april 2010

Jeg gjr kl p deg.

Kjttboller, brokkoli og klstuing.

Verken min kjre eller jeg har noen sinne like kokt kl, s vi blei positivt overraska da vi laga klstuing og fant ut at det faktisk var godt allikevel, til tross for alle vre motforestillinger. :)


Til denne retten trenger du:
* Ca. 750 gram kl
* 2 ss hvetemel
* 2 ss mr eller margarin
* 4 dl melk eller solhavre
* Salt og pepper
---
* Kjttboller
* En skvett melk eller solhavre
* Et egg
* Griljermel
* Godt krydder
---
Brokkoli


Slik lager du klstuing:
* Skjr kl i strimler og skyll godt
* Kok klen mr i lettsaltet vann og hell den i et drslag. Jeg liker den med litt tyggemotstand, s jeg koker den ikke ihjel.
* Smelt smret i en tykkbunnet kjele eller en wok
* Ha i melet og rr det godt inn til du fr en tykk og jevn masse. La det surre i ca. 2 minutter under omrring.
* Dra kjelen av plata og tilsett melka litt og litt mens du visper
* Sett kjelen tilbake p plata og kok opp under omrring
* Til sett den avrente klen og smak til med salt og pepper


Slik lager du crispy kjttboller:
* Pisk et egg sammen med en liten skvett melk
* Bland grilermel sammen med godt kydder, for eksempel grillkrydder
* Dypp kjttbollene frst i eggeblandingen, deretter i melblandingen, og s legger du dem p en stekeplate
* Stek kjttbollene i ovnen til de er varme og crispy


Slik gjr du resten:
*Kok brokkoli og dander alt sammen p en tallerken.




PS! Kjttboller somdu kjper ferdig i butikken inneholder som regel melk. Er du allergisk mot melk og likedistr som meg,risikerer du glemme lese innholdsfortegnelsen og fr vondt i magen.

Jeg er en poet.

Saksbehandleren min i NAV heter Stle. P min lange vandring mot bussen til Bjrkelangen dikta jeg et lite dikt.



Trenger ikke utdanning jeg, jeg som kan dikte. Jeg kan jo bare gi ut ei bok! Men, s er jeg litt redd for at pengene skal g meg til hodet og at jeg enten blir ei blre eller slser bort alt p rus og horer. (Jada, som et medmenneske og en ihuga sosionomstudent sier jeg vanligvis prostituerte, men det gir liksom ikke den samme effekten i denne sammenhengen.)




I alle fall: Jeg overlevde mtet, og selv om Stle er utflytta trnder s han ikke ut som en bddel. Ikke at jeg har sett s mange utflytta trndere som gjr det, men uansett. Nr jeg tenker meg om, s har jeg vel heller aldri sett en ekte bddel, s etter nrmere ettertanke kan det godt hende at Stle faktisk s ut som en bddel - men han virka i alle fall ikke s avskrekkende som en skulle tro med tanke p at han jobber p NAV. (Og nei, svigermor, jeg synes ikke du er s forferdelig skummel, men om du hadde rderett over mitt ve og vel og min konomiske situasjon, s tror jeg nok at vi hadde hatt et noe anspent forhold.)




Jeg blei kanskje ikke s mye klokere av mtet, og jo mer jeg prver huske av hva som egentlig blei sagt, jo mer usikker blir jeg. Det eneste jeg med sikkerhet husker, er at han gjentok igjen og igjen at de helst ikke ville ha meg inn i systemet, samtidig som han ga meg et sknadsskjema for arbeidsavklaringspenger. S det eneste alternativet som hopper opp og slr meg i hodet som noen lunde realistisk, noen lunde motiverende og noen lunde "jeg skal faen meg ta tilbake livet mitt, selv om det kanskje tar litt tid", er ske arbeidsavklaringspenger og ta et rs permisjon fra studiene mens jeg prver f meg selv p beina igjen, for s gi skolen et forsk til. S n m jeg bare snakke med legen og f han til skrive en riktig s grundig erklring p hvor ille det str til, hpe at jeg fr innvilga sknaden og i tillegg skaffe meg permisjon fra skolen.




Hahahaha, jeg driver og sender noen meldinger med min kjre mor, og hun er st og snill. Hun sa at det er ingen som vil at unge folk skal havne i systemet, men at m man, s m man. Siden jeg ikke ser noen andre lsninger (etter ha prata med x antall mennesker om situasjonen), og ser p hele situasjonen med svart galgenhumor for yeblikket, s svarte jeg at da hper jeg at de m, for ellers s veit jeg ikke hvem jeg skal skyte. Da svarte hun: "Skyter du noen, s fr du betalt for bo og spise. Du fr skole og andre behandlinger du trenger. Hehe. Men finn noen som vi ikke liker da." Her snakker vi mamma som backer en opp. (Og til dere som ikke kjenner meg og lurer p om jeg mener alvor? Nei. Jeg er faktisk pasifist og synes til og med det er turnoff hvis gubbelarsen spiller CS.)




Astrid, jeg tror ikke jeg orker blogge om mat i dag, for etter nesten ikke ha sovet i natt, gtt flere kilometer og vrt i mte med NAV, s er det ikke s mye igjen av meg akkurat n. Gubbelarsen minskal mekke maten og jeg skal bare prve bli menneske igjen til i morra, slik at jeg kanskje greier utrette noe da ogs. Jeg lover komme sterkere tilbake!




Bamsebildene har jeg henta fra den eldgamle harddisken min, og fr den tid s tror jeg at jeg hente dem fra gjesebokinnleggene jeg fikk p Sprayskipet, som ikke eksisterer lenger.

NAV-nerver.

Gud, s nervs jeg er. Det er helt grusom. NAV-mtet som jeg har venta s lenge p f, er om litt over to timer, og jeg fler meg totalt uforberedt. Jeg aner ikke hva jeg skal si, og aner ikke hvordan jeg skal f forklart situasjonen. Jeg som vanligvis alltid er forberedt,har en lsning og veit hva jeg skal si, har mistet munn og mle og inni hodet mitt er det bare kaos.

Vel - jeg antar at dette er god trening til se brukernes point of view, om jeg noen gang greier fullfre sosionomutdanningen min. Det jeg har lest i bkene, om at en som hjelper innehar en maktposisjon og at dette kan fles overveldende og vanskelig for brukeren, det stemmer i alle hyeste grad. Jeg blir gal av at "alt" n avhenger av NAV og hva de sier og mener. Jeg hper bare at jeg greier vre meg selv, holde meg rolig og tenke klart nr jeg frst kommer p mtet. At jeg finner ordene og slipper famle i blinde. Jeg har venta alt for lenge p dette mtet til rote det til med nerver.

Faktisk, s fler jeg at dette er et passende tidspunkt til komme med en aldri s liten betroelse til dere. Fr trodde jeg nemlig NAV het NAV fordi det hadde noe med navigering (rdgiving, veiledning) gjre. Etter at jeg begynte studere sosialt arbeid har jeg lrt at s feil kan man ta. Ny Arbeids- og Velferdsforvaltning. Min sjel er mer poetisk enn systemet, tydeligvis. nsk meg lykke til! =)

Sunday is fun day

Det liker i alle fall jeg tro. Jeg har ikke s mye p agendaen i dag, men jeg har i alle fall noen ting jeg har tenkt til gjre i dag. Jeg har ftt inn en ny bestilling i nettbutikken min, s den skal pakkes og gjres klar til sending i morgen. S m jeg vaske ty, bake brd og prve f lagt inn litt flere varer i butikken. Det er kjempegy at butikken endelig er oppe og gr, etter ha gtt med planene s lenge, s n om dagen tenker jeg ikke p stort annet. :) Jeg har ogs ftt mange fine tilbakemeldinger, og jeg blir helt rrt over alt det fine folk sier til meg! Tusen takk!



Jeg kommer ikke p s skrekkelig mye skrive om akkurat n, jeg tenkte bare at jeg skulle gi lyd fra meg. Som sagt s tenker jeg ikke p stort annet enn nettbutikken akkurat for yeblikket. Hehehe. Ellers s kan jeg jo meddele dere at jeg har hatt en nytt mte med skolen, har prata enda mer med OAS, og at jeg skal i mte med NAV i morra. N avhenger egentlig alt av hva NAV sier og mener, s jeg er veldig spent p mtet i morra. Jeg gruer meg veldig, men jeg er ogs glad for at jeg endelig har greid f avtalt et mte med dem. Det var ikke bare-bare. Blir spennende se hvordan det gr. Jeg har ogs prvd f en akuttime hos legen fr mtet, men det gikk dessverre ikke. S jeg fr heller prate med han etter mtet. For dere som leser dette og ikke greier henge med i svingene p grunn av manglende bakgrunnsinfo, s kan dere lese her.




Ellers s har jeg en konkurranse gende, i forbindelse med pninga av butikken. Du trenger ikke ha blogg for delta, s heng deg med! Det er ogs veldig mange som har spurt meg om jeg vil sponse dem med konkurranser og lignende siden jeg starta nettbutikken. Siden jeg driver den kun p hobbybasis og i bunn og grunn ikkefr inn mer penger enn det koster kjpe inn utstyr og drifte nettbutikken s har jeg ikke mulighet til sponse noe srlig, men jeg valgte sponse den frste som tok kontakt - og konkurransen hennes finner dere her. Det er ikke umulig at jeg sponser flere blogger med tiden, men jeg fr ta en ting av gangen. S langt er det flere som har spurt om sponsing enn som har handla i butikken, s da sier det seg selv at det ikke er mulig si ja til alle. :)




N har jeg forresten prvd Cover All Mixen jeg vant, og jeg er strlende fornyd! Spesielt godt like jeg den delen som kunne brukes som primer. yenskyggen satt fint hele dagen - enda jeg kom i fare for grte noen trer i et mte p OAS. Det var nesten s det var trist fjerne sminka om kvelden fr jeg skulle legge meg, for den satt fortsatt like fint som p morgenen.




Som dere kanskje legger merke til har jeg ogs endra litt p designet mitt n. Jeg har beholdt den rosa fargen (hehe, hvem ville tro at jeg noen gang skulle ha noe som er rosa!?) og lagt til en enkel header som jeg laga i full fart. Designet er ikke akkurat noe skryte av, men det er i alle fall litt mer personlig enn standardoppsettet jeg hadde fr. For vre rlig, s er ikke interessen for mekke bloggdesign s innmari stor - s da blir ogs kunnskapene deretter! Det jeg derimot gjerne skulle hatt kunnskaper om, det er hvordan jeg legger inn en egenprodusert bildelink p sida av bloggen. Er det noen som har peiling p det, og som kan fortelle meg hvordan jeg gjr det? Helst en inn-med-teskje-forklaring, siden jeg er temmelig blank p omrdet.




Jeg psto at jeg ikke kom p s skrekkelig mye skrive om akkurat n - men dere veit... Jeg er totalt ute av stand til fatte meg i korthet. Hper dere fr en strlende sndag!



Bildene er henta fra min eldgamle harddisk, og jeg antar at jeg i frste omgang henta dem fra gjestebokinnleggene i min tid p Sprayskipet, som ikke eksisterer lenger.

Konkurranse hos meg - vinn hndlagede smykker!

Onsdag 21. aprilklokka 17:00 pna jeg nettbutikken min, Tidforsmykker.com.Jeg driver nettbutikken p hobbybasis, s jeg er naturlig nok avhengig av jungeltelegrafen for at nettbutikken minskal bli kjent. I den forbindelse tenkte jeg at jeg skulle ha en konkurranse her p bloggen!




KONKURRANSEREGLER:

Du trenger ikke ha en blogg for delta i denne konkurransen, for her kan du delta p tre mter:

Alternativ 1: (2 poeng)
Lag et innlegg p bloggen din der du linker til denne konkurransen og til nettbutikken min. Skriv i kommentarfeltet under at du er med, og legg ved en link til innlegget ditt.

Alternativ 2: (2 poeng)
Send en e-post til minst15 av kontaktene dine,der du linker til denne konkurransen og til nettbutikken min. Send samtidig mailen til meg p supersoppen@gmail.com, slik at jeg veit at du har deltatt. Legg ogs igjen en kommentar her om at du har gjort dette.

Alternativ 3: (1 poeng)
Meld deg inn i gruppa "Tidforsmykker.com" p facebook og inviter vennene dine til gjre det samme. Skriv i kommentarfeltet under at du er med, og skriv hva du kaller deg p facebook slik at jeg kan se at du har meldt deg inn i gruppa.

Du kan velge et eller fler av alternativene. Totalt kan du f5 poeng, og et poeng er en vinnersjanse. Det vil si at jo flere poeng du sikrer deg, jo strre er sjansen for at akkurat du vinner!Dere m gjernebruke bildene mine fra dette innlegget og nettbutikken til dette formlet. Dere som allerede har meldt dere inn i facebookgruppa eller har laga et blogginnlegg om nettbutikken min trenger selvflgelig ikke gjre det igjen. Bare skriv i kommentarfeltet under at du er med. Husk skrive e-postadressen eller bloggadressen din, slik at jeg kan kontakte deg dersom du vinner.

Ofte er det slik at jo flere som deltar i en konkurranse, jo mindre blir vinnersjansene. Slik blir det ikke denne gangen! Her blir det nemlig slik at jo flere som melder seg p, jo flere premier deler jeg ut!
1-10 deltakere: 1 premie
11-20 deltakere: 2 premier
21-30 deltakere: 3 premier
...Og s videre!



Hva som blir premiene vil jeg ikke rpe enda, men jeg kan fortelle dere at det blir smykker som jeg har laga selv, levert i en st organzapose eller gaveeske. Om dere er nysgjerrige p hvordan smykkene jeg lager ser ut, kan dere jo ta en titt innom nettbutikken min, eller ta en kikk herinne, under kategorien "Hobby: Smykker".

Konkurransen avsluttes fredag 7. mai kl. 23:59, og vinnerne vil bli trukket ut og kontaktet s snart som mulig etter det. Lykke til!


PS. Du har fortsatt mulighet for bli en av mine 5 frste kunder og f med en ekstra overraskelse p kjpet!

Jeg har pna min egen nettbutikk!

I dag har jeg endelig pna min egen nettbutikk, Tidforsmykker.com. Her selger jeg smykkene jeg lager. Jeg hper dere tar en tur innom. De fem frste som bestiller vil f med en ekstra overraskelse p kjpet!




Jeg er helt avhengig av jungeltelegrafen for at nettbutikken min skal bli kjent, s spre gjerne budskapet. :) Jeg setter ogs stor pris p alle tilbakemeldinger.


Crispy kyllingfilet, couscous, salat og paprikasaus.

Denne middagen er knallgod og veldig enkel f til. Det krever litt tid skjre opp kyllingen og slik, men det sparer du inn igjen i steketid. Absolutt en verdig helgemiddag!


Til kyllingen trenger du:
* Kyllingfilet
* Griljermel
* Marinade (F.eks. av Red Curry Paste og olje)


Slik gjr du:
* Skjr kyllingfileten i biter
* Dypp den frst i marinaden og deretter i griljermelet
* Legg bitene p en stekeplate
* Stek kyllingbitene i ovnen p 225 grader i 15-20 minutter, alt ettersom hvor store bitene er. R kylling er ikke godt, men det er ikke trr kylling heller. :)





Til paprikasausen trenger du:
* To paprikaer
* To fedd hvitlk
* Olje


Slik gjr du:
* Skyll paprikaen og del den i biter
* Press hvitlk
* Stek hvitlk og paprika mykt i ei panne med litt olje
* Hell alt over i en kjkkenmaskin og kjr til mos
* Smak til med salt og pepper
* Ha eventuelt oppi litt mer olje eller vann hvis du synes sausen er for tykk. Likk tykk skal den vre. :)





Til resten trenger du:
* Det du mtte nske av salat og grnnsaker
* Couscous

Slik gjr du:
* Kok couscous etter anvisningen p pakken
* Skyll og del salaten og grnnsakene


Tygg-Tygg og Greven har blitt engler.

I gr mtte Andreas og jeg gjre noe utrolig trist: Avlive rkenrottene vre, som vi har hatt i nesten to og et halvt r. Greven (den svarte) har vrt syk lenge og vi har veid mye for og imot.Frst trodde vi athan hadde hattslag, og vi snakka med en veterinr som sa at s lenge den spiste og allmenntilstanden ellers var god, s trengte vi ikke gjre noe med den. Etter hvert begynte den kl seg i ret, s ille at han begynte bl. Etter at han hadde gjort dette noen ganger fant vi ut at han antakelig hadde en svulst.

N mot slutten blei han drligere og drligere, s i gr dro vi til dyrlegen for avlive dem. Vi blei ndt ta begge to, fordi de har bodd sammen hele livet og er veldig avhengige av hverandre, s den lyse hadde antakelig blitt deprimert og selvdestruktiv. Dessuten er ikke den hvite fullt s glad i folk, og de begynte bli gamle, s det var like greit la den slippe bli aleine. Det var utrolig trist, men nr det verste "sjokket" hadde lagt seg var det ogs en lettelse.


Trenger du Yatzy-ark?

N som det gr mot vr og sommer, hyttetyrer og camping, er det vel ikke til komme ifra at Yatzy-terningene blir plukket fram etter hvert. Gr du tom for Yatzy-ark, s fortvil ikke, for jeg veit om et sted du kan laste ned nye helt gratis. Bare klikk p bildet under, s kommer du dit. :)


Smoothie med kiwi og banan.

Inspirert av Hobbyanettes smootieinnlegg, fant jeg ut at jeg ogs ville lage meg en kiwismoothie.


Du trenger:
* Banan
* Kiwi
* Sitronsaft
* Eventuelt isbiter


Slik gjr du:
* Skrell bananer og kjr dem i en blender sammen med sitronsaft
* Skrell kiwi, del dem i biter og kjr dem raskt i blenderen sammen med bananblandingen
* Voilla!


Tips:
* Kjr aldri kiwi lenge i blenderen, for hvis de svarte frene knuses, kan smoothien f en smak av pepper istedenfor deilig kiwi. :)
* Hvis du bruker isbiter, s kjrer du dem sammen med bananene fr du putter kiwi oppi.


Paint: Frikass.

Fytti katta!

Hjemmelaga juice med rde epler og ingefr.

Du trenger:
* En saftsentrifuge
* Rde epler
* Litt fersk ingefr




Slik gjr du:
* Skyll eplene
* Skyll og skrell ingefren, og del den i biter
* Putt eplene og ingefren i saftsentrifugen - en bit ingefr mellom to epler.
* Kjr saftsentrifugen til du fr en deilig, forfriskende juice.
* Hell gjerne jucen over knust is eller isbiter, og la den st litt mens du rydder opp etter deg.
* Nyt!


Eplekjekk.

P tide med en ny painttegning, for n er det lenge siden sist! :)



Hurra for trrsjampo!

Jeg har lenge tenkt at jeg skal kjpe meg en trrsjampo, for jeg har hrt s mye snakk om det i det siste. For litt over en uke siden gjorde jeg endelig alvor av planene, og jeg er overraska over hvor godt den funker! Jeg m innrmme at jeg var temmelig skeptisk i begynnelsen, men etter ha prvd den er jeg overbevist. Trrsjampo er et must nr man er ute p tur, eller av andre grunner ikke har mulighet til vaske hret. Vanligvis m jeg vaske hret mitt minimum annenhver dag hvis jeg skal unng at det blir fett, men med denne sjampoen kan jeg fint utsette det i alle fall en dag eller to hvis det skulle vre ndvendig. Helt supert! Hytteturene kommer aldri til bli de samme igjen! =D

Ikke nok med at det funker, men enkelt er det ogs. En bare sprayer hret, lar det virke et par minutter, og grer igjennom, s er hret nesten s godt som nyvaska. Trrsjampoen min kjpte jeg p tilbud hos Vita til under hundrelappen, og den var verdt hver en krone.




Q: Veit du hva som sliter mest p hret? Trrsjampo, eller vann og vanlig sjampo?

Jeg vant en Cover All Mix! =D

For et par uker siden vant jeg en konkurranse p en blogg. Premien var en Cover All Mix fra Makeupstore, som jeg fikk i posten for noen dager siden. Jeg har ikke rukket prve den enda, men den ser kjempefin ut! Dette er definitivt det mest eksklusive sminkeproduktet jeg noen sinne har eid, s dette var morsomt! :)

Denne har tre farger. Den gule fargen brukes til dekke rde flekker og blodkar. Den oransj-rde fargen brukes til dekke bl omrder, som bl ringer under ynene. Den beige fargen lyser opp hudtonen og er visstnok perfekt som primer for yenskygger. Jeg har aldri prvd primer, og veit knapt nok hva det er, s dette kan bli spennende!Cover all mixeninneholder ogs vitamin E, som gir fuktighet og balanserer trre og fete omrder.




Q1: Har du prvd denne fr? Hva synes du om den?
Q2: Har du vunneten konkurranse noen gang? Hva vant du?

Dag nr. 16 i 1001-dagers prosjektet.

P tide med nok en oppdatering p hvordan det gr med de 101 tingene jeg skal gjre p 1001 dager. :)


Kjrlighet, medmenneskelighet og sosialt:
Jeg har gitt i alle fall 10 komplimenter siden sist, s dette punktet gr kjempebra. Ellers s holder jeg p med fire brev. De er egentlig ferdig skrevet - i alle fall snn noen lunde, jeg m bare f somla meg til putte dem i konvolutter og sende dem avgrde. Jeg holder ogs p spare opp frimerker til Tubfrim.


Hobby:
Her har det ikke skjedd s mye nytt siden sist. Jeg tror faktisk ikke jeg har laga et eneste smykke p disse dagene. Derimot har jeg jobba en del med nettbutikken, s n er den snart klar for pning. Det er bare litt finpuss i programmeringa igjen, og s m jeg legge inn resten av produktene mine. Spennende!




Bloggen:
Sprsmlsrunden er avslutta, s det punktet er jeg ferdig med. Ellers s holder jeg fortsatt p med "Tm fryseren-prosjektet" for i r, men har ikke vrt s flink til blogge om det i det siste. Jeg har ogs hatt over 150 lesere p en dag allerede! 230 lesere, faktisk. :)


Trening/helse/skjnnhet:
I gr var min 14. dag uten spise stsaker eller kaker av noe slag, s da har jeg fullfrt et av punktene. I dag har jeg kost meg med godteriet jeg fikk i overraskelsespakken fra Hobbyanette, og det smakte fantastisk godt n som jeg faktisk har gjort meg fortjent til det. Jeg har ogs gtt ned 1,5 kg siden jeg begynte med lista, uten at jeg egentlig har gjort noe for f det til. Jeg regner med at det er "pskekiloene" som forsvinner n som vi er tilbake til hverdagen igjen. :)


Mat og drikke:
I gr laga jeg en fiskemiddag, og det var faktisk den frste fiskemiddagen i lpet av prosjektet. Vanligvis har vi fisk opptil flere ganger i uka, men siden vi holder p tmme fryseren blir det litt sjeldnere enn vanlig n for tida. Middagslister skriver jeg hver uke for tida, s dette punktet gr bra. Ellers s ha jeg brukt opp en gang til av melkekvota mi denne uka. Vi fikk nemlig middag hos mamma her en dag, og hun hadde puttet bittelitt rmme i sausen og s var det melk i smret. Det var imidlertid s lite at jeg ikke reagerte srlig p det, men melk er melk, s jeg fr ta det med. Jeg har heller ikke drukket brus, men dette punktet er i grunn ikke s vanskelig, siden jeg slutta drikke brus for flere r siden.




Kultur:
Siden sist har jeg rukket se hele frste sesong av Buffy og s har jeg sett"The Note Book". The Note Book var kjempefin, og jeg gleder meg til jeg fr tak i "My Sisters Keeper" slik at jeg kan se den ogs.


Lista:
Jeg oppdaterer dere om hvordan det gr med lista en gang i blant, s dette punktet gr fint. Jeg har ogs printa ut lista og hengt den opp i plastlommer p innsida av det ene kjkkenskapet vrt, sammen med middagslista.


I disse kategoriene er det ingen forandring siden sist:
Reise
Opplevelser og selvutvikling
Investeringer
Diverse


Fimoleire/cernit?

Er det noen der ute som veit hva som er forskjellen p fimoleire og cernit, eller om det er noen forskjell i det hele tatt? Jeg har ikke prvd noen av delene enda, men har en pakke cernit liggende, s det hadde vrt allright vite hva som eventuelt er forskjellen p disse materialene. :)


Bildet er funnet her.

Foccacia.

I pska bakte jeg foccacia for aller frste gang, og tro meg: Jeg kommer ALDRI til kjpe foccacia i butikken etter dette. Det er s enkelt, og S godt!



Du trenger:
*
1 kg mel
* 20 g salt
*1 pk fersk gjr (trrgjr funker ogs)
*1 liter lunkent vann
* Extra Virgin olivenolje
* Maldonsalt
* Evt. soltrkede tomater og oliven




Slik gjr du:
1. Ls gjren opp i det lunkne vannet.
2. Tilsett 20 gram salt.
3. Bland inn melet. Deigen skal vre seig og klissete, nesten mer som en rre enn en deig.
4. Legg plast over deigen og la den heve/boble i ca. 30 minutter.
5. Sett ovnen p 250 grader.
6. Kle en langpanne med bakepapir.
7. Tm alt over i langpanna og fordel deigen jevnt utover.
8. Skvett litt olje utover deigen. Den vil trekke seg ned i deigen etter hvert som den stekes og gjre brdet saftig og godt.
9. Fordel litt maldonsalt (1/2-1 ss) utover deigen.
10. Stek i ca. 25 minutter ved 250 grader.




Jeg har bakt foccacia to ganger hittil, og begge gangene har jeg brukt soltrkede tomater og oliven i tillegg. Frste gangen drysset jeg det over deigen og trykte det litt nedi. Det blei bra, men noen steder blei godsakene litt svidd. Den andre gangen putta jeg godsakene oppi deigen rett fr jeg helte den i langpanna. Da slapp jeg at de blei svidd, men det var vanskelig f fordelt dem jevnt. Neste gang tenker jeg at jeg prver blande dem inn i deigen fr jeg setter den til heving.






Tips:
* Du kan bruke grovt salt istedenfor maldonsalt om du ikke har maldonsalt i huset.
* Foccacia kan fryses.
* Foccacia passer til alle middager du trenger brd til.
* Del foccaciaen i firkanter og deretter p langs og spis dem med godt plegg. Jeg vil tro gulost er knallgodt, men siden jeg ikke kan spise det, prvde jeg med ei god skinke istedenfor og det var mer enn spiselig.
* Prv lage toast av foccacia. Det gjorde jeg, og det blei knallgodt. Pga. oljen blir brdet knasende sprtt p utsiden - pass bare p vre forsiktig med smret eller dropp det helt. Oljen i brdet gjr uansett susen.


Bilder av meg fra 2002 og fram til i dag.

Foretpar-tre rsiden rusla min stasjonre pc ad undas, og etter det har jeg ikke vrt i stand til f tilbake bildene mine, siden jeg ikke har hatt noen stasjonr pc sette harddiskene mine i. Krise, krise, krise. Folkens: TA BACKUP AV BILDENE DERES!OFTE! Er de frst borte, kan de aldri erstattes.

I gr kom Andreas hjem med en fancy dings han hadde ftt lne fra en p jobben - en kabel som en plugga inn i harddiskene p den ene enden og inn i en USB-kontakt p pc'en p den andre enden. S n har jeg ftt tilbake alle de gamle bildene mine, musikken min og alt mulig annet rl som jeg har samla p. Etter ha sittet og kikka litt igjennom mine hyt elskede bilder fant jeg ut at jeg skulle lage et innlegg der dere fr se bilder av meg helt fra 2002 og fram til i dag. :) Jeg har aldri vrt srlig fotogen, s her er det mye rart, hehehe. ;)

Frst ut er et bilde fra Desember 2002. Jeg skulle p ball i 10. klasse og venta p at bilden jeg skulle sitte p med skulle komme og plukke meg opp.



S har vi kommet til 2003. Jeg er 16 r, har bleika hret for frste gang og er s st som honning. Hh. Dette var rundt de tider jeg blei sammen med min kjre - som jeg fortsatt er sammen med. :)



S blei detsommer. Jeghadde besk avei venninne og vi tok masse bilder av hverandre. Det hele endte med at vi blei dritsure begge to fordi vi syntes at alle bildene blei s stygge. Hehehe. ;)



S er har vi kommet til 2004. Det frste bildet er tatt i mars.



Dette bildet er tatt i juni 2004.



S har vi kommet til 2005. Det er januar og jeg sitter foran pc'n ogleker megmed webkameraet.



S har det blitt sommer, og i lpet av vinteren har jeg ftt meg piercing i yebrynet.



En dag i September 2005 s jeg slik ut. Tok noen kjappe bilder av meg selv fr jeg reiste inn til Oslo og mtte min kjre. Jeg var innmari fornyd med snurren p panneluggen min denne dagen (synes nesten ikke p bildet), og blei skrekkelig skuffa over at jeg aldri greide f den til p denne mten igjen.



Mneden etter s jeg slik ut. Ved bli sammen med kjresten min i 2003, hadde jeg tapt et veddeml, og skulle farge hret mitt knall rosa. Problemet var bare at for f det rosa, mtte jeg ha det blondt frst - og det er ikke bare-bare nr hret er nesten svart i utgangspunktet.



Mneden etter det igjen, mange hundre kroner fattigere og flere hrblekingsprosser senere har jeg endelig blitt blond - eller i alle fall s blond som jeg greide f til. Hret blei aldri rosa, for nr jeg endelig greide bli blond, hadde jeg ikke mer penger igjen. Det skal nevnes at jeg seinere kjpte en rosa spray p en lekebutikk og skaffa meg rosa hr for en kveld ved hjelp av den.



S har vi kommet til 2006, og en dag i mars s jeg slik ut:



Mneden etter s jeg slik ut:



Og en dag i juli greide jeg se bde slik ut:



Slik ut:



Og slik ut, p en times tid. (Og nei, jeg var ikke lei meg p ekte.)



Seinere samme ret, i november, s jeg slik ut. Siden forrige bilde hadde jeg rukket flytte ut hjemmefra og sammen med min kjre. Flytteferden gikk fra Aurskog til Sandefjord og bildet er tatt i leiligheten vi bodde i.



I 2007 var Andreas og jeg ute og jakta p hstblader i august. Vi fant noen f som jeg la i press under noen bker. Noen dager etterpda jeg skulle se hvordan de hadde blitt, var de sporlst forsvunnet.Det er fortsatt et mysterium hvor de kan ha blitt av.



I 2008 dro Andreas og jeg en tur til Paris for feire at vi hadde vrt sammen i 5 r, og da s jeg slik ut:



Litt seinere den dagen, s jeg slik ut:



I 2009 kjpte Andreas og jeg oss hus p Finstadbru, s da gikk flytteferden fra Sandefjord og tilbake til Aurskog-Hland. I juli blei dette bildet tatt i vrt nye hus:



I august tok jeg dette bildet med webkameraet mitt en dag jeg kjeda meg.



S har vi kommet til 2010. I januar s jeg slik ut:



Og i februar s jeg slik ut:



Ja, det var det! S n burde dere vre i stand til kjenne meg igjen p gata, hehehe. ;)

Fine strikkarmbnd i kremfargede akrylperler.

Har laga tre armbnd som matcher hverandre i disse ujevne, kremfargede (?) akrylperlene. Vanligvis er jeg ikke s innmari stor fan av plast, men disse synes jeg faktisk blei fine. :) Hva synes dere? Hadde jeg hatt rd, skulle jeg laget noe lignende i ferskvannsperler istedenfor. :)




Konkurranse hos Malin - vinn klokke!

Jeg kom nettopp over denne konkurransen, og siden jeg ikke har noen klokke fant jeg ut at jeg skulle melde meg p, og i tillegg ke vinnersjansene mine ved skrive et innlegg til bloggen. Hvis jeg vinner, vil jeg gjerne ha den hvite klokka, for hvitt passer til alt. :)



Hahaha, FML.

Hahaha, jeg sitter n her da, har spist litt mat og prver ta meg sammen og se litt lysere p livet slik at jeg kanskje greier finne en lsning p saker og ting. Og plutselig kom jeg over en blogg som reklamerte for ei side som passa ganske godt til dagens situasjon og humr.




Anbefales! :) Den greide faktisk plassere et glis i fjeset p meg, og det trodde jeg nesten ikke var mulig i dag. :)

Stakkars, stakkars, stakkars meg.

Patetisk?Antakelig. Men jeg synes faktisk at det er ganske stakkars meg akkurat n. Jeg har fortsatt ikke funnet noen lsning p skole-/helsesituasjonen min, og jeg aner ikke hva jeg skal gjre. Jeg har ikke blitt ringt opp igjen av NAV, og jeg fr ikke svar p det jeg spr om p skolen. N sitter jeg og grubler p om jeg skal reise til NAV uten avtale, om jeg skal ringe dem opp igjen, eller om jeg bare skal vre tlmodig vente. Eventuelt om jeg bare skal sende en sknad p arbeidsavklaringspenger - den ligger her mer eller mindre ferdig utfylt, s n mangler jeg bare dokumentasjon fra legen. Herre Gud. Jeg er rdvill. Jeg veit jo ikke engang om det er det jeg burde ske, jeg vil bare ha hjelp til komme meg videre s jeg kanskje en gang i fremtida kanleve noen lunde normalt igjen og f meg en jobb som jeg kan fungere i.


Bildet er hentet her.


Nr det gjelder skolen, s sendte jeg en mail 30.3. og spurte om det var mulig for meg f tatt praksisen i sommerferien og om hvordan i det tilfelle ville foreg. Stilte et par andre sprsml ogs. Etter det har jeg sjekka mailen min mer eller mindre hver dag for se om jeg har ftt noe svar. I gr gikk jeg lei av vente, s jeg sendte mailen min p nytt. Da fikk jeg endelig svar. Der sto det at hun allerede hadde svart meg - men den kom aldri fram. Jeg fr nesten aldri mail p studentmailen min, s det er jo ikke akkurat s den kunne ha kommet bort i mengden heller... Bortsett fra si at hun allerede hadde svart, oppfordre meg til finne praksisplass p egenhnd og komme p et mte i neste uke, fikk jeg ikek svar p noen av sprsmlene mine. Det er vel litt vanskelig for meg finne en praksisplass, nr jeg ikke engang fr et svar p nr jeg kan ta igjen praksisen min?

Jeg gr dag ut og dag inn og bare venter p svar. I mellomtiden farer dagene forbi uten at jeg fr gjort noe som helst og jeg blir mer og mer stressa. Jeg greier ikke konsentrere meg om lese til eksamen, jeg fr ikke holdt huset ryddig, jeg er en elendig blogger for tiden og jeg greier heller ikke fokusere p de tingene som vanligvis fungerer som terapi - som for eksempel skrive brev eller blogge. En periode laga jeg masse smykker, og det fikk tankene over p andre ting, men akkurat n orker jeg ikke det heller. Jeg fr lyst til hyle, men det hjelper vel lite. g rundt og ikke vite hva som vil skje framover tapper meg fullstendig for energi - og det er ikke noe jeg har s overdrevent mye avfra fr.

Jeg fr trste meg med Tim Minchin (det kunne vrt verre - jeg kunne vrt mora til Hitler), spise litt mat, ta en dusj og kanskje sykle bort til mamma og tyne henne for noen tips og rd om hva i alle dager jeg skal gjre n. I det minste kanskje hun kan fortelle meg at det er godt jeg ikke er hest, for da ville jeg vrt skutt for lengst.


Lekkert armbnd med tre rader.

Laga dette armbndet her om dagen, og jeg blei veldig fornyd med resultatet. Har brukt noen lekre glassperler og et par fine mellomdeler i metall til feste radene og lsen i.


Kjede med Tweetyanheng.

Her er et kjede jeg laga for noen dager siden. En lang lenke med karabinls i nakken og et Tweetyanheng foran. :)


Du er ikke feit fr...

Bildet er funnet her, og er redigert av meg.

Svar p sprsmlsrunden. :)

Jeg har ftt inn mange sprsml fra dere, og n skal jeg prve svare s godt jeg kan p alle sammen. :)


Hvordan vil du beskrive det perfekte bryllup?
Jeg tror jeg kommer langt med en solskinnsdag og den perfekte mann. ;)


Hvis du kunne velge en dag i livet ditt som du kunne leve igjen - hvilken ville det vrt?
En dag jeg var opplagt og fri for smerter og hadde energi til gjre det jeg ville.


Hvis du kunne velge en annen person vre en hel dag - hvem ville det vrt?
Jeg er i grunn ganske fornyd med vre meg selv, og har ikke s lyst til vre noen annen. Men Andreas kanskje? Da hadde jeg nok lrt en hel del om meg selv, hehehe. ;)


Hvis du kunne vrt gutt for en dag - hva ville du gjort?
Hatt sex.



Er du fornyd med hvordan du lever n?
Bde ja og nei. Det er en del som br endres p og ryddes opp i, men jeg har ogs noen lyspunkt som jeg ikke vil vre foruten.


Har du en favorittartist?
Nei, i grunn ikke. Det varierer litt fra dag til dag og kommer mye an p humret. Hrer en del p Metallica, Sonata Arctica, Bad Religion og Shakira. Liker veldig godt rock, reggae og latinomusikk. :)


Hva med favorittfilm?
Jeg har mange favoritter, og her ogs kommer det litt an p humret. To av de beste filmene jeg har sett er "Fingersmith" og "Taken".


Er det noe du angrer p i livet ditt?
Nei, ikke som jeg kommer p. Det er veldig f ting jeg pleier angre p, og jeg angrer sjelden s lenge av gangen. Livet er for kort til bruke det til angre. :)


Hvis du kunne valgt en by i Norge, som du ikke har bodd i. Hvilken ville du flytta til?
Trondheim. (Men jeg ville nok antakelig endt opp p stlandet igjen.)




Yndlingsfarge?
Det er umulig velge en! Jeg liker nesten alle farger. :) Jeg er glad i jordfarger som brunt og grnt, og jeg liker svart og hvitt. Jeg har dilla p lilla og synes gult er kult. Dessuten synes jeg at farger som turkis og limegrnt gjr livet litt gladere. Jeg synes rdt dameunderty er sexy og at en bl himmel gjr verden til et bedre sted vre. :)


Beskriv den perfekte date:
Den perfekte mann/kvinne, musikk, levende lys, spenning og forventinger. God stemning, god kjemi. God mat, men ikke for mye, slik at man ikke orker noe moro etterp. :) Dessuten: Privatliv. Jeg er ikke dama du frir til under en fotballkamp elleri Disneyland.


Hva slags likviderte produkter foretrekker du konsumere, og anser du brunost for vre et attraktivt plegg under et eventuelt mltid?
Av likviderte produkter foretrekker jeg konsumere kyllingfilet, rret og laks. Og ja, jeg anser brunost for vre et attraktivt plegg, men m holde meg unna s godt det lar seg gjre siden jeg ikke tler melk.


Hva er din ABSOLUTTE favorittmat fra a til ? Jeg tenker da p forrett, hovedrett og dessert.
Jeg er ikke sikker p om jeg forstr sprsmlet ditt riktig, men jeg skal gjre et forsk:

A:
Asparges. Den m vre fersk og helst norsk. Legg dem i en ildfast form, drypp over litt olivenolje og dryss over maldonsalt og nykverna pepper. Om en tler det, s gjerne litt revet parmesan. Sett det hele inn i ovnen p 200 grader i noen minutter, men ikke lenger enn at det fortsatt er tyggemotstand i aspargesen. Deilig bde som forrett og som tilbehr. :)




B:
Bruschetta: Sprtt, varmt brd med en blanding av tomat, basilikum, hvitlk og olivenolje p. Mmm! En deilig forrett!
Banan: Del den i skiver, ha over litt sjokoladesaus eller smilsaus, og du har en deilig dessert! :)
Brownies: Gjerne servert med is og jordbr.

C:
Chili con carne. En enkel, velsmakende middag!

D:
Druer: En neve med rde, ste og spr druer er en god dessert en kan spise med god samvittighet.
Daal. Godt til hovedretten, laget av rde linser.

E:
Enchiladas. Nam, nam - kosemiddag!
Eplekake med is. Klassisk dessert som aldri slr feil. :)

F:
Fajitas. Enda en deilig kosemiddag.
Frukt: Jeg liker ikke fruktcocktail, men fersk frukt i biter er en herlig dessert en kan unne seg hver dag om en vil!
Foccacia: Skal en ha brd til middagen, er det foccacia som gjelder!
Fiskepinner: Jeg er en av dem som faktisk synes at fiskepinner er godt. De M vel og merke krydres med aromat og stekes i stekeovn.
Fiskegrateng: Nam, nam, nam.




G:
Gryte: Jeg liker ikke gryterett fra pose, men hjemmelaga gryte med det man har i huset er fantastisk! :) Noen kjttrester, lk, mais eller minimais, en flteskvett og kanskje litt rmme eller kremost gjr susen.
Grnnsaker: Jeg elsker grnnsaker, og en middag er ikke en skikkelig middag uten.
Guacamole: Hjemmelaga guacamole er et must til taco. :)

H:
Hummus: Dip av kikerter, som jeg pleier bruke som tilbehr til middagen.
Hjemmelaga mat. Jeg er stor fan av hjemmelaga mat, og har trua p at ALT blir bedre om en laget det selv, enten det er forrett, hovedrett eller dessert.

I:
Is! Barnas favorittdessert, og ogs en av mine favoritter.

J:
Jordbr: Favoritten over alle favoritter! Spises som de er, for de er fantastiske i seg selv. Verdens beste dessert.
Julemiddag. :) Ribbe og pinnekjtt med masse deilig tilbehr er det jeg har vokst opp med.

K:
Kyllingfilet, gjerne indrefilet. Passer til nesten alt, og er fantastisk godt.
Kyllingvinger. Spr, deilige kyllingvinger er en skikkelig kosemiddag.
Kjttkaker. Hjemmelaga kjttkaker i brun saus er nam!
Krabbe. Jeg er blant sringene som foretrekker kroppen framfor klrne, og mannfolka framfor damene.
Kreps.




L:
Laks. Den nest beste fisken i hele verden etter rret. Gjerne i folie sammen med hjemmelaga pesto og deilige grnnsaker, eller i ildfast form sammen med grnnsaker og kanskje litt hjemmelaga saus.
Linser: Godt, godt, godt til hovedretten!
Lasagne. En av de beste middagsrettene i verden.

M:
Milkshake. Med havre- eller soyamelk og -is, pluss sjokoladepulver eller sjokoladesaus. :) Eventuelt med skogsbr istedenfor sjokolade. Herlig dessert!
Mandelpudding: Ah, mange r siden sist, men dette er s godt! Lurer p om det kan lages med melkeerstatninger?

N:
Nattmat? Ja takk!

O:
Omelett. Enkel, god middag, som en kan putte hva man vil oppi.
O-skjell. Den store varianten av blskjell. :)

P:
Pannekaker!Som hovedrett med fyll av grnnsaker og kjtt, eller som dessert med sukker eller syltety.
Pizza: Den M vre hjemmelaga eller kjpt p restarant, og det er s godt!
Pai: Pai med skinke eller kylling er en suveren hovedrett! Nam! Dessertpaier har jeg forelbig ikke smakt.
Pasta: Pasta er digg.
Potetmos: Nam. :)




Q:
Quesedilla.Deilig forrett, snack eller tilbehr. Bare s synd at jeg m ta til takke med soyaost.

R:
Reker! Aaah, det er S godt! P grovt brd eller loff, med et salatblad, majones, sitronsaft og sitronpepper.
Rullekake. God dessert!
Raclette. h, himmel! :)

S:
Sjokoladepudding, sjokoladeis, sjokolademousse, sjokoladesuffl. Jeg elsker sjokolade, s vil du vinne hjertet mitt, er en melkefri sjokoladedessertveien g.
Salsa: Hjemmelaga salsa er et must til s mangt, blant annet taco.
Sopp: Fylt sopp eller sopp stekt i form med salt, pepper, sitron og olivenolje til forrett. NAM.

T:
Taco. Noe av det beste som finnes!
Tomatsuppe: Hjemmelaga tomatsuppe er knallgodt. Posesuppe kan g legge seg.

U:
Urter: Dette piffer opp s og si alle middager. :)
Utenlandsk mat: Jeg er glad i mat fra mange nasjoner. :)




V:
Vafler med syltety, brunost (som jeg ikke tler) eller hap (som jeg heller ikke tler) er kjempegod dessert! =D

W:
Wienerbrd. Jeg kjper s og sialdri boller og slikt i butikken, men hvis jeg mot all formodning skulle gjre det, ville det vrt et wienerbrd. Det er en kjempegod dessert!

X:
Tror ikke at jeg har smakt mat som begynner p X noen gang. :)

Y:
Yndlingsmat, kanskje? Hehe.

Z:
Helt blank.




:
Vanskelig bokstav dette ogs.

:
rret. Beste fisken som finnes.

:
Nok en vanskelig bokstav.

Hper noen inviterer meg p en treretters etter ha lest dette, hehe. ;)


Hva foretrekker du av drikke nr du skal kose deg?
Jeg drikker stort sett vann, uansett. Noen ganger lager jeg meg hjemmelaga juice, eller jeg kan drikke kald eplejuice som er kjpt i butikken. En kopp te er ikke forakte, og nr jeg kryper under et pledd med ei god bok er det ikke feil med kakao. Havremelk med sjokoladesmak er ogs veldig godt, og s er jeg glad i iste!




Likes godt, det vre seg sjokolade, kake eller annet?
Ja, takk! Hehe. ;) Nr jeg skal kose meg, str gjerne mrk sjokolade med biter av bringebr hyt p lista. Brownies, eplekake, rullekake eller rett i koppen-kake er heller ikke usannsynlig - eller ei skl med is og sjokoladesaus. Et eple i biter eller grnnsaker med dip er heller ikke feil!


Hvordan gikk det til at du begynte lage smykker?
Jeg ville koke drops og sper i julegaver, og da oppdaga jeg Panduro. Jeg synes de hadde mye fint, og fikk lyst prve meg, s jeg kjpte noen slike sett der alle delene en trenger flger med. Siden jeg synes det var gy og jeg flte at jeg fikk det til, s fortsatte jeg. :)


Hva skal du bli nr du blir "stor"?
Jeg prver bli sosionom. :)Jeg har ogs en drm jeg liker leke med, om starte med import av brevpapir, perler, og diverse, og ha en liten butikk (nettbutikk?) der jeg selger dette og smykker jeg har laga selv. Det er heller ikke feil om jeg blir frisk, slank, rik og lykkelig. Hehehe. ;)


Leser du bker, og i s fall - hvem er favorittforfatteren og den beste boka du har lest?
Jeg leser vanligvis mye bker, men n som jeg studerer har jeg mer enn nok med pensumbkene. Jeg har ingen favorittforfatter, men jeg er glad i krim og fantasy. Den beste boka jeg har lest er "Den komplette haikerens guide til galaksen" av Douglas Adams. Jeg liker ogs "Doppler" av Erlend Loe. Morsomme, gale bker begge to.


Den verste maten du har laga og spist?
Hehehe, det var ei gryte jeg laga en gang, som jeg putta alt for mye chili oppi. Det var helt grusomt! Jeg fikk ogs chili i ynene og ansiktet, og jeg trodde nesten jeg skulle d. Dette var ikke vanlige chili fra butikken, men bittesm chilier fra en innvandrerbutikk, og de var mye sterkere enn de jeg var vant til.




Liker du noen sre kombinasjoner i matveien som ikke "passer" sammen?
Ja, det gjr jeg nok, men siden jeg liker det, s er det jo ikke srt for meg. Dessuten passer det jo sammen i min verden. =P Kommer ikke p noe spesielt, men det er helt sikkert et eller annet noen ville reagert p, for jeg liker mikse og trikse med mat.


Favorittartist - musikk?
Se lenger opp. :)


Hva gjr du med alle smykkene du lager? Blir det ikke lett slik at du har huset fullt av ting du aldri fr brukt eller gitt bort?
Jeg holder p starte en nettbutikk der jeg skal selge smykkene jeg lager. Noen gir jeg bort, og noen f beholder jeg selv. Og jo, det hadde nok lett blitt slik at jeg hadde huset fullt av ting jeg aldri fr brukt om ikke jeg hadde gitt bort eller solgt. :)


Hvis du kunne spist ett mltid p hvilken som helst restaurant, HVOR SOM HELST, hvor ville den ligget? (Her forventer jeg ett bestemt svar.)
Jeg synes du er streng. Hehe. Jeg er ikke srlig bevandra verken i verden eller p restauranter, s det er et vanskelig sprsml. Jeg har lyst til reise til Roma en gang, s kanskje den ville ligget der?


Ville det vrt underholdning p restauranten? Hva slags?
Levende musikk.




Hva ville dagens rett vrt, og ville du spist den?
Noe jeg aldri har hrt om eller smakt, som er veldig godt og uten melk. Og ja, jeg ville spist den.


Har du kjreste?
Ja, det har jeg. Han heter Andreas, og vi har vrt sammen i litt over 7 r.


Har du kjrlighetssorg?
Nei, men jeg har hatt det.


Har du kyssa med noen? I s fall hvem?
Jeg har kyssa flere. N for tida kysser jeg bare med Andreas, og vi kysser hver dag. :)


Har lurt p hva supersoppen str for og hva slags betydning den har for deg?
P ungdomsskolen hadde jeg ei venninne som sa "Kom 'a soppen!" til meg en dag. Etter det fortsatte hun kalle meg soppen, og ikke lenge etterp flytta jeg til et nytt hus og mtte begynne ta buss til skolen. Jeg var veldig nervs, s derfor oppgraderte jeg fra vre "soppen" til vre "supersoppen" for greie denne voldsomme utfordringa. =P Etter alt dette tyset begynte alle de andre i vennegjengen kalle meg supersoppen ogs, s snn blei det. Da jeg blei konfirmert hadde jeg til og med ei marsipankake forma som en fluesopp. Det har ikke s mye betydning for meg, annet enn gode minner.




Hvis du skulle vrt et mbel, hva slags mbel ville du vrt og hvorfor?
Jeg vil helst f slippe vre et mbel, men hvis jeg frst skulle vre et, ville jeg vrt et fint skap. Da hadde jeg sluppet at folk satt p meg.


Hvis du kunne vrt en hvilken som helst ting i lpet av en dag, hva ville du vrt og hvorfor?
Jeg trives fortsatt best med et bankende hjerte og luft i lungene, men jeg tror jeg ville vrt en datamaskin eller et fotoapparat. En datamaskin fordi jeg ville ftt vite veldig mye eller et fotoapparat fordi jeg ville ftt sett mye rart.


Hvis du fikk 3 nsker her i livet, hva ville de ha vrt?
1. God helse for meg og de jeg bryr meg om.
2. God nok konomi til aldri bekymre meg for penger igjen.
3. alltid vite hva som var det "riktige" gjre.


Hvilket dyr ville du ha vrt?
En katt. Sove, spise, kose, sove, spise, kose. :)


Hva slags matrett ville du ha vrt?
Usikker. Enten en skikkelig vond en, for slippe bli spist, eller en skikkelig god en for oppn "meninga med livet" til en matrett.




Hvilken frukt ville du vrt og hvorfor?
Kiwi. Den er grnn, tff og har masse C-vitaminer.


Hvis du mtte g en boksekamp i lpet av livet, hvem ville du kjempa mot i bokseringen og hvorfor?
Jeg vil ikke bokse. Noen som var skikkelig svak, som ikke greide skade meg - og som samtidig tlte bli boksa ned selv.


Hva slags utstyr hadde du brukt?
Push-up BH. Forvirring er en god taktikk, er det ikke?


Nr tar du ut sommerferie i r?
Studenter tar ikke ut ferie, de fr ferie. =P Fra etter eksamen i juni til midten av august. Antakelig fr jeg ikke sommerferie i det hele tatt i r, siden jeg mest sannsynlig m ta praksisperioden min da.


Snn, det var alle! Hper dere er fornyde med svarene, hehe. :)



Bildet har jeg funnet her.

Dag nr. 7 i 1001-dagersprosjektet.

N synes jeg det er p tide med en liten oppdatering p hvordan det gr med de 101 tingene jeg skal gjre p 1001 dager! :)


Kjrlighet, medmenneskelighet og sosialt:
Jeg har visst ikke vrt s fryktelig kjrlig og sosial enda, men det er ett av punktene som gr s det suser. Det er: "Gi 143 komplimenter". Jeg har funnet ut at jeg egentlig kunne spart meg for dette punktet, for jeg er visst allerede en klpper p gi komplimenter og har kommet ut av tellinga allerede. La oss derfor si at jeg har gitt 15 komplimenter de siste sju dagene - egentlig er det fler, men siden jeg har kommet ut av tellinga later vi som om det er 15.


Hobby:
Et av punktene i denne kategorien, er at jeg skal lage 1001 smykker p 1001 dager. Hittil har jeg laga 88 smykker med stort og smtt, s det er en god start! Et annet punkt er at jeg skal lage mitt frste mobilsmykke, og det har jeg gjort. Jeg har faktisk laga fler! Jeg har ogs starta p et av de andre punktene: Starte min egen nettbutikk. S her er det bare flge med. :)





Bloggen:
Her holder jeg p med ett av punktene, som er ha en sprsmlsrunde p bloggen. Denne avsluttes i dag, og s svarer jeg s fort jeg har tid.


Trening/helse/skjnnhet:
Jeg har ikke klippet hret kort, s dt gr i det minste bra! Dessuten har jeg n gtt 6 dager uten spise stsaker eller kaker av noe slag. Etter en periode med mye sukker har det vrt 6 tffe dager, men jeg har holdt meg i skinnet. Stsuget blir mindre og mindre for hver dag som gr - det var de to frste dagene som var verst. Jeg har til og med greid la vre spise godteriet som fulgte med i overraskelsespakken jeg fikk, s det skal nok smake ekstra godt nr disse to ukene har gtt. Jeg holder ogs p fullfre en rensekur.


Mat og drikke:
Jeg har laga juice en gang, s da er det 32 ganger igjen. Juicen jeg laga var en eple- og ingefrjuice. Mmm! :) Jeg skreiv ogs middagsliste for denne uka, og skal i lpet av helga skrive middagsliste for neste uke ogs. I lpet av uka har jeg ogs vrt s uheldig f i meg melk en gang, s da har jeg bare 99 ganger igjen. Vi hadde nemlig kjttboller til middag en av dagene, og litt for seint kom jeg til tenke p at siden de var kjpt ferdige, var det antakelig melk i dem... De var gode, men det var ikke verdt det! :)





Kultur:
Vi bestilte noen filmer fra CDON.com for noen dager siden, deriblant alle sesongene av Buffy. Jeg har hittil sett de frste to episodene, s jeg er i gang med dette punktet ogs. :)


Reise:
Her fullfrte jeg faktisk et punkt i gr, nemlig ta toget til et sted jeg aldri hadde tatt toget til fr. Det var ikke s spennende, men da er jeg en erfaring rikere. Reisa gikk fra Oslo S til Grorud, og tok ca. 9 minutter. Ikke nok med det, men toget var ogs PRESIST. Wow.


Opplevelser og selvutvikling:
Her har det ikke skjedd stort, bortsett fra at jeg prver fullfre studiet eller finne en alternativ lsning. :)


Investeringer;
Jeg har herved bestilt meg ny mobiltelefon - for frste gang p 4 r! De siste to rene har jeg hatt en gammel en som jeg arva av mormora mi, s det skal bli godt f en ny. Har bestilt en lilla Nokia 6700 slide, og hper den er fin og flott og at den kommer snart. :) I gr kjpte vi ogs massasjepute til plassere i stol, s i dag er jeg heltm i ryggen etter at den mishandla meg i gr kveld.





Diverse:
Disse punktene har jeg ikke begynt p, s her er det ikke noe spennende fortelle.


Lista:
Vel, n er jeg i alle fall i gang med skrive p bloggen hvordan det gr med lista, s det punktet er underveis. Jeg har ogs printa ut lista, og i gr kjpte jeg selvklebende plastlommer. De skal jeg klistre opp inni et av kjkkenskapene, og s skal jeg plassere lista oppi dem. :)

Minner om sprsmlsrunden. :)

Jeg har en sprsmlsrunde her p bloggen min for frste gang akkurat n. Den er pen ut dagen i dag, og s skal jeg svare dere p alle sprsmlene s fort jeg har tid etter det. :) Sprsmlsrunden finner dere her.


Overraskelsespakke i posten! =D

I gr var jeg hjemmefra fra tidlig om morgenen til klokka var rundt 18:00. Jeg var s sliten da jeg kom hjem at jeg nesten ikke orka hente posten en gang. Jeg gjorde det allikevel, for jeg elsker hente posten i tilfelle det er noe spennende der til meg.Som regel er det bare reklame. Mengjett hva, folkens? I postkassa l det en OVERRASKELSESPAKKE - til MEG!!! =D Hurra! Ikke bare var det en overraskelsespakke - som er kult nok i seg selv, men det var en fin overraskelsespakke ogs! Nok til f meg til glise resten av kvelden! :)





Overraskelsespakken kom fra Hobbyanette, og bde den lilla pungen og nkkelringen (den sjarmerende lille figuren) har hun laga selv! Jeg er mektig imponert. Den lilla pungen er den fineste jeg noen gang har eid! Ellers var det mye annet fint oppi der ogs som dere ser, og jeg er fortsatt veldig overraska og veldig glad for den flotte gaven. =D

Vil anbefale dere alle ta en titt innom bloggen hennes. Det er en av de bloggene jeg leser fast, og jeg liker den kjempegodt. Hun blogger om mye interessant, blant annet tingene hun lager.Dessuten virker hunbde snill og reflektert, og det er mye derfor jeg synes nettopp hennes blogg er sallright lese. :)

En liten permisjon fra fangenskapet!

Ja, n har jeg jo bare tusla hjemme i flere uker, og har knapt vrt lenger enn til postkassa, bortsett fra noen veldig f turer til butikken, et par turer til Oslo, en tur p hytta en dag og en tur til legen. Det er ikke s mye skryte av. Bortsett fra at jeg var p Shell og henta en pakke i gr, s har jeg ikke vrt hjemmefra siden lrdag og knapt sett andre mennesker enn min kjre.

I dag har jeg en samtale med sosionomen p OAS igjen, s n sitter jeg p skolen i Oslo. Og gjett om det er deilig komme seg litt ut og vekk?!? Jaaaa! =D Litt seinere i dag skal jeg mte ei venninne ogs. Vi er brevvenninner, og selv om hun bor i Oslo s sees vi nesten aldri. Jeg sttte tilfeldigvis p henne i Sverige rett fr jul, men fr det hadde vi ikke sett hverandre p flere r, s det blir nok hyggelig finne p noe i dag. :)

Vel, jeg m nesten stikke igjen n - jeg tenkte bare at jeg skulle gi et lite livstegn fra meg siden jeg var stille i hele gr. Det er jo en ganske uvanlig ting for tida, hehe. ;)

Ha en fin dag da, folkens! :)

repynt med roseanheng.

Et par med repynt med store roseanheng som jeg laga for noen dager siden. Helt enkle uten noe mer dilldall. Synes de blei ganske kule. :) Hva synes dere?


4 par med repynt i svart og hvitt.

Jeg har laga en del repynt i det siste, og her fr dere se fire par. :)


Frst ut kommer et par med 4 svarte iriserende perler og blanke rocailles imellom:





S kommer et par som er nesten helt like - bare at her er det et parekstra perler, s de er litt lengre.





S kommer det et par med fireblanke iriserende akrylperler. De synes ikke s godt p bildet, men det fr g:





Og helt til slutt et par som er nesten likt som det forrige, bare med flere perler:


Spaghetti, hjemmelaga saus og salat.

P mandag spiste vi fullkornsspaghetti med hjemmelaga tomatsaus med kjttdeigog andre godsakeroppi, og ved siden av hadde vi salat. Godt, billig og enkelt!


Vi brukte:
* Fullkornsspaghetti
* En pose med hjemmelaga saus som vi hadde i fryseren
* Kinakl
* Paprika
* Mais
* Agurk


Slik gjorde vi:
Vi tok opp posen med saus dagen i forveien, og lot den tine oppi en skli kjleskapet. Da vi skulle lage middagen kokte vi spaghetti etter anvisningen, og varma sausen omtrent like lenge som spaghettien kokte. Grnnsakene var det bare skylle og kutte opp, og s var middagen klar! Stort enklere fr det ikke blitt! =D




Oppskrift p hjemmelaga saus kommer nr jeg er ferdig med prosjektet og skal fylle opp fryseren igjen. :)

Rester av crispy chicken.

P fredag hadde vi crispy chicken til middag, og da blei det igjen litt rester bde av kylling, hummus, salsa og annet smtteri. P lrdag spiste vi middag hos foreldrene til stefaren min, men p sndag var det tid for lage middagen vr selv igjen, s da slang vi sammen et mltid av restene vre.


Vi brukte:
* Rester av crispy chicken
* Hummus
* Salsa
* Kinakl
* Agurk
* Paprika
* Mais
* Ananas
* Tacoskjell
* Ekstra kyllingfilet
* Red Curry Paste


Slik gjorde vi:
Vi delte opp litt mer kyllingfilet, og stekte den i panna sammen med litt Red Curry Paste (det har herved karret seg opp p lista over mine favorittkrydder). Mot slutten av steketida putta jeg oppi det vi hadde av kyllingrester og varma det i full fart. Vi delte opp litt ekstra grnnsaker, varma tacoskjell, og satte alt p bordet. Istedenfor fylle tacoskjella og spise dem slik det er meninga at vi skal gjre, var vi skikkelig ville.Vi knuste tacoskjella og blanda litt av alt sammen p tallerkenene vre. Mmmm! =D


repynt med dyprde fasetterte perler.

Disse laga jeg for noen dager siden: repynt med dyprde fasetterte perler og et slvfarget bladanheng p hver. Perlekapper (eller hatter, som jeg liker kalle dem) har jeg ogs brukt, p toppen av hver perle. :)




Crispy Chicken og tilbehr - forhpentligvis med tekst denne gangen!

Jeg har litt problemer med f posta teksten til innlegget mitt, men vi prver igjen! Alle gode ting er tre! :) Dette hadde vi i alle falltil middag fredag kveld, og det er omtrent s godt som du kan f det! Skikkelig kosemat. :)


Vi brukte:
* Old El Paso Crispy Chicken Kit
* 500 gram kyllingfilet
* Kinakl
* Mais
* Paprika
* Ananas
* Hjemmelaga salsa (den som fulgte med i settet sparte vi til senere)
* Hjemmelaga hummus


Slik gjorde vi:
* Delte kyllingfileten i biter, og blanda den med krydderblandinga som fulgte med i settet.
* Stekte kyllingen i ovnen p 225 grader i ca. 18 minutter.
* Laga salsa og hummus.
* Delte alle grnnsakene og puttet dem i sm skler.
* Koste oss nesten glgg ihjel.




Tips:
* Prv rmme, holidaydip, guacamole og andre dip'er til denne retten.
* Prv andre grnnsaker. Vi pleier vanligvis alltid ha agurk, men denne dagen var vi tomme.


Slik lager du salsa:
Putt tomater, lk, hvitlk, litt tomatpur og litt sitronsaft eller presset lime i en kjkkenmaskin og bland sammen. Bruk gjerne purre eller friske urter oppi, og krydre gjerne med litt pepper og trkede urter. Knallgodt!





Slik lager du hummus:
Putt en boks hermetiske kikerter, litt tahini, en dsj olivenolje, litt sitronsaft og nska krydder i en kjkkenmaskin og bland godt. Til denne hummusen brukte jeg Red Curry Paste, og det er hittil den beste hummusen jeg har laga! :)





Crispy Chicken og tilbehr.

Dette hadde vi til middag fredag kveld, og det er omtrent s godt som du kan f det! Skikkelig kosemat. :)


Vi brukte:
* Old El Paso Crispy Chicken Kit
* 500 gram kyllingfilet
* Kinakl
* Mais
* Paprika
* Ananas
* Hjemmelaga salsa (den som fulgte med i settet sparte vi til senere)
* Hjemmelaga hummus


Slik gjorde vi:
* Delte kyllingfileten i biter, og blanda den med krydderblandinga som fulgte med i settet.
* Stekte kyllingen i ovnen p 225 grader i ca. 18 minutter.
* Laga salsa og hummus.
* Delte alle grnnsakene og puttet dem i sm skler.
* Koste oss nesten glgg ihjel.




Tips:
* Prv rmme, holidaydip, guacamole og andre dip'er til denne retten.
* Prv andre grnnsaker. Vi pleier vanligvis alltid ha agurk, men denne dagen var vi tomme.


Slik lager du salsa:
Putt tomater, lk, hvitlk, litt tomatpur og litt sitronsaft eller presset lime i en kjkkenmaskin og bland sammen. Bruk gjerne purre eller friske urter oppi, og krydre gjerne med litt pepper og trkede urter. Knallgodt!





Slik lager du hummus:
Putt en boks hermetiske kikerter, litt tahini, en dsj olivenolje, litt sitronsaftog nska krydder i en kjkkenmaskin og bland godt. Til denne hummusen brukte jeg Red Curry Paste, og det er hittil den beste hummusen jeg har laga! :)


Masse repynt med svarte bnner og ulike anheng!

Nr jeg frst hadde tatt med jobben bltlegge bnner i mange timer, s laga jeg like gjerne en haug med repynt i samme slengen. Hva synes dere om dem?


Frst ut kommer et par med perlemoranheng:




S kommer det et par med runde skjellanheng:





Disse har ftt ovale skjellanheng:





Her ser dere et par med blomsterformede skjellanheng:





Disse har ftt hjerteformede skjellanheng:





S kommer det noen med hjerteformede metallanheng:





Helt til slutt ser dere noen med engleanheng.





P baksiden av disse anhengene str det "Made for an angel".


Kjede og armbnd i turkis og blankt.

Her er et smykkesett jeg laga i lpet av pska, et kjede og et matchende armbnd. Jeg har brukt blanke og hviterocailles og noen lekre turkise ferskvannsperler, og p kjedet har jeg festet et engleanheng. Hva synes dere?



Vinn Nintendo Wii hos Kim Skoglund!

Via Anneli sin blogg, fant jeg denne konkurransen, og jeg tenkte: "Wow, for noen flotte premier!". Jeg blei selvsagt ndt til melde meg p. Du kan vinneNintendo Wii ogflere spill, og alt du trenger gjre er lage et innlegg p bloggen din med bildet jeg har under her, og linke til konkurransen! Hadde vrt kjempemorsomt vinne denne premien -da skulle jeg sttt i stua og veiva med armene kveld etter kveld!


Enda mer hobbyutstyr! :)

I lpet av pska har jeg ikke greid dy meg, s jeg har bestilt enda litt mer hobbyutstyr. Ikke s vanvittig mye som jeg bestilte fra Panduro tidligere i r, men det blei en del denne gangen ogs. Dere kan se alt p bildet under. Jeg bestilte en del "m-ha"-ting som jeg trenger for i det hele tatt kunne lage smykker, som wireklemmer, sken, staver, rekroker og s videre. I tillegg kjpte jeg en uhrt mengde med mobilsnorer!




Nr jeg frst var i gang med det, greide jeg selvsagt ikke la vre bestille noen lekre perler i samme slengen. Det blei blant annet noen ste cloisonneperler, rde Swarovskiperler, biconeperler av ulike slag, filigranperlerog en god del lampwork perler. Av lampworkperlene er jeg srlig fornyd med noen ste Hello Kitty-perler som du kan se p bildet under. Deer virkelig ste! :)




Kjpte ogsmasse aluminiumsroser, som jeg rett og slett ikke aner hva jeg skal bruke til. De har nemlig hull i basen, alts p undersiden, inni "knoppen", s jeg veit ikke helt hvordan jeg skal kunne lage noe av dem. Kanskje plater og smykkelim er tingen? Kom gjerne med forslag! :) De er jo kjempelekre, s noe m jeg f brukt dem til. ;)



Utfordring!

I dag fikk jeg min aller frste utfordring, fra Husmora.Jeg skulle gjre flgende:

1. Velge den 6. mappen.
2. Velge det 6. bildet.
3. Sette inn bildet p bloggen og skrive litt om det.
4. Invitere 6 stykker og gi beskjed om at de er blitt utfordret.

Siden jeg er en ordensfreak (eeeh... p noen omrder i alle fall) med sans for sortering, har jeg ingen lse bilder i den 6. mappen min - bareenda fleremapper. S da valgte jeg den 6. mappen i den 6. mappen. Der hadde jeg bare 5 bilder, s da valgte jeg bruke det 5. bildet istedenfor det 6. - siden det ikke eksisterer.




Dette bildet tok jeg av stefaren min, Kjell Erik, sommeren 2005. Dette var bare noen f minutter fr vi gikk inn i kapellet og han blei gift med mammaen min og offisielt stefar til 5 unger. Mens vi sto utenfor begynte det regne, s han fikk lne min knall rde paraply med snoopy p. P bildet prver han ryke av seg den frste nervsiteten. N har mannen faktisk slutta ryke! Hurra for Kjell Erik.


Jeg sender utfordringa videre til:

* http://hobbyanette.blogg.no/
* http://worldoflovlien.blogg.no/
* http://littlesmile.blogg.no/
* http://klovnetanker.blogg.no/
* http://trueloveneverends.blogg.no/
* http://nullibi.blogg.no/

Kjede av svarte bnner og blanke rocailles.

Lrdag for litt over en uke siden starta jeg et nytt smykkeprosjekt for meg selv. Jeg la bnner i blt, og etter mange nok timer tredde jeg dem p staver sammen med blanke rocailles. S mtte de henge til trk noen dager, og s laga jeg smykker av det - blant annet dette kjedet:



Det var litt av en jobb, men jeg synes det blei ganske stilig! :)

Give-away hos Ingrid Riddervold!

Denne bloggen kom jeg tilfeldigvis over en dag jeg kjeda meg og satt og leste blogger under kategorien "hobby" her p blogg.no. Bloggen hennes er et funn, og jeg har fulgt henne fast siden det. Hun lager alt fra kartonglommebker til kjoler og redobber - kreativiteten hennes vil visst ingen ende ta. Og godt er det!

Ikke nok med at hun er kreativ s det holder, hun er miljbevisst og har god smak ogs! Tingene hun lager er i stor grad resirkluerte og bestr gjerne av mammas gamle gardiner, en brukt skjorte eller en tom melkekartong. Hun jobber fulltid med lage og selge sine hndlagede varer, og har ogs en nettbutikk p Epla. Jeg anbefaler dere ta dere en tur innom bde bloggen og nettbutikken hennes, for her er det mye fint! =D

Akkurat n har hun en give-away p bloggen sin, og det eneste du trenger gjre for delta er lage et innlegg der du poster bildet under og linker til innlegget hennes. Trykk p bildet for delta du ogs - eller om du bare vil ta en kikk p bloggen hennes:)


Sprsmlsrunde!

Jeg har aldri hatt en sprsmlsrunde p bloggen minfr, men n tenkte jeg at jeg skulle gjre som s mange andre bloggere og ha en sprsmlsrunde jeg ogs, s fr dere muligheten til vite litt mer om meg og mitt om dere nsker det. :) S n hper jeg dere er kreative og stiller meg mange festlige sprsml! Spr om hva dere vil- jeg lover svare s godt jeg kan.Srlig hvisdet har med livet, universet og alt mulig gjre. Sprsmlsrunden kommer til vre pen til og med lrdag 10.4.2010.

Kom igjen, imponer meg med deres nysgjerrighet og vanvittige evner til formulere sprsml!




For utfordre dere litt ekstra, skal det nevnes at jeg har lest et helt kapittel om stille sprsml i lpet av helga, s forventingene er skyhye. Hahaha. (^^,) Neida, her er bde kvantitet og kvalitet velkomment! ;)

Tim Minchin: "If You Really Loved Me"

Ah, jeg elsker denne mannen. Hahaha! (^^,) Enjoy!


Smykkesett i blankt og hvitt.

Disse smykkene synes jeg blei veldig ste og feminine, ogsidende er i blankt og hvittpasser de til s og si alt. =D


Rsti, hummus og salat.

P torsdagsamarbeida Andreas og jeg om middagen, og vi tok oss goood tid. Det var frste gang vi laga rsti, men det blir nok ikke den siste, for dette var godt!


Til rstien trenger du:
* Poteter
* Egg
* Purre eller lk
* Krydder
* Fett til steking


Slik gjr du:
* Skyll, skrell og grovrasp potetene og klem ut s mye vann som mulig
* Skyll, rens og del lk eller purre
* Pisk sammen egg og krydder og hell blandinga over potetblandinga.
* Hell over i ei stekepanne og stek det som en stor omelett p svak varme, gjerne under lokk.
* Stekt til rstien er gyllen p undersiden. Deretter heller du den over p en stor tallerken og lar den gli ned i panna igjen, for s la den steke ferdig p den siden ogs.




Til hummusen trenger du:
* En boks kikerter
* Tahini (Sesamfrpasta - fes kjpt i innvandrerbutikker)
* Sitronsaft
* Olivenolje
* Krydder - i gr brukte jeg et par t-skjeer med red curry paste


Slik gjr du:
Bland alt sammen med en stavmikser eller lignende til du fr en fin og jevn mos. Jeg har ikke noe ml p mengen du skal bruke, s her er det bare prve seg fram til du finner den perfekte smak og konsistens.





Tips:
* Rstien kan varieres til det uendelige. Bruk google eller fantasien!
* Hummus kan ogs varieres til det uendelige. Hovedregelen er: Kikerter og tahini. Google og fantasien er gode hjelpere her ogs. Fr du ikke tak i tahini har jeg hrt at en kan bruke litt peanttsmr istedenfor - jeg har aldri prvd, men det fungerer sikkert.
* Hummus kan brukes som dip til grnnsaker.

Stilig smykkesett i svart og slv.

Dette smykkesettet synes jeg blei ganske stilig, og dette passer til alt. Til kjedet har jeg brukt blant annet en hjerteformet lampworkperle, et par svarte glassperler, svarte rocailles og slvfargede stardustperler. Til armbndet har jeg brukt store, svarte glassperler og slvfargede stardustperler. Hva synes dere? :)




Svarer p alle kommentarer i kveld - n skal jeg nemlig ut i skauen, s jeg har ikke tid akkurat n. :)

Enkelt kjede og armbnd i turkis og lysebltt.

Et stt og enkelt smykkesett jeg har laga, som lyser opp tilvrelsenmed sine sprelske farger.


Pytt i panne og speilegg.

Vel, denne retten er ikke srlig revolusjonerende p noen som helst mte, men vi har i alle fall holdt oss til prosjektet. P onsdag var det egentlig noe helt annet som sto p middagslista, men siden jeg ikke flte meg helt bra blei det utsatt og utsatt helt til jeg til slutt kapitulerte og meddelte til min kjre at jeg ikke orka lage middag den dagen. Da bretta mannfolket opp ermene og diska opp med en skikkelig mannfolkmiddag til meg! ♥


Du trenger:
* Ferdig pytt i panne-blanding (Vi brukte Landlord sin)
* En boks mais
* En boks skinke
* Egg
* Smr, margarin eller olje til steke i


Slik gjr du:
* Del skinka i biter.
* Stek frst maisen. Hell den gjerne over i en sil s den fr rent av seg det verste fettet.
* S steker du skinka, og deretter pytt i panne-blandinga.
* Bland alt sammen p i en dyptallerken eller lignende.
* Stek speilegg.
* Nyt!




Tips:
* Husk krydre med favorittkrydderet under steking.
* Ketchup er lov!
* Hvis du vil, gr det fint an lempe dette opp ei brdskive eller to.
* Har du rester av noe? Bruk det! Det meste funker til pytt i panne: Purre, lk, sopp, paprika, plser,baconog s videre.
* Lag din egen pytt i panne-blanding! Mye billigere, og farlig godt. :)

Indrefilet av kylling, potetsuffl, agurk og mais.

Jeg har vrt litt slapp til legge ut middagene de siste dagene, men her kommer i alle fall tirsdagens delikatesse. Dere som leser bloggen fast kjenner til prosjektet jeg har gende for tida, men dere andre kan lese mer om det her.Hittil fungerer prosjektet veldig bra, og jeg har laga masse god mat jeg aldri har laga fr - s dette er spennende!


Du trenger:
* Indrefilet av kylling (frossen)
* Agurk
* Mais
---
* 6-8 poteter (fortrinnsvis melne, men kokefaste fungerer ogs)
* 1 ss smr eller margarin
* 1 dl flte eller melk (solhavre fungerer fint)
* 2 eggeplommer
* Krydder: For eksempel 1/2 ts salt, 1/2 ts pepper og 1/2 ts muskatntt. Selv improviserte jeg.
* 2 eggehviter




Slik gjr du:
* Skyll, skrell og del potetene i sm biter.
* Kok potetene mre og hell av kokevannet.
* Mos potetene (for eksempel med en stavmikser) og tilsett smr, melk, eggeplommer og krydder.
* Rr godt og avkjl.
* Sett ovnen p 225 grader.
* Pisk eggehvitene stive, og rr dette forsiktig inn i potetmosen. Bruk for eksempel en slikkepott.
* Hell mosen over i en godt smurt, hy og ildfast form.
* Legg kyllingen i en annen ildfast form og krydre med nsket krydder.
* Sett begge formene inn i ovnen.
* Sufflen er ferdig nr den har blitt hy, luftig og gyllen. For vr del tok vel dette ca. 20-30 minutter, men det varierer fra form til form og fra ovn til ovn, s her m en prve seg litt fram.
* Server med agurk og mais eller med noe annet snask.




Tips:
*
Bruk gjerne en lkkutter til dele potetene, s gr det unna s det suser.
* Bruk en stlkjele istedenfor en aluminiumskjele til potetene, s kan du mosedem i selve kjelen og sparer deg for ekstra oppvask.
* Potetsuffl passer til bde kjtt og fisk.
*Potetsuffl passer ogssom en selvstendig rett servert sammen med salat og kanskje litt godt brd.


Kommentar:
Dette krevde litt tid og tlmodighet, men det var gy prve noe nytt og det var i grunn ikke s mye jobb. Resultatet blei veldig bra, jeg synes nesten det smelta p tunga. S har du lyst p en litt mer avansert variant av potetmosen og har litt tid til overs, s br du absolutt prve! :) Prisen kan en heller ikke klage p, verken poteter eller egg er spesielt dyrt. S dropper du kjttet og spiser dette som en selvstendig rett med salat blir det en god, mettendeog billig vegetarrett. :)


Den siste ukas begivenheter.

Vel, n er det vel strengt tatt p tide med en liten oppdatering p hva som har skjedd i livet mitt den siste uka. Det er ikke s mye spennende, men med mine utrolige evner til fortelle mye om lite, s skal jeg nok greie skrive et innlegg om det allikevel.

Frst og fremst har vi jo skolesituasjonen min, som opptar 98 % av hjernekapasiteten min for tida. P den fronten har det ikke skjedd stort. N er det jo pskeferie, s jeg kan ikke forvente f noe mer svar fra verken skolen eller NAV helt enda.Derfor har jeg bestemt meg for prve bekymre meg minst mulig og bare prve slappe av og gjre hyggelige ting. Kikke p fugler og blogge for eksempel.




Forrige lrdagdro jeg med meg min kjreen turtil biblioteket p Bjrkelangen.Jeg lette etter noen fine bker om smykker og perledyr som jeg kunne kose meg med i pska. Hadde ogs planer om lne et par filmer, siden jeg skulle vre hjemme aleine fra lrdag til sndag.Dessverreer det et elendig utvalg p biblioteket p Bjrkelangen (de har jo heller ikke s innmari god plass til noe godt utvalg), s jeg fant ikke en eneste bok med perledyr og ingen filmer jeg hadde lyst se. Jeg lnte med meg alle smykkebkene jeg fant, og det var ikke s mye skryte av. I to av demer det bare vikingsmykker (slike som er satt sammen av masseringer). Det er kjempekult, men jeg har ikke noe lage det av, s da blir det jo litt kjedelig. De to andre bkene var det litt mer inspirasjon hente, men jeg hoppa ikke akkurat i taket av dem heller.




Etter at vi hadde vrt p biblioteket, var vi en tur innom butikken og handla litt. Siden vi har et prosjekt gende som gr ut p bruke det vi har av mat i huset fr vi kjper noe nytt, s var det ikke mye vi trengte. Bare litt grnnsaker, litt plegg, egg og slikt smtteri som ikke tler lagres s lenge. Siden jeg skulle vre hjemme aleine og ikke var i humr til bake noe den dagen, klinka vi til med et brd ogs.




I tillegg til kjpe litt mat, kjpte vi noen gule lys ogs. Det m jo til n som det er pske! N har de funnet veien ut av eskene sine og opp i lysestakene, og str i vinduskarmen p kjkkenet og pynter opp.




P lrdagskvelden var jeg som sagt aleine hjemme. Andreas var p fest og skulle vre borte til dagen etter. Det er jo en kjent sak at nr katten er borte, s danser musene p bordet. N var forsvidt katten hjemme, gubben borte og musa dansa definitivt ikke p bordet. Derimot okkuperte jeg hele kjkkenet og satte i gang med et nytt smykkeprosjekt som jeg brukte flere timer p. Jeg laga smykker av bnner! Det var en temmelig omfattende prosess. Frst mtte bnnene bltlegges i 6-7 timer, og s kunne moroa begynne. Jeg brukte svarte bnner, og nr de har ligget i blt spass lenge, s smitter fargen.Jeg blei lilla. I tillegg stakk jeg meg i fingrene med en tegnestift en halv million ganger omtrent, s jeg var riktig s lekker etterp. Bildene under viser forvrig ikke de ferdige smykkene - for etter at man har tredd p bnnene m de trke et par dager fr en fullfrer mesterverkene.




Fr bnnene hadde ligget lenge nok til kunne jobbes med, fikk jeg plutselig en liten visitt. Det var Martin og hans kjre, Renate. De var p vei til fest, og Renate var vt p fttene. Hun fikk lne et par sokker av meg og vi skiltes som lykkelige individer. Dette var forvrig frste gang jeg mtte henne. Siden jeg ikke tok bilde av denne begivenheten, legger jeg heller ut et bilde av en svarttrost. P en eller annen finurlig mte kan nok dette bildet fortelle en hel del om hvordan det fles vre vt p fttene og om lne sokker av noen du treffer for frste gang.




Sndag var i bunn og grunn en stille og rolig dag der vi blant annet s noen episoder av Lost, sesong 4. S kom mandagen, og da hadde jeg time hos legen. Siden veiene endelig er bare, s heiv jeg meg p sykkelen for frste gang i r og trkka i vei. Det var ganske deilig, men etter flelsen i rumpa og beina dmme, s var det en stund siden sist.




Hos legen satt jeg og venta p f komme inn til timen min i ca. halvannen time etter tida, og det var temmelig kjedelig. Jeg hadde vurdert ta med meg ei bok og lese litt pensum mens jeg var der, men hadde sltt det fra meg. Typisk. Da jeg endelig kom inn til legen, fikk vi gjort unna en del papirarbeid - henvisninger til bde den ene og den andre. De hadde visst blitt sendt for mnedsvis siden, men jeg har ikke hrt fra noen av dem, s da mtte vi begynne p nytt. I tillegg fikk jeg nye resepter p alt av astmamedisiner og allergimedisiner, s n har jeg nesten begynt puste normalt igjen. Hurra for det! I tillegg fikk jeg noe som heter Rinexin fordi jeg har vske/hovne slimhinner i rene. S da kan det hende at jeg slipper alle de rare lydeneog dunkingaetter hvert ogs. rene mine var forvrig rene og pene, s veit dere det!




Etter at jeg hadde henta ut medisinene mine, fikk jeg veldig lyst p litt frukt, s jeg gikk innom Spar. Der kjpte jeg meg en banan og fire kiwi. I lpet av de siste dagene har jeg fortrt alt sammen, og det er farlig godt! Det er forresten sesong for kiwi n folkens, s lp og kjp! (Med mindre du ikke liker kiwi eller er allergisk mot kiwi, da vil jeg heller anbefale deg kjpe noe annet.)




En liten tur innom Nille mtte det bli ogs, og der kjpte jeg tre knagger med ku p og snne dingser til feste p hndklrne. Vi har nemlig ikke hatt noen kroker til henge kopphndklrne p, s n tok handy-Cecilie saken i egne hender.




P turen hjemover hadde naturen bestemt seg for gi meg en liten dusj, s da jeg endelig kom meg hjem og inn i huset, s jeg ikke s veldig mye gjennom brillene mine. I regnvr er linser definitivt best!




Tirsdag og onsdag var s lite innholdsrike at jeg ikke engang greier gjenkalle i hukommelsenhva jeg egentlig brukte tida p. Det eneste jeg umiddelbart husker er hva vi spiste til middag, at jeg ikke var i form p onsdagen og at jeg laga en del smykker. Nr jeg tenker meg litt mer om, kommer jeg til tenke p at natt til tirsdag sov jeg bare mellom kl. 5:30 og kl. 9:30, s hele den dagen var jeg passe fjern. Jeg bestilte noen smykkedeler og srga for f maten p bordet, og det var vel i grunn det jeg greide prestere den dagen - i korte trekk.

I gr derimot gjorde jeg ganske mye fornuftig. Jeg rydda og ordna p kjkkenet, vaska et tonn med klr og bakte foccacia for frste gang i mitt liv. Og ohlala! Jeg kommer aldri til kjpe ferdig foccacia.

God pske! =D


Stella - ei ettertrakta frken.

Stella har n rukket bli 5 mneder, 1 uke og 5 dager gammel. Hun er mer og mer ute og utforsker den store verden. De dagene hun ikke er s mye ute, gr hun helt kanakkas inne - s det er tydelig at frkna har mer enn nok energi og eventyrlyst. Ulempen med ha en liten damepus, er de maktsjuke mannepusene. Vi bor p en mannepus sitt territorium, og etter at Stella begynte g ut, har han funnet det for godt begynne markere bde det ene og det andre rundt her.Terrassen vr blant annet. Men det er ikke det verste, for her en kveld kom Stella inn og var klissvt p ryggen. sj, sier jeg bare. Jeg er glad det ikke er slik mannfolka vre beiler til oss. Stakkars Stella mtte rett i dusjen og var ikke spesielt fornyd med det, men det gikk fort over nr vi fikk pakket henne inn i et hndkle etterp.




N har vi ftt bestilt time til sterilisering for henne ogs. 22. april skal hun opereres. Hun er i fin form, s det tenker jeg hun takler fint.Kanskje fr hun g litt mer i fred for mannfolka ogs, nr hun ikke lukter like forlokkende lenger.


Kjede og armbnd i brunt og hvitt.

N blir det mange smykker p rad her, men det fr g. :) Har planer om poste bde hverdagsinnlegg og middagsinnlegg i lpet av nrmeste framtid - jeg m bare f unna en del "m-ting" frst, s da fr dere greie dere med noen smykkebilder enn s lenge. :) Bildet yter som vanligliten rettferdighet til smykkene. De brune perlene er littlysere i virkeligheten. :)




Hper dere har en kjempefin pske s langt! :) Selv har jeg sendt gubben p skauen sammen med familien min for lage ved, mens jeg selv er hjemme og gjr litt i huset til lyden av reggae. Kom sommer, og treng deg p! ♥

Lyserosa perlekjede med engleanheng.

Stt, lyserosa kjede med engleanheng nederst. P baksida av anhenget str det "made for an angel". :)


Sk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Hland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vr Flux, i et koselig lite hus p Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vrt frste barn. Vanligvis gjr jeg slikt som man m og slikt som er gy. Blogge gjr jeg fordi jeg elsker skrive og noen ganger trenger gjre det jeg elsker. Nr det er sagt, br det ogs nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til fatte meg i korthet, og at aktiviteten her p bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, gr det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger ogs om hverdagen, hobbyene mine og om det ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vrt ufrivillig hjemmevrende pga. sykdom siden vren 2010, og prver gjre det beste ut av situasjonen, blant annet ved ha et godt kosthold og glede meg over de sm tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst p kjpe produkter som ikke er testa p dyr, samtidig som de helst skal vre reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke p linkene under for flge bloggen min p facebook og bloglovin'. Der ligger ogs en rabattkode som du kan bruke frste gangen du handler p iHerb. Sjekk ogs ut de forskjellige kategoriene bloggen min bestr av. :-) Jeg hper du vil trives p bloggen min! Lurer du p noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail p supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til svare, men jeg prver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler p iHerb

Handle p iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Flg meg p Instagram

Flg meg p Weheartit

Flg meg p Spotify



Norske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits