! Brenn!!") og nå er jeg mer kynisk og kald og tenker som så at det jeg ikke kan nå, det kan jeg uansett ikke lære meg innen i morra tidlig, så jeg kan like gjerne slappe av og la være å tenke mer på det. Jeg får heller spare kreftene til jeg skal i ilden i morra og satse på at jeg greier å skrive meg til noe bedre enn stryk selv om jeg ikke kan så mye.

Gleder meg i hvert fall til etter eksamen i morra! Da skal jeg først ha litt posteksamensterapi sammen med Silje og så skal jeg leke med Thorbjørn etterpå. Det er alt for lenge siden sist, så det blir utrolig koselig, selv om vi ikke veit hva vi skal leke enda. Jeg foreslo at vi kunne dra hjem til han og spille brettspill med pappa'n hans, men det påsto han at var kjedelig, pluss at han bare har deler av et spill, så da kan det jo bli vanskelig. Om jeg hadde foreslått at vi kunne se på fotball og drikke øl vil jeg tro han hadde blitt rimelig begeistra, men jeg liker verken fotball eller øl, så jeg bare later som om jeg aldri har tenkt tanken.

I løpet av helga kommer kusina til Andreas og samboer'n hennes, Ine og Eugen, og leverer kattunge til oss. Det blir stas! =D Gleder meg masse til vi skal få oss en liten katt. :) I tillegg til det, har jeg invitert Martin og beordra Thomas på besøk til lørdagen, så nå kan jeg se fram til ei sosial helg. ENDELIG!

Er helt utsulta på sosial omgang. Hadde det ikke vært for at jeg hadde bursdag i forrige uke og tok meg fri fra studiene etter forelesning for å leke litt, hadde jeg nok vært død nå. Etter forelesning dro jeg og fire jenter fra klassen, Madelen, Camilla, Isabel og Elisabeth til Vega Fairfood og spiste vegetarbuffet og hadde det riktig så hyggelig. Det var min jomfrutur til et vegetarsted, og jeg var virkelig fornøyd! God mat til en god pris! :) Etter at vi hadde spist gikk Elisabeth og jeg tilbake til skolen og spiste brownies som jeg hadde bakt for anledningen, mens de andre dro hjem. Vi blei sittende å skravle en god stund, og plutselig måtte jeg skynde meg avgårde for å rekke neste avtale! Jeg skulle nemlig være på "Pikene på hjørnet" i Lillestrøm kl. 17:00 - og jeg skulle reise med NSB!

Etter mye om og men kom jeg meg til Lillestrøm. Jeg rakk det med to minutters margin, og var den første som kom. Like etter kom Raymond, og så kom den ene etter den andre: Tonje, Thomas, Martin og Andreas. Vi spiste oss gode og mette (jeg blei i alle fall mett!) og hadde det veldig hyggelig. Faktisk så hyggelig at den ellers så lovlydige Thomas glemte å legge mer penger på parkeringa og fikk 700 kroner i bot. Stakkars.

Legger ut noen bilder fra bursdagen min, så får dere se! :)


Raymond har brukket ankelen sin og fått gips oppover hele leggen. Jeg har dekorert den helt aleine og er ganske fornøyd med resultatet! :)
Etter at det ikke var mer plass på gipsen, tok jeg like godt og dekorerte den andre leggen litt også!
Øverst: Raymond, Andreas og Martin. Nederst: Linselusa Raymond, Martin og Thomas.
Øverst: Thomas og Tonje. Nederst: Martin og Thomas.
Øverst: Raymond, Andreas og Martin. Nederst: Thomas og Tonje.
Øverst: Thomas og Tonje. Nederst: Martin og Thomas.
Raymond.
Og her har Raymond lånt kameraet for å ta bilde av seg selv. Ikke spør.
En super bursdag var det, og den har jeg levd på i over ei uke nå. :)

Ny dag, nye muligheter.

Nå har jeg nettopp våkna og dratt meg ut av senga, og når jeg bare har fått skrevet noen ord og tatt en tur i dusjen, så er jeg forhåpentligvis klar til ny dyst. I dag skal jeg studere til krampa tar meg. Eksamen er i morgen og jeg kan alt for lite. Har fått innarbeida lovsamlinga mi en del, men har nesten ikke lest pensum i det hele tatt siden jeg har prioritert den eksamenen vi hadde på mandag. Har heller ikke gjort noen oppgaver - det er jo vanskelig når man ikke kan noen ting, så hvis dette går bra, så er alt mulig. Har ikke så høye krav til meg selv denne gangen - målet er bare å bestå. Greier jeg det, skal jeg være fornøyd. Nesten fornøyd i hvert fall. Det er jo surt med dårlige karakterer, men sånn som forholdene er nå, så er det det beste jeg tør å håpe på.

Tenkte jeg skulle berike bloggen med noen naturbilder jeg tok mellom jul og nyttår! Jeg er i aller høyeste grad en amatørfotograf, og mange av bildene er tatt ut av vinduet på bilen, men jeg håper det er verdt en kikk! :)


De første bildene er tatt forskjellige steder i Møre & Romsdal, og mesteparten er tatt i Romsdalen oppover fra Åndalsnes mot Dombås. Alle disse bildene er tatt ut gjennom vinduet på bilen, men jeg synes ikke de blei så verst allikevel! Hva synes dere?


De neste bildene er tatt rundt omkring på Finstadbru, bygda jeg bor i. :)Ååh, jul med din glede!

Jeg gir meg ikke helt med å tenke på jula i dag! :) Har nettopp sittet og redigert noen bilder fra jula i full fart, og tenkte jeg skulle legge dem ut med en gang. I år feira Andreas og jeg jul på Sunnmøre, hos pappa'n min. Hadde ikke vært der på lenge, så det var koselig å endelig ta seg en tur! På julaften var hele søskenflokken (jeg og mine fire yngre brødre) samla for første gang på evigheter, og det var innmari koselig. Legger ut bildene fra julaften nå, så får jeg legge ut mer etterhvert! :)


Første bilde ut er:
Øverst til venstre: meg. Øverst til høyre: Broren min, Geir Olav.
Nederst: Alle brødrene mine: Benjamin, Geir Olav, Magnar og Bjørnar og min kjære, Andreas.


Øverst til venstre: Bjørnar og Andreas. Øverst til høyre: Andreas og Benjamin.
Nederst til venstre: Bjørnar. Nederst til høyre: Geir Olav.


Øverst: Bjørnar og Magnar. Nederst: Magnar.


Øverst til venstre: Benjamin, Fryd og Geir Olav. Øverst til høyre: Bjørnar.
Nederst: Magnar og Geir Olav.


Øverst til venstre: Magnar og Geir Olav. Øverst til høyre: Bjørnar.
Nederst: Benjamin og føttene til Bjørnar, som for anledningen var nyvaska.


Øverst til venstre: Andreas og Benjamin. Øverst til høyre og nederst: Magnar.


Øverst til venstre: Geir Olav. Øverst til høyre: Fryd (som ikke er død, bare veldig sliten).
Nederst: Bjørnar og Benjamin.


Øverst: Bjørnar og Benjamin. Nederst: Geir Olav.


Øverst til venstre: Andreas. Øverst til høyre: Magnar.
Nederst: Utsikten fra der pappa bor.


Ulike oppskrifter: Calzoner, vårruller og potetmos, omelett.

Tja, siden jeg fantaserte om å lage en matblogg, tenkte jeg at jeg skulle skrive et innlegg om nettopp mat. Nærmere bestemt om den maten jeg har laga de siste dagene. :)


Calzoner.

På søndag kveld bakte Andreas og jeg calzoner som vi hadde til lunsj på mandag. Andreas laga deigen, og den blei veldig god! Her er oppskriften, som holder til to store calzoner:


Del 1:

50g havregryn
50g grovbakstmel (eller 50 gram til med havregryn - det gjorde vi!)
200g hvetemel
2ss olivenolje
2ts kardemomme
1ss druesukker, sukker eller honning
en klype salt


 

Del 2:

2 dl vann
En halv pose tørrgjær


Bland alt i del 1 godt sammen før du rører ut en halv pose tørrgjær i 2 dl lunkent vann og heller det oppi melmiksen. Elt deigen godt og la den heve på et lunt sted i en halvtime. Når den er ferdig å heve, deler du den opp i to deigemner og kjevler det ut til en flat sirkel. Ha på fyll og brett de sammen. Stekes i 20-25 minutter på 225 grader. Denne deigen er egentlig en pizzadeig, så bruk den gjerne til det også!

Mens Andreas laga deigen, laga jeg fyllet. Som dere kan se på bildet litt lenger ned laga jeg en helt vanvittig mengde, så jeg er ikke sikker på hvor mye som trengst til et par calzoner. Spør google! Pleier som regel å lage mye av det meste, for da kan jeg fryse det ned til seinere bruk. Fyllet som blei til overs spedde jeg ut til pastasaus dagen etter - og jeg fikk pastasaus til hele åtte middager (for 2-3 personer)! Har fryst det ned, så nå er det bare å ta opp hver gang jeg trenger. Kjempepraktisk! I tillegg er det sååå mye bedre med hjemmelaga enn det en kjøper ferdig.


Ingredienser til fyll:

Stekt karbonadedeig
Mais
Champignon
Purreløk
Hakkede hermetiske tomater
Tomatpuré
Krydder etter smakBland alt sammen og fyll calzonene. Trenger ikke å varmes på forhånd.


Ingredienser til pastasaus:

Resten av fyllet
Mer hakkede tomater
Passerte hermetiske tomater (helt flytende)
Fløte (selv bruker jeg havrefløte eller soyafløte, siden jeg ikke tåler noen form for melk)
Løk
Krydder etter smakBland alt sammen til du får en passelig konsistens, kok opp og la det småkoke i noen minutter.Siden deigen inneholder veldig mye havregryn, sprekker den lett. Men det gjør ikke noe, for den blir veldig god!


Vårruller og potetmos med spinat.

Ja, dette høres kanskje ut som en snodig kombinasjon, men det blei faktisk veldig godt! Her er det halvfabrikata hele veien, og det er ikke helt likt meg, men når man har dårlig tid så blir det gjerne litt sånn. Har kjøpt både vårruller og potetmospulver i Sverige. Vårrullene var veldig gode, men siden de måtte enten friteres eller stekes i panna med mye fett, så tror jeg ikke det kommer til å bli fast inventar i fryseren hos oss! Det går visst an å få tak i noen som stekes i ovnen også, så vi får heller se om vi finner de neste gang. :)Når jeg lager potetmosen, så følger jeg bare anvisninga på pakka. Spinaten tiner jeg i en skål i mikrobølgeovnen, og så presser jeg vannet ut av den gjennom en sil, ved hjelp av en slikkepott! Når vannet koker, putter jeg oppi pulveret, blander inn spinaten og krydrer etter smak. Selv bruker jeg som regel aromat, pepper og gurkemeie. Og slik blei det ferdige resultatet, som tok meg ca. en halvtime totalt. Og nei, jeg greide ikke å spise opp alt.
Omelett med mais, spinat og tomater.

Dette blei middagen min i dag. Gadd ikke å lage noe avansert, siden Andreas ikke er hjemme i kveld.

Ingredienser:

5 egg
6 biter frossen spinat.
1 liten boks med mais
3 tomater
salt
pepper
tørkede italienske urter
litt smør


Bland eggene og krydderet. Tin spinaten, press ut vannet og bland det sammen med eggene. Hell vannet av maisen og stek den så vidt i litt smør, før du blander det også sammen med eggene og heller alt sammen oppi. Skjær tomatene i skiver og legg det på toppen. Stek på lav varme til den stivner. :)

Dette er billig og enkel mat, og det holder til minst to måltider for min del. Jeg bruker ikke brød til, siden jeg ikke tåler det noe særlig og dessuten synes at det er mer enn nok karbohydrater i maisen. For de som bruker brød holder det kanskje til enda mer enn to måltider - med mindre du er veldig sulten! ;) Det ser kanskje ikke så digg ut, men det er det faktisk!

Hvor er motivasjonen??

Aaah, i dag har jeg virkelig problemer med å komme i gang med lesinga. Jeg er så sinnsykt umotivert nå at jeg ramler ut fordi jeg sitter og funderer på hva folk skal få i julegaver i år! Oh my God. Det er greit at jeg har planer om å bli tidlig ferdig med julegavene i år og at jul er veldig koselig, men hallo? Det trenger vel ikke akkurat komme foran eksamen i prioritetsrekkefølgen i januar?!?

Siden jeg ikke greier å konsentrere meg om lesinga akkurat nå, bestemte jeg meg for å la det ligge ei lita stund og heller skrive et blogginnlegg, så kanskje konsentrasjonen blir litt bedre etterpå. Det pleier i alle fall å hjelpe å ta et lite avbrekk for å gjøre noe helt annet, og så sette seg ned igjen med bøkene etterpå. Siden det er jul og julegaver som av en eller annen merkelig grunn svirrer rundt oppi hodet mitt i dag, så tenkte jeg at jeg skulle legge ut noen bilder av fjorårets julegaver og julestri. :)


Først ut kommer et bilde fra dropskokinga før jul, hvor vi lager eple- og appelsindrops. Gikk med noen timer her, ja!Her er noen kremmerhus med drops som vi laga. I disse er det sjokolade- peppermynte- og kakaodrops.Så kommer et bilde av lussekattene som Andreas bakte og delfiakaka jeg laga. Nam!Laga en del smykker i julegaver i fjor. Her er et kjede jeg laga til ei brevvenninne, Alexandra.Til Camilla i klassen min, laga jeg et turkist kjede og tre perlearmbånd.Til Madelen, stesøstra mi, laga jeg et kjede, et armbånd og et par med ørepynt som jeg la oppi et smykkeskrin.Og til min kjære venninne Malene laga jeg et lilla kjede med over 1000 perler. Laga et lignende kjede i rosa til ei annen venninne, Tonje. Begge dagene var jeg helt ødelagt i armene etterpå, men jeg blei fornøyd med resultatet, så jeg håper de er det også. Det tar på å lage julegaver, men det er verdt det! ;)Til min lille stekusine, Malin, laga jeg et rosa kjede og fire rosa armbånd. Hun er ei lita jåleprinsesse som elsker rosa, så de falt i smak. Det var gøy!Til tanta mi, Sylvia, laga jeg et hvitt kjede med matchende ørepynt.Vel, jeg får vel avslutte her og prøve å lese litt igjen. Får håpe at konsentrasjonen er litt bedre nå, hehe. ;)

Litt fritid midt i eksamensstresset.

Ja, litt fritid må man jo unne seg, hvis ikke hodet skal bli for fullt. Hadde eksamen i psykologi i går, og på fredag har jeg eksamen igjen - denne gangen i rettslære. Jeg henger langt etter med lesinga og føler meg både panisk og motløs, men har det litt bedre med meg selv etter dagens innsats. Har sittet i flere timer og innarbeida lovsamlinga mi, så nå har jeg i hvert fall tatt et skritt i riktig retning. La fra meg bøkene for snart to timer sida, da fikk det være nok for i dag. Er dødssliten og hodet henger ikke helt med. Så dessuten veldig mørkt på hele eksamenssituasjonen tidligere i dag, så da ga jeg meg sjøl et spark bak og lovte meg selv at hvis jeg bare var flink i dag, så skulle jeg unne meg litt velfortjent egentid i kveld. ...Og hva er vel bedre da, enn å bruke tida på å lage seg en blogg?

Har laga utallige blogger før, og denne her har jeg jo faktisk hatt en stund, jeg har bare ikke brukt den. Jeg elsker jo å skrive, så har tenkt mye på å begynne å blogge, men jeg greier liksom ikke å bestemme meg for hva jeg skal skrive om. I det siste har jeg hatt veldig lyst til å lage en matblogg, siden jeg elsker å lage mat, men i kveld har jeg kommet fram til at en helt allminnelig hverdagsblogg antakelig er greia for meg. Der kan jeg jo skrive om både det ene og det andre. Et annen problemstilling jeg sliter litt med, er at hver gang jeg begynner å blogge, så går det veldig bra i en eller to dager, og så sklir det ut. Jeg glemmer hele greia - eller så har jeg rett og slett ikke tid. Det blir som regel til at studier, husarbeid, venner og andre ting går foran og da blir det ikke mye tid til overs. Men, nå gir jeg det hele enda et forsøk, så får vi se hva det ender opp med denne gangen!

Dere får være overbærende med meg når det gjelder designet. Det får heller endres på etter hvert som jeg får bedre tid og kunnskap! I første omgang får bloggens innhold komme foran bloggens utseende. Har laga meg en liten og ukomplisert header - en får tro at jeg greier å komponere noe bedre i fremtiden!

Tenker dette får holde for i kveld. Nå er jeg nemlig så trøtt at jeg ikke veit verken inn eller ut, så jeg tror ikke det har mye for seg å sitte oppe stort mer. Dessuten må jeg jo være opplagt og uthvilt til eksamenslesinga i morra! Avslutter med et bilde av lovsamlinga som jeg har sett så ALT FOR MYE av i dag.Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits