april 2011

Swap fra Rebeca.

5. april fikk jeg en swap med fem FBer fra Rebeca på Costa Rica.
On the 5th of April I got a swap with five FBs from Rebeca in Costa Rica.

 

Denne er laga av Jasmina i Slovenia.
This one is made by Jasmina in Slovenia.

Denne er laga av Vanessa i USA.
This one is made by Vanessa in USA.

Denne er laga av Rebeca på Costa Rica.
This one is made by Rebeca in Costa Rica.

Denne er laga av Rebeca på Costa Rica.
This one is made by Rebeca in Costa Rica.

 Denne er laga av Crina.
This one is made by Crina.

Lurer du på hva en FB er for noe, så les HER.

Oppussing av nettbutikken!

De siste månedene har det skjedd lite i nettbutikken min fra min side - jeg har ikke lagt til en eneste nyhet der siden desember. Grunnen er ikke at jeg har gått lei, men tvert imot at jeg går og venter på å få speilreflekskamera. Jeg har utsatt og utsatt å legge ut nyheter, siden jeg uansett skal bytte ut alle de gamle bildene med nye, fine bilder når kameraet kommer. Først trodde jeg at det skulle komme i januar, så i februar og så i mars. I mars fikk jeg beskjed om at det skulle komme i april, men det har fortsatt ikke kommet, så jeg har ikke lagt ut noen nyheter enda.

For dere som lurer, så skyldes ikke dette en upålitelig butikk, men at jeg rett og slett ikke skal betale for kameraet selv (dette er noe som min kjære har gjort seg fortjent til), og at det har vært litt forsinkelser og misforståelser i kommunikasjonen. Jeg regner med at kameraet blir bestilt i nærmeste framtid, og da tar det vel ikke så lang tid før det er her, tenker jeg. Når det kommer, har jeg i alle fall en diger jobb foran meg - jeg har masse varer i butikken som skal legges ut på nytt, og i tillegg har jeg masse nyheter som ligger og venter.

I mellomtida har Andreas og jeg pussa opp butikken ganske betraktelig. Dette er noe vi har snakka om helt siden vi åpna butikken, men som har blitt utsatt og utsatt siden ingen av oss er veldig drevne på koder og script og det dermed er en veldig vanskelig og tidkrevende prosess. Bare det å legge til et punktum et sted hvor det ikke hører hjemme, kan føre til at hele nettsida klikker (vi har prøvd), og det å legge til et punktum et sted for en faktisk gjerne skulle hatt et, kan være en omstendig prosess. Heldigvis er Andreas veldig flink til å sette seg inn i ting, så han har utretta mirakler med nettsida mi. Jeg har funnet fram farger og slengt ut ordrer, og han har tryllet det fram, bit for bit. Jeg er ikke i stand til å forestille meg skikkelig hvordan det blir før jeg ser det foran meg, så han har måttet endre og endre tilbake igjen mange ganger før jeg har blitt fornøyd.

På et par dager har nettsida mi gått fra å være mørkegrønn med harde kanter, til å bli lilla med avrundede kanter. Alle æ'er, ø'er og å'er fungerer endelig som de skal. Jeg har fått nye fine knapper, og feltene som en fyller ut blir nå lys lilla istedenfor lys blå når en setter musepekeren i dem. Skrivefeil har blitt retta opp (si ifra om dere finner noen!), og når en holder musepekeren over en link, blir den nå lilla istedenfor rød. I dag har jeg også laga meg ny logo og ny header, og headeren er på plass på nettsida. Det er ikke akkurat noen avansert logo jeg har laga meg, men jeg har i alle fall laga den selv, så jeg må si meg fornøyd. Det er fortsatt litt småtteri vi skal endre her og der, men vi begynner å nærme oss.

Jeg håper at dere liker den nye nettsida mi, for her ligger det mye grubling, prøving og feiling bak. Hvis dere ser noe som kan bli enda bedre, så si ifra!

 

 

Gojibær: Mine favoritter.

Gojibærene vokser på lave busker, og soltørkes før de pakkes. De ser ut som små, røde rosiner, og smaken er søt og litt krydderaktig. Du kan lese mer om gojibær HER. Både kvalitet og smak varierer veldig fra produsent til produsent, så jeg anbefaler å prøve ulike typer til du finner en du liker godt. Selv har jeg prøvd flere sorter, og har endt opp med to favoritter. Et par-tre av sortene har jeg kjøpt i dagligvarebutikker med godt utvalg. De selges i små poser og koster temmelig mye. Disse har vært steinharde og har i grunn ikke vært brukende til stort, siden de ikke var spesielt gode.

Den ene av mine favoritter kjøper jeg på Gojiking, og du finner dem HER. Jeg kjøper jeg 1 kg av gangen, og det holder ganske lenge. Første gangen holdt det i 3-4 måneder,og jeg spiser gojibær opptil flere ganger i uka, men ikke så mye av gangen. For øyeblikket koster det £16,50 for en kilo, noe som tilsvarer rett i underkant av 150 kroner med dagens kurs. I tillegg kommer portoen på £6,50, som tilsvarer i underkant av 60 kroner. En kilo gojibær kommer med andre ord på litt over 200 kroner, og det er en veldig lav kilopris på gojibær i forhold til hva vi må betale i Norge. Gojiking er kjappe med leveringa og jeg har aldri opplevd noe tull med dem.

Gojibærene fra Gojiking er saftigere enn de jeg har kjøpt i butikken, og smaker mye bedre. Jeg synes allikevel de er litt for tørre og seige til å spise naturelle som snacks, men de er kjempegode å bruke i te, i smoothie, i hjemmelaga sjokolade, i godiskuler, i energibarer og bløtlagte brukt i salat.

 

 

Den andre av mine favoritter kjøper jeg på iHerb, og er av merket "Dragon Herbs". Du finner dem HER. Der koster de vanligvis $11,98 for 227 gram, noe som tilsvarer en kilopris på ca. 284 kroner med dagens kurs. For øyeblikket er de på tilbud til $9,12. Portoen er på $4, rundt 20 kroner. iHerb er også kjappe med levering - de sender samme dag og pakken er vanligvis framme etter ca. 10 dager. Jeg har bestilt nesten femti ordre på iHerb så langt, og alle har kommet trygt fram, og jeg har vært veldig fornøyd med det jeg har bestilt.

Dragon Herbs sine gojibær er myke, saftige og smakfulle og er virkelig de aller beste gojibærene jeg noen sinne har smakt. De scorer full pott her i huset! Disse bruker jeg ikke i smoothier og andre ting, for disse er nemlig så gode at jeg spiser dem naturelle og bruker dem som godteri! :)

 

 

Bruk gjerne rabattkoden min (CEC956) hvis du vil handle på iHerb for første gang. Da får du $5 i rabatt på din første ordre, og jeg blir kjempeglad, siden jeg får litt rabatt hver gang noen bruker koden min. Pass på at ordren din kommer på under 200 kroner, så slipper du å tenke på toll/MVA. Hvis du sørger for at pakken din veier mindre enn 1300 gram, får du også velge billigste fraktalternativ, som vanligvis ligger på $4.

 

Hva er din gojibærfavoritt? Har du prøvd noen av disse?

Påfyll fra iHerb!

Før påske rakk jeg akkurat å motta noen pakker fra iHerb igjen, med litt nytt og litt påfyll av gamle favoritter.

 


Flaskekost til å vaske drikkeflaskene våre med.
To små Giovanni bodylotion, "Cucumber Song" og "Lavender Vanilla Snow", Hugo Naturals bodylotion, og EcoTools sminkekoster.

 


Kokosolje, Extra Virgin og "Expeller pressed" (samme som Cocosa pure, bare et annet merke).
Açaí heart og Best of Greens.

 St. Dalfour jordbærte, goldenberries (inkabær), gojibær, rått kakaopulver, mesquitepulver.
Gratis smaksprøver!

 


Bruk gjerne rabattkoden min (CEC956) hvis du vil handle på iHerb for første gang. Da får du $5 i rabatt på din første ordre, og jeg blir kjempeglad, siden jeg får litt rabatter på iHerb. Pass på at ordren din kommer på under 200 kroner, så slipper du å tenke på toll/MVA. Hvis du sørger for at pakken din veier mindre enn 1300 gram, får du også velge billigste fraktalternativ, som vanligvis ligger på $4.

Fakta om gojibær.

Gojibær, eller Wolfberries som de også kalles, er små røde bær som vokser i Asia og i Nord- og Mellom-Amerika. Gojibær regnes for å være en av de aller mest næringsrike fruktene i verden, og blir dermed regnet som supermat. I tradisjonell kinesisk medisin har gojibærene blitt brukt i behandling av blodmangel, for å bedre lever- og nyrefunksjoner, balansere blodsukkeret, styrke blodsirkulasjon og øynene, og for å bedre sexlivet.

Gojibær en en av matvarene med høyest innhold av antioksidanter, og inneholder mer C-vitamin enn appelsiner, mer betakaroten enn gulrøtter, 18 aminosyrer (deriblant alle de åtte essensielle) og 33 mineraler og sporstoffer. De inneholder også et stoff som heter beta-sitosterol som er kolesteroldempende og betennelseshemmende, og som har et høyt innhold av polysakkarider (langsomme karbohydrater). På grunn av det høye innholdet av antioksidanter, har de fått tilnavnet "frukten for et langt liv".

Gojibærene gir masse næring til kroppen, slik at kroppen kan settes i stand til å lege seg selv. De styrker kroppens vitale organer ved å bidra til et balansert blodsukker, forbedre lever- og fordøyelsesfunksjonen, og gi næring til huden. Te laget på gojibær har vist seg å ha en positiv effekt på alle slags fordøyelsesplager, blant annet magesår og irritert tarm. De kan også virke foryngende på huden på grunn av innholdet av fettsyrer og polysakkarider, som kan stimulere produksjonen av kollagen. Gojibær inneholder hele 13,2 gram proteiner, noe som er mye til å være en frukt.

Gojibær kan brukes til mye forskjellig, og personlig spiser jeg gojibær opptil flere ganger hver uke. Jeg bruker ofte en spiseskje eller to i te, jeg knuser dem og bruker dem i rå sjokolade og jeg bruker dem i smoothie. Jeg har også tenkt å prøve dem i syltetøy en gang jeg skal lage det. I tillegg er de kjempegode i hjemmelaga energibarer og i godiskuler! :) En av typene jeg liker godt, er også kjempegod å spise aleine som snacks, men det skal jeg fortelle mer om i et annet innlegg. ;)

 

Bildet er lånt HER.

Kilde: "Supermat" av Trine Berge og Sara Chacko.

Swap fra Victoria.

1. april fikk jeg en swap med ti FBer fra Victoria i Norge.
The 1st of April, I got a swap with ten FBs from Victoria in Norway.

 


Denne er laga av Angel på Phillippinene.
This one is made by Angel on the Phillipines.

 


Denne er laga av Minako i Japan.
This one is made by Minako in Japan.

 


Denne er laga av Cindy i Belgia.
This one is made by Cindy in Belgium.

 


Denne er laga av Ingrid i Frankrike.
This one is made by Ingrid in France.

 


Denne er laga av Hanna i Finland.
This one is made by Hanna in Finland.
Denne er laga av Laura i Finland.
This one is made by Laura in Finland.
Denne er laga av Manuela i Tyskland.
This one is made by Manuela in Germany.
Denne er laga av Simone i Tyskland.
This one is made by Simone in Germany.
Denne er laga av Jasmina i Slovenia.
This one is made by Jasmina in Slovenia.
Denne er laga av Kumiko i Japan.
This one is made by Kumiko in Japan.

Lurer du på hva en FB er for noe, så les HER.

Mjuuuglys favorittsmoothie.

For noen dager siden la Mjuuugly ut en oppskrift på en smoothie, som du kan finne HER. Jeg følger så og si aldri oppskrifter når jeg lager smoothie, men denne så så god ut, at jeg bare måtte prøve. Den blei innmari god, så jeg anbefaler alle andre smoothieelskere å prøve den også! :) Oppi er det blant annet jordbær, blåbær, kokosmelk og vaniljepulver. Mmm. ♥

 

Skjærtorsdag.

Ja, så var det påske igjen, og den kom om mulig enda mer brått på i år enn i fjor. Jeg har ikke hatt energi til å forberede meg verken på den ene eller den andre måten i år, men jeg har i alle fall satt fram den lille påskepynten vi har. Ei høne (eller er det en hane?), to små kyllinger som holder rundt hverandre og noen gule lys. I tillegg har jeg lagt en grønn duk på bordet, og det gir en herlig, vårlig følelse. Vi har noen små påskeduker liggende også, men jeg har ikke orka å stryke dem, så de ligger foreløbig i en eske og blir ikke brukt.

 
At energien har svika er snarere regelen enn unntaket for tida, så heldigvis var jeg føre var og bestilte litt sjokolade fra The Raw Chocolate Shop i tilfelle jeg ikke skulle orke å lage noe selv. Jeg brukte penger vi egentlig ikke har - men det får så være. Det skal jo være litt kos i påska for oss også. Dette er den første påska uten Kvikk Lunsj og annet sukkerholdig godteri for vår del, så da er det greit å ha noe annet på lur. Jeg bestilte i grunn to pakker, men det blei litt tull i ordrene mine, så kun den ene rakk å komme fram før påske. Men, men, det gjør ingengting - da har vi sjokolade etter påske også. I tillegg fikk jeg med en ekstra sjokolade som plaster på såret for at ordrene ikke blei registrert som de skulle, så da er jeg fornøyd. :)

 Jeg har ikke de helt store påskeplanene i år, men jeg håper at jeg kommer meg på hytta sammen med resten av familien. Det er vedhogst som står på agendaen rundt påsketider, og resten av gjengen er godt i gang. Selv har jeg ikke orka å bli med opp enda, men jeg håper jeg kommer meg opp tidlig nok til å få være med i morra. Det er jo litt stusselig å sitte hjemme aleine når de andre er samla og koser seg i sola - særlig nå som det er påske. En merker liksom ikke den helt store forskjellen på hverdag og høytid når en uansett bare sitter hjemme aleine.

 
Hittil i dag har jeg prøvd å gjøre så godt jeg kan for å kose meg, selv om dagen ikke blei helt som jeg hadde håpa. Jeg har lest noen sider i en krim ("Snømannen") mens jeg lå på spikermatta mi, kost meg med en soya latte og gitt Edwart-Sokrates en real dose med kos. Han røyter noe helt forferdelig for tida, og jeg er egentlig litt allergisk mot dyr, men han skal jo merke at det er påske han også. Noen frokost har jeg ikke spist enda, men det blir etter hvert. Jeg skal bare blogge ferdig og ta meg en dusj først, og så skal blenderen på benken så jeg får laga meg en smoothie.

 Etter frokost er jeg ikke helt sikker på hva jeg skal gjøre, men jeg håper at energinivået er litt mer brukbart i dag enn det har vært de siste dagene. Kanskje jeg orker å svare på et brev eller to, lese litt mer i "Snømannen", eller kanskje lage noe godt på kjøkkenet. Vi får se. Jeg har i alle fall tenkt å kose meg så mye som jeg greier, og samle energi slik at jeg kommer meg på hytta i morra sammen med de andre. :)

GOD PÅSKE!

March Swap fra Laura.

19. mars fikk jeg en swap fra Laura i Spania. Dette var en organisert swap via Yahoo Gruppa "Swapping Quality Booklets", og jeg fikk 50 gram etablerte FBer.

The 19th of March, I got a swap from Laura in Spain. This was an organized swap via the Yahoo Group "Swapping Quality Booklets", and I got 50 grams established FBs.

 

Denne er laga av Kathi i Tyskland.
This one is made by Kathi in Germany.Denne er laga av Zannah i Sverige.
This one is made by Zannah in Sweden.Denne er laga av Joy i USA.
This one is made by Joy in USA.Denne er laga av Cindy i Belgia.
This one is made by Cindy in Belgium.

Lurer du på hva en FB er for noe, så les HER.

Swap fra Victoria.

10. mars fikk jeg en swap med mange fine FBer fra Victoria i Norge.
The 10th of March I got a swap with many beautiful FBs from Victoria in Norway.

 

Nr. 1 er laga av Kathi i Tyskland. Nr. 2 er laga av Beth i USA.
No. 1 is made by Kathi in Germany. No. 2 is made by Beth in USA.Nr. 1 er laga av Diana i Bulgaria. Nr. 2 er laga av Beth i USA.
No. 1 is made by Diana in Bulgaria. No. 2 is made by Beth in USA.Denne er laga av Marion i Tyskland.
This one is made by Marion in Germany.Nr. 1 er laga av Vanessa i USA. Nr. 2 er laga av Kathi i Tyskland.
No. 1 is made by Vanessa in USA. No. 2 is made by Kathi in Germany.Nr. 1 er laga av Inge i Indonesia. Nr. 2 er laga av Beth i USA.
No. 1 is made by Inge in Indonesia. No. 2 is made by Beth in USA. 

Lurer du på hva en FB er for noe, så les HER.

Ute av drift på ubestemt tid.

Denne t-skjorta hadde nok vært kledelig til meg:

 

Bildet er funnet HER

 

Siden jeg begynte med de nye medisinene på fredag har jeg sovet rundt femten timer i døgnet, og mer eller mindre bare stirra tomt ut i lufta med sviende, tunge øyelokk de resterende ni. Jeg håper at jeg snart har fått tatt igjen den søvnen som jeg har vært så i underskudd av de siste månedene, slik at jeg orker litt mer enn ingenting. 

Nå skal jeg hvile litt mer, slik at jeg kanskje slipper å sovne når jeg har besøk etterpå. :)

Slik kan du spare penger på mat.

Jeg har sunnmørsblod i årene, og er nok mer enn middels interessert i penger og økonomi. Det er ikke det at penger i seg selv er så viktig for meg, men jeg elsker friheten det gir meg å alltid vite hva jeg har å rutte med, og hvor pengene mine blir av. Jeg har ikke så forferdelig mye penger å ta av, men jeg prøver å gjøre det beste ut av det lille jeg har. I dette innlegget tenkte jeg at jeg skulle gi dere noen enkle tips til hvordan dere kan spare penger på mat, uten at det går ut over kvaliteten på det dere spiser.

 

 

1. Ikke gå i butikken når du er sulten.
Går du i butikken når du er sulten, er du nesten garantert å kjøpe med deg mer enn det du trenger. Impulskjøp er en skikkelig pengetjuv.2. Skriv handleliste, og hold deg til den.
Skriver du en handleliste før du går i butikken, veit du akkurat hva du skal ha, og unngår lettere impulskjøp. Du unngår også å kjøpe en agurk du aldri rekker å bruke før den blir dårlig, fordi du har glemt at du allerede har tre andre agurker liggende hjemme i kjøleskapet. Skal du kjøpe snacks til helga, så skriv dette også på handlelista. Bestem deg for hva du vil ha å kose deg med i helga før du drar i butikken, så slipper du å komme hjem med fire poser potetgull, tre sjokolader og ei kasse med brus fordi det var så fristende der og da.3. Unngå småturer i butikken.
Skriv en meny over hva du skal spise den kommende uka, gå over hva du har i huset og hva du trenger for å lage det du har planer om å spise. Skriv opp hva du trenger på ei handleliste, og ha en handledag i uka hvor du handler inn det du trenger. Frukt og grønnsaker kan du handle inn to ganger, slik at det er friskt når du skal spise det. Jo flere ganger du er i en butikk, jo større er sjansen for at du faller for fristelsen og kjøper noe du ikke trenger. Ved å handle sjeldnere sparer du i tillegg både tid og eventuelt bensinpenger. 

Om du ikke har noen bil er det ingen unnskyldning. Skaff deg en sykkel, og gjerne slike sykkelvesker som du kan henge over bagasjebrettet. Ta med en ryggsekk, eller kjøp deg ei sykkelvogn. Jeg greide meg uten bil i fire år, og det var aldri noe problem å få med seg mat for ei uke hjem. For all del - tenk trafikksikkert, og ikke lemp sykkelen så full at du ikke kan holde balansen eller stoppe sykkelen.

 4. Lag mat fra bunnen av.
Halvfabrikkert mat er som regel både dyrt og usunt, og det er ikke alltid at det er så mye kjappere eller enklere heller. Ta bare en titt på disse gryterettposene - der skal du gjerne tilsette 4-5 andre ingredienser! I tillegg smaker det overhodet ikke godt. Det er mye mat du kan lage fra bunnen av som går kjapt og som ikke koster all verden. Dette gjelder også for krydderblandinger. Søk på nettet, så finner du masse deilige oppskrifter.5. Spar de dyre middagene og godteriet til helgekosen.
Spis billig på hverdagene, og legg heller de dyre middagene til helgekosen. Ikke bare sparer du penger, men det blir også ekstra kos å spise en litt dyrere middag til helga. Det samme gjelder for godteri.6. Se nøye på grønnsakene før du kjøper dem, og kjøp etter sesong.
Dessverre er det ikke alle frukt- og grøntarbeidere som er like flinke til å gjøre jobben sin, og dette kan føre til et sørgelig utvalg i frukt- og grøntavdelinga. Det kan være at varene er overmodne, slappe eller mugne, eller at de har fått slagskader på grunn av røff behandling. Jeg regner med at jeg ikke er den eneste som ikke orker å dra tilbake til butikken bare for å bytte en slagskada paprika - så da kan det være lurt å sjekke at grønnsakene er av tipp topp kvalitet før du kjøper dem. Det er også lurt å kjøpe grønnsaker etter sesong. Bedre kvalitet, bedre smak og bedre pris.

 7. Ta med deg niste.
Ta med deg niste når du skal være hjemmefra så lenge at du trenger mat underveis. For eksempel hvis du skal på jobb, på skolen eller på tur. Da slipper du dyre løsninger som burger på bensinstasjonen, cafébesøk og varmretter i ferskvaredisken. Du slipper også å falle for usunne løsninger som bolleposer og brus. Sørg for å lage nista di så spennende at du faktisk spiser den istedenfor å kaste den.8. Ikke kjøp vann på flaske eller salatposer.
Kjøp deg ei solid vannflaske som du alltid fyller og tar med deg når du skal være ute så lenge at du trenger noe å drikke, så slipper du å bruke masse penger på vann eller brus når du blir tørst. Skyll og del heller salaten din selv, istedenfor å kjøpe ferdig blanda salat. Det tar litt lengre tid å tilberede, men det er det verdt. Mange sier at de kjøpe salatposer fordi de bor aleine, men dette har jeg vanskelig for å forstå. Jeg bodde mer eller mindre aleine da min kjære var i militæret, og det var aldri noe problem å blande min egen salat. En kinakål, en agurk og en paprika (for eksempel) gir mye mer mat enn en salatpose, og har også lenger holdbarhet - noe som gir deg muligheten til å rekke å spise det opp før det er dårlig. Greier du ikke det, spiser du antakelig for lite grønnsaker.9. Kjøp dagligvarer der det er billigst.
Det kan være en del å spare på å kjøpe dagligvarene sine hos billigkjedene, for eksempel på Rema 1000. Så kan du heller supplere med spesialiteter, grønnsaker og delikatesser fra de store, fine butikkene en gang i blant.

 

 

10. Følg med på tilbud.
Følg med på reklamen du får i posten, eller bestill nyhetsbrev fra butikker på e-post. Det kan være mye penger å spare på tilbud, men kun hvis du gjør det med ei dose sunn fornuft. Kjøp kun ting som du vanligvis bruker og trenger, og ikke gå kanakkas bare fordi du kan få to sjokoladeplater til 30 kroner. Ting jeg gjerne kjøper på tilbud er frossen fisk og frosne grønnsaker og bær. Disse tingene er innimellom på 40 % avslag, og det er jo et kupp! Jeg kjøper alltid inn mye, men ikke mer enn at jeg rekker å spise det opp før utgangsdatoen. Jeg passer også alltid på at summen jeg sparer, er høyere enn summen jeg bruker på ekstra bensinutgifter hvis jeg må kjøre et stykke for å komme til butikken som har det aktuelle tilbudet. I tillegg kombinerer jeg gjerne handleturen med andre ærender jeg har i området.

 

11. Vær harry.
For de av dere som bor nærme svenskegrensa og har tilgang på en bil, så er det ingenting i veien for å være litt harry en gang i blant. Min kjære og jeg tar en tur til Sverige og hamstrer mat ca. annenhver måned. Ting vi kjøper i Sverige som vi sparer masse penger på, er særlig soyamelk/rismelk, glutenfrie varer, noen ganger frosne bær, hermetikk, frø og nøtter, oljer og så videre. En kan også spare mye på kjøtt, pasta og en del andre ting. Det er ikke alt som er billigere hos svenskene, så det er viktig at du har litt kontroll på hva ting koster hjemme om du skal være sikker på å spare noe. Det er også lurt å kjøpe mye av det du bruker ofte - f.eks. kjøper vi inn soyamelk for to måneder hvis vi veit at det er to måneder til neste gang vi skal over grensa.

 

12. Skaff deg en fryser.
Har du en fryseboks eller et fryseskap, kan du benytte deg av tilbud og harryturer og fylle fryseren med billig mat av god kvalitet. Du kan også plukke bær og sopp i naturen om du har mulighet til det. Et fryseskap tar ikke så stor plass, men kan romme mye, så dette er en god idé om du bor trangt. Det finnes også små frysebokser som rommer mye. Det som er viktig når du har en fryser, er at du rullerer matvarene, og har system på hvor ting er hen. Det er ikke vits i å fylle fryseren hvis du aldri bruker maten som ligger oppi. Det samme gjelder for øvrig for matskapene.

 

 

13. Tøm matlagrene minst en gang i året.
Hvis du pleier å handle stort og kjøpe ting på tilbud, er det en god idé å tømme matlagrene minst en gang i året, for å være sikker på at ikke ting går ut på dato, og for å starte på ny frisk med blanke ark. Har du en fryseboks, har denne godt av en avriming en gang i blant, og da er det nødvendig å tømme fryseren først. For å tømme matlagrene, lager du ganske enkelt mat av det du allerede har i huset, og unngår å handle noe annet enn supplerende matvarer. Jeg har "tømmeprosjekt" hver vår, og du kan se starten på fjorårets prosjekt HER.

 

14. Handle varer på nettet.
Er du som meg og bruker litt matvarer som en vanligvis ikke får i dagligvarebutikkene, slik som supermat og helsekost, så kan det være en god idé å handle på nettet. Selv handler jeg på iHerb og sparer flere hundre kroner hver måned i forhold til hvis jeg skulle handla i helsekostbutikk! Hvis du aldri har handla på iHerb før, kan du bruke koden min (CEC956) og få $ 5 i rabatt på din første ordre. Hold deg under grensa på 200 kroner, så slipper du å tenke på toll og mva. Hold i tillegg ordren din på under 1360 gram, så får du billigste porto til $ 4. Det lønner seg å heller bestille flere ganger, enn å gå over disse grensene.

 

15. Bruk handlenett.
Dette er nok ikke det du sparer mest på, men alle bekker små... I tillegg sparer du miljøet, og varene er mye lettere å pakke i et handlenett med avstivet bunn enn i en plastpose. Selv om handlenettet ditt ikke har avstivet bunn, er det uansett mye mer slitesterkt enn en plastpose og kan brukes igjen og igjen.

 

Bildene er funnet på Google.

 

Har du noen gode sparetips?

 

Slik gikk legetimen!

I romjula fikk jeg et brev i postkassa, som skapte mye stress og bekymring for meg. Jeg hadde nemlig blitt tildelt ny fastlege, fordi vi hadde fått en ny lege i bygda. Fastlegen som jeg hadde før hadde så innmari mange pasienter at noen måtte over til den nye legen, og jeg var blant de som blei trekt ut. Siden jeg flytta hit for under to år siden, blei dette min 3. fastlege på ca. halvannet år.Med tanke på hvor lite samarbeidsvillig kroppen min har vært de siste åra, har jeg bretta ut sjela mi for et utall med behandlere og andre mennesker. Bare de siste to årene har jeg vært til tre fastleger, to leger på smertepoliklinikken, en refleksolog, to fysioterapauter, en psykolog, en kiropraktor, en naprapat og en akupunktør. Og så er det jo alle de andre involverte, som arbeidsgivere, studieledere, en rådgiver, et par saksbehandlere på NAV, de som jeg hadde praksisplass hos da jeg måtte gi meg med studiene... I tillegg kommer alle de som har tatt blodprøver av meg, veilederen på treningssenteret, alle de som har gjort undersøkelser på meg på sykehuset og legene på legevakta - de trenger en riktignok ikke å blottlegge sjela si for (stort sett), men en må jo forholde seg til dem allikevel.

 Det er vel kanskje ikke så overraskende hvis jeg forteller dere at jeg begynner å bli ganske sliten av å måtte blottlegge sjela mi for så mange mennesker. Det er stadig en ny behandler, og stadig en ny person som er nødt til å vite "alt" om meg for at jeg skal kunne komme videre. Før jeg rekker å føle meg trygg på et menneske, forsvinner det, og blir erstatta med et annet. De skal vite alt fra tankene mine til hvordan avføringa mi er, og i tillegg til å analysere alle fysiske funn, analyserer de også alt som blir sagt.

 I alle fall, så har jeg grua meg fælt til å ha en time hos den nye fastlegen min, så jeg har utsatt det og utsatt det. Det er ikke det at jeg var redd for at han ikke skulle være allright, for det er de jo stort sett, men det var tanken på å måtte begynne helt på nytt hos en ny behandler - nok en gang. Nå kunne jeg ikke utsette det uungåelige lenger, for jeg hadde så mye som sto på lista over ting jeg måtte ta opp, flere resepter som måtte fornyes, og i tillegg trengte jeg en oppdatert legeerklæring til NAV innen jeg skal i møte med dem for å se hva vi skal gjøre videre. AAP-perioden min går jo egentlig ut i begynnelsen av mai.

 Jeg tilbragte nesten to og en halv time på legekontoret i går, og det var verdt det. Først måtte jeg vente i 40-45 minutter før jeg kunne komme inn, og så brukte jeg en del tid inne hos legen. Så var det inn på prøvetakingsrommet, hvor jeg skulle levere urinprøve og blodprøve. Sistnevnte var lettere tenkt enn gjort. Jeg blei først stukket på innsiden av høyre albue, men der kom det ikke noe blod. Så blei jeg stukket på innsiden av venstre albue, men der kom det heller ikke noe blod. Så blei jeg stukket over høyre håndledd, og der kom det blod, men det kom ikke nok til å fylle alle glassa jeg skulle fylle, så hun stakk meg en gang til på innsiden av høyre albue. Fortsatt ikke noe blod. Til slutt stakk hun med over venstre håndledd, men der kom det heller ikke noe, og da nekta hun å stikke meg flere ganger. Hehe, stakkars damen. Blodårene mine er håløse. Jeg håper i alle fall at de fikk nok blod til å greie å sjekke alt de skulle sjekke. Jeg hadde egentlig tenkt å spørre dem om hva blodtypen min er også, men det får jeg nok heller gjøre en annen gang.Jeg følte meg mange kilo lettere da jeg kom ut og hadde fått fiksa alt sammen. Den nye legen min var kjempehyggelig, tok meg på alvor og tok seg tid til meg. Jeg hadde bedt om å få en dobbel legetime siden jeg hadde så mange ting å ta opp, og hadde skrevet en mail med ei liste over alle tingene. Den lista hadde han skrevet ut, og han gikk gjennom den punkt for punkt, og alt ordna seg. Blant annet fikk jeg nye medisiner for søvn, og denne gangen fikk jeg endelig melatonin. I natt har jeg sovet godt for første gang på flere måneder, og det var fantastisk! Jeg føler meg ikke uthvilt, men det var godt å få sove skikkelig. Jeg håper det var medisinene som kicka inn, og at jeg kan vente meg flere netter med deilig søvn, og på sikt kanskje mer energi. Den eneste ulempen, er at medisinene var temmelig dyre og ikke på blå resept, så jeg skjønner ikke helt hvordan jeg skal skvise dem inn i et allerede stramt budsjett, men det må jo bare gå. Hvis ikke søvnen fungerer, er det ikke så mye annet som fungerer heller.

 Alle bildene er funnet på Google.

Vår på Finstadbru.

I går gikk Andreas og jeg en tur i skogen, for å se om vi kunne finne Stella. Det gjorde vi ikke, men jeg fikk tatt noen bilder av våren. :)

 

Vil ha pusen vår hjem igjen!

Nå har vi ikke sett Stella siden mandag, så jeg begynner å bli ganske bekymra for henne. Hun har vært ute på eventyr før, så det er forsåvidt ikke noe nytt, men nå har hun vært borte i snart tre døgn. Så lenge har hun aldri vært hjemmefra før, så nå synes jeg at hun kan snu snuta hjemover snart.

Det er kanskje litt tidlig og etterlyse henne etter bare tre døgn, men bedre for tidlig enn for seint. Så i dag har vi hengt opp lapper på butikkene her i bygda, og så har vi lagt ut savnet-annonser både på dyrebar.no og på nettkatten.no. Krysser fingene for at hun kommer tuslende hjem snart, eller at noen ringer og vet hvor hun er. Jeg håper så inderlig at hun kommer like hel hjem, som hun var da hun gikk. :)

 ♥ Kom hjem igjen, Stellapus. ♥

March Swap fra Marjorie.

9. mars fikk jeg en swap fra Marjorie i Frankrike. Dette var en organisert swap via Yahoo Gruppa "Swapping Quality Booklets", og jeg fikk 100 gram etablerte FBer. Jeg fikk også noen søte Diddlark.

The 9th of March, I got a swap from Marjorie in France. This was an organized swap via the Yahoo Group "Swapping Quality Booklets", and I got 100 grams established FBs. I also got some cute Diddl sheets.

 

Nr. 1 er laga av Ingrid i Frankrike. Nr. 2 er laga av Margaret i Skottland.
No. 1 is made by Ingrid in France. No. 2 is made by Margaret in Scotland.Nr. 1 er laga av Juani i Spania. Nr. 2 er laga av Kimie i Canada.
No.1 is made by Juani in Spain. No.2 is made by Kimie in Canada.Denne er laga av Kay i Canada.
This one is made by Kay in Canada.Nr. 1 er laga av Beate i Norge. Nr. 2 er laga av Bianca i Tyskland.
No. 1 is made by Beate in Norway. No. 2 is made by Bianca in Germany.Nr. 1 er laga av Zuzie. Nr. 2 er laga av Jolanda i Nederland.
No. 1 is made by Zuzie. No. 2 is made by Jolanda in The Netherlands.

 

Søte Diddlark
Cute Diddl sheets.

Flere søte Diddlark.
More cute Diddl Sheets.

Lurer du på hva en FB er for noe, så les HER.

February Swap fra Natasha.

8. mars fikk jeg en swap fra Natasha fra Ukraina. Dette var en organisert swap via Yahoo Gruppa "Swapping Quality Booklets", og jeg fikk fem etablerte FBer.

The 8th of March, I got a swap from Natasha in Ukraine. This was an organized swap via the Yahoo Group "Swapping Quality Booklets", and I got five established FBs.

 

Nr. 1 er laga av Margaret i Skottland. Nr. 2 er laga av Mona i USA.
No. 1 is made by Margaret in Scotland. No. 2 is made by Mona in USA.

 

Nr. 1 er laga av Teresa i New Zealand. Nr. 2 er laga av Kay i Canada.
No. 1 is made by Teresa in New Zealand. No. 2 is made by Kay in Canada.Denne er laga av Bianca i Tyskland.
This one is made by Bianca in Germany.

Lurer du på hva en FB er for noe, så les HER.

Når hvert skritt teller.

For halvannen uke siden, fortalte jeg dere om skrittkampanjen til Care, i DETTE innlegget. Jeg meldte meg på selv, og begynte å gå med skritteller forrige mandag. Dette har vært en vekker for meg, og jeg har nesten ikke lyst til å oppdatere dere på hvordan det har gått så langt, men jeg velger å gjøre det allikevel, i håp om at flere vil melde seg på kampanjen selv om de kanskje vet at de ikke orker å gå så mye som 8.000 skritt hver dag.

 

 

Jeg har blitt mer og mer stillesittende de siste par årene, siden jeg sliter med fibromyalgien. Når en sliter med utmattelse og smerter i hele kroppen, er det vanskelig å holde seg i aktivitet. Jeg burde uansett ikke ha latt kroppen min forfalle selv om jeg kan skylde på en sykdom, for det gjør meg ikke bedre eller friskere på noen måte - tvert i mot!

 

 

I løpet av den første uka som deltaker i skrittkampanjen til CARE, så har jeg funnet ut at jeg går litt over 1.000 skritt på en normal dag - hvor formen min ikke er spesielt god, men heller ikke ekstremt dårlig. Med tanke på at det er anbefalt å gå minst 10.000 skritt om dagen, så sier det seg selv at dette ikke er spesielt bra, men jeg får pushe meg selv litt og litt, så kommer jeg meg vel ovenpå igjen etter hvert. En ser i alle fall stor forskjell på de dagene hvor jeg er i ganske god form, og de dagene hvor jeg ikke er det. For bare et par år siden, da jeg jobba på Meny, gikk jeg mellom 15.000 og 20.000 skritt i løpet av en vanlig dag. Ikke så rart at jeg har gått opp i vekt.

Det er litt deprimerende å se hvor langt under jeg ligger, men allikevel er jeg litt stolt av meg selv som deltar til tross for de hinderne jeg har. Jeg priser meg i alle fall lykkelig for at jeg ikke bor i Afrika og må gå mange kilometer for å hente vann. Da hadde jeg nok dødd av dehydrering ganske raskt, med mindre noen hadde forbarma seg over meg.

 

Er du med i CARE sin skrittkampanje?

Vårkatter.

Det er ikke bare vi tobeinte som nyter at dagene blir varmere og varmere. Kattene synes det er ganske kjekt de også. Der ligger og drar seg i sola, jakter mus, ruller seg rundt på bakken og synes at livet er helt topp.

 

Stella poserer. "Er jeg nærme nok nå?"

 

"Åååj, er det til meg???"

Jeg trodde det skulle bli ensomt da alle de andre dro på hytta for å hogge ved og jeg måtte holde meg hjemme fordi jeg ikke var helt i form. Der tok jeg feil. Både Stella, Ella og Edward-Sokrates holdt meg med selskap, og alle tre var like nysgjerrige på hvorfor i alle dager jeg satt på trappa og spiste. (Og alle tre lurte på hvorfor i alle dager jeg ikke delte med dem)

Edward-Sokrates ligger henslengt på trappa og prøver å få litt farge.

Ella kikker seg litt rundt, og for en gangs skyld fikk jeg tatt et bilde av henne hvor hun ikke er nærmest usynlig.

Edwars-Sokrates har fortsatt en kledelig pærefasong.

 Ella lusker seg avgårde.

Ella på utkikksposten sin. Her har hun utsikt både til jordet hvor musene springer rundt, og til trærna hvor fuglene sitter. Når hun tror at vi ikke ser henne lusker hun rundt som en ekte jeger, og når hun oppdager at vi ser på henne gjør hun seg plutselig så uskyldig som hun greier. "Trallala, jeg er bare ute og går en tur, altså!"

Årets første grillmiddag! (Kalkunfilet med tilbehør)

Været har vært helt fantastisk i helga, så når gradstokken viste tjue grader ute i dag, så bestemte vi oss for å dra ut grillen og spise årets første grillmiddag på terrassen. Gradene rakk riktignok å krype til rundt 17-18 grader før middagen var på bordet, men med tanke på at vi ikke spiste før sju i kveld, så synes jeg det er en veldig fin temperatur så tidlig i april. Det har vært overskya stort sett hele dagen, men herre gud så deilig det har vært allikevel!

Grillmiddagen i dag besto av kalkunfilet med diverse tilbehør. Vi grilla litt paprika og noen maiskolber, skjærte oppe litt grønnsaker og brukte restene av ris som vi hadde i kjøleskapet. Laga melkefritt kryddersmør til maiskolbene, og en melkefri dressing.

 

 

Til tomatsalaten trenger du:
* Tomater
* Rødløk
* En skvis sitron
* Litt olivenolje
* Pepper og tørka urter

Kutt tomater og rødløk i små biter og blad alt sammen. Tomatsalat er kjempegodt blant annet til kalkun, kylling og svin.

 

 

Til dressingen brukte jeg:
* 2-3 ss Sour Supreme (melkefri rømme)
* 1 ts Djion sennep
* 2 ts økologisk tomatketchup
* En skvis sitron
* Litt paprikapulver, hvitløkspulver og tørkede urter.

Blanda alt godt sammen, og fikk en kjempegod dressing.

 

 

Kalkunfiletene gnidde vi inn med Tandoori Masala, og slang dem på grillen sammen med maiskolber og noen biter med paprika.  

Her i huset er det jeg som står for forberedelsene, og så er det Andreas som sørger for at maten blir grilla. Vi gikk til innkjøp av en fancy gassgrill i fjor sommer, og er veldig fornøyde med den, men jeg synes det er litt uvant. Det tar mye kortere tid, og lukter ikke grill, så jeg får ikke helt den samme følelsen nå som da vi hadde kulegrill. Uansett er det koselig å spise ute, og det er lettere å unngå svidd mat på gassgrillen, så jeg får vel si meg fornøyd. 

Til kryddersmøret brukte jeg bare melkefritt margarin, salt, pepper, hvitløkspulver og tørka urter. Hvis du tåler melk, anbefaler jeg sterkt å bruke økologisk rørossmør - det er fint lite som kan måle seg med det!

Ser det ikke godt ut? En kan trygt si at jeg blei i overkant mett. Når en har levd kun på godiskuler hele dagen, så ser en seg liksom ikke helt berga når middagen endelig står på bordet, hehehe.
 

Har du grilla enda i år? Hva pleier du å ha på grillen?

 

Melkefrie og glutenfrie pannekaker.

Pannekaker er kjempegodt, og det er heldigvis ikke noe problem å lage pannekaker som er både glutenfrie og melkefrie. Hurra! I tillegg er det selvfølgelig et must med godt og mettende fyll for at dette skal kunne regnes som middag. ;)

 

Til pannekakene brukte jeg:
* 4 dl jyttemel
* 1 liter soyamelk
* 6 egg
* litt himalayasalt

 

Denne oppskriften holder til mange, mange pannekaker! Du trenger nok ikke så mange egg, men jeg hadde så mange egg i kjøleskapet, så jeg kjørte på. Hvis du tåler melk og gluten, kan du bruke en liter kumelk og 6 dl vanlig mel istedenfor.

 

Ingrediensene til pannekakerøra!

 

Til fyllet brukte jeg:
* 400 gram kyllingkjøttdeig
* Hjemmelaga tacokrydder
* Økologiske alfalfaspirer
* Cherrytomater
* Hjemmelaga hummus

 

Slik gjorde jeg det:
Først laga jeg pannekakerøra: Jeg blanda alt det tørre, rørte inn halvparten av melka litt etter litt, tilsatte eggene og til slutt resten av melka. Lot røra stå og svelle i kjøleskapet mens jeg dro på trening sammen med min kjære. Da vi kom hjem slang jeg tre stekepanner på komfyren og satte i gang. Å steke pannekaker er fryktelig kjedelig og tidkrevende, men det er verdt slitet. Jeg stekte pannekakene på middels varme, og da blei de veldig bra.

 

Slik ser det ut når jeg steker pannekaker!

 

Da pannekakene var ferdige, stekte jeg kyllingkjøttdeig som jeg krydra med hjemmelaga tacokrydder. Serverte pannekakene med dette, alfalfaspirer, hummus og cherrytomater. Nydelig, og veldig mettende!
 

Disse pannekakene blei stive som kjeks da jeg stekte dem - jeg er usikker på om det var alle eggene som gjorde det, eller om det kanskje var det glutenfrie melet. Men ingen fare - bare putt dem i en ildfastform med lokk, så sørger kondensen for at de blir myke og gode slik pannekaker skal være.
Nam, nam, nam. ♥


Pastarett med spinat- og fløtesaus.

Når samboeren jobber overtid får han overtidsmat, så da er det begrensa hva jeg gidder å lage til her hjemme. Da er det jo bare jeg som skal spise uansett, og det er så kjedelig å lage mat bare til meg selv. Noen ganger gidder jeg ikke å lage noe som helst, mens andre ganger slenger jeg sammen noe spiselig. Denne uka gjorde jeg det, og det var både veldig enkelt og veldig godt.

 

Jeg brukte:
* Glutenfri pasta (Semper)
* Frossen spinat
* En liten skvett olivenolje
* Soyafløte (Alpro Soya)
* Næringsgjær
* "Fake parmesan"
* Hampfrø uten skall
* Hvitløkspulver og peppermiks
* Rødløk
* Cherrytomater

 

"Fake parmesan" lager jeg ved å kjøre naturelle gresskarkjerner og litt himalayasalt sammen i foodprosessoren. Dette putter jeg i en boks og har stående i skapet. Kjempegodt! Siden jeg valgte å gjøre denne retten vegetar, sørga jeg for proteiner ved å putte i soyafløte, næringsgjær, gresskarkjerner og hampfrø. :)

 

Slik gjorde jeg det:
Jeg kokte pastaen etter anvisninga på pakka, samtidig som jeg tinte spinat i mikroen. Spinaten surra jeg deretter i en liten sauskjele sammen med litt olivenolje. Jeg putta oppi næringsgjær og en skvett fløte, slik at det blei en tjukk saus. Jeg lot dette stå og putre litt på svak varme mens jeg kutta opp litt rødløk og cherrytomater. Da pastaen var ferdig, dro jeg sauskjelen av plata og hadde oppi fake parmesan, hampfrø, krydder, rødløk og tomater og rørte rundt. Pastaen putta jeg i en dyptallerken, helte sausen over, og blanda alt godt sammen, og det var det. Tror jeg brukte totalt 20-25 minutter fra jeg fylte vann i pastakjelen, og jeg blei mer enn tilfreds med resultatet.

 


Mmmm, nam! ♥

Monoï Tiki Tahiti: Kokosoljer til huden.

Noe av det første jeg handla på iHerb, var kokosolje til å smøre inn kroppen med. Jeg sliter veldig med tørr og sensitiv hud, og begynte for noen måneder tilbake siden å smøre inn hele kroppen i olje hver gang jeg hadde vært i dusjen, mens huden fortsatt var våt. Dette hjalp mye på hudproblemene, men oljen jeg hadde brukt tidligere var ikke ideell og jeg var på utkikk etter en som var enda bedre. Jeg hadde lest om Monoï Tiki Tahiti kokosolje på bloggen til Silje, så jeg bestemte meg for å prøve denne.

Monoï Tiki Tahiti består av kokosolje og en tørket blomst som ligger oppi flaska, de kommer med flere forskjellige dufter, og de tester ikke på dyr. Når oljen er kald, blir den helt stiv, men så fort den blir varmere blir den flytende. Dette kan du se på bildene under, hvor den øverste flaska er tatt ut av dusjen hvor det er varmt, mens de andre ikke er det. Jeg smører meg alltid med olje før jeg går ut av dusjen, så jeg har den stående der, og da holder den seg flytende. Oljene koster $6,67 per flaske, og det tilsvarer ca. 36-37 kroner med dagens kurs.

 


Den første oljen jeg prøvde, var Ylang Ylang. Oljen hadde en veldig sterk blomsterduft som var litt i meste laget for meg, men oljen smelta perfekt inn i huden min og jeg var frelst. Jeg blei avhengig fra første dag, og bestemte meg der og da for at dette var et produkt jeg kom til å fortsette å kjøpe, men bestemte meg for å prøve andre dufter for å se om jeg fant en som ikke lukta like sterkt.

 

Siden jeg var så utrolig fornøyd med den første oljen, bestilte jeg like gjerne tre til i ulike dufter. Den neste jeg prøvde ut var Tiare, og selv om denne også hadde en ganske tydelig blomsterduft, var den mye mildere enn den første jeg prøvde, og jeg pusta letta ut. Den første var som sagt litt i meste laget for meg, og selv om den var perfekt for huden min, så gjorde den meg svimmel - det slapp jeg med denne.
Nå har jeg begynt på flaske nummer tre, og det er denne, "Monoi Pitate". Denne har en enda mildere duft enn flaske nummer to, så denne er min favoritt så langt. Jeg er ikke så flink til å beskrive dufter noe mer inngående enn "sterk" og "mild", men denne lukter altså av en slags Jasminblomst.

Jeg har fortsatt en flaske til som jeg ikke har begynt på, så jeg er spent på fortsettelsen. En ting er i alle fall sikkert, og det er at disse oljene er verdt hver krone, og jeg kommer helt klart til å fortsette å bruke dem. Etter at jeg begynte å bruke disse jevnlig, har jeg nesten ikke hatt behov for å bruke bodylotion, og huden min klør mye mindre enn før. Tidligere kunne jeg ligge våken store deler av natta fordi jeg klødde sånn på leggene - og ingenting hjalp, men det har jeg ikke opplevd etter at jeg begynte med disse. Noen dager er jeg litt sliten og orker ikke å smøre meg inn når jeg er ferdig i dusjen - og jeg angrer like herlig hver gang. Heldigvis gir det seg ganske fort når jeg begynner å smøre meg igjen, så noe som pleide å være et stort problem for meg har blitt redusert til en bagatell med disse oljene. Haleluja! :)

I tillegg til at disse oljene kan brukes for å tilføre huden fuktighet, kan de også brukes som badeolje, hårkur og som sololje, men det har jeg ikke prøvd, så jeg kan ikke uttale meg om hvordan de funker som det. Derimot har Andreas brukt den som massasjeolje på meg, og til det er den aldeles utmerket! :) Jeg synes oljene er drøye i bruk - jeg smører inn hele kroppen (og den er ikke så liten) nesten hver dag, og ei slik flaske holder i minst i 3-4 uker for min del.

 


Bruk gjerne rabattkoden min (CEC956) hvis du vil handle på iHerb for første gang. Da får du $5 i rabatt på din første ordre, og jeg blir kjempeglad. Pass på at ordren din kommer på under 200 kroner, så slipper du å tenke på toll/MVA. Hvis du sørger for at pakken din veier mindre enn 1300 gram, får du også velge billigste fraktalternativ, som vanligvis ligger på $4.

Mine nyeste skatter fra iHerb.

De siste månedene har jeg lagt igjen mer penger på iHerb enn jeg har lagt igjen på Rema 1000. Siden det stort sett er på Rema 1000 jeg reiser for å handle, så sier det litt. Det positive, er at jeg ikke bruker mer penger nå enn før jeg oppdaga iHerb, jeg bruker de bare på litt andre ting. Istedenfor å kjøpe usunn godis på Rema 1000, kjøper jeg sunn godis på iHerb. Istedenfor å kjøpe mat jeg ikke har godt av på Rema 1000, kjøper jeg mat som gir masse nyttig næring på iHerb. Nå er det stort sett bare friske grønnsaker, egg og en og annen kjøttvare jeg kjøper på Rema 1000. I tillegg slipper jeg nå å kjøpe dyre kremer på helsekost, fordi iHerb har de samme dyre kremene (og mange andre gode kremer) til en mye billigere penge på iHerb. Jeg trenger vel ikke å fortelle dere at jeg virkelig elsker iHerb???

 

Goldenberries, eller incabær. Nydelig!

 

En bit av himmelen på glass. Nyyydelig sjokoladepålegg som skal nytes i fulle åndedrag.

 

Det er ikke det at jeg tror dere er nysgjerrige på hvordan jeg steller med musa, men dette er i alle fall produkter som gjør miljøet triveligere under trusa. DivaCup (som skal erstatte alle klorblekede og lite miljøvennlige tamponger og bind), Divavask (som kan brukes som intimvask, rens av divakoppen, kroppssåpe og ansiktsvask), glidemiddel spesielt tilpassa en dames behov, og intimservietter med og uten lukt.

 

Kakaosmør med jojoba (til å smøre inn huden med), ansiktsvask, aftersun, jojobaolje, deodorant og barberhøvel til min kjære - jeg er spent på om den er bra nok til at han vil bytte ut de dyre bladene mot denne myyye billigere varianten.

 


Hvis du vil prøve å handle på iHerb, så er ikke det så rart. I så fall kan du godt bruke rabattkoden min (CEC956) hvis du vil. Da får du $5 i rabatt på din første ordre, og jeg blir kjempeglad. Pass på at ordren din kommer på under 200 kroner, så slipper du å tenke på toll/MVA. Hvis du sørger for at pakken din veier mindre enn 1300 gram, får du også velge billigste fraktalternativ, som vanligvis ligger på $4.


Jeg har blitt en dyrevennlig blogger! :)

Hurra! Jeg har blitt en dyrevennlig blogger, og har fått meg en "Dyrevennlig blogger-logo". Dyrevennlige Bloggere er en forening for bloggere, startet av Hilde Christina i 2009. Jeg sendte henne en mail om hvorfor jeg ville være med, og nå har jeg altså fått koden til logoen. Jeg håper alle de andre dyrevennlige bloggerne der ute gjør det samme! Du kan lese mer HER og HER.

 

 

Jeg har hele livet vært veldig glad i dyr, og har vært så heldig å ha foreldre som har latt meg få lov til til å vokse opp sammen med dem. Jeg har hatt både hunder, katter, chinchillaer, fugler, kaniner og en hamster før jeg flytta hjemmefra. Jeg tok med meg skadde fugleunger hjem, og hadde en sommer et sommerfuglsykehus sammen med ei venninne. Vi fant en skadd sommerfugl, og laga en seng av gress til den i en liten, åpen boks, hvor vi putta blomster og slikt så den skulle ha det bra. Hvor mye det hjalp er en annen ting, men tanken var i alle fall god. Etter at jeg flytta hjemmefra, har Andreas og jeg hatt to søte ørkenrotter og nå har vi tre nydelige katter. De er barna våre og er så bortskjemte at det er godt at de ikke er menneskebarn. =P

 

Edward-Sokrates aka. Tjukken har i alle fall ikke fått for lite mat - kanskje heller litt for lite mosjon. Godt det er vår, så han får trimma litt igjen!

 

Det siste året har jeg blitt mye mer bevisst på testing av produkter av dyr. Jeg er sjokkert over hvor mange veletablerte merker som tester på dyr. En skulle ikke tro at dette var nødvendig i 2011? Jeg kan nevne i fleng av merker jeg selv har brukt flittig: Dr. Greve, Asan, Colgate, Escada, Zalo, Solidox, Milo, Jif, O.B., Palmolive... En ting er i alle fall sikkert, og det er at disse merkene aldri kommer til å stå på handlelista mi igjen - i alle fall ikke før de eventuelt slutter å teste på dyr. Jeg bruker opp det jeg har, og så er det slutt. Etter det går pengene mine til mer dyrevennlige produkter, for denne barbariske industrien vil jeg ikke støtte om jeg kan unngå det.

Så hva gjør jeg istedenfor? Er det virkelig mulig å få tak i gode produkter som ikke er testa på dyr? Vel, ja, det er det faktisk. Og ikke trenger det å koste noe mer heller. Jeg har for eksempel gått over til å bruke sjampo og balsam som er både økologisk, parabenfri og som ikke er testa på dyr. De koster ca. 30 kroner per "flaske" og det er jo omtrent det jeg har betalt for sjampo og balsam i butikken tidligere også. Så mye bedre både for meg, for miljøet og for dyrene. Jeg kommer til å skrive mer om dyrevennlige produkter etter hvert som jeg prøver dem ut. Ei liste over hvilke produkter som ikke er testa på dyr, kan du finne HER.

 

Stella og Ella synes det er veldig koselig å ligge å holde rundt hverandre når de sover, og oppå en koffert er et perfekt sted for en liten lur.

 

Selv om jeg er glad i dyr, er jeg dessverre også glad i å spise noen av dem, fordi jeg synes de smaker godt. Det siste året har jeg prøvd å redusere kjøttinntaket en del, og har blitt flinkere til å lage vegetarmiddager en gang i blant, men jeg må innrømme at jeg fortsatt har fryseren full av kjøtt og har et stort forbedringspotensiale. Jeg beundrer og ser opp til de som har et mer dyrevennlig kosthold enn meg selv - men selv om jeg nok aldri kommer til å bli veganer/vegetarianer, så har jeg i alle fall blitt mer bevisst og tatt et skritt i riktig retning. Jeg har også lært mye mer om veganisme og hvordan en skal sørge for å få i seg nok proteiner og B-12 (blant annet) på et vegansk kosthold, så jeg har fått opp øynene for at det faktisk er fullt mulig å spise fullverdig og vegansk, til tross for alle mytene jeg har hørt tidligere. Så nå spiser jeg kjøtt utelukkende av egoistiske grunner, og ikke fordi jeg tror at jeg må ha det for å holde meg frisk.

Jeg har alltid mislikt pelsindustrien. Jeg er enig i at hvis en først dreper et dyr for å spise det, så skal man bruke hele dyret - pelsen også. For eksempel hvis man dreper en hjort eller en elg. Men å avle på dyr kun for å bruke pelsen deres? Det er forkastelig! Vi har så mange andre måter å lage varme klær på, at vi trenger virkelig ikke å drive med pelsoppdrett for å ikke fryse ihjel. Jeg har også mye mer til overs for å spise viltkjøtt enn vanlig kjøtt - for disse dyrene har i alle fall hatt et liv i frihet frem til de blir drept. De har også levd et naturlig liv med naturlig mat, så de er ikke ferdig konserverte når de dør.

Jeg innser at noen kanskje synes jeg er ekstrem, men det får så være. Jeg synes det dyrene blir utsatt for, for at vi skal ha det komfortabelt, er mye mer ekstremt. Om du ønsker å vite mer om dyretesting, kan du lese HER. Jeg håper du lar deg inspirere til å leve et litt mer dyrevennlig liv. :)

 

Mmmm, det er sååå godt å breie seg i kontorstolen til Cecilie!

Er du glad i dyr?

April Swap - Cute Characters during Easter.

I går laga jeg FBer til en organisert swap via Yahoogruppa "Swapping Quality Booklets". Temaet var "Cute characters during Easter", og jeg laga en FB for partneren min (Sabina i Sverige), en for en venn (Carolina i Italia) og en for meg selv.

Yesterday I made FBs to an organized swap via the Yahoo Group "Swapping Quality Booklets". The theme was "Cute characters during Easter", and I made one FB for my partner (Sabina in Sweden), one for a friend (Carolina in Italy) and one for myself.

 


Denne laga jeg til Carolina.
This one I made for Carolina.Denne laga jeg for Sabina.
This one I made for Sabina.Denne laga jeg til meg selv.
This one I made for myself.

Hva synes dere?
What do you think?

Lurer du på hva en FB er for noe, så les HER.

Friendship Books til Renate. :)

Jeg har vært skikkelig søt og snill i dag, og har laga fire FBer til Renate. ;) Hun liker kuer akkurat som jeg, så jeg håper at hun kommer til å like dem. ♥

I've been really sweet and kind today, and have made four FBs to Renate. ;) She likes cow just like me, so I hope she'll like them! ♥

 

 


Hva synes dere?

What do you think?

Lurer du på hva en FB er for noe, så les HER.

Sliten etter en herlig dag.

Sto opp klokka sju i dag tidlig, for i dag måtte jeg innover på sykehuset igjen. Jeg hadde nemlig blitt satt opp på gruppetrening. Jeg skulle ta ni-bussen innover, og hadde i utgangspunktet god tid, men den siste halvtimen gikk alt galt og jeg gikk bare og spente bein på meg selv, så jeg rakk ikke bussen. Heldigvis ordna det seg slik at jeg kom meg innover på sykehuset allikevel.

Treninga var allright, men jeg blei enig med fysioterapauten om at jeg ikke trengte å bli med flere ganger, siden jeg trener på egenhånd på treningssenter. Gruppetreninga på sykehuset er ikke så veldig intensiv siden den er tilpassa smertepasienter, så jeg har i grunn ikke så veldig mye utbytte av den. Særlig ikke tøyeøvelsene, siden jeg er ganske bevegelig til tross for smertene jeg har. Da er det synd å bruke en hel dag på å reise helt inn på sykehuset og tilbake, når jeg heller kan bruke tida på en mer intensiv treningsøkt som er tilpassa meg og mine behov her i Aurskog. :) Uansett var det deilig å komme seg ut blant folk en tur. Jeg blei stående og prate med en av damene fra treninga da jeg venta på bussen til Lillestrøm, og når mannen hennes plukka henne opp fikk jeg sitte på med dem istedenfor. Koselig! I Lillestrøm satt jeg ute i sola og koste meg med salaten jeg hadde laga meg til lunsj mens jeg venta på bussen hjem igjen.

I dag har jeg forresten begynt å gå for damene i Afrika, og inkludert skrittene jeg får for treninga, så har jeg faktisk greid over 8000 skritt i dag. Hurra! Fant ut at det er ca. 1500 skritt fra bussen og hjem, så det er jo et stykke. Jeg har sittet og laga FBer i ca. seks timer etter at jeg kom hjem, så jeg har jo ikke akkurat gått meg ihjel på slutten av dagen. Jeg har laga 21 stykker om jeg ikke husker feil, og jeg har virkelig kost meg! Er ikke helt ferdig med dem enda, men jeg mangler bare sidene inni, så er de klare. Deilig å være ferdig med FBene til de organiserte swapene tidlig i måneden for en gangs skyld. :) Nå har jeg forferdelig vondt i hodet, men det er vel kanskje ikke så rart når jeg har sittet bøyd over hobbysakene så lenge.

Ellers så har jeg endelig tatt i bruk den nye PCen min i dag. Jeg kjøpte den i romjula, men vi har ikke fått den opp og gå før nå i helga. Andreas har hjulpet med med å flytte alt på den gamle over til den nye PCen og har lagt inn det meste jeg bruker av programmer og sånt, så nå kan jeg endelig nyte å bruke en datamaskin som virker som den skal og som ikke har en gul stripe nedover hele skjermen. Er veldig uvant, for tastaturet er temmelig annerledes enn jeg har vant til. Denne PCen har nemlig numpad, og det hadde ikke den gamle, så tastene er på litt andre steder enn jeg er vant til, hehehe. ;) Er en del andre ting som er litt annerledes også, men jeg venner meg vel fort til det.

Nå lurer jeg fælt på når kjæresten min har tenkt å komme hjem fra jobb - jeg håper ikke at det blir så lenge til, for nå er jeg veldig trøtt og sliten og trenger å gå å legge meg om ikke alt for lenge kjenner jeg, men jeg vil jo gjerne ha litt tid med min kjære først. ♥ Særlig med tanke på at han antakelig skal jobbe lenge i morra også. Håper at dere har en fin dag!

 

Bildet er lånt HER.

♥

Hva har du gjort i dag?

Winter Swap fra Diana.

4. mars fikk jeg en swap fra Diana i Tyskland. Dette var en organisert swap via Yahoo Gruppa "Swapping Quality Booklets", og jeg fikk tre FBer som hun hadde laga. Temaet var "Snowmen". Jeg fikk også to ekstra FBer.

The 4th of March, I got a swap from Diana in Germany. This was an organized swap via the Yahoo Group "Swapping Quality Booklets", and I got three FBs that she had made. The theme was "Snowmen". I also got two extra FBs.

 

Denne har hun laga for meg.
This one she has made for me.

 

Denne har hun laga for Satoko i Japan.
This one she has made for Satoko in Japan.Denne har hun laga for  seg selv.
This one she has made for herself.Denne er laga av Kirsten i Tyskland.
This one is made by Kirsten in Germany.Denne er laga av Tomomi i Japan.
This one is made by Tomomi in Japan.

Lurer du på hva en FB er for noe, så les HER.

Do you CARE?

...og kan du gå 8000 skritt i 30 dager?

Da kan to ting skje: Du kan bidra til å hjelpe kvinner ut av fattigdom, samtidig som du hjelper din egen helse. Du kan også vinne en reise til Mali. Er du med? Det er jeg! Siden jeg ikke har råd til å kjøpe meg en hund, så nøyer jeg meg med en litt billigere turkamerat - en stegteller! Sammen med den, har jeg tenkt å melde meg på CARE sin kampanje, "Gå i hennes spor".

  
"Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler oss alle å gå 10 000 skritt om dagen. Det er mye for oss sitter på kontor det meste av dagen, derfor har vi valgt 8000 skritt. Med litt ekstra innsats er dette oppnåelig for de fleste, og har stor betydning for helsen.
 
Konseptet er enkelt: Vi går litt mer - for at de skal gå litt mindre for å hente vann. Ved å være med på kampanjen "Gå i hennes spor" og gå 8000 skritt om dagen i 30 dager, bidrar du med en hundrelapp til CAREs brønnprosjekt i Mali. Å bygge flere brønner er et viktig tiltak som gir en enklere hverdag for jenter og kvinner i et av verdens fattigste land, men det koster penger. Med denne kampanjen håper vi å samle inn nok penger til flere nye brønner, samtidig som vi selv blir sprekere. Skrittkampanjen "Gå i hennes spor" er det CARE Norge og Grete Roede som sammen står bak.
 
Trening med mening: Påmelding fra 1. mars og helt fram til  20 . april 2011: www.care.no/spor"

 

Kampanjen til CARE har allerede fått inn nok penger til å bygge 2-3 brønner, og hver brønn blir brukt av ca. 750 personer. Det fine med å støtte CARE er at de er medlem av Innsamlingskontrollen, og årsregnskapet deres for 2009 viser at 93 av 100 kroner går direkte til formålet. Da nytter det faktisk! Jeg anbefaler dere å ta turen innom hjemmesiden til Care og lese mer om kampanjen deres der.

 

 

Selv synes jeg dette er et kjempeflott tiltak og en sak som er verdt å støtte, og melder meg mer enn gjerne på, selv om jeg er skrape blakk og selvfølgelig gjerne skulle beholdt de hundre kronene selv. Jeg finner nok en måte å spare dem inn igjen på, og jeg har tross alt huset fullt av både mat og vann, så jeg skal ikke klage. Jeg greier antakelig ikke å gå så mye som 8000 skritt i 30 dager (det er jo en grunn til at jeg er hjemmeværende på AAP), men jeg skal i alle fall gjøre en innsats! Det viktigste er at en bidrar, og at pengene kommer dit de skal.

Stegtelleren jeg har er forresten en Omron Walking Style II, som har blitt kåret som best i test av TV2 hjelper deg. Den finnes i rødt og svart, og har et display som viser klokkeslett og antall steg. Minnefunksjonen lagrer og viser data for syv dager. Ved kjøp av stegteller er det viktig å få en som teller så presist som mulig - at den teller skrittene dine er jo hele poenget. Omron stegteller style II har elektroniske følere og teller derfor veldig presist, i motsetning til mange av de billigere variantene. Denne stegtelleren koster stort sett 399,- overalt på nett, men jeg fant den billig på Apotekhjem.no, hvor jeg fikk den for 251,30,- pluss 27,- i porto. Den lå i postkassa mi ca. 36 timer etter at jeg hadde bestilt den, så det var kjapt nok for min del. ;)

 Går du i hennes fotspor? 

Prosjekt våren 2011: Tøm fryseren og redusér matlageret!

I fjor vår hadde jeg det samme prosjektet, og dere kan se startinnlegget HER. Prosjektet i fjor var veldig vellykka, og vi fikk faktisk tømt den store fryseboksen helt, slik at vi fikk avrima den før vi fylte på med nye matvarer. I år har vi enda mye mer mat enn vi hadde i fjor, så prosjektet er sårt tiltrengt. Startskuddet går i dag, og jeg kommer til å blogge litt om dette i år også. Det som er litt ekstra morsomt i år, er å se tilbake på bildene fra i fjor. Kostholdet vårt har endra seg noe det siste året, kan en si! ;)

 


Vel, jeg får begynne med å vise dere hva vi har i den store fryseboksen vår. Den øverste delen av bildet viser kurvene øverst i fryseren. I den ene har vi to pakker skogsbær, to pakker bringebær, fire pakker jordbær, fem pakker kirsebær, og sju pakker blåbær. Disse lager vi smoothie og sunn is av. I kurven ved siden av ligger det fem pakker ørretfilet med fire biter i hver og fire biter med laks. Vi har også en pose med hvit fisk som kattene skal få. I kurven ved siden av der igjen har vi diverse pølser som Andreas skal grille når han skal opp på hytta å hogge ved, halvannen pakke soyapølser, en pakke quornfileter og en åpna pakke med pommes frites. I rommet til slutt, ligger det 5,2 kilo kyllingkjøttdeig, to kilo karbonadedeig og en pose med to kilo kyllingklubber.

Den nederste delen av bildet viser hva som ligger under kurvene. Her har vi tjuetre (!) pakker med bjørnebær, fire pakker med jordbær og til sammen fem kilo med skogsbær. Disse bærene blir også til smoothie eller sunn is! Vi har også enda en tokilos pose med kyllingklubber, og tilsammen tretten og en halv kilo med diverste grønnsaker: Mais, sopp, selskapserter, rosenkål, spinat, brokkolitopper, brokkoliblanding, bukettblanding, viltblanding og wokgrønnsaker.

 

I fryseren på kjøkkenet har vi masse åpna poser med ulike grønnsaker, en åpna pose kyllingvinger, en åpna pose kyllingklubber, litt frosne bananer i biter, soyalecitin, glutenfritt brød og litt forskjellig.

 

Selv om vi har mye mat i huset, er kjøleskapet vårt et heller sørgelig syn for tida. Vi har fire egg, to kokte egg fra i går, en pose spinat, noen tørkede fiken, melkefritt margarin, mager salami fra Gilde, epler og pærer, paprika, stangselleri, melon, rødbeter, kokosfett som vi skal lage fuglemat av, dadler, soyakremfløte og et par bokser makrell i tomat.

 

 I kjøleskapsdøra har vi et glass red curry paste, kombuchadråper, soyamelk, hampproteiner, Tart Cherry, økologisk sitronsaft, Aloe Vera 40x, linfrøolje, eplejuice, økologisk (men dessverre ikke sukkerfri) tomatketchup, hampfrøolje, Muliti-chi, Dijon-sennep, ulike typer steviadråper, soltørka tomater i glass og soltørka tomater i pose.

 

I høyskapet på kjøkkenet har vi masse rart. I øverste hylla har vi ulike typer glutenfritt mel, glutenfrie havregryn, hirseflak, knust bokhvete, pofiber, no-egg og så videre. I hylla under har vi kakaonibs, rå kakao, sukrin, sukrinmelis, stevia, bjørkesøt, palmesukker, mesquitepulver, yaconpulver, lucumapulver og fiberhusk. I hylla under der igjen har vi vanlig kakao, rett-i-koppen-kakao som brødrene mine drikker når de er på besøk, CocoCardio, yaconsirup, agar, ekte vaniljepulver, carob, næringsgjær, granateplepulver, bakepulver, kanel, natron og hornsalt. I hylla under der igjen har vi brun ris, hvit ris (en sjelden vare i vårt hjem), grøtris, glutenfri couscous, masse glutenfri pasta, fiberpulver og kokosolje. Under der igjen har vi alfalfaspirer til spiring, "fake parmesan", et par typer bønner og grønne linser. Hylla under der igjen fikk jeg ikke med på bildet, men der har vi i alle fall flere pakker maisbrød og en pakke glutenfrie knekkebrød.
Dette er inni et av skapene over kjøkkenbenken. I øverste hylla har vi hampfrø med skall, gojibær, mungbønner, alfalfafrø, økologiske drops, bipollen, linfrø, kokos og nøtter. I den midterste hylla har vi hvetegresspulver, maca, chlorella, spirulina, omega-3, tørkede aprikoser, tørkede fiken, rosiner, alfalfafrø, brokkolifrø, gresskarkjerner, chiafrø, hampfrø, linfrø, psyllumhusk, kokos, solsikkefrø, sesamfrø og aktivated barley. I den nederste hylla har vi masse te, pulverkaffe, acaipulver, Cran-max (tranebærkapsler), JHP-olje og C-vitaminpulver.

 

I et annet skap har vi glutenfri spaghetti, tre typer quinoa, to typer linser, woksaus (kjøpt før vi kutta ut sukker), miso og ulike krydder, blant annet noen digre bokser med gurkemeie, hvitløkspulver, peppermix, hjemmelaga tacokrydder og tørka urter.

Over komfyren har vi dette skapet fullt av krydder og løk. Vi har sagt takk og farvel til krydderblandinger med MSG, og har ønska reine krydder velkommen istedenfor. Med det vi har av krydder nå, kan vi lage massevis av deilig, velsmakende mat!

 


Vi har fortsatt det digre skapet i gangen, og det er fortsatt fullt av mat. I den ene hylla har vi masse tahini, hviotvinseddik, soltørka tomater, tunfisk, økologisk sitronsaft og oljer. I ei annen hylle har vi masse glutenfritt mel: Jyttemel, allroundmelmikser, mandelmel, rismel, soyamel, maismel og bokhvetemel. Vi har også kikertmel, og masse masse krydder. Det er de samme som i skapet over komfyren, men jeg kjøper store poser i innvandrerbutikk og har ikke plass til alt i krydderskapet, så "refillene" setter jeg ut i gangen enn så lenge. Vi har også noen poteter som det begynner å bli på høy tid å få brukt opp. Videre har vi en del soyamelk, et par liter rismelk, noen kartonger eplejuice og en del soyafløte.

 

Vi har ei kasse med diverse bønner, linser, kikerter og mer quinoa, ei godiskasse med popcorn, kakaosmør og fire økologiske kjærligheter (snart kommer det flere i posten), ei kasse med diverse hermetikk (tomater, bønner, minimais, mais, tomatpuré etc.). Vi har ei kasse med nøtter og soltørkede tomater, og ei "asiakasse" med glutenfrie nudler, kokosmelk, risark og noori.

I tillegg har Andreas bygget hyller i kjelleren, og der har vi også en del mat. Her har vi mer hermetikk (vi kjøper dette stort sett i Sverige, så vi handler masse når vi først er der), masse mandler, noen kartonger med juice, mer soyamelk, noen pakker med havregryn, Sørlandschips (min store svakhet), oljer og Ramlösa (som Farris, bare svensk, billigere og bedre).

Bortsett fra noen poser med kaffe, så tror jeg dette var alt. Som dere ser, så har vi mat for ukesvis fremover, så jeg regner med at vi kommer til å bruke minimalt med penger på mat fremover. Siden vi fikk baksmell på skatten, passer det jo utmerket at vi skal begynne med årets tømmeprosjekt nå.

Hvis det er noen som har forslag til hva jeg kan lage med all denne maten, så skrik ut!

 

Prosjektet blir stort sett som i fjor:
* Jeg skal skrive middagsplan hver uke.
* Når jeg er i butikken skal jeg kun handle det vi trenger.
* Jeg skal benytte meg av de tørrvarene jeg har før jeg kjøper inn nytt.
* Jeg kan kjøpe inn frukt, grønnsaker, egg og soyamelk/rismelk ved behov.
* Jeg skal først og fremst benytte meg av de frosne grønnsakene før jeg kjøper inn ferske.
* Jeg kan kjøpe et par poser kyllingfilet og litt fisk, men ellers skal jeg ikke kjøpe inn mer ting som skal i fryseren.

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits