februar 2013

Fylte squash og gul potetmos.

Litt tidligere i februar prøvde vi noe vi ikke har prøvd før: Fylte squash! Åååh, det var nyyydelig, og jeg lengter etter mer. Jeg søkte litt rundt på nettet og lot meg inspirere av ei oppskrift fra klikk.no, HER. Min variant er vegetarisk, og heldigvis var jeg så smart at jeg skreiv ned alle ingrediensene med en gang, slik at jeg kan dele det med dere - og ikke minst lage det igjen!

 

Du trenger:
♦ 2 squash
♦ 1 løk
♦ 2 eller flere fedd hvitløk
♦ 150 gram vegetarfarse, f.eks. fra Anamma.
♦ 4 gulrøtter, raspa
♦ 200 gram bønner (jeg brukte soyabønner denne gangen)
♦ 1 boks hakka, hermetiske tomater
Herbamare Original urtesalt, salt, pepper og basilikum
♦ En liten fløteskvett (jeg brukte soyafløte)
♦ "Fake parmesan"

"Fake parmesan" lager jeg ved å kjøre naturelle gresskarkjerner, litt næringsgjær og litt himalayasalt sammen i foodprosessoren. Dette putter jeg i en boks og har stående i kjøleskapet, så har jeg det alltid tilgjengelig. :)

 

Slik gjør du det:
♦ Sett ovnen på 225 grader.
♦ Skyll og del squashene i to på langs.
♦ Bruk en skje og ta ut innmaten - finnhakk denne.
♦ Legg squashen på bakepapirkledt stekebrett.
♦ Pensle med olivenolje og dryss på litt salt.
♦ Stek i 6-7 minutter.

♦ Rens og finhakk løk og hvitløk.
♦ Surr det mykt i olje i ei stekepanne.
♦ Ha i vegetarfarse, gulrøtter, bønner og innmaten fra squashen.
♦ Stek i 3-4 minutter.
♦ Tilsett hermetiske tomater, fløte, urtesalt, pepper og basilikum.
♦ Kok opp og la det putre i 5-6 minutter.
♦ Legg stuingen i squash-halvdelene.
♦ Dryss over fake parmesan.
♦ Gratiner høyt i ovnen i noen minutter (bruk gjerne grillelementene).

 

 

Gul potetmos:
Potetmos lager jeg alltid på hump og slump, så noen nøyaktig oppskrift har jeg ikke. Jeg koker melne poteter med skallet på, og tar med skallet i potetmosen - det er der mesteparten av næringa sitter, og dessuten smaker det godt!

Når potetene er møre, heller jeg av vannet og moser dem med en potetmoser. Jeg blander inn litt melkefritt margarin eller olje og litt soyafløte eller kokosmelk til mosen får riktig konsistens. Da tilsetter jeg krydder, som regel Herbamare Original urtesalt, nykverna pepper og gurkemeie for en fin, gul farge. Jeg smaker meg til til jeg er fornøyd.

Jeg pleier også å hakke løk og gjerne litt hvitløk og surre det blankt i ei stekepanne før jeg blander det inn i potetmosen for ekstra smak og næringsstoffer. I tillegg bruker jeg ofte andre grønnsaker i potetmosen, som spinat eller raspa gulrøtter. :)

 


Kunne du tenke deg å prøve dette?

Lapper med syltetøy.

Søndag som var, så koste Andreas og jeg oss med etterlengtede vafler til kveldsmat. Det blei røre igjen, så på mandag spiste jeg lapper med syltetøy til frokost. Jeg gjorde ikke noe mer med røra - jeg bare gadd rett og slett ikke å styre med vaffeljernet, og stekte heller små lapper i stekepanna. Det blei like godt, og vaffeloppskriften min har jeg delt med dere tidligere, HER.

 Syltetøyet laga jeg av ca. 350 gram tinte bær. Jeg brukte noen rester jeg hadde av blåbær, jordbær og bringebær - omtrent like mye av alt. I tillegg brukte jeg ca. 80 gram små, myke dadler, en teskje rå honning og ca. 1/4 teskje fiberhusk. Kjørte alt sammen glatt med stavmikseren, og så var syltetøyet ferdig.
Hva spiste du til frokost i dag?

Bursdagsgavene Andreas og jeg fikk til bursdagene våre - 2013.

Jeg har jo allerede skrevet et innlegg om hva jeg fikk til 26-årsdagen min som var 5. januar, men etter at Andreas og jeg feira bursdagene våre sammen den første helga i januar, så ramla det jammen inn en hel del gaver til!

 


Av Linda, som dessverre ikke kunne komme, Bailey og Finn Otto fikk vi denne olivenoljen som jeg gleder meg veldig til å åpne når vi har brukt opp dem som allerede er åpna.

 

Av dem fikk vi også disse kule lysene.Av Ann-Kristin og Øyvind fikk vi disse serviettene.


Ann-Kristin og Øyvind ga oss også denne fine lykta....og dette duftlyset. :)

 

Av Anette og Christoffer fikk jeg denne dødssøte Blafre-matboksen! Wee! Nå ønsker jeg meg veldig den matchende termosen, hihi!Av dem fikk jeg også en søt liten hund. De fleste som kjenner meg, har nok fått med seg at jeg ønsker meg veldig en hund. Denne får sitte på skrivepulten min og gjøre nytta som søtt selskap. :) Den er veldig renslig, billig i drift og den verken bjeffer eller biter.
Denne flotte ramma fikk vi av stetante-Lene Kathrin, steonkel-Ronny, stefetter-Casper og stekusine-Malin.Av foreldrene til stefaren min, Marit og Erik, så fikk vi disse fine gryteklutene som Marit har laga sjøl.Hun hadde også laga ei lykt til oss, og vi fikk med et kubbelys.
Av Marit og Erik fikk jeg også en kjempesøt paraply, mens Andreas fikk IQ-puslespill! Hehe.

 

I tillegg fikk vi en del penger, og Andreas fikk Pondus-bok, Pondus-blad og Pondus-penger. Av meg fikk han Pondus-permer til Pondus-abbonementet som han fikk av meg til jul. Hehe.

Tusen takk for alle de fine gavene!

Bursdagsfeiring med familie 2013.

Søndag 3. februar fylte Andreas 26 år, og da var det dags for å feire både hans og min bursdag sammen med familiene våre. Hvis ikke jeg husker helt feil blei vi 21 stykker, så det var litt av en gjeng som var samla på bedehuset den dagen.

Heldigvis hadde vi gjort klart det meste i forveien, så det blei ikke like mye stress på søndag som det var på lørdag før vi skulle feire med vennene våre. Godt var det, for mye søvn fikk vi ikke mellom de to feiringene!

 


Vi hadde akkurat nok bord til å lage et langbord hvor det var plass til alle sammen.Raw drømmekake.Kokoskake. Den ser tørr og kjedelig ut, men åååh, den var skikkelig saftig og god!Mjuuuglys eplekake.Raw brownies.Svigermor hadde med marsipankake. Mamma hadde med både sjokoladekake, suksessterte og gulrotkake og stetante-Lene Kathrin hadde med sitronkake. De siste fire kakene glemte jeg å ta bilde av, for de kom litt seinere enn resten og da hadde Andreas allerede satt kameraet på stativ for å automatisk ta bilder av selskapet. :)Fruktremser og fruktflak, raw småkaker med jordbær og cashewnøtter, druer, gelégodis med eplesmak, peanøtter og Raw Drømmekake.M-m-m!!
Kaffe, te, bananer og alt man skulle trenge til spising og drikking.

 

Vi satte kameraet på stativ for å ta bilder automatisk og trodde det var smart, men endte opp med masse bilder med rygger og bakhoder på. Men, men, det er bedre enn ingen bilder i det hele tatt! :)
Hadde ei kjempekoselig feiring sammen med familiene våre. :)

Pleier du å feire bursdagen din?

Bursdagsfeiring med venner 2013.

Lørdag 2. februar feira Andreas og jeg bursdagene våre med "barnebursdag" sammen med vennene våre slik som vi pleier. Vi leide bedehuset som vanlig, men i år droppa vi middagen og serverte bare kaker, frukt og snacks istedenfor - det var bedre både for energien min og lommebøkene våre.

Vi blei 16 stykker i år og det var kjempekoselig som alltid. Bailey arrangerte en morsom lek hvor vi alle måtte fortelle litt om oss selv, og ellers gikk det stort sett i spising, skravling, enda mer spising og enda mer skravling.

 

Som vanlig når jeg stresser for å bli ferdig, så glemte jeg helt å ta bilde av kakene - det kom jeg ikke på før etter at vi var ferdige å forsyne oss! På kakebordet hadde vi Piel de sapo-melon, suksessterte (prøvde en annen oppskrift og fikk for tørr bunn etter min smak), Mjuuuglys eplekake, amerikansk eplepai som Bailey hadde med, Superlivsstils raw drømmekake, sjokoladekake (prøvde ei ny oppskrift på denne også, og den blei alt for tørr), raw brownies, kokoskake og ei bringebær-, banan- og peanøttkake inspirert av DISSE muffinsene. På bordene der vi satt, hadde vi hjemmelaga fruktremser, druer, peanøtter og salt potetgull, og til drikke hadde vi Ramlösa, hjemmelaga iste, Drink Sticks, eplejuice, appelsinjuice, kaffe og te.
Tonje banka meg i SingStar.
Med ryggen til sitter Øyvind, lillebror-Bjørnar og Martin, og på andre sida av bordet sitter Finn Otto og Bailey. :)Linn Kathrin, lillebror-Geir Olav, Morten, Raymond og litt av Ann-Kristin og Øyvind.Martin, Bjørnar, Ann-Kristin, Øyvind, Morten, Linn Kathrin, Geir Olav, Raymond og Finn Otto.

 

Geir Olav er sykt dreven på å lage ballonglenke!Bailey og meg!

Fine bursdagsgaver fikk vi også, men det kommer i et eget innlegg. :)

Hvis dere vil lese mer om kvelden og se flere bilder, kan dere sjekke ut Ann-Kristin sitt blogginnlegg HER. Bursdagsfeiringa fra 2011 kan dere lese om på bloggen min HER og fra 2012 finner dere HER.

En overraskelse fra Tante Jul!

Ikke nok med at jeg fikk en trøstepremie fra Mjuuugly i januar, men for noen uker siden fikk jeg også en overraskelse i posten av Tante Jul! Av henne fikk jeg naturlig nok et julekort selv om det ikke var jul, og en button med tallet 42. Jeg blei hoppende, jublende glad. Tante Jul er veldig, veldig snill, og dessuten veldig morsom også. Hihi.

For dere som ikke skjønner greia med 42, så er det faktisk svaret på livet, universet og alt mulig, som jo bloggen min handler om. Ordene "livet, universet og alt mulig", enda så universelle de ordene er, de har jeg henta fra den komplette Haikerens Guide til Galaksen, som er tidenes morsomste bøker. Har du ikke lest dem, så bør de leses. Har du lest dem, så bør de leses igjen. Jeg har foreløbig bare lest dem en gang og på norsk, men det er til gjengeld en av mine aller beste leseopplevelser noen sinne og jeg har store planer om å lese dem flere ganger - og på engelsk også. Dere som har lest bøkene, bør dessuten dere lese delfin-innlegget til Tante Jul.

 
Har du lest Haikerens Guide til Galaksen?

Trøstepremie fra Mjuuugly.

Nå er det forferdelig, skrekkelig lenge siden jeg oppdaterte noe særlig på bloggen igjen, i alle fall på hverdagsfronten, så nå er det jammen på tide å fortelle dere litt om hva som har skjedd her siden sist.

En ting av gangen får det bli, og det jeg vil fortelle dere om akkurat nå, er en veldig hyggelig ting. Dere husker kanskje at Mjuuugly hadde en stor Give Away på bloggen sin i januar? Jeg var så heldig at jeg fikk en trøstepremie! Den kom for en evighet siden, men jeg har ikke fått somla meg til å blogge om det før nå. :)

Jeg fikk en kjempegod bar, et par sjokolader, et par poser te og litt forskjellig søtning. Kjempekoselig pakke å få i posten! ♥

 

Alt kommer fra iHerb, og du finner det her:
Raw Organic Food Bar, Chocolatey Chocolate Chip, HER.
Endangered Species sjokolade med tranebær og mandler, små HER og stor HER.
Endangered Species sjokolade med forest mint, små HER og stor HER.
St. Dalfour te - Strawberry Rose, HER.
St. Dalfour te - Golden Peach, HER.
Truvia, Nature's Calorie Free Sweetener, HER.
Wholesome Sweeteners, Zero, porsjonspakker HER og 340 grams pose HER.
Wholesome Sweeteners, økologisk agavenektar, porsjonspakker HER, liten flaske HER, medium flaske HER og stor flaske HER.


Tusen takk, Mjuuugly!

Har dere fått noe koselig i posten i det siste?

Raw grønnsaks-tortilla.

Jeg foretrekker tacoen min pakka inn i en tortilla. Av en eller annen grunn synes jeg at taco smaker mye bedre da. Det blir ikke riktig taco uten at jeg spiser den som en wrap. Jeg har til og med lært meg å elske taco uten ost og kjøtt, men å spise den uten en tortilla blir bare stusselig. Derfor har jeg prøvd meg på en del varianter av tortillaer etter at jeg kutta ut gluten og ikke lenger kunne kjøpe ferdiglaga i butikken, men jeg har ikke hatt hellet med meg. Enten så blir de stive og kan ikke rulles og brettes til en wrap, eller så blir de som pannekaker. Pannekaker er godt det altså, men til tacoen vil jeg ikke ha pannekaker.

Siden mine tortilla-prosjekter med glutenfritt mel ikke har levd opp til forventningene, laga jeg heller en raw grønnsaks-tortilla sist jeg skulle ha taco. Kan man ikke lage noe som ligner tilfredsstillende nok på det man savner, så får man lage noe helt annet - helst noe som smaker enda bedre. En raw grønnsaks-tortilla smaker absolutt ikke som noen tortilla man får kjøpt i butikken - lang derifra - men den smaker helt nydelig og passer utmerket til å pakke inn tacoen i. Enkle å lage og proppfull av næringsstoffer er den også, så da sier jeg meg fornøyd.

Jeg har gjort dette en gang før også, med andre grønnsaker, men jeg husker ikke hva jeg brukte. I bunn og grunn kan du trikse og mikse og bruke de grønnsakene du vil, men her kommer i alle fall oppskriften på de tortillaene jeg laga i forrige uke.

 

Du trenger:
♦ 1 blomkål
♦ 1 rødløk
♦ 1 rød paprika
♦ 5-6 fedd hvitløk
♦ saften av en lime
♦ en halv rød chili
♦ tomater
♦ litt fiberhusk (ikke raw)
♦ nok vann til at blenderen går rundt

Siden tomatene i butikken var så bleike og vassne i forrige uke, gikk jeg for hermetiske tomater (ikke raw) denne gangen - jeg brukte kanskje 2-3 dl. Vanligvis ville jeg gått for ferske, økologiske tomater, men hermetiske funker veldig bra om man ikke får tak i gode tomater.

 

 

Slik gjør du det:
♦ Skyll og del alle grønnsakene i biter.
♦ Putt alt sammen unntatt fiberhusk i en blender, og hell på nok vann til at blenderen går rundt.
♦ Når alt er most, tilsetter du litt fiberhusk - kanskje ½-1 teskje og blander litt til.
♦ Når blandinga er glatt og fin, heller du den over på paraflexx-ark og lager store, litt tykke sirkler med en slikkepott.
♦ Tørk tortillaene i ca. 8-12 timer på 41 grader i dehydrator. Tørketida kommer blant annet an på hvor mye vann du har brukt i dem, så her må du bare prøve deg fram og se.

 

 

Tips:

♦ Jeg fikk 5 store tortillaer ut av denne røra, men kunne fint ha laga dem litt tykkere og kanskje laga fire istedenfor fem, for de blei veldig tynne etter at de tørka og dermed sprakk de en del da jeg fylte dem og begynte å spise.

♦ Jeg tørka mine i ca. 12 timer, og da hadde de blitt så tørre at de var stive. Det løste jeg ved å pakke dem inn i et par lett fuktede kopphåndklær ei stund - da blei de myke igjen og kunne rulles. Jeg bytta plass på tortillaene inni kopphåndkledene en gang i blant, slik at alle blei like myke.

♦ Har du ikke dehydrator, kan du tørke dem på teflonark i vanlig stekeovn på 50 grader med døra på gløtt. Åpne døra en gang i blant for å slippe ut fuktighet. Jeg har aldri prøvd dette før, men det skal visst fungere helt fint, selv om resultatet kanskje ikke blir helt raw.

♦Tortillaene får en ganske kraftig smak av tomater og løk, litt som en salsa. Vil du ha mildere smak, bruker du mindre rødløk, hvitløk og tomater og har heller oppi mer blomkål eller noe annet du liker med en mildere smak. 

Jeg fylte mine tortillaer med hvite bønner stekt i hjemmelaga tacokrydder, isbergsalat, paprika, agurk, mais, ananas, en enkel hjemmelaga salsa, en enkel, hjemmelaga guacamole og dipp av soyarømme og krydder.

Til salsaen brukte jeg bare restene av de hermetiske tomatene fra tortillaene + en tomat i biter og litt pepper, og dette varma jeg opp i en liten kjele og lot det småkoke i noen minutter. Vanligvis ville jeg brukt hvitløk i også, men siden jeg hadde såpass mye hvitløk i tortillaene, så droppa jeg det denne gangen.

Guacamolen består ganske enkelt av en avocado blanda med litt sitronsaft og Herbamare original urtesalt. Enkelt og nydelig!

Dette er en helt genial måte å få i seg massevis av grønnsaker på!

Pleier du å lage dine egne tortillaer? Hvordan gjør du det?
Kunne du tenke deg å prøve disse?

Krema grønnsakssuppe med torsk og purreløk.

Jeg har aldri vært noen stor fan av supper, og var i mange år overbevist om at supper ikke var greia for meg. For noen år siden oppdaga jeg at hjemmelaga tomatsuppe er nesten like lettvint som posesuppe, og at det smaker en million ganger bedre. Det er faktisk så godt at jeg kan spise det inntil flere ganger i måneden.

Selv om jeg fant ut at jeg likte hjemmelaga tomatsuppe, var det ikke før for omtrent et år siden at jeg fant ut at hjemmelaga kremede grønnsakssupper smaker helt nyyydelig - faktisk enda mye bedre enn tomatsuppe. Endelig har jeg funnet ut at supper faktisk er greia for meg - så lenge de er hjemmelaga fra bunnen av og helst er litt tykke i konsistensen. Fint er det, for hjemmelaga suppe er både enkelt å lage og veldig billig.

I suppa jeg forteller om i dette innlegget, kan dere gjerne bruke vanlig løk istedenfor sjalottløk, og dere må gjerne bruke mer eller mindre hvitløk, alt etter hva dere foretrekker selv. Dere kan bruke akkurat de grønnsakene dere ønsker - prøv for eksempel med kålrot, sellerirot, pastinakk, jordskokker eller hva dere enn måtte ha for hånden. Det fungerer fint å bruke frosne grønnsaker, men hvis kvaliteten på de ferske grønnsakene er god, så foretrekker jeg ferske grønnsaker. Det fungerer like fint med kokosmelk som med soyafløte, og tåler du melk står du selvfølgelig fritt til å bruke vanlig fløte.

 

Jeg brukte:
♦ 3-4 sjalottløk
♦ 5-6 fedd hvitløk
♦ En neve purreløk
♦ En brokkoli
♦ En blomkål
♦ To gulrøtter
♦ To stilker stangselleri
♦ Ca. 100 gram frosne erter
♦ 1 liter vann
♦ 2,5 dl soyafløte
♦ Litt olivenolje
♦ Glutenfritt buljongpulver
♦ Nykverna pepper

Dette holder til ca. tre middager for to voksne her hos oss. Suppa er rund og mild i smaken, så denne vil nok de fleste like.

 

 

Slik gjør du det:
♦ Skyll og kutt alle grønnsakene, bortsett fra frosne erter.
♦ Fres sjalottløk, hvitløk og purreløk blankt i litt olivenolje.
♦ Tilsett vann, buljong og alle grønnsakene unntatt ertene, og kok det mørt. Tilsett ertene de siste par minuttene. Hvor mye buljongpulver du trenger kommer an på hvilket merke du bruker og hva du liker, så prøv deg litt frem.
♦ Når grønnsakene er møre, kjører du alt jevnt med en stavmikser, tilsetter fløte og smaker til med pepper og eventuelle andre krydder. 

Garnering:
Til garnering av suppa brukte jeg litt stekt torsk og litt stekt purreløk. Begge deler krydra jeg med Herbamare Spicy og paprikapulver, og torsken fikk i tillegg et dryss med sitronpepper. Helt til slutt helte jeg over litt olivenolje med basilikum fra Oliviers & CO.

 


Er du glad i supper? Kunne du tenke deg å prøve denne?

Feiring av 10 år som kjærester.

Dere som leste DETTE innlegget, veit at min kjære og jeg hadde vært kjærester i 10 år forrige onsdag. Dette måtte selvfølgelig feires på en eller annen måte, og vi valgte å feire det hjemme med en tre retters middag på lørdag, slik vi gjorde da vi hadde vært sammen i 7 år. Innlegg om det kan dere se HER og HER. Jeg fikk forresten aldri somla meg til å dele oppskriftene med dere den gangen for 3 år siden, men det lover jeg å gjøre med den tre retters middagen som vi spiste nå i helga.

I første omgang får dere nøye dere med noen koselige bilder fra lørdagen. I dag er det jo valentingsdagen og all ting, så da passer det vel bra med litt romantikk på bloggen, eller hva? Det blir sannsynligvis den eneste romantikken jeg får i dag i alle fall, siden vi aldri har pleid å feire valentinsdagen og Andreas skal på trening i kveld. ;)

 

Dekket og klart for forretten: Fylte grønnsaksfylte sjampinjonger og grillede cherrytomater.

 

Vann med lime.

 Forretten.

 

Vi hadde tenkt å bruke portebellosopper, men fikk ikke tak i. Store sjampinjonger gjorde nytta det også, og det smakte nyyydelig!

 

Til hovedretten hadde vi en deilig salat med blant annet quornbiter, pasta og hjemmelaga ruccolapesto.

 

Til salaten hadde vi varmt, hjemmebakt, glutenfritt urtebrød og hjemmelaga melkefritt hvitløkssmør.

 

Klart for hovedretten!

 Til dessert hadde vi hjemmelaga vaniljeiskrem med sjokolade-agave på. Mmm!

 

...Og SÅ søte er vi sammen etter 10 år!

  ♥

Happy Valentinesday!

Liker du å skrive brev?

Liker du å skrive brev? Kunne du tenke deg å få deg en ny brevvenn eller to, eller kanskje få lure tips relevante til brevskriving? I så fall, les videre!

Jeg har hatt brevskriving som hobby sida jeg var ei lita jente, og jeg elsker virkelig denne hobbyen. Sukkersøtt brevpapir, en kopp te og en god penn er fantastisk selskap som gir meg ro i sjela. Å finne et personlig brev i postkassa er synonymt med lykke for min del.

På grunn av manglende konsentrasjonsevne og energi skriver jeg dessverre ikke like mye brev lenger som jeg pleide, men det er fortsatt en høyt elska hobby som jeg har stor glede av de dagene kreftene strekker til. Siden jeg er fryktelig treig med brevskrivinga er jeg for det meste nødt til å takke nei når nye mennesker spør om jeg vil skrive brev med dem, for jeg skriver så alt for sjelden til de fantastiske brevvennene jeg allerede har, og føler at jeg er nødt til å prioritere dem. Å måtte takke nei til potensielle brevvenner gjør meg litt trist, og jeg vil gjerne hjelpe dem med å finne en annen brevvenn, for alle som ønsker seg en brevvenn burde få en brevvenn. :) 

Brevskriving er en kjempefin og koselig hobby som sprer så utrolig mye glede. I en travel og stressende hverdag med masse kjappe og enkle løsninger, finnes det mye god ro i det å sette seg ned å skrive eller å lese et brev. Det er en god følelse å ta seg god tid til andre mennesker, og at de gjør det samme tilbake.

Selv om vi ikke er så fryktelig mange som driver med denne hobbyen lenger, så er det tydeligvis en hel del av oss rundt omkring i Norges land allikevel, og det har inspirert meg til å opprette ei gruppe på facebook for norske brevvenner. Det er ei gruppe for alle i Norge som har (eller ønsker å ha) brevskriving som hobby. I gruppa kan vi tipse hverandre om ting som har med brevskriving å gjøre, for eksempel hvor man kan få tak i brevpapir. Vi kan snakke om brevskriving og man kan finne seg brevvenner om man ønsker det.

Hvis du liker å skrive brev, så håper jeg at du vil være med i gruppa. Inviter gjerne andre du kjenner som skriver brev også, så får vi samla flest mulig norske brevvenner på ett sted - det er jo ikke så alt for mange av oss, og det er ikke alltid så lett å finne seg en norsk brevvenn. Meld deg inn i "Brevvenner i Norge", HER.

 


Liker du å skrive brev? Eller har du kanskje en annen hobby som du elsker?

Jeg har hatt kjæreste i 10 år i dag!

Torsdag 6. februar 2003 kapitulerte jeg og sa ja til å bli kjæresten til Andreas. Jeg hadde vært av og på forelska i Andreas siden jeg var 14 år, da jeg kyssa han for første gang, men aldri samtidig med at han var forelska i meg. Gudene må vite hvor mange bitre tårer jeg gråt over ulykkelig kjærlighet disse to årene - innimellom andre og mer lykkelige, om enn kortvarige, forelskelsker. Og gudene må vite hvor lei venninnene mine blei av å høre om Andreas ditt og Andreas datt. Kodeord som "snarvei" og "brushenting" henger igjen den dag i dag.

Andreas og jeg begynte i samme klasse på ungdomsskolen - i klasse 8 C på Revetal ungdomsskole. Det var sånn vi blei kjent. Vi begynte ikke å prate sammen før etter jul, og forelska blei jeg ikke før jeg fikk et nokså uventa kyss på en "overnattingsfest" (aka. brusparty) hjemme hos meg rett før sommerferien mens vi lå på en luftmadrass og så på "Den 6. sansen". Vi var en liten gjeng på ungdomsskolen som pleide å møtes hjemme hos hverandre med jevne mellomrom for å drikke brus, se på film, spise pottis og ligge i hulter til bulter og skravle. Stor var sorgen da Andreas blei sammen med ei annen jente bare noen dager etterpå.

 

Jeg veit ikke om det i det hele tatt finnes et eneste bilde av oss sammen før i 2004, men omtrent slik så vi ut da vi møttes første gang som trettenåringer i 2000.


I månedsskiftet november/desember 2002, flytta jeg fra Re kommune i Vestfold. Jeg flytta til Aurskog og begynte i 10. klasse på Aursmoen ungdomsskole, og hadde nettopp blitt dumpa av kjæresten jeg hadde hatt i Oslo i nesten tre måneder. I jula begynte jeg å få søte meldinger fra Andreas om at han savna meg og var glad i meg. Jeg var redd for å bli såra, og var nok noe avvisende, men han var jo en av mine beste venner, så selvfølgelig svarte jeg. Da bestevenninna mi, Anette, kom til Aurskog for å besøke meg den helga jeg blei 16 år, så sverga jeg på at vi jeg noen gang "rota meg borti" Andreas igjen, så skulle jeg farge håret rosa!

Litt seinere i januar 2003 var jeg i Vestfold for å besøke gamle venner og for å delta på skoleballet med den gamle klassen min. Det hadde jeg nemlig gleda meg så veldig til, og mamma lovte at jeg skulle få dra selv om vi hadde flytta. Ballet blei kjempebra og jeg dansa hull i strømpebuksa mi. De dagene jeg var der, avtalte Andreas og jeg at han skulle komme og besøke meg den siste helga i januar og vi sendte så mange meldinger fram og tilbake at det nesten røyk av telefonene våre. Men neida, selvfølgelig var jeg ikke forelska i Andreas, og selvfølgelig skulle jeg heller ikke bli det.

 

Håret mitt blei aldri helt rosa, men i slutten av 2005 brukte jeg opp alle pengene mine på å prøve. Jeg gikk fra svart til blondt, og hadde ikke mer penger igjen da det var på tide å farge det rosa. Da jeg blei mørk igjen kjøpte jeg heller en sprayfarge og spraya musehalene mine rosa på en fest i 2006 (bildet) - og det blei godkjent som rosa hår. ;) Rosa hårpynt hadde jeg også.


Den siste helga i januar blei for det meste tilbragt inne på et kott som fungerte som soverommet mitt på den tida. Jeg tror ikke Andreas og jeg var lenger unna hverandre enn 20 cm. annet enn når vi måtte på do eller i dusjen den helga, og selv om jeg denne helga måtte innrømme for meg selv at jeg hadde tråkka rett i følelses-salaten nok en gang, ville jeg ikke bli kjæresten til Andreas selv om han spurte veldig pent. Vi hadde en kjempetrist avskjed i Lillestrøm på søndagen og jeg savna han så mye at jeg hadde vondt.

Etter endeløse telefonsamtaler og massevis av meldinger frem og tilbake, sa jeg endelig ja til å bli kjæresten til Andreas torsdag 6. februar 2003, etter at han hadde vært i svømmehallen med en kamerat og jeg satt på kottet mitt og jobba med en skoleoppgave som skulle innleveres dagen etterpå. 16 år og drittlei av kjærlighetssorg som jeg var, så hadde jeg til og med noen betingelser. Jeg husker ikke helt hva de var, men jeg tror det var noe sånt som at hvis jeg skulle være kjæresten hans, så fikk han være så god å ikke være flau over det og ikke holde det hemmelig for folk.

Fra vi blei kjærester til vi faktisk så hverandre igjen, tok det rundt 3 uker. Vi bodde 15 mil unna hverandre og når vi skulle møtes var det litt av en reise med buss og tog og gjerne litt med bil i tillegg. Etter at timeekspressen dukka opp, var reiseruta mi slik: Buss til Lillestrøm, tog til Oslo, buss til Revetal og så ta beina fatt eller bli henta med bil og kjørt opp i Bergsåsen der min kjære bodde. Slik holdt vi på i 3 ½ år. Vi prøvde å ikke møtes sjeldnere enn annenhver helg, gjerne oftere, men noen ganger gikk det lengre tid. Hjemme hos Andreas hadde jeg en egen kurv med litt klær og toalettsaker oppi sånn at jeg skulle slippe og drasse det frem og tilbake hver gang jeg kom. Nok drassing blei det uansett, for jeg hadde som regel med meg masse skolebøker og masse andre greier som er mer eller mindre livsnødvendig for tenåringsjenter.

 

Fra 2004 begynner det endelig å dukke opp noen få bilder av oss. Dette blei tatt hjemme hos Andreas i mars 2004.
...og dette blei tatt på kottet hjemme hos meg i mars 2004.

 


Sommeren 2004 var Andreas med meg til Sunnmøre for å besøke pappa for første gang. Vi var på telttur i Hildredalen bare vi to - og lekte at vi var på Hardangervidda.

 


Fra 2005 er dette det eneste bildet jeg kan finne av oss. Fotogene er det aldri noen som har beskyldt oss for å være!...Som sagt: Fotogene er det ingen som har beskyldt oss for å være. Her var vi på hytta sommeren 2006.Sommeren 2006.

 

Sommeren 2006 var det endelig slutt på reisinga og høye telefonregninger, da vi flytta sammen i en leilighet i Sandefjord sentrum. Det var en sann lykke å endelig bo sammen, og vi greide overgangen overraskende bra. Vi var enige om det aller meste og blei fort vant til tilværelsen som samboere.

 

Dette bildet er tatt i stua vår i Sandefjord ikke så lenge etter at vi flytta inn.Dette bildet blei tatt i barnebursdagen min i 2007.I februar 2008 dro vi til Paris ei helg for å feire 5-årsdagen vår. Det er til dags dato den eneste kjæresteturen vi har hatt i utlandet.


I 2008 var det tid for avstandsforhold igjen, da Andreas hadde førstegangstjenesten sin. Først i Stavanger på rekruttskolen og deretter i Bergen. Heldigvis hadde han muligheten til å komme hjem ganske ofte etter rekruttskolen, og det var en mulighet han også benytta seg av. Tog fra Bergen til Sandefjord på fredagen og tog tilbake igjen på søndagen. Da han endelig var ferdig med førstegangstjenesten sin i 2009, gikk det ikke lang tid før vi kjøpte oss hus på Finstadbru og flytta fra Sandefjord. Her bor vi enda.

 


Huset vårt.

 

En dag vi grilla sommeren 2009.

 

Dette vakre bildet er tatt ei helg vi hadde overnattingsbesøk av småbrødrene mine i mars 2010.
Et særdeles vakkert og romantisk kyssebilde fra desember 2010.

 


Aursjøvegen sommeren 2011.


Nyttårsaften 2011/2012.

 

På danskebåten i juni 2012.Overnatting på terrassen i august 2012!

 

Å være kjærester fra man er 16 til man er 26 er ingen enkel sak, og det krever masse tålmodighet, hard jobbing med forholdet og ikke minst masse, masse kjærlighet til hverandre. Vi har greid det så langt, og jeg håper på mange flere, fine år sammen og mange flere gode minner.

Jeg elsker deg, Andreas. ♥

 

PS. Hvis noen av dere som leser dette har noen bilder av Andreas og meg, kunne dere ha sendt dem til meg? Det spiller ingen rolle hvor stygge de er. Minnene er det viktigste. ♥

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits