januar 2012

Den store matlagingsdagen.

Gjett hva, folkens? Jeg har tatt meg vann over hodet igjen. Ikke bare harvi invitert til barnebursdag for Andreas og meg neste helg, men vi har jaggu invitert til familiebursdag dagen etterp ogs. I den frste bursdagen var det skrekkelig mange som meldte avbud og vi blir "bare" rundt 10 stykker, men dagen etter blir viderimotrundt30 stykker. P to dager skal vi servere over 40 porsjoner med taco, godteri og kaker. Det er jo reine bryllupet!

Helt siden nyttr har jeg hatt hodet fullt av bursdagsforberedelser, men til min store skrekk har ikke kroppen akkurat vrt full av energi - s jeg har ikke kommet s skrekkelig langt verken med det ene eller det andre. I daghar jeg pushameg selv til grensa for det uutholdelige, og allikevel ligger jeg langt bak skjemaet. Uansett - jeg er i gang, og Andreas og jeg har stort sett sttt p kjkkenet siden i grkveld.

Jeghar laga 9 brett med ulike fruktremser i dehydratoren,8 porsjoner med Superlivsstils karamellkuler og3 porsjoner med Mjuuuglys sure godiskuler. Det vil si - det har ikke blitt kuler enda, men "deigene" er ferdig. I tillegg er mandler, frog gojibr bltlagt og jeg har store planer om havrekuler og sjokoladetrfler i tillegg - men jeg tror ikke jeg makter mer i dag.

Deigen som skal bli til karamellkuler.

I tillegg har vi stekt 8 hele kyllinger i ovnen og kokt 6 kyllinger fordelt p to store kjeler. Rett fr jul kjpte vi nemlig en kartong med 14 veldig billige kyllinger p Obs, i den tro at de var stykkfryste. Det var de ikke. S da mtte alle sammen tines og tilberedes p en gang. Skrekkelig slitsomt i dag, men veldig praktisk med ferdig stekt/kokt og rensa kylling klar til bruk i fryseren seinere. For yeblikket str kyllingene og hviler, krafta reduseres og jeg venter p at Andreas skal komme hjem fra butikken s vi fr spist middag.

I morra skal vi p harrytur og kjpe inn det vi trenger til neste helg. Blant annet drye 40 porsjoner med karbonadedeig til tacoen vi skal servere. Kjre vene. Fryserne vre er allerede temmelig fulle, s gudene veit hvordan jeg skal f plass til all karbonadedeigen og noen kaker og slikt i tillegg. Heldigvis er vi n kvitt den digre, upraktiske kartongen med kyllinger - men en god del av kyllingkjttet m jo ogs tilbake i fryseren.

Den kommende uka skal det ryddes, vaskes, handles, bakes, stekes, fryses, tines,lokalet skal pyntes, jeg skal ha hjemmebesk av en av behandlerne og i det hele tatt. I det siste har jeg sovet 12-15 timer i dgnet, s jeg har ikke s mange timene p meg om ikke det skjer et mirakel. Andreas hjelper selvflgelig til, men han jobber jo fullt i tillegg, s han greier ikke alt aleine han heller. Var det noen som sa energikonomisering? Aldri hrt om. Jeg gleder meg i alle fall veldig til feire bursdagene vre.

8 av de 14 kyllingene vi har tilberedt i dag.

Hva driver dere med i helga?

En guide til forst fibromyalgiforskning.

Bailey Farstad, ei kjempeflink dame somjeg har blitt kjent med gjennom fibromyalgi-nettverket p facebook, har laga en veldig fin guide som forteller mye om hva fibromyalgi er. Denne guiden er basert p forskning, men er gjort lett forstelig for oss vanlige ddlige. ;) Aina Yvonne Kehus Sivertsen har vrt s snill oversette den til norsk. Den er virkelig kjempefin, og jeg har allerede delt den med flere av mine behandlere. N har tiden kommet for dele den med dere.

Guiden har i dag blitt delt p nettsiden til Norges Fibromyalgi Forbund (NFF),og NFFs fagrdvurderer den som meget god. Endelig kan det se ut som om at NFF begynner akseptere FM som en nevrologisk sykdom, og vi hper at det vil presse helsevesenet til komme med ny informasjon og behandlingsmetoder som er vitenskapelig bevist hjelpe oss. I Norge har vi nemlig ikke det samme behandlingstilbudet som i mange andre land mot denne sykdommen, og vi har heller ikke tilgang p de samme medikamentene.

Denne guiden br absolutt leses av alle som har fibromyalgi, alle som behandler fibromyalgi og ikke minst: alle som kjenner noen med fibromyalgi. Jeg hper at alle som kjenner meg vil ta seg tid til lese denne guiden - det betyr veldig mye for meg.

Du kan laste ned guiden p norskHEReller p engelsk HER. Del gjerne videre!

rets frste pakker fra iHerb!

Jeg har ikke orka vre med i butikken mer enn en gang i r, og det var 4. januar. Bortsett fra den dagen, en tur bort til mamma og dem p sndagog da jeg var p Aursmoensist onsdag, s har jeg ikke vrt lenger hjemmefra enn til postkassa hittil i r.

Til tross for et noe innsnevra sted oppholde seg p, om jeg kan ordlegge meg slik, s har jeg allikevel ftt brukt masse penger og handla masse mat - hjemme fra mitt eget kjkken.Jegstartadet nye ret med bestille en del etterlengta ting fra iHerb - for det meste mat, men ogs litt annet smtteri. Jeg hadde ikke handla p iHerb p en god stund, s jeg var tom for en hel masse. I tillegg var det 10 % rabatt p alt av matvarer akkurat da, s jeg slo til og kjpte litt ekstra. Heldigvis var posten overraskende rask denne gangen, og hele 14 av pakkene blei henta hjem fra posten p samme dag! Jeg vil tro at de var ganske glade der oppep Prix,for at pakkene blei henta s raskt. Hehe.

Selv om kanskje ikke mat og glansemiddel og slike ting er det mest spennende i verden, s fles det nesten som julaften nr en kan sette en slik haug med pakker p stuegulvet:

200-kroners regelen er helt idiotisk, spr dere meg. Det frer jo ikke til at jeg handler noe mindre fra utlandet av den grunn - det frer bare til at jeg m dele opp bestillingene i flere pakker, og dermed forspler mer. Jeg trster meg meg at jeg i det minste er flink til kildesortere, og at de gode prisene fra iHerb gjr at jeg kan spise mer kologisk, sunn, nringsrikog naturlig mat uten ruinere meg helt. (Eller, ruinert blir jeg vel allikevel - men jeg blir mett ogs.)

For dere som er skrekkelig nysgjerrige p hva som var oppi, s har jeg et bilde av det ogs:

Her ser dere blant annet krydder, ntter, fr, nudler, nori, barer, manukahonning, yaconsirup, ulike stninger, et par bker, silketofu og litt forskjellig stsj. I tillegg til det dere ser her, kom det noen pakker til p andre dager som inneholdt enda mer mat. Jeg mangler fortsatt noen ting som jeg alltid pleier ha i skapet, for det meste supermat, men jeg hadde rett og slett ikke rd til mer der og da. Det var helt skrapa p kontoen da jeg var ferdig, s de siste tingene fr jeg bare vente litt til p. Heldigvis er jeg ikke helt tom for greens, s jeg har fortsatt nok til lage meg en grnn drikk hver morgen. Den grnne drikken kan jeg virkelig ikke unnvre!

Forresten s flger det med ganske mange vareprver nr en bestiller s mange pakker. Det er som regel et par ting i hver pakke. En kan velge en ting selv, og s putter de oppi noe ekstra i tillegg. I de fjorten pakkene som dere fikk se over, fikk jeg mange pakker med CocoCardio, noen pakker med Immune Punch, Miracle Reds, Gojibr (de aller beste!), et par brett med probiotika, et par penner, en ansiktskrem og ei spe som lukta nesten som pepperkaker. Dere kan se alt p bildet over. Det fine med vareprvene fra iHerb, er at det meste er ting jeg uansett ville ha brukt penger p. Posene med CocoCardio, Immune Punch og Miracle Reds er for eksempel helt geniale nr jeg skal reise bort -da kan jeg ta med meg disse porsjonspakningene istedenfor store glass og poser.

Bruk gjerne rabattkoden min (CEC956) hvis du vil handle p iHerb for frste gang. Da fr du $5 i rabatt p din frste ordre, og jeg blir kjempeglad, siden jeg fr litt rabatter p iHerb. Pass p at ordren din kommer p under 200 kroner, s slipper du tenke p toll/MVA. Hvis du srger for at pakken din veier mindre enn 1814 gram, fr du ogs velge billigste fraktalternativ, som vanligvis ligger p $6.

Er du iHerb-kunde? Er du like fornyd som jeg er?

Snn gr no dagan.

Det har vrt litt stille fra meg i det siste, men det begynner dere vel kanskje bli vant til n? Jeg tror ret m ha ftt seg en skikkelig pangstart, for jeg fler meg helt skutt. Forrige tirsdag hadde jeg mitt frste hjemmebesk av en psykiatrisk sykepleier (som forvrig gikk veldig bra), og etter dette har jeg mer eller mindre ligget rett ut. Heldigvis har Sagaen om Isfolket og kattene holdt meg med selskap, og Andreas har srga for at jeg ikke har sulta ihjel eller stva ned.

P onsdagen denne uka mtte jeg skramle meg sammen og komme meg til Aursmoen, for der venta bde en time hos psykomotorikeren og en time hos den nye fastlegen min. Jeg tror aldri det har vrt s langt g til Aursmoen noen gang fr - kanskje med unntak av den gangen jeg skulle til fysioterapauten og det var speilblank is med vann opp nestenhele veien. Jeg kom fram - et kvarter for seint - og var frst hos psykomotorikeren. Etter en prat, fikk jeg lne et rom og en benk, slik at jeg fikk lagt med nedp og hvilten halvtimes tid mens jeg venta p legetimen.

Inne p legekontoret blei jeg sittende vente en halvtimes tid, og s fikk jeg komme inn til den nye fastlegen min.Han jeg fikk tildelt i fjor har nemlig slutta allerede, og det er jeg ikke veldig lei meg for. N har jeg ftt en kvinnelig lege, og det er jeg heller ikke veldig lei meg for. Frsteinntrykket mitt av henne er virkelig over all forventning. Hun virka folkelig og jordnr, og tok seg god tid til meg. Jeg var den siste pasienten inne hos henne den dagen, og jeg flte at hun virkelig lytta til det jeg hadde si og at hun tok meg p alvor. Selv om jeg barehaddebestilt en enkelttime (som vanligvis er et kvarter), s brukte hun rundt 40 minutter p meg!Jeg skal tilbake to ganger i februar - s da er samarbeidet i gang allerede. For en lettelse!

Etter at jeg var ferdig hos legen var Andreas heldigvis p vei hjemover allerede, s jeg venta p Aursmoen til han kom og henta meg. Etter at jeg kom hjem har jeg knapt greid noe som helst. Jeg har stort sett ligget, og har fortsatt ikke makta ta en dusj. Heldigvis fler jeg meg litt mer oppegende i dag, s etterp skal jeg unne meg en etterlengta, velfortjent dusj. h, det skal bli herlig!

I motsetning til meg, s bobler kattene nrmest over av innestengt energi for tida - srlig Edward-Sokrates. Han er ikke skrekkelig glad i vre ute nr det er kaldt (forstelig nok), s han gr bare ut korte turer av gangen. Det frer til at de er hyt og lavt med ujevne mellomrom stort sett hver dag - s underholdning har jeg i alle fall. ;)

Lrings- og mestringsopphold p Revmatismesykehuset p Lillehammer.

I dag fikk jeg, etter ca. 2,5 rs ventetid, endelig innkalling til lrings- og mestringsopphold p Revmatismesykehuset p Lillehammer. Jeg er ogs en av de heldige som fr ha med meg samboeren min dit. Det er jeg veldig glad for, for jeg tror det kan bli noen utfordrende dager. Det blir et betydelig hyere aktivitetsniv enn jeg er vant til, lange dager og dessuten ikke p langt nr s mye tid aleine som jeg pleier ha. Oppholdet varer fra sndag til fredag, og jeg skal dit i begynnelsen av mars. Jeg er fryktelig spent, og hper inderlig at jeg fr godt utbytte av vre med p dette.

N er det bare begynne spare penger til betale for herligheten, og forberede meg mentalt. Jeg fr vel ogs prve ikke kjre meg sjl i grfta fr oppholdet, og heller prve ke aktivitetsnivet sakte, men sikkert, slik at ikke kroppen fr sjokk. Hehe. :)

Forelbig ser timeplanen slik ut:



Noen som har vrt her fr? Eventuelt andre steder? Hvordan var det?

Nytt r, nytt budsjett.

Noen av dere trofaste lesere husker kanskje budsjettfrustrasjonen min fra i fjor? Vel, n er det p'n igjen. Nytt r, nye tall og nytt budsjett. Bde inntekter og utgifter har forandra seg siden sist - s det er p tide gjre den samme jobben nok en gang. Avtaler skal sies opp, nye skal inngs, riktig utgift m g fra riktig konto - til riktig tid.

Jeg er veldig glad i ha kontroll p konomien min, men jeg kan virkelig ikke fordra sette opp budsjett. Tallene blir liksom aldri helt riktige fler jeg, og regnskapet blir alltid litt annerledes enn budsjettet forutsa. Uforutsette utgifter er ikke til komme unna - dessverre. Uforutsette inntekter derimot - not so much.

S, nsk meg lykke til - jeg trenger det virkelig. Det ligger mange timers regning, grubling, vurdering og prioritering foran meg n, og jeg gleder meg vilt til f det oversttt.


Kan noen vre s snill gi meg et slikt tre?
Jeg lover invitere deg p middag i gjengjeld.

Bildet er forvrig lnt HER.

Noen ord om livet.



Jeg elsker visdomsord og sitater, og her er noen kloke ord omlivetp et bilde jeg har tatt. ♥

Slik er det, og dette kan DU gjre for hjelpe!

Tidligere i kveld leste jeg noen ord som ei flott dame delte p facebooksiden "Prrende til Fibromyalgi og ME/CFS rammede Norge". Jeg synes disse ordene var s treffende og vil gjerne at de skal n ut til flest mulig, s jeg bestemte meg for poste dem her p bloggen min. Jeg har lagt til noen smting her og der, men ellers har jeg skrevet rett av - s dette er ikke mine ord, men kunne like gjerne vrt det. Jeg kjenner meg s godt igjen.

Problemer som finnes hos oss med fibromyalgi:
♦ Kronisk, vedvarende smerte i hele kroppen som flytter seg og varierer fra dag til dag.
♦ Mister lett konsentrasjonen, mister ord, er glemsk og kan ha vanskligheter med kortidsminnet.
♦ Unormalt trett, trettheten kommer gjerne plutselig, og kan sette en stopper for det meste.
♦ Kan bli nedtrykt og deprimert, fdrlig selvtillit og blir lett nervs, irritert eller ufordragelig.
♦ Klarer ikke lenger vre "som fr".
♦ Fr lett urinveisproblemer.
♦ Svnforstyrrelser, sover for mye eller for lite, vkner ofte om natten, vkner sjeldent uthvilt.
♦ Kraftlshet inntreffer plutselig og uten forvarsel, musklene blir slitne, selv av liten belastning.
♦ Blir lett stresset, selv helt uten grunn.
♦ Svimmelhet kommer plutselig. Fler seg uvel, ligner p sjsyke. Hodepine og dovner bort i deler av kroppen.
♦ Smerten og mheten kjennes helt ut p huden.
♦ Maktelshet og sorg over ikke bli trodd. Uforstand ker smerten.
♦ Kan miste lysten p sex. Selv dette kan komme plutselig.
♦ Drlig utholdenhet. For eksempel g, st, og sitte stille for lenge, og utfre gjentatte bevegelser kan vre vanskelig eller umulig.
♦ Stivhet og opphovning, srlig rundt leddene. Er verst om morgenen. Vondt ikjevene (biter tennene sammen).
♦ Kan plutselig irriteres av sterke lukter som matlukt og parfymer. Pusteproblemer og hjerteklapp.
♦ Forverring ved vrforandring, srlig ved kulde og fukt.
♦ Vil gjerne vre sosial og omgs andre, men orker ikke bestandig, og m da takke nei i siste liten.
♦ For det meste er jeg glad, positiv og ambisis. Jeg liker "piffe" meg opp og treffe folk. Ofte ser jeg MYE kvikkere ut enn jeg er, fordi jeg ikke vil fremst som syk.
♦ Jeg lider av ikke orke s mye som fr, og av mte en uforstende omgivelse. Det er vanskelig bli betraktet som lat og innbilt syk. "Hypokonder" eller "ta deg sammen"erikkehyggelige kommentarer f.
♦ Smertene og plagene er der om man er tykk eller tynn.
♦ Min sykdom synes ikke utenp, derfor er det vanskelig for mange akseptere at jeg er syk.
♦ Smertene finnes der hele tiden, og gjr meg til en vissgrad handikappet.

Hva du kan gjre for gjre det lettere for oss:
♦ Stryk meg gjerne, men dunk meg ikke i ryggen.
♦ Aksepter at jeg iblandt m si nei!
♦ La meg si at jeg orker ikke mer i dag. Jeg m f hvile.
♦ La oss nyte selv de sm stundene sammen!
♦ Ta til deg mine bra sider, og ha forstelse for de drlige! Fremdeles kan jeg jo ganske mye!
♦ Ta gjerne komtakt med meg, spr meg, og jeg skal forklare hvordan jeg har det!
♦ Hjelp meg ta vare p degode dagene, det positive i hverdagen, og aksepter meg som jeg er!
♦ ELSK MEG NR JEG ER SOM VERST, DET ER DA JEG BEHVER DET MEST!

Deilig smoothie med jordbr og vanilje.

Dette er en skikkelig st og god smoothie med frisk jordbrsmak. Den er perfekt nr stsuget slr til, eller nr en bare har lyst p noe skikkelig godt. Jeg lovte at jeg skulle dele oppskriften med dere hvis dere var snille, og det er dere jo alltid, s her kommer den. ;)

Du trenger:
♥300 gram frosne jordbr
♥1 frossen banan
♥2,5 dl vann
♥5 dl. rismelk
♥1 ss mandler
♥2 ss hampfr
♥1 ss aktivated barley
♥1 ss lecithin
♥1 ss kokosolje
♥1 ts ekte vaniljepulver
♥Litt yaconsirup

Putt alt i en blender og blend til det blir smoothie. Topp gjerne med litt kologiskkokos, og kanskje noen kakaonibs. Hvis du lager denne p kvelden, anbefaler jeg droppe aktivated barley, siden det gir energi og kan gjre det vanskelig sovne. Dette blir ca. en liter smoothie om jeg ikke husker helt feil, s det er mer enn nok til bde deg og en (eller to?) du er glad i. :)

Jeg har linka til de ingrediensene som kanskje ikke alle av dere er s godt kjent med fra fr - mange av de kjper jeg p iHerb, siden det er mye billigere enn det er her i Norge. Om du er ny kunde p iHerb, blir jeg kjempeglad om du bruker rabattkoden min CEC956 nr du handler - da fr du $5 i rabatt p ordren din, og jeg fr poeng fra iHerb som jeg kan bruke nr jeg handler seinere. :)

Kunne du tenke deg prve denne smoothien?

The only reason...



Kloke ordp et bilde jeg tok i november.

Hper at dere har en fin lrdagskveld! ♥

Koselig besk og bursdagsgave til meg! :D

Plutselig har det gtt et par dager siden jeg blogga, men det forrige innlegget var jo s langt at jeg tenkte dere kanskje trengte et par dager p se over alle bildene. Hehe. Neida - jeg har bare hatt andre ting tenke p. P torsdag fylte jeg 25, s n er jeg faktisk halvveis til 50. Bursdagen var stille og rolig, men fin: Jeg var hjemme aleine med kattene p dagen, og s var jeg sammen med min kjre da han kom hjem fra jobb. Jeg laga et fortreffelig raw food-mltid til oss, og han rydda og malte litt - s utenom den utskte middagen, s skjedde det i grunn ikke s mye spennende den dagen. Bortsett fra at jeg fikk masse hyggelige bursdagshilsener da - og det var som alltid veldig hyggelig. Jeg elsker bursdag.

For frste gang i mitt 25 r lange liv, s fikk jeg faktisk ikke en eneste bursdagsgave p bursdagen min. Jeg fikk riktignok bursdagsgaven min av pappa sammen med julegaven, men p selve dagen fikk jeg ingenting. S stor var gleden da Linn Kathrin og hennes kjre kom p koselig besk til meg i dag og attptil hadde med seg bursdagsgave til meg! Jeg fikk et kjempekult skilt og et par fine kopper, og jeg er s fornyd.

Jeg veit at det vanker flere bursdagsgaver p meg etter hvert ogs, s det blir spennende se hva jeg fr. Jeg er en av de uunnvrelige (?)menneskene som faktisk liker f gaver. Dere veit, alle sier jo "Det er jo gi som er det beste" - men det hadde jo ikke vrt s stas gi bort noe hvis ingen likte f noe. S jeg har tatt p meg den oppgava, som den ansvarsfulle, pliktoppfyllende jenta jeg er. Jeg er riktignok veldig glad i gi bort ting ogs, s derfor fr jeg ikke gave av min kjre fr han har ftt lnninga si, for jeg har brukt opp alle pengene vre p julegaver til andre folk. Ja, og s mat og regninger og bensin og snt da.

For dere som er nysgjerrige, s fr jeg penger til bursdagen av min kjre i r, slik at jeg kan sl det sammen med julegavepengene og kjpe meg noe jeg har lyst p selv. Det er kanskje ikke s skrekkelig romantisk, men jeg synes det var en god deal, siden jeg da kanskje fr rd til kjpe meg noe litt skikkelig - jeg nsker meg noen saker og ting som er alt for dyre til at min kjre kan kjpe det til meg. ;)

Det superkule skiltet jeg fikk av Linn Kathrin.


...og de fiiine koppene som jeg skal drikke deilig te av. Mmm! ♥

ret som har gtt - mat og drikke.

Hele 2011 har gtt, og selv om det egentlig ikke fles snn, og selv om det ikke har sett snn ut p bloggen det siste ret, s har jeg faktisk laga en hel del mat dette ret ogs. Siden jeg ikke har vrt s innmari flink til poste bildene nr de egentlig skulle ha vrt posta, s tenkte jeg at jeg skulle lage et superlangt samleinnlegg med matbilder fra 2011. Vr s god, jeg hper at dere lar dere ispirere!

5. januar har jeg bursdag (wee, jeg har faktisk bursdag akkurat n!), og det betyr som regel bursdagsfeiring og kaker. Bursdagen 2011 blei den siste med hvetemel og raffinert sukker.



I januar spiste jeg ogs hjemmelaga lasagne.



...og gjennom hele ret drakk jeg mye te. Gjerne med gojibr oppi.



Jeg laga ei kjempegod vegetargryte som jeg ikke husker oppskrifta p - jeg tror jeg m se om jeg kommer p den igjen, for denne kunne jeg tenke meg lage flere ganger.



I februar laga jeg endelig r sjokolade for frste gang i mitt liv - og det blei helt klart ikke den siste!



Juice har det ogs blitt litt av, bde grnne, rde og oransje.



2011 blei et r hvor jeg faktisk gjorde alvor av spise mer vegetarmat. Her ser dere gratinerte tomater med soyaost, grnnsaker og guacamole.

En og annen soyalatte med deilig skum har det ogs blitt.

...og jeg har lrt meg lage mandelsmr. Det brker flt og tar litt tid, men er helt klart verdt det!



Jeg dyrka mine frste alfalfaspirer i februar, og de blei ddsgode. Dessverre er jeg ikkes flink til huske p gjre det, men jeg hper det blir masse deilige spirer i 2012.

Her ser dere gratinerte butterbeans, ovnsbakte grnnsaker og glutenfri couscous.



I mars oppdaga jeg Drink Sticks p iHerb, og de har blitt min erstatning for brus.



Smoothies som ser slik ut, har ofte vrt frokosten min dette ret - srlig det frste halvret.



Jeg lrte meg ogs bruke fersk tofu, og det var virkelig en helt annen smaksopplevelse enn den som er pakka i plastikk. Her er tofu stekt med tandorikrydder, stuing av blant annetspinat og neper og mos av blant annet brokkoli.



Godiskuler blei det en hel del av, og jeg tror aldri jeg kommer til bli lei. Her er sure godiskulera'laMjuuugly og havrekuler med kakao. Nam!



Nr jeg ikke orker lage godisen min selv, er det allright vite at det finnes andre alternativer - srlig nr det er pske. Her ser dere deilig, r sjokolade fra TheRawChocolateShop.



Hjemmelaga softis av frosne bananer og jordbr er sjelden feil! :)

I april laga jeg glutenfri havremelk for frste gang, og det blei srdeles vellykka.



Av pulpen som blei igjen etter at jeg hadde laga havremelk, s laga jeg meg ei tjukk pannekake, inspirert av Silje sitt innlegg HER. Nam!



Det har ogs blitt bakt en del glutenfrie brd i lpet av ret, og ikke alle har sett like rare ut som dette. Brdbakinga er det stort sett min kjre som tar seg av, s derfor har jeg ikke s mange brdbilder.



I mai blei jeg invitert i bursdag til venninna mi, Tonje, s da bakte jeg min frste r kake. Den blei kanskje ikke like lekker som de andre r kakene som florerer p nettet, men den blei veldig god.



Softis med frosne bananer og ulike typer br blei virkelig en slager som bde jeg og katten vr, Edward-Sokrates, digger. Her med kakaonibs!



I hele r har jeg snackset p incabr og gojibr. Jeg blir spr om jeg ikke har incabr i skapet!



I mai bakte jeg enda ei kake, inspirert av DETTE innlegget til Kjernesunn Nordkvinne. Den blei kjempegod og veldig mektig.



Eplebter med kanel og litt yaconsirup eller bjrkest blei en slager p grillen. Super dessert!



I tillegg laga jeg hjemmelaga "nugatti", inspirert av DETTE innlegget til Mjuuugly.



Bananer i skiver er en typisk snack eller dessert for min del. Enten med kakaonibs og yaconsirup, med et dryss av rtt kakaopulver og sukrinmelis ellermed noe annet godt opp.



Jeg er kanskje ikke s flink til dekorere kaker, men jeg har i alle fall bde humor og selvironi. Stefaren min tler ikke kakao, s denne kaka er bakt med carob istedenforkakao til bursdagen hans i sommer- en egenkomponert oppskrift inspirert av blant annet sjokoladekaka litt lenger opp.



2011 var ogs det ret jeg smakte maki for frste gang i mitt liv - og jeg er herved hekta p vegetarmaki. Det er noe av det desidert beste jeg kan f servert, og Andreas og jeg hadde til og med maki med oss p hytta..



...Om dere skulle bekymre dere for at jeg spiser bare sunne eller hjemmelaga ting, s gjr jeg ikke det alts. Popcorn poppa i kokosolje (i kjele)og salta med himalayasalt eller urtesalt er ikke s veldig uvanlig her i huset.



Yoghurt med smak, blander jeg enkelt av Alpro Soya YoghurtNaturell og for eksempel noen drper Stevia Vanilla Creme og litt ekte vaniljepulver.



Rekesmrbrd hrer sommeren til, og her har jeg brukt glutenfri loff (Fria Vita)og vegansk majonesfra Plamil. I midten er det hjemmelaga guacamole.



Jeg fant ogs ut at Quornfileter er et genialt produkt, som lett kan erstatte kylling. Her er grnnsaker og quornfileter stekt i karrisaus og servert med ris.



I august bakte jeg muffins og lova dere oppskrift, men det fikk dere aldri. Her fr dere i hvert fall se et bilde av muffinsene, som faktisk var de frste glutenfrie muffinsene jeg noensinne laga. Oppskriften komponerte jeg selv, og som med s mange andre egenkomponerte oppskrifter, s er jeg ikke sikker p hvor den er hen lenger.



Jeg fant ut at smoothie noen ganger smaker hundre ganger bedre nr de drikkes av krystallglass enn nr de drikkes av en kjip shaker av plast. Dette er en deilig, st smoothie med smak av jordbr og kokos, og hvis dere er riktig snille, s kanskje dere fr oppskrifta av meg en vakker dag. ;)



Samboeren min prvde seg en liten periode p lavkarbo, men ga seg da han skjnte at han kunne for lite om det og begynte kjre seg fast i egg-og bacon-fella. I denne perioden lrte jeg meg lage glutenfrie lavkarbobriks av ntter, fr og egg. Her med soyaost og agurk p. :)



...Som sagt: Noen ganger er smoothie S mye bedre i krystallglass! :)



Impulsgratengen til Jane bak VeganMisjonen har blitt en ny favoritt her i huset, og den lages igjen og igjen. Oppskriften kan enkelt dobles og den kan spises bde varm og kald og kan fint varmes opp igjen dagen etter. Her med paprika, alfalfaspirer og mungbnnespirer (som jeg har spira helt selv!).

R sjokolade for alle penga!



Laks og rret gr det mye av her i huset. Her til en pastarett. :)



Karrigryte med quornbiter, salat og ris.

Min kanskje aller strste last her i livet (i alle fall nr det kommer til kosthold): Srlandschips med salt.



...men hva gjr vel det, nr jeg drikker greens hver dag, og til og med klinker til med reds i ny og ne?



Da jeg fikk besk av Linn Kathrin i september, satte jeg fram et fat med jordbr, druer og kologiske drops.



Grnnsaker er s mye mer enn ihjelkokte gulrtter. Her er squash, aubergine og paprika i en ildfastform. Hadde over hakka hvitlk og chili sammen med litt olivenolje, salt og pepper, fr jeg bakte det i ovnen. Mmm, nydelig!



Var det noen som sa godiskuler? Ja, takk!



Nok en gang har jeg latt meg inspirere av Jane bak VeganMisjonen: Kantareller og sorte linser. Jeg brukte ogs litt annen sopp, purrelk og naturell soyayoghurt med hvitlk.



Med fryseren full av br, er det aldri noe problem lage sitt eget syltety med naturlig stning! Her p "Fria Bovetefralla".



Laks, ovnsbakte grnnsaker og soppstuing.



Glutenfri spaghetti, indrefilet av kylling, ruccolapesto og tomater.



Noen ganger er jeg rett og slett litt lat: Salat, "kebabjrpar" fra Anamma, soyayoghurt med hvitlk og Santa Maria Taco Sauce Medium.

Selvflgelig spiser vi, som de fleste andre, ogs taco innimellom (til tider litt for ofte), og da gjerne i form av en tacotallerken.



I oktober blei jeg inspirert av DETTE innlegget til Tone bak bloggen Hjertemat, og laga meg (nesten)r porsjonskake. Den var knallgod og veldig mektig, og dessuten super ta med seg nr en skal i bursdag eller lignende.

Det er ikke s ofte vi spiser hvit fisk her i huset, men denne fiskegryta falt faktisk i smak hos bde meg og samboeren, s den br jeg kanskje lage flere ganger. I 2011 lrte jeg meg forresten spise erter. Ikke verst, eller hva?



Selv om fiskegryta over var god, blir det fortsatt mye laks og rret. Her med gul potetmos og ovnsbakte grnnsaker.



Som dere kanskje fikk med dere i julegaveinnlegget, s droppa Andreas og jeg julegavene til hverandre i 2011, og kjpte oss dehydrator istedenfor. I den har vi blant annet laga masse fruktremser, og det har blitt mitt nye favorittgodteri.



Fruktremser er utrolig lett lage, og en kan variere i det uendelige. Disse er med eple og kirsebr.



I november spiste vi melkefri risengrynsgrt, og etterp laga jeg melke- og glutenfrie rislapper. Nam!



Etter at vi gikk til innkjp av en Bamix Gordon Ramsey stavmikser litt tidligere i r (etter at de billige stavmikserne vre har daua som fluer de siste ra), har jeg blitt hekta p lage majones. Det er ddsenkelt og veldig godt.



Nr jeg frst har laga majones, hender det at jeg like s godt lager aoli av den med en gang.



Aoli er blant annet godt i hamburgere. Her har jeg blant annetbrukt Fria hamburgerbrd og Tofutti Creamy Cmooth Cheddar Style.

I desember bakte jeg muffins igjen, og disse blei enda bedre enn de frste jeg bakte. Disse delte jeg ogs oppskriften p med dere, og jeg anbefaler dere absolutt prve dem.



I jula har jeg kost meg meg hjemmelaga godteri, og her ser dere r sjokolade, marsipan og marspianstenger med r sjokolade rundt.



Det har ogs blitt mye fruktremser i jula, og istedenfor rulle dem sammen, har jeg klippet dem opp i biter.



Da jeg skulle lage rets siste middag i 2011, klinka jeg til og laga skinkesteik for frste gang i hele mitt liv. koke potetene viste seg vre det vanskeligste, hehe. For vre helt rlig med dere, kan jeg vel telle p fingrene hvor mange ganger jeg har lagakokt potet til middag etter at jeg flytta hjemmefra for 5 r siden - husmannskost er sjeldne saker hjemme hos oss, og jeg har alltid foretrukket andre varianter av poteten nr jeg frst spiser potet. Skinkesteiken blei i alle fall knallbra, og vi fikk masse deilig plegg av restene.

..Og med dette s krysser jeg fingrene for mye god mat og drikke i 2012 ogs. ;)

Min nyttrsfeiring.

Helt fra vi kjpte oss hus her i Aurskog i 2009, har vi feira nyttrsaften borte hos mamma og dem, som bor fem minutter unna. I r var intet unntak, men til forskjell fra tidligere, s var vi bare fem personer der i r: Mamma, stefar-Kjell Erik, lillebror-Geir Olav, samboer-Andreas og jeg. Ja, og s kattungene Pompel og Pilt da, s klart. Vi gjorde som vi alltid pleier: Spiste kalkun, prata, lo og s p fyrverkeriet. S prata og lo vi litt til, fr vi mtte kapitulere og finne sengene.

Geir Olav og jeg.

Kjell Erik, mamma og jeg.

Jeg og Andreas.

Geir Olav, mamma, Kjell Erik og Andreas.

Mamma srger alltid for at jeg fr stjerneskudd.



Godt nyttr, alle sammen!

Sk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Hland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vr Flux, i et koselig lite hus p Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vrt frste barn. Vanligvis gjr jeg slikt som man m og slikt som er gy. Blogge gjr jeg fordi jeg elsker skrive og noen ganger trenger gjre det jeg elsker. Nr det er sagt, br det ogs nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til fatte meg i korthet, og at aktiviteten her p bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, gr det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger ogs om hverdagen, hobbyene mine og om det ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vrt ufrivillig hjemmevrende pga. sykdom siden vren 2010, og prver gjre det beste ut av situasjonen, blant annet ved ha et godt kosthold og glede meg over de sm tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst p kjpe produkter som ikke er testa p dyr, samtidig som de helst skal vre reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke p linkene under for flge bloggen min p facebook og bloglovin'. Der ligger ogs en rabattkode som du kan bruke frste gangen du handler p iHerb. Sjekk ogs ut de forskjellige kategoriene bloggen min bestr av. :-) Jeg hper du vil trives p bloggen min! Lurer du p noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail p supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til svare, men jeg prver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler p iHerb

Handle p iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Flg meg p Instagram

Flg meg p Weheartit

Flg meg p Spotify



Norske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits