mars 2011

Å slukke lysene, er riktig så koselig.

 


... i alle fall om du har en like søt kjæreste som jeg har. ♥

Ørret, grønnsaker og soppstuing.

Lettvint og god middag som er både glutenfri og melkefri! Hvis du tåler melk, kan du selvsagt bytte ut den vegetabilske fløta med vanlig fløte, og den vegetabilske osten med vanlig smøreost. Du kan også steke soppen i ekte meierismør istedenfor i olje. ;)

 

Du trenger:
♥ Ørretfileter
♥ Litt olje
♥ Godt krydder
♥ Grønnsaker (viltblanding)
♥ Sopp
♥ Vegetabilsk fløte/smøreost
♥ Salt og pepper

 

Slik tilbereder du fisken:
♥ Sett stekeovnen på 200 grader.
♥ Smør en ildfast form med litt olje, legg i fisken og krydre med f. eks. sitronpepper.
♥ Når ovnen er varm, setter du fisken i ovnen, og lar den stå i 25-30 minutter for fryste fileter, eller 10-15 minutter for ferske eller tinte fileter.
♥ Har du ikke stekeovn, kan du steke fisken i panna. Da anbefaler jeg sterkt at du bruker ferske eller tinte fileter.

 

Slik lager du soppstuingen:
♥ Skjær soppen i biter.
♥ Ha litt olje i ei panne, legg oppi soppen og stek den gyllen med salt og pepper.
♥ Ha oppi litt vegetabilsk fløte og eventuelt en dæsj med vegetabilsk ost.
♥ La det putre på svak varme til du har en fin og god soppstuing.

 

Slik tilbereder du grønnsakene:
♥ Kok opp en kjele med vann.
♥ Putt oppi grønnsaker fra en pose med viltblanding eller noe annet godt.
♥ Gi grønnsakene et kjapt oppkok, og ta dem for all del av plata mens de fortsatt har masse tyggemotstand!

 Penger er noe dritt.

...når en ikke har noen.

Min kjære har fått baksmell på skatten til tross for at han tjente mindre enn hva som sto på skattekortet, og rett etter at vi hadde brukt sparepengene våre på en mindre brannfarlig TV, ny oppvaskmaskin og en etterlengta Trondheimstur, sprakk det ene vannrøret vårt, slik at vi måtte trylle fram penger til rørleggeren. Penger som egentlig burde ha gått til synsundersøkelser og tannlegekontroller til min kjære og meg. Om en drøy måned går AAP-perioden min ut, men sannsynligvis får jeg den forlenga. Jeg har egentlig krav på rentefritak fra Lånekassa, men ikke en eneste tulling på kundeservice kan fortelle meg hvordan jeg skal fylle ut skjemaet, så foreløbig betaler jeg nesten like mye renter som avdrag.

Jeg føler at jeg ikke har tenkt på noe annet enn penger i et helt år nå, og det begynner å bli temmelig slitsomt. En blir forferdelig opptatt av penger når de bare så vidt strekker til - eller når de egentlig ikke strekker til. Jeg håper at jeg snart blir frisk nok til å begynne å jobbe igjen, så vi får litt mer å rutte med. En blir ikke særlig rik av å leve på trygd og bruke store summer på behandling og medisiner hver måned. En blir heller ikke særlig frisk av å konstant bekymre seg for økonomien.

Jeg trøster meg med at vi i alle fall fylte godt opp i matskapene da vi hadde muligheten, så framover trenger vi ikke å bruke mange kronene på mat og kan spare inn litt der. Med litt påfyll av friske grønnsaker og egg en gang i blant kommer vi langt med det vi har i huset fra før. Ellers får vi bare stramme inn alle steder hvor det kan strammes inn - bruke bilen enda mindre, bruke mindre strøm, ikke kjøpe ting vi ikke trenger, gå litt sjeldnere til naprapaten og be til høyere makter om at ingenting ryker akkurat nå som det er så trangt. Det har alltid gått bra før, så det går vel bra nå også.

Til sommeren har jeg veldig lyst til å reise til Møre & Romsdal for å besøke familien min, så jeg håper virkelig vi får skrapa sammen noen kroner slik at det lar seg gjennomføre. Jeg har blant andre pappaen min, ene broren min, besteforeldrene mine, niesa mi og snart en liten nevø der oppe, så det er mange mennesker jeg savner og har lyst til å se igjen så fort som mulig. I tillegg bor hele slekta til min kjære og mange av vennene mine i Vestfold, så det hadde vært hyggelig å ta seg en tur dit igjen også, men det blir i alle fall ikke med det første. Nå må vi først få tallene til å gå opp, og det skal jeg greie om det så er det siste jeg gjør.

Jeg håper skatteoppgjøret gikk bedre for dere enn for oss! ;) Et lass med penger? JA TAKK!
Bildet er lånt HER.

Inspirerende blogg-award. :)

Jeg har fått en award fra søte Cathrine, og det synes jeg er kjempekoselig! 

 

Med denne awarden følger det noen regler:
* Link til den som ga deg awarden.
* Besvar spørsmålene.
* Gi prisen videre til 10 andre bloggere. 

 

1.    Hvorfor begynte du å blogge:

Jeg begynte å blogge fordi jeg elsker å skrive, og fordi jeg noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Etter å ha blogga ei lita stund, viste det seg å være enda gøyere å blogge enn jeg hadde trodd, så da fortsatte jeg. :)

 

2.    Hvilke blogger følger du:

Det varierer litt, og det kommer veldig an på formen og hvor mye tid jeg har. Det er ikke alle blogger jeg er innom hver dag, men jeg har noen favoritter som jeg er innom ganske ofte. Jeg leser en del blogger som handler om mat og kosthold, og så leser jeg bloggene til venninnene mine. I tillegg synes jeg det er gøy å lese hobbyblogger og se hvor mye fint folk lager.

 

3.    Favorittsminkemerke:

Jeg har i grunn ikke noen favorittsminke, siden jeg ikke sminker meg så veldig ofte og dermed ikke har prøvd så mange ulike typer. Det har med tida blitt veldig viktig for meg at sminka jeg kjøper ikke er testa på dyr, og helst bør den være så naturlig og skånsom mot huden som mulig. Når jeg sminker meg bruker jeg ofte en mineralfoundation fra The Body Shop, et gammelt pudder som strengt tatt burde vært bytta ut for lengst, en Cover All Mix som jeg vant i fjor, Isadora-øyenskygge som jeg også vant i fjor og Isadora mascara. Til å fjerne sminka bruker jeg sminkefjerningsservietter fra Blum Naturals, og jeg bruker DENNE varianten.

 

4.    Favorittklesmerke:

Jeg har ikke noen favoritt her heller, men jeg handler ofte klær på Cubus. Der får jeg klær som er store nok til meg selv om jeg har gått en del opp i vekt de siste to årene, som ser fine ut og som ikke koster alt for mye. Til vanlig trives jeg godt i olabukse og en basic tank top. Undertøy kjøper jeg stort sett på Change.

 

5.    Din må-ha:

Jeg må ha mørk sjokolade, sex, skrivesaker, internett og musikk. Ikke nødvendigvis hver dag, men livet er ikke verdt å leve uten. ;)

 

6.    Favorittfarge:

Jeg har dilla på lilla, men er også glad i jordfarger som grønt og brunt. Om våren elsker jeg gult, og så er jeg glad i å kle meg i svarte klær. Rosa er også fint i små mengder, som på smykker eller skjerf. På vegger og harde møbler liker jeg best hvitt, og en blå himmel er aldri å forakte. :)

 

7.    Parfyme:

Min favorittparfyme er Escada Rockin' rio, men dessverre tester Escada på dyr (i følge DENNE lista), så jeg kommer nok ikke til å kjøpe flere parfymer fra dem i fremtida.

 

Til slutt gir jeg awarden videre til disse bloggerne:

* Eventyrer.blogg.no
* Worldoflovlien.blogg.no
* Hjelpmegselv.blogg.no
* Forandringensvei.blogg.no
* Selvutviklingen.blogspot.com
* Jen-ve.blogspot.com
* Linnsittsinn.blogg.no
* Nullibi.blogg.no
* Lilleputten.blogg.no
* Maarisin.blogg.no

Indrefilet av kylling, alfalfaspirer, agurk og hummus.

Jeg er en fan av kjappe, lettvinte middager som smaker godt, og her har dere et supert tips på en sådan! Det er kanskje ikke det mest spennende jeg noen sinne har laga, men det er veldig godt og veldig enkelt. Denne middagen er melkefri og glutenfri.

 

Du trenger:
♥ Indrefilet av kylling (frosne).
♥ Godt krydder.
♥ Agurk.
♥ Alfalfaspirer.
Hummus.

 Har du ikke indrefilet av kylling, kan du gjerne bruke vanlige kyllingfileter, på DENNE måten.

 

Slik gjør du:
♥ Sett ovnen på 225 grader.
♥ Legg kyllingfiletene på en bakeplate og krydre med litt godt krydder, f.eks. Tandoori Masala.
♥ Lag hummus etter DENNE oppskriften.
♥ Del litt agurk og skyll noen spirer.
♥ Voilà!

 

Hummus.

Hummus er en dipp av kikerter. Den er veldig god, veldig mettende og veldig allsidig. Selv bruker jeg den ofte som tilbehør til middager, men den er også veldig god som dipp til grønnsaker. Spesielt god er den til taco og til grillmat! En kan også bruke hummus som pålegg på brødskiva eller på knekkebrødet. Kikerter er rike på proteiner og inneholder mange essensielle næringsstoffer, blant annet folat, kopper, fosfor, jern, magnesium og mangan. Det finnes uendelig mange varianter av denne dippen, men her har dere min favoritt. :) Hummus er melkefritt og glutenfritt.

 

Du trenger:
♥ En boks hermetiserte kikerter.
♥ En god dæsj med olivenolje, ca. ½ dl.
♥ 3-4 ss tahini.
♥ Litt saft fra en sitron eller en lime.
♥ Salt og pepper.

 

Slik gjør du det:
♥ Hell vannet av kikertene, skyll dem og putt dem i en kjøkkenmaskin.
♥ Ha over en dæsj olivenolje, tahini og sitronsaft.
♥ Krydre med salt og pepper.
♥ Kjør kjøkkenmaskinen til du har en fast og fin dipp.

 Tips:
♥ Hvis du vil ha en mer flytende dipp, kan du ha oppi mer olje eller litt vann.
♥ Du kan også bløtlegge og koke kikerter selv, istedenfor å bruke hermetiske kikerter.
♥ Hummus holder seg ca. 5-7 dager i en tett boks i kjøleskapet, så lag gjerne dobbel porsjon.
♥ Tahini er en sesammasse som består av malte sesamfrø. Fåes kjøpt i innvandrerbutikker.
♥ Prøv med forskjellige smakstilsetninger, som hvitløk, urter, curry paste, chili, cajenne, paprikapulver, spisskummen og så videre. Kun fantasien setter grenser! :)

Mundoo har flytta inn! :)

Jeg har fått gleden av å adoptere Mundoo. Han er en kjempesøt nøkkelring og kom flyttende hit på lørdag. Før bodde han hos Lene, men hun har en mars-adopsjon gående hvor hun deler ut tre nøkkelringer. Jeg tror Mundoo er den eneste som har flytta så langt, så om du også har lyst til å adoptere en søt nøkkelring, så kan du gå HIT. Det eneste du trenger å gjøre, er å fortelle hvilken av nøkkelringene du har lyst på. :)

 

 Er han ikke søt? ♥

Et lite livstegn.

Det er litt stille fra denne kanten om dagen, men her kommer et lite livstegn. Jeg er veldig sliten for tida, så jeg har ikke så mye energi til verken det ene eller det andre, og da blir det dessverre lite blogging. Det er synd, for jeg savner virkelig å være mer aktiv på bloggfronten. Jeg har SÅ mange ideer til innlegg oppe i hodet mitt, men så fort jeg setter meg ned og skal skrive blir det helt blankt, for jeg er så utrolig sliten.

Jeg fikk nye medisiner for å bedre søvnkvaliteten i januar, men dessverre hadde disse negative bivirkninger som gjorde at jeg måtte slutte med dem etter noen få uker. Nå bruker jeg ingenting, og det merkes. Det går ut over absolutt alt, så jeg må virkelig få tatt meg sammen og ta en tur til legen. Jeg hadde egentlig håpa å få ta det med legen på smerteklinikken, men der er pågangen så stor at jeg må stå på venteliste for å få en time, og jeg får ikke time før tidligst i løpet av april. Nå er det jo ikke lenge til april, men om jeg skal vente på denne timen, risikerer jeg å måtte gå slik som dette i en måned til - eller mer, og det orker jeg ikke engang tanken på.

Så, enn så lenge, så håper jeg at dere smører dere med tålmodighet, så skal jeg komme sterkere tilbake så fort kroppen er litt mer samarbeidsvillig igjen. ;)

 

Bildet er lånt HER.

Swap fra Ute.

Den 9. mars fikk jeg en swap med fire FBer fra Ute i Tyskland.
On the 9th of March I got a swap with four FBs from Ute in Germany.

 

Nr. 1 er laga av Natalie i UK. Nr. 2 er laga av Jasmina i Slovenia.
No. 1 is made by Natalie in UK. No. 2 is made by Jasmina in Slovenia.Denne er laga av Susanna i Sverige.
This one is made by Susanna in Sweden.

Denne er laga av Marjorie i Frankrike.
This one is made by Marjorie in France.

Lurer du på hva en FB er for noe, så les HER.

Flere pakker fra iHerb!

Jeg får stadig pakker fra iHerb, og her er noe av det jeg har fått i det siste. Jeg er virkelig bitt av basillen, og det er gøy å kunne handle gode produkter billig. Spesielt er jeg gira over å få tak i kosmetikk som er parabenfri og som ikke er testa på dyr, og som ikke koster mer enn det jeg vanligvis ville betalt for mindre etiske produkter.

 

Hvetegresspulver, acacie-fiber, granateplepulver, CocoCardio (mmm, nam!), yaconsirup og Omega-3.

 

Glutenfri pasta: rotini og penne. Har prøvd rotinien før, og synes den er kjempegod!

 


Sminkefjerningsservietter, en liten dusjsåpe, sunblock til ansiktet og små sminkekoster.

 

Jeg gleder meg til å prøve ut alt sammen! Har vært veldig fornøyd med stort sett alt annet fra iHerb, så jeg regner med at jeg blir fornøyd med dette også. Nå begynner jeg å få noen favoritter der inne, så jeg tenker det snart kommer noen innlegg om produkter jeg vil anbefale dere.

 


Hvis du vil prøve å handle på iHerb, så kan du godt bruke rabattkoden min (CEC956) hvis du vil. Da får du $5 i rabatt på din første ordre. Pass på at ordren din kommer på under 200 kroner, så slipper du å tenke på toll/MVA. Hvis du sørger for at pakken din veier mindre enn 1300 gram, får du også velge billigste fraktalternativ, som vanligvis ligger på $4.

Massevis av post!

Jeg henger vanvittig langt etter med både brevskriving og swapping for tida - og med alt annet også for den saks skyld. De siste par dagene har jeg tatt meg selv i nakkeskinnet og har skrevet tre brev og gjort klar hele ti swaps. Sendte ett brev i går, de ti swappene i dag, og nå har jeg to brev til klare til sending. Phu! Har alle swaps ute av verden nå, enn så lenge, så nå er det bare fire brev igjen. Det skal bli vanvittig godt å komme à jour igjen!

Nå har jeg nettopp laga meg et fint skjema i Excel over sendt og mottatt post også, så nå skal det bli system i sakene. Bare jeg husker å fylle ut etter hvert som jeg sender og mottar post, da. Om ikke annet, så er jeg i alle fall ganske flink til å skrive det opp i kalenderen min, så jeg finner vel fram på et vis, hehehe.

 

De ti swappene jeg har sendt i dag, til Renate i Nederland, Natasha i Ukraina, Caroline og Helen i England, Stine i Danmark, Tilly i Sverige, Sylvie og Ute i Tyskland, Carolina i Italia og Victoria i Norge.

 

De to brevene som er klare for sending, til Renate på Randaberg og Ann Helen i Sandefjord.

 

...Og hvis noen lurte, så ja - det er svindyrt. Heldigvis har jeg masse frimerker liggende fra en gang jeg hadde mer penger og var lur og bestilte så mye at det skulle holde lenge, så de nærmere 250 kronene jeg har brukt på porto de siste dagene merkes ikke engang. ;) (Bortsett fra på beholdningen av frimerker, da.)

Liker du å få post?

Swap fra Carolina.

Den 4. mars fikk jeg en swap med fem FBer fra Carolina i Italia
On the 4th of March I got a swap with five FBs from Carolina in Italy.

 

Denne er laga av Senni i Finland.
This one is made by Senni in Finland.Nr. 1 er laga av Cynthia. Nr. 2 er laga av Senni i Finland.
No. 1 is made by Cynthia. No. 2 is made by Senni in Finland.

Nr. 1 er laga av Gunji i Korea. Nr. 2 er laga av Senni i Finland.
No. 1 is made by Gunji in Korea. No. 2 is made by Senni in Finland.

Lurer du på hva en FB er for noe, så les HER.

Livet er for kort...

...til at ikke håret også skal være det.

Da jeg lå og kjempa for livet gjennom tre dager med omgangssyka, innså jeg at jeg kanskje aldri kommer til å finne svaret på det store spørsmålet om livet, universet og alt mulig før jeg dør. Eller rettere sagt, jeg kommer kanskje aldri til å finne ut hva spørsmålet egentlig er. Svaret er jo 42. Det jeg derimot kunne gjøre noe med, var håret mitt. Da jeg endelig kom meg levende ut av bakterienes (eller virusenes?) grep, feira jeg med en spontan time hos frisøren. Jeg bestemte meg brått og brutalt på dagen i går, og tre-fire timer seinere var håret mitt 20-30 cm kortere.

 

FØR:

Jada, jeg er vill i blikket og leppene er skremmende bleke, men det er ikke rart. Her har jeg nettopp overlevd omgangssyken og har bestemt meg for å kvitte meg med over to års pinefull tålmodighet.

 

Jeg skulle jo liksom spare til langt i et par år til, men pokker heller. Det var jo allerede temmelig langt. Tjorva hang som regel bare i en sammentulla ball bakpå hodet mitt uansett, og var et herk å vaske. Gudene veit hvor mange timer jeg har brukt på å skylle sjampo, balsam og hårkur ut av håret mitt det siste året. Da jeg gikk i dusjen i dag, var det over nesten før jeg var våt på kroppen, og jeg fikk faktisk vann helt inn til hodebunnen. Jeg tror at jeg har tatt av meg noen kilo også - men det er mulig det var omgangssyken sin fortjeneste. Nå blir det i alle fall lettere å holde hodet kaldt.

Håret mitt er selvfølgelig håpløst lite samarbeidsvillig, med sine vanvittige verver her og der, men det blei sånn tålelig greit å se på allikevel. Det vipper riktignok inn på den ene sida, og ut på den andre, familietradisjonen tro. Som Andreas så fint sa til meg da jeg sto og godsnakka med håret mitt tidligere i dag: "Det blåser alltid fra høyre på deg". Det tar jeg ikke så tungt, for da kan jeg bare leke at det er blås-bort-dagen hver dag og at jeg er en himla god skuespiller som får med håret på leken også.

 

ETTER:

Hvis jeg vrir hodet på skakke sånn, så ser det faktisk ut som om det er meninga at det skal vippe inn på den ene sida og ut på den andre. Tyngdekraften, veit dere. ;)


Vinneren av kosepakken!

Nå har jeg endelig blitt frisk igjen, så nå har jeg trukket vinneren av kosepakken. Jeg beklager at dere måtte vente litt ekstra denne gangen, men jeg har vært helt slått ut de siste dagene, så jeg håper det var verdt å vente på. ;)

Måten jeg gjorde det på denne gangen, var at jeg laga ei nummerert liste i word hvor jeg skreiv opp hvor mange lodd hver enkelt deltaker hadde. Hver deltaker fikk ett nummer per lodd. Deretter brukte jeg et program på nettet (Randomizer) for å trekke et tilfeldig nummer.

 

 

Vinneren av konkurransen eeeer.... *trommevirvel*..... LINA!

Gratulerer, Lina! Du valgte å gjøre alle alternativene og fikk 20 lodd, så dette var virkelig en velfortjent seier! Jeg håper du kommer til å kose deg masse med premien din! :)

 

 

Litt statistikk:
* 18 deltakere
* 160 lodd
* 11 deltakere gjorde alternativ 1
* 4 deltakere gjorde alternativ 2
* 8 deltakere gjorde alternativ 3
* 15 deltakere gjorde alternativ 4
* 4 deltakere valgte alle alternativene

 

Jeg er kjempefornøyd med innsatsen folkens! Dette var gøy! :)

 

Beklager forsinkelsen!

Hei alle sammen!

Jeg vil bare si ifra at jeg ligger rett ut med omgangssyken, og ikke orker å trekke vinneren av give-awayen i dag. Trekker en vinner så fort jeg er i bedre form. :)

Ha en fin helg! :)

Vil du vinne kosepakke?

Jeg har en liten Give-Away gående, som avsluttes klokka tolv i natt. Vinneren vil bli trekt i morgen og får en kosepakke med masse deilig te og litt økologisk godis. Du trenger ikke å ha blogg for å delta, og for å komme til konkurransen kan du klikke HER eller på bildet. Håper du vil bli med! =)

 

Ha en fin kveld!

Winter Swap fra Andrea.

4. februar fikk jeg en swap fra Andrea i Tyskland. Dette var en organisert swap via Yahoo Gruppa "Swapping Quality Booklets", og jeg fikk tre FBer som hun hadde laga. Temaet var "Cartoon and Christmas".

The 4th of February, I got a swap from Andrea in Germany. This was an organized swap via the Yahoo Group "Swapping Quality Booklets", and I got three FBs that she had made. The theme was "Cartoon and Christmas".

 

Denne har hun laga for meg.
This one she has made for me.Denne har hun laga for seg selv.
This one she has made for herself.Denne har hun laga for Alexandra i Tyskland.
This one she has made for Alexandra in Germany.

Lurer du på hva en FB er for noe, så les HER.

Swap fra Renate.

I februar fikk jeg en swap fra Renate i Tyskland.
In February I got a swap from Renate in Germany.

 

Denne er laga av Rachel i USA.
This one is made by Rachel in USA.

Disse er laga av Simone i Italia.
These are made by Simone in Italy.

Lurer du på hva en FB er for noe, så les HER.

Bøkene jeg leser for tida (mat og helse).

Jeg leser mye, og nå for tida leser jeg mange bøker på en gang. Det er forsåvidt ikke noe nytt fenomen i mitt liv, men nå er det verre enn noen sinne. Tidligere har det stort sett dreid seg om to-tre bøker i slengen, som regel krim, mens nå går det mest i kosthold og helse. Jeg sluker selvsagt fortsatt en og annen krimbok en gang i blant, men det er ikke det jeg skal skrive om nå.

Det er så mange bøker jeg har lyst til å lese, at jeg greier ikke å lese ut en hel bok før jeg begynner på en ny. Jeg leser selvsagt ut bøkene etter hvert, men det tar jo litt ekstra tid med hver enkelt bok når jeg leser så mange på en gang. Sånn er det i grunn med de fleste tingene i livet mitt: Jeg blir så lett engasjert, at jeg har alltid tusen prosjekter gående på en gang. Ikke alltid en fordel, men jeg går i alle fall aldri tom for ideer eller ting å gjøre.

Nå for tiden leser jeg mest som et ledd i behandlinga, for å finne veien mot en friskere kropp. Jeg leser blogger og artikler på nett, men jeg leser også, som dere har skjønt, mange bøker. Jeg håper at kunnskap om hva som skjer i kroppen min skal hjelpe meg å akseptere tingenes tilstand og få meg til å senke skuldrene. Jeg håper også at kunnskap om mat og kosthold skal gjøre det enklere for meg å finne et kosthold som passer for meg, og som kan bidra til at jeg blir friskere. Kunnskap er makt, vet dere. ;)

 

"Fibromyalgi - årsaker og behandling" av Ulla Maria Anderberg og Eva Bojner Horwitz.

Denne boka leser både samboeren min og jeg. Jeg har lest ca 3/4 deler av boka, og hittil er jeg veldig fornøyd med den. Boka er skrevet både for den som er syk, pårørende og helsepersonell, og jeg kan trygt anbefale den for alle som har fibromyalgi og langvarige smerter. Denne boka gir en grundig innføring i hva fibromyalgi er og hvordan sykdommen kan behandles. Det er lagt mye vekt på ny forskning som viser at fibromyalgi ofte skyldes stress over et lengre tidsrom. Jeg kjenner meg veldig godt igjen i mye av det som er beskrevet, og det gjør meg virkelig godt å lese denne boka. Jeg fatter ikke at jeg ikke har gjort det før, for jeg har hatt den i hylla i flere måneder. Boka er litt tung i starten, men jevnt over synes jeg den er ganske lettlest. Det er ikke alt som er like enkelt å forstå, men det er ikke noe problem å skjønne poengene.

 

"Når livet setter seg i kroppen" av Eldri Steen og Liv Haugli.

Denne boka var en av mange bøker jeg fikk anbefalt da jeg gikk på mestringskurs på smertepoliklinikken. Jeg har foreløbig lest bare ett kapittel, men til gjengjeld leser jeg denne boka nøye, med overstrekningstusjer og hele pakka. Hittil virker boka kort og veldig lettlest og det er lett å kjenne seg igjen i det som står. Boka handler blant annet om at en må lære seg å lytte til kroppens signaler, og om hvordan plagene kan sette seg fast i kroppen om en ikke tar signalene på alvor. I boka blir det brukt pasienthistorier som viser hvordan en kan lære å forstå og tolke tegnene fra kroppen og gjøre noe med det."Sukker - en snikende fare" av Dag Viljen Poleszynski og Iver Mysterud.

Denne boka bestilte jeg for å motivere meg selv ytterligere til å kutte ut sukker fra mitt kosthold. Da jeg fikk den i posten, fikk jeg nesten bakoversveis, for dette er rett og slett en stor, tjukk fagbok om sukker. Jeg lurte på hvordan jeg i alle dager skulle orke å lese denne boka, men etter å ha satt meg ned med overstrykningstusjene mine og begynt, tok det ikke lang tid før jeg var frelst. Boka består av 18 kapitler, og foreløbig er jeg bare på kapittel 6, men jeg har absolutt planer om å lese ut hele boka. Hvis du kunne tenke deg å kutte ut sukker, men sliter med å motivere deg, er dette absolutt en bok som er verdt å lese. Boka gir kunnskap om sukkerets skadevirkninger og om hva du kan gjøre for å begrense inntaket. Til tross for et ganske fryktinngytende utseende ved første øyekast, er boka faktisk ganske lettlest og veldig lett å forstå.
"Derfor spiser du mer enn du tror" av Brian Wansink.

Denne boka er en av de alt for få bøkene jeg kjøpte på Mammutsalget i år. Jeg kjøpte den i forrige uke, men har allerede rukket å lese et kapittel. Enda en lettlest bok! Forfatteren viser hvordan en kan gå ned i vekt uten å forsake god mat, ved å legge om spisevanene og bli mer bevisst i sitt forhold til mat og spising. Jeg gleder meg til å lese resten av denne boka!

 

"PH-mirakelet" av Robert O. Young og Shelley Redford Young.

Denne boka fant jeg anbefalt i forumet på nettsida til Norges Fibromyalgiforbund, og etter en stund bestemte jeg meg for å kjøpe den. Jeg har hittil lest en drøy fjerdedel av boka. Den er veldig interessant, men også temmelig tunglest. Boka er oppdelt i tre deler: Teorien, programmet og oppskriftene. Jeg er fortsatt på teorien, og det er nok i hovedsak den som er tunglest, og det hjelper ikke at dette er en bok uten bilder. Til tross for at dette er en tidkrevende bok (som jeg forøvrig også bruker tusjer i), har jeg tenkt å lese ut hele, for jeg synes den er veldig interessant, og jeg er veldig opptatt av dette med syre/base-balanse i kroppen. pH-balanse er veldig viktig for å opprette en god helse, energi og en sunn vekt, og denne boka forteller deg det du trenger å vite."Supermat" av Trine Berge og Sara Chacko.

Denne boka bruker jeg i hovedsak som et oppslagsverk, men jeg driver også og leser den fra perm til perm. Jeg er litt over halvveis, og det er en fryd å lese denne boka. Den er full av deilige bilder og nyttig informasjon om supermat. I tillegg har den en del fristende oppskrifter. Jeg synes at supermat er utrolig spennende, og har bare positive erfaringer med det så langt. Jeg kommer til å skrive mer om dette på bloggen min. Denne boka har virkelig vært en reddende engel i jungelen av produkter og informasjon, men det er helt klart mulig å finne mye av denne informasjonen rundt omkring på nettet også, hvis du veit hva du leiter etter."Supermat i praksis" av Anne Larsen og Martin Kreutzer.

Denne boka handler ikke om "den ekte" supermaten, men om supre matvarer som er lette å skaffe i dagligvarebutikkene her i Norge. Her står blant annet litt om ORAC, målet for matens antioksidantverdi. 22 ulike matvarer introduseres. Alt sammen er ting du får tak i i de fleste matvarebutikker, slik som brokkoli, blåbær og chili. Det står fakta om matvaren og noen oppskrifter for hver matvare som viser hva den kan brukes til. Bak i boka står det en liten ABC som forklarer hva de ulike sunne stoffene er for noe, slik som antioksidanter og flavonoider. Jeg har ikke lest boka fra perm til perm, men jeg har lest litt her og der og er fornøyd med boka. Mesteparten av det var ikke nytt for meg, men jeg bruker den litt som et oppslagsverk slik som med den andre Supermat-boka mi. Denne boka er også veldig lettlest og har fine bilder."Detox - Rens kroppen og gå ned i vekt" av Ulrika Davidsson.

Denne boka kjøpte jeg fordi jeg synes at detox er veldig interessant og jeg ønsker å lære mer om hvordan jeg kan avgifte kroppen. Boka beskriver en detoxkur, men jeg bruker den mer som en kokebok og som et oppslagsverk på hvilke matvarer som er bra å få i seg for å hjelpe kroppen litt på vei med utrensinga av avfallsstoffer. Denne boka er også veldig lettlest. Den inneholder ca. 100 fristende oppskrifter med fine bilder og masse nyttig informasjon om detox. Jeg har ikke lest hele boka fra perm til perm, men dette er ei bok jeg blir glad av å bla i!

"Salig blanding" av Renée Voltaire.

Denne dama minner meg litt om meg selv, og derfor måtte jeg bare ha boka. Hun har plukket litt fra mange kostholdsretninger og satt det sammen til et kosthold som er perfekt for henne. I boka er det en del informasjon, men i all hovedsak er dette ei kokebok. Mange fristende bilder og inspirerende oppskrifter!

I tillegg til alle disse bøkene, blar jeg ofte i Kjernesunn Familie-bøkene mine, men de tror jeg heller at jeg skal skrive om i et eget innlegg en annen gang. :)

Har du noen gode bøker å anbefale?

Jeg er spesielt interessert i å høre om bøker med melkefri/glutenfri/sukkerfri mat, supermat, vegetarmat, raw food, smertemestring, selvutvikling og helse generelt.

Budsjettfrustrasjon.

I dag har jeg endelig tatt meg selv i nakken og satt meg ned for å lage et nytt budsjett, i håp om å få bedre oversikt på økonomien og en stressfaktor mindre i hverdagen. Både inntektene og utgiftene våre har endra seg radikalt siden sist gang jeg laga en skikkelig oversikt, så det er virkelig på høy tid å få kontroll over tallene igjen. Å lage et skikkelig budsjett er mer tidkrevende enn en skulle tro, og jeg kommer stadig på nye ting som må inn. Allikevel er det definitivt verdt tida det tar.

I kolonna for faste utgifter har vi fire forskjellige lån, forsikringer, kommunale avgifter, strøm, internett, telefon, TV, veiavgift og medlemskontigent på treningssenter og i Norges Fibromyalgiforbund. Jeg skal ikke gå inn på detaljene, men jeg kan meddele dere at det er en liten formue som går ut hver måned. I tillegg skal vi ha mat til oss selv og kattene og det er ingen hemmelighet at vi bruker en formue på behandlinger og ulike tiltak for å få meg frisk igjen. Bare en time hos naprapaten koster meg 550 kroner, pluss 180 kroner i buss. Så kommer bensin, vedlikehold av bil og hus, klær, gaver og andre ting. Det er en hel jungel av ting en bruker penger på, og selv om vi er ganske flinke til å ikke bruke dem på tull, er det en utfordring å få alt til å gå opp.

Jeg begynner endelig, etter timesvis med regning og gjennomgang av kontooversikten å få kontroll over inntektene, de faste utgiftene og noen av de variable utgiftene. Det som er problemet mitt nå, er at vi har vært litt slurvete med kvitteringene i det siste, så det er vanskelig å få en nøyaktig oversikt over hva vi bruker på mat, klær og slike ting. Vi brukte omtrent ikke penger i det hele tatt det halve året vi levde kun på Andreas sin inntekt, mens da jeg fikk et halvt års lønning fra NAV på en gang, brukte vi en formue på ting som hadde stått på vent i en evighet. I tillegg koste vi oss litt ekstra siden vi hadde vært flinke å overleve uten økonomisk hjelp under "ekstreme forhold". Nå er det beinhard hverdag igjen, og det gjelder å holde hodet kald og tunga rett i munnen før en drar kortet. Jeg river meg i håret og regner som en gal for å finne ut hvor mye vi kan bruke på hva, og hvor vi må stramme inn.

 

 Bildet er lånt HER.

 Pleier du å sette opp budsjett over privatøkonomien din? Har du noen gode råd?

Swap fra Rebeca.

I februar fikk jeg en swap med fem FBer fra Rebeca på Costa Rica.
In February I got a swap with five FBs from Rebeca in Costa Rica.

 

Disse er laga av Rebeca på Costa Rica.
These FBs are made by Rebeca in Costa Rica.Denne er laga av Kotoe i Japan.
This FB is made by Kotoe in Japan.

Nr. 1 er laga av Susanne i Tyskland. Nr. 2 er laga av Anna i Polen.
No. 1 is made by Susanne in Germany. No. 2 is made by Anna in Poland.

Lurer du på hva en FB er for noe, så les HER.

Swap fra Ute.

I midten av februar fikk jeg en swap med fem FBer fra Ute i Tyskland.
In the middle of February I got a swap with five FBs from Ute in Germany.

 

Nr. 1 er laga av Teri i New Zealand. Nr. 2 er laga av Maiko i Japan.
No. 1 is made by Teri in New Zealand. No. 2 is made by Maiko in Japan.Nr. 1 er laga av Marjorie i Frankrike. Nr. 2 er laga av Vanessa.
No. 1 is made by Marjorie in France. No. 2 is made by Vanessa.

Denne er laga av Mareen i Tyskland.
This one is made by Mareen in Germany.

Lurer du på hva en FB er for noe, så les HER.

Endelig helg igjen.

Joda, jeg går bare hjemme, så i utgangspunktet har jeg "helg" stort sett hver dag, men det føles ikke sånn. Andreas jobber jo mandag til fredag, og midt i uka prioriterer jeg som regel de tingene jeg føler at jeg må: Betale regninger, gjøre husarbeid, lese meg opp på kosthold og helse/fibromyalgi og så videre. Fra mandag til fredag fokuserer jeg stort sett på hva jeg kan gjøre for å bli frisk. Når helga kommer, unner jeg meg litt fri, og nyter å ha litt ekstra tid med min kjære. Riktignok gjør vi ofte ting som gjøres i helgene også, og fokuset på helse legger jeg aldri helt fra meg, men vi er i det minste sammen, og vi har i alle fall litt tid både lørdag og søndag hvor vi senker skuldrene og har det koselig.

I dag kjenner jeg at det er ekstra godt med helg, for jeg er helt skutt. Jeg var til behandling hos naprapaten i går, noe som innebærer at jeg må gå til bussen, ta bussen til Lillestrøm, gå til Åråsen, få juling av naprapaten, og så er det hjemtur. I går måtte jeg attpåtil bli værende i byen i noen timer før det var på tide å dra hjem. Jeg hadde noen bursdagsgaver jeg ville kjøpe, og i tillegg skulle Andreas komme innover etter at han var ferdig på jobb, slik at vi kunne handle. Han måtte først hjemom og bytte bil, så han var ikke i Lillestrøm før rundt seks - over fire timer etter at jeg var ferdig med behandlinga.

Jeg fikk kjøpt alle bursdagsgavene jeg var ute etter, og noen til. Da Andreas kom, fylte vi en hel handlekurv med frukt og deilige grønnsaker inne på verdens største Rema 1000. Det er så kjekt - utvalget til Meny, men med prisene til Rema 1000. Hehe. ;) Det eneste de ikke er så gode på, er eksotiske frukter, men det kjøper jeg sjelden uansett, så jeg overlever nok det. Jeg er alltid like glad og fornøyd når jeg får fylle handlekurven med grønnsaker i Lillestrøm - her i Aurskog har de nemlig varelevering bare to dager i uka, og de ansatte har en tendens til å kaste grønnsakene på plass, noe som fører til både dårlig rullering og slagskader. For en tidligere frukt- og grøntarbeider hos både Meny og ICA Supermarked er det en pine å handle i slike grønnsaksavdelinger, selv om det stort sett er mulig å få med seg en spiselig kinakål, en spiselig agurk, og en ikke alt for slagskada paprika.

Etter at alle tingene vi skulle gjøre var gjort og bilen var gullende ren og full av mat, kom vi oss endelig hjem igjen. Jeg tror vi var hjemme rundt ni, så jeg var rimelig gåen. Pakka ut varene, og så blei jeg geleida inn i stua og plassert i sofaen, med streng beskjed om at nå skulle jeg ikke gjøre noe mer. Nå skulle Andreas ta seg av resten, så kunne jeg slappe av så lenge. Er han ikke snill? Jeg fikk en rimelig røff behandling hos naprapaten i går, så jeg går som ei gås. I gårkveld var det bare så vidt jeg kunne gå i det hele tatt. Da var det godt å kunne sitte og se på "Barna i Bakkebygrenda" mens Andreas rydda kjøkkenet. Da han var ferdig hjalp jeg han å lage vegetartaco, og klokka elleve var det endelig tid for å spise middag. Fint folk spiser seint. Vi spiste, så en film, og så var det endelig på tide å treffe senga.

Nå er det morgen på Finstadbru, med strålende sol og skikkelig lørdagsfølelse. Andreas ligger fortsatt og sover, og jeg kjenner at det snart er på tide å tenke på frokosten. Hva jeg skal gjøre resten av dagen har jeg ikke bestemt meg for enda, men jeg tror i alle fall at jeg skal lage deilig, hjemmelaga juice og pakke inn bursdagsgaver. I tillegg har vi nok å gjøre i huset etter at jeg har vært helt utslitt i tre uker, så jeg skal nok ikke bare late meg heller. Vi får se. I morra har jeg i alle fall tenkt å gjøre et nytt forsøk på å komme meg på treningssenteret - i dag er jeg fortsatt for mørbanka etter behandlinga.

Ha en fin helg, alle sammen!

 

Isskulptur i Lillestrøm.

Har du noen planer for helga?

Når ting ikke går som planlagt.

Til tross for krukke-lykke og gode smoothier, hender det at nedturene griper tak i meg og drar meg ned i søla, uten at jeg har krefter til å kjempe imot. I ettermiddag har jeg hatt det slik. Planen var å reise opp for å trene i kveld, men allerede tre timer før det var meninga at Andreas skulle være hjemme, måtte jeg bare gå og legge meg. Da han ringte meg etter to timer under dyna, var jeg kjempedårlig, så jeg innså at jeg måtte droppe treninga. Igjen. Da bestemte han seg for å heller jobbe litt ekstra overtid, og det er jo greit med litt ekstra på konto, men det innebærer også at jeg må være aleine med følelsen av å være misslykka. Noe som kanskje er like greit, så slipper vi at motløsheten min smitter over på min kjære. ♥

Nå skal jeg bare prøve å hvile og prøve å slappe av, og prøve å få i meg litt mat. Jeg har nemlig ikke orka å lage meg noe å spise enda (etter frokost, vel og merke), så nå trenger jeg sårt litt påfyll i magen. En får jo ikke mer energi av å sulte. I morra venter det en stor utfordring som jeg gjennom, så jeg har ikke annet valg enn å gi etter for kroppens krav og samle energi til det.

Selv om jeg blir motløs og tung til sinns når ting ikke går etter planen og jeg ikke får gjort som jeg vil, er det ingen hensikt i å grave seg dypere ned i det, så jeg prøver å akseptere at det er som det er. Det er vanskelig, men noen ganger greier jeg det, om enn så for bare en liten stund av gangen. Da gleder jeg meg over det som er fint istedenfor: At jeg kom meg opp av senga igjen, at mange søte mennesker har meldt seg på konkurransen jeg har gående og at jeg har nytt lyden av snø og is som smelter og sklir ned fra taket i dag. Dessuten trøster jeg meg med at blogg.no har nesten like mye "nedetid" som meg, men at mange liker blogg.no allikevel. =P

Hvis ikke du har meldt deg på konkurransen min enda, så burde du gjøre det, så kanskje du vinner en kosepakke. Det er fint lite som kan måle seg med å få koselig post! Selv skreiv jeg bare ett brev i hele februar, så jeg får ikke post for tiden. I dag fikk jeg brev fra Norges Fibromyalgiforbund med informasjon om medlemsmøtene, og da blei jeg nesten rørt, siden det var så lenge siden sist det kom noe annet enn regninger og reklamer som viser ting jeg ikke har råd til å kjøpe. *Fnis* Vel, jeg får ta meg sammen og svare på noen av brevene jeg har liggende, så blir det vel fort mer spennende å gå til postkassa igjen. =)

 

Bildet er lånt fra We♥it, HER.

 Hva gjør du, når du føler deg motløs og lei og ingenting blir som du hadde tenkt?

Skogsbærsmoothie med supermat.

Jeg ånder og lever for og av smoothie, og favoritten består av frosne bær, banan, kanel, olje og ris- eller soyamelk. Ellers putter jeg oppi det jeg føler for der og da, og i det siste har det blitt mye supermat. Jeg har laga smoothie langt oftere igjen nå som jeg har kutta ut gluten og svært sjelden spiser brødmat. Sammen med min kjære har jeg bare spist ett glutenfritt brød hele den siste måneden, og i tillegg har jeg vel spist fire glutenfrie knekkebrød. Stort sett består frokosten min av smoothie, og det er så godt! Jeg sørger alltid for å putte oppi nok fett og proteiner, sånn at jeg blir god og mett uten at blodsukkeret mitt går kanakkas.

 

  

Til smoothien min i dag, brukte jeg:

♥ Ca. 200 gram skogsbær.
♥ To små bananer.
♥ Rismelk.
♥ En skvett økologisk hampfrøolje.
♥ En måleskje med økologiske hampproteiner.
♥ En teskje med lecithin.
♥ Litt kanel og açaípulver.

 

 

Slik gjør jeg det:

♥ Først putter jeg i de frosne bærene, og deretter banan.
♥ Så heller jeg i rismelk til det går nesten opp til 750 ml. på blenderen.
♥ Så putter jeg oppi en skvett olje og alt pulveret, og så kjører vi på!

 Tadaa! Av dette får du ca. 7,5 dl ferdig smoothie, som du kan drikke helt aleine, eller dele med noen du er glad i. Du trenger ikke spise alt på en gang - sett resten i kjøleskapet til du er sulten igjen, eller hell det i en isform og lag deg en smooth-is. :)

Istedenfor hampfrøolje, kan du godt bruke linfrøolje eller kokosolje. Putt eventuelt oppi litt mandler eller nøtter - det er masse sunt fett i dem! Har du ikke fancy supermat, funker det helt fint med bare bær, banan, ris-/soyamelk og det du måtte finne på av andre ting. Her er det bare fantasien som setter grenser. ;)

Bruk gjerne koden min, CEC956, hvis du skal handle på iHerb for første gang. Da får du $5 i rabatt på ordren din. :)

Hva er din favorittsmoothie?

Krukke-lykke.

På tirsdag var min kjære og jeg en liten tur på Europris, og der fant jeg disse søte små krukkene. De kosta bare ti kroner per stykk, og passa perfekt til å ha vaniljepulver og açaípulver oppi. Det er mye koseligere å ha søte krukker i kjøkkenskapet enn stygge, grå plastposer. Åååh, lykke. ♥

 Vinn kosepakke med te og godis!

Nå er det jammen på tide med en liten Give-Away her på bloggen, synes dere ikke? Denne gangen kan dere vinne en kosepakke med ti forskjellige sorter te, tre økologiske kjærligheter og noen økologiske drops. Jeg har også putta oppi tre ulike smaksprøver på diverse supermat og kosttilskudd.

Kjærlighetene og dropsene er noen av de beste jeg noensinne har smakt, de helt naturlige og ikke tilsatt sukker. Stort bedre kan det ikke bli! Teene er av god kvalitet, og jeg synes de er veldig gode på smak. Yogi-teene har i tillegg koselige sitater i enden av hver te-pose.

 

 

Denne gangen har jeg tenkt å gi dere lodd etter innsats, og trekke en tilfeldig vinner, så her er det gode muligheter for å øke vinnersjansene sine! Velg et eller flere alternativer og så legger du igjen en kommentar etterpå hvor du forteller hvilke av alternativene du har utført. Husk å fylle inn riktig e-postadresse slik at jeg kan kontakte deg dersom du vinner - den er kun synlig for meg!

 

Alternativ 1 (5 lodd):
Post konkurransebildet i et blogginnlegg, sammen med link til konkurransen og bloggen min. Legg igjen kommentar her om at du deltar + link til bidraget ditt.

Alternativ 2 (5 lodd):
Post konkurransebildet i et ÅPENT album på facebook, slik at alle kan se det. Ta med link til bloggen og konkurransen. Legg igjen kommentar her om at du deltar + link til bidraget ditt.

Alternativ 3 (1 lodd):
Lik bloggen min på facebook (HER), og del bloggens facebookside med facebookvennene dine (trykk på deleknappen nederst til venstre). Legg igjen kommentar her om at du følger bloggen min på facebook og skriv hvem du er slik at jeg får sjekka bidraget ditt.

Alternativ 4 (4 lodd):
Svar på ett eller flere av disse spørsmålene, og få ett lodd per spørsmål:
* Hva synes du er bra med bloggen min? (1 lodd)
* Hva synes du kan bli bedre på bloggen min? (1 lodd)
* Hva kunne du tenke deg å lese mer om på bloggen min? (1 lodd)
* Pleier du å legge igjen kommentar på blogginnleggene mine? Hvorfor/hvorfor ikke? (1 lodd)

 

Hvis du velger alle alternativene, får du 5 lodd ekstra! Det er altså mulig å få til sammen 20 lodd i denne konkurransen, og for hvert lodd du har, jo større er vinnersjansen. ;) Det er selvfølgelig ikke nødvendig å skrive en kommentar for hvert alternativ du velger - samle gjerne opp alle i en kommentar! :)

Lykke til!

Ei pause fra fibro-koma..?

Etter en uke i "fibro-koma", tror jeg at jeg endelig begynner å våkne til live igjen. Etter mye søvn og hvile i dag har jeg endelig tatt en lang dusj og spist en sein frokost og så fort Andreas kommer hjem fra jobb skal vi opp på treningssenteret. Må benytte anledninga nå som jeg er ute av tåka - en veit aldri hvor lenge det varer! Har prøvd å komme meg opp der hver dag siden torsdag, så i dag håper jeg at jeg endelig lykkes! =D

Jeg har masse-masse å blogge om for tida, men har dessverre alt for lite energi til å gjennomføre det. Jeg har mottatt masse fine swaps, og jeg har selv laga en del FBer. Jeg har hatt mange timer på smerteklinikken som jeg ikke har fortalt dere om, jeg har begynt å gå til naprapat og jeg har fått nye medisiner. Jeg har kutta ut sukker, melk og gluten og det går vanvittig bra. Jeg har laga rå sjokolade for første gang, jeg har laga masse spennende mat og jeg har prøvd ut masse forskjellig supermat og andre spennende ting. Jeg driver også og bytter ut kosmetikkproduktene jeg har brukt tidligere med kosmetikk som er fri for parabener og som ikke er testa på dyr. Det er i det hele tatt mye nytt i livet mitt for tida, men når jeg ikke står på kjøkkenet og kokkelerer, får behandling eller er på trening, så ligger jeg for det meste rett ut og orker ingen ting.

Nå er det endelig mars, den første vårmåneden. Denne vinteren har jeg vært for tjukk til å komme inn i de splitter nye vinterklærne jeg kjøpte meg i fjor vinter, så jeg gleder meg til jeg endelig kan begynne å være mer ute og nyte dagslyset uten å fryse halvt ihjel. Våren er min favorittårstid, så jeg håper at formen blir bedre i takt med at dagene blir lysere og mildere, og at energinivået stiger i takt med sevja.

Til dere som har lagt igjen kommentarer her de siste dagene, så skal jeg prøve å få svart dere i løpet av kvelden eller morgendagen. I mellomtida kan dere jo alle sammen tenke over hva dere har mest lyst til å lese om på bloggen fremover og gi meg en tilbakemelding på det, så skal jeg prøve å følge opp så godt jeg kan. ;)

 

Bildet er lånt fra We♥it, HER. 

Åååh, som jeg gleder meg til at snøklokkene titter fram!

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits