februar 2011

November Swap fra Andrea.

I begynnelsen av februar fikk jeg en swap fra Andrea i Tyskland. Dette var en organisert swap via Yahoo Gruppa "Swapping Quality Booklets",og jeg fikktre FBer som hun hadde laga. Temaet var "Cute Frogs".

In the beginningg of February,I got a swap from Andrea in Germany. This was an organized swap via the Yahoo Group "Swapping Quality Booklets", and I gotthree FBs that she had made. The theme was "Cute Frogs".

Denne har hun laga for Alexandra i Tyskland.
This one she has made for Alexandra in Germany.



Denne har hun laga for seg selv.
This one she has made for herself.



Denne har hun laga for meg.
This one she has made for me.

Lurer du p hva en FB er for noe, s les HER.

Give-Away hos Silje!

Som mange av dere sikkert har ftt med dere, s elsker jeg bloggen til Silje. Akkurat n kjenner jeg at jeg (om mulig) elsker den litt ekstra, for n har hun nemligen Give-away.En kan vinne r sjokolade og godis som hun har laga selv, og som er proppfull av supermat! h, det hadde vrt fantastisk vinne denne premien. Silje har utallige fristende oppskrifter og bilder av fristende ting p bloggen sin, og det hadde vrt kjempegy smake noe av det hun har laga. =D Klikk p bildet for komme til konkurransen!

*Vann i munnen*

Litt skryt fr jeg tar kvelden.

I dag har jeg vrt sliten hele dagen, fordi jeg pressa meg sjl litt i overkant i gr. Jeg ville s gjerne f gjort litt her hjemme, og jeg fikk gjort masse, men allerede klokka to p dagen punkterte jeg og blei mer eller mindre stuck i sofaen resten av dagen, bortsett frada jeg laga middag. Da jeg vkna i dag var jeg fortsatt punktert, men allikevel greide jeg lage en skikkelig middag OG jeg kom meg p treningssenteret sammen med Andreas i kveld.Ikke nok med det: Vi var der i godt over en time, og jeg trente meg gjennom hele programmet mitt. Jeg er stolt!

N skal jeg fylle p med litt kveldsmat, skylle spirene mine, slenge treningstyet i vaskemaskinen og ta en dusj, s blir det senga for min del. Gud, det skal bli godt legge seg i dag!


Jante, g og legg deg!

Godiskuler med havregryn.

For ikke lenge siden laga jeg noen supergode havregodiskuler som jeg fant oppskriften p p Siljes blogg, HER. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke, bortsett fra at jeg brukte 6 sm dadler istedenfor 3 store, og s rulla jeg dem i en blanding av r kakao og sukrinmelis.

Oppskriften blei da seende ut slik:
♦ 6 sm dadler
♦ 1 dl glutenfrie havregryn
♦ 1/2 ss yaconpulver
♦ 1 ss lucuma
♦ 1 ss mesquite
♦ 1 ss r kakao
♦ 1 ts vaniljepulver
♦ 1 ss extra virgin kokosolje
♦ 1 ts kanel
♦1 klype himalayasalt
♦ 1 ss yaconsirup
♦ 1/2 ts sitronsaft
♦ 1 ss bltlagte gojibr

Rulla i:
♦ 1 ss r kakao
♦ 1 ss sukrinmelis

Slik gjr du det:
Kjr alle ingrediensene i foodprocessor til du fr en klebrig masse.
♦ Rull massen til sm kuler.
♦ Bland sammen r kakao og sukrinmelis og rull kulene i det.
♦ Sett kulene i fryseren i 20-30 minutter.
♦ NYT!

Hvis du er lur, s lager du en kjempediger porsjon nr du frst er i gang og oppbevarer dem i fryseren.Disse er s gode at du kommer til ha lyst p ofte! ;) Jeg anbefaler dere absolutt ta turen innom Siljes blogg for flere fantastiske oppskrifter.




Mmm, nam!

Blogglisten

Hjemmelaga energibarer uten sukker eller gluten.

Kjempelett og kjempegodt.Sunt er det ogs- med mindre du spiser alle p en gang. ;) Kjekke som mellommltider, p tur, etter trening,eller nr blodsukkeret er i fritt fall og du trenger noe spise N.

Du trenger:
♦ 100 gram mandler
♦ 100 gram trka fiken
♦ 25 gram gojibr
♦ 100 gram rosiner

♦ 15 gram hampfr
♦ 15 gram chiafr
♦ 15 gram kokos
♦ 100 gram glutenfrie havregryn
♦ 1 ts kanel

♦ 2 ss yaconsirup
♦ 2 ss kokosolje
♦ 2 ss mandelsmr (vr raus)

Er det noe av dette du ikke har, s kan det fint byttes ut med andre ting som ligner. Tler du gluten, kan du bruke vanlige havregryn. Har du ikke chiafr og hampfr, kan du bruke linfr og solsikkefr. Har du ikke gojibr, kan du bruke mer rosiner, og har du ikke yaconsirup kan du bruke honning eller agave (men da fr barene dine hyere GI). Prv deg fram med det du har! :)

Slik gjr du det:
♦ Putt alt i frste bolk i foodprocessoren og hakk til sm biter.
♦ Bland inn alt i andre bolk.
♦ Smelt kokosolje sammen med mandelsmr p svak varme.
♦ Avkjl litt, bland inn yaconsirup og hell over blandingen i foodprosessoren.
♦ Bland alt sammen til en klebrig masse.
♦ Trykk massen ned i en brdform eller lignende og sett i fryseren i 30 minutter.
♦Hvis du vil ha sjokolade p toppen, kan dulage r sjokolade og helle over, eller du kan gjre det enkelt: Smelt en mrk, sukkerfri og melkefrisjokolade og hell over fr du setter formen i fryseren. (Det siste alternativet er ikke s sunt, men det er enkelt og godt.)
♦ Del opp i passelige biter og oppbevar i en tett boks i fryseren til de skal spises. Pakk dem gjerne inn en og en i plastfilm eller matpapir, s er de lette ta med seg. De kan ogs oppbevaresen ukes tidi kjleskap.

♥ Nam.

"Flink jente-dagen".

I dag er det "flink jente-dagen" for min del.Jeg harligget mer eller mindre rett ut siden jeg kom hjem fra Trondheim p mandag, og i gr var jeg s drlig at de sendte meg hjem fra sykehuset i taxi, enda de egentlig ikke hadde lov til det nr jeg bare hadde vrt hos fysioterapauten. De fikk ordna det p et vis allikevel, og jeg kom meg trygt hjem og opp i senga, og der blei jeg liggende i mange timer.

I dag vkna jeg rundt elleve, og flte meg endelig i ganske fin form.Etterat jeg stoopphar jeg bde blogga, laga smoothie til Andreas og meg, laga sukkerfritt blbrsyltety og vrt p treningssenteret en tur. I tillegg harAndreas og jegsett p Emil i Lnneberget i et par timer, og det var kos. Dette hres kanskje ikke s skrekkelig mye ut egentlig, men det er akkurat det som er s flinkt. Jeg harmin frste gode dag p nesten ei uke, og jeg prver ikke gjre alt p en gang! Allikevel fler jeg at jeg har gjort noe i hele dag, s da er bde kropp og sinn fornyd.

N er dusjen ledig ogs, s n skal jeg slenge treningstyet i vaskemaskinen og ta meg en velfortjent dusj. S skal jeg lage middag som nesten er ferdig laga allerede - jeg trenger bare steke kyllingen, s er det klart. Om formen tillater det, og om beina vil bre meg (de er littgel etter trening)tror jeg jammen jeg skal lage min frste porsjon r sjokolade i dag ogs. Det hadde vrt gy! :)

Haen super lrdag!

Bildet er lnt fra We♥it, HER.

Hjemmelaga mandelsmr.


EDIT 25.4.2014: Nytt og oppdatert innlegg om mandelsmr HER.



Dette er latterlig enkelt, og fantastisk godt. Alt du trenger er en foodprocessor, mandler, litt salt og tlmodighet. Jeg har DENNE foodprocessoren, som er ganske stor og kraftig, men jeg veit at det funker fint med de mindre maskinene ogs, s lenge du ikke bruker for mye mandler p en gang. Jeg er forvrig inspirert av Superlivsstil, s ta gjerne en titt innom bloggen hennes.

Vel, det du gjr, er alts putte mandler i foodprocessoren din. S skrur du p maskinen, og lar den lage mel av mandlene. La maskinen fortsette arbeide, s vil du snart f en klump som snurrer rundt og rundt. La denne f lov til snurre rundt og rundt,s fr dudeilig, mykt mandelsmr. Nr du synes konsistensen er fin, putter du i litt himalayasalt (eller vanlig salt) og lar maskinen g litt til for blande det inn. Tadaa! Du kan se bilder trinn for trinn HER.

Jeg tror min maskin jobba i ca. en time totalt,og da med flere pauser slik at den ikke skulle g varm. Bruker du mindre mandler, tar det antakelig mindre tid. Jeg brukte 300 gram mandler i min maskin, og det funka helt fint, s lenge jeg stoppa den med jevne mellomrom for at den ikke skulle bli s varm. Det er mulig jeg ikke hadde trengt det, men jeg er hysterisk redd for min lille elskling av en vidundermaskin, s jeg gjr alt jeg kan for at den skal ha det komfortabelt - den gjr tross alt det samme for meg. ;)

Mandelsmr er kjempegodt og du kan bruke det til mye, for eksempel p brdskiva eller i baking. Selv brukte jeg mandelsmret mitt i energibarer denne gangen - det holdt til veldig mange! Mandelsmr er svindyrt om du kjper det i butikken eller p helsekost, men lager du det selv er prisen slettes ikke ille. Jeg betalte vel ca. 40 kroner for en kilo mandler i lsvekt, s en stor porsjon mandelsmr kom p ca. 12 kroner. Ikke verst! Mandlene du bruker m selvsagt vre reine, men de skal ikke vre bltlagte, for da fr de ikke riktig konsistens. Jeg pleier skylle mandlene mine godt, og s legger jeg dem utovertrkepapirfor trke helt, fr jeg bruker dem til noe som helst (med mindre jeg skal bltlegge dem da, s klart).

Oppbevar mandelsmret i en tett boks i kjleskapet. Det skal fint holde seg i 1-2 uker, men for min del brukte jeg opp alt lenge fr den tid. Hihi.



Ser det ikke godt ut?

Vannflasker i stl.

Jeg har bestilt tre vannflasker i stl p iHerb. To til meg selv, og en til min kjre. Du kan finne flaskene HER.Nr du har vannet i stlflasker istedenfor i plastflasker, smaker vannet mye friskere og det holder seg lengre kaldt. Disse flaskene er resirkulerbare og er fri for BPA.Kjper du flasker fra Blue Q (den lille), sttter du i tillegg et veldedig forml - 1 % av inntektene gr til The Nature Conservancy.

Jeg har tidligere brukt tomme Imsdalflasker om og om igjen, og det skal en egentlig ikke gjre.De er kun ment for engangsbruk, og kan avgi skadelige stoffer om enbruker de flere ganger.N kan jeg endelig ta med meg vann overalt, uten at det smaker vondt, lekkereller er skadelig! :)

De store flaskenerommer 800 ml og koster $7,28 (ca. 42 NOK). Den sorte finner du HER og den lysebl finner du HER. Denlille flaskarommer 500 ml og koster 14,40 (ca. 83NOK). Den finner du HER.



Bruker du drikkeflasker? Hvilken type drikkeflaske bruker du?

Pakker fra iHerb.

Er det en ting som er sikkert, s er det at jeg har blitt bitt av iHerb-basillen. Hardt. Jeg er veldig fornyd med alt jeg har prvd derfra s langt, og kommer garantert til fortsette handle der. Her fr en det meste, og jeg handler alt fra kosmetikk til mat. Det er herlig kunne kjpe ting som er bra for meg til en relativt billig penge, og slippe lete livet av meg for finne ting som er uten parabener og som ikke er testa p dyr - for nevne noe.

Her kommer det noen bilder av det jeg har mottatt fra iHerb de siste ukene. Enkeltinnlegg om de ulike tingene kommer etter hvert. :)

Bodylotion med selvbruning, bodylotion, nattkrem og kokosolje (til kroppen).



Tannkremer og "tannpulver".



Lypsyl, spe og krystalldeodorant.



Yogi-te. Nam!



Hampproteinpulver og hampolje.



Hampfr (i boksen) og chiafr.



Manukahonning, spirulinatabletter og Kambucha te-ekstrakt.



Drikkeflasker i stl. Er de ikke fine?



Lecitinpulver, himalayasalt, Yogi-te, grnn te, Tart Cherry.



Enda mer kokosolje til kroppen.




Hvis du vil prve handle p iHerb, s kan du godt bruke rabattkoden min (CEC956) hvis du vil. Da fr du $5 i rabatt p din frste ordre. Pass p at ordren din kommer p under 200 kroner, s slipper du tenke p toll/MVA. Hvis du srger for at pakken din veier mindre enn 1300 gram, fr du ogs velge billigste fraktalternativ, som vanligvis ligger p $4.

Nringsrik sjokoladesmoothie.

I forrige uke laga jeg meg en deilig og veldig mektig sjokoladesmoothie, og jeg kan trygt si at den kurerte absolutt alt stsug resten av dagen.

Ingredienser:
♦ 1 avocado
♦12 sm dadler
♦ 12 mandler
♦ 4 ss rtt kakaopulver
♦ 2 ts maca (kan slyfes)
♦ ts ekte vaniljepulver
♦ 8 isbiter
♦ Vann

Putt alt i en blender, og hell i litt vann. Blend sammen og hell p mer vann til du synes konsistensen er passe. Jeg fikk 6-7 dl. smoothie av dette, med ganske tykk konsistens, og det burde vre mer enn nok til 2-3 personer. Denne smoothien er nemlig veldig st og veldig mektig, s det skal godt gjres f i seg alt aleine. (Men du kan jo prve, om du er forferdelig stsugen. Jeg hadde ikke sjans, enda jeg bde var sulten og stsugen.)

Du kan godt lage den veldig tykk og spise den med skje, som en dessert. :) Har du ikke rtt kakaopulver, funker det sikkert nesten like fint med vanlig kakaopulver, selv om dette ikke er like nringsrikt. Kombinasjonen av ingredienser hres kanskje rar ut, men det smaker ikke rart i det hele tatt. Bare nyyydelig. ♥

Kronisk smerte: Mte med en forsker.

Mandag 24. januar hadde jeg en samtale med lege og forsker Anna Luise Kirkengen. Hun er spesialst og professor i allmennmedisin, og er ansatt p Senter for helsefremmende arbeid ved Akershusuniversitetssykehus.Hun driver et forskningsprosjekt for yeblikket, hvor formlet er utforske hvordan vonde og vanskelige erfaringer pvirker den enkeltes helse over tid.Jeg kom ikontakt med henne via smertepoliklinikken, hvor jeg fr behandling for min fibromyalgi. Frst fant jeg enlapp med informasjon p ventevrelset, ogflere mneder senere ble jeg anbefalt av legen min ta en prat med denne damen.P lappen jeg fikk p smertepoliklinikken str det blant annet:

"Vi alle vet at visse vonde og vanskelige hendelser i livet pvirker oss sterkt. Det kan handle om at et kjrt menneske dr, at man mister arbeidsplassen, at man blir skadet i en ulykke eller en naturkatastrofe, at man har opplevd krig eller samfunnskrise, at men mister eiendom ved brann, at man blir overfalt og skadet, og mye mer. Det kan handle om misbruk, mishandling og vanskjtsel under oppveksten, ha sett vold mellom nre prrende eller ha vokst opp med alkoholiserte, depressive, sinnslidende, rusavhengige, fiendelige eller kriminelle voksne.

Vi vet n at slike erfaringer generelt henger sammen med en rekke helseproblemer, men vi vet ikke hvordan vond erfaring pvirker den enkelte. Behandlere mangler kunnskap for kunne forst disse sammenhengene. Derfor ber jeg om din hjelp."

Jeg mtte Kirkengen etter at jeg hadde hatt en annen time p sykehuset. Hun mtte meg ved hovedinngangen, og vi gikk sammen bort til bygget hvor hun holder til. Der satt vi p et lukket rom, og hun begynte stille meg sprsml. Jeg hadde grua meg litt til dette, for jeg visste ikke helt hva som blei forventa av meg, men samtalen gikk av seg selv, og jeg prata i to timer uten stans. Alt jeg sa, ble tatt opp p bnd, og i tillegg tok hun noen notater og stilte oppflgingssprsml underveis.

Det var godt prate med en person som str helt utenfor mitt liv, og som ikke har noen som helst innflytelse p verken behandlingen min eller hverdagen min ellers. Det var godt vite at opplysninger som kan rpe min identitet ikke blir utskrevet.Det var ogsgodt viteat jeg fr en kopi av utskriften til godkjenning, som jeg kan kommentere eller rette hvis jeg ikke kjenner meg igjen i teksten. Det beste av alt, var flelsen av at jeg gjr noe nyttig for andre med helseproblemer og kroniske smerter. Ved bidra til forskningen, fler jeg at jeg gir noe tilbake til samfunnet, selv om jeg er litt satt ut av spill for tiden.

Anna Luise Kirkengen har skrevet noen bker som du kan lese mer om HER, og du kan lese en artikkel med henne HER.

Bildet har jeg lnt HER.

Trondheimstur og vanndramatikk!

For ca. halvannen uke siden, skreiv Silje et blogginnlegg om et Raw Food-kurs hun hadde meldt seg p. Andreas og jeg hadde tenkt gjre noe hyggelig sammen siden vi hadde vrt sammen i tte r 6. februar, s jeg foreslo at vi skulle melde oss p, og ta en tur til Trondheim for delta p kurset. Andreas fikk ordna seg fri fredag og mandag, og vi fikk avtalt med noen venner, Paloma og Christian,at vi skulle overnatte hos dem.Da jeg skulle melde oss p kurset, var det bare en plass igjen, s vi fikk dessverre ikke blitt med allikevel.

Til tross for at vi ikke fikk plass p kurset, bestemte vi oss for dra til Trondheim uansett. N hadde vi jo ftt ordna alt annet, og vi tenkte det ville vre hyggelig med en tur, og treffe vennene vre. P fredag fr vi skulle kjre, viste det seg at bde tanta mi, Sylvia,som bor i Stavanger og mormora mi som bor i Romsdalen, ogs skulle til Trondheim denne helga, sammen med samboerne sine, Dag og Bjrn. For et sammentreff!

Turen nordover var effektiv og med bare noen f tissepauser, og vi var fremme rundt halv ti p kvelden. Allerede klokka elleve satt vi i kinosalen, og der s vi "Jeg reiser alene" sammen med Paloma og Christian.Vi likte filmen kjempegodt, s om du ikke har sett den allerede, vil jeg anbefale den! Etter kinoturen var vi rimelig skutt hele gjengen, s da var veien kort til luftmadrassen.

P lrdag sto vi opp, spiste og fiksa oss, og s dro Andreas og jeg inn til sentrum for treffe Sylvia, Dag, mormor og Bjrn. Vi spiste lunsj sammen med dem p Nattergalen. Det var det frste mltidet jeg spiste ute etter at jeg blei glutenfri (i tillegg til melkefri), s jeg var litt spent, men det gikk stort sett smertefritt. Jeg spurte servitren om de hadde noe uten melk og gluten, og han mumla til svar og dro fingeren nedover menyen fr han gikk sin vei. Jeg leste meg gjennom alt sammen, og fant ut at i tillegg til bli servert med brd, var det flte, mozarella, parmesan eller fetaost til nesten alt sammen. Jeg fant en grnnsaksrett hvor det ikke sto nevnt noen ingredienser jeg ikke tlte og bestilte denne.

Da jeg fikk den servert av en annen servitr, kom grnnsakene servert i en saus som s mistenkelig fltebasert ut, s jeg spurte hva den inneholdt. Joda, den inneholdt flte. Jeg forklarte at jeg hadde sagt til den frste servitren at jeg mtte ha mat fri for gluten og melk, og at jeg ikke kunne spise dette. Den nye servitren var kjempegrei og tok med seg maten tilbake, og hjalp meg etterp med menyen. Hun fortalte at de kunne sette sammen en rett av det jeg hadde lyst p og tlte, og at de i tillegg kunne servere glutenfritt brd. Valget falt p en salat med laks og glutenfritt brd til, s da var lunsjen berga. S lett kunne det alts gjres! :)

Bildet er lnt fra hjemmesida til Nattergalen.

Etter at vi hadde spist, gikk vi hvert til vrt. Andreas og jeg mtte Paloma og en venn av oss som heter Thomas, og s tusla vi bort p Solsiden og satte oss p Choco Boco. Der tok de andre en kaffe, mens jeg fikk et digert glass med kologisk blbr-te. Nam! Vi satt der en stund og snakka om bisarre og mindre bisarre temaer, fr vi tusla oss videre til Burger King s Paloma og Thomas kunne f seg burgere. Etter at vi kom hjem til Paloma og Christian igjen, laga de en nydelig middag til oss. Vi fikk indrefilet av svin, ris, aspargesbnner og en kjempegod tomatsalat, s vi blei bde mette og fornyde. Kvelden brukte vi til spille Kokkelimonke. Det var kjempekoselig og blei mer og mer underholdende jo trttere vi blei.

P sndagen var vi ganske slve hele gjengen, s vi tok det ganske rolig, og s blant annet "Prinsessen og frosken". Kjempest film! Rundt halv fire heiv Andreas og jeg oss i bilen og kjrte avgrde, for da skulle vi nemlig beske Anette og Per William! Anette blei jeg kjent med via bloggene vrefor ca. et r siden, og vi har blitt bde brevvenner og facebookvenner, s n var det p tide treffes. Ogs her fikk vi en nydelig middag servert: Laks, grnnsaker og melkefri tzatziki. :) Vi hadde det utrolig koselig, og ikke nok med at Anette og jeg hadde masse snakke om, men vre utvalgte fant ogs fort tonen. I tillegg var hunden deres, Iza, utrolig st og sjarmerte meg i senk. Vi hadde det faktisk s koselig at vi helt glemte kikke p klokka, og da vi gjorde det, hadde den allerede rukket bli over elleve! Da var det bare si "ha det" og komme seg tilbake til Paloma og Christian igjen.

Andreas og Christian fant senga ikke s fryktelig lenge etterp, men Paloma og jeg blei sittende snakke til klokka var over seks p morgenen. Det var jo siste kvelden allerede, og vi sees ikke s ofte, s da er det mye en skal rekke si p kort tid. Jeg traff puta ca. halv sju, og halv tolv sto jeg opp igjen. Da var det bare spise, prate litt mer, ordne seg, pakke og sette seg i bilen. Vi dro derfra mellom halv tre og tre, men kom oss ikke fra byen fr litt over halv fire, for vi mtte innom butikken og finne noe mat til turen frst. Det var lettere tenkt enn gjort nr en ikke kan spise hva som helst, men det lste seg til slutt.

Frst var vi p en ICA-butikk med en begredelig salatbar og en nesten like begredelig fruktavdeling, s da fant vi oss en Meny-butikk istedenfor. Her var det ikke noen salatbar i det hele tatt, men etter litt tenketid kom jeg p en id. Hvorfor ikke lage sin egen salat? Vi hadde nemlig noen tomme boller og en kniv i bilen etter matpakka til turen oppover, s det var ikke noe problem. Vi kjpte en pose med dolesalat, sukkererter, perletomater, en boks med mais, en nygrilla kylling, soltrka tomater i olje og en avocado. Vi tok det med ut i bilen, og Andreas rensa kylling, mens jeg blanda sammen resten. Vi fikk to digre boller fulle av mettende salat,og selv om bilturen var lang, s hadde vi salat igjen til frokost i dag ogs. Bildet av salaten var forvrig det eneste bildet jeg tok p hele turen - ergerlig nok! Jeg skulle nske jeg kunne fre bildene i hodet mitt over p pcen, men det er vel et stykke igjen dit.


Vi var hjemme igjen rundt halv elleve i gr kveld, og til tross for at vi hadde hatt varme p mens vi var borte, hadde varmtvannet frosset i rret mellom kjkkenet og badet. Det vil si at vi hadde varmtvann p kjkkenet, men kun kaldtvann p badet. Her hadde det nemlig vrt 30 minusgrader i helga, og det blei visst for kaldt, enda de elektriske ovnene sto p. Vi fyrte opp i ovnen og satte opp dra til kottet hvor rra gr for f varmen inn dit, og pna kranen p badet litt for slippe ut eventuelt trykk. Etter en stund tinte vannet igjen, og det smalt voldsomt.Andreas lp inn p badet for lukke kranen, men skjnte fort at det var noeannet som var galt! Det fossa vann inn i kottet, og Andreas har aldri vrt s kjapp ned i kjelleren noen gang. Han fikk stengt vannet i en fei, og heiv seg opp igjen. Her var det bare begynne rydde ut av kottet og trke, for rret hadde sprekt og vannetfossa ut.

Gr det virkelig an ha snn uflaks? Eller skal jeg kanskje si flaks? Hadde det blitt mildt igjen fr vi kom hjem, hadde jo isen tintog vannet sttt og rent uten bli oppdaga fr vi kom hjem. Selv om vi har forsikring, er det ikke srlig moro nr slikt skjer. Heldigvis kunne rrleggeren komme allerede rundt tolv i dag, s vi fikk fort vann igjen. I mellomtida har vi greid oss med drikke juice og det vi hadde igjen av vann fra turen, og til do har vi brukt sn som vi tinte p ovnen for f vann. En merker virkelig hvor avhengig en er av vann nr en ikke har noe, og det er forferdelig upraktisk selv om det bare er snakk om noen timer. P mandag kommer takstmannen fra forsikringsselskapet og skal se p det, s det blir spennende se hva de sier. Jeg hper ikke dette blir forferdelig dyrt for oss, for n er det ikke mye penger til overs siden vi nettopp har vrt p tur. Men, men, det ordner seg alltids p et vis. :)

Det er aldri et godt tegn nr vannrret ditt ser snn ut.

Ellers s har jeg vrt veldig sliten i dag, naturligvis. Etter en lang og opplevelsesrik tur, masse koselig sosialt liv, og s sprekt vannrr p toppen av det hele, var det ikke mye igjen hente da jeg traff puta i natt, og ikke var det noe srlig mer da jeg sto opp igjen i dag heller. Men det er helt greit, for jeg har virkelig kost meg i helga, og kommer til leve p dette lenge. Et dumt vannrr og en sliten kropp skal ikke f lov til delegge den gleden for meg. Jeg har stort bare veksla mellom lese i senga og se p TV i sofaen i dag, men jeg hadde ikke regna med orke noe annet heller, s det kom ikke som noe slag i trynet heldigvis. N kjenner jeg at det er p tide avslutte og komme med ned p kjkkenet, for magen skriker etter mat. ;) Hper at dere hadde en fin helg, dere ogs!

Tilbud p frosne br og grnnsaker! =D

Jeg veit ikke hvor mange andre steder i landet dette gjelder, men som regel er tilbudene ganske like i kjedebutikkene, s jeg sprer det glade budskap uansett! P SPAR har de nemlig 40 % avslag p alt av fryste grnnsaker, poteter, frukt og br fra Eldorado akkurat n, og dette er jo et knalltilbud! Du kan sjekke tilbudsavisen for din butikk HER.Bare fyll inn postnummeret ditt for kikke i din lokale tilbudsavis. Jeg har prvd sl inn ulike postnumre litt rundt i landet, og det ser ut som om tilbudet gjelder i alle SPAR-butikkene, s her er det bare g kanakkas.

Andreas og jegvar og hamstra inn i sta, ogvi fylte tre DIGRE handlenett(snne store, rde fra ICA) stappfullemed br og grnnsaker for rundt 800 kroner. Vr digre fryseboks er n breddfull, og jeg kan spise smoothie til det tyter ut av rene p meg, uten at det har kosta meg alt for mye. :) Jeg m innrmme at det er litt pinlig g i kassa for betale etter et snt raid, men om enikke har s god rdog vil spise sunt og godt, s m en bare sl til nr tilbudene er der, hehehe. ;)

Er du like glad i gode tilbud som jeg er?

Dikt: "Ingenting".

Her er et dikt jeg skreiv for flere r siden, men som jeg fortsatt i perioder kan kjenne meg igjen i. Diktet handler om frustrasjon og angst, motlshet ogtomhet,og flelsen det gir. Om hvordan hodet fullt av kaos tmmes og fylles med ingenting. Motlshet og tomhet, etterfulgt av en ny runde med angst og kaos.

Ingenting.

Hodet mitt tmmes,

Tmmes for tanker.

Blir fylt p nytt

Med ingenting.

Ingenting vokser.

Ingenting blir stort.

Ingenting blir til nye tanker,

Som er for mange.

For mange,

For store,

For mrke,

For skumle.

Det blir for stort,

Det blir for mye.

Det eksploderer, blir stille.

Blir ingenting.

- Cecilie.

PS. Ikke stjel.


Fisk i form + soppstuing.

Enkel, sunnog god middag!

Til formen trenger du:
Squash
Brokkoli
Sukkererter
Laks eller annen fisk
Kokosmelk
Lime
Krydder, f.eks. salt, pepper, paprika og hvitlk.


Slik gjr du det:
Skyll grnnsakene.
Del squash i skiver og dekk bunnen i formen.
Legg sukkererter opp squashskivene, og fisken opp der igjen.
Putt inn brokkolibuketter der du fr plass.
Bland kokosmelk med krydder og limesaft - smak til!
Hell kokosmelka over i formen.
Stek i 15-30 minutter p 225 grader, alt an p om fisken er fersk/tint eller frossen oghvor godt du vil ha den stekt.

Til soppstuingen trenger du:
Sopp, gjerne aromachampignon.
Kokosolje.
Salt og pepper.
En dsj myk soyaost eller melkefri flte.


Slik gjr du det:
Del soppen i skiver.
Ha kokosolje og sopp i stekepanna.
Kvern salt og pepper over soppen, og stek.
Nr soppen begynner bli ferdig stekt, tar du oppi en dsj soyaost eller flte, og lar det putre p svak varme i noen minutter.

Tips:
Kokosmelka blir til en veldig tynn "saus", og squashen i bunnen vil trekke til seg mye god smak!
Prv bruke kun kokoskremen* eller flte istedenfor kokosmelk.
Tler du verken melk, gluten eller soya, prv risflte til soppstuingen!
Du kan fint bruke vanlig smelteost eller vanlig flte til soppstuingen dersom du tler melk.
Bruk det du har, og prv deg fram med ulike grnnsaker og krydder.
Server gjerne med cherrytomater eller noe annet godt!

* Hvis du setter kokosmelka kaldt fr bruk, skiller den seg, og du vil f "kokoskrem" og "kokosvann".

Hjemmelaga tacokrydder.

Er du lei av posemat full av sukker, masse salt, fargestoffer, konserveringsmidler, MSG og gudene vet hva? Prv erstatte noe av det med hjemmelaga, s blir maten bde bedre, reinere og sunnere. For et par mneder siden begynte jeg lage mitt eget tacokrydder, og etter litt prving og feiling hardet blitt veldig vellykka.Jeg har servert taco til 22 ulike personer i tillegg til meg selv p en dry mned, og alle har sagt at tacoen har vrt veldig god.Derfor vger jegmeg til tro at dere ogs kan ha glede av denne oppskriften.

Denne porsjonen holder til 400 gram kjtt-/karbonadedeig. Selv pleier jeg gange den opp med ti, og s oppbevare det jeg ikke bruker i en stor krydderboks. Til 400 gram karbonadedeig bruker jeg da 4-5 ss krydder.

Ingredienser:

♦ 2 ts paprikapulver
♦ 2 ts hvitlkspulver
♦ 2 ts lkpulver
♦ 2 ts malt koriander
♦ 2 ts malt spisskummen
♦ 2 ts gurkemeie (kan slyfes)
♦ 2 ts himalayasalt
♦ ts pepper
♦ ts chilipulver
♦1 ts sukrin eller bjrkest
♦1 ts jyttemel

Tips:
♦Vanlig salt fungerer fint om du ikke har himalayasalt, men himalayasalt er sunnere.
♦Sukker fungerer fint om du ikke har sukrin, men igjen: sukrin er bedre for deg.
♦Hvetemel kan brukes istedenfor jyttemel om du tler gluten, eller du kanprve medrismel, maismel eller annet mel. Melet er der for f blandingen til tykne.
♦Jeg bruker et veldig sterkt chilipulver fra innvandrerbutikk, s om du har vanlig chilipulver kan det nok hende at du nsker litt mer oppi.
♦Jeg bruker gurkemeie for dens gode egenskaper, og ikke for smakens skyld, s den kan fint slyfes.

Grnne tallerkener, sl, drlig lys og blits gjr ikke akkurat susen for bildekvaliteten, men dere ser at det er tacokjtt eller? Hehe. ;)

Rd appelsinjuice med mye godt i.

I helga laga jeg juice, og den blei knallgod. Jeg brukte vel 6 appelsiner, 8 rde appelsiner (blodappelsiner), en rdbete, to gulrtter, en sitron og en stilk stangselleri.

Dette holdt til nesten 3 liter juice, og blei knallgodt. Stt og syrlig p en gang, og veldig friskt! 3 liter juice er mye, og med s mye frukt kan du f deg litt av et sukkersjokk om du drikker alt aleine, s ikke prv p det! Lag heller en mindre porsjon om det er bare du som skal ha, og husk at fersk juice br drikkes innen tre timer. Om du liker stangselleri br du nok ha oppi litt mer enn jeg gjorde, men siden jeg ikke liker smaken noe srlig, s bruker jeg s lite i juicen at jeg ikke kjenner det, hehe. ;) (Alt for lure i seg grnnsakene, eller hva?)



Taste of Nature - gratis smaksprver! =D

For ikke s lenge siden kom jeg over en nettside hvor jeg kunne bestille gratis smaksprve p frukt- og nttebarer, og da gjorde jeg selvflgelig det! Disse barene inneholder frukt, br, fr og ntter, og er stet med agavesirup. De er fri for kunstige tilsetningsstoffer, kunstigestningsstoffer, genmodifiserte rvarer, konserveringsmidler og sukker. De er glutenfrie (med unntak av den grnne), melkefrieog veganske. Barene er ikke varmebehandlet og erfulle av fiber, antioksidanter, sunne fettsyrer, mineraler og sporstoffer. Som om ikke det er nok, s finnes det hele ni forskjellige smaker, og alle er kologiske! HURRA! Jeg fikk tre forskjellige, og de var s gode at jeg fant ut at jeg bare mtte tipse dere. :)



Dette er jo perfekte, sm mellommltider som en lett kan ta med seg i veska nr en er ute p tur. Smaksprvebarene som jeg fikk, var bare p 18 gram hver, men de en kjper i butikken er 40 gram. Du kan lese mer p DENNE siden, ogder kan du ogs bestille gratis smaksprver.Jeg aner ikke hva disse koster i butikken, men de er i alle fall mye bedre og sunnere enn disse barene som er fulle av sukker og andre rare ingredienser. EDIT: Barene koster ca. 20-22 kroner i butikk.

Denne med eple var ganske seig, veldig st og litt "trr", men veldig god! Denne er ikke glutenfri, men inneholder mindre enn 20 mg gluten per kilo.

Denne hadde en deilig nttesmak og jeg synes den smakte mindre stt enn de to andre som jeg fikk. Nydelig!


Denne med tranebr ble min favoritt. St, men med littsyrlige br. Saftig, myk og crispy p en gang. NAM!

Har du prvd disse barene? Hva synes du om dem?

Winter Swap fra Vanessa.

I slutten av januarfikk jeg en swap fra Vanessa i USA. Dette var en organisert swap via Yahoo Gruppa "Swapping Quality Booklets",og jeg fikktre FBer som hun hadde laga. Temaet var "Mythical Creature".

In theendof January,I got a swap fromVanessa in USA. This was an organized swap via the Yahoo Group "Swapping Quality Booklets", and I gotthree FBs that she had made. The theme was "Mythical Creature".

Denne har hun laga for meg.
This one she has made for me.

Denne har hun ogslaga for meg.
This one she has alsomade for me.

Denne har hun laga for seg selv.
This one she has made for herself.

Lurer du p hva en FB er for noe, s les HER.

Swap fra Victoria.

I slutten av januar fikk jeg enda en fin swap med FBer fra Victoriai Norge.
In the end of January, I got another nice swap with FBs from Victoria in Norway.

Nr. 1 er laga av Ingrid i Frankrike. Nr. 2 er laga av Seika i Sr-Amerika.
No. 1 is made by Ingrid in France. No. 2 is made by Seika in South America.

Nr. 1 er laga av Teresa i New Zealand. Nr. 2 er laga av Jonna i Finland.
No. 1 is made by Teresa in New Zealand. No. 2 is made by Jonna in Finland.

Nr. 1 er laga av Astrid i Norge. Nr. 2 er laga av Sari i Finland.
No.1 is made by Astrid in Norway. No. 2 is made by Sari in Finland.

Nr. 1 er laga av Junko i Japan. Nr. 2 er laga av Vanessa i Belgia.
No. 1 is made by Junko in Japan. No. 2 is made by Vanessa in Belgium

Nr. 1 er laga av Maki i Japan. Nr. 2 er laga av Katharina i Tyskland.
No. 1 os made by Maki in Japan. No. 2 is made by Katharina in Germany.


Nr. 1 er laga av Katharina i Tyskland. Nr. 2 er laga av Caroline i UK.
No. 1 is made by Katharina in Germany. No. 2 is made by Caroline in UK.

Lurer du p hva en FB er for noe, s les HER.

Sk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Hland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vr Flux, i et koselig lite hus p Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vrt frste barn. Vanligvis gjr jeg slikt som man m og slikt som er gy. Blogge gjr jeg fordi jeg elsker skrive og noen ganger trenger gjre det jeg elsker. Nr det er sagt, br det ogs nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til fatte meg i korthet, og at aktiviteten her p bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, gr det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger ogs om hverdagen, hobbyene mine og om det ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vrt ufrivillig hjemmevrende pga. sykdom siden vren 2010, og prver gjre det beste ut av situasjonen, blant annet ved ha et godt kosthold og glede meg over de sm tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst p kjpe produkter som ikke er testa p dyr, samtidig som de helst skal vre reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke p linkene under for flge bloggen min p facebook og bloglovin'. Der ligger ogs en rabattkode som du kan bruke frste gangen du handler p iHerb. Sjekk ogs ut de forskjellige kategoriene bloggen min bestr av. :-) Jeg hper du vil trives p bloggen min! Lurer du p noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail p supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til svare, men jeg prver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler p iHerb

Handle p iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Flg meg p Instagram

Flg meg p Weheartit

Flg meg p Spotify



Norske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits