februar 2012

En liten oppdatering. :)

Vel, jeg er ikke den mest aktive på blogg.no for tida - det skal være sikkert. Men jeg har ikke glemt verken dere eller bloggen min, selv om det kanskje kan virke sånn til tider. Det er bare litt for lite energi å fordele på litt for mye livslyst, og da blir bloggen dessverre nedprioritert.

Når energien ikke strekker til i det daglige, blir det ikke så mye spennende å skrive om heller. Det meste handler om kropp og helse for tida, og jeg vegrer meg for å skrive alt for mye om det, siden det fort virker litt sytete og negativt så lenge det er dårlig med fremskritt. Det går mye i behandlinger, legetimer, utprøving av medisiner og slike ting for tida. Jeg veit ikke om det er noe dere kunne tenke dere å lese så mye om? De gangene jeg gjør noe morsomt, så er jeg så sliten så lenge etterpå at jeg aldri får surra meg til å blogge noe særlig om det. Jeg håper at dette bedrer seg etterhvert, men en periode fremover kommer jeg nok til å fortsette å blogge relativt sporadisk, så jeg håper at dere har tålmodighet med meg.

I det siste har jeg prioritert å bruke litt energi på ting som gir meg psykisk påfyll, så jeg har både møtt ei venninne i Oslo, besøkt familien og hatt besøk. I forrige uke svarte jeg på hele fem brev. I helga begynte jeg å øvelseskjøre, og kjørte til sammen over 17 mil. I tillegg bakte jeg muffins og laga vafler. Jeg storkoste meg! Disse tingene koster meg mye krefter, så dagene utenom ligger jeg for det meste rett ut - men det er det verdt.

Denne uka blir det nok mest hvile, for neste uke skal jeg på lærings- og mestringsopphold på Lillehammer Revmatismesykehus, og jeg håper at jeg greier å være med på mest mulig av opplegget der. I går sov jeg det meste av dagen. I dag har jeg hatt hjemmebesøk av psykiatrisk sykepleier en times tid, men ellers har jeg tatt det helt rolig, og det skal jeg stort sett gjøre resten av uka - jeg må selvfølgelig vaske litt tøy, pakke til oppholdet og litt sånn, men det blir nok ikke de helt store energi-utskeielsene. Litt øvelseskjøring, kanskje?

 Det er lettere å måtte ligge i senga når en har sånne søtnoser til selskap. ♥

Saftig sjokoladekake uten melk, gluten eller raffinert sukker.

Flere av dere har bedt om å få oppskriften til sjokoladekaka som jeg har lagt ut bilde av, og det skal dere selvfølgelig få. Jeg kan ikke ta æren for den selv, for jeg fant oppskriften hos Kjernesunn Nordkvinne, HER, som igjen hadde funnet den hos Une, HER. Anbefaler dere å ta en tur innom begge disse bloggene - der finner dere sååå mye godt!

Okei, tid for å bake ei deilig kake!

 

Du trenger:
· 3 egg
· 1 dl palmesukker
· 6 ss kakaopulver
· 3 dl mandelmel
· 1 dl kokosmel
· ½ ts himalayasalt
· 2 ts bakepulver
· 1,5 dl. kokosmelk
· 1-2 ss kald kaffe
· ½ dl olje
· 4 dråper Stevia English Toffee


Slik gjør du:
· Sett ovnen på 180 grader.
· Pisk egg og palmesukker til eggedosis.
· Bland inn resten av ingrediensene. 
· Smør en 20 cm. springform.
· Hell røra oppi.
· Stek i ca. 25 minutter - sjekk med trepinne/gaffel om kaka er ferdig.


Glasur:
Denne kaka fungerer veldig fint uten glasur, men på bildet har jeg brukt en glasur som jeg slang sammen på hump og slump i hui og hast. Her får dere en cirkaoppskrift, så får dere prøve dere fram selv:

· 1 Plamil sjokolade uten melk og sukker
· Litt kakaosmør
· Litt extra virgin kokosolje
· Litt soyamelkpulver
· Litt ekte vaniljepulver

Smelt sjokolade, kakaosmør og kokosolje forsiktig over vannbad, eller sett det i en skål i bunnen av dehydratoren på 41 grader om du har en slik en. Bland sammen alle ingrediensene, ha den over ei avkjølt kake. Denne glasuren blir ganske stiv og veldig god. Som et sjokoladetrekk. :) Pynt med gojibær eller revet kokos på toppen.

 

 

Tips:
· Bruk helst økologiske ingredienser.
· Jeg har linka de "rare" ingrediensene.
· Kaka holder seg fint i kjøleskapet i minst 4-5 dager.
· Jeg pleier å bruke vanlig kokosmelk, ikke fettredusert.
· Har du ikke himalayasalt, kan du bruke vanlig salt.
· Det funker like bra med carob som med kakao. 
· Mandelmel kan du lage selv ved å kverne mandler, f.eks. i foodprocessor.
· Istedenfor palmesukker, kan du prøve med annen naturlig søtning som f.eks. sukrin eller bjørkesøt.
· Plamil sjokolade kan fåes kjøpt i helsekost og store matvarebutikker. Jeg pleier å kjøpe min på Kiwi, så hvis "din" butikk ikke selger denne, så spør om de kan bestille den inn. :) Det finnes mange ulike typer, men jeg bruker den uten melk, som er søta med xylitol (bjørkesøt).

 

God helg! ♥

Vellykka bursdagsfeiringer! :)

Nå har jeg ligget til lading hele uka, etter at vi hadde to vellykka bursdagsfeiringer i helga. På lørdagen hadde vi "barneselskap", og da blei vi bare 8 stykker, men hadde det veldig gøy. Dagen etter hadde vi familiebursdag, og da var var vi hele 27 stykker!

Siden forrige blogginnlegg har jeg med andre ord laga en hel haug med kaker og godteri, vi har vært på harrytur og Andreas har stekt opp over 10 kilo karbonadedeig med tacokrydder. Kjøkkenet har vi så vidt begynt å finne igjen, og snart er kjøleskapet såpass tomt at jeg kan få plass til grønnsakene mine igjen. Hehe. Til bursdagene laga jeg som vanlig alt for mye: Sjokoladekake, eplekake, blåbærmuffins, raw kake med bringebær og jordbær, raw kake med blåbær, raw brownies, fire typer godiskuler, konfekt, mange ulike fruktremser og to typer hjemmelaga gelé. I tillegg bakte slekta marsipankake, verdens beste, suksessterte og ei diger sjokoladekake.

 

Ei av kakene jeg bakte, var denne saftige sjokoladekaka som jeg pynta med sjokoladeglasur og gojibær. Den blei ikke engang smakt på i kakehavet, så den har Andreas og jeg kost oss med på egenhånd etter at all feiringa var overstått. Passa bra at det var akkurat denne som ikke var begynt på, for den holder seg nemlig saftig og god i kjøleskapet i minst 5-6 dager.

 

Martin, Morten, Linn Kathrin, meg, Tonje, Silje og lillebror-Bjørnar rundt bursdagsbordet. Andreas er fotograf, så han fikk ikke blitt med på bildet.

 

...Men her får dere se Andreas også. Dere skjønner hvorfor vi ikke har fått noen unger enda, eller?

 

Konfetti er uhyre festlig, og digre konfettirør fra Søstrene Grene var det jammen futt i. To store rør var nok til å fylle hele bedehuset og sørga for at opprydningsarbeidet tok ekstra lang tid. Hehehe.

 

...Men vi fikk det ryddig igjen til slutt, og slik så det ut før vi tok imot familiene våre på søndag. Ballongene på bordet blei riktignok hengt opp ute før den tid. ;) Hvis noen skulle lure, så gikk det med ca. 200 ballonger på pynting i helga.

 

Vi har vært dødsslitne begge to den uka her, men det var det jammen meg verdt. Jeg koste meg i alle fall nesten gløgg ihjel i helga. :) Jeg har vært hos fysioterapauten og blitt teipa og fått litt laserbehandling, men ellers har jeg ikke hatt en eneste plan denne uka. Godt er det, for jeg har stort sett sovet fra søndag og fram til nå, og det ser jammen ikke ut til at jeg er ferdig å sove helt enda heller. Hehe.

På fredag blei forresten Andreas 25 år også, så nå er han endelig gammel nok til å ta meg med ut og øvelseskjøre. Nå trenger jeg bare penger til bensin og nok energi til å konsentrere meg om veien - og så braker det løs. ;)

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits