februar 2010

Et par bilder av meg selv. :)

Har lekt meg litt med PhotoScape i dag, og endte opp med et par bilder av meg selv som jeg tenkte jeg skulle dele med dere. :) Savner å ha PhotoShop på pc'n, men PhotoScape er OK det også. Går kjapt og enkelt å klippe og redigere bilder, og sånn sett passer det meg perfekt. :)


Striping av hår.

I dag har min kjære hjulpet meg i flere timer med å stripe håret mitt i to omganger. Han er en tålmodig sjel.

Først laga vi masse blonde striper, og så laga vi masse mørkebrune striper etterpå. Brukte hette begge gangene, så det tok sin tid. Jeg er fornøyd med resultatet, så det var verdt det! :)Her kommer de blonde stripene på plass. :)
...Og her kommer de mørke på plass også. :)
...Og slik blei det til slutt.


I ettertid har jeg vært en tur hos mamma'n min og klippet tuppene mine også. Det var på tide, for å si det mildt.


Koteletter, gulrotmos og potetbåter.

I dag var det dette som sto på menyen, samt sopp og purre. :) Det blei knallgodt og var helt klart en verdig søndagsmiddag etter min smak!

Oppskriften på kotelettene kan du finne i et av mine tidligere innlegg, her. Oppskrift på potetbåter finner du også i et av mine tidligere innlegg, her. Forskjellen er bare at i dag brukte jeg amandine istedenfor cherie, litt større mengde enn sist og dessuten krydret jeg med potetkrydder og pepper.

Da jeg hadde igjen 10-20 minutter av steketiden på kotelettene (så ikke på klokka!) drysset jeg over biter av champignon og et par never med kuttet purre. Dette blei nydelig sammen med kotelettene.
Ingredienser til gulrotmos:
3 store gulrøtter
50 gram smør
1 ts kummen
salt og pepper
(Du kan selvfølgelig bruke andre typer krydder om du heller ønsker det!)

Fremgangsmåte:
1. Skyll og skrell gulrøttene.
2. Del dem opp i små biter.
3. Putt dem i en kjele med vann og kok dem møre.
4. Hell av vannet.
5. Putt oppi smør og la det smelte.
6. Bruk en stavmikser eller lignende til å lage en fin puré.
7. Bland i ønsket krydder.
8. Spis og nyt!

Jeg laga dobbel porsjon av dette, og det blei for mye for oss som bare er to, så neste gang lager jeg nok ikke like mye. Er første gang jeg laga gulrotmos og jeg blei overraska over hvor godt og enkelt det var. Er helt sikkert mulig å lage dette med mindre smør eller å bytte ut deler av smøret med noe annet (fløte f.eks.?), men siden dette var første gangen jeg laga gulrotmos, så holdt jeg meg til oppskriften jeg hadde for hånden, for en gangs skyld. ;)
Total kostnad for denne middagen kom på en snau femtilapp for en stor middag for 2 personer. Det er helt klart mulig å redusere kosnadene ved å f.eks. bruke billigere poteter og redusere mengden gulrotmos. :) Kjøttet er som alltid det som virkelig trekker prisen opp, men koteletter er jo heller ikke det dyreste kjøttet man kan spise.

Alternativ rett i koppen-kake.

Etter å ha prøvd oppskriften på den såkalte rett i koppen-kaka (eller mikrobølgeovn-kaka) tidligere denne uka, fikk jeg lyst å prøve en annen vri på den i dag. Så da gjorde jeg det. :)

Ny vri: 
3 ss mel
5 ss sjokopulver (O'boy, Nesquick eller lignende)
3 ss olje
3 ss melk
1 egg

Alle ingrediensene blandes sammen i en skål og stekes i mikrobølgeovnen i ca. 90 sekunder.

Som dere kanskje legger merke til har jeg droppa sukkeret og brukt 5 ss sjokoladepulver istedenfor 3 ss sukker og 3 ss kakao. Grunnen til at jeg dropper sukkeret er fordi at sjokoladepulver inneholder masse sukker og dermed så blir den søt nok uansett når jeg gjør det slik. :)
Jeg synes at denne blei bedre enn den forrige. Jeg stekte den ca. et halvt minutt mindre, så den var mer klissen, og dessuten var den ikke så mektig siden jeg droppa kakaoen og brukte sjokopulver istedenfor. :)


PS! Jeg bruker alltid havremelk (som oftest Solhavre fra ICA), soyamelk eller en sjelden gang rismelk istedenfor vanlig melk når jeg lager mat som skal inneholde melk, og det har så langt fungert like bra som vanlig melk.

Visdomsord: Styrke.

Bildet er hentet her og de kloke ordene er hentet her.

Det snør, det snør! (Tips til telefon?)

...Tidelibom. :)

Det har snødd i ett sett i hele dag og det er ikke den første dagen heller. ...Da merker vi (og særlig Andreas!) virkelig hvor stor tomt vi har...! Vi har en (i mine øyne) diger parkeringsplass og en diger terrasse, og det må jo måkes! I dag har jeg til og med vært med Andreas ut og tatt i et tak, og allikevel har vi ikke vært i stand til å få all snøen vekk enda. Skulle virkelig hatt tilgang på en traktor i dag, eller i det minste en snøfreser!
Jeg merker at jeg kanskje ikke burde ha vært ute og måka så lenge i sta. Jeg følte i grunn ikke at jeg gjorde så innmari mye, men nå verker det i hele kroppen og jeg er kvalm og svimmel, så jeg tok det visst ikke nok med ro. Skjønner ikke når jeg skal lære meg å finne "den gylne middelvei" og leve etter den, så jeg slipper å bli så dårlig...

I tillegg til en heller redusert kropp, greide jeg også sannsynligvis å ødelegge telefonen min. Den ramla nemlig ned i snøen og etterpå har den hatt bilde av et headset øverst i displayet (som når man kobler til hodetelefoner), og når jeg ringer blir jeg ikke hørt av den jeg ringer til. :( Trist for meg, for jeg liker faktisk den gamle haugen av en telefon som jeg har arva av mormora mi. Har verken lyst eller penger til å kjøpe meg en ny, men nå ser det ut som om det bare er å overgi seg. *Sukk*
Stella har fått sluppet ut noen ganger i dag også, og katten er helt forandra. Hu er fornøyd med å få være ute, og hver gang hun kommer inn igjen ligger hun bare rett ut og sover og gjør ikke en flue fortred. Til og med klesvaska får henge i fred.
Siden jeg blei helt pumpa av å være ute i sta, så har jeg ikke gjort så innmari mye i dag. Vi har spist tacorester til middag og jeg har sovet litt. Har lyst å bake et eller annet som vi kan kose oss med i kveld, men vi får se hva jeg orker. :) Har ikke engang greid å bestemme meg for hva jeg har lyst til å bake - jeg vil bare bake. Har du noen tips, kanskje? Kake, cupkakes, muffins eller lignende - gjærbakst gidder jeg nok ikke i dag, for det synes jeg i grunn er ganske kjedelig. Det er mer Andreas sin gate. :)


Q: Har du tips til hvilken telefon jeg kan kjøpe meg? Den kan ikke være for dyr, den må være god å skrive meldinger med, det bør helt klart være en Nokia og ellers så trenger den ikke verken se fancy ut eller ha fancy funksjoner. Nå har jeg en Nokia 6085 og den eneste jeg savner med den er et godt kamera og god lagringsplass - så jeg er ikke så forferdelig kresen på at det skal være nytt og fancy med andre ord. Forresten så burde den ikke være så plastic fantastic, og den bør holde i noen år, så jeg slipper å tenke på kjøpe ny på lang, lang tid. (^^,)

Stella har lært noe nytt.

I går fikk Stella endelig lov til å bli med ut en liten tur, for første gang i sitt liv (eller i alle fall etter at hun flytta hit til oss!). Hun har prøvd å snike seg ut lenge nå, men siden hun bare har babypels og det har vært veldig kaldt ute, har vi holdt henne inne. Vi hadde egentlig bestemt oss for å holde henne inne til rundt april en gang, for da er hun gammel nok til at vi kan sterilisere henne. I går fant vi ut at siden hun var så full av energi og Andreas uansett skulle ut og måke (og det faktisk ikke var så innmari kaldt!), så kunne hun jo få lov til å være med Andreas ut litt mens han måka. :)

Stella var kjempefornøyd med den avgjørelsen, og storkoste seg! Litt skummelt var det, men da hun blei sluppet inn igjen, så skulle hun ut igjen! Etter å ha vært ute sammen med Andreas ei stund og de kom inn igjen, var hun helt utslitt. Hun lå rett ut resten av kvelden og gjorde ikke noe galt i det hele tatt - til en forandring!

Og så kommer det store: Stella har lært noe nytt! Rundt kl. 7:30 i dag våkna jeg og åpna vinduet på soverommet vårt (som ligger i 2. etasje) litt på gløtt, fordi det var så innmari dårlig luft der inne. Jeg la meg til å sove igjen, og da Andreas våkna et par timer seinere, stussa han på at ikke Stella kom løpende. Han så at vinduet var litt åpent, så han kikka ut. Og jada, der var det et kattekrater.

Stella hadde altså hoppa ut vinduet i andre etasje for å komme seg ut. Den katten er riv ruskende gal. Hu satt på trappa og blei veldig glad for at Andreas slapp henne inn igjen da han oppdaga hva som hadde skjedd, men det gikk vel ikke mer enn tre minutter før hun satt i vinduskarmen på nytt. Denne gangen hoppa hu ikke, men det er vel bare et spørsmål om tid.

Tror vi har fått en rebelsk tenåringskatt i huset.

God morgen, det er FREDAG! =D

Jepp, fredag it is! Er det ikke deilig, dere!? Uansett om du skal slappe av, leke, jobbe eller gjøre som meg: studere og gjøre husarbeid hele helga, så er det noe helt eget med fredager synes jeg. :)
Nå er klokka straks ni, og jeg har vært ute av senga siden ti over halv seks - omtrent 40 minutter enn jeg hadde planlagt, fordi jeg blei liggende våken mellom fire og ti over halv fem ca, og da blei det litt snaut med søvn. Hadde fortsatt relativt god tid, så det var ingen krise. Jeg rakk både å dusje og ordne meg, smøre baguetter til lunsj, skjære opp dagens rasjon med frukt, spise toast til frokost, rengjøre toastjernet og pakke ferdig sekken min før jeg dro hjemmefra litt over sju. Woho, det er ikke verst.

Etter dette morgenrushet bar det avgårde til Blaker, og så tok jeg toget inn til Oslo S derfra. Var flink og leste noen sider på toget, men siden jeg blir kvalm av å lese og reise samtidig rakk jeg vel ikke mer enn fem sider på de førti minuttene. Uansett, fem sider er fem mer enn ingen! Da jeg kom til Oslo gikk jeg straka vegen inn på Vita og svei av noen kroner på en Detox-kur. Er på tide med en utrensking av giftstoffer! Har fungert bra før, og jeg håper det skal hjelpe litt denne gangen også, så kanskje jeg blir litt mer fresh og opplagt. :) Etter dette var jeg en tur innom på trafikanten og svei av enda mer penger: 800 kroner på månedskortet. Phu - pengene flyr! Men, men, det er jo fredag, og månedskort må jeg ha uansett. :)

Heiv meg på nærmeste trikk etter dette og kom meg opp på skolen, og siden jeg kom hit har jeg ikke gjort så skrekkelig mye: Jeg har strippa av meg jakka (og tunikaen som jeg hadde sølt et eller annet på - takk for genser under!) og slengt det i skapet mitt, fylt tekoppen min og satt meg foran en pc på datarommet. Begynner ikke på skolen før 10 i dag, så da har jeg litt dødtid å slå ihjel. Ikke for det - jeg har masse å lese, men nå følte jeg for å oppdatere bloggen litt før jeg starter skoledagen. Den blir lang nok uansett. :)

I helga har jeg som sagt ikke planer om å gjøre så mye annet enn å studere og gjøre litt husarbeid. Må finne igjen reseptene mine så jeg får tak i nye astma- og allergimedisiner (mangler tre av fire nå, det er ikke så skrekkelig lurt!), og ellers har jeg planer om å kanskje få skrevet et brev eller to og kanskje til og med lage noen flere smykker. Woho! :) I kveld skal i alle fall Andreas og jeg kose oss med vegetartaco! =DQ: Har du noen planer for helga? :)

Svart og hvitt knytekjede.

I kveld har jeg brukt tida mi på å lage et svart og hvitt knytekjede. Bildet blei ikke så bra, men dere ser vel hva det skal forestille! :) Var kjempeheldig og hadde akkurat nok svarte rocailles igjen til å lage ferdig hele kjedet i dag. :)
Flere bilder av Stella.

Her er noen flere bilder av Stella. På de to øverste montasjene driver hun og hopper og klatrer - hun har nemlig fått seg klorebrett (etter at hun har kloret nesten ihjel både sofaen og annet).


Her er bare diverse bilder jeg har satt sammen. Synes hun ser smårar ut på et par av dem - særlig det oppe til høyre. :)


Rett i koppen-kake.

Siw-Veronika prøvde seg på ei rett i koppen-kake, og resultatet kan du se her. Hu blei ikke helt fornøyd. ^^ Jeg blei selvfølgelig nysgjerrig og spurte etter oppskriften, og den kan du finne her, og dessuten kommer den rett under:


Utstyr:
* Mikrobølgeovn
* En skål eller en stor kopp.
* Noe å røre med, f.eks. en gaffel.
* En spiseskje.


Ingredienser:
* 3 ss mel
* 3-4 ss sukker
* 3 ss kakaopulver
* 1 egg
* 3 ss olje
* 3-4 ss melk (fungerer finfint med Solhavre istedenfor!)


Fremgangsmetode:
1. Bland alt det tørre i skåla/koppen.
2. Bland inn alt det våte.
3. Putt skåla/koppen i mikrobølgeovnen i 1-2 minutter.Mitt resultat:
Jeg synes kaka blei god, og veldig mektig. Den passa fint sammen med litt is, og jeg orka ikke å spise opp hele aleine, enda så søtsugen jeg var. Jeg hadde den i mikrobølgeovnen i 1 minutt og 59 sekunder, og da var den så vidt litt klissete i midten, men ikke mye, så om du foretrekker den litt mer flytende, så må du muligens ta den ut litt før (kommer an på mikrobølgeovnen din!). Den blei jevn og fin, og smakte ganske likt som brownies, men uten den sprø hinna på toppen og dessuten uten smørsmak siden man her bruker olje istedenfor smør.
Konklusjon:
Helt klart verdt de snaue 10 minuttene det tok å finne fram ingrediensene, blande sammen, steke kaka og rydde opp. Grei kake å lage om du er søtsugen og vil ha kake nå, men hvis du har bedre tid og kanskje skal servere kake til en hyggelig anledning, vil jeg anbefale å lage en kake som tar litt lenger tid og som stekes i ovnen. :)

Ørret og grønnsakscouscous.

Denne oppskriften er nesten helt lik som den under: Kyllingvinger og grønnsakscouscous. Jeg har gjort akkurat det samme for å lage grønnsakscouscousen - bortsett fra at i denne tilsatte jeg en halv rød paprika i biter. Bytt ut kyllingvingene med ørretfilet, følg stekeanvisningen på pakka og krydre gjerne med sitronpepper og kanskje litt salt, og voilla! :) En nydelig, sunn og enkel middag!Kyllingvinger og grønnsakscouscous.

Enkelt og godt. Ikke mye jobb, men det tar litt tid og det blir litt oppvask.


Du trenger:
* Kyllingvinger
* En god marinade - enten hjemmelaget eller ferdig
* Couscous
* Løk
* Rødløk
* Purreløk
* Stangselleri (finhakkes!)
* Grønne linser
* Spinat (frossen)
* Olje eller smør til steking


1. Det første du må gjøre, er å ta kyllingvingene opp av fryseren, og la dem tine.
2. Skyll linsene og la dem eventuelt ligge i bløt en times tid. Dette er ikke alltid nødvendig, men linsene blir større og du reduserer koketiden med ca. 10 minutter.
3. Når de er sånn passe tint, legger du kyllingvingene i en plastpose sammen med marinaden, og lar dem ligge til marinering i minst en time. 
4. Hakk løk, rødløk, stangselleri og purre i små biter.
5. Tin spinat og press ut vannet.
6. Sett ovnen på 200 grader.
7. Kok linsene etter anvisninen på pakken og hell av det resterende vannet. 
8. Putt kyllingvingene i ovnen og la dem steke i ca. 30 minutter. Sett gjerne på grillfunksjonen mot slutten av steketiden.
9. Kok couscous og stek løk, rødløk, stangselleri og purre i en panne. Tilsett spinat og linser på slutten og la det surre litt. Krydre gjerne med litt pepper, aromat, limesaft eller hva du enn måtte føle for.
10. Bland grønnsakene og couscousen sammen.
11. Server! Gjerne sammen med en salat om du måtte ønske det. Selv hakket jeg tomater og hadde ved siden av.
Jeg er ikke sikker på hvor mye man trenger per person, men jeg brukte 1 løk, 1 rødløk, 1-2 never med hakket purre, ca. 1 dl tørre linser, 100 gram couscous og ca. 1/3 pakke spinat. Det blei for mye mat til at vi som er to greide å spise opp, men blandingsforholdet var i hvert fall fint. :)


Tips!
* Hakk purre og ha det i en tett boks i kjøleskapet. Holder seg fint, og er da alltid tilgjengelig!
* Ha alltid løk i huset - det kan brukes til nesten alt, og er både sunt og billig. Har dessuten god holdbarhet.
* Kok litt ekstra linser når du først er i gang. Putt dem i en tett boks og ha dem i kjøleskapet. Holder seg fint i en dag eller to - minst. (Jeg er ganske fersk på bruken av linser, så jeg er ikke sikker på hvor lenge de holder seg.)
* Hvis du ønsker en saus eller lignende, vil jeg anbefale å lage en tzatziki. Det passer utmerket til denne retten, men siden jeg ikke hadde soyayoghurt for hånden (og ikke tåler melk!) så droppa jeg det. Det blei nydelig uansett!

Melkefri toast!

Jada, det går faktisk an å lage toast selv om man ikke tåler melk - uten å få vondt i magen. Det eneste du trenger er tilgang på store dagligvareforretninger med godt utvalg, helst god økonomi (noe jeg ikke har) og et toastjern.
Jeg slo på stortromma og laga meg toast til frokost i dag, og det smakte himmelsk. Det blir aldri like godt som en toast med skikkelig smør og skikkelig ost, men det er helt klart en verdig etterligning, synes nå jeg.


Det jeg brukte i dag var:
* Melkefritt smør (litt over 20 kr. for en pakke - omtrent som for vanlig smør).
* Soyabasert mozzarellaerstatning (Ca. 35-40 kr. for en liten pakke. Kort holdbarhet etter åpning.)
* Soyabasert kremost med urter (Ca. 35-40 kr. for en boks. Kort holdbarhet etter åpning.)
* Ketchup.
* Litt kjøttpålegg.
* Brød.


De melkefrie produktene ser sånn ut (pga. kort holdbarhet etter åpning, kan det være lurt å merke med datoen du åpner pakken):
Det finnes andre varianter også, men dette var det jeg hadde i kjøleskapet for øyeblikket. Bl.a. får du melkefritt smør fra Soft, kremost i andre varianter og andre osteerstatninger. Til toast funker det fint med f.eks. cheddarerstatning eller mozarellaerstatning. Pass deg for kjøttpålegget - nesten all salami f.eks. inneholder melk! Om du ikke tåler melk regner jeg du er vant til dette fra før, nemlig: Les innholdsfortegnelsen!

Den største utfordringen ved å lage en melkefri toast er å få tak i de produktene du trenger. Greier du det, så kan du umulig feile på resten. Da er det nemlig bare å ta deg et par brødskiver, kline på litt smør, kremost og ketchup og slenge litt mozzarellaerstatning og eventuelt litt kjøttpålegg og krydder i midten. Legg brødskivene sammen, putt dem i det varme toastjernet og vent til osten er smelta og brødskivene er gylne. Bon appetit! :)
Når toasten er fortært, er toastjernet antakelig såpass nedkjølt av du kan rengjøre det med en gang. Hvis ikke, så har du ikke brukt tilstrekkelig tid på å nyte maten.

Ulike roller.

På skolen har vi hatt mye om ulike roller, og derfor fikk jeg det for meg at jeg skulle skrive et lite innlegg der jeg ramser opp de 25 første rollene jeg kommer på at jeg har til ulike tider! :) I alfabetisk rekkefølge, for ordens skyld!


1. Barnebarn
2. Brevvenninne
3. Datter
4. Ekskjæreste
5. Fagorganisert
6. Huseier
7. Katteeier (og ørkenrotteeier!)
8. Kjæreste
9. Klassevenninne
10. Kunde
11. Kusine
12. Kvinne
13. Lånetaker
14. Medlem
15. Niese
16. Pasient
17. Pendler
18. Samboer
19. Søster
20. Stedatter
21. Student
22. Svigerdatter
23. Svigerinne
24. Tante
25. VenninneMeg og minstebror, Benjamin, for 6 1/2 år siden. :) I går fylte han 9 år!
Hurra for Benjamin! :)Sånn, det de første 25 rollene som falt meg inn! :) 


Q: Hvilke roller kan du komme på at du har til ulike tider?

Nye smykker!

Har ligget syk hele helga og ikke orka stort, men jeg har laget noen smykker i løpet av kvelden i går og formiddagen i dag. :)Her er et blått knytekjede og et par ørepynt.


Her er et trelags kjede, et armbånd i samme stil og et par med matchende ørepynt.


Her er et svart og lyseblått knytekjede og to svarte og lyseblå armbånd.


Her er to par med ørepynt.Q: Hva synes du? Hvilke likte du best?

Sykdom og hobbygalskap.

Hei, hei folkens.

Nå har jeg ikke skrevet på noen dager igjen, og det er bare fordi jeg har hatt så innmari mye annet å gjøre. Har vært obligatorisk undervisning både torsdag og fredag, og begge dager har jeg reist hjemmefra rundt kl. 7 og kommet hjem mellom kl. 17 og 19 en gang, så da har det ikke blitt tid og energi til så mye annet. I hele går kjente jeg at jeg brygga på et eller annet og at jeg blei mer og mer tett. Da jeg kom hjem gikk jeg rett til sengs og lå der til jeg fikk varmen, før jeg gikk ned og spiste litt og prata litt med min kjære, og så gikk jeg og la meg ganske tidlig. Over natta blei jeg bare enda dårligere, så jeg kom meg opp av senga først for ca. en time siden (rundt kl. 17:00)...Siden jeg bare har drevet med skole de siste dagene og bare ligget rett ut i senga i hele dag, så har jeg ikke de helt store nyhetene å meddele dere. På torsdagen fikk jeg pakke i posten fra House of Fashion. Jeg vant jo et gavekort på 250 kroner der for ikke så lenge siden, og jeg brukte det på et par med brune linser og et par med lilla linser (spytta inn litt av bursdagspengene også). Jeg har ikke fått prøvd linsene enda siden jeg er syk. Da skal man nemlig ikke bruke linser, siden det lett kan oppstå infeksjoner, og det frister jo ikke så innmari. Så da får jeg pent vente til jeg blir bra igjen. :)

Tror forresten ikke jeg kommer til å bestille noe hos House of Fashion i fremtiden, ganske enkelt fordi jeg synes fraktbetingelsene deres er innmari dårlige. Gavekortet dekker ikke frakt, så jeg måtte punge ut for det i tillegg - og hold dere fast: Jeg betalte 89 kroner for å få to par linser tilsendt med BREVPOST! Ingen sporing, ingen forsikring, og allikevel 89 kroner! Selv hadde de brukt 13 kroner i porto... Det er klart at 89 kroner kanskje ikke hadde vært så ille om jeg kjøpte klær f.eks., men jeg synes det var drøyt uansett. De har heller ikke noe tilbud om at hvis du bestiller varer for så og så mye så får du redusert eller fjernet portokostnadene, og det synes jeg er litt dårlig. Til sammenligning bestilte jeg en vanvittig mengde hobbyuutstyr fra Panduro på onsdag, og der trenger jeg ikke å betale ei krone i porto en gang, fordi jeg bestilte varer for over 2000 kroner.

Apropos Panduro og hobbyutstyr, så er det jul- og bursdagspengene som har fått bein å gå på igjen, og det er nesten litt pinlig. Da jeg fikk pengene foreslo nemlig Andreas at jeg kunne bruke de på perler og slikt, og da svarte jeg: "Neeei, denne gangen tror jeg at jeg skal bruke pengene på noe som bare er til meg selv, og ikke noe jeg gir bort i gave til andre." Hahaha, vi ser jo hvor fint det gikk. ;) Jeg greier rett og slett ikke å holde meg unna Panduro når jeg først har penger som bare er mine egne, og nå har jeg vel snart et livsforbruk av hobbyutstyr. Hvert fall så sjelden som jeg tar meg tid til å sette meg ned med det.Her er resultatet av fjorårets hobbyshopping for bursdagspengene. Dårlig bildekvalitet, men det viser den essensielle galskapen i det hele.Det er forresten ikke bare Panduro som tjener penger på meg. Det hender jeg stikker innom andre også. Denne uka har jeg kjøpt både perler og acrylmaling hos Søstrene Grene. Blir spennende å se om jeg greier å få malt det jeg skal - å tegne og male har aldri vært min sterkeste side, og kommer nok aldri til å bli det, men jeg håper jeg greier det lille prosjektet jeg har satt meg fore denne gangen. Dessverre får jeg ikke fortalt hva jeg skal lage for noe før om... lenge, for det skal bli en gave, og da er det jo litt dumt om vedkommende som skal få gaven får vite det her. :)


...Og her er et resultat av fjorsommerens hobbyshopping - da jeg også hadde noen kroner som var mine egne.Tror jeg avslutter her for denne gangen. Andreas er nede og lager wok med nudler og laks til middag. Nam! Det skal bli godt. :) (Begynner dessuten å bli ganske sulten etter å ha spist bare et eple og noen kamferdrops på nærmere 24 timer.)


Ha en fin helg! :)

Hjemmelaga juice med litt forskjellig oppi.

Denne juicen har jeg laga ved hjelp av vår saftsentrifuge, som ser sånn ut:

En kjempegod investering, som man kan lage kjempegode (og sunne!) juicer med akkurat når man måtte føle for det. Man kan putte oppi alt mulig - ikke bare bløte ting som appelsiner, men også harde ting som epler og gulrøtter.


I denne juicen brukte jeg :
2 appelsiner
1 sitron
1 lime
1/2 stilk stangselleri
2 epler

Resultatet blei bra, men den var litt sur og hadde naturlig nok litt smak av stangselleri - noe jeg ikke er så innmari glad i, men prøver å lære meg å like. :)


Tips:
- Ikke kjør en og en ingrediens, men bland dem. F.eks. Appelsin - lime - appelsin, og eple - stangselleri - eple. :)
- Ikke lag så mye juice dersom du ikke er vant til å spise/drikke mye frukt og grønnsaker. Da kan du fort få vondt i magen - dette er en vanesak! :)
- Hell juicen over isbiter, slik at den blir kaldere.
- Vask maskinen med en gang, før du drikker juicen! Da går det kjempelett og ingenting har satt seg fast. Dessuten får isbitene tid til å kjøle ned juicen litt ekstra.
- La gjerne juicen stå i kjøleskapet den lille stunden det tar å vaske juicemaskinen.
- Før du lager juicen: putt en matavfallspose eller lignende i det rommet på maskinen som samler opp avfall. Da er det bare å fjerne den når du er ferdig å lage juice.
- Er det første gang du lager juice, kan det være greit å begynne med en rein eple- eller appelsinjuice, og så venne deg til andre smaker etterhvert. :)

Bilder av Stella.Stella steller seg, og Stella sitter i bunnen av trappa og venter på at jeg skal komme ned. :)

Stella koser seg nesten gløgg ihjel i fanget til Andreas.

Årets pannekakedag!

I dag er det visstnok den O' så store pannekakedagen! Og selvfølgelig har vi hatt pannekaker til middag. Det var vel og merke bestemt før jeg fant ut at det var pannekakedagen i dag, og jeg antar det er et tegn fra Gud eller noe i den dur.
Ellers så har jeg vært på skolen i dag. Jeg var råheldig og rakk akkurat toget fra Blaker til Oslo. Fikk sove lenger enn jeg pleier i dag, siden Andreas har ny jobb og vi slapp å kjøre inn til Oslo. Toget er vesentlig kjappere i rushen. Det er rart med det. Begynte med kommunikasjonsseminar i dag og hadde om kroppsspråk. Det var en gjesteforeleser der og hadde undervisninga, og jeg synes opplegget var kjempebra. Det var ikke en forelesning det gikk an å sovne i, for å si det sånn! :)

Etter skolen var det fortsatt en time til toget gikk tilbake til Blaker, så Madelen og jeg tusla oss nedover Karl Johan for å slå ihjel litt tid. Var inne på Søstrene Grene og kikka på alle de fine tingene, og endte opp med å nesten ikke rekke toget. Men, det gikk akkurat! Egentlig skulle jeg tatt bussen i dag og gått fra Aursmoen og hjem, men så var Madelen så innmari grei at hu tilbød meg å få sitte på med henne hjem istedenfor. Det takka jeg selvfølgelig ikke nei til. Da fikk jeg selskap, jeg slapp å gå hjem i drittværet og jeg kom meg hjem enda tidligere. Deilig for meg! :)

Etter at jeg kom hjem har jeg tatt oppvaska (hipp hurra), laga pannekaker til middag, besøkt mamma'n min og gjengen og vært på Rema 1000 og handla mat. Der møtte vi Martino, som blei imponert over hvor sunn mat Andreas og jeg handla. Selv skulle han spise kylling og enda mer kylling med Aloe Vera-såpe fra Nivea på. Sa han i alle fall.

Mamma'n min har forresten fått en forsinka morsdagsgave og morsdagskort ifra meg i dag. Har ikke rukket å treffe henne før nå, så da blei det slik. Hun fikk en "Verdens Beste Mamma"-kopp og et kort jeg hadde laga helt selv, uten noe hjelp fra noen i hele verden. Mamma'n min pleier aldri å få noen morsdagsgave fra meg, så nå tenker jeg jammen hu blei overraska, gitt! Hohoho. ^^EDIT: OM PANNEKAKEDAGEN.


"Fasten og Pannekakedagen.

I gamle dager skulle de kristne faste i 40 dager i perioden frem mot påske. Dagen før fasten begynte, ble huset tømt for alle matvarer man ikke kunne spise under fasten og som ikke ville holde seg. Dette var matvarer som hvetemel, egg, melk og smør. Ingrediensene ble blant annet brukt til å lage pannekaker, og fikk dermed navnet "Pannekakedagen".

Pannekakedagen har også blitt kalt for "hvite tirsdag", fordi hvitt mel og melk var ingredienser man skulle holde seg unna i fasteperioden. Under fasten besto menyen kun av fisk, grøt og grovbrød. I dag er det ikke lenger vanlig at de kristne faster i 40 dager, men Pannekakedagen er fortsatt en hyggelig tradisjon som feires over hele verden. Særlig feires dagen i engelsktalende land, hvor Pannekakedagen har navnet "Pancake Day".


Pannekakedagen og fastelavn hører sammen.

Pannekakedagen er alltid den første tirsdagen etter fastelavn. Fastelavnssøndag var den siste fridagen før fasten. Derfor
koste folk seg med alle godsakene man ellers ikke kunne spise på over en måned. På Pannekakedagen spiste man restene av den gode maten."


Kilde: http://www.pannekakedagen.no/550/Så veit dere det! :)

Solnedgang.

På fredag gikk Andreas og jeg fra Aursmoen og hjem, og jeg tok noen bilder på veien som jeg tenkte jeg skulle dele med dere. :)
Håper disse bildene kan spre litt glede en mandag kveld. God natt alle sammen! :)

En oppsummering.

Ja, nå har jeg vært helt elendig til å holde dere oppdatert på hva som skjer i livet mitt i det siste, så nå er det virkelig på tide med en "liten" oppsummering på hva som har skjedd den siste uka eller så.

Søndag 7.2 hadde vi besøk av Malene den pene og det var riktig så hyggelig! Hun hadde med en jule-/bursdagsgave til meg! :) Jeg var så heldig å få Unni Lindells bok "Det er fred på do" med masse festlige barnesitater og hold dere fast: muffinsformer med kuer på! Det kunne jo ikke blitt stort bedre! =D Undrer meg på om jeg noen gang har hjerte til å bruke de muffinsformene eller om de forblir en del av samlinga - de er jo så herlige!
Laga et vegetarmåltid som blei litt så som så: hadde kjøpt nytt chilipulver, og det var omtrent en million ganger sterkere enn det jeg har pleid å bruke, så potetene blei i overkant krydra kan dere si. Mer eller mindre uspiselige, for å si det rett ut! Laga også gulrotburgere for første gang i mitt liv, og jeg mistenker at jeg brukte alt for mye mel, for de blei litt i overkant klissete og smakløse etter mitt synspunkt i hvert fall - til tross for at jeg brukte omtrent tre ganger så mye krydder som det sto at jeg skulle bruke. Resten gikk greit, og både min kjære og Malene var høflige nok til å spise, og så vidt jeg veit blei ingen syke, så da var det vel alt i alt ikke så langt i fra vellykka.

Mandag, tirsdag og onsdag var jeg hjemme fra skolen. Hadde uansett planlagt å være hjemme for å lese på mandag, og onsdagen var det jo ikke skole, så det var jo greit. Aberet var bare at jeg lå mer eller mindre rett ut med hodepine, og fikk ikke gjort noe som helst av det jeg hadde tenkt til å gjøre.

Torsdag var jeg tilbake på skolen, og hadde obligatorisk undervisning. Hadde etikkseminar. Måtte gå et par timer tidligere, for jeg måtte til Toten på et praksismøte sammen med 13 andre fra klassen. Nå grubler jeg fælt på om vi blir nødt til å levere et ekstra arbeidskrav på grunn av fraværet i den obligatoriske undervisninga, eller om vi får det godkjent, siden praksismøtet også var obligatorisk, og begge deler har med skolen og gjøre. Som dere veit, overnatta jeg hos Silje fra torsdag til fredag, slik at jeg skulle slippe å dra helt fra Toten og hjem så seint på kvelden når det var skole dagen etter.

Fredag var jeg på forelesning og så satt jeg på skolen noen timer før jeg tok bussen hjem sammen med Andreas. Han hadde sin aller siste dag i SSP (G4S) - hipp hurra!!! Vi tusla oss hjem sammen fra Aursmoen, og siden Andreas bar alle tingene mine, var det i grunn en ganske fin tur. Hehe. ;) Da vi kom hjem var jeg både gjennomfrossen og utmatta, så jeg gikk rett til sengs og sov til dagen etter.


Her er Andreas og jeg på vei hjem fra skole og jobb, og han bærer både mine ting og sine egne ting.


Lørdagen var jeg fortsatt sliten etter X antall timer søvn, så første halvdel av dagen var jeg mer eller mindre i dvaletilstand. Etter at Andreas omsider karra seg ut av senga, var det på tide å begynne med litt husarbeid: Rydde, bake kake og lage middag. Det blei litt seinere en planlagt, men hadde det koselig. På kvelden så vi en film, som jeg ikke husker hva heter for øyeblikket, og så la vi oss.

Søndagen sto vi opp forholdsvis tidlig, men ikke veldig tidlig. Bakte litt mer, pynta kaker og laga klart til middag. Andreas fikk endelig rydda opp i det lille kottet (der han vanligvis legger alt rotet han ikke veit hvor han skal gjøre av) og i tillegg var han flink og tørka støv, støvsuga og vaska gulvene. Flink gutt. :)Litt før klokka to begynte det å ramle inn folk: pappa'n til Andreas med følge, mamma'n til Andreas med følge, søstra til Andreas og besteforeldrene til Andreas. Anledningen var forsinka bursdagsfeiring. Vi har ikke ei veldig stor stue, så med ni (mer eller mindre) voksne mennesker rundt bordet, så var det ganske fullt! :) Koselig var det nå i alle fall.
Etter at alle hadde dratt, rydda vi opp og så gjorde jeg fint lite i grunn. Andreas fiksa fotbad til meg, og jeg leste litt i ei bok som ikke er pensum (!!!), og så sovna jeg. Fikk også en veldig søt valentineslapp av min kjære, og jeg blei riktig så rørt. :)
I dag har jeg vært hjemme for å studere og gjøre husarbeid. Jeg har fått vaska et tonn med klær og litt sånt, men har ikke fått lest så mye. Har hatt vondt i hue i dag også - ikke så mye at jeg har ligget til sengs, men så mye at det har vært vanskelig å lese. Men, jeg har i alle fall gjort et forsøk, og jeg har da fått lest noen få sider.

Nå er klokka 23:04 og jeg skulle egentlig ha vært i seng, siden jeg skal på skolen i morra. Grunnen til at jeg sitter oppe enda, er at jeg simpelthen er verdens beste kjæreste. Haha. :) Andreas begynte nemlig i ny jobb i dag, og det blei litt seinere enn vi hadde trudd. Siden jeg hadde tatt opp mat og gjort alt klart til å begynne å lage middag, så gikk jeg og la meg da Andreas sendte meg en melding for å fortelle at han blei sein hjem, slik at jeg kunne sove litt, og så lage middag til han kom hjem. Det blei ikke mer enn en snau time med søvn, men det er da noe. Andreas kom hjem ca. kl. 22:00, og middag blei det! Har forresten fått pakke i posten i dag. Det var en gave fra Paloma! :) Jeg fikk ei bok, "Øya". Har lenge hatt lyst til å lese den, så det passa midt i blinken.
Vel, nå er jeg ferdig å fortelle hva jeg har gjort i det siste, så nå er det på tide å tenke på kvelden. Er trøtt som bare det, men jeg greier aldri å sovne rett etter at jeg har spist. Maten må nesten få synke litt først. :)

Mine februarmål - uke 5 og uke 6.

Nå er det lenge siden jeg har oppdatert dere på hvordan det går med målene mine. Jeg har hatt mye å gjøre, mye å tenke på og i tillegg ligget mye rett ut med hodepine i det siste, så jeg har ikke fått blogget noe særlig. Det har også gått utover målene mine, men jeg har ikke faila helt. Jeg skal gi dere en liten oppdatering nå, tenkte jeg.


Kosthold.

1. Jeg skal i løpet av måneden lage minst ett vegansk måltid.
Dette målet har jeg nådd, mer eller mindre. Søndag 7.2 laga jeg et helt vegetarisk måltid, og det ville vært vegansk hvis ikke det hadde vært for at vi brukte hvitløkssmør basert på meierismør på brødet vårt. Siden man ikke nødvendigvis trengte å forsyne seg med brød og hvitløkssmør, lar jeg det passere nåløyet. ;)

2. Jeg skal i løpet av måneden lage en treretters middag (forrett, hovedrett og dessert) for første gang i mitt liv.
Lørdag 6.2 laga jeg og min samboer en treretters middag, så dette målet er nådd. Blogginnlegg om dette kommer så fort jeg har tid. :)

3. Jeg skal lage minst to fiskemiddager i uka.
Dette målet var nådd i uke 5, selv om det var med nød og neppe. For å få det til blei jeg nødt til å kjøpe meg en fiskemiddag på Ikea, siden det blei så innmari mye greier den uka. I uke 6 nådde jeg også målet - da hadde vi ørret til middag mandag og onsdag, pluss at jeg blei servert ørret på Toten på torsdag. Så hele tre ørretmiddager på fire dager! :)

4. Jeg skal greie å spise de berømte "5 om dagen": 3 porsjoner grønnsaker og 2 porsjoner frukt eller bær hver dag.
Dette målet er det ikke hver dag jeg har greid å nå, men stort sett har jeg vært veldig nærme, og de fleste dager har jeg faktisk greid det. Jeg synes det kan være vanskelig å måle hva som er en porsjon, f.eks. når jeg lager meg en salat eller har grønnsaker til middagen. Stort sett greier jeg i alle fall å nå grønnsaksmålet mitt, men fruktmålet har jeg ikke greid like ofte.

5. Jeg skal gjøre klar skolematen min kvelden i forveien, slik at jeg faktisk får den med meg og slik at den blir litt mer næringsrik enn bare knekkebrød med syltetøy.
Dette målet har jeg greid hver eneste dag, bortsett fra en, og det var den dagen jeg overnatta hos Silje. Da blei det jo litt vanskelig. :) Uansett hadde jeg gått til innkjøp av et par bananer kvelden i forveien, så jeg hadde i det minste noe å spise på skolen.

6. Jeg skal skrive middagslister for hver uke, slik at jeg slipper å bruke masse unødvendig tid hver dag på å fundere på hva jeg skal lage til middag.
I uke 5 skreiv jeg vel aldri ned en middagsliste, men jeg hadde mer eller mindre i hodet hva jeg skulle ha de forskjellige dagene. I uke 6 skreiv jeg en middagsliste som vi fulge hver dag hele uka, bortsett fra torsdag - fordi jeg var på Toten, og fredag - fordi jeg sovna rett etter at vi kom hjem.Kropp og helse:

7. Jeg skal ligge på spikermatte i 20 minutter eller mer minst to ganger i uka.
Dette målet har jeg ikke greid. Jeg har rett og slett ikke tatt meg tid. Jeg har riktignok ligget kanskje en time eller mer til sammen på spikermatta, men ikke så mye som planlagt.

8. Jeg skal stripe håret mitt.
Så langt har jeg ikke kommet enda, men har fortsatt to uker til på meg. :)

9. Jeg skal begynne å ta omega 3-kapslene mine igjen, og jeg skal huske allergipilla mi hver dag.
Jeg har begynt å ta omega 3-kapslene mine igjen og jeg har husket både dem og allergipilla nesten hver dag. Det er vel 2 eller 3 dager jeg har glemt det på to uker.

10. Jeg skal legge meg før klokka 23:00 hver dag det er skole dagen etterpå, slik at jeg har en sjanse til å faktisk komme meg opp når klokka ringer kl. 5:00.
Dette målet har jeg greid å holde meg til hver dag bortsett fra to dager. Den ene dagen var det fordi jeg måtte gjøre klar lunsjen til dagen etter og den andre dagen var den dagen jeg overnatta hos Silje, og da fikk jeg jo uansett like mye søvn som jeg pleier, siden jeg kunne sove lenger. Ellers så har jeg vel greid det hver dag, om ikke jeg husker feil.

11. Jeg skal tørke støvet av rokkeringen min og bruke den i minst 30 minutter i uke 5 og så øke med ti minutter hver uke i februar.
Dette målet har jeg ikke greid. Jeg har vel brukt rokkeringen i ca. 10-15 minutter de siste to ukene, og det er omtrent en time mindre enn planlagt. Vi får se om det går bedre denne uka. :)


Skole og fritid:

12. Jeg skal komme meg på alle obligatoriske forelesninger.
Jeg har kommet meg på alle de obligatoriske forelesningene hittil, men jeg og 13 andre måtte gå tidligere fra den ene, fordi vi måtte på et obligatorisk møte i forbindelse med praksis. En tap/tap-situasjon, der jeg egentlig ikke hadde noe valg.

13. Jeg skal skrive leseplan hver uke og holde meg til den, med mindre noe på skolen tilsier at det er lurt å endre planene.
I uke 5 var planen å ikke ha noen leseplan, siden det var PBL og jeg ikke hadde tid til å lese. Det gikk fint. =P I uke 6 hadde jeg tenkt å lese masse, men fikk ikke lest noe som helst. Så: Jeg skreiv en leseplan, men holdt meg ikke til den. Unnskyldninga er: Sykdom i tre dager, tur til Toten i forbindelse med praksis, totalt utmattelse på fredagen og opptatt i helga.

14. Jeg skal lese i snitt 40 sider av pensum hver dag, 7 dager i uka. Dette blir totalt 1120 sider i løpet av hele februar.
Hittil har det gått dårlig, som dere ser over, så nå må jeg lese veldig mye hvis dette skal gå. Det er bare å sette i gang, med andre ord! :)

15. Jeg skal i snitt svare på minst ett brev i uka.
Dette har jeg i hvert fall ikke hatt tid til de siste to ukene, men hvis jeg greier å svare på fire brev før mars, så er målet nådd.Du egger meg.

Ja, jeg eeeelsker å tegne i paint. Hahaha. ^^Omelettmuffins.

Onsdag kveld laga jeg meg omelettmuffins som jeg hadde med meg som lunsj på skolen på torsdag. Det blei veldig bra og smakte nesten bedre som niste enn når jeg tok dem rett ut av kjøleskapet og de var helt kalde.


Ingredienser (holder til 12 stk.):

9 egg
3 dl melk (selv brukte jeg solhavre)
1/2-1 rødløk
Et par stekte kyllingfileter i små biter
4-5 friske sjampinjonger
1 boks cherrytomater
1 neve frisk eller frossen spinat
100 g. revet ost (jeg brukte nok litt mindre enn som så, og brukte soyabasert cheddar)
salt og pepper
olje/smør til steking


Fremgangsmetode:

- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Del kyllingfiletene i biter og stek dem med godt krydder.
- Finhakk rødløk og del sjampinjongene i små biter.
- Tin spinaten og press ut vannet.
- Stek løken. Tilsett soppen og la det surre noen få minutter. Tilsett spinaten og cherrytomatene helt til slutt og la det surre litt til.
- Visp sammen egg og melk.
- Tilsett alt det andre (ost, grønnsaker, kjøtt, krydder).
- Smør store muffinsformer godt, eller bruk papirformer.
- Fordel blandingen i formene og stek på midterste rille i ca. 30 minutter. Følg med!Tips:

- Variér ingrediensene etter smak og behag og hva du har liggende. F.eks. kan du tilsette purre, hvitløk, urter, bytte ut kyllingen med bacon eller skinke og så videre. Du kan selvfølgelig også droppe kjøttet helt.
- Det er mulig du må steke dem mer enn en halvtime. Følg med og prøv deg fram.
- Kan serveres lune eller kalde, og gjerne med en grønn salat til.
- Putt dem i en tett boks og oppbevar dem i kjøleskapet, så holder de seg fint i et par dager. Muligens mer, men det tør jeg ikke å gå god for, hehe. ;)
- Dette er ikke bare en god lunsj eller frokost, men også en lettvint middag en dag man ikke orker å gjøre så mye ut av det. Fordelen med omelett i muffinsformer framfor omelett i stekepanna, er at man slipper å følge med like iherdig og kan få gjort andre ting i mellomtiden.

En feiende flott katt.

Det er bare så vidt hun får plass, det er glatt og det er trangt. Etter mye prøving og feiling, og en god del kløning, så får hun det til. Feiebrettet er virkelig verdt alt strevet med å få lagt seg godt til rette. Eller hva...?


Meg i et nøtteskall.


Edru/Børsten.


Et mirakel har skjedd!

Nå har Stella endelig funnet ut at den rosa senga vi kjøpte til henne ikke er så verst allikevel. I dag har hun stort sett ligget på gulvet og sovet, men i går lå hun faktisk i senga si! Det er jo helt utrolig. Miraklenes tid er ikke forbi. =P

Litt i bakevja.

Ja, nå er jeg litt i bakevja, som vanlig. I bakevja med alt. Det er så mye jeg skulle ha gjort, at jeg blir helt motløs. Jeg har fremdeles ikke surra meg til å skrive et blogginnlegg om trerettersen på lørdag - og det blir nok heller ikke gjort før tidligst til helga. Det er så mye å skrive, og jeg har verken tid eller energi akkurat nå. Som sagt: jeg er i bakevja med alt.

Når det gjelder lesinga, så ligger jeg ganske nøyaktig 400 sider bak, jeg har et tonn med reint tøy som skulle vært bretta og lagt på plass, jeg må pakke til morgendagen og lage klart lunsjen, jeg skulle ha tørka støv, støvsuga, vaska gulvene og tatt resten av klesvaska. Jeg har en haug med brev å svare på, og et par meldinger på facebook som også fortjener et svar. Jeg skulle ha laga et par kort og pakka inn et par gaver. ...Og jeg skulle kommet meg en tur ut blant folk!

Er sikkert en million ting jeg glemmer også, men dette var i alle fall en smakebit. Mandag og tirsdag denne uka har jeg stort sett ikke orka noen ting på grunn av hodepine, så det har i grunn vært to dager "rett i dass". I dag har jeg gjort litt småtteri her hjemme, men det er ikke stort å skryte av. Har ikke hatt noe særlig vondt i hodet i dag, men jeg har vært sliten og lite motivert til å gjøre noe. Har omtrent ikke vært ute av huset siden lørdag, så merker at det begynner å bli på tide. :)

I morra er det skole igjen, med obligatorisk oppmøte. Jeg må gå noen timer før, for jeg skal til Toten! Skal på et møte angående praksisplassen, så det er liksom ikke noen vei utenom dette fraværet. Det er jo typisk. Er ikke tilbake i Oslo før rundt kl. 21:30, så jeg har fått lov til å campe hos Silje i morra. Skulle jeg dratt hele veien hjem hadde jeg nemlig ikke vært hjemme før ca. kl. 23:30, og det blir litt i seineste laget når jeg må opp i fem-sekstida dagen etter. Så, en stor takk til Silje!
Fotokonkurranse: Dyr.

Når jeg først er i gang, så blir jeg litt revet med! Jeanett har en fotokonkurranse på sin blogg der temaet er dyr, så da tenkte jeg at Stella fortjente en plass i bloggen min i dag også. :)
I dag er jeg med i en fotokonkurranse. :)

Andrea har en fotokonkurranse på sin blogg, og temaet er en årstid. Jeg bestemte meg for å delta, og har plukket ut dette bildet:
~ V I N T E R ~

Jeg er med i Carolines konkurranse! :)

var ett år gammel 4. februar i år, og dette feirer hun med en konkurranse. Dette er heller ikke en hvilken som helst konkurranse, men en konkurranse der man kan vinne et gavekort på CEWE FOTOBOK for 900 kroner fra Japan Photo. 

Jeg elsker å ta bilder, men de blir som regel bare liggende "og slenge" på pc'n i ulike mapper i et mer eller mindre kaotisk system. Hvis jeg hadde vunnet denne premien, kunne jeg endelig ha gjort noe med dette. Da kunne jeg plukket ut favoritt bildene mine og gitt dem den oppmerksomheten de fortjener.Hvis jeg vinner denne konkurransen, kan jeg sette inn bilder som får meg til å huske de gode stundene sammen med min kjære og hvor søt han er.


I en CEWE FOTOBOK fra Japan Photo kan jeg sette inn bilder av familien min og andre som jeg er glad i. Da kan jeg enkelt finne fram de beste bildene som gir de beste minnene hver gang jeg føler meg litt ensom og forlatt.


Når vinteren er her, kan jeg kikke på bildene jeg tok da sommeren var her, og virkelig glede meg til den kommer tilbake.

I samme slengen kan jeg kikke på noen vinterbilder for å minne meg selv på at vinteren tross alt ikke er så verst den heller, selv om den er kald.


Om jeg vinner konkurransen, kan jeg sette inn bilder som får meg til å huske turer jeg har vært på.
Mine kjære firbeinte skal selvfølgelig få en hedersplass i min CEWE FOTOBOK fra Japan Photo dersom jeg vinner konkurransen.

Malene den pene hadde nok også fått en plass - så kunne jeg en gang for alle bevist at for meg er hun ikke bare en eller annen jeg kan servere kaker og is til, men også noen som fortjener en plass i et album.

Det er mange, mange flere bilder av både natur, mennesker og dyr som jeg kunne tenke meg å ta litt ekstra godt vare på, men jeg skal ikke legge ut alle her. :) Jeg hadde i alle fall blitt veldig glad om jeg hadde vunnet konkurransen og fått et gavekort på CEWE FOTOBOK for 900 kroner hos Japan Photo.

Noen smykker jeg har laga.

Har vondt i hodet i dag og orker ikke å skrive noe særlig, så jeg tenkte jeg heller skulle legge ut noen gamle bilder av noen smykker jeg har laga. :)Dumme blogg, dumme internett.

Nå har jeg nettopp sittet i over en time for å lage et blogginnlegg om trerettersmiddagen vi laga på lørdag. Da jeg skulle lagre det som utkast for at ikke det skulle forsvinne, så hang internett seg, og nesten hele innlegget blei borte. Bare første oppskrift av ni oppskrifter blei lagra. Grr!

Vanligvis pleier jo bloggen å autolagre det meste når slike ting skjer, men så heldig var jeg ikke denne gangen som jeg virkelig trengte det. En times jobb rett i dass. Så da får jeg bare begynne på nytt, men da må dere nok vente litt til, folkens, for jeg har en del andre ting jeg må gjøre i dag også. Jeg er jo tross alt hjemme fra skolen for å lese, så da må jeg nesten prioritere det foran bloggen.

Vel, vel, her har dere en smakebit på hva dere kan vente dere i alle fall! :)Bare rør.


Kjærester i 7 år! <3

I dag har Andreas og jeg vært kjærester i 7 år! 6. februar 2003 var den magiske datoen, og vi hadde knapt fylt 16 år. Han bodde i Vestfold og jeg i Akershus, og det var 15 mil å reise hver vei de første 3 1/2 årene vi var sammen. Nå er vi 23, har bodd sammen i 3 1/2 år og eier et hus sammen. Jeg hører stadig at "dere er jo praktisk talt gift!", men vi er verken forlova eller gift, og det står ikke på agendaen med det første heller, men det blir vel etterhvert! ;) Det jeg synes er litt sprøtt å tenke på, er at neste år, så har vi vært kjærester i 1/3 av den tida vi har levd. 8 av 24 år. ^^ Jeg føler meg nesten gammel! (Men bare nesten, jeg har jo ikke tenkt til å bli skikkelig voksen noen gang, og da blir man ikke gammel heller.)Vi vurderte å gå ut og spise og ta en tur på kino eller noe, men fant ut at vi heller skulle ta en kjærestedag her hjemme. Låse oss inn og bare kose oss sammen, vi to. :) Har ikke hatt en skikkelig kjærestedag på det jeg kan huske, så nå er det jammen meg på tide! Har gleda meg til denne dagen i ukesvis nå, hehe. ;) I går var vi på Ikea og bunkra opp med lysestaker, og lys av ulike slag. Kubbelys, vanlige stearin lys, små telys og store telys. Det blir koselig!

Vi skal lage tre retters middag i dag, for første gang i vårt liv, og jeg har vridd hjernen min til det ytterste for å finne på noe som er godt og som vi ikke har laget mange ganger før. Menyen ser sånn ut:

Forrett:
Fylte portebelloer og champignoner med urter og chili.

Hovedrett:
Indrefilet av kylling, fersk fullkornstagliatelle med hjemmelaget ruccolapesto, hjemmebakt olivenbrød med hvitløkssmør og ovnsgrillede cherrytomater og champignoner.

Dessert:
Sjokoladefondant og is.

Mmm! Jeg gleder meg! :) Vi kommer vel antakelig til å rulle fra bordet begge to, hehehe. ;) Blir koselig å lage så mye god mat sammen. Det er så koselig når lager mat sammen, uten å stresse med noe.Jeg har  vært litt dårlig til å holde dere oppdaterte på hva jeg har gjort denne uka. Det har nemlig vært en temmelig hektisk uke, så det har ikke vært så mye tid til blogging. Vi har hatt PBL på skolen, så det har tatt mye av tida mi. Andreas bursdag på onsdag, så da dro vi rett fra skole/jobb til Collosseum og så på Avatar i 3D. Han hadde egentlig bestemt seg for å se Sherlock Holmes istedenfor, men på onsdag ombestemte han seg igjen, og ville se Avatar allikevel. Kan ikke si jeg blei lei meg av det! Ikke for det, jeg kunne godt tenke meg å se Sherlock Holmes selv, men det er liksom lettere å se den på TV hjemme enn Avatar i 3D. :) Likte filmen veldig godt, og kan absolutt anbefale den videre! Vi kom hjem omtrent klokka 22:00 på onsdagen, og da gikk det vel ikke et kvarter en gang før jeg hadde pussa tenna og lå i senga og sov.Torsdagen husker jeg nesten ikke hva vi gjorde en gang. Vi kjørte i hvert fall hjem, og så plutselig var det kveld. Hehehe. ;) Ah, jo, nå husker jeg det. Jeg var utslitt og gikk og la meg rett etter at vi kom hjem, og Andreas laga middag. Så spiste jeg og slappa av litt, og så gikk jeg og la meg igjen. :)

I går hadde vi framføring av PBL og det gikk bra. Vi fikk også igjen eksamenskarakteren i rettslære. Jeg var nesten overbevist om at jeg kom til å stryke, siden det gikk så dårlig på psykologien, så jeg blei gledelig overraska og 1000 kilo lettere da jeg så at jeg hadde fått en D. Det er fortsatt ikke en veldig bra karakter (tilsvarer en 3'er), men jeg er kjempefornøyd! Hadde ikke forventa at det skulle gå så bra. :) Det gjorde dagen, for å si det sånn! :) Etter at alle hadde dratt hjem rundt 12, satt jeg aleine på skolen i noen timer og venta på Andreas. De timene brukte jeg på å tråle nettet etter oppskrifter og sånn, slik at jeg kunne bestemme meg for hva vi skulle lage i dag, slik at vi kunne få handla på veien hjem.

Vi var først innom en Menybutikk, men der blei jeg sørgelig trist av grønnsaksavdelingen. Det var ikke det at den var så ille, men når en reiser til Meny for å handle, så forventer en at det skal være en del lekrere enn på Rema 1000 og det burde kunne gå an å få tak i ei potte med basilikum som ikke har brune flekker på en fredags ettermiddag. Det endte med at vi bare kjøpte noen få ting - i hovedsak ting vi ikke hadde planlagt å kjøpe, og så dro vi videre til IKEA. Der gikk vi først opp i restauranten og kjøpte oss middag. Vi kjøpte falafel begge to, og så tok Andreas en napoleonskake til dessert, mens jeg heller tok en barnemeny med fiskenuggets. Det er så godt! :) Det var første gang jeg spiste falafel og det var nydelig. Selve de bollene var ikke noe å rope så høyt hurra for kanskje, men den couscousblandinga med linser og grønnsaker oppi var bare NAM. Misforstå meg rett, bollene var også gode, men resten var bedre! Jeg greide selvfølgelig ikke å spise opp alt - jeg hadde jo fiskenuggetsene mine også, og de måtte jeg jo bare spise opp.Etter at vi hadde spist gikk vi som sagt kanakkas og handla masse lys, og etter det dro vi til ICA og handla mer mat. Fikk ikke tak i de urtene jeg skulle ha heller, for der var det helt utplukka, men det får ikke hjelpe. Vi fikk i hvert fall tak i det meste av det vi skulle ha, så får vi heller prøve å få handla resten her ute i dag.

Vi var forresten en liten tur på Europris også, og der fikk jeg en liten kjærestegave av Andreas:Var ikke den søt vel? Jeg samler på kuer, så den var perfekt. <3

Vi kom hjem rundt kl. 21:40 i går, og da var vi passe slitne begge to. Vi satte på plass varene og så slang vi oss ned i sofaen. Jeg sovna etter bare ei lita stund, så ikke lenge etter gikk vi opp og la oss. Nå har jeg vært våken siden halv seks i dag og skjønner ingen ting. Eller jo, jeg skjønner det egentlig. Greia er at vi lot soveromsdøra stå åpen i nattt for å få litt luft inn på soverommet. Det synes selvfølgelig Stella er helt topp, så i fem-halv sekstida syntes hu at det var en god idé å begynne å dure mens hun gikk fram og tilbake i senga og forlangte kos. Jeg er ikke spesielt fan av katter i senga (blant annet fordi jeg er litt småallergisk), og i alle fall ikke på denne tida av døgnet, men jeg kunne jo på sett og vis takke meg selv. Det verste var at hu aldri ga seg heller, så til slutt var jeg så våken at jeg like gjerne kunne stå opp. Vurderer å legge med nedpå litt igjen etter å ha skrevet ferdig dette innlegget, men vi får se.

Fikk meg en gledelig overraskelse da jeg kom meg på nettet i dag! Da hadde jeg nemlig fått beskjed om at jeg har vunnet en konkurranse! Det er en av de første jeg har deltatt i, og jeg pleier jo aldri å vinne noe som helst, så det var virkelig en gledelig overraskelse. Konkurransen var på denne bloggen: http://catriineiv.blogg.no/ og jeg vant et gavekort på 250 kroner på House of Fashion. Gøy! Jeg tenkte jeg skulle kjøpe meg fargede linser for gavekortet, men veit ikke hvilken farge jeg skal kjøpe enda. Vurderer sterkt å gå for brune, men det hadde jo vært litt kult med lilla eller blå også. Hmmm!Vel, jeg tror jeg avslutter her for nå. Nå har jeg sittet her lenge nok, og dessuten har jeg ikke så skrekkelig mye mer å fortelle om for øyeblikket heller. ;)Q: Har du noen planer for dagen?

Brev og decoer.

Da jeg kom hjem i går, lå det to poster i postkassa! :) Det ene var et brev fra ei 77 år gammel dame i New Zealand, som hadde funnet adressen min (den gamle, til Sandefjord) i en FB, og skreiv til meg for å fortelle at mannen hennes hadde en norsk far (?) fra Sandefjord som hadde giftet seg med ei dame fra New Zealand. De hadde truffet hverandre fordi han dreiv med hvalfangst. Mannen hennes hadde så vidt jeg skjønte bodd i Norge fra han var 2 til han var 4, men nå bodde de altså i New Zealand. Morsomt at hun skriver for å fortelle meg denne historien! :)I tillegg fikk jeg en swap fra Sverige. Den var åpnet, og det eneste som lå oppi var fire decoer - ingenting annet. Det står ikke noen avsenderadresse på og det lå ikke noen lapp eller brev oppi. Så nå undrer jeg veldig på om det mangler fordi konvolutten var åpen, eller om det rett og slett bare var en anonym swap. Det hadde i så fall vært den andre denne uka! Den andre var riktignok ikke fullt så anonym. Den kom fra Østerrike, og oppi lå det en eneste FB. Det var bare en person fra Østerrike som hadde signert, så jeg regner med at det er samme person som har sendt den videre til meg.

Her er coverne til decoene jeg mottok i går! :)

Den ekleste smoothien ever.

Hahaha, litt tidligere denne uka tenkte jeg at jeg skulle prøve en ny smoothie.

Oppskriften var:
1 banan
2 dl fettredusert kokosmelk
2 ss sjokoladesaus

Jeg hadde ikke fettredusert kokosmelk, men vanlig kokosmelk og tenkte at det måtte da gå for det samme. Attpåtil skulle jeg lage til to på en gang, og da hadde jeg plutselig ikke nok sjokoladesaus, så jeg spedde på med kakao og sjokopulver. Siden kokosmelka var så feit, prøvde jeg å spe det ut med havremelk.

Resultatet blei motbydelig, og hele greia gikk rett i vasken. Selv om jeg hadde spedd den ut, kjentes konsistensen helt grusom ut og den var altfor feit. Så moralen i denne historien er: Står det fettredusert kokosmelk, så bruk fettredusert kokosmelk.

Bursdagskort til min kjære.

3. februar fylte min kjære 23 år, og da måtte jeg selvfølgelig lage et bursdagskort. :) Jeg er ikke så dreven og lager ikke kort så ofte, men synes det er veldig koselig å holde på når jeg først gjør det. :)

Her er i hvert fall resultatet!
Er det noen som har forslag til tre retters middag?

Hjelp! Det er torsdag kveld, og på lørdag har jeg og samboeren min vært sammen i 7 år. Vi har tenkt å feire det med en hyggelig kveld hjemme, bare vi to, og har planer om å lage en tre retters middag for første gang i vårt liv! Jeg er glad i å lage mat, så det gjør jeg ofte, men jeg er ikke så dreven på forretter og desserter. Det blir liksom ikke til at vi lager det vanligvis.

Har dere noen forslag til hva vi kan lage? Vi vil gjerne ha litt "lett" mat, sånn at vi slipper å gå inn i matkoma og bli værende der resten av kvelden. Vi tenkte på å ha enten kylling eller laks/ørret i hovedretten, men har ikke bestemt oss for hva vi skal ha som tilbehør. Noen forslag? På forretten er jeg helt blank. De eneste forrettene jeg har laga noen gang er bruschetta og melon med spekeskinke, og det er godt, men hadde jo vært allright å prøve noe nytt også. Min kjære liker ikke skalldyr, så er uaktuelt å bruke det i forretten. Til dessert vurderer vi å lage sjokoladefondant og ha is til, men tar gjerne imot andre forslag også. :) Det kan gjerne ta litt tid å lage det, for vi har jo hele dagen på oss og har tenkt å lage maten sammen.
Tar også gjerne imot forslag på komplette vegetarmiddager! Jeg har en hel masse vegetaroppskrifter, men jeg veit ikke helt hva som passer å kombinere med hva, så jeg trenger litt forslag her også. Får besøk av min fantastiske venninne Malene på søndag, så da må jeg jo diske opp med no' skikkelig veggisfôr! =P (Ikke sant, Malene?)Mine februarmål - Dag 3 og 4.

Rakk ikke å skrive i går, så da får jeg ta to fluer i en smekk i dag istedenfor! :)

Kosthold.

Mål 4. Jeg skal greie å spise de berømte "5 om dagen": 3 porsjoner grønnsaker og 2 porsjoner frukt eller frisk bær hver dag.
I går spiste jeg flere gulrøtter, agurk, salat, tomat, løk, mais og et par epler - så målet var nådd! I dag har jeg spist et par porsjoner grønnsaker i form av råkostsalat og litt over en halv appelsin på størrelse med en håndball, så jeg er ikke så langt unna målet i dag heller, men nå orker jeg rett og slett ikke å spise noe mer i dag!

Mål 5. Jeg skal gjøre klar skolematen min kvelden i forveien, slik at jeg faktisk får den med meg og slik at den blir litt mer næringsrik enn bare knekkebrød med syltetøy.
Har gjort klar lunsjen min kvelden i forveien de siste dagene, så dette målet har jeg vært flink til å nå så langt. Får vel prøve å være flink i kveld også. :)Kropp og helse.

Mål 9. Jeg skal begynne å ta omega 3-kapslene mine igjen, og jeg skal huske allergipilla mi hver dag.
Mission accomplished. :)

Mål 10. Jeg skal legge meg før klokka 23:00 hver dag det er skole dagen etterpå, slik at jeg har en sjanse til å faktisk komme meg opp når klokka ringer kl. 5:00.
På tirsdag gikk det litt skeis, men det dreide seg om minutter og ikke timer, så det får være bra. Jeg hadde dessuten vært nødt å sove litt på ettermiddagen, så det gikk opp i opp med søvn uansett. I går kom jeg inn døra hjemme kl. 22:00, og da tok det vel ikke et kvarter engang før jeg lå i senga og sov!  Nå ser jeg at jeg har litt dårlig tid på meg om jeg skal rekke det i dag, men planen er å sove om ikke så lenge hvert fall. :)
Nønønønø, når det er snø, da blir det kø, nønønønø!

I dag brukte vi seriøst over to timer innover til byen. Sto i kø fra Fetsund og helt inn til Oslo. Gosh. Omtrent dobbelt så lang tid som vi bruker vanligvis, så da kom jeg selvfølgelig nesten en time for seint. Men, men, nå har jeg i alle fall kommet meg til skolen. :)
Mine februarmål - Dag 2.

Ja, jeg får vel oppdatere dere i dag også, selv om det strengt tatt ikke er så mye å si i dag.

Kosthold.

Mål 4. Jeg skal greie å spise de berømte "5 om dagen": 3 porsjoner grønnsaker og 2 porsjoner frukt eller frisk bær hver dag.
Dette målet har jeg ikke greid å nå i dag, men jeg har spist en salat bestående av kål, rødkål, purre, gulrot og bønner, så jeg har fått i meg en del grønnsaker allikevel. Ca. en halv (liten) boks med mais har jeg spist også. Så 2-3 porsjoner med grønnsaker har jeg greid, men jeg har ikke spist noe frukt. Mulig det blir en appelsin til kvelds.

Mål 5. Jeg skal gjøre klar skolematen min kvelden i forveien, slik at jeg faktisk får den med meg og slik at den blir litt mer næringsrik enn bare knekkebrød med syltetøy.
Har ikke laget lunsj til i morra enda, men når jeg er ferdig med dette innlegget skal jeg gå ned og blande meg en salat, skylle noen epler og gjøre det klart. :)

Kropp og helse.

Mål 9. Jeg skal begynne å ta omega 3-kapslene mine igjen, og jeg skal huske allergipilla mi hver dag.
Piller er svelget i dag også!

Mål 10. Jeg skal legge meg før klokka 23:00 hver dag det er skole dagen etterpå, slik at jeg har en sjanse til å faktisk komme meg opp når klokka ringer kl. 5:00.
Nå er klokka allerede 22:17, men vi får se om jeg greier det allikevel! Jeg skal i hvert fall bare skrive ferdig, gjøre klart til morgendagen og så er det natta.

Sånn, det var dagens oppdatering.

En tung dag.

Jeg hadde en drittdag i går, og i dag har jeg hatt enda en tung dag, så jeg orker ikke å skrive så mye nå. Det er i grunn ikke så mye å fortelle om. Jeg har jobbet med PBL-oppgaven og det er det eneste fornuftige jeg har gjort i hele dag. Den tok til gjengjeld mye mer tid enn nødvendig. Jeg trengte bare å skrive ca. en side, men det var veldig vanskelig å finne stoff som var relevant og når man er litt langt nede så er det ikke så lett å motivere seg til å gjøre noe som helst. Har hatt totalt skrivesperre til tider - men nå har jeg endelig greid å få snekra sammen ei side med stoff som jeg tror er tålelig greit. Blir spennende å se i morra om resten av gruppa mener at det er brukbart eller ikke.

Andreas har hatt prøvetime på Trento i dag og har meldt seg inn. Så nå skal han komme i form! Det er moro å se at han endelig kommer i gang - håper at han vil trives og at han oppnår det han ønsker. :) I morra har han bursdag og da skal vi unne oss en tur på kino. Han har lyst til å se Sherlock Holmes. Er det noen av dere som har sett den? Hva synes dere? Jeg har sett traileren og merker at jeg ikke er helt overbevist - men det er Andreas sin bursdag, så han får velge.

Ah! Nå fant jeg ut en gledelig nyhet! =D Jeg har fått praksisplass på Toten kompetansesenter! Det var den plassen jeg ønska meg mest, så det blir helt topp! Dere kan lese mer om det her.
Dagens visdomsord - lys og mørke.

 

Laks med pesto, potetbåter og sautert squash.

På søndag var det dette vi laget til middag. :) Andreas var grei og hjalp meg. Squashen skulle egentlig vært skivet med ostehøvel på langs, men han tenkte seg ikke om og skivet runde skiver istedenfor. Ikke at det spilte noen rolle på smaken - bra blei det uansett! :) Dette var første gangen vi sauterte squash, og jeg blei bare mer og mer skeptisk, men resultatet blei mye bedre enn det så ut til! :)

For å lage denne middagen for to, trenger man:

1/2-1 squash
1 løk
1 dl med vann blandet med kyllingfond (hønsebuljong funker også fint!)
saften fra 1/2 sitron
salt og pepper
olivenolje

2 ferske eller tinte laksefileter
litt pesto
250 gram poteter (f.eks. cherie)
litt kål
litt hakket kruspersille
godt krydder
litt mer olje1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Skyll potetene, og la gjerne skallet sitte på.
3. Del potetene i båter.
4. Gni potetene inn med litt olje og legg dem i en ildfast form.
5. Krydre potetene med et godt krydder, og sett dem inn i ovnen så fort den er varm. De skal stå i ca. 20 minutter.

6. Smør en annen ildfast form og legg laksen oppi. Legg litt pesto over laksen.
7. Når potetene har stått i ca. 5 minutter, setter du inn laksen også. Den skal stå i ca. et kvarter, så da blir det ferdig samtidig.

8. Skjær squashen på langs med en ostehøvel.
9. Hakk løken i små biter.
10. Skru på panna og hell en dæsj olivenolje oppi.
11. Putt oppi løk og stek den blank.
12. Når løken er blank og fin, putter du oppi squash og vann med kyllingfond.
13. Sauter i ca. 5 minutter. Det vil si at du steker på medium varme mens du hele tiden rører.
14. Når det er ferdig tar du det av plata, og lar det renne av seg i en sil eller et dørslag.15. Legg fisken og potetene på en tallerken, og gjør det samme med squashen. Bland litt kål inn i squashblandinga hvis du ønsker det.
16. Krydre med litt salt og pepper og skvis litt sitronsaft over, og så avslutter du med litt kruspersille.
17. Voilla! :) Det ser ikke så skrekkelig fristende ut på bildet - pestoen og kruspersilla dekker over det meste, men det var veldig godt! Jeg var som sagt litt skeptisk, men det falt virkelig i smak. :)
Om du er aleine om å lage maten og blir stressa av for mange baller i lufta på en gang, vil jeg anbefale å dele alle grønnsakene og gjøre alt klart først, slik at du slipper å gjøre det mens du har ting i ovnen. Da er det lettere å få alt klart samtidig - uten at noe svir seg! :)

Ørepynt.

I dag tenkte jeg at jeg skulle dele et bilde av ørepynt som jeg har laget selv! Alle disse laget jeg for over et år siden, og alle sammen er gitt bort i gaver til forskjellige venninner. :)
Q: Hva synes du? Hvilket par liker du best?

Mine februarmål - Dag 1.

Jeg tenkte at jeg skulle skrive et eget innlegg om hvordan det har gått med målene mine så langt, og prøve å oppdatere dere hver dag. Kan ikke love at jeg greier det, men jeg skal i alle fall gjøre et forsøk! :)


Kosthold.

Mål 3. Jeg skal lage minst to fiskemiddager i uka.
I dag har vi hatt fiskepinner, så da er ukas første fiskemiddag allerede unnagjort. One to go!

Mål 4. Jeg skal greie å spise de berømte "5 om dagen": 3 porsjoner grønnsaker og 2 porsjoner frukt eller frisk bær hver dag.
Dette målet vil jeg i aller høyeste grad påstå at jeg har nådd i dag. Jeg har spist nesten to epler, en halv boks med cherrytomater, en stor salat med kål, rødkål, purre, gulrøtter og hvite bønner. Dessuten har jeg spist hjemmelaget pesto som er laget på frisk ruccola (og dessuten litt hvitløk).

Mål 5. Jeg skal gjøre klar skolematen min kvelden i forveien, slik at jeg faktisk får den med meg og slik at den blir litt mer næringsrik enn bare knekkebrød med syltetøy.
I går kveld laga jeg nevnte salat og putta i en boks som jeg satte i kjøleskapet til i dag. Jeg skylte dessuten epler, sånn at de var klare til å dele i båter og putte i en boks før jeg dro i dag. Til morgenen i dag skylte jeg også noen cherrytomater som jeg tok med. Lunsj til min kjære sørga jeg også for. I kveld har jeg ikke laget noe, for i morgen skal jeg være hjemme og jobbe med PBL.

Mål 6. Jeg skal skrive middagslister for hver uke, slik at jeg slipper å bruke masse unødvendig tid hver dag på å fundere på hva jeg skal lage til middag.
Jeg har mer eller mindre bestemt meg for hva vi skal ha til middag hver dag denne uka, men jeg har ikke fått surra meg til å skrive det ned enda.
Kropp og helse.

Mål 9. Jeg skal begynne å ta omega 3-kapslene mine igjen, og jeg skal huske allergipilla mi hver dag.
Piller er svelget og kroppen er fornøyd!

Mål 10. Jeg skal legge meg før klokka 23:00 hver dag det er skole dagen etterpå, slik at jeg har en sjanse til å faktisk komme meg opp når klokka ringer kl. 5:00.
Jeg kom meg i seng før kl. 23:00 i går. Fikk riktignok ikke sove med det første, men jeg var i alle fall i seng. I morgen skal jeg som sagt ikke på skolen, men jeg er temmelig trøtt, så jeg tenker nok ikke det blir så skrekkelig seint i dag heller. Det blir vel å skrive ferdig bloggen og så ordne meg for kvelden.


Skole og fritid.

Mål 12. Jeg skal komme meg på alle obligatoriske forelesninger.
I dag hadde vi riktignok ikke forelesning, men det var obligatorisk oppmøte, og jeg var tilstede. :)


De andre målene er mer langsiktige, og de har jeg ikke kommet i gang med enda. Jeg kan jo ikke ta alt på en gang. Når det gjelder lesing av pensum denne uka, så blir det vel heller dårlig med det, i og med at vi har PBL og det kommer til å oppta det meste av tida. Håper uansett jeg skal greie å få lest litt, for ellers blir det veldig mye å ta igjen resten av måneden.

En drittdag.

I dag har jeg hatt en skikkelig drittdag, av en enkelt grunn: Vi fikk igjen eksamensresultatet fra psykologieksamenen i dag, og jeg strøyk. Jeg har aldri strøket på noe som helst i hele mitt liv før, og det føles helt grusomt. Jeg var forberedt på at det kom til å gå dårlig denne gangen her, men jeg var ikke forberedt på at det skulle gå dårlig. Det hadde jeg faktisk ikke trodd.

Det er selvfølgelig ikke verdens undergang at jeg strøyk på eksamen, men det gjør jo ting litt vanskeligere. Jeg har tre forsøk, og blir nødt å ta denne opp igjen 1. juni. I mellomtiden skal jeg lese over 2000 sider i sosialt arbeid, ut i praksis, levere tre arbeidskrav og dessuten ha eksamen i sosialt arbeid 3. juni. Til den eksamenen får vi utdelt et kasus ei uke før som vi skal jobbe med fram mot eksamen - så psykologieksamenen min havner med andre ord midt oppi det. Så innmari typisk. =( Fatter og begriper ikke hvordan jeg skal greie å komme gjennom alt. Jeg syntes liksom det var forferdelig mye å gape over fra før - og dette gjør det jo ikke akkurat bedre. Men, men, sånn kan det gå. Det er ikke så mye å få gjort med det nå, bortsett fra å se framover og gjøre mitt beste. Det ordner seg for snille piker, og slemme piker får det alltid som de vil - og det betyr at da blir det bra til slutt, samme hva.

Har begynt med PBL nå, og skal ha det hele uka. PBL-uke er alltid like intenst, og med åtte jenter på gruppa blir det en del diskusjoner og skravling fram og tilbake. Heldigvis kommer vi på gruppa ganske godt overens, så jeg føler at det stort sett går veldig bra. I dag var jeg riktignok ganske prega av at jeg strøyk til eksamen, men det sank egentlig ikke helt inn før de andre hadde reist, så jeg tror ikke det gikk så veldig ut over de andre - jeg håper i alle fall ikke det! :) Har fått litt trøst av både min kjære, av mamma'n min og snille Marthe fra klassen, så det hjelper jo litt, selv om det ikke akkurat endrer eksamensresultatet. Camilla skal gi meg litt stoff hun har skrevet ned, så da får jeg jo litt hjelp der. Silje fikk ikke tatt den da vi andre tok den, så da har jeg litt leseselskap også.

Etter at Andreas plukka meg opp på skolen etter jobben i dag, stakk vi innom Binders - eller Staples som det heter nå. Der gikk jeg kanakkas og kjøpte vel markeringstusjer for et helt år - minst! Som student har jeg et ganske høyt forbruk på markeringstusjer - de går ganske fort unna. Er også skikkelig lei av å kjøpe meg nye tusjer og så er de tomme etter bare noen få linjer - så denne gangen kjøpte jeg litt av alt, så får jeg se hva som er best. Kjøpte meg også 12 blå og 12 svarte av favorittkulepennene, så nå er jeg klar til dyst. Det er helt sykt hvor mye tusjer, penner og notatblokker det egentlig går på et halvt års tid. 

Som et reultat av min lille posteksamensdepresjon blei vi dessuten nødt å kjøpe en boks med kjeks og en boks med sjokoflarn som vi overhodet ikke hadde råd til, og som vi overhodet ikke har godt av. Andreas skal ha en prøvetime på treningssenter i morra, så han får vel trent det av seg igjen. Meg er det verre med. Måtte ha nytt blekk til printeren også, og så kjøpte vi nye whiteboardtusjer. Så da kan vi begynne å lage flotte kunstverk på kjøleskapet igjen. Det setter en hyggelig piff på hverdagen! :) Alt i alt kom dette på en hel liten formue.
Da vi kom hjem ca. kl. 18:30, gikk det opp for oss at vi var tomme for fyrstikker og har rota bort de få lighterene vi har, og det er ikke særlig smart når det er ca. 25 minusgrader ute. Vi hadde dessuten fått en reklame fra Nille der det sto at de hadde fått inn noen perler og slikt. Det ante meg at dette var noe de bare hadde tatt inn litt av, og vi måtte uansett ha lighter eller fyrstikker - så da tok vi oss en kjapp tur til Aursmoen. Der fikk jeg brukt noen av bursdagspengene mine på perler (av utvalget som allerede var begynt å bli utplukka!) og vi fikk heldigvis tak i lightere også, så da kan det hende vi slipper å fryse ihjel.
Da vi kom hjem heiv jeg meg rund og begynte på middagen. I dag blei det fiskepinner og pasta med hjemmelaga pesto. Tok meg under en halvtime, og det passa meg utmerket i dag. Etter dette har jeg i grunn ikke gjort stort - bare prata litt med Andreas og skrevet dette innlegget. Nå føler jeg meg allerede mye bedre. :)Q: Hvordan har du hatt det i dag?

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits