januar 2013

Endelig har brevpapiret mitt kommet!!!

JIPPI!!! Hurra! Weee! Endelig-endelig-endelig har brevpapiret som jeg har venta sånn på kommet! Jeg bestilte det forrige mandag og det har reist helt fra Taiwan og hit, så det kom i grunn ganske fort, men ååååh, som jeg har venta! I forrige uke var det så ille at jeg gleda meg syk!

Jeg blei vekt av dørklokka kvart på ti i dag, men siden jeg lå oppe i senga og sov og ikke hadde klær på meg og slikt, så fikk jeg jo ikke åpna. Jeg tenkte "neeeei, det var sikkert posten som kom med brevpapiret mitt, og nå må jeg vente heeeele dagen!". Jeg sto opp, ordna meg og gikk ut for å hente posten, og regna med å finne en pakkelapp i postkassa. Men dere - akkurat i det jeg kom opp på veien, så kom postbilen kjørende ned igjen, og jeg hadde helt rett: Det var hun som hadde ringt på, og det var brevpapiret hun skulle levere. Hurra! Tenk sånn flaks! Da slapp jeg å vente hele dagen!

Postdama vår er verdens hyggeligste, så jeg fikk til og med låne ei saks av henne så jeg fikk åpna pakka der og da og vist henne en liten sniktitt. Hehehe. Hun synes det er så koselig å levere de søte små brevene med masse klistremerker og slikt som jeg får av brevvenninnene mine, så hun synes det var morsomt at jeg hadde bestilt meg så masse fint brevpapir. *Fnis* Jeg kommer aldri-aldri-aldri å bli voksen på dette området. Brevpapir og andre søte ting kommer til å holde meg ung og glad til sinns livet ut!

Brevpapiret har jeg bestilt på Janetstore for bursdagspengene jeg fikk av Andreas og litt av bursdagspengene fra pappa. Jeg har bestilt 10 blokker/pakker med brevpapir og 11 pakker med konvolutter. Inkludert porto med rask og sikker levering fra Taiwan, så kom alt dette på litt over 400 kroner! Portoen var dyrere enn produktene og det lønner seg å bestille mye på en gang slik som jeg har gjort, men man kan trygt si at det var en fin pris på pakka selv om portoen var litt stiv! :) Her i Norge koster jo en kjip brevpost med 12 ark og 6 konvolutter over 100 kroner. I noen av disse pakkene er det 80 brevark!

 

9 pakker med løse brevark, 1 blokk med brevark, 9 pakker med konvolutter og 2 pakker med minikonvolutter. I tillegg fikk jeg med fire små gaveposer!

Fra venstre øverst til høyre nederst:
1. "Colorful Life" inneholder 64 løse brevark i ulike fargerike og kjempesøte design, finnes HER.
2."Fairy Tale World" inneholder også 64 brevark i ulike design med motiver fra kjente eventyr som Alice i eventyrland, Peter Pan og Lille Rødhette for å nevne noen. Finnes HER.
3. "Happy Bear" inneholder 48 brevark i ulike kjempesøte design, finnes HER.
4. "My Little Friends" inneholder 64 brevark i ulike design med kjempesøte elefanter på! Finnes HER - mitt cover ser annerledes ut, men innholdet er det samme.
5. "Cumo Chick" inneholder 80 brevark i ulike design, finnes HER.
6. "Bean 2 Bean" er den eneste blokka og inneholder 72 brevark i fire forskjellige sukkersøte design. Finnes HER.Fra venstre øverst til høyre nederst:
1. "Q-mie Sheep" inneholder 80 brevark i ulike design, finnes HER.
2. "Q-mie Sheep" nummer to inneholder også 80 brevark i ulike design, finnes HER.
3. "Wasami" inneholder 80 brevark i like mange ulike design, finnes HER.
4. "Sunny Dolls" inneholder også 80 brevark i ulike design, finnes HER.

 

Her er baksiden på 7 av pakkene med brevpapir. Her er de ulike designene avbilda. Trykk på linkene til de ulike blokkene litt lenger opp, så får dere se større bilder av designene. Det er så kult at det er så mange ulike design i hver pakke! Da går en jo ikke lei!Her har jeg spredd utover brevarkene fra "Happy Bear"-pakken. De kommer ikke så godt fram her, men de er søøøte!Søte konvolutter må jo også til når en har kjøpt så mye fint brevpapir! I disse pakkene er det 10 konvolutter og 2 design i hver av dem.Her ser dere fremsiden og baksiden på konvoluttene. 10 konvolutter, 2 design, finnes HER.10 konvolutter, 2 design, finnes HER.10 konvolutter, 2 design, finnes HER.10 konvolutter, 2 design, finnes HER.10 konvolutter, 2 design, finnes HER.10 konvolutter, 2 design, finnes HER.10 konvolutter, 2 design, finnes HER.10 konvolutter, 2 design, finnes HER.10 konvolutter og noen klistremerker som jeg glemte å få med på bildet, HER.

 

Kjøpte et par pakker med minikonvolutter også. De er så små at jeg tror nok ikke jeg tør å sende dem i posten for seg selv, men de er jo skjønne til å putte små beskjeder eller adresselapper oppi for eksempel.10 minikonvolutter, utsolgt, men annet design finnes HER.

 3 minikonvolutter og 3 klistremerker, finnes HER.

 

I tillegg til alt jeg hadde bestilt fikk jeg med fire søte, små gaveposer. Hyggelig!

Hva synes du om brevpapiret jeg har kjøpt meg?
Er du glad i å skrive brev og/eller få personlige brev i postkassa?

Kunnskapskanalen: "Ribbefett og hjerneføde"

For alle de som er opptatt av kosthold, så anbefaler jeg dere på det sterkeste å se DETTE foredraget av Berit Nordstrand. Det er et av de bedre foredragene jeg noen gang har sett, og hun snakker på en engasjerende og enkel måte, slik at også vi vanlige dødelige kan forstå hva hun mener.

Foredraget blei sendt på NRK2 lørdag 22. desember 2012 og det er på NRK sine nettsider at vi kan finne det tilgjengelig nå. Det varer i 1 time og 20 minutter og det er vel anvendt tid. Her kan du virkelig få noen gode tips om hvordan du raskt og enkelt kan lage mat som gir kroppen det den trenger for å holde seg frisk og full av energi. Det er ikke så vanskelig som mange tror, men det krever selvsagt at man tenker seg litt om og legger inn litt egeninnsats for å komme inn i nye rutiner. Enkle grep - store forandringer!

 

Programinformasjon:
"I en hektisk hverdag prega av halvfabrikata, "rask" mat og mer eller mindre seriøse kostholdseksperter i alle medier ønsker Kunnskapsbyen å rette søkelyset mot moderne kosthold. Hvilke problemer det skaper for oss og hvilke løsninger som finnes for et sunt og gledesfylt forhold til mat basert på forskning og vitenskap. Og kanskje den gode, gamle julematen har sine fordeler når alt kommer til alt? Berit Nordstrand er seksbarnsmor, overlege ved St. Olavs Hospital og kostholdsrådgiver. Produsert av NTNU"

Kunnskapskanalen er et samarbeidsnettverk for fagformidling mellom universiteter, høgskoler og forskningsinstitusjoner.

 

Berit Nordstrand fokuserer på rein og naturlig mat og jeg oppfatter henne ikke som hysterisk i verken den ene eller den andre retninga. Det er blant annet det jeg liker så godt med henne. Dessuten kan jeg ikke annet enn å bli overbevist om at hun må ha rett i det meste hun sier, for å være seksbarnsmor og se så smashing ut som hun gjør, det er rimelig imponerende! DENNE artikkelen fra 2010 er også verdt å ta en titt på. Berit Nordstrand har gitt ut boka "Mat med mer" og bloggen hennes kan dere finne HER.

 

Bildet er lånt HER.

Stor Give Away hos Mjuuugly!

Mjuuugly har en kjempestor Give Away med helt supre premier på bloggen sin akkurat nå. Hun har hele 5 hovedpremier og 6 trøstepremier, så her blir det mange vinnere. Jeg håper selvfølgelig at jeg blir en av dem. :) Man trenger ikke å ha blogg for å delta - alt man trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar på bloggen hennes.

Jeg bruker flere av disse produktene fra før og kan skrive under på at dette er produkter av god kvalitet. Hun har betalt alt av egen lomme, og det er utrolig generøst av henne. Dette er kvalitetsprodukter for mange hundre kroner! Trykk på bildet under (som jeg har lånt fra bloggen hennes) for å komme til Give Away'en til Mjuuugly! :)

 

Lykke til!

Gira!

Seriøst - det kjennes ut som om jeg har drukket hundre liter kaffe og kjørt berg-og-dalbane i over et døgn. Det er helt forferdelig og jeg vil aaaav!

Grunnen? Ganske enkelt at jeg gleder meg sånn, og da kommer stresshormonene mine på ville veier. Jeg har ikke kunnskap nok til å kunne forklare det på en faglig og riktig måte, men det er en del av sykdomsbildet mitt. Når jeg gleder meg, gruer meg eller opplever noe annet som skrur på Herr Adrenalin og alle vennene hans, så har de fullt party i kroppen min og gir seg ikke med det første.

Nå har jeg prøvd både avspenning, pusting, skriving, kamille-te og lavendel-te, levende lys, lavendelspray, søvn (som ikke funka så bra), sex og gudene veit hva jeg ikke har prøvd for å roe ned systemet. For ikke å snakke om at jeg går fast på medisiner som skal senke pulsen min og redusere nettopp slike reaksjoner som dette.

Nå har blodet brusa i kroppen i rundt 36-37 timer. I går følte jeg meg sprudlende glad, men nå er jeg bare kvalm, sliten og har smerter i hele kroppen fordi jeg ikke greier å slappe av. Jeg frykter at jeg går på en aldri så liten smell, for når det går så lang tid uten at jeg greier å roe kroppen, så er det naturligvis ganske energikrevende.

Nå lurer dere kanskje på hva som forårsaker en slik voldsom reaksjon i kroppen min? Haha, det er nesten flaut. Men bare nesten.

 

Bildet er lånt HER.

Det jeg gleder meg så vilt og heftig til, er å få alt brevpapiret jeg har bestilt for bursdagspengene mine i posten. Å skrive brev har vært min absolutte favoritthobby siden jeg var 7 år, og jeg tror aldri jeg kommer til å gå lei. I tillegg til at jeg elsker å skrive og elsker den nære og personlige kontakten man får med andre mennesker ved å skrive brev, så elsker jeg søtt brevpapir. Så mye faktisk, at en av de beste drømmene jeg kan ha om natta (og som jeg har drømt mange ganger), er at jeg kommer inn i en butikk med et helt vilt utvalg av brevpapir og at det selges superbillig eller gis bort av en eller annen grunn. *Ler*

I Norge er det nesten håpløst å få tak i fint brevpapir noe mer, og det lille som finnes er sinnsykt dyrt. Derfor har jeg bestilt fra utlandet, fra en nettbutikk som jeg fikk anbefalt av ei annen brevvenninne. Jeg har hatt lyst til å bestille derfra siden jeg hørte om nettbutikken for første gang for et par år siden, men har ikke tatt meg råd til det før nå. Selv om brevpapiret er grisebillig, er nemlig portoen ganske dyr, så det lønner seg å kjøpe mye når en først kjøper noe. Jeg er så spent at jeg holder på å dø, og jeg håper det snart er her. Med fraktmetoden jeg har valgt, skal det til de fleste land ta 3-7 dager, det vil si at brevpapiret kunne ha kommet tidligst i dag (noe det dessverre ikke gjorde). Slik det kjennes ut nå, kommer jeg sikkert til å stryke med av glede når det endelig er her. Hehehe.

 

Bildet er lånt HER.


Som om ikke det er nok at jeg gleder meg til å få det etterlengta brevpapiret mitt, så skal jeg hente smarttelefonen som jeg har bestilt meg i morra. Min Nokia 6700 slide som jeg kjøpte i 2010 begynner nemlig å bli ganske sliten, så det var på tide med noe nytt. Jeg er egentlig ikke noe glad i å bytte ut pc'er og telefoner og sånt, men nå som den er bestilt, så gleder jeg meg jo litt uansett. Jeg tok bare den jeg fikk anbefalt og som var i min prisklasse, så jeg har verken sett eller prøvd den (den er helt ny, så de hadde den ikke i butikken enda). Er veldig spent på om den står til forventningene og om den er noe for meg.

Det er en ZTE Gand X IN om jeg ikke tar feil, og den skal visst være veldig bra, men strengt tatt så bryr jeg meg stort sett bare om at en telefon skal være god å skrive meldinger med og ha god lyd når man snakker med folk. Haha! Mentalt hører jeg fortsatt hjemme i år 2001 og savner min gode, gamle Nokia 3310. Det skremmer meg litt at Amobil sin test nevner dårlig ordbok og "litt tung og tykk" som ulemper, men jeg krysser fingrene og håper at det bare er bagateller.

Nå har jeg drukket enda en kopp med kamille-te, og nå er det jammen snart på tide med litt frokost og fyr i ovnen. Kanskje jeg til og med skal hive meg i det og starte på den ringerunden jeg gruer meg til også, så er i alle fall det ute av verden. :)

Hva er din favoritthobby?
Hvilken telefon har du?

Ida-Alexandra sitter på kommando. :)

Andreas og jeg ønsker oss inderlig en hund. I mangel på hund, har vi lært Ida-Alexandra å sitte på kommando mot godbit. Hun er veldig flink, og har begynt å sette seg bare vi nærmer oss godteriboksen hennes. Hehe. Da jeg var ferdig med å ta bilder av alle bursdagsgavene mine og hun hadde fått sneket seg med på rundt halvparten av dem (minst), så fikk jeg henne til å sitte helt uten noen godbit. Hun er så flink og skjønn! ♥

 


Seee, så fint hun sitter! :D

Linselusa vår.

Å ta bilder til bloggen min kan være en riktig så tidkrevende prosess. For det første må jeg ofte lage meg en eller annen form for bakgrunn, så må jeg finne fram beistet av et kamera og line opp det jeg skal ta bilde av, og så er det denne katten da - som alltid er i nærheten.

Hun synes det er utrolig interessant og helt vilt moro når jeg driver med dette, og hun vil helst bli med på ALLE bildene jeg tar. Det er ikke jeg fullt så interessert i når jeg skal vise fram ting fra iHerb, julegaver, bursdagsgaver eller hva det nå måtte være. Hehe."Mine?!?""Ååååh, de hårstrikkene der borte skulle jeg gjerne hatt...!""Jeg prøver meg...!"

 

"Hum... Hvordan ser den ut bak, tro?""Hehehe, sykt festlig!""Lalala, skal jeg rive ned pleddet tro?""Næh - gidder ikke....ENDA!"Til slutt var jeg så lei av å prøve å få tatt et bilde av denne puta at jeg inngikk et kompromiss. Fikk Ida-Alexandra til å se på meg, så fikk hun rett og slett være med i bursdagsgaveinnlegget."Ooooh, fluffy!""Tar like gjerne og vasker meg litt sammen med mine nye fluffy venner.""Wæææ, HVOR kom det pleddet fra? JEG har da ikke rørt noe?!?""Nå er jeg vel ikke i veien vel - du kan vel ikke se meg nå, kan du vel?"
Neida, pus, bare bittelitte grann, og det fikk jeg faktisk klippa bort i bildet jeg brukte i bursdagsgaveinnlegget. ;)

Sååeh... Hvor mye tid bruker du på å ta bilder til bloggen din? Hehe. :)

Årets første pakker fra iHerb.

Rett før nyttår hadde jeg et skikkelig storinnkjøp på iHerb igjen - jeg foretrekker å handle mye på en gang istedenfor litt nå og da. På den måten er det lettere å holde kontroll på hva jeg handler og hvor mye penger det går med, og vi slipper dessuten så innmari mange småturer opp på Aursmoen for å hente pakker. Jeg bestilte hele 15 pakker 27. desember, og allerede 4. januar kom 12 av dem. En av dem kom dagen etterpå og to av dem venter jeg fortsatt på.

Her kommer bilder av alt som var i de 12 første pakkene. Det jeg kjøper er ikke testa på dyr og er ofte økologisk og med naturlige ingredienser. Jeg har linka til alt sammen. :)

 


Sminkefjerningsservietter som jeg bruker fast, ansiktsvask, ansiktskrem, fotkrem (veldig god!), skrubb, sort håndsåpe, ei annen håndsåpe, leave-in-balsam, håndsåpe til kjøkkenet, glansemiddel og oppvasktabletter som vi bruker fast, noen nye skrubbehansker og en skrubbevott, små flasker med bodylotion (kjekke i veska og på tur - fyll gjerne på med en stor), neglebørste, mineralpudder, finishing-pudder, bee rescued balm (super på tørre og såre lepper!), essensielle oljer med mandarin, lavendel, rosmarin og eucalyptus. Fikk en haug med reisetannbørster og et par vareprøve-kremer i tillegg.
Kokosnektar, amla-c, kokosblomstsukker, sukrin (erythritol), bjørkesøt (xylitol), hvitløk- og chili-krydder, fullkornsrismel, Harney & Sons iste, ghee (klarna smør, fritt for laktose og kasein), parfyme (skulle vært med på det andre bildet, men pytt, pytt), økologisk kamille-te, erteprotein med sjokoladesmak, økologisk løkpulver, økologisk paprikapulver, økologisk hvetegresspulver, økologisk gurkemeie og økologisk hvitløkspulver. Fikk også med et par vareprøver på te og noe annet greier.

I pakken som kom noen dager etterpå var det bare fire tuber tannkrem og mer kokosnektar. I de jeg fortsatt venter på er det en shaker, omega-3, linfrøolje, pekannøtter, paranøtter og hvit te med ferskensmak.

Hvis du er iHerb-kunde - hva var det siste du handla derfra?

Bursdagsgavene jeg fikk til 26-årsdagen.

Jeg er jo snill jente, så jeg fikk så klart noen bursdagsgaver også. På selve bursdagen min fikk jeg bare to - en fra mormor og en fra Andreas. Fra pappa fikk jeg penger samtidig som jeg fikk julegaven (rett inn på konto!). Dagen etter bursdagen min fikk jeg også et par bursdagsgaver - ei fra mi gode venninne Linn Kathrin og ei fra mamma og dem.

Kjenner jeg omgivelsene mine rett, så blir det nok flere bursdagsgaver når Andreas og jeg skal feire bursdagene våre i februar også - jeg har i alle fall fått spørsmål om hva jeg ønsker meg, hehe. :) Hvordan jeg hadde det på bursdagen min kan dere forresten lese om HER.

 

Fra mormor og Bjørn fikk jeg et par gode sokker med mohair-ull. LILLA! Favorittfargen min!Fra Andreas fikk jeg en koselig hilsen på kjøleskapet, hehe. Vi skulle bruke totalt 600 kroner på hverandre i jul- og bursdagsgaver, og jeg fikk de resterende kronene til å bruke på hobbysaker. Jeg har allerede bestilt kjempemasse brevpapir for pengene fra han og litt av pengene fra pappa, og jeg gleder meg som en liten unge til det kommer fram.Fra mamma og dem fikk jeg to tubeskjerf/halser. En grå og en lilla. Deeeilig!Det er ikke så fryktelig lett å ta kattefrie bilder med Ida-Alexandra i nærheten, hehe. Katten fikk jeg altså ikke i bursdagsgave, men puta har mamma strikka til meg. Er den ikke fin?Av mamma og dem fikk jeg også to par kosesokker. Enda mer lilla! :DVar også en tur på besøk hos Linn Kathrin og den lille, nybakte familien hennes på søndag, og da fikk jeg bursdagsgave av henne også. Et gavekort på 300 kroner!Av Linn Kathrin fikk jeg også ei forsinka julegave. Hun var nemlig så opptatt med å føde og sånn rett før jul, så vi fikk ikke møttes for å bytte julegaver før nå på søndag. Hehe. Jeg fikk kjempestilig forkle og grytekluter med kuer og sauer på. Resten av julegavene jeg fikk kan dere forresten se i del 1 HER, del 2 HER og del 3 HER.

Hvis noen skulle tro at jeg er en frysepinne etter dette innlegget, så har dere helt rett i det.

Slik var 26-årsdagen min!

På lørdag hadde jeg bursdag - jeg blei 26 år, så nå er jeg nærmere 30 enn jeg er 20. Wææ. Selv om jeg begynner å bli skikkelig gammel nå (hehe), så synes jeg fortsatt at det er heidundrandes morsomt å ha bursdag. Statistikken viser nemlig at de som har flest bursdager lever lengst. Høhø.

Jeg gjorde ingenting spesielt på bursdagen min i år. Jeg var bare hjemme sammen med Andreas og Ida-Alexandra og tok det helt rolig. Jula tar ganske hardt på for de fleste av oss som sliter med fatigue, så jeg orka rett og slett ikke noe store greier, og har utsatt selve feiringa til februar. Da blir nemlig Andreas 26 år også, så da feirer vi like godt bursdagene våre sammen. :)

Selv om vi bare var hjemme, så hadde vi en kjempefin dag og jeg fikk masse god mat. Maten fikk jeg stort sett servert hele dagen - jeg hjalp bare til litt fordi jeg hadde lyst. Vi sov til elleve og hadde en ganske slapp morgen. Jeg laga majones og dusja og sånt, og så spiste vi en seeein frokost. Dekka bordet og tok oss god tid for en gangs skyld. Kjempekoselig!

 

Koselig, ja?

 

Grove, glutenfrie ciabattaer til meg, rundstykker til Andreas. Rapidsalat, tomater, agurk, rødløk, majones, diverse krydder, rekesalat, kaldrøkt sild (som var alt for salt etter min smak) og elgpølse som faktisk var laga av elg. Melkefritt smør, og så ost til Andreas da. Jeg drakk grapefruktjuice og soyalatte, og Andreas drakk "kakao-kaffe". :)
Ciabatta med majones og rapidsalat på begge, sild og rødløk på den ene og elgpølse og tomat på den andre. Mmm!

 

Etter frokosten tok vi det fortsatt ganske rolig - ikke noe stress denne dagen. Vi planla bursdagsfeiring i februar og brukte en del tid på det. Spilte litt kort gjorde vi også i løpet av dagen. Plutselig var det kvelden og vi skulle ha spist is for lengst. Andreas laga hjemmelaga iskrem i ismaskinen som vi fikk til jul i 2011, og den blei PERFEKT. Deilig, fantastisk vaniljeis. Mmm! Jeg trodde jeg skulle dø av lykke - så god var den!Aaah! NAM! ♥Den hjemmelaga isen med sjokolade-agave og kakaonibs på. Lykke. ♥
Litt seinere enn planlagt blei det vegetarmaki til "middag". :D (Med wasabi og soyasaus selvfølgelig.)

 

Noen episoder av Friends blei det også, og etter det var det natta etter en rolig, fin-fin bursdag.

Hva liker du å gjøre på bursdagen din?

Jeg har tatt teoriprøva! :)

Jeg henger som vanlig litt etter med oppdateringene her, men selv om det tar litt tid, så kommer de i alle fall. Som de fleste av dere antakelig har fått med seg, så driver jeg og tar lappen. I og med at jeg naturlig nok ikke kan kjøre bil når utmattelsen er på sitt verste, så går det kjempetreigt, men det går i alle fall fremover. I november blei jeg ferdig med glattkjøringa, og etter det har jeg ikke orka en eneste liten kjøretime - jeg har vært mye syk, og dessuten har jeg jo vært på både førjulsferie og juleferie.

Tordag 3. januar skulle Andreas innover for å ha oppkjøring på BE (hengerlappen), så da heiv jeg meg med og tok teoriprøva i samme slengen. Siden jeg sliter veldig med konsentrasjonen og kortidshukommelsen (en bonus av FM + utmattelse...), så har jeg grua meg kjempelenge til å ta den, og følte at uansett hvor mye jeg leste og tok prøver på nett, så blei jeg liksom aldri helt klar (selv om jeg ikke har strøket på ei eneste nettprøve). Det skal sies at jeg aldri har hatt noe problem med å tilegne meg teori tidligere, men nå har ting blitt helt annerledes, og da får jeg en smule prestasjonsangst.

Denne dagen (eller strengt tatt noen dager før) bestemte jeg meg for at det fikk bære eller briste - om jeg strøyk, så ville jeg i alle fall få svar på hvordan prøva var og hva jeg trengte å lese mer på. Det var ei kjempehyggelig dame som tok meg imot, og som ga meg plass ved en av PC'ene. Jeg fikk velge om jeg ville bruke headset og få spørsmålene lest opp for meg eller ikke, og jeg valgte å lese dem selv. Jeg tok meg god tid på prøven og leste alle spørsmålene grundig. På de fleste spørsmålene hadde jeg ikke et snev av tvil engang på hva som var riktig, mens på noen få var jeg litt usikker. Når jeg hadde svart på alle oppgavene gikk jeg over alt sammen en gang til for å sjekke at jeg hadde lest riktig og at jeg hadde fått kryssa av der jeg ville krysse av.

Da jeg var ferdig etter 23 minutter visste jeg allerede at jeg ville bestå, men jeg blei svært positivt overraska da det viste seg at jeg bare hadde 3 feil. Juhuu! Da sparte jeg meg for de 520 kronene det ville ha kosta meg å ta den på nytt. ;) Jeg er sååå letta, og nå kan jeg endelig begynne å tenke på oppkjøring snart. Jeg har fortsatt noen kjøretimer og langkjøringa igjen, men siden det er to og en halv måneds ventetid for å få oppkjøring nå, så må jeg bestille i god tid. :)

 Har du billappen?

Mat og drikke, del 3 (året som har gått 2012).

Her kommer endelig del tre av oppsummeringa av maten fra 2012! :) Del 1 finner dere HER, og del 2 finner dere HER.

Alt jeg poster under her er selvfølgelig også (med mindre noe annet er nevnt) melkefritt, glutenfritt og for det meste sukkerfritt. Det betyr ikke at f.eks. ciabattaer vanligvis er glutenfritt, men at jeg har brukt en glutenfri variant. :) Det er også en del vegetarisk og vegansk mat.

 

Sorte linser, kantareller, salat, blåbær, hvitløksdressing og bokhvetefraller med hjemmelaga hvitløkssmør på. Se gjerne eget innlegg med oppskrift HER.Når jeg skikkelig dårlig, pleier Andreas innimellom å lage pasta med fløtesaus til meg. Det har han gjort her også, med erter, sopp, løk, vegetarfarse, cherrytomater og ruccola. Han har pynta heeelt selv - er han ikke søt? :)Stekt torsk med ruccolapesto, brun ris blanda med litt ruccolapesto og sorte linser og ovnsbakte grønnsaker.Quornfileter, soppstuing, brun ris og salat.Bananbombe med bringebær og kokosnektar.Lørdagskos: Tortillachips, dip (soyarømme + krydder) og egenkomponert nøtteblanding: Pistasjnøtter, naturelle cashewnøtter, gojibær, inkabær og sukkerfri, mørk sjokolade.Tomat-smoothie, oppskrift HER.Bringebær- og mangosmoothie, oppskrift HER.I september hadde vi svigers på besøk en tur , så da da dekte vi på bordet med hjemmebakt brød og pålegg.

 

Deilig smoothie med en dæsj kokosnektar på toppen.

 

Torsk eller sei (jeg husker ikke helt) rulla i sammenvispa egg og peanøttmel + krydder, grønnsaker, poteter og en saus med blant annet spinat.

 

Smoothie med blant annet gulrot og appelsin.Kiwi-smoothie.Chili con carne, ciabatta med hvitløkssmør og salat.

 

Vegetarburgere! Og ja, jeg er klar over at burgeren vanligvis ligger nederst, men jeg liker det best sånn. :P Hehe.Smoothie med blant annet peanøttsmør. Håper jeg greier å komme på hvordan jeg laga denne, for den var kjempegod!

 

Smoothie med en dæsj rørte bringebær på toppen. Tror det var mango i denne. September var en stor smoothiemåned for meg i 2012, men dessverre fikk jeg aldri somla meg til å skrive ned oppskriftene på det meste av det jeg laga.Oslogryta (oppskrift finner dere på veganmisjonen, HER) og hjemmebakt brød med hvitløkssmør.Økologisk geitost - eget innlegg HER.Glutenfrie boller med økologisk meierismør og geitost - det blir nok siste gang jeg gjør noe så dumt igjen, for det var IKKE verdt lidelsen etterpå, enda så godt det var. Melkefritt smør fra nå av - geitost kan kanskje gå greit i små mengder når jeg ikke har folk rundt meg og ikke må noen steder samme dag. Hehehe.Laga fiskesuppe for første gang i hele mitt liv og blei overraska over hvor godt det var!Vegetargryte, ciabatta og salat.Smoothie med glutenfri, økologisk müsli på toppen.Brokkoligrateng og salat!Vafler med rørte bær - denne oppskriften var ikke på langt nær så god som DENNE, så jeg kommer ikke til å lage disse igjen.Blåbær- og grønnkålsmoothie, se oppskrift HER.Grønnkålchips, se eget innlegg HER.Karristekt quorn, salat og poteter.Kålrothjerter! ♥Wok med bl.a. grønnkål, kål, gulrøtter, cashewnøtter, sesamfrø og angel hair-nudler.Eggerøre, tomater og avocado med all purpose-krydder på.Hihi - jeg har gjort rett i koppen-kaka gluten- melke- og sukkerfri! Her med raw vaniljesaus over.Raclette MY WAY. Masse-masse grønnsaker, gluten- og melkefri loff, soyafløte, soyaost og litt kjøtt. På bildene har jeg brukt kyllinglever.Banan-is med vanilje. Toppa med sjokolade-agave og jordbær-agave.Indrefilet av kylling, salat med hjemmemekka dressing og ris.Ytrefilet (eller var det indrefilet...?) av svin fylt med soyaost og surra i bacon. Grønnsaker og ris ved siden av + at vi hadde en lettvint karrisaus til.

 

Gresskarsuppe med vegetarfarse, oppskrift HER.Raw drømmekake, oppskrift hos Superlivsstil, HER.Gelégodis og raw sjokolade.Mitt nye favorittbrød: Gulrotbrød! Oppskrift hos Frie Kaker, HER.Smoothie! :DHjemmelaga tomatsuppe med egg, oppskrift på suppa finner du HER.Lussekatter! Ingrediensliste kan dere finne i kommentarfeltet til DETTE innlegget.Man tager det man haver: Speilegg, agurk, tomat, bakte poteter og soppstuing med mais og løk.Karristekte quornbiter, agurk med krydder og daal.Smoothie igjen! Går aldri lei. :)Middag i Brattvågen, eget innlegg HER.Fiskekake-burger!

Det var det for denne gang!
Håper at dere lar dere friste og inspirere av matoppsummeringa mi for 2012.
:)

 

Mat og drikke, del 2 (året som har gått 2012).

Her kommer del to av oppsummeringa av maten fra 2012! :) Del 1 finner dere HER.

Alt jeg poster under her er  selvfølgelig også (med mindre noe annet er nevnt) melkefritt, glutenfritt og for det meste sukkerfritt. Det betyr ikke at f.eks. ciabattaer vanligvis er glutenfritt, men at jeg har brukt en glutenfri variant. :) Det er også en del vegetarisk og vegansk mat.

 


En deilig kyllingsalat med ruccolapesto.

 


Lapper med rørte bringebær. 75 gram dadler uten stein + 300 gram valgfrie bær og bittelitt fiberhusk blir til deilige, rørte bær!
Grillmat er sjelden feil! Marinert kalkunfilet, bakte poteter, tomatsalat, soppstuing, paprika og tzatziki.Jeg var på vegetarfestivalen i år også (les HER), og der bestilte jeg denne raw food tallerkenen med salat, pastinakkris med rødbeter, kikertboller med soltørka tomater, pesto og cashewdressing. Nyyydelig! Jeg gleder meg vilt til årets festival - for jeg SKAL!

 

Til dessert på vegetarfestivalen spiste vi raw kaker. De var så gode at jeg lengter etter dem. ♥I juli var vi på Helt Rå (som til min stooore sorg har lagt ned), og det var en av de beste matopplevelsene jeg har hatt i hele mitt liv. Til forrett bestilte vi denne skåla med spicy nøtter. Kjempegode!

 Jeg bestilte også denne kjempegode salaten!Ferskpressa juice til forrettene. Den grønne var min!Til hovedrett spiste jeg raw pizza. Aaah, det var nyyydelig. ♥

 

Andreas bestilte vårruller.
Til dessert bestilte vi en kaketallerken på deling. Jeg likte best den med bringebær på! Vi var så mette da vi var ferdige at vi antakelig kunne ha rulla hjem.

 

Hjemmefrokost: Quinoa-knekkebrød med hjemmelaga majones, rapidalat, skinkesteik jeg har stekt sjøl, tomater og krydder. Og så en deilig, stooor kopp med te!Fisk, blomkålris og ovnsbakte grønnsaker gnidd inn med kverna chili, løk og diverse krydder.Soft-is av frosne bananer og bær!Den samme isen med sjokolade-agave på. Ikke fullt så sunt, men veldig, veldig godt!Har prøvd med så smått på litt sukkerholdige varer en sjelden gang i år, og jeg får like vondt i magen hver gang, så det er ikke verdt det. Disse kjeksene finner du i velassorterte butikker - du kan se dem HER. Ikke min favoritt, men det er kanskje fordi de er så innmari søte?Alpro Soya naturell yoghurt med açaí og hjemmesnekra müsli.

 

Kjøpte meg en boks Tofuline vaniljeis (inneholder sukker) som jeg hadde hele sommeren.Hjemme aleine-mat: Grønnsaker, stekte portebellosopper og hampfrø.Mer hjemme aleine-mat: Hvite bønner med tacokrydder og purreløk, gratinerte tomater med soyaost, bakt potet med mais og melkefritt kryddersmør + ei gugge som ikke smakte litt bra en gang.

 

Favorittsnopet! :DHjemmelaga iste, oppskrift HER.

 

Hjemmelaga juice med gule epler, agurk, stangselleri, sitron og ingefær. Mmm!Vegetarpølser i glutenfrie lomper! Første gang på et par år at jeg spiste pølse i lompe. :D

 

Det har blitt en del bakte poteter og gratinerte tomater i år. Her sammen med grønnsaker og en portebellosopp!

 

Og så enda mer av favorittsnopet! :DDet gikk med maaange jordbær i sommer. Kjøpte direkte fra en gård, og de var gigantisk svære og smakte fantastisk!Nei jøss - bakt potet og gratinerte tomater? Hehe. Her med fisk, asparges og paprika. Og så mais i poteten da. :)Jeg hadde sååå lyst på pitabrød, for det var jo en evighet siden sist. Andreas, min engel, bakte glutenfrie pitabrød, og jeg holdt på å ete meg ihjel!Indrefilet av kylling, salat, ris og hjemmemekka karrisaus.Noen ganger blir middagen litt stusselig: Tomater, agurk, egg og en dæsj hjemmelaga majones med krydder i.Frappuchino! Disse består av kaffe, mandelmelk, kakaopulver, dadler, frossen banan og isbiter. Aaah, LYKKE! ♥Enda ei suppe som raste rett inn blant mine favorittretter i år. Den er med blant annet kylling, linser, løk, karri og kokosmelk og har allerede blitt laga mange ganger.

 

Litt mer grillmat: Fisk, salat, grilla grønnsaker, hjemmemekka dressing og en bakt potet.Dadler med peanøttsmør. Høres helt rart ut, men er kjempegodt. Stiller søtsuget på et blunk, samtidig som det faktisk metter en del. Greier ikke å spise mange av disse!Åh, åh - FLØTEGRATINERTE JORDSKOKKER! Seriøst, det er noe av det beste jeg har spist. Jeg hadde ikke nok jordskokker, så spedde på med litt potet også. Jeg tok utgangspunkt i ei oppskrift fra LCHF-bloggen, HER, men laga den selvsagt bare med ting jeg tåler. Her sammen med fisk og salat.Vegetarmaki er fortsatt en favoritt!Inkabær er fortsatt en av mine favorittsnacks.Gojibær bruker jeg til så mangt!Kan dere tro det?!? Glutenfri og vegansk Mac 'n cheese! Brukte Teese Cream Cheddar, og det blei aaalt for mye.Jeg har fortsatt ikke funnet en tortilla-oppskrift jeg helt får til/er fornøyd med, så disse pannekakene fikk duge til et av årets tacomåltider!Hjemmemekka salsa til tacoen....og guacamole må også til!Jeg har forresten vært veldig flink til å velge de økologiske alternativene på handlerundene mine i år. Merker at utvalget har blitt mye bedre det siste året, og det er så flott! Jeg elsker økologisk mat - og håper utvalget og prisene fortsetter å bedre seg!

Hva spiste du i 2012?

Mat og drikke, del 1 (året som har gått 2012).

I år som i fjor tenkte jeg at jeg skulle poste et superlangt blogginnlegg med masse bilder av maten jeg har spist det siste året. Faktisk blei det så mange bilder at bloggen ville ikke ha noe av at jeg posta alt i ett innlegg, så jeg blir nødt til å dele det opp i flere. Del 2 finner du HER og del 3 finner du HER.

I 2012 som i 2011 har jeg følt at jeg ikke har laga særlig mye mat, men når jeg begynte å redigere bilder til bloggen i dag, innså jeg at jeg faktisk har laga ganske mye allikevel - jeg har bare ikke vært så flink til å skrive om det på bloggen. Kanskje jeg blir flinkere dette året? Fjorårets innlegg kan dere i alle fall se HER, og sjekk gjerne ut kategoriene "Juice og smoothies", "Mat og drikke" og "Kosthold" for flere innlegg om mat.

Alt jeg poster under her er (med mindre noe annet er nevnt) melkefritt, glutenfritt og for det meste sukkerfritt. Det betyr ikke at f.eks. ciabattaer vanligvis er glutenfritt, men at jeg har brukt en glutenfri variant. :) Det er også en del vegetarisk og vegansk mat.


På bursdagen min i fjor (5. januar) laga jeg RAW-ioli med pestolje. Oppskrift finner dere hos My New Roots, HER. Dette var et gourmetmåltid som jeg gleder meg til å lage flere ganger!

 

En av rettene jeg testa ut i 2012 var squash-nudler med raw alfredosaus. Superenkelt å lage, mettende og veldig godt. Oppskrift finner dere på bloggen min, HER.Laks/ørret, grønnsaker og en hjemmelaga full fart-saus. En hel vanlig middag her i heimen.Hjemmlaga juice. Jeg husker ikke helt hva som er i denne, men jeg vil tippe at det i alle fall var røde appelsiner og gulrøtter. Nydelig!I februar feira Andreas og jeg bursdagene våre (se HER), og da blei det selvsagt laga en del kaker og godis. Blant annet denne kjempegode eplekaka som dere finner oppskriften til på bloggen til Mjuuugly, HER.Raw kake med blåbær. Oppskriften har jeg dessverre ikke, for hvis ikke jeg husker feil blei denne til litt på hump og slumpFavorittsjokoladekaka! Oppskrift finner dere på bloggen min, HER.Raw brownies, en av mine soleklare favoritter! Oppskriften finner dere hos My New Roots, HER. Kjempeenkle, dødsgode og MÅ prøves!Raw drømmekake - også en av mine favoritter. Oppskriften finner dere hos Superlivsstil, HER. Har laga denne flere ganger og går ikke lei!Raw sjokoladekonfekt. Oppskriften finner dere hos Hjertemat, HER, men jeg bruker peanøttsmør istedenfor cashewsmør og bruker i tillet kverna gojibær i røra. Jeg bruker dessuten ofte ekte vaniljepulver istedenfor vaniljeekstrakt og kokosnektar istedenfor yaconsirup. Nyyydelig!Kokostrøfler - milde og søte. Oppskriften finner dere hos Superlivsstil, HER.Havrekuler med kakao, oppskriften finner dere på bloggen min, HER.Oppskåret appelsin! ♥ 2012 var året jeg fant ut hvor uendelig mye bedre økologiske appelsiner er enn konvensjonelt dyrkede appelsiner.Økologiske gulrøtter og økologisk peanøttsmør er et helt greit måltid noen ganger. Overraskende godt, og overraskende mettende!Kålstuing og laks rulla i egg og peanøttmel og deretter stekt i ovnen.Jordskokksuppe var nytt for meg i mars 2012, og jeg, som aldri har vært særlig glad i supper, blei hekta. Bare synd at det er så vanskelig å få tak i jordskokker her ute som jeg bor! Her har jeg brukt indrefilet av kylling oppi. Det gule er extra virgin olivenolje.Blåbær + Alpro Soya naturell yoghurt + steviadråper = Deilig blåbæryoghurt.Når jeg er hjemme aleine blir det som regel lettvint, og gjerne vegetarisk: Gratinerte tomater med soyaost, brun ris, quornfilet og en saus av grønnsaker og Alpro Soya matfløte.Deilige ingredienser som skal bli til deilig juice! (Se under.)Tadaa!Jeg har ikke blitt noe flinkere til å huske på å spire spirer, men noen ganger greier jeg faktisk å huske det! Jeg må nok bli enda flinkerer, for det er kjempelett og veeeldig godt. Sunt og billig er det også! Her har jeg mungbønnespirer, alfalfaspirer, falafel fra Anamma, hummus og quinoa med ananas og chili.Hvit og mørk rå sjokolade med gojibær, nøtter og puffet ris. Oppskriften på den hvite sjokoladen finner dere hos Mjuuugly, HER, men når det gjelder den mørke så husker jeg ikke hvilken vi brukte....Mer rå sjokolade!...Og enda litt mer! Er de ikke fine?Jeg drikker fortsatt greens hver dag. :)Brun ris-spaghetti, vegetarfarse, soyaost og grønnsaker. M-m-m!Ovnsbakte rotgrønnsaker og kyllinggryte.I april var det på tide med jordskokksuppe igjen, denne gangen med baconbiter i!Til og med de som ikke spiser gluten og melk kan spise pizza! Min favoritt er med karristekt kylling eller quornbiter, ananas og cashewnøtter. Her har jeg også brukt en vegansk ost.Hjemmelaga kjøttkaker i brun saus med poteter og gulrøtter. Best med brokkoli synes jeg, men man tager det man haver.Grove ciabattaer med hjemmelaga majones, rapidsalat, skinkesteik som jeg har stekt sjøl og tomat! Mmmm. :)Smoothie! Blir aldri lei! Smoothie lager jeg oftest på hump og slump, så har dessverre ikke oppskriften på alle jeg lager selv om jeg prøver å huske å skrive ned de besteSøt og frisk jordbærsmoothie, oppskrift HER.Cookie Dough av hvite bønner og kakao. Veldig mettende og stiller absolutt søtsuget!
Oppskrift HER.Brun ris og gryte med grønnsaker og quornfileter i biter. Laga på hump og slump med det vi hadde for hånden.Enda mer smoothie! Her har jeg brukt DENNE oppskriften, men brukt blåbær istedenfor.En måned uten jordskokksuppe, er som en måned uten.. eh... Vel, her har jeg i alle fall brukt vegetarfarse og Bac'Uns.En og annen soya latte med kokosnektar må det være lov til å unne seg! ♥Brun ris-pasta med ruccolapesto (oppskrift HER), rødløk og tomater.Hjemmelaga fiskegrateng, poteter og grønnsaker. Blei servert med smelta melkefritt smør.Chiapudding har vært så i vinden og, og jeg kan virkelig ikke fatte hvorfor (bortsett fra at det er sunt og metter godt). Chiafrø er vel og bra, men bløtlagt minner de mest om bitte-bitte-bittesmå froskeegg. Da jeg spiste denne sjokoladevarianten av chiapudding, følte jeg at jeg spiste froskeegg med sjokoladesmak. Ikke min greie, med andre ord. Folk påstår at det er så godt, men jeg får det bare ikke til.Rå sjokolade! De besteste sjokoladeformene, for de blir så tynne. :)Det er ikke kjedelig å velge et sunnere alternativ når det er så mange fine sjokoladeformer å få tak i!Man får aldri nok sjokolade, gjør man vel? :)Lettvint middag: Omelett med grønnsaker stekt i en ildfast form i ovnen + soppstuing. Tomatgreiene foran hører også med i omeletten. :)

 

Hjemmelaga mandelmelk!Mitt favorittsnop: Bær (og gjerne frukt) med sjokolade- og peanøttdipp!Glutenfri loff med hjemmelaga majones, alfalfaspirer, reker, dill og sitronpepper.
Aaah, sommermat!Jordbær med hjemmeblanda vaniljeyoghurt.
(Alpro Soya naturell yoghurt + ekte vaniljepulver + Stevia Vanilla Creme)

Noe som frista?

Nyttårsfeiringa 2012/2013!

Jeg starta min nyttårsaften med en tur på legevakta, hvor jeg fikk penicillin mot urinveisinfeksjon. Jeg veit nesten ikke om jeg skal le eller grine - nå har jeg knapt vært syk på et par år og heller ikke trengt penicillin siden 2006 eller noe, og så får jeg to bronkitter og en urinveisinfeksjon på en døy måned. Hehe. Vel, nå håper jeg det blir lenge til neste gang! :)

Jeg lot Andreas ta styringa på kjøkkenet, og tok det helt med ro hele dagen. Siden jeg måtte tidlig opp for å dra på legevakta, blei det noen timer søvn på ettermiddagen istedenfor. Andreas var superflink på kjøkkenet og laga kalkun "sous vide light" eller noe sånt. Bilder og oppskrift har jeg ikke, men ååååh, det er noe av det beste jeg har smakt noen sinne! Det blei sååå saftig og smakfullt! Han er så flink på kjøkkenet at jeg vurderer å slutte å lage mat. Hehe.

Kalkunen tok vi med oss bort til mamma og dem, hvor de hadde ordna med enda en kalkun og alt tilbehøret. Vi var 9 personer rundt bordet: Mamma, stefar-Kjell Erik, lillebror-Geir Olav, lillebror-Bjørnar, stesøster-Madelen, lillebror-Magnar, lillebror-Benjamin, Andreas og meg. Det er ikke så ofte at alle søsknene er samla nå som vi er spredt rundt i 4 forskjellige hjem og har hver våre liv på hver sin kant (begynner å bli store, veit dere!), så det er veldig koselig når alle sammen er samla synes jeg.

 

Bordet nærmer seg ferdig dekka.

 

Vi spiste en deilig middag og så fruktsalat og sitronmousse til dessert. Bjørnars kamerat, Daniel, dukka også opp i et aldeles lekkert antrekk, og når klokka nærma seg tolv gikk vi ned til Aurskog stasjon for å se på fyrverkeriet. Jeg veit ikke helt hvor i verden jeg var da, for jeg fikk ikke med meg så mye av det, men jeg fikk i alle fall stjerneskudd i år også. Hehe. 

Når vi kom opp igjen til mamma og dem, var det på tide med en heidundrandes fotoshoot av søskenflokken. Mamma har prøvd å ta "fine bilder" av barna sine i snart 26 år og påstår at det ikke går an. Jeg sjønner ikke hva hun klager over, vi er da fine vi! ;) Vi sitter etter alder (på de fleste bildene), så fra venstre blir det meg, Geir Olav, Bjørnar, Madelen, Magnar og Benjamin.Heeei!Her er vi tigre!Her er vi, som dere antakelig har gjetta for lenge siden, skilpadder!Sexy berter!Frihetsgudinner (bare uten piggene)!Elg! ...Som om det ikke var nok av dem i Aurskog fra før av, hehe.Slik så jeg ut på de aller fleste bilder da jeg var lita. Da fikk jeg alltid høre at sånn måtte jeg ikke gjøre, for da kunne jeg bli sånn. Som dere kan se, så har Bjørnar blitt sånn.Vi har det fryktelig morsomt!
Litt turning...Enda litt mer turning......Og så blei vi litt nevrotiske av hele greia - bortsett fra Madelen, som ikke var med på turninga.UHU-SPØKELSER!!!Kvisete tenåringer!JUHUUU!Her er vi hester....Og så er vi sjøstjerner!...Reker!...Og ENHJØRNINGER! :D

Håper at dere hadde ei like morsom nyttårsfeiring som meg!

GODT NYTTÅR!

Indisk aften - søskenkveld!

Da vi leverte julegavene borte hos mamma og dem rett før jul, så fortalte jeg mamma og lillebror-Magnar at jeg hadde tenkt å invitere lillebror-Bjørnar bort til oss på te i jula, slik at han ikke skulle på slik hjemlengsel. Jeg sa til Magnar at han måtte gjerne slenge seg med han også, og det ville han gjerne, men da måtte vi ha turban. Og hvit shorts. Og kashmir-te. Og sitarmusikk. Og lavalampe.

Jeg svarte at jeg regna med at gjestene kom ferdig påkledd og at han sto for musikken siden han er det musikalske talentet i familien. Jeg hadde ikke kashmir-te, men foreslo at vi kunne jo late som, siden jeg tross alt har minst 30 andre sorter te. Jeg hadde heller ikke lavalampe, og da sa han at det måtte jeg kjøpe. Siden jeg ikke er laga av penger, foreslo jeg at vi heller kunne tenne levende lys og late som litt til. Det var greit. Jeg fikk høre litt sitarmusikk siden jeg ikke visste hva det var, og fikk også vite at man visstnok kan bli høy bare av å høre på denne musikken.

I romjula inviterte jeg alle søsknene til Indisk Aften hjemme hos oss på lørdag (5. juledag), og alle bortsett fra lillebror-Geir Olav kunne komme. Formen min var fortsatt ikke super, men jeg brukte den siste timen før gjestene kom til å ordne meg og gjøre meg så indisk som mulig. Jeg har ikke sari, så jeg brukte det mest flagrende jeg hadde. Jeg har absolutt ingen fremtid som make up-artist, men jeg fikk klint på masse kohl rundt øynene og laga kastemerke med en farga leppomade. Det er synd at jeg glemte å ta bilde av meg selv, for det var usedvanlig vakkert kan dere tro!

Gjestene så overraskende lite indiske ut, men de hadde med seg ei gave!

 

Det er jo nesten så en ikke tør å legge det ut...! Jeg presiserer at det eneste vi blei høye på var sitarmusikken! Ja - og så steviapulver.

 

Buddha!

 

I tillegg til at vi fikk en kjempefin Buddha i gave, så hadde de faktisk med seg lavalampe. Både Magnar og Benjamin hadde nemlig fått lavalampe i julegave av steonkelen vår. Magnar hadde holdt på å le seg ihjel da han pakka opp julagava si, for steonkelen vår visste nemlig ikke noe om vårt prekære behov for lavalampe! Hehe. :) Tenk å ha sånn flaks! :D

 

 

Jeg er fortsatt ikke helt sikker på hva lavalamper har med India å gjøre, men i følge Magnar var det veldig viktig med lavalampe på en Indisk Aften. Nesten like viktig, eller kanskje til og med viktigere, enn en Buddha. Stemninga var i alle fall til å ta og føle på!

Når det gjelder serveringa, så gjorde vi det enkelt med quornbiter med tikka masala fra glass, ris, salat, tzatziki og papadums. Det er jo selvsagt overdådig sammenligna med brødskivene vi stort sett har spist resten av jula, og dessuten var det veldig godt og alle spiste seg gode og mette. Jeg tror forøvrig at gjestene var en smule overraska over hvor mettende en vegetarmiddag faktisk kan være! Hehe.

 

Benjamin sin mat.

 

Min mat.
Fra venstre: Benjamin, Bjørnar, Madelen, Magnar (foran) og Andreas.
Fra venstre: Magnar, Benjamin, Bjørnar, Madelen og Andreas.

Etter å ha spist middag var vi tydeligvis så høye på sitarmusikk at jeg glemte å ta flere bilder. Vi rydda vekk etter maten, og så var det på tide med te! Det var jo det det hele egentlig begynte med. Mens vi sto på kjøkkenet for å lage oss te, ba Andreas alle om å lukte på stevia. Når man åpner boksen og lukter på stevia, blir man nemlig helt søt i munnen og det er ganske festlig. Alle synes det var en opplevelse som var verdt å ta med seg videre i livet, bortsett fra kanskje Bjørnar som utsatte seg for en aldri så liten stevia-overdose. Andreas rista nemlig litt på boksen slik at det føyk steviastøv oppi været, og Bjørnar som aldri hadde vært borti stevia før tok et realt magadrag. Skikkelig hardcore!

Når alle hadde fått te, så fant vi fram Alias og spilte det. Innmari morsomt synes jeg i alle fall - jeg kunne antakelig spilt det hver dag uten å gå lei, og Madelen og jeg grusa de andre. Hihi! Etter at vi hadde spilt Alias brukte vi ganske lang tid på å finne ut at Kokkeligmonke blei for komplisert til at vi gadd, og så spilte Bjørnar, Benjamin og jeg en runde med "Den forsvunne diamanten" før vi pakka sammen og Andreas kjørte alle sammen hjem.


Ida-Alexandra syntes også at det var gøy å være indisk, og elska som alltid at vi hadde besøk.

Har dere gjort noe innmari koselig i jula?

Slik var jula 2012 for meg. :)

Nå er dere vel kanskje lei av jula allerede og mest opptatt av det nye året, men jeg prøver meg allikevel. Jeg er veldig glad i jul og juleforberedelser, men denne gangen kjenner jeg at det blei mer stress enn kos i førjulstida for å være helt ærlig. Jeg hang etter med alt, og et par bronkitter i november/desember gjorde ikke saken noe bedre. Det førte selvfølgelig også til mer utmattelse for min del, så den tida jeg hadde til rådighet blei en smule amputert. De eneste juleforberedelsene jeg orka, var å ordne med julegaver og julekort, som er noe av det koseligste jeg veit om. Heldigvis er julekortskriving en aktivitet man kan gjøre liggende på sofaen!

 

Her er mesteparten av julekorta som blei sendt i posten. I tillegg hadde vi mange som blei levert direkte sammen med julegavene.Det blei dropskoking i år også!

 

Noe baking blei det ikke på meg i det hele tatt, så jeg er glad for at i det minste Andreas orka å lage litt snop som jeg kunne spise. Han diska opp med (sukkerfri, glutenfri og melkefri) marsipan, kransekakestenger, rå sjokolade og gelégodteri. M-m-m! Jeg har aldri vært noen sucker for de tradisjonelle julekakene, så de sunnere og mer allergivennlige variantene av julesnop passer meg utmerket! I tillegg til julesnop, bakte han melke- og glutenfrie lussekatter på luciadagen, og jeg holdt på å spise meg ihjel. De var kjempegode!

 


Mmmm, lussekatt!


Vi skulle egentlig reist på juleferie 21.12., men kroppen min streika og vi greide ikke å bli ferdige, så avreisen blei utsatt til dagen etterpå. Da dro vi rett til besteforeldrene til Andreas på Tolvsrød (Tønsberg), hvor vi kom over en time for seint til middagen vi var invitert til. Middag blei det heldigvis uansett, og vi fikk servert nydelig kylling, ris og salat. Vi var slitne og sultne etter noen timer i bil, så det var virkelig deilig å komme frem til ferdig middag. Ida-Alexandra var også med oss på juleferie, og mens vi holdt til hos svigermor & co, så fikk hun være hos besteforeldrene til Andreas.

På lille julaften var vi en tur på Revetal hvor jeg besøkte Anette ei lita stund mens Andreas var med faren og søstra si på gravplassen en tur for å tenne lys. Deretter bar det tilbake til Tønsberg hvor vi bytta julegaver med en av de andre Anettene, og der fikk jeg til og med smake på pepperkaker uten ting jeg ikke tåler! :D De var kjempegode, så de har jeg lyst til å prøve meg på selv en gang også. Så var vi innom en haug med butikker for å finne rismel til meg, og innom Ida og bytta julegaver med henne også. Etter det fant vi endelig rismel, og så var det hjem til svigermor hvor vi skifta klær og mekka litt riskrem og bærsaus til meg. Svigermor hadde vært så snill å koke grøt til meg på soyamelk mens vi var ute og farta. Når vi var klare dro Andreas, svigerinne-Renate og jeg til svigerfar og Solveig, hvor vi fikk servert julemiddag (svineribbe med tilbehør) og hadde en kjempekoselig kveld.

 

 

På julaften var jeg rimelig utslitt av farting og sene kvelder, så jeg sov helt til klokka var to. Da hadde jeg ikke så mye annet valg enn å stå opp hvis jeg skulle rekke å bli klar til julefeiringa, hehe. Det gikk heldigvis fint, og da julemiddagen var klar var vi 10 stykker rundt bordet. Etter middagen var det dags for julegaveåpning, og som dere kan se i de forrige innleggene mine, så fikk vi masse fine julegaver som vi er veldig fornøyde med. Etter at alle hadde åpna gavene sine spiste vi riskrem og så dro noen hjem. Andreas, Renate og jeg spilte Monopol, og som vanlig gikk jeg konkurs så det sang ved å bestandig lande på feil felter. Hehehe.

 

Med 10 personer (som har vært snille hele året) til julefeiring, forsvinner treet nesten under alle julegavene!

 

Første juledag skulle vi egentlig alle sammen ha vært hos tanta og onkelen til Andreas på mat, men jeg var totalt utslitt, så jeg holdt meg hjemme. Jeg sov så og si hele dagen, og hadde bare akkurat blitt ferdig med å ordne meg og spise litt da de andre kom ramlende inn døra litt utpå kvelden. Det var sårt tiltrengt med litt hvile, med andre ord! De andre hadde hatt det hyggelig og jeg fikk hvilt, så da kan en vel si at det var en vellykka dag dette også, hehe. Særlig med tanke på at vi avslutta dagen med en runde Alias!

Andre juledag var det på tide å sette snuta hjemover igjen, så vi sto opp tidlig, pakka, spiste og gjorde oss klare. Dro og henta Ida-Alexandra, og så kjørte vi en liten tur nedom Sandefjord for å levere julegaven til Malene som vi ikke rakk å levere før jul, og for å se huset som hun og hennes kjære har kjøpt seg. De er utrolig flinke og pusser opp rubbel og bit - jeg gleder meg virkelig til å se resultatet når de blir ferdige, for det tror jeg blir utrolig bra. Med katt i bilen og lang vei hjem så blei vi ikke så lenge.

 

Ida-Alexandra er like glad i å få pakker fra iHerb som meg...!

 

Ida-Alexandra er sååå flink når hun er med på biltur. Hun ligger helt stille i buret sitt og klager aldri. Hun maler så fort vi prater til henne og synes tydeligvis det er helt topp å få være med på tur. Så deilig at det ikke er noe problem! Vi stoppa så vidt i Oslo og leverte ei forsinka julegave til onkelen til Andreas også, og så bar det hjemover for alvor. Da vi var hjemme rundt fem så var jeg rimelig gåen, så jeg gjordei grunn ikke så mye mer den dagen.

Resten av jula har jeg stort sett veksla mellom å ligge på sofaen eller i senga, og har ikke engang orka å pakke ut av kofferten min enda. Jeg har vært veldig sliten og formen har vært ganske dårlig, så da blir det sånn. Andreas har også vært ganske sliten, så både 2., 3., og 4. juledag blei det bare brødskiver til middag - og den 6. klinka jeg til med en smoothie. O' jul med din matglede! Hehehe. 5. juledag derimot hadde vi det veldig hyggelig og spiste en litt mer allright middag, men det skal jeg heller fortelle om i et annet innlegg, for nå synes jeg jammen dette er langt nok. ;)

 

Juletreet hos svigerfar og Solveig.

Hvordan har deres jul vært?

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits