april 2010

Jeg gjør kål på deg.

Kjøttboller, brokkoli og kålstuing.

Verken min kjære eller jeg har noen sinne like kokt kål, så vi blei positivt overraska da vi laga kålstuing og fant ut at det faktisk var godt allikevel, til tross for alle våre motforestillinger. :)


Til denne retten trenger du:
* Ca. 750 gram kål
* 2 ss hvetemel
* 2 ss mør eller margarin
* 4 dl melk eller solhavre
* Salt og pepper
---
* Kjøttboller
* En skvett melk eller solhavre
* Et egg
* Griljermel
* Godt krydder
---
Brokkoli


Slik lager du kålstuing:
* Skjær kål i strimler og skyll godt
* Kok kålen mør i lettsaltet vann og hell den i et dørslag. Jeg liker den med litt tyggemotstand, så jeg koker den ikke ihjel.
* Smelt smøret i en tykkbunnet kjele eller en wok
* Ha i melet og rør det godt inn til du får en tykk og jevn masse. La det surre i ca. 2 minutter under omrøring.
* Dra kjelen av plata og tilsett melka litt og litt mens du visper
* Sett kjelen tilbake på plata og kok opp under omrøring
* Til sett den avrente kålen og smak til med salt og pepper


Slik lager du crispy kjøttboller:
* Pisk et egg sammen med en liten skvett melk
* Bland grilermel sammen med godt kydder, for eksempel grillkrydder
* Dypp kjøttbollene først i eggeblandingen, deretter i melblandingen, og så legger du dem på en stekeplate
* Stek kjøttbollene i ovnen til de er varme og crispy


Slik gjør du resten:
*Kok brokkoli og dander alt sammen på en tallerken.
PS! Kjøttboller som du kjøper ferdig i butikken inneholder som regel melk. Er du allergisk mot melk og like distré som meg, risikerer du å glemme å lese innholdsfortegnelsen og får vondt i magen.

Jeg er en poet.

Saksbehandleren min i NAV heter Ståle. På min lange vandring mot bussen til Bjørkelangen dikta jeg et lite dikt.Trenger ikke utdanning jeg, jeg som kan dikte. Jeg kan jo bare gi ut ei bok! Men, så er jeg litt redd for at pengene skal gå meg til hodet og at jeg enten blir ei blære eller sløser bort alt på rus og horer. (Jada, som et medmenneske og en ihuga sosionomstudent sier jeg vanligvis prostituerte, men det gir liksom ikke den samme effekten i denne sammenhengen.)
I alle fall: Jeg overlevde møtet, og selv om Ståle er utflytta trønder så han ikke ut som en bøddel. Ikke at jeg har sett så mange utflytta trøndere som gjør det, men uansett. Når jeg tenker meg om, så har jeg vel heller aldri sett en ekte bøddel, så etter nærmere ettertanke kan det godt hende at Ståle faktisk så ut som en bøddel - men han virka i alle fall ikke så avskrekkende som en skulle tro med tanke på at han jobber på NAV. (Og nei, svigermor, jeg synes ikke du er så forferdelig skummel, men om du hadde råderett over mitt ve og vel og min økonomiske situasjon, så tror jeg nok at vi hadde hatt et noe anspent forhold.)
Jeg blei kanskje ikke så mye klokere av møtet, og jo mer jeg prøver å huske av hva som egentlig blei sagt, jo mer usikker blir jeg. Det eneste jeg med sikkerhet husker, er at han gjentok igjen og igjen at de helst ikke ville ha meg inn i systemet, samtidig som han ga meg et søknadsskjema for arbeidsavklaringspenger. Så det eneste alternativet som hopper opp og slår meg i hodet som noen lunde realistisk, noen lunde motiverende og noen lunde "jeg skal faen meg ta tilbake livet mitt, selv om det kanskje tar litt tid", er å søke arbeidsavklaringspenger og ta et års permisjon fra studiene mens jeg prøver å få meg selv på beina igjen, for så å gi skolen et forsøk til. Så nå må jeg bare snakke med legen og få han til å skrive en riktig så grundig erklæring på hvor ille det står til, håpe at jeg får innvilga søknaden og i tillegg skaffe meg permisjon fra skolen.
Hahahaha, jeg driver og sender noen meldinger med min kjære mor, og hun er søt og snill. Hun sa at det er ingen som vil at unge folk skal havne i systemet, men at må man, så må man. Siden jeg ikke ser noen andre løsninger (etter å ha prata med x antall mennesker om situasjonen), og ser på hele situasjonen med svart galgenhumor for øyeblikket, så svarte jeg at da håper jeg at de må, for ellers så veit jeg ikke hvem jeg skal skyte. Da svarte hun: "Skyter du noen, så får du betalt for å bo og spise. Du får skole og andre behandlinger du trenger. Hehe. Men finn noen som vi ikke liker da." Her snakker vi mamma som backer en opp. (Og til dere som ikke kjenner meg og lurer på om jeg mener alvor? Nei. Jeg er faktisk pasifist og synes til og med det er turnoff hvis gubbelarsen spiller CS.)
Astrid, jeg tror ikke jeg orker å blogge om mat i dag, for etter å nesten ikke ha sovet i natt, gått flere kilometer og vært i møte med NAV, så er det ikke så mye igjen av meg akkurat nå. Gubbelarsen min skal mekke maten og jeg skal bare prøve å bli menneske igjen til i morra, slik at jeg kanskje greier å utrette noe da også. Jeg lover å komme sterkere tilbake!
Bamsebildene har jeg henta fra den eldgamle harddisken min, og før den tid så tror jeg at jeg hente dem fra gjesebokinnleggene jeg fikk på Sprayskipet, som ikke eksisterer lenger.

NAV-nerver.

Gud, så nervøs jeg er. Det er helt grusom. NAV-møtet som jeg har venta så lenge på å få, er om litt over to timer, og jeg føler meg totalt uforberedt. Jeg aner ikke hva jeg skal si, og aner ikke hvordan jeg skal få forklart situasjonen. Jeg som vanligvis alltid er forberedt, har en løsning og veit hva jeg skal si, har mistet munn og mæle og inni hodet mitt er det bare kaos.

Vel - jeg antar at dette er god trening til å se brukernes point of view, om jeg noen gang greier å fullføre sosionomutdanningen min. Det jeg har lest i bøkene, om at en som hjelper innehar en maktposisjon og at dette kan føles overveldende og vanskelig for brukeren, det stemmer i alle høyeste grad. Jeg blir gal av at "alt" nå avhenger av NAV og hva de sier og mener. Jeg håper bare at jeg greier å være meg selv, holde meg rolig og tenke klart når jeg først kommer på møtet. At jeg finner ordene og slipper å famle i blinde. Jeg har venta alt for lenge på dette møtet til å rote det til med nerver.

Faktisk, så føler jeg at dette er et passende tidspunkt til å komme med en aldri så liten betroelse til dere. Før trodde jeg nemlig NAV het NAV fordi det hadde noe med navigering (rådgiving, veiledning) å gjøre. Etter at jeg begynte å studere sosialt arbeid har jeg lært at  så feil kan man ta. Ny Arbeids- og Velferdsforvaltning. Min sjel er mer poetisk enn systemet, tydeligvis. Ønsk meg lykke til! =)

 

 

Sunday is fun day

Det liker i alle fall jeg å tro. Jeg har ikke så mye på agendaen i dag, men jeg har i alle fall noen ting jeg har tenkt til å gjøre i dag. Jeg har fått inn en ny bestilling i nettbutikken min, så den skal pakkes og gjøres klar til sending i morgen. Så må jeg vaske tøy, bake brød og prøve å få lagt inn litt flere varer i butikken. Det er kjempegøy at butikken endelig er oppe og går, etter å ha gått med planene så lenge, så nå om dagen tenker jeg ikke på stort annet. :) Jeg har også fått mange fine tilbakemeldinger, og jeg blir helt rørt over alt det fine folk sier til meg! Tusen takk!Jeg kommer ikke på så skrekkelig mye å skrive om akkurat nå, jeg tenkte bare at jeg skulle gi lyd fra meg. Som sagt så tenker jeg ikke på stort annet enn nettbutikken akkurat for øyeblikket. Hehehe. Ellers så kan jeg jo meddele dere at jeg har hatt en nytt møte med skolen, har prata enda mer med OAS, og at jeg skal i møte med NAV i morra. Nå avhenger egentlig alt av hva NAV sier og mener, så jeg er veldig spent på møtet i morra. Jeg gruer meg veldig, men jeg er også glad for at jeg endelig har greid å få avtalt et møte med dem. Det var ikke bare-bare. Blir spennende å se hvordan det går. Jeg har også prøvd å få en akuttime hos legen før møtet, men det gikk dessverre ikke. Så jeg får heller prate med han etter møtet. For dere som leser dette og ikke greier å henge med i svingene på grunn av manglende bakgrunnsinfo, så kan dere lese her.
Ellers så har jeg en konkurranse gående, i forbindelse med åpninga av butikken. Du trenger ikke å ha blogg for å delta, så heng deg med! Det er også veldig mange som har spurt meg om jeg vil sponse dem med konkurranser og lignende siden jeg starta nettbutikken. Siden jeg driver den kun på hobbybasis og i bunn og grunn ikke får inn mer penger enn det koster å kjøpe inn utstyr og å drifte nettbutikken så har jeg ikke mulighet til å sponse noe særlig, men jeg valgte å sponse den første som tok kontakt - og konkurransen hennes finner dere her. Det er ikke umulig at jeg sponser flere blogger med tiden, men jeg får ta en ting av gangen. Så langt er det flere som har spurt om sponsing enn som har handla i butikken, så da sier det seg selv at det ikke er mulig å si ja til alle. :)
Nå har jeg forresten prøvd Cover All Mixen jeg vant, og jeg er strålende fornøyd! Spesielt godt like jeg den delen som kunne brukes som primer. Øyenskyggen satt fint hele dagen - enda jeg kom i fare for å gråte noen tårer i et møte på OAS. Det var nesten så det var trist å fjerne sminka om kvelden før jeg skulle legge meg, for den satt fortsatt like fint som på morgenen.
Som dere kanskje legger merke til har jeg også endra litt på designet mitt nå. Jeg har beholdt den rosa fargen (hehe, hvem ville tro at jeg noen gang skulle ha noe som er rosa!?) og lagt til en enkel header som jeg laga i full fart. Designet er ikke akkurat noe å skryte av, men det er i alle fall litt mer personlig enn standardoppsettet jeg hadde før. For å være ærlig, så er ikke interessen for å mekke bloggdesign så innmari stor - så da blir også kunnskapene deretter! Det jeg derimot gjerne skulle hatt kunnskaper om, det er hvordan jeg legger inn en egenprodusert bildelink på sida av bloggen. Er det noen som har peiling på det, og som kan fortelle meg hvordan jeg gjør det? Helst en inn-med-teskje-forklaring, siden jeg er temmelig blank på området.
Jeg påsto at jeg ikke kom på så skrekkelig mye å skrive om akkurat nå - men dere veit... Jeg er totalt ute av stand til å fatte meg i korthet. Håper dere får en strålende søndag!Bildene er henta fra min eldgamle harddisk, og jeg antar at jeg i første omgang henta dem fra gjestebokinnleggene i min tid på Sprayskipet, som ikke eksisterer lenger.

Konkurranse hos meg - vinn håndlagede smykker!

Onsdag 21. april klokka 17:00 åpna jeg nettbutikken min, Tidforsmykker.com. Jeg driver nettbutikken på hobbybasis, så jeg er naturlig nok avhengig av jungeltelegrafen for at nettbutikken min skal bli kjent. I den forbindelse tenkte jeg at jeg skulle ha en konkurranse her på bloggen!
KONKURRANSEREGLER:

Du trenger ikke å ha en blogg for å delta i denne konkurransen, for her kan du delta på tre måter:

Alternativ 1: (2 poeng)
Lag et innlegg på bloggen din der du linker til denne konkurransen og til nettbutikken min. Skriv i kommentarfeltet under at du er med, og legg ved en link til innlegget ditt.

Alternativ 2: (2 poeng)
Send en e-post til minst 15 av kontaktene dine, der du linker til denne konkurransen og til nettbutikken min. Send samtidig mailen til meg på supersoppen@gmail.com, slik at jeg veit at du har deltatt. Legg også igjen en kommentar her om at du har gjort dette.

Alternativ 3: (1 poeng)
Meld deg inn i gruppa "Tidforsmykker.com" på facebook og inviter vennene dine til å gjøre det samme. Skriv i kommentarfeltet under at du er med, og skriv hva du kaller deg på facebook slik at jeg kan se at du har meldt deg inn i gruppa.

Du kan velge et eller fler av alternativene. Totalt kan du få 5 poeng, og et poeng er en vinnersjanse. Det vil si at jo flere poeng du sikrer deg, jo større er sjansen for at akkurat du vinner! Dere må gjerne bruke bildene mine fra dette innlegget og nettbutikken til dette formålet. Dere som allerede har meldt dere inn i facebookgruppa eller har laga et blogginnlegg om nettbutikken min trenger selvfølgelig ikke å gjøre det igjen. Bare skriv i kommentarfeltet under at du er med. Husk å skrive e-postadressen eller bloggadressen din, slik at jeg kan kontakte deg dersom du vinner.

Ofte er det slik at jo flere som deltar i en konkurranse, jo mindre blir vinnersjansene. Slik blir det ikke denne gangen! Her blir det nemlig slik at jo flere som melder seg på, jo flere premier deler jeg ut!
1-10 deltakere: 1 premie
11-20 deltakere: 2 premier
21-30 deltakere: 3 premier
...Og så videre!Hva som blir premiene vil jeg ikke røpe enda, men jeg kan fortelle dere at det blir smykker som jeg har laga selv, levert i en søt organzapose eller gaveeske. Om dere er nysgjerrige på hvordan smykkene jeg lager ser ut, kan dere jo ta en titt innom nettbutikken min, eller ta en kikk her inne, under kategorien "Hobby: Smykker".

Konkurransen avsluttes fredag 7. mai kl. 23:59, og vinnerne vil bli trukket ut og kontaktet så snart som mulig etter det. Lykke til!


PS. Du har fortsatt mulighet for å bli en av mine 5 første kunder og få med en ekstra overraskelse på kjøpet!

Jeg har åpna min egen nettbutikk!

I dag har jeg endelig åpna min egen nettbutikk, Tidforsmykker.com. Her selger jeg smykkene jeg lager. Jeg håper dere tar en tur innom. De fem første som bestiller vil få med en ekstra overraskelse på kjøpet!
Jeg er helt avhengig av jungeltelegrafen for at nettbutikken min skal bli kjent, så spre gjerne budskapet. :) Jeg setter også stor pris på alle tilbakemeldinger.


Crispy kyllingfilet, couscous, salat og paprikasaus.

Denne middagen er knallgod og veldig enkel å få til. Det krever litt tid å skjære opp kyllingen og slik, men det sparer du inn igjen i steketid. Absolutt en verdig helgemiddag!


Til kyllingen trenger du:
* Kyllingfilet
* Griljermel
* Marinade (F.eks. av Red Curry Paste og olje)


Slik gjør du:
* Skjær kyllingfileten i biter
* Dypp den først i marinaden og deretter i griljermelet
* Legg bitene på en stekeplate
* Stek kyllingbitene i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter, alt ettersom hvor store bitene er. Rå kylling er ikke godt, men det er ikke tørr kylling heller. :)

Til paprikasausen trenger du:
* To paprikaer
* To fedd hvitløk
* Olje


Slik gjør du:
* Skyll paprikaen og del den i biter
* Press hvitløk
* Stek hvitløk og paprika mykt i ei panne med litt olje
* Hell alt over i en kjøkkenmaskin og kjør til mos
* Smak til med salt og pepper
* Ha eventuelt oppi litt mer olje eller vann hvis du synes sausen er for tykk. Likk tykk skal den være. :)

Til resten trenger du:
* Det du måtte ønske av salat og grønnsaker
* Couscous

Slik gjør du:
* Kok couscous etter anvisningen på pakken
* Skyll og del salaten og grønnsakene


Tygg-Tygg og Greven har blitt engler.

I går måtte Andreas og jeg gjøre noe utrolig trist: Avlive ørkenrottene våre, som vi har hatt i nesten to og et halvt år. Greven (den svarte) har vært syk lenge og vi har veid mye for og imot. Først trodde vi at han hadde hatt slag, og vi snakka med en veterinær som sa at så lenge den spiste og allmenntilstanden ellers var god, så trengte vi ikke gjøre noe med den. Etter hvert begynte den å klø seg i øret, så ille at han begynte å blø. Etter at han hadde gjort dette noen ganger fant vi ut at han antakelig hadde en svulst.

Nå mot slutten blei han dårligere og dårligere, så i går dro vi til dyrlegen for å avlive dem. Vi blei nødt å ta begge to, fordi de har bodd sammen hele livet og er veldig avhengige av hverandre, så den lyse hadde antakelig blitt deprimert og selvdestruktiv. Dessuten er ikke den hvite fullt så glad i folk, og de begynte å bli gamle, så det var like greit å la den slippe å bli aleine. Det var utrolig trist, men når det verste "sjokket" hadde lagt seg var det også en lettelse.


Trenger du Yatzy-ark?

Nå som det går mot vår og sommer, hyttetyrer og camping, er det vel ikke til å komme ifra at Yatzy-terningene blir plukket fram etter hvert. Går du tom for Yatzy-ark, så fortvil ikke, for jeg veit om et sted du kan laste ned nye helt gratis. Bare klikk på bildet under, så kommer du dit. :)


Smoothie med kiwi og banan.

Inspirert av Hobbyanettes smootieinnlegg, fant jeg ut at jeg også ville lage meg en kiwismoothie.


Du trenger:
* Banan
* Kiwi
* Sitronsaft
* Eventuelt isbiter


Slik gjør du:
* Skrell bananer og kjør dem i en blender sammen med sitronsaft
* Skrell kiwi, del dem i biter og kjør dem raskt i blenderen sammen med bananblandingen
* Voilla!


Tips:
* Kjør aldri kiwi lenge i blenderen, for hvis de svarte frøene knuses, kan smoothien få en smak av pepper istedenfor deilig kiwi. :)
* Hvis du bruker isbiter, så kjører du dem sammen med bananene før du putter kiwi oppi.


Paint: Frikassé.

Fytti katta!

Hjemmelaga juice med røde epler og ingefær.

Du trenger:
* En saftsentrifuge
* Røde epler
* Litt fersk ingefær
Slik gjør du:
* Skyll eplene
* Skyll og skrell ingefæren, og del den i biter
* Putt eplene og ingefæren i saftsentrifugen - en bit ingefær mellom to epler.
* Kjør saftsentrifugen til du får en deilig, forfriskende juice.
* Hell gjerne jucen over knust is eller isbiter, og la den stå litt mens du rydder opp etter deg.
* Nyt!


Eplekjekk.

På tide med en ny painttegning, for nå er det lenge siden sist! :)Hurra for tørrsjampo!

Jeg har lenge tenkt at jeg skal kjøpe meg en tørrsjampo, for jeg har hørt så mye snakk om det i det siste. For litt over en uke siden gjorde jeg endelig alvor av planene, og jeg er overraska over hvor godt den funker! Jeg må innrømme at jeg var temmelig skeptisk i begynnelsen, men etter å ha prøvd den er jeg overbevist. Tørrsjampo er et must når man er ute på tur, eller av andre grunner ikke har mulighet til å vaske håret. Vanligvis må jeg vaske håret mitt minimum annenhver dag hvis jeg skal unngå at det blir fett, men med denne sjampoen kan jeg fint utsette det i alle fall en dag eller to hvis det skulle være nødvendig. Helt supert! Hytteturene kommer aldri til å bli de samme igjen! =D

Ikke nok med at det funker, men enkelt er det også. En bare sprayer håret, lar det virke et par minutter, og grer igjennom, så er håret nesten så godt som nyvaska. Tørrsjampoen min kjøpte jeg på tilbud hos Vita til under hundrelappen, og den var verdt hver en krone.
Q: Veit du hva som sliter mest på håret? Tørrsjampo, eller vann og vanlig sjampo?

Jeg vant en Cover All Mix! =D

For et par uker siden vant jeg en konkurranse på en blogg. Premien var en Cover All Mix fra Makeupstore, som jeg fikk i posten for noen dager siden. Jeg har ikke rukket å prøve den enda, men den ser kjempefin ut! Dette er definitivt det mest eksklusive sminkeproduktet jeg noen sinne har eid, så dette var morsomt! :)

Denne har tre farger. Den gule fargen brukes til å dekke røde flekker og blodkar. Den oransj-røde fargen brukes til å dekke blå områder, som blå ringer under øynene. Den beige fargen lyser opp hudtonen og er visstnok perfekt som primer for øyenskygger. Jeg har aldri prøvd primer, og veit knapt nok hva det er, så dette kan bli spennende! Cover all mixen inneholder også vitamin E, som gir fuktighet og balanserer tørre og fete områder.
Q1: Har du prøvd denne før? Hva synes du om den?
Q2: Har du vunnet en konkurranse noen gang? Hva vant du?

Dag nr. 16 i 1001-dagers prosjektet.

På tide med nok en oppdatering på hvordan det går med de 101 tingene jeg skal gjøre på 1001 dager. :)


Kjærlighet, medmenneskelighet og sosialt:
Jeg har gitt i alle fall 10 komplimenter siden sist, så dette punktet går kjempebra. Ellers så holder jeg på med fire brev. De er egentlig ferdig skrevet - i alle fall sånn noen lunde, jeg må bare få somla meg til å putte dem i konvolutter og sende dem avgårde. Jeg holder også på å spare opp frimerker til Tubfrim.


Hobby:
Her har det ikke skjedd så mye nytt siden sist. Jeg tror faktisk ikke jeg har laga et eneste smykke på disse dagene. Derimot har jeg jobba en del med nettbutikken, så nå er den snart klar for åpning. Det er bare litt finpuss i programmeringa igjen, og så må jeg legge inn resten av produktene mine. Spennende!
Bloggen:
Spørsmålsrunden er avslutta, så det punktet er jeg ferdig med. Ellers så holder jeg fortsatt på med "Tøm fryseren-prosjektet" for i år, men har ikke vært så flink til å blogge om det i det siste. Jeg har også hatt over 150 lesere på en dag allerede! 230 lesere, faktisk. :)


Trening/helse/skjønnhet:
I går var min 14. dag uten å spise søtsaker eller kaker av noe slag, så da har jeg fullført et av punktene. I dag har jeg kost meg med godteriet jeg fikk i overraskelsespakken fra Hobbyanette, og det smakte fantastisk godt nå som jeg faktisk har gjort meg fortjent til det. Jeg har også gått ned 1,5 kg siden jeg begynte med lista, uten at jeg egentlig har gjort noe for å få det til. Jeg regner med at det er "påskekiloene" som forsvinner nå som vi er tilbake til hverdagen igjen. :)


Mat og drikke:
I går laga jeg en fiskemiddag, og det var faktisk den første fiskemiddagen i løpet av prosjektet. Vanligvis har vi fisk opptil flere ganger i uka, men siden vi holder på å tømme fryseren blir det litt sjeldnere enn vanlig nå for tida. Middagslister skriver jeg hver uke for tida, så dette punktet går bra. Ellers så ha jeg brukt opp en gang til av melkekvota mi denne uka. Vi fikk nemlig middag hos mamma her en dag, og hun hadde puttet bittelitt rømme i sausen og så var det melk i smøret. Det var imidlertid så lite at jeg ikke reagerte særlig på det, men melk er melk, så jeg får ta det med. Jeg har heller ikke drukket brus, men dette punktet er i grunn ikke så vanskelig, siden jeg slutta å drikke brus for flere år siden.
Kultur:
Siden sist har jeg rukket å se hele første sesong av Buffy og så har jeg sett "The Note Book". The Note Book var kjempefin, og jeg gleder meg til jeg får tak i "My Sisters Keeper" slik at jeg kan se den også.


Lista:
Jeg oppdaterer dere om hvordan det går med lista en gang i blant, så dette punktet går fint. Jeg har også printa ut lista og hengt den opp i plastlommer på innsida av det ene kjøkkenskapet vårt, sammen med middagslista.


I disse kategoriene er det ingen forandring siden sist:
Reise
Opplevelser og selvutvikling
Investeringer
Diverse


Fimoleire/cernit?

Er det noen der ute som veit hva som er forskjellen på fimoleire og cernit, eller om det er noen forskjell i det hele tatt? Jeg har ikke prøvd noen av delene enda, men har en pakke cernit liggende, så det hadde vært allright å vite hva som eventuelt er forskjellen på disse materialene. :)


Bildet er funnet her.

Foccacia.

I påska bakte jeg foccacia for aller første gang, og tro meg: Jeg kommer ALDRI til å kjøpe foccacia i butikken etter dette. Det er enkelt, og godt! Du trenger:
*
1 kg mel
* 20 g salt
*1 pk fersk gjær (tørrgjær funker også)
*1 liter lunkent vann
* Extra Virgin olivenolje
* Maldonsalt
* Evt. soltørkede tomater og oliven


 

Slik gjør du:
1. Løs gjæren opp i det lunkne vannet.
2. Tilsett 20 gram salt.
3. Bland inn melet. Deigen skal være seig og klissete, nesten mer som en røre enn en deig.
4. Legg plast over deigen og la den heve/boble i ca. 30 minutter.
5. Sett ovnen på 250 grader.
6. Kle en langpanne med bakepapir.
7. Tøm alt over i langpanna og fordel deigen jevnt utover.
8. Skvett litt olje utover deigen. Den vil trekke seg ned i deigen etter hvert som den stekes og gjøre brødet saftig og godt.
9. Fordel litt maldonsalt (1/2-1 ss) utover deigen.
10. Stek i ca. 25 minutter ved 250 grader.
Jeg har bakt foccacia to ganger hittil, og begge gangene har jeg brukt soltørkede tomater og oliven i tillegg. Første gangen drysset jeg det over deigen og trykte det litt nedi. Det blei bra, men noen steder blei godsakene litt svidd. Den andre gangen putta jeg godsakene oppi deigen rett før jeg helte den i langpanna. Da slapp jeg at de blei svidd, men det var vanskelig å få fordelt dem jevnt. Neste gang tenker jeg at jeg prøver å blande dem inn i deigen før jeg setter den til heving. 


Tips:
* Du kan bruke grovt salt istedenfor maldonsalt om du ikke har maldonsalt i huset.
* Foccacia kan fryses.
* Foccacia passer til alle middager du trenger brød til.
* Del foccaciaen i firkanter og deretter på langs og spis dem med godt pålegg. Jeg vil tro gulost er knallgodt, men siden jeg ikke kan spise det, prøvde jeg med ei god skinke istedenfor og det var mer enn spiselig.
* Prøv å lage toast av foccacia. Det gjorde jeg, og det blei knallgodt. Pga. oljen blir brødet knasende sprøtt på utsiden - pass bare på å være forsiktig med smøret eller dropp det helt. Oljen i brødet gjør uansett susen.


Bilder av meg fra 2002 og fram til i dag.

For et par-tre år siden rusla min stasjonære pc ad undas, og etter det har jeg ikke vært i stand til å få tilbake bildene mine, siden jeg ikke har hatt noen stasjonær pc å sette harddiskene mine i. Krise, krise, krise. Folkens: TA BACKUP AV BILDENE DERES! OFTE! Er de først borte, kan de aldri erstattes.

I går kom Andreas hjem med en fancy dings han hadde fått låne fra en på jobben - en kabel som en plugga inn i harddiskene på den ene enden og inn i en USB-kontakt på pc'en på den andre enden. Så nå har jeg fått tilbake alle de gamle bildene mine, musikken min og alt mulig annet ræl som jeg har samla på. Etter å ha sittet og kikka litt igjennom mine høyt elskede bilder fant jeg ut at jeg skulle lage et innlegg der dere får se bilder av meg helt fra 2002 og fram til i dag. :) Jeg har aldri vært særlig fotogen, så her er det mye rart, hehehe. ;)

Først ut er et bilde fra Desember 2002. Jeg skulle på ball i 10. klasse og venta på at bilden jeg skulle sitte på med skulle komme og plukke meg opp.Så har vi kommet til 2003. Jeg er 16 år, har bleika håret for første gang og er så søt som honning. Høhø. Dette var rundt de tider jeg blei sammen med min kjære - som jeg fortsatt er sammen med. :)Så blei det sommer. Jeg hadde besøk av ei venninne og vi tok masse bilder av hverandre. Det hele endte med at vi blei dritsure begge to fordi vi syntes at alle bildene blei så stygge. Hehehe. ;)Så er har vi kommet til 2004. Det første bildet er tatt i mars.Dette bildet er tatt i juni 2004.Så har vi kommet til 2005. Det er januar og jeg sitter foran pc'n og leker meg med webkameraet.Så har det blitt sommer, og i løpet av vinteren har jeg fått meg piercing i øyebrynet.En dag i September 2005 så jeg slik ut. Tok noen kjappe bilder av meg selv før jeg reiste inn til Oslo og møtte min kjære. Jeg var innmari fornøyd med snurren på panneluggen min denne dagen (synes nesten ikke på bildet), og blei skrekkelig skuffa over at jeg aldri greide å få den til på denne måten igjen.Måneden etter så jeg slik ut. Ved å bli sammen med kjæresten min i 2003, hadde jeg tapt et veddemål, og skulle farge håret mitt knall rosa. Problemet var bare at for å få det rosa, måtte jeg ha det blondt først - og det er ikke bare-bare når håret er nesten svart i utgangspunktet.Måneden etter det igjen, mange hundre kroner fattigere og flere hårblekingsprosser senere har jeg endelig blitt blond - eller i alle fall så blond som jeg greide å få til. Håret blei aldri rosa, for når jeg endelig greide å bli blond, hadde jeg ikke mer penger igjen. Det skal nevnes at jeg seinere kjøpte en rosa spray på en lekebutikk og skaffa meg rosa hår for en kveld ved hjelp av den.Så har vi kommet til 2006, og en dag i mars så jeg slik ut:Måneden etter så jeg slik ut:Og en dag i juli greide jeg å se både slik ut:Slik ut:Og slik ut, på en times tid. (Og nei, jeg var ikke lei meg på ekte.)Seinere samme året, i november, så jeg slik ut. Siden forrige bilde hadde jeg rukket å flytte ut hjemmefra og sammen med min kjære. Flytteferden gikk fra Aurskog til Sandefjord og bildet er tatt i leiligheten vi bodde i.I 2007 var Andreas og jeg ute og jakta på høstblader i august. Vi fant noen få som jeg la i press under noen bøker. Noen dager etterpå da jeg skulle se hvordan de hadde blitt, var de sporløst forsvunnet. Det er fortsatt et mysterium hvor de kan ha blitt av.I 2008 dro Andreas og jeg en tur til Paris for å feire at vi hadde vært sammen i 5 år, og da så jeg slik ut:Litt seinere den dagen, så jeg slik ut:I 2009 kjøpte Andreas og jeg oss hus på Finstadbru, så da gikk flytteferden fra Sandefjord og tilbake til Aurskog-Høland. I juli blei dette bildet tatt i vårt nye hus:I august tok jeg dette bildet med webkameraet mitt en dag jeg kjeda meg.Så har vi kommet til 2010. I januar så jeg slik ut:Og i februar så jeg slik ut:Ja, det var det! Så nå burde dere være i stand til å kjenne meg igjen på gata, hehehe. ;)

Fine strikkarmbånd i kremfargede akrylperler.

Har laga tre armbånd som matcher hverandre i disse ujevne, kremfargede (?) akrylperlene. Vanligvis er jeg ikke så innmari stor fan av plast, men disse synes jeg faktisk blei fine. :) Hva synes dere? Hadde jeg hatt råd, skulle jeg laget noe lignende i ferskvannsperler istedenfor. :)
Konkurranse hos Malin - vinn klokke!

Jeg kom nettopp over denne konkurransen, og siden jeg ikke har noen klokke fant jeg ut at jeg skulle melde meg på, og i tillegg øke vinnersjansene mine ved å skrive et innlegg til bloggen. Hvis jeg vinner, vil jeg gjerne ha den hvite klokka, for hvitt passer til alt. :)Hahaha, FML.

Hahaha, jeg sitter nå her da, har spist litt mat og prøver å ta meg sammen og se litt lysere på livet slik at jeg kanskje greier å finne en løsning på saker og ting. Og plutselig kom jeg over en blogg som reklamerte for ei side som passa ganske godt til dagens situasjon og humør.
Anbefales! :) Den greide faktisk å plassere et glis i fjeset på meg, og det trodde jeg nesten ikke var mulig i dag. :)

Stakkars, stakkars, stakkars meg.

Patetisk? Antakelig. Men jeg synes faktisk at det er ganske stakkars meg akkurat nå. Jeg har fortsatt ikke funnet noen løsning på skole-/helsesituasjonen min, og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har ikke blitt ringt opp igjen av NAV, og jeg får ikke svar på det jeg spør om på skolen. Nå sitter jeg og grubler på om jeg skal reise til NAV uten avtale, om jeg skal ringe dem opp igjen, eller om jeg bare skal være tålmodig å vente. Eventuelt om jeg bare skal sende en søknad på arbeidsavklaringspenger - den ligger her mer eller mindre ferdig utfylt, så nå mangler jeg bare dokumentasjon fra legen. Herre Gud. Jeg er rådvill. Jeg veit jo ikke engang om det er det jeg burde søke, jeg vil bare ha hjelp til å komme meg videre så jeg kanskje en gang i fremtida kan leve noen lunde normalt igjen og få meg en jobb som jeg kan fungere i.


Bildet er hentet her.


Når det gjelder skolen, så sendte jeg en mail 30.3. og spurte om det var mulig for meg å få tatt praksisen i sommerferien og om hvordan i det tilfelle ville foregå. Stilte et par andre spørsmål også. Etter det har jeg sjekka mailen min mer eller mindre hver dag for å se om jeg har fått noe svar. I går gikk jeg lei av å vente, så jeg sendte mailen min på nytt. Da fikk jeg endelig svar. Der sto det at hun allerede hadde svart meg - men den kom aldri fram. Jeg får nesten aldri mail på studentmailen min, så det er jo ikke akkurat så den kunne ha kommet bort i mengden heller... Bortsett fra å si at hun allerede hadde svart, oppfordre meg til å finne praksisplass på egenhånd og komme på et møte i neste uke, fikk jeg ikek svar på noen av spørsmålene mine. Det er vel litt vanskelig for meg å finne en praksisplass, når jeg ikke engang får et svar på når jeg kan ta igjen praksisen min?

Jeg går dag ut og dag inn og bare venter på svar. I mellomtiden farer dagene forbi uten at jeg får gjort noe som helst og jeg blir mer og mer stressa. Jeg greier ikke å konsentrere meg om å lese til eksamen, jeg får ikke holdt huset ryddig, jeg er en elendig blogger for tiden og jeg greier heller ikke å fokusere på de tingene som vanligvis fungerer som terapi - som for eksempel å skrive brev eller blogge. En periode laga jeg masse smykker, og det fikk tankene over på andre ting, men akkurat nå orker jeg ikke det heller. Jeg får lyst til å hyle, men det hjelper vel lite. Å gå rundt og ikke vite hva som vil skje framover tapper meg fullstendig for energi - og det er ikke noe jeg har så overdrevent mye av fra før.

Jeg får trøste meg med Tim Minchin (det kunne vært verre - jeg kunne vært mora til Hitler), spise litt mat, ta en dusj og kanskje sykle bort til mamma og tyne henne for noen tips og råd om hva i alle dager jeg skal gjøre nå. I det minste kanskje hun kan fortelle meg at det er godt jeg ikke er hest, for da ville jeg vært skutt for lengst.


Lekkert armbånd med tre rader.

Laga dette armbåndet her om dagen, og jeg blei veldig fornøyd med resultatet. Har brukt noen lekre glassperler og et par fine mellomdeler i metall til å feste radene og låsen i.


Kjede med Tweetyanheng.

Her er et kjede jeg laga for noen dager siden. En lang lenke med karabinlås i nakken og et Tweetyanheng foran. :)


Du er ikke feit før...

Bildet er funnet her, og er redigert av meg.

Svar på spørsmålsrunden. :)

Jeg har fått inn mange spørsmål fra dere, og nå skal jeg prøve å svare så godt jeg kan på alle sammen. :)


Hvordan vil du beskrive det perfekte bryllup?
Jeg tror jeg kommer langt med en solskinnsdag og den perfekte mann. ;)


Hvis du kunne velge en dag i livet ditt som du kunne leve igjen - hvilken ville det vært?
En dag jeg var opplagt og fri for smerter og hadde energi til å gjøre det jeg ville.


Hvis du kunne velge en annen person å være en hel dag - hvem ville det vært?
Jeg er i grunn ganske fornøyd med å være meg selv, og har ikke så lyst til å være noen annen. Men Andreas kanskje? Da hadde jeg nok lært en hel del om meg selv, hehehe. ;)


Hvis du kunne vært gutt for en dag - hva ville du gjort?
Hatt sex.Er du fornøyd med hvordan du lever nå?
Både ja og nei. Det er en del som bør endres på og ryddes opp i, men jeg har også noen lyspunkt som jeg ikke vil være foruten.


Har du en favorittartist?
Nei, i grunn ikke. Det varierer litt fra dag til dag og kommer mye an på humøret. Hører en del på Metallica, Sonata Arctica, Bad Religion og Shakira. Liker veldig godt rock, reggae og latinomusikk. :)


Hva med favorittfilm?
Jeg har mange favoritter, og her også kommer det litt an på humøret. To av de beste filmene jeg har sett er "Fingersmith" og "Taken".


Er det noe du angrer på i livet ditt?
Nei, ikke som jeg kommer på. Det er veldig få ting jeg pleier å angre på, og jeg angrer sjelden så lenge av gangen. Livet er for kort til å bruke det til å angre. :)


Hvis du kunne valgt en by i Norge, som du ikke har bodd i. Hvilken ville du flytta til?
Trondheim. (Men jeg ville nok antakelig endt opp på Østlandet igjen.)
Yndlingsfarge?
Det er umulig å velge en! Jeg liker nesten alle farger. :) Jeg er glad i jordfarger som brunt og grønt, og jeg liker svart og hvitt. Jeg har dilla på lilla og synes gult er kult. Dessuten synes jeg at farger som turkis og limegrønt gjør livet litt gladere. Jeg synes rødt dameundertøy er sexy og at en blå himmel gjør verden til et bedre sted å være. :)


Beskriv den perfekte date:
Den perfekte mann/kvinne, musikk, levende lys, spenning og forventinger. God stemning, god kjemi. God mat, men ikke for mye, slik at man ikke orker noe moro etterpå. :) Dessuten: Privatliv. Jeg er ikke dama du frir til under en fotballkamp eller i Disneyland.


Hva slags likviderte produkter foretrekker du å konsumere, og anser du brunost for å være et attraktivt pålegg under et eventuelt måltid?
Av likviderte produkter foretrekker jeg å konsumere kyllingfilet, ørret og laks. Og ja, jeg anser brunost for å være et attraktivt pålegg, men må holde meg unna så godt det lar seg gjøre siden jeg ikke tåler melk.


Hva er din ABSOLUTTE favorittmat fra a til å? Jeg tenker da på forrett, hovedrett og dessert.
Jeg er ikke sikker på om jeg forstår spørsmålet ditt riktig, men jeg skal gjøre et forsøk:

A:
Asparges. Den må være fersk og helst norsk. Legg dem i en ildfast form, drypp over litt olivenolje og dryss over maldonsalt og nykverna pepper. Om en tåler det, så gjerne litt revet parmesan. Sett det hele inn i ovnen på 200 grader i noen minutter, men ikke lenger enn at det fortsatt er tyggemotstand i aspargesen. Deilig både som forrett og som tilbehør. :)
B:
Bruschetta: Sprøtt, varmt brød med en blanding av tomat, basilikum, hvitløk og olivenolje på. Mmm! En deilig forrett!
Banan: Del den i skiver, ha over litt sjokoladesaus eller smilsaus, og du har en deilig dessert! :)
Brownies: Gjerne servert med is og jordbær.

C:
Chili con carne. En enkel, velsmakende middag!

D:
Druer: En neve med røde, søte og sprø druer er en god dessert en kan spise med god samvittighet.
Daal. Godt til hovedretten, laget av røde linser.

E:
Enchiladas. Nam, nam - kosemiddag!
Eplekake med is. Klassisk dessert som aldri slår feil. :)

F:
Fajitas. Enda en deilig kosemiddag.
Frukt: Jeg liker ikke fruktcocktail, men fersk frukt i biter er en herlig dessert en kan unne seg hver dag om en vil!
Foccacia: Skal en ha brød til middagen, er det foccacia som gjelder!
Fiskepinner: Jeg er en av dem som faktisk synes at fiskepinner er godt. De MÅ vel og merke krydres med aromat og stekes i stekeovn.
Fiskegrateng: Nam, nam, nam.
G:
Gryte: Jeg liker ikke gryterett fra pose, men hjemmelaga gryte med det man har i huset er fantastisk! :) Noen kjøttrester, løk, mais eller minimais, en fløteskvett og kanskje litt rømme eller kremost gjør susen.
Grønnsaker: Jeg elsker grønnsaker, og en middag er ikke en skikkelig middag uten.
Guacamole: Hjemmelaga guacamole er et must til taco. :)

H:
Hummus: Dip av kikerter, som jeg pleier å bruke som tilbehør til middagen.
Hjemmelaga mat. Jeg er stor fan av hjemmelaga mat, og har trua på at ALT blir bedre om en laget det selv, enten det er forrett, hovedrett eller dessert.

I:
Is! Barnas favorittdessert, og også en av mine favoritter.

J:
Jordbær: Favoritten over alle favoritter! Spises som de er, for de er fantastiske i seg selv. Verdens beste dessert.
Julemiddag. :) Ribbe og pinnekjøtt med masse deilig tilbehør er det jeg har vokst opp med. 

K: 
Kyllingfilet, gjerne indrefilet. Passer til nesten alt, og er fantastisk godt.
Kyllingvinger. Sprø, deilige kyllingvinger er en skikkelig kosemiddag.
Kjøttkaker. Hjemmelaga kjøttkaker i brun saus er nam!
Krabbe. Jeg er blant særingene som foretrekker kroppen framfor klørne, og mannfolka framfor damene.
Kreps.
L:
Laks. Den nest beste fisken i hele verden etter ørret. Gjerne i folie sammen med hjemmelaga pesto og deilige grønnsaker, eller i ildfast form sammen med grønnsaker og kanskje litt hjemmelaga saus.
Linser: Godt, godt, godt til hovedretten!
Lasagne. En av de beste middagsrettene i verden.

M:
Milkshake. Med havre- eller soyamelk og -is, pluss sjokoladepulver eller sjokoladesaus. :) Eventuelt med skogsbær istedenfor sjokolade. Herlig dessert!
Mandelpudding: Ah, mange år siden sist, men dette er sååå godt! Lurer på om det kan lages med melkeerstatninger?

N:
Nattmat? Ja takk!

O:
Omelett. Enkel, god middag, som en kan putte hva man vil oppi.
O-skjell. Den store varianten av blåskjell. :)

P:
Pannekaker! Som hovedrett med fyll av grønnsaker og kjøtt, eller som dessert med sukker eller syltetøy.
Pizza: Den MÅ være hjemmelaga eller kjøpt på restarant, og det er sååå godt!
Pai: Pai med skinke eller kylling er en suveren hovedrett! Nam! Dessertpaier har jeg foreløbig ikke smakt.
Pasta: Pasta er digg.
Potetmos: Nam. :)
Q:
Quesedilla. Deilig forrett, snack eller tilbehør. Bare så synd at jeg må ta til takke med soyaost.

R:
Reker! Aaah, det er SÅ godt! På grovt brød eller loff, med et salatblad, majones, sitronsaft og sitronpepper.
Rullekake. God dessert!
Raclette. Åh, himmel! :)

S:
Sjokoladepudding, sjokoladeis, sjokolademousse, sjokoladesufflé. Jeg elsker sjokolade, så vil du vinne hjertet mitt, er en melkefri sjokoladedessert veien å gå.
Salsa: Hjemmelaga salsa er et must til så mangt, blant annet taco.
Sopp: Fylt sopp eller sopp stekt i form med salt, pepper, sitron og olivenolje til forrett. NAM.

T:
Taco. Noe av det beste som finnes!
Tomatsuppe: Hjemmelaga tomatsuppe er knallgodt. Posesuppe kan gå å legge seg.

U:
Urter: Dette piffer opp så og si alle middager. :)
Utenlandsk mat: Jeg er glad i mat fra mange nasjoner. :)
V:
Vafler med syltetøy, brunost (som jeg ikke tåler) eller hapå (som jeg heller ikke tåler) er kjempegod dessert! =D

W:
Wienerbrød. Jeg kjøper så og si aldri boller og slikt i butikken, men hvis jeg mot all formodning skulle gjøre det, ville det vært et wienerbrød. Det er en kjempegod dessert!

X:
Tror ikke at jeg har smakt mat som begynner på X noen gang. :)

Y:
Yndlingsmat, kanskje? Hehe.

Z:
Helt blank.
Æ:
Vanskelig bokstav dette også.

Ø:
Ørret. Beste fisken som finnes.

Å:
Nok en vanskelig bokstav.

Håper noen inviterer meg på en treretters etter å ha lest dette, hehe. ;)


Hva foretrekker du av drikke når du skal kose deg?
Jeg drikker stort sett vann, uansett. Noen ganger lager jeg meg hjemmelaga juice, eller jeg kan drikke kald eplejuice som er kjøpt i butikken. En kopp te er ikke å forakte, og når jeg kryper under et pledd med ei god bok er det ikke feil med kakao. Havremelk med sjokoladesmak er også veldig godt, og så er jeg glad i iste!
Likeså godt, det være seg sjokolade, kake eller annet?
Ja, takk! Hehe. ;) Når jeg skal kose meg, står gjerne mørk sjokolade med biter av bringebær høyt på lista. Brownies, eplekake, rullekake eller rett i koppen-kake er heller ikke usannsynlig - eller ei skål med is og sjokoladesaus. Et eple i biter eller grønnsaker med dip er heller ikke feil!


Hvordan gikk det til at du begynte å lage smykker?
Jeg ville koke drops og såper i julegaver, og da oppdaga jeg Panduro. Jeg synes de hadde mye fint, og fikk lyst å prøve meg, så jeg kjøpte noen slike sett der alle delene en trenger følger med. Siden jeg synes det var gøy og jeg følte at jeg fikk det til, så fortsatte jeg. :)


Hva skal du bli når du blir "stor"?
Jeg prøver å bli sosionom. :) Jeg har også en drøm jeg liker å leke med, om å starte med import av brevpapir, perler, og diverse, og ha en liten butikk (nettbutikk?) der jeg selger dette og smykker jeg har laga selv. Det er heller ikke feil om jeg blir frisk, slank, rik og lykkelig. Hehehe. ;)


Leser du bøker, og i så fall - hvem er favorittforfatteren og den beste boka du har lest?
Jeg leser vanligvis mye bøker, men nå som jeg studerer har jeg mer enn nok med pensumbøkene. Jeg har ingen favorittforfatter, men jeg er glad i krim og fantasy. Den beste boka jeg har lest er "Den komplette haikerens guide til galaksen" av Douglas Adams. Jeg liker også "Doppler" av Erlend Loe. Morsomme, gale bøker begge to.


Den verste maten du har laga og spist?
Hehehe, det var ei gryte jeg laga en gang, som jeg putta alt for mye chili oppi. Det var helt grusomt! Jeg fikk også chili i øynene og ansiktet, og jeg trodde nesten jeg skulle dø. Dette var ikke vanlige chili fra butikken, men bittesmå chilier fra en innvandrerbutikk, og de var mye sterkere enn de jeg var vant til.
Liker du noen sære kombinasjoner i matveien som ikke "passer" sammen?
Ja, det gjør jeg nok, men siden jeg liker det, så er det jo ikke sært for meg. Dessuten passer det jo sammen i min verden. =P Kommer ikke på noe spesielt, men det er helt sikkert et eller annet noen ville reagert på, for jeg liker å mikse og trikse med mat.


Favorittartist - musikk?
Se lenger opp. :)


Hva gjør du med alle smykkene du lager? Blir det ikke lett slik at du har huset fullt av ting du aldri får brukt eller gitt bort?
Jeg holder på å starte en nettbutikk der jeg skal selge smykkene jeg lager. Noen gir jeg bort, og noen få beholder jeg selv. Og jo, det hadde nok lett blitt slik at jeg hadde huset fullt av ting jeg aldri får brukt om ikke jeg hadde gitt bort eller solgt. :)


Hvis du kunne spist ett måltid på hvilken som helst restaurant, HVOR SOM HELST, hvor ville den ligget? (Her forventer jeg ett bestemt svar.)
Jeg synes du er streng. Hehe. Jeg er ikke særlig bevandra verken i verden eller på restauranter, så det er et vanskelig spørsmål. Jeg har lyst til å reise til Roma en gang, så kanskje den ville ligget der?


Ville det vært underholdning på restauranten? Hva slags?
Levende musikk.
Hva ville dagens rett vært, og ville du spist den?
Noe jeg aldri har hørt om eller smakt, som er veldig godt og uten melk. Og ja, jeg ville spist den.


Har du kjæreste?
Ja, det har jeg. Han heter Andreas, og vi har vært sammen i litt over 7 år.


Har du kjærlighetssorg?
Nei, men jeg har hatt det.


Har du kyssa med noen? I så fall hvem?
Jeg har kyssa flere. Nå for tida kysser jeg bare med Andreas, og vi kysser hver dag. :)


Har lurt på hva supersoppen står for og hva slags betydning den har for deg?
På ungdomsskolen hadde jeg ei venninne som sa "Kom 'a soppen!" til meg en dag. Etter det fortsatte hun å kalle meg soppen, og ikke lenge etterpå flytta jeg til et nytt hus og måtte begynne å ta buss til skolen. Jeg var veldig nervøs, så derfor oppgraderte jeg fra å være "soppen" til å være "supersoppen" for å greie denne voldsomme utfordringa. =P Etter alt dette tøyset begynte alle de andre i vennegjengen å kalle meg supersoppen også, så sånn blei det. Da jeg blei konfirmert hadde jeg til og med ei marsipankake forma som en fluesopp. Det har ikke så mye betydning for meg, annet enn gode minner.
Hvis du skulle vært et møbel, hva slags møbel ville du vært og hvorfor?
Jeg vil helst få slippe å være et møbel, men hvis jeg først skulle være et, ville jeg vært et fint skap. Da hadde jeg sluppet at folk satt på meg.


Hvis du kunne vært en hvilken som helst ting i løpet av en dag, hva ville du vært og hvorfor?
Jeg trives fortsatt best med et bankende hjerte og luft i lungene, men jeg tror jeg ville vært en datamaskin eller et fotoapparat. En datamaskin fordi jeg ville fått vite veldig mye eller et fotoapparat fordi jeg ville fått sett mye rart.


Hvis du fikk 3 ønsker her i livet, hva ville de ha vært?
1. God helse for meg og de jeg bryr meg om.
2. God nok økonomi til å aldri bekymre meg for penger igjen.
3. Å alltid vite hva som var det "riktige" å gjøre.


Hvilket dyr ville du ha vært?
En katt. Sove, spise, kose, sove, spise, kose. :)


Hva slags matrett ville du ha vært?
Usikker. Enten en skikkelig vond en, for å slippe å bli spist, eller en skikkelig god en for å oppnå "meninga med livet" til en matrett.
Hvilken frukt ville du vært og hvorfor?
Kiwi. Den er grønn, tøff og har masse C-vitaminer.


Hvis du måtte gå en boksekamp i løpet av livet, hvem ville du kjempa mot i bokseringen og hvorfor?
Jeg vil ikke bokse. Noen som var skikkelig svak, som ikke greide å skade meg - og som samtidig tålte å bli boksa ned selv.


Hva slags utstyr hadde du brukt?
Push-up BH. Forvirring er en god taktikk, er det ikke?


Når tar du ut sommerferie i år?
Studenter tar ikke ut ferie, de får ferie. =P Fra etter eksamen i juni til midten av august. Antakelig får jeg ikke sommerferie i det hele tatt i år, siden jeg mest sannsynlig må ta praksisperioden min da.


Sånn, det var alle! Håper dere er fornøyde med svarene, hehe. :)Bildet har jeg funnet her.

Dag nr. 7 i 1001-dagersprosjektet.

Nå synes jeg det er på tide med en liten oppdatering på hvordan det går med de 101 tingene jeg skal gjøre på 1001 dager! :)


Kjærlighet, medmenneskelighet og sosialt:
Jeg har visst ikke vært så fryktelig kjærlig og sosial enda, men det er ett av punktene som går så det suser. Det er: "Gi 143 komplimenter". Jeg har funnet ut at jeg egentlig kunne spart meg for dette punktet, for jeg er visst allerede en kløpper på å gi komplimenter og har kommet ut av tellinga allerede. La oss derfor si at jeg har gitt 15 komplimenter de siste sju dagene - egentlig er det fler, men siden jeg har kommet ut av tellinga later vi som om det er 15.


Hobby:
Et av punktene i denne kategorien, er at jeg skal lage 1001 smykker på 1001 dager. Hittil har jeg laga 88 smykker med stort og smått, så det er en god start! Et annet punkt er at jeg skal lage mitt første mobilsmykke, og det har jeg gjort. Jeg har faktisk laga fler! Jeg har også starta på et av de andre punktene: Starte min egen nettbutikk. Så her er det bare å følge med. :)

Bloggen:
Her holder jeg på med ett av punktene, som er å ha en spørsmålsrunde på bloggen. Denne avsluttes i dag, og så svarer jeg så fort jeg har tid.


Trening/helse/skjønnhet:
Jeg har ikke klippet håret kort, så dét går i det minste bra! Dessuten har jeg nå gått 6 dager uten å spise søtsaker eller kaker av noe slag. Etter en periode med mye sukker har det vært 6 tøffe dager, men jeg har holdt meg i skinnet. Søtsuget blir mindre og mindre for hver dag som går - det var de to første dagene som var verst. Jeg har til og med greid å la være å spise godteriet som fulgte med i overraskelsespakken jeg fikk, så det skal nok smake ekstra godt når disse to ukene har gått. Jeg holder også på å fullføre en rensekur.


Mat og drikke:
Jeg har laga juice en gang, så da er det 32 ganger igjen. Juicen jeg laga var en eple- og ingefærjuice. Mmm! :) Jeg skreiv også middagsliste for denne uka, og skal i løpet av helga skrive middagsliste for neste uke også. I løpet av uka har jeg også vært så uheldig å få i meg melk en gang, så da har jeg bare 99 ganger igjen. Vi hadde nemlig kjøttboller til middag en av dagene, og litt for seint kom jeg til å tenke på at siden de var kjøpt ferdige, var det antakelig melk i dem... De var gode, men det var ikke verdt det! :)

Kultur:
Vi bestilte noen filmer fra CDON.com for noen dager siden, deriblant alle sesongene av Buffy. Jeg har hittil sett de første to episodene, så jeg er i gang med dette punktet også. :)


Reise:
Her fullførte jeg faktisk et punkt i går, nemlig å ta toget til et sted jeg aldri hadde tatt toget til før. Det var ikke så spennende, men da er jeg en erfaring rikere. Reisa gikk fra Oslo S til Grorud, og tok ca. 9 minutter. Ikke nok med det, men toget var også PRESIST. Wow.


Opplevelser og selvutvikling:
Her har det ikke skjedd stort, bortsett fra at jeg prøver å fullføre studiet eller finne en alternativ løsning. :)


Investeringer;
Jeg har herved bestilt meg ny mobiltelefon - for første gang på 4 år! De siste to årene har jeg hatt en gammel en som jeg arva av mormora mi, så det skal bli godt å få en ny. Har bestilt en lilla Nokia 6700 slide, og håper den er fin og flott og at den kommer snart. :) I går kjøpte vi også massasjepute til å plassere i stol, så i dag er jeg helt øm i ryggen etter at den mishandla meg i går kveld.

Diverse:
Disse punktene har jeg ikke begynt på, så her er det ikke noe spennende å fortelle.


Lista:
Vel, nå er jeg i alle fall i gang med å skrive på bloggen hvordan det går med lista, så det punktet er underveis. Jeg har også printa ut lista, og i går kjøpte jeg selvklebende plastlommer. De skal jeg klistre opp inni et av kjøkkenskapene, og så skal jeg plassere lista oppi dem. :)

Minner om spørsmålsrunden. :)

Jeg har en spørsmålsrunde her på bloggen min for første gang akkurat nå. Den er åpen ut dagen i dag, og så skal jeg svare dere på alle spørsmålene så fort jeg har tid etter det. :) Spørsmålsrunden finner dere her.


Overraskelsespakke i posten! =D

I går var jeg hjemmefra fra tidlig om morgenen til klokka var rundt 18:00. Jeg var så sliten da jeg kom hjem at jeg nesten ikke orka å hente posten en gang. Jeg gjorde det allikevel, for jeg elsker å hente posten i tilfelle det er noe spennende der til meg. Som regel er det bare reklame. Men gjett hva, folkens? I postkassa lå det en OVERRASKELSESPAKKE - til MEG!!! =D Hurra! Ikke bare var det en overraskelsespakke - som er kult nok i seg selv, men det var en fin overraskelsespakke også! Nok til å få meg til å glise resten av kvelden! :)

Overraskelsespakken kom fra Hobbyanette, og både den lilla pungen og nøkkelringen (den sjarmerende lille figuren) har hun laga selv! Jeg er mektig imponert. Den lilla pungen er den fineste jeg noen gang har eid! Ellers var det mye annet fint oppi der også som dere ser, og jeg er fortsatt veldig overraska og veldig glad for den flotte gaven. =D

Vil anbefale dere alle å ta en titt innom bloggen hennes. Det er en av de bloggene jeg leser fast, og jeg liker den kjempegodt. Hun blogger om mye interessant, blant annet tingene hun lager. Dessuten virker hun både snill og reflektert, og det er mye derfor jeg synes nettopp hennes blogg er så allright å lese. :)

En liten permisjon fra fangenskapet!

Ja, nå har jeg jo bare tusla hjemme i flere uker, og har knapt vært lenger enn til postkassa, bortsett fra noen veldig få turer til butikken, et par turer til Oslo, en tur på hytta en dag og en tur til legen. Det er ikke så mye å skryte av. Bortsett fra at jeg var på Shell og henta en pakke i går, så har jeg ikke vært hjemmefra siden lørdag og knapt sett andre mennesker enn min kjære.

I dag har jeg en samtale med sosionomen på OAS igjen, så nå sitter jeg på skolen i Oslo. Og gjett om det er deilig å komme seg litt ut og vekk?!? Jaaaa! =D Litt seinere i dag skal jeg møte ei venninne også. Vi er brevvenninner, og selv om hun bor i Oslo så sees vi nesten aldri. Jeg støtte tilfeldigvis på henne i Sverige rett før jul, men før det hadde vi ikke sett hverandre på flere år, så det blir nok hyggelig å finne på noe i dag. :)

Vel, jeg må nesten stikke igjen nå - jeg tenkte bare at jeg skulle gi et lite livstegn fra meg siden jeg var stille i hele går. Det er jo en ganske uvanlig ting for tida, hehe. ;)

Ha en fin dag da, folkens! :)

 

Ørepynt med roseanheng.

Et par med ørepynt med store roseanheng som jeg laga for noen dager siden. Helt enkle uten noe mer dilldall. Synes de blei ganske kule. :) Hva synes dere?


4 par med ørepynt i svart og hvitt.

Jeg har laga en del ørepynt i det siste, og her får dere se fire par. :)


Først ut kommer et par med 4 svarte iriserende perler og blanke rocailles imellom:

Så kommer et par som er nesten helt like - bare at her er det et par ekstra perler, så de er litt lengre.

Så kommer det et par med fire blanke iriserende akrylperler. De synes ikke så godt på bildet, men det får gå:

Og helt til slutt et par som er nesten likt som det forrige, bare med flere perler:


Spaghetti, hjemmelaga saus og salat.

På mandag spiste vi fullkornsspaghetti med hjemmelaga tomatsaus med kjøttdeig og andre godsaker oppi, og ved siden av hadde vi salat. Godt, billig og enkelt!


Vi brukte:
* Fullkornsspaghetti
* En pose med hjemmelaga saus som vi hadde i fryseren
* Kinakål
* Paprika
* Mais
* Agurk


Slik gjorde vi:
Vi tok opp posen med saus dagen i forveien, og lot den tine oppi en skål i kjøleskapet. Da vi skulle lage middagen kokte vi spaghetti etter anvisningen, og varma sausen omtrent like lenge som spaghettien kokte. Grønnsakene var det bare å skylle og kutte opp, og så var middagen klar! Stort enklere får det ikke blitt! =D
Oppskrift på hjemmelaga saus kommer når jeg er ferdig med prosjektet og skal fylle opp fryseren igjen. :)

Rester av crispy chicken.

På fredag hadde vi crispy chicken til middag, og da blei det igjen litt rester både av kylling, hummus, salsa og annet småtteri. På lørdag spiste vi middag hos foreldrene til stefaren min, men på søndag var det tid for å lage middagen vår selv igjen, så da slang vi sammen et måltid av restene våre.


Vi brukte:
* Rester av crispy chicken
* Hummus
* Salsa
* Kinakål
* Agurk
* Paprika
* Mais
* Ananas
* Tacoskjell
* Ekstra kyllingfilet
* Red Curry Paste


Slik gjorde vi:
Vi delte opp litt mer kyllingfilet, og stekte den i panna sammen med litt Red Curry Paste (det har herved karret seg opp på lista over mine favorittkrydder). Mot slutten av steketida putta jeg oppi det vi hadde av kyllingrester og varma det i full fart. Vi delte opp litt ekstra grønnsaker, varma tacoskjell, og satte alt på bordet. Istedenfor å fylle tacoskjella og spise dem slik det er meninga at vi skal gjøre, var vi skikkelig ville. Vi knuste tacoskjella og blanda litt av alt sammen på tallerkenene våre. Mmmm! =D


Ørepynt med dyprøde fasetterte perler.

Disse laga jeg for noen dager siden: Ørepynt med dyprøde fasetterte perler og et sølvfarget bladanheng på hver. Perlekapper (eller hatter, som jeg liker å kalle dem) har jeg også brukt, på toppen av hver perle. :)
Crispy Chicken og tilbehør - forhåpentligvis med tekst denne gangen!

Jeg har litt problemer med å få posta teksten til innlegget mitt, men vi prøver igjen! Alle gode ting er tre! :) Dette hadde vi i alle fall til middag fredag kveld, og det er omtrent så godt som du kan få det! Skikkelig kosemat. :)


Vi brukte:
* Old El Paso Crispy Chicken Kit
* 500 gram kyllingfilet
* Kinakål
* Mais
* Paprika
* Ananas
* Hjemmelaga salsa (den som fulgte med i settet sparte vi til senere)
* Hjemmelaga hummus


Slik gjorde vi:
* Delte kyllingfileten i biter, og blanda den med krydderblandinga som fulgte med i settet.
* Stekte kyllingen i ovnen på 225 grader i ca. 18 minutter.
* Laga salsa og hummus.
* Delte alle grønnsakene og puttet dem i små skåler.
* Koste oss nesten gløgg ihjel.
Tips:
* Prøv rømme, holidaydip, guacamole og andre dip'er til denne retten.
* Prøv andre grønnsaker. Vi pleier vanligvis alltid å ha agurk, men denne dagen var vi tomme.


Slik lager du salsa:
Putt tomater, løk, hvitløk, litt tomatpuré og litt sitronsaft eller presset lime i en kjøkkenmaskin og bland sammen. Bruk gjerne purre eller friske urter oppi, og krydre gjerne med litt pepper og tørkede urter. Knallgodt!

Slik lager du hummus:
Putt en boks hermetiske kikerter, litt tahini, en dæsj olivenolje, litt sitronsaft og ønska krydder i en kjøkkenmaskin og bland godt. Til denne hummusen brukte jeg Red Curry Paste, og det er hittil den beste hummusen jeg har laga! :)

Crispy Chicken og tilbehør.

Dette hadde vi til middag fredag kveld, og det er omtrent så godt som du kan få det! Skikkelig kosemat. :)


Vi brukte:
* Old El Paso Crispy Chicken Kit
* 500 gram kyllingfilet
* Kinakål
* Mais
* Paprika
* Ananas
* Hjemmelaga salsa (den som fulgte med i settet sparte vi til senere)
* Hjemmelaga hummus


Slik gjorde vi:
* Delte kyllingfileten i biter, og blanda den med krydderblandinga som fulgte med i settet.
* Stekte kyllingen i ovnen på 225 grader i ca. 18 minutter.
* Laga salsa og hummus.
* Delte alle grønnsakene og puttet dem i små skåler.
* Koste oss nesten gløgg ihjel.
Tips:
* Prøv rømme, holidaydip, guacamole og andre dip'er til denne retten.
* Prøv andre grønnsaker. Vi pleier vanligvis alltid å ha agurk, men denne dagen var vi tomme.


Slik lager du salsa:
Putt tomater, løk, hvitløk, litt tomatpuré og litt sitronsaft eller presset lime i en kjøkkenmaskin og bland sammen. Bruk gjerne purre eller friske urter oppi, og krydre gjerne med litt pepper og tørkede urter. Knallgodt!

Slik lager du hummus:
Putt en boks hermetiske kikerter, litt tahini, en dæsj olivenolje, litt sitronsaft og ønska krydder i en kjøkkenmaskin og bland godt. Til denne hummusen brukte jeg Red Curry Paste, og det er hittil den beste hummusen jeg har laga! :)


Masse ørepynt med svarte bønner og ulike anheng!

Når jeg først hadde tatt med jobben å bløtlegge bønner i mange timer, så laga jeg like gjerne en haug med ørepynt i samme slengen. Hva synes dere om dem?


Først ut kommer et par med perlemoranheng:
Så kommer det et par med runde skjellanheng:

Disse har fått ovale skjellanheng:

Her ser dere et par med blomsterformede skjellanheng:

Disse har fått hjerteformede skjellanheng:

Så kommer det noen med hjerteformede metallanheng:

Helt til slutt ser dere noen med engleanheng.

På baksiden av disse anhengene står det "Made for an angel".


Kjede og armbånd i turkis og blankt.

Her er et smykkesett jeg laga i løpet av påska, et kjede og et matchende armbånd. Jeg har brukt blanke og hvite rocailles og noen lekre turkise ferskvannsperler, og på kjedet har jeg festet et engleanheng. Hva synes dere?Vinn Nintendo Wii hos Kim Skoglund!

Via Anneli sin blogg, fant jeg denne konkurransen, og jeg tenkte: "Wow, for noen flotte premier!". Jeg blei selvsagt nødt til å melde meg på. Du kan vinne Nintendo Wii og flere spill, og alt du trenger å gjøre er å lage et innlegg på bloggen din med bildet jeg har under her, og linke til konkurransen! Hadde vært kjempemorsomt å vinne denne premien - da skulle jeg stått i stua og veiva med armene kveld etter kveld!


Enda mer hobbyutstyr! :)

I løpet av påska har jeg ikke greid å dy meg, så jeg har bestilt enda litt mer hobbyutstyr. Ikke så vanvittig mye som jeg bestilte fra Panduro tidligere i år, men det blei en del denne gangen også. Dere kan se alt på bildet under. Jeg bestilte en del "må-ha"-ting som jeg trenger for å i det hele tatt kunne lage smykker, som wireklemmer, øsken, staver, ørekroker og så videre. I tillegg kjøpte jeg en uhørt mengde med mobilsnorer!
Når jeg først var i gang med det, greide jeg selvsagt ikke å la være å bestille noen lekre perler i samme slengen. Det blei blant annet noen søte cloisonneperler, røde Swarovskiperler, biconeperler av ulike slag, filigranperler og en god del lampwork perler. Av lampworkperlene er jeg særlig fornøyd med noen søte Hello Kitty-perler som du kan se på bildet under. De er virkelig søte! :)
Kjøpte også masse aluminiumsroser, som jeg rett og slett ikke aner hva jeg skal bruke til. De har nemlig hull i basen, altså på undersiden, inni "knoppen", så jeg veit ikke helt hvordan jeg skal kunne lage noe av dem. Kanskje plater og smykkelim er tingen? Kom gjerne med forslag! :) De er jo kjempelekre, så noe må jeg få brukt dem til. ;)Utfordring!

I dag fikk jeg min aller første utfordring, fra Husmora. Jeg skulle gjøre følgende:

1. Velge den 6. mappen.
2. Velge det 6. bildet.
3. Sette inn bildet på bloggen og skrive litt om det.
4. Invitere 6 stykker og gi beskjed om at de er blitt utfordret.

Siden jeg er en ordensfreak (eeeh... på noen områder i alle fall) med sans for sortering, har jeg ingen løse bilder i den 6. mappen min - bare enda flere mapper. Så da valgte jeg den 6. mappen i den 6. mappen. Der hadde jeg bare 5 bilder, så da valgte jeg å bruke det 5. bildet istedenfor det 6. - siden det ikke eksisterer.
Dette bildet tok jeg av stefaren min, Kjell Erik, sommeren 2005. Dette var bare noen få minutter før vi gikk inn i kapellet og han blei gift med mammaen min og offisielt stefar til 5 unger. Mens vi sto utenfor begynte det å regne, så han fikk låne min knall røde paraply med snoopy på. På bildet prøver han å røyke av seg den første nervøsiteten. Nå har mannen faktisk slutta å røyke! Hurra for Kjell Erik.


Jeg sender utfordringa videre til:

* http://hobbyanette.blogg.no/
* http://worldoflovlien.blogg.no/
* http://littlesmile.blogg.no/
* http://klovnetanker.blogg.no/
* http://trueloveneverends.blogg.no/
* http://nullibi.blogg.no/

Kjede av svarte bønner og blanke rocailles.

Lørdag for litt over en uke siden starta jeg et nytt smykkeprosjekt for meg selv. Jeg la bønner i bløt, og etter mange nok timer tredde jeg dem på staver sammen med blanke rocailles. Så måtte de henge til tørk noen dager, og så laga jeg smykker av det - blant annet dette kjedet:Det var litt av en jobb, men jeg synes det blei ganske stilig! :)

Give-away hos Ingrid Riddervold!

Denne bloggen kom jeg tilfeldigvis over en dag jeg kjeda meg og satt og leste blogger under kategorien "hobby" her på blogg.no. Bloggen hennes er et funn, og jeg har fulgt henne fast siden det. Hun lager alt fra kartonglommebøker til kjoler og øredobber - kreativiteten hennes vil visst ingen ende ta. Og godt er det!

Ikke nok med at hun er kreativ så det holder, hun er miljøbevisst og har god smak også! Tingene hun lager er i stor grad resirkluerte og består gjerne av mammas gamle gardiner, en brukt skjorte eller en tom melkekartong. Hun jobber fulltid med å lage og selge sine håndlagede varer, og har også en nettbutikk på Epla. Jeg anbefaler dere å ta dere en tur innom både bloggen og nettbutikken hennes, for her er det mye fint! =D

Akkurat nå har hun en give-away på bloggen sin, og det eneste du trenger å gjøre for å delta er å lage et innlegg der du poster bildet under og linker til innlegget hennes. Trykk på bildet for å delta du også - eller om du bare vil ta en kikk på bloggen hennes :)


Spørsmålsrunde!

Jeg har aldri hatt en spørsmålsrunde på bloggen min før, men nå tenkte jeg at jeg skulle gjøre som så mange andre bloggere og ha en spørsmålsrunde jeg også, så får dere muligheten til å vite litt mer om meg og mitt om dere ønsker det. :) Så nå håper jeg dere er kreative og stiller meg mange festlige spørsmål! Spør om hva dere vil - jeg lover å svare så godt jeg kan. Særlig hvis det har med livet, universet og alt mulig å gjøre. Spørsmålsrunden kommer til å være åpen til og med lørdag 10.4.2010.

Kom igjen, imponer meg med deres nysgjerrighet og vanvittige evner til å formulere spørsmål!
For å utfordre dere litt ekstra, skal det nevnes at jeg har lest et helt kapittel om å stille spørsmål i løpet av helga, så forventingene er skyhøye. Hahaha. (^^,) Neida, her er både kvantitet og kvalitet velkomment! ;)

Tim Minchin: "If You Really Loved Me"

Ah, jeg elsker denne mannen. Hahaha! (^^,) Enjoy!


Smykkesett i blankt og hvitt.

Disse smykkene synes jeg blei veldig søte og feminine, og siden de er i blankt og hvitt passer de til så og si alt. =D 


Røsti, hummus og salat.

På torsdag samarbeida Andreas og jeg om middagen, og vi tok oss goood tid. Det var første gang vi laga røsti, men det blir nok ikke den siste, for dette var godt!


Til røstien trenger du:
* Poteter
* Egg
* Purre eller løk
* Krydder
* Fett til steking


Slik gjør du:
* Skyll, skrell og grovrasp potetene og klem ut så mye vann som mulig
* Skyll, rens og del løk eller purre
* Pisk sammen egg og krydder og hell blandinga over potetblandinga.
* Hell over i ei stekepanne og stek det som en stor omelett på svak varme, gjerne under lokk.
* Stekt til røstien er gyllen på undersiden. Deretter heller du den over på en stor tallerken og lar den gli ned i panna igjen, for så å la den steke ferdig på den siden også.
Til hummusen trenger du:
* En boks kikerter
* Tahini (Sesamfrøpasta - fåes kjøpt i innvandrerbutikker)
* Sitronsaft
* Olivenolje
* Krydder - i går brukte jeg et par t-skjeer med red curry paste


Slik gjør du:
Bland alt sammen med en stavmikser eller lignende til du får en fin og jevn mos. Jeg har ikke noe mål på mengen du skal bruke, så her er det bare å prøve seg fram til du finner den perfekte smak og konsistens.

Tips:
* Røstien kan varieres til det uendelige. Bruk google eller fantasien!
* Hummus kan også varieres til det uendelige. Hovedregelen er: Kikerter og tahini. Google og fantasien er gode hjelpere her også. Får du ikke tak i tahini har jeg hørt at en kan bruke litt peanøttsmør istedenfor - jeg har aldri prøvd, men det fungerer sikkert.
* Hummus kan brukes som dip til grønnsaker.

Stilig smykkesett i svart og sølv.

Dette smykkesettet synes jeg blei ganske stilig, og dette passer til alt. Til kjedet har jeg brukt blant annet en hjerteformet lampworkperle, et par svarte glassperler, svarte rocailles og sølvfargede stardustperler. Til armbåndet har jeg brukt store, svarte glassperler og sølvfargede stardustperler. Hva synes dere? :)
Svarer på alle kommentarer i kveld - nå skal jeg nemlig ut i skauen, så jeg har ikke tid akkurat nå. :)

Enkelt kjede og armbånd i turkis og lyseblått.

Et søtt og enkelt smykkesett jeg har laga, som lyser opp tilværelsen med sine sprelske farger.


Pytt i panne og speilegg.

Vel, denne retten er ikke særlig revolusjonerende på noen som helst måte, men vi har i alle fall holdt oss til prosjektet. På onsdag var det egentlig noe helt annet som sto på middagslista, men siden jeg ikke følte meg helt bra blei det utsatt og utsatt helt til jeg til slutt kapitulerte og meddelte til min kjære at jeg ikke orka å lage middag den dagen. Da bretta mannfolket opp ermene og diska opp med en skikkelig mannfolkmiddag til meg! ♥


Du trenger:
* Ferdig pytt i panne-blanding (Vi brukte Landlord sin)
* En boks mais
* En boks skinke
* Egg
* Smør, margarin eller olje til å steke i


Slik gjør du:
* Del skinka i biter.
* Stek først maisen. Hell den gjerne over i en sil så den får rent av seg det verste fettet.
* Så steker du skinka, og deretter pytt i panne-blandinga.
* Bland alt sammen på i en dyptallerken eller lignende.
* Stek speilegg.
* Nyt!
Tips:
* Husk å krydre med favorittkrydderet under steking.
* Ketchup er lov!
* Hvis du vil, går det fint an å lempe dette oppå ei brødskive eller to.
* Har du rester av noe? Bruk det! Det meste funker til pytt i panne: Purre, løk, sopp, paprika, pølser, bacon og så videre.
* Lag din egen pytt i panne-blanding! Mye billigere, og farlig godt. :)

Indrefilet av kylling, potetsufflé, agurk og mais.

Jeg har vært litt slapp til å legge ut middagene de siste dagene, men her kommer i alle fall tirsdagens delikatesse. Dere som leser bloggen fast kjenner til prosjektet jeg har gående for tida, men dere andre kan lese mer om det her. Hittil fungerer prosjektet veldig bra, og jeg har laga masse god mat jeg aldri har laga før - så dette er spennende!


Du trenger:
* Indrefilet av kylling (frossen)
* Agurk
* Mais
---
* 6-8 poteter (fortrinnsvis melne, men kokefaste fungerer også)
* 1 ss smør eller margarin
* 1 dl fløte eller melk (solhavre fungerer fint)
* 2 eggeplommer
* Krydder: For eksempel 1/2 ts salt, 1/2  ts pepper og 1/2 ts muskatnøtt. Selv improviserte jeg.
* 2 eggehviter
Slik gjør du:
* Skyll, skrell og del potetene i små biter.
* Kok potetene møre og hell av kokevannet.
* Mos potetene (for eksempel med en stavmikser) og tilsett smør, melk, eggeplommer og krydder.
* Rør godt og avkjøl.
* Sett ovnen på 225 grader.
* Pisk eggehvitene stive, og rør dette forsiktig inn i potetmosen. Bruk for eksempel en slikkepott.
* Hell mosen over i en godt smurt, høy og ildfast form.
* Legg kyllingen i en annen ildfast form og krydre med ønsket krydder.
* Sett begge formene inn i ovnen.
* Suffléen er ferdig når den har blitt høy, luftig og gyllen. For vår del tok vel dette ca. 20-30 minutter, men det varierer fra form til form og fra ovn til ovn, så her må en prøve seg litt fram.
* Server med agurk og mais eller med noe annet snask.
Tips:
*
Bruk gjerne en løkkutter til å dele potetene, så går det unna så det suser.
* Bruk en stålkjele istedenfor en aluminiumskjele til potetene, så kan du mose dem i selve kjelen og sparer deg for ekstra oppvask.
* Potetsufflé passer til både kjøtt og fisk.
* Potetsufflé passer også som en selvstendig rett servert sammen med salat og kanskje litt godt brød.


Kommentar:
Dette krevde litt tid og tålmodighet, men det var gøy å prøve noe nytt og det var i grunn ikke så mye jobb. Resultatet blei veldig bra, jeg synes nesten det smelta på tunga. Så har du lyst på en litt mer avansert variant av potetmosen og har litt tid til overs, så bør du absolutt prøve! :) Prisen kan en heller ikke klage på, verken poteter eller egg er spesielt dyrt. Så dropper du kjøttet og spiser dette som en selvstendig rett med salat blir det en god, mettende og billig vegetarrett. :)


Den siste ukas begivenheter.

Vel, nå er det vel strengt tatt på tide med en liten oppdatering på hva som har skjedd i livet mitt den siste uka. Det er ikke så mye spennende, men med mine utrolige evner til å fortelle mye om lite, så skal jeg nok greie å skrive et innlegg om det allikevel.

Først og fremst har vi jo skolesituasjonen min, som opptar 98 % av hjernekapasiteten min for tida. På den fronten har det ikke skjedd stort. Nå er det jo påskeferie, så jeg kan ikke forvente å få noe mer svar fra verken skolen eller NAV helt enda. Derfor har jeg bestemt meg for å prøve å bekymre meg minst mulig og bare prøve å slappe av og gjøre hyggelige ting. Kikke på fugler og blogge for eksempel.
Forrige lørdag dro jeg med meg min kjære en tur til biblioteket på Bjørkelangen. Jeg lette etter noen fine bøker om smykker og perledyr som jeg kunne kose meg med i påska. Hadde også planer om å låne et par filmer, siden jeg skulle være hjemme aleine fra lørdag til søndag. Dessverre er det et elendig utvalg på biblioteket på Bjørkelangen (de har jo heller ikke så innmari god plass til noe godt utvalg), så jeg fant ikke en eneste bok med perledyr og ingen filmer jeg hadde lyst å se. Jeg lånte med meg alle smykkebøkene jeg fant, og det var ikke så mye å skryte av. I to av dem er det bare vikingsmykker (slike som er satt sammen av masse ringer). Det er kjempekult, men jeg har ikke noe å lage det av, så da blir det jo litt kjedelig. De to andre bøkene var det litt mer inspirasjon å hente, men jeg hoppa ikke akkurat i taket av dem heller.
Etter at vi hadde vært på biblioteket, var vi en tur innom butikken og handla litt. Siden vi har et prosjekt gående som går ut på å bruke det vi har av mat i huset før vi kjøper noe nytt, så var det ikke mye vi trengte. Bare litt grønnsaker, litt pålegg, egg og slikt småtteri som ikke tåler å lagres så lenge. Siden jeg skulle være hjemme aleine og ikke var i humør til å bake noe den dagen, klinka vi til med et brød også.
I tillegg til å kjøpe litt mat, kjøpte vi noen gule lys også. Det må jo til nå som det er påske! Nå har de funnet veien ut av eskene sine og opp i lysestakene, og står i vinduskarmen på kjøkkenet og pynter opp.
På lørdagskvelden var jeg som sagt aleine hjemme. Andreas var på fest og skulle være borte til dagen etter. Det er jo en kjent sak at når katten er borte, så danser musene på bordet. Nå var forsåvidt katten hjemme, gubben borte og musa dansa definitivt ikke på bordet. Derimot okkuperte jeg hele kjøkkenet og satte i gang med et nytt smykkeprosjekt som jeg brukte flere timer på. Jeg laga smykker av bønner! Det var en temmelig omfattende prosess. Først måtte bønnene bløtlegges i 6-7 timer, og så kunne moroa begynne. Jeg brukte svarte bønner, og når de har ligget i bløt såpass lenge, så smitter fargen. Jeg blei lilla. I tillegg stakk jeg meg i fingrene med en tegnestift en halv million ganger omtrent, så jeg var riktig så lekker etterpå. Bildene under viser forøvrig ikke de ferdige smykkene - for etter at man har tredd på bønnene må de tørke et par dager før en fullfører mesterverkene.
Før bønnene hadde ligget lenge nok til å kunne jobbes med, fikk jeg plutselig en liten visitt. Det var Martin og hans kjære, Renate. De var på vei til fest, og Renate var våt på føttene. Hun fikk låne et par sokker av meg og vi skiltes som lykkelige individer. Dette var forøvrig første gang jeg møtte henne. Siden jeg ikke tok bilde av denne begivenheten, legger jeg heller ut et bilde av en svarttrost. På en eller annen finurlig måte kan nok dette bildet fortelle en hel del om hvordan det føles å være våt på føttene og om å låne sokker av noen du treffer for første gang.
Søndag var i bunn og grunn en stille og rolig dag der vi blant annet så noen episoder av Lost, sesong 4. Så kom mandagen, og da hadde jeg time hos legen. Siden veiene endelig er bare, så heiv jeg meg på sykkelen for første gang i år og tråkka i vei. Det var ganske deilig, men etter følelsen i rumpa og beina å dømme, så var det en stund siden sist.
Hos legen satt jeg og venta på å få komme inn til timen min i ca. halvannen time etter tida, og det var temmelig kjedelig. Jeg hadde vurdert å ta med meg ei bok og lese litt pensum mens jeg var der, men hadde slått det fra meg. Typisk. Da jeg endelig kom inn til legen, fikk vi gjort unna en del papirarbeid - henvisninger til både den ene og den andre. De hadde visst blitt sendt for månedsvis siden, men jeg har ikke hørt fra noen av dem, så da måtte vi begynne på nytt. I tillegg fikk jeg nye resepter på alt av astmamedisiner og allergimedisiner, så nå har jeg nesten begynt å puste normalt igjen. Hurra for det! I tillegg fikk jeg noe som heter Rinexin fordi jeg har væske/hovne slimhinner i ørene. Så da kan det hende at jeg slipper alle de rare lydene og dunkinga etter hvert også. Ørene mine var forøvrig rene og pene, så veit dere det!
Etter at jeg hadde henta ut medisinene mine, fikk jeg veldig lyst på litt frukt, så jeg gikk innom Spar. Der kjøpte jeg meg en banan og fire kiwi. I løpet av de siste dagene har jeg fortært alt sammen, og det er farlig godt! Det er forresten sesong for kiwi nå folkens, så løp og kjøp! (Med mindre du ikke liker kiwi eller er allergisk mot kiwi, da vil jeg heller anbefale deg å kjøpe noe annet.)
En liten tur innom Nille måtte det bli også, og der kjøpte jeg tre knagger med ku på og sånne dingser til å feste på håndklærne. Vi har nemlig ikke hatt noen kroker til å henge kopphåndklærne på, så nå tok handy-Cecilie saken i egne hender.
På turen hjemover hadde naturen bestemt seg for å gi meg en liten dusj, så da jeg endelig kom meg hjem og inn i huset, så jeg ikke så veldig mye gjennom brillene mine. I regnvær er linser definitivt best!
Tirsdag og onsdag var så lite innholdsrike at jeg ikke engang greier å gjenkalle i hukommelsen hva jeg egentlig brukte tida på. Det eneste jeg umiddelbart husker er hva vi spiste til middag, at jeg ikke var i form på onsdagen og at jeg laga en del smykker. Når jeg tenker meg litt mer om, kommer jeg til å tenke på at natt til tirsdag sov jeg bare mellom kl. 5:30 og kl. 9:30, så hele den dagen var jeg passe fjern. Jeg bestilte noen smykkedeler og sørga for å få maten på bordet, og det var vel i grunn det jeg greide å prestere den dagen - i korte trekk.

I går derimot gjorde jeg ganske mye fornuftig. Jeg rydda og ordna på kjøkkenet, vaska et tonn med klær og bakte foccacia for første gang i mitt liv. Og ohlala! Jeg kommer aldri til å kjøpe ferdig foccacia.

God påske! =D


Stella - ei ettertrakta frøken.

Stella har nå rukket å bli 5 måneder , 1 uke og 5 dager gammel. Hun er mer og mer ute og utforsker den store verden. De dagene hun ikke er så mye ute, går hun helt kanakkas inne - så det er tydelig at frøkna har mer enn nok energi og eventyrlyst. Ulempen med å ha en liten damepus, er de maktsjuke mannepusene. Vi bor på en mannepus sitt territorium, og etter at Stella begynte å gå ut, har han funnet det for godt å begynne å markere både det ene og det andre rundt her. Terrassen vår blant annet. Men det er ikke det verste, for her en kveld kom Stella inn og var klissvåt på ryggen. Æsj, sier jeg bare. Jeg er glad det ikke er slik mannfolka våre beiler til oss. Stakkars Stella måtte rett i dusjen og var ikke spesielt fornøyd med det, men det gikk fort over når vi fikk pakket henne inn i et håndkle etterpå.
Nå har vi fått bestilt time til sterilisering for henne også. 22. april skal hun opereres. Hun er i fin form, så det tenker jeg hun takler fint. Kanskje får hun gå litt mer i fred for mannfolka også, når hun ikke lukter like forlokkende lenger.


Kjede og armbånd i brunt og hvitt.

Nå blir det mange smykker på rad her, men det får gå. :) Har planer om å poste både hverdagsinnlegg og middagsinnlegg i løpet av nærmeste framtid - jeg må bare få unna en del "må-ting" først, så da får dere greie dere med noen smykkebilder enn så lenge. :) Bildet yter som vanlig liten rettferdighet til smykkene. De brune perlene er litt lysere i virkeligheten. :)
Håper dere har en kjempefin påske så langt! :) Selv har jeg sendt gubben på skauen sammen med familien min for å lage ved, mens jeg selv er hjemme og gjør litt i huset til lyden av reggae. Kom sommer, og treng deg på! ♥

Lyserosa perlekjede med engleanheng.

Søtt, lyserosa kjede med engleanheng nederst. På baksida av anhenget står det "made for an angel". :)


Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits