februar 2013

Fylte squash og gul potetmos.

Litt tidligere i februar prvde vi noe vi ikke har prvd fr: Fylte squash! h, det var nyyydelig, og jeg lengter etter mer. Jeg skte litt rundt p nettet og lot meg inspirere av ei oppskrift fra klikk.no, HER. Min variant er vegetarisk, og heldigvis var jeg s smart at jeg skreiv ned alle ingrediensene med en gang, slik at jeg kan dele det med dere - og ikke minst lage det igjen!

Du trenger:
♦ 2 squash
♦ 1 lk
♦ 2 eller flere fedd hvitlk
♦ 150 gram vegetarfarse, f.eks. fra Anamma.
♦ 4 gulrtter, raspa
♦ 200 gram bnner (jeg brukte soyabnner denne gangen)
♦ 1 boks hakka, hermetiske tomater
Herbamare Original urtesalt, salt, pepper og basilikum
♦ En liten flteskvett (jeg brukte soyaflte)
♦ "Fake parmesan"

"Fake parmesan" lager jeg ved kjre naturelle gresskarkjerner, litt nringsgjrog litt himalayasalt sammen i foodprosessoren. Dette putter jeg i en boks og har stende i kjleskapet, s har jeg det alltid tilgjengelig. :)

Slik gjr du det:
♦ Sett ovnen p 225 grader.
♦ Skyll og del squashene i to p langs.
♦ Bruk en skje og ta ut innmaten - finnhakk denne.
♦ Legg squashen p bakepapirkledt stekebrett.
♦ Pensle med olivenolje og dryss p litt salt.
♦ Stek i 6-7 minutter.

♦ Rens og finhakk lk og hvitlk.
♦ Surr det mykt i olje i ei stekepanne.
♦ Ha i vegetarfarse, gulrtter, bnner og innmaten fra squashen.
♦ Stek i 3-4 minutter.
♦ Tilsett hermetiske tomater, flte, urtesalt, pepper og basilikum.
♦ Kok opp og la det putre i 5-6 minutter.
♦ Legg stuingen i squash-halvdelene.
♦ Dryss over fake parmesan.
♦ Gratiner hyt i ovnen i noen minutter (bruk gjerne grillelementene).

Gul potetmos:
Potetmos lager jeg alltid p hump og slump, s noen nyaktig oppskrift har jeg ikke. Jeg koker melne poteter med skallet p, og tar med skallet i potetmosen - det er der mesteparten av nringa sitter, og dessuten smaker det godt!

Nr potetene er mre, heller jeg av vannet og moser dem med en potetmoser. Jeg blander inn litt melkefritt margarin eller olje og litt soyaflte eller kokosmelk til mosen fr riktig konsistens. Da tilsetter jeg krydder, som regel Herbamare Original urtesalt, nykverna pepper og gurkemeie for en fin, gul farge. Jeg smaker meg til til jeg er fornyd.

Jeg pleier ogs hakke lk og gjerne litt hvitlk og surre det blankt i ei stekepanne fr jeg blander det inn i potetmosen for ekstra smak og nringsstoffer. I tillegg bruker jeg ofte andre grnnsaker i potetmosen, som spinat eller raspa gulrtter. :)


Kunne du tenke deg prve dette?

Lapper med syltety.

Sndag som var, s koste Andreas og jeg oss med etterlengtede vafler til kveldsmat. Det blei rre igjen, s p mandag spiste jeg lapper med syltety til frokost. Jeg gjorde ikke noe mer med rra - jeg bare gadd rett og slett ikke styre med vaffeljernet, og stekte heller sm lapper i stekepanna. Det blei like godt, og vaffeloppskriften min har jeg delt med dere tidligere, HER.



Syltetyet laga jeg av ca. 350 gram tinte br. Jeg brukte noen rester jeg hadde av blbr, jordbr og bringebr - omtrent like mye av alt. I tillegg brukte jeg ca. 80 gram sm, myke dadler, en teskje r honning og ca. 1/4 teskje fiberhusk. Kjrte alt sammen glatt med stavmikseren, og s var syltetyet ferdig.




Hva spiste du til frokost i dag?

Bursdagsgavene Andreas og jeg fikk til bursdagene vre - 2013.

Jeg har jo allerede skrevet et innlegg om hva jeg fikk til 26-rsdagen min som var 5. januar, men etter at Andreas og jeg feira bursdagene vre sammen den frste helga i januar, s ramla det jammen inn en hel del gaver til!


Av Linda, som dessverre ikke kunne komme, Bailey og Finn Otto fikk vi denne olivenoljen som jeg gleder meg veldig til pne nr vi har brukt opp dem som allerede er pna.

Av dem fikk vi ogs disse kule lysene.



Av Ann-Kristin og yvind fikk vi disse serviettene.


Ann-Kristin og yvind ga oss ogs denne fine lykta.



...og dette duftlyset. :)

Av Anette og Christoffer fikk jeg denne ddsste Blafre-matboksen! Wee! N nsker jeg meg veldig den matchende termosen, hihi!



Av dem fikk jeg ogs en st liten hund. De fleste som kjenner meg, har nok ftt med seg at jeg nsker meg veldig en hund. Denne fr sitte p skrivepulten min og gjre nytta som stt selskap. :) Den er veldig renslig, billig i drift og den verken bjeffer eller biter.




Denne flotte ramma fikk vi av stetante-Lene Kathrin, steonkel-Ronny, stefetter-Casper og stekusine-Malin.



Av foreldrene til stefaren min, Marit og Erik, s fikk vi disse fine gryteklutene som Marit har laga sjl.



Hun hadde ogs laga ei lykt til oss, og vi fikk med et kubbelys.




Av Marit og Erik fikk jeg ogs en kjempest paraply, mens Andreas fikk IQ-puslespill! Hehe.

I tillegg fikk vi en del penger, og Andreas fikk Pondus-bok, Pondus-blad og Pondus-penger. Av meg fikk han Pondus-permer til Pondus-abbonementet som han fikk av meg til jul. Hehe.

Tusen takk for alle de fine gavene!

Bursdagsfeiring med familie 2013.

Sndag 3. februar fylte Andreas 26 r, og da var det dags for feire bde hans og min bursdag sammen med familiene vre. Hvis ikke jeg husker helt feil blei vi 21 stykker, s det var litt av en gjeng som var samla p bedehuset den dagen.

Heldigvis hadde vi gjort klart det meste i forveien, s det blei ikke like mye stress p sndag som det var p lrdag fr vi skulle feire med vennene vre. Godt var det, for mye svn fikk vi ikke mellom de to feiringene!


Vi hadde akkurat nok bord til lage et langbord hvor det var plass til alle sammen.



Raw drmmekake.



Kokoskake. Den ser trr og kjedelig ut, men h, den var skikkelig saftig og god!



Mjuuuglys eplekake.



Raw brownies.



Svigermor hadde med marsipankake. Mamma hadde med bde sjokoladekake, suksessterte og gulrotkake og stetante-Lene Kathrin hadde med sitronkake. De siste fire kakene glemte jeg ta bilde av, for de kom litt seinere enn resten og da hadde Andreas allerede satt kameraet p stativ for automatisk ta bilder av selskapet. :)



Fruktremser og fruktflak, raw smkaker med jordbr og cashewntter, druer, gelgodis med eplesmak, peantter og Raw Drmmekake.



M-m-m!!




Kaffe, te, bananer og alt man skulle trenge til spising og drikking.

Vi satte kameraet p stativ for ta bilder automatisk og trodde det var smart, men endte opp med masse bilder med rygger og bakhoder p. Men, men, det er bedre enn ingen bilder i det hele tatt! :)




Hadde ei kjempekoselig feiring sammen med familiene vre. :)

Pleier du feire bursdagen din?

Bursdagsfeiring med venner 2013.

Lrdag 2. februar feira Andreas og jeg bursdagene vre med "barnebursdag" sammen med vennene vre slik som vi pleier. Vi leide bedehuset som vanlig, men i r droppa vi middagen og serverte bare kaker, frukt og snacks istedenfor - det var bedre bde for energien min og lommebkene vre.

Vi blei 16 stykker i r og det var kjempekoselig som alltid. Bailey arrangerte en morsom lek hvor vi alle mtte fortelle litt om oss selv, og ellers gikk det stort sett i spising, skravling, enda mer spising og enda mer skravling.

Som vanlig nr jeg stresser for bli ferdig, s glemte jeg helt ta bilde av kakene - det kom jeg ikke p fr etter at vi var ferdige forsyne oss! P kakebordet hadde vi Piel de sapo-melon, suksessterte (prvde en annen oppskrift og fikk for trr bunn etter min smak), Mjuuuglys eplekake, amerikansk eplepai som Bailey hadde med, Superlivsstils raw drmmekake, sjokoladekake (prvde ei ny oppskrift p denne ogs, og den blei alt for trr), raw brownies, kokoskake og ei bringebr-, banan- og peanttkake inspirert av DISSE muffinsene. P bordene der vi satt, hadde vi hjemmelaga fruktremser, druer, peantter og salt potetgull, og til drikke hadde vi Ramlsa, hjemmelaga iste, Drink Sticks, eplejuice, appelsinjuice, kaffe og te.




Tonje banka meg i SingStar.




Med ryggen til sitter yvind, lillebror-Bjrnar og Martin, og p andre sida av bordet sitter Finn Otto og Bailey. :)



Linn Kathrin, lillebror-Geir Olav, Morten, Raymond og litt av Ann-Kristin og yvind.



Martin, Bjrnar, Ann-Kristin, yvind, Morten, Linn Kathrin, Geir Olav, Raymond og Finn Otto.

Geir Olav er sykt dreven p lage ballonglenke!



Bailey og meg!

Fine bursdagsgaver fikk vi ogs, men det kommer i et eget innlegg. :)

Hvis dere vil lese mer om kvelden og se flere bilder, kan dere sjekke ut Ann-Kristin sitt blogginnlegg HER. Bursdagsfeiringa fra 2011 kan dere lese om p bloggen min HER og fra 2012 finner dere HER.

En overraskelse fra Tante Jul!

Ikke nok med at jeg fikk en trstepremie fra Mjuuugly i januar, men for noen uker siden fikk jeg ogs en overraskelse i posten av Tante Jul! Av henne fikk jeg naturlig nok et julekort selv om det ikke var jul, og en button med tallet 42. Jeg blei hoppende, jublende glad. Tante Jul er veldig, veldig snill, og dessuten veldig morsom ogs. Hihi.

For dere som ikke skjnner greia med 42, s er det faktisk svaret p livet, universet og alt mulig, som jo bloggen min handler om. Ordene "livet, universet og alt mulig", enda s universelle de ordene er, de har jeg henta fra den komplette Haikerens Guide til Galaksen, som er tidenes morsomste bker. Har du ikke lest dem, s br de leses. Har du lest dem, s br de leses igjen. Jeg har forelbig bare lest dem en gang og p norsk, men det er til gjengeld en av mine aller beste leseopplevelser noen sinne og jeg har store planer om lese dem flere ganger - og p engelsk ogs. Dere som har lest bkene, br dessuten dere lese delfin-innlegget til Tante Jul.




Har du lest Haikerens Guide til Galaksen?

Trstepremie fra Mjuuugly.

N er det forferdelig, skrekkelig lenge siden jeg oppdaterte noe srlig p bloggen igjen, i alle fall p hverdagsfronten, s n er det jammen p tide fortelle dere litt om hva som har skjedd her siden sist.

En ting av gangen fr det bli, og det jeg vil fortelle dere om akkurat n, er en veldig hyggelig ting. Dere husker kanskje at Mjuuugly hadde en stor Give Away p bloggen sin i januar? Jeg var s heldig at jeg fikk en trstepremie! Den kom for en evighet siden, men jeg har ikke ftt somla meg til blogge om det fr n. :)

Jeg fikk en kjempegod bar, et par sjokolader, et par poser te og litt forskjellig stning. Kjempekoselig pakke f i posten! ♥

Alt kommer fra iHerb, og du finner det her:
Raw Organic Food Bar, Chocolatey Chocolate Chip, HER.
Endangered Species sjokolade med tranebr og mandler, sm HER og stor HER.
Endangered Species sjokolade med forest mint, sm HER og stor HER.
St. Dalfour te - Strawberry Rose, HER.
St. Dalfour te - Golden Peach, HER.
Truvia, Nature's Calorie Free Sweetener, HER.
Wholesome Sweeteners, Zero, porsjonspakker HER og 340 grams pose HER.
Wholesome Sweeteners, kologisk agavenektar, porsjonspakker HER, liten flaske HER, medium flaske HER og stor flaske HER.


Tusen takk, Mjuuugly!

Har dere ftt noe koselig i posten i det siste?

Raw grnnsaks-tortilla.

Jeg foretrekker tacoen min pakka inn i en tortilla. Av en eller annen grunn synes jeg at taco smaker mye bedre da. Det blir ikke riktig taco uten at jeg spiser den som en wrap. Jeg har til og med lrt meg elske taco uten ost og kjtt, men spise den uten en tortilla blir bare stusselig. Derfor har jeg prvd meg p en del varianter av tortillaer etter at jeg kutta ut gluten og ikke lenger kunne kjpe ferdiglaga i butikken, men jeg har ikke hatt hellet med meg. Enten s blir de stive og kan ikke rulles og brettes til en wrap, eller s blir de som pannekaker. Pannekaker er godt det alts, men til tacoen vil jeg ikke ha pannekaker.

Siden mine tortilla-prosjekter med glutenfritt mel ikke har levd opp til forventningene, laga jeg heller en raw grnnsaks-tortilla sist jeg skulle ha taco. Kan man ikke lage noe som ligner tilfredsstillende nok p det man savner, s fr man lage noe helt annet - helst noe som smaker enda bedre. En raw grnnsaks-tortilla smaker absolutt ikke som noen tortilla man fr kjpt i butikken - lang derifra - men den smaker helt nydelig og passer utmerket til pakke inn tacoen i. Enkle lage og proppfull av nringsstoffer er den ogs, s da sier jeg meg fornyd.

Jeg har gjort dette en gang fr ogs, med andre grnnsaker, men jeg husker ikke hva jeg brukte. I bunn og grunn kan du trikse og mikse og bruke de grnnsakene du vil, men her kommer i alle fall oppskriften p de tortillaene jeg laga i forrige uke.

Du trenger:
♦ 1 blomkl
♦ 1 rdlk
♦ 1 rd paprika
♦ 5-6 fedd hvitlk
♦ saften av en lime
♦ en halv rd chili
♦ tomater
♦ litt fiberhusk (ikke raw)
♦ nok vann til at blenderen gr rundt

Siden tomatene i butikken var s bleike og vassne i forrige uke, gikk jeg for hermetiske tomater (ikke raw) denne gangen - jeg brukte kanskje 2-3 dl. Vanligvis ville jeg gtt for ferske, kologiske tomater, men hermetiske funker veldig bra om man ikke fr tak i gode tomater.

Slik gjr du det:
♦ Skyll og del alle grnnsakene i biter.
♦ Putt alt sammen unntatt fiberhusk i en blender, og hell p nok vann til at blenderen gr rundt.
♦ Nr alt er most, tilsetter du litt fiberhusk - kanskje -1 teskje og blander litt til.
♦ Nr blandinga er glatt og fin, heller du den over p paraflexx-ark og lager store, litt tykke sirkler med en slikkepott.
♦ Trk tortillaene i ca. 8-12 timer p 41 grader i dehydrator. Trketida kommer blant annet an p hvor mye vann du har brukt i dem, s her m du bare prve deg fram og se.

Tips:

♦ Jeg fikk 5 store tortillaer ut av denne rra, men kunne fint ha laga dem litt tykkere og kanskje laga fire istedenfor fem, for de blei veldig tynne etter at de trka og dermed sprakk de en del da jeg fylte dem og begynte spise.

♦ Jeg trka mine i ca. 12 timer, og da hadde de blitt s trre at de var stive. Det lste jeg ved pakke dem inn i et par lett fuktede kopphndklr ei stund - da blei de myke igjen og kunne rulles. Jeg bytta plass p tortillaene inni kopphndkledene en gang i blant, slik at alle blei like myke.

♦ Har du ikke dehydrator, kan du trke dem p teflonark i vanlig stekeovn p 50 grader med dra p gltt. pne dra en gang i blant for slippe ut fuktighet. Jeg har aldri prvd dette fr, men det skal visst fungere helt fint, selv om resultatet kanskje ikke blir helt raw.

♦Tortillaene fr en ganske kraftig smak av tomater og lk, litt som en salsa. Vil du ha mildere smak, bruker du mindre rdlk, hvitlk og tomater og har heller oppi mer blomkl eller noe annet du liker med en mildere smak.



Jeg fylte mine tortillaer med hvite bnner stekt i hjemmelaga tacokrydder, isbergsalat, paprika, agurk, mais, ananas, en enkel hjemmelaga salsa, en enkel, hjemmelaga guacamole og dipp av soyarmme og krydder.

Til salsaen brukte jeg bare restene av de hermetiske tomatene fra tortillaene + en tomat i biter og litt pepper, og dette varma jeg opp i en liten kjele og lot det smkoke i noen minutter. Vanligvis ville jeg brukt hvitlk i ogs, men siden jeg hadde spass mye hvitlk i tortillaene, s droppa jeg det denne gangen.

Guacamolen bestr ganske enkelt av en avocado blanda med litt sitronsaft og Herbamare original urtesalt. Enkelt og nydelig!





Dette er en helt genial mte f i seg massevis av grnnsaker p!

Pleier du lage dine egne tortillaer? Hvordan gjr du det?
Kunne du tenke deg prve disse?

Krema grnnsakssuppe med torsk og purrelk.

Jeg har aldri vrt noen stor fan av supper, og var i mange r overbevist om at supper ikke var greia for meg. For noen r siden oppdaga jeg at hjemmelaga tomatsuppe er nesten like lettvint som posesuppe, og at det smaker en million ganger bedre. Det er faktisk s godt at jeg kan spise det inntil flere ganger i mneden.

Selv om jeg fant ut at jeg likte hjemmelaga tomatsuppe, var det ikke fr for omtrent et r siden at jeg fant ut at hjemmelaga kremede grnnsakssupper smaker helt nyyydelig - faktisk enda mye bedre enn tomatsuppe. Endelig har jeg funnet ut at supper faktisk er greia for meg - s lenge de er hjemmelaga fra bunnen av og helst er litt tykke i konsistensen. Fint er det, for hjemmelaga suppe er bde enkelt lage og veldig billig.

I suppa jeg forteller om i dette innlegget, kan dere gjerne bruke vanlig lk istedenfor sjalottlk, og dere m gjerne bruke mer eller mindre hvitlk, alt etter hva dere foretrekker selv. Dere kan bruke akkurat de grnnsakene dere nsker - prv for eksempel med klrot, sellerirot, pastinakk, jordskokker eller hva dere enn mtte ha for hnden. Det fungerer fint bruke frosne grnnsaker, men hvis kvaliteten p de ferske grnnsakene er god, s foretrekker jeg ferske grnnsaker. Det fungerer like fint med kokosmelk som med soyaflte, og tler du melk str du selvflgelig fritt til bruke vanlig flte.

Jeg brukte:
♦ 3-4 sjalottlk
♦ 5-6 fedd hvitlk
♦ En neve purrelk
♦ En brokkoli
♦ En blomkl
♦ To gulrtter
♦ To stilker stangselleri
♦ Ca. 100 gram frosne erter
♦ 1 liter vann
♦ 2,5 dl soyaflte
♦ Litt olivenolje
♦ Glutenfritt buljongpulver
♦ Nykverna pepper

Dette holder til ca. tre middager for to voksne her hos oss. Suppa er rund og mild i smaken, s denne vil nok de fleste like.

Slik gjr du det:
♦ Skyll og kutt alle grnnsakene, bortsett fra frosne erter.
♦ Fres sjalottlk, hvitlk og purrelk blankt i litt olivenolje.
♦ Tilsett vann, buljong og alle grnnsakene unntatt ertene, og kok det mrt. Tilsett ertene de siste par minuttene. Hvor mye buljongpulver du trenger kommer an p hvilket merke du bruker og hva du liker, s prv deg litt frem.
♦ Nr grnnsakene er mre, kjrer du alt jevnt med en stavmikser, tilsetter flte og smaker til med pepper og eventuelle andre krydder.



Garnering:
Til garnering av suppa brukte jeg litt stekt torsk og litt stekt purrelk. Begge deler krydra jeg med Herbamare Spicy og paprikapulver, og torsken fikk i tillegg et dryss med sitronpepper. Helt til slutt helte jeg over litt olivenolje med basilikum fra Oliviers & CO.


Er du glad i supper? Kunne du tenke deg prve denne?

Feiring av 10 r som kjrester.

Dere som leste DETTE innlegget, veit at min kjre og jeg hadde vrt kjrester i 10 r forrige onsdag. Dette mtte selvflgelig feires p en eller annen mte, og vi valgte feire det hjemme med en tre retters middag p lrdag, slik vi gjorde da vi hadde vrt sammen i 7 r. Innlegg om det kan dere se HER og HER. Jeg fikk forresten aldri somla meg til dele oppskriftene med dere den gangen for 3 r siden, men det lover jeg gjre med den tre retters middagen som vi spiste n i helga.

I frste omgang fr dere nye dere med noen koselige bilder fra lrdagen. I dag er det jo valentingsdagen og all ting, s da passer det vel bra med litt romantikk p bloggen, eller hva? Det blir sannsynligvis den eneste romantikken jeg fr i dag i alle fall, siden vi aldri har pleid feire valentinsdagen og Andreas skal p trening i kveld. ;)

Dekket og klart for forretten: Fylte grnnsaksfylte sjampinjonger og grillede cherrytomater.

Vann med lime.



Forretten.

Vi hadde tenkt bruke portebellosopper, men fikk ikke tak i. Store sjampinjonger gjorde nytta det ogs, og det smakte nyyydelig!

Til hovedretten hadde vi en deilig salat med blant annet quornbiter, pasta og hjemmelaga ruccolapesto.

Til salaten hadde vi varmt, hjemmebakt, glutenfritt urtebrd og hjemmelaga melkefritt hvitlkssmr.

Klart for hovedretten!



Til dessert hadde vi hjemmelaga vaniljeiskrem med sjokolade-agave p. Mmm!

...Og S ste er vi sammen etter 10 r!



Happy Valentinesday!

Liker du skrive brev?

Liker du skrive brev? Kunne du tenke deg f deg en ny brevvenn eller to, eller kanskje f lure tips relevante til brevskriving? I s fall, les videre!

Jeg har hatt brevskriving som hobby sida jeg var ei lita jente, og jeg elsker virkelig denne hobbyen. Sukkerstt brevpapir, en kopp te og en god penn er fantastisk selskap som gir meg ro i sjela. finne et personlig brev i postkassa er synonymt med lykke for min del.

P grunn av manglende konsentrasjonsevne og energi skriver jeg dessverre ikke like mye brev lenger som jeg pleide, men det er fortsatt en hyt elska hobby som jeg har stor glede av de dagene kreftene strekker til. Siden jeg er fryktelig treig med brevskrivinga er jeg for det meste ndt til takke nei nr nye mennesker spr om jeg vil skrive brev med dem, for jeg skriver s alt for sjelden til de fantastiske brevvennene jeg allerede har, og fler at jeg er ndt til prioritere dem. mtte takke nei til potensielle brevvenner gjr meg litt trist, og jeg vil gjerne hjelpe dem med finne en annen brevvenn, for alle som nsker seg en brevvenn burde f en brevvenn. :)

Brevskriving er en kjempefin og koselig hobby som sprer s utrolig mye glede. I en travel og stressende hverdag med masse kjappe og enkle lsninger, finnes det mye god ro i det sette seg ned skrive eller lese et brev. Det er en god flelse ta seg god tid til andre mennesker, og at de gjr det samme tilbake.

Selv om vi ikke er s fryktelig mange som driver med denne hobbyen lenger, s er det tydeligvis en hel del av oss rundt omkring i Norges land allikevel, og det har inspirert meg til opprette ei gruppe p facebook for norske brevvenner. Det er ei gruppe for alle i Norge som har (eller nsker ha) brevskriving som hobby. I gruppa kan vi tipse hverandre om ting som har med brevskriving gjre, for eksempel hvor man kan f tak i brevpapir. Vi kan snakke om brevskriving og man kan finne seg brevvenner om man nsker det.

Hvis du liker skrive brev, s hper jeg at du vil vre med i gruppa. Inviter gjerne andre du kjenner som skriver brev ogs, s fr vi samla flest mulig norske brevvenner p ett sted - det er jo ikke s alt for mange av oss, og det er ikke alltid s lett finne seg en norsk brevvenn. Meld deg inn i "Brevvenner i Norge", HER.


Liker du skrive brev? Eller har du kanskje en annen hobby som du elsker?

Jeg har hatt kjreste i 10 r i dag!

Torsdag 6. februar 2003 kapitulerte jeg og sa ja til bli kjresten til Andreas. Jeg hadde vrt av og p forelska i Andreas siden jeg var 14 r, da jeg kyssa han for frste gang, men aldri samtidig med at han var forelska i meg. Gudene m vite hvor mange bitre trer jeg grt over ulykkelig kjrlighet disse to rene - innimellom andre og mer lykkelige, om enn kortvarige, forelskelsker. Og gudene m vite hvor lei venninnene mine blei av hre om Andreas ditt og Andreas datt. Kodeord som "snarvei" og "brushenting" henger igjen den dag i dag.

Andreas og jeg begynte i samme klasse p ungdomsskolen - i klasse 8 C p Revetal ungdomsskole. Det var snn vi blei kjent. Vi begynte ikke prate sammen fr etter jul, og forelska blei jeg ikke fr jeg fikk et noks uventa kyss p en "overnattingsfest" (aka. brusparty) hjemme hos meg rett fr sommerferien mens vi l p en luftmadrass og s p "Den 6. sansen". Vi var en liten gjeng p ungdomsskolen som pleide mtes hjemme hos hverandre med jevne mellomrom for drikke brus, se p film, spise pottis og ligge i hulter til bulter og skravle. Stor var sorgen da Andreas blei sammen med ei annen jente bare noen dager etterp.

Jeg veit ikke om det i det hele tatt finnes et eneste bilde av oss sammen fr i 2004, men omtrent slik s vi ut da vi mttes frste gang som trettenringer i 2000.


I mnedsskiftet november/desember 2002, flytta jeg fra Re kommune i Vestfold. Jeg flytta til Aurskog og begynte i 10. klasse p Aursmoen ungdomsskole, og hadde nettopp blitt dumpa av kjresten jeg hadde hatt i Oslo i nesten tre mneder. I jula begynte jeg f ste meldinger fra Andreas om at han savna meg og var glad i meg. Jeg var redd for bli sra, og var nok noe avvisende, men han var jo en av mine beste venner, s selvflgelig svarte jeg. Da bestevenninna mi, Anette, kom til Aurskog for beske meg den helga jeg blei 16 r, s sverga jeg p at vi jeg noen gang "rota meg borti" Andreas igjen, s skulle jeg farge hret rosa!

Litt seinere i januar 2003 var jeg i Vestfold for beske gamle venner og for delta p skoleballet med den gamle klassen min. Det hadde jeg nemlig gleda meg s veldig til, og mamma lovte at jeg skulle f dra selv om vi hadde flytta. Ballet blei kjempebra og jeg dansa hull i strmpebuksa mi. De dagene jeg var der, avtalte Andreas og jeg at han skulle komme og beske meg den siste helga i januar og vi sendte s mange meldinger fram og tilbake at det nesten ryk av telefonene vre. Men neida, selvflgelig var jeg ikke forelska i Andreas, og selvflgelig skulle jeg heller ikke bli det.

Hret mitt blei aldri helt rosa, men i slutten av 2005 brukte jeg opp alle pengene mine p prve. Jeg gikk fra svart til blondt, og hadde ikke mer penger igjen da det var p tide farge det rosa. Da jeg blei mrk igjen kjpte jeg heller en sprayfarge og spraya musehalene mine rosa p en fest i 2006 (bildet) - og det blei godkjent som rosa hr. ;) Rosa hrpynt hadde jeg ogs.


Den siste helga i januar blei for det meste tilbragt inne p et kott som fungerte som soverommet mitt p den tida. Jeg tror ikke Andreas og jeg var lenger unna hverandre enn 20 cm. annet enn nr vi mtte p do eller i dusjen den helga, og selv om jeg denne helga mtte innrmme for meg selv at jeg hadde trkka rett i flelses-salaten nok en gang, ville jeg ikke bli kjresten til Andreas selv om han spurte veldig pent. Vi hadde en kjempetrist avskjed i Lillestrm p sndagen og jeg savna han s mye at jeg hadde vondt.

Etter endelse telefonsamtaler og massevis av meldinger frem og tilbake, sa jeg endelig ja til bli kjresten til Andreas torsdag 6. februar 2003, etter at han hadde vrt i svmmehallen med en kamerat og jeg satt p kottet mitt og jobba med en skoleoppgave som skulle innleveres dagen etterp. 16 r og drittlei av kjrlighetssorg som jeg var, s hadde jeg til og med noen betingelser. Jeg husker ikke helt hva de var, men jeg tror det var noe snt som at hvis jeg skulle vre kjresten hans, s fikk han vre s god ikke vre flau over det og ikke holde det hemmelig for folk.

Fra vi blei kjrester til vi faktisk s hverandre igjen, tok det rundt 3 uker. Vi bodde 15 mil unna hverandre og nr vi skulle mtes var det litt av en reise med buss og tog og gjerne litt med bil i tillegg. Etter at timeekspressen dukka opp, var reiseruta mi slik: Buss til Lillestrm, tog til Oslo, buss til Revetal og s ta beina fatt eller bli henta med bil og kjrt opp i Bergssen der min kjre bodde. Slik holdt vi p i 3 r. Vi prvde ikke mtes sjeldnere enn annenhver helg, gjerne oftere, men noen ganger gikk det lengre tid. Hjemme hos Andreas hadde jeg en egen kurv med litt klr og toalettsaker oppi snn at jeg skulle slippe og drasse det frem og tilbake hver gang jeg kom. Nok drassing blei det uansett, for jeg hadde som regel med meg masse skolebker og masse andre greier som er mer eller mindre livsndvendig for tenringsjenter.

Fra 2004 begynner det endelig dukke opp noen f bilder av oss. Dette blei tatt hjemme hos Andreas i mars 2004.




...og dette blei tatt p kottet hjemme hos meg i mars 2004.


Sommeren 2004 var Andreas med meg til Sunnmre for beske pappa for frste gang. Vi var p telttur i Hildredalen bare vi to - og lekte at vi var p Hardangervidda.


Fra 2005 er dette det eneste bildet jeg kan finne av oss. Fotogene er det aldri noen som har beskyldt oss for vre!



...Som sagt: Fotogene er det ingen som har beskyldt oss for vre. Her var vi p hytta sommeren 2006.



Sommeren 2006.

Sommeren 2006 var det endelig slutt p reisinga og hye telefonregninger, da vi flytta sammen i en leilighet i Sandefjord sentrum. Det var en sann lykke endelig bo sammen, og vi greide overgangen overraskende bra. Vi var enige om det aller meste og blei fort vant til tilvrelsen som samboere.

Dette bildet er tatt i stua vr i Sandefjord ikke s lenge etter at vi flytta inn.



Dette bildet blei tatt i barnebursdagen min i 2007.



I februar 2008 dro vi til Paris ei helg for feire 5-rsdagen vr. Det er til dags dato den eneste kjresteturen vi har hatt i utlandet.


I 2008 var det tid for avstandsforhold igjen, da Andreas hadde frstegangstjenesten sin. Frst i Stavanger p rekruttskolen og deretter i Bergen. Heldigvis hadde han muligheten til komme hjem ganske ofte etter rekruttskolen, og det var en mulighet han ogs benytta seg av. Tog fra Bergen til Sandefjord p fredagen og tog tilbake igjen p sndagen. Da han endelig var ferdig med frstegangstjenesten sin i 2009, gikk det ikke lang tid fr vi kjpte oss hus p Finstadbru og flytta fra Sandefjord. Her bor vi enda.


Huset vrt.

En dag vi grilla sommeren 2009.

Dette vakre bildet er tatt ei helg vi hadde overnattingsbesk av smbrdrene mine i mars 2010.




Et srdeles vakkert og romantisk kyssebilde fra desember 2010.


Aursjvegen sommeren 2011.


Nyttrsaften 2011/2012.

P danskebten i juni 2012.



Overnatting p terrassen i august 2012!

vre kjrester fra man er 16 til man er 26 er ingen enkel sak, og det krever masse tlmodighet, hard jobbing med forholdet og ikke minst masse, masse kjrlighet til hverandre. Vi har greid det s langt, og jeg hper p mange flere, fine r sammen og mange flere gode minner.

Jeg elsker deg, Andreas. ♥

PS. Hvis noen av dere som leser dette har noen bilder av Andreas og meg, kunne dere ha sendt dem til meg? Det spiller ingen rolle hvor stygge de er. Minnene er det viktigste. ♥

Sk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Hland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vr Flux, i et koselig lite hus p Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vrt frste barn. Vanligvis gjr jeg slikt som man m og slikt som er gy. Blogge gjr jeg fordi jeg elsker skrive og noen ganger trenger gjre det jeg elsker. Nr det er sagt, br det ogs nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til fatte meg i korthet, og at aktiviteten her p bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, gr det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger ogs om hverdagen, hobbyene mine og om det ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vrt ufrivillig hjemmevrende pga. sykdom siden vren 2010, og prver gjre det beste ut av situasjonen, blant annet ved ha et godt kosthold og glede meg over de sm tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst p kjpe produkter som ikke er testa p dyr, samtidig som de helst skal vre reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke p linkene under for flge bloggen min p facebook og bloglovin'. Der ligger ogs en rabattkode som du kan bruke frste gangen du handler p iHerb. Sjekk ogs ut de forskjellige kategoriene bloggen min bestr av. :-) Jeg hper du vil trives p bloggen min! Lurer du p noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail p supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til svare, men jeg prver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler p iHerb

Handle p iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Flg meg p Instagram

Flg meg p Weheartit

Flg meg p Spotify



Norske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits