mai 2010

Dag 58 av 1001.

Nå har det gått snart to måneder siden jeg la ut lista mi over de 101 tingene jeg har planer om å gjøre på 1001 dager. Jeg har vært slapp med både å gjøre ting på lista og å oppdatere i det siste, så nå er det virkelig på tide at jeg tar meg sammen og gir dere en pekepinn på hvordan jeg ligger an.
Kjærlighet, medmenneskelighet og sosialt:
Med tanke på at jeg nærmest ikke veit hva et sosialt liv er for noe for tida, skulle en kanskje tro at jeg ikke hadde noe å fortelle om under denne overskriften, men det har jeg faktisk. Jeg har nemlig skrevet og sendt hele fem brev!

Jeg har også gjort i alle fall seks små, gode gjerninger. Den ene var at jeg tilbød meg å passe broren min da han var syk, slik at mamma kunne dra på skolen og stefaren min kunne dra på jobben. En annen var at jeg ga en liten gave til ei som jeg sponsa med konkurranse på bloggen - i tillegg til premie til vinneren, og de fire andre var at jeg ga bort gavekort i nettbutikken min til fire stykker som jeg synes har støtta og hjulpet meg mye med det å få nettbutikken opp og gå.

Jeg har kanskje ikke vært like flink med komplimentene som jeg pleier - både fordi jeg ikke har orka å ha så mange mennesker rundt meg i det siste, og fordi jeg har vært såpass redusert i det siste at det rett og slett går litt i glemmeboka. Men, jeg kan med sikkerhet si at jeg i alle fall har gitt 10 komplimenter siden sist!
Hobby:
Planen er at jeg skal lage 1001 smykker på 1001 dager. Det tror jeg ikke blir noe problem, for her ligger jeg godt an. Jeg har ikke skrevet opp mine siste smykker, så jeg er ikke helt sikker på hvor mange det har blitt, men jeg skal oppdatere dere når jeg har fått telt over.
Bloggen:
Siden sist så har jeg hatt en konkurranse på bloggen, så nå er det bare to konkurranser som gjenstår for at jeg har nådd dette målet. Jeg er også ferdig med årets "Tøm fryseren"-prosjekt, og har fått avrima fryseren. Selv om jeg er litt slapp med blogginga innimellom, anser jeg meg fortsatt som en aktiv blogger.
Trening/helse/skjønnhet:
Jeg har lakka neglene mine en gang siden sist. Bortsett fra dette ligger jeg dårlig an med denne biten.
Mat og drikke:
Jeg har laga dip av hvite bønner. Det var forøvrig veldig godt! Jeg har også hatt noen fiskemiddager, men færre enn jeg vanligvis har, og jeg har ikke telt over. Jeg har laga to vegetarmiddager, hvorav den ene også var vegansk. Ellers har jeg stort sett vært flink med middagslistene, men de siste ukene når jeg har vært (ekstra) syk, har det dessverre ikke blitt noe av. Jeg har prøvd en oppskrift fra Min Mat-kokebøkene, og det var dip av hvite bønner. Jeg har ikke drukket brus, men derimot har jeg fått i meg melk noen ganger. Fire, for å være nøyaktig. Sjokoladekake i en bursdag, en burger fra Esso en dag jeg ikke gadd å lage middag, og turmat på harrytur to ganger. Problemet med å holde seg unna melk er med andre ord størst når jeg er ute på tur eller på besøk - ellers så har jeg blitt mye flinkere enn jeg var en periode.
Kultur:
Her har jeg vært forferdelig flink, men jeg veit i grunn ikke om det er noe å skryte av. Hehe. Jeg har nemlig snart sett alle sesongene av Buffy allerede. Til gjengjeld har det blitt lite filmtitting, og siden jeg har vært mye syk og vi ikke har TV, så velger jeg å tro at det har vært OK å se så mye Buffy på så kort tid. I tillegg har jeg snart lest ut en hel bok, "Kjernesunn familie".
Opplevelser og selvutvikling:
Jeg har spist frokost ute på trappa! Jeg har også bestemt meg for å prøve å komme meg på stormøte med NFF 14. september i år. Siden vi har kjøpt oss bil er jeg også et skritt nærmere å begynne å øvelseskjøre - nå trenger jeg bare penger til drivstoff og noen å øvelseskjøre med.
Investeringer:
Jeg har endelig fått telefonen jeg kjøpte meg, og så langt er jeg fornøyd. Jeg har også kjøpt meg solbriller, og dessuten har jeg bestilt perler fra et sted jeg aldri hadde bestilt perler fra. Jeg bestilte fra Perlenettet.
Tja, mer er det vel ikke å si om lista for denne gang. Bilder får jeg legge til senere, for det fungerer visst ikke nå.

EDIT: Der var jaggu bildene på plass også! ;)

Pust og vær glad!

Nå har det vært litt stille fra meg igjen på et par dager. Jeg våkna opp syk på søndag, enda sykere på mandag, og dermed bar det avgårde til legevakta for andre gang på to uker. Denne gangen på grunn av luftveisinfeksjon. På legevakta fikk jeg pustehjelp - forstøverbehandling tror jeg det heter. Det er astmamedisin blanda med oksygen, som en puster i seg gjennom en maske. Med meg hjem fikk jeg store, gulgrønne antibiotikatabletter som jeg tar fire stykker av om dagen, i tillegg til de vanlige pustemedisinene mine. I hele går lå jeg rett ut og sov det meste av dagen. I dag er jeg litt bedre - jeg hoster i det minste ikke fullt så mye.
Ellers så driver jeg litt oppussing på Tidforsmykker.com denne uka, så det er ganske ribba der inne nå. Jeg skal ha opp litt flere informasjonsider og muligens endre litt på designet - om jeg bare får det til slik jeg vil. Det er vanskeligere enn det ser ut til!
I tillegg har jeg funnet ut av jeg er verdens dårligste forretningskvinne. Jeg hadde riktignok ikke planer om å tjene noe på nettbutikken min, siden det bare er en hobby - men jeg hadde heller ikke planlagt å gå med ei heidundrandes underskudd. Selv om jeg trodde jeg holdt meg innafor smertegrensa, har jeg funnet ut at jeg har prisa smykkene alt for lavt. De siste par dagene har jeg sittet og regna på hvert eneste smykke, og jeg blei rett og slett flau. Jeg var visst en smule for ivrig med å få varene ut i butikken og sette i gang. For eksempel har jeg hatt ute et sett med armbånd til 59 kroner, som det kosta meg 170 kroner å lage. Det er riktignok et av de verste eksemplene jeg har å vise til, men dessverre var det ikke det eneste. I tillegg må jeg jo ha såpass mye inn at det dekker utgiftene til drifting av nettbutikken.
...Jaja, sånn kan det gå når en prøver å være (dum-)snill. Om jeg skal ha mulighet til å fortsette med Tidforsmykker.com, blir jeg i alle fall nødt til å sette opp prisene. Noen ting vil koste det samme som før, mens andre ting kommer til å bli noe dyrere. Jeg kunne klappa til meg selv for å være så dum at jeg venta med det "kjedelige regnearbeidet" så lenge, men jeg trøster meg med at de kundene jeg har hatt til nå, sikkert er veldig fornøyde med kuppene de har gjort! Hehehe. ;) Jeg håper bare ikke jeg skremmer dere vekk nå som jeg setter prisene opp på et mer realistisk nivå, men at dere fortsatt vil kjøpe håndlagede, personlige smykker. =)
Moralen i dette innlegget er:
Pust og vær glad for all oksygen du får.
Å gjøre noe når du er overivrig, er som å gjøre noe når du er rusa.


Bjørnen heter forøvrig Tatty og har ligget og hvilt seg på min gamle harddisk i noen år. Søk på Google, så popper han opp.

25 % rabatt på alle mobilsmykker hos Tidforsmykker.com! :)

Hele denne uka er det 25 % rabatt på alle mobilsmykker i nettbutikken min. For å se mobilsmykkene, kan du trykke her. Mobilsmykkene kan brukes til å pynte mobilen, eller du kan henge dem på for eksempel veska, skolesekken eller nøkkelknippet. :)


Kvikk lunsj vs. Kvikk lunsj

Kvikk lunsj:
Kvikk lunsj:

Kvikklunsjen er funnet her.

Nye kjeder på Tidforsmykker.com

I dag har jeg lagt ut noen nye kjeder i nettbutikken. Her kommer en liten smakebit på hva jeg har lagt ut. Resten av nyhetene kan du se her.Endelig et kjede for gutta! Sorte glassperler på strikk og et anheng med Lynet McQueen.Langt, feminint kjede for damer. Ferskvannsperler, skjellperler og perlemoranheng.

Kyllingfilet til koldtbord

I tillegg til å lage asparges med serranoskinke, laga jeg også kyllingfilet til koldtbordet på 17. mai. Jeg er ikke så flink til å pynte og få det til å se pent ut, men når en legger fra seg prestasjonsangsten og bare smeller det sammen, så blir det greit nok uansett. Det å lage maten er lett som en plett, så smaken var det i alle fall ikke noe å utsette på. :)
Du trenger:
* 2 kilo frossen kyllingfilet
* Marinade
* Diverse grøntfôr

Til marinering brukte jeg:
* Caj P. BBQ Oil original til 1 kg kylling
* Marinade av olje og Fajita Magic-krydder til 1 kg kylling
Slik gjør du:
* La kyllingfiletene tine
* Legg kyllingfiletene i brødposer med marinade, 1 kg i hver pose
* La kyllingen ligge til marinering i minst to-tre timer
* La overflødig marinade renne av, men det er ingen vits i å tørke den bort
* Stek filetene i aliminiumsfolie, på 200 grader i ca. 30 minutter
* La kyllingen avkjøles, før du deler den i skiver
* Dander så godt du kan på to fat, sammen med ei god dose grøntfôr

Når du marinerer kyllingen og steker den på denne måten, blir den saftig, mør og smakfull. Akkurat slik vi liker det! Den holder seg fint i kjøleskapet i noen dager, så kylling kan du godt steke dagen i forveien. Blir det masse til overs, er det heller ingenting i veien for å fryse ned restene, eller å for eksempel bruke dem i en deilig kyllingsalat.Kyllingen til venstre har fått bade i hjemmemekka marinade, mens den til høyre har blitt marinert i BBQ oil.


Pris:
Prisen er det heller ingenting å si på. Dette er ikke den dyreste festmaten en kan lage, selv om det er en fryd for smaksløkene. Jeg brukte Rema 1000 sin frosne kyllingfilet, og den koster 58 kroner per kilo. Det vil si 116 kroner for kyllingen. Litt olje og litt krydder til en marinade er noe de fleste har i hus, så det gidder jeg ikke å regne på. Jeg var raus med grønnsakene, for jeg liker å faktisk kunne spise dem, og ikke bare ha dem til pynt. For en crispisalat, et par pakker cherrytomater, halvannen paprika og en agurk vil jeg tippe grønnsakene kommer på ca. 70 kroner. Med andre ord får du to bugnende fat med deilig festmat til under 200 kroner! Stort bedre kan det ikke bli!

Asparges med serranoskinke.

På 17. mai hadde vi spleise-koldtbord hos mamma, og jeg laga blant annet asparges med serranoskinke. Dette er temmelig kostbar mat, men det er også vanvittig godt og latterlig enkelt å lage.


Du trenger:
* Frisk asparges
* Serranoskinke

Selv brukte jeg 2 bunter asparges og nesten en 300 grams pakke med Taga serranoskinke. Jeg kjøpte alt på Rema 1000, og betalte ca. 20 kroner per bunt med asparges og 99 kroner for pakken med 300 gram serranoskinke. Du kan selvfølgelig bruke en annen type spekeskinke istedenfor, men jeg anbefaler Taga serranoskinke på det sterkeste! Du får kjøpt mindre pakker til en lavere pris per pakke, men da er også kiloprisen desto høyere.Til koldtbordet la jeg aspargesene på et fat sammen med rapidsalat.


Slik gjør du:
* Knekk av bunnen på aspargesene for å unngå den nederste delen. Skyll.
* Kok opp vann. 1 ts salt til 1 liter vann.
* Når vannet koker har du oppi aspargesene og lar dem trekke i 4-5 minutter. Aspargesene skal helst trekkes stående, for å bekytte toppen mot skade.
* Når du har trukket aspargesen ferdig, har du den rett over i iskaldt vann, for å stoppe kokeprosessen.
* Legg aspargesene på tørkepapir, så de får rent av seg.
* Del serranoskinken i to, på langs.
* Snurr serranoskinken rundt aspargesen. Jeg fant ut at det var enklest å begynne fra bunnen og snurre oppover mot toppen.


Tro for all del ikke at du ikke liker asparges bare fordi du har smakt den hermetiske varianten og ikke likte den. Dette er noe helt annet, og det kan ikke engang sammenlignes. Du får også frossen asparges, og selv det kan ikke på langt nær måle seg med de ferske.


Asparges er kjempegodt i kombinasjon med hummus.
Oppskrift på hummus finner du her.

Alternativer til melk.

Det finnes utrolig mange alternativer til melk, så her burde det være mulig å finne noe for enhver smak. Ikke alle er like gode å drikke naturell, men mange egner seg allikevel fint til baking, sauser, frokostblandinger og så videre. Det mest vanlige er soyamelk, rismelk og havremelk. En kan også bruke kokosmelk eller mandelmelk. Hva en foretrekker er mye smak og behag, og det kan ofte kreve en liten tilvenningsperiode for å bli vant til de nye smakene. Mitt tips er å prøve ut nye smaker med et åpent sinn, og ikke forvente at det skal smake akkurat slik du er vant til. Det er også viktig å huske på at de fleste alternativer til melk må ristes godt før bruk.

Dette innlegget kommer til å oppdateres etter hvert.


HAVREMELK:

Solhavre, gammelt design:Solhavre, nytt design:


Solhavren er min favoritt! Jeg foretrekker generelt havremelk foran andre melkeprodukter, uansett merke. Den er god på smak, har en fin konsistens og kan brukes til alt. Solhavren finnes kun på ICA. Den koster ca. 17-18 kroner for en liter her i Norge, men reiser du til Sverige koster den bare 13-14 svenske kroner. Solhavre er beriket med kalsium og vitamin A, D og B12. Den inneholder gluten, så om du er sensitiv for dette, så anbefaler jeg deg å heller kjøpe havremelk fra Oatly. Solhavre kan oppbevares i romtempetatur når den er uåpnet, og etter åpning holder den seg 3-4 dager i kjøleskap.SOYAMELK:

ICA:


Denne soyamelka har jeg kjøpt på ICA Kvantum i Arvika, Sverige. Jeg har ikke funnet den noen steder i Norge. Denne er søtet, og smaker derfor veldig søtt. Jeg vil ikke anbefale den til matlaging, men derimot er den super til smoothies. Den er beriket med kalsium og vitaminer.


GoGreen:


GoGreen har mange gode produkter, og dette er ett av dem. De gangene jeg kjøper soyamelk, kjøper jeg som regel denne. Den er usøtet, så jeg synes den er friskere og bedre på smak enn de som er tilsatt søtning. Denne er også tilsatt kalsium, og det er jo et pluss. Jeg synes soyamelk blir litt vel tynn til å brukes i sauser, så der bruker jeg heller havremelk. Derimot passer denne ypperlig til smoothies og frokostblandinger! Denne kan oppbevares i romtemperatur før åpning, og etter åpning oppbevares den i kjøleskap og er holdbar i ca. 4 døgn.

Gogreen har også en soyadrikk som heter Naturell + Kalsium. Den er helt usøtet.TofuLine:


Denne soyamelka har jeg kjøpt på ICA Kvantum i Arvika, Sverige. Jeg har ikke sett den i Norge, men jeg veit at TofuLine har flere gode produkter tilgjengelig i Norge, så det er mulig at den finnes her et eller annet sted. Jeg har ikke smakt denne enda. Den er søtet, så jeg kommer nok til å bruke den i smoothie. Den er beriket med kalsium og vitamin A, B2, B12 og D2. Edit: Denne gikk dessverre ut på dato dagen etter at den blei kjøpt, så jeg fikk ikke brukt den. Bedre lykke neste gang! :)


RISMELK:

Jeg har ingen bilder av rismelk tilgjengelig enda, for dette kjøper jeg svært sjelden. Jeg synes den er alt for tynn og alt for søt, så etter min mening kan ikke rismelk brukes tli annet enn smoothie. Der er det nok flere som er uenige med meg, men som jeg skreiv innledningsvis: Her er det mye smak og behag.


KOKOSMELK:Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har brukt så mye kokosmelk så langt. Jeg har rett og slett ikke tenkt over mulighetene - kokosmelk har for meg vært noe jeg bare bruker i wok en sjelden gang i blant, for å runde av smaken i en sterk saus. I det siste har jeg derimot fått opp øynene for at kokosmelk er så mye mer enn bare det, så jeg har lovt meg selv å utforske denne stien litt mer. Jeg veit at mange bruker kokosmelk i smoothie (fortrinnsvis fettredusert), og en kan også bruke en skvett kokosmelk i sausen istedenfor en fløteskvett. Kokosmelk fåes kjøpt overalt, og du får dem i både små og store bokser og pakninger.


MANDELMELK:

Mandelmelk har jeg aldri smakt, og jeg veit heller ikke hvor en får tak i det. Jeg ville nok lett i en helsekostforretning først og fremst. Jeg veit ganske lite om mandelmelk, men jeg har lest en gang at det går an å lage sin egen nøttemelk. Jeg skal prøve å finne ut mer om dette etter hvert.


Det finnes fremdeles mange varianter jeg ikke har tatt med i dette innlegget, men det kommer etter hvert.

Allergiprodukter: Intro.

For litt over et år siden, kutta jeg ut alt av melk i maten. Mange mennesker har laktoseintoleranse, men for min del er det ikke laktosen som er verst, men melkeproteinet. Der finnes det nemlig et stoff som heter kasein, og dette skaper trøbbel i systemet for min del. For de som er laktoseintolerante finnes det masse laktosefrie og laktosereduserte meieriprodukter rundt omkring. Siden jeg ikke kan spise disse og dermed ikke har et grunnlag til å kunne uttale meg om dem, kommer jeg nok ikke til å skrive så mye om dem. Derimot tenkte jeg at jeg skulle lage noen innlegg om de allergiproduktene jeg kan spise/drikke.

Grunnen til at jeg vil skrive om dette, er at da jeg selv slutta med melk, så synes jeg det var fryktelig vanskelig å vite hva jeg kunne erstatte med hva, og hvor jeg kunne finne de ulike produktene. Jeg har alltid vært veldig glad i meieriprodukter, og syntes at det var helt forferdelig å kutte ut melk fra kostholdet mitt, selv om det har gjort meg friskere. Jeg faller fremdeles for fristelsen en gang i blant, og jeg angrer nesten like mye hver gang. Det er virkelig veldig sjelden at det er verdt det. Det finnes så mange gode produkter på markedet, at det skulle være unødvendig å dytte i seg ting en ikke tåler.

Det eneste jeg synes kan være virkelig vanskelig å erstatte er ost. Det finnes en del osteerstatninger, men noen av dem smaker forferdelig, og det er ikke så veldig mye å velge blant. Delikatesseoster kan en bare kikke langt etter, og det er også vanskelig å erstatte produkter som ricotta, cottage chese, mascarpone og så videre. Der er også forferdelig dyrt med melkefri ost, men en gang i blant er det verdt det.

Mine beste tips til alle dere som har matintoleranser eller allergier, eller som mistenker at dere har det er:
* Les alt du kommer over av informasjon, tips og råd.
* Prøv å samle gode oppskrifter som ikke inneholder ting du ikke tåler.
* Les alltid innholdsfortegnelsen på det du spiser, i alle fall i begynnelsen. Det utrolig hvor mye rart som inneholder f.eks. melk.
* Prøv masse ulike produkter. Smaker du for eksempel en type soyamelk og den er pyton, kan det allikevel hende at du liker det neste merket du prøver.

Vel, jeg skal i alle fall gjøre mitt beste i å opplyse verden om hvilke produkter som finnes der ute, og så skal jeg gjøre så godt jeg kan med å oppdatere etter hvert - når jeg har tid og lyst. Veit dere om produkter som jeg burde ha med, så kom gjerne med dem. :)Bildet fant jeg her, og så redigerte jeg det litt for at det skulle passe til mitt bruk.

Et livstegn fra meg. :)

Nå har jeg vært lat med blogginga i noen dager, så det er vel på tide å oppdatere dere litt før dere glemmer at jeg eksisterer.  =P

Lørdagen kjørte Andreas og jeg en tur til Lillestrøm. Planen var at vi skulle kjøpe oss hagemøbler, men da vi kom til Obs, var møblene vi hadde sett oss ut utsolgt. Heldigvis var det ikke helt bomtur, for vi hadde noen andre ting vi skulle fikse også. Først var vi på en innvandrerbutikk, "Keiser", for å fylle på med tahini, Red Curry Paste og litt diverse. Dessverre var butikken blitt veldig fornorska siden sist jeg var inne der, så jeg fant ikke alt jeg ville ha, men jeg fikk i alle fall det mest prekære. Så får jeg heller prøve å finne en annen innvandrerbutikk der de har litt mer eksotiske varer. Om noen veit om noen på strekka mellom Arvika-Charlottenberg-Aurskog-Lillestrøm-Oslo, så si ifra. De er liksom ikke så lette å søke opp på nettet heller, siden jeg ikke har noen navn.En skål med deilige, belgiske jordbær. Namnamnam. <3


Litt vanlig norsk mat skulle vi ha også, men siden jeg blir veldig fort sliten for tida og det var flust med folk i Lillestrøm på lørdag, så dro vi heller til Sørumsand og handla resten. Det var en god del folk der også, men heldigvis litt roligere enn i byen, og med litt mer luft mellom butikkhyllene.Hvitveisen i hagen vår.


Søndagen sto jeg på kjøkkenet store deler av dagen. Jeg laga lasagne helt fra bunnen av til meg selv, og brukte opp den siste halvfabrikatlasagnen til Andreas. Skal bli godt nå som vi er kvitt alle halvfabrikatlasagnene, så kan jeg begynne å lage det samme til begge to, istedenfor å lage en til hver. (Pga. melka i halvfabrikatpakkene.) Jeg marinerte og stekte to kilo med kyllingfilet, og skjærte dem opp i skiver. Jeg laga også en stor porsjon med hummus. På 17. mai hadde vi nemlig spleise-koldtbord hjemme hos mamma og dem.Minstebror Benjamin marsjerer i korpset på 17. mai, for første gang.


På 17. mai sto vi opp, dusja og ordna oss, og så dro vi på Aursmoen og så på toget. Det var fort overstått. Etterpå dro vi hjem igjen. Andreas bakte brownies, mens jeg laga ferdig maten vi skulle ha med bort til mamma. Der borte blei vi en hel gjeng, og vi fråtsa i både mat og kaker til vi var så mette at vi nesten rulla fra bordet. Det blei selvfølgelig masse mat til overs, men det er jo bare fint. Jeg spiste rester både til frokost, lunsj og kveldsmat i går, og Andreas har hatt med seg luksuslunsj på jobben. I dag tar vi siste rest til middag. :)Den lille, søte stekusina mi går i 17. mai-toget.


I går bestemte sommeren seg for å ta seg en tur på besøk, så jeg spiste både frokost og lunsj på trappa, dro med meg stereoanlegget ut, og tilbragte så og si hele dagen i sola med Stella og Radio Norge som selskap. Solbrent blei jeg også, men jeg var heldigvis så lur at jeg gikk inn før det blei for ille. Jeg fikk fire av de fem bøkene jeg bestilte for ikke så lenge siden, og nå har jeg allerede lest over halvparten av "Kjernesunn familie". Jeg har alltid lest sakte, og sliter dessuten veldig med konsentrasjonen for tida, så det sier litt om hvor fornøyd jeg er med boka. Den er lettlest og har et behagelig design, og innholdet er bedre enn jeg hadde turt å håpe på. Den var verdt sine kroner. Derfor blei det til at jeg hadde nesa i boka helt fra jeg pakka den ut og til jeg var så sliten i hodet i går kveld at jeg ikke fikk med meg hva jeg leste lenger. Da slang jeg meg i sofaen sammen med min kjære og så litt på Buffy før vi fant senga.Stella nyter det fine været.


I dag har jeg også kost meg ute i sola, men siden jeg ikke veit hvor solkremen min har tatt veien, så har jeg vært litt mer forsiktig i dag og bare sittet ute i korte perioder av gangen. Jeg har ikke så skrekkelig lyst på verken sviende, hummerrød hud eller det som verre er, så da er det greit å være litt forsiktig. I dag har jeg også greid å legge fra meg boka i kortere perioder for å sette på oppvaskmaskinen, gå ut med søpla og å skrive dette innlegget.  :) Kanskje jeg til og med greier å få satt på en maskin med klær eller to før dagen er over.Gårsdagens lunsj: Asparges med serranoskinke og hummus.

Det har forresten begynt å skje litt med alle søknadene jeg har sendt rundt i det siste. Jeg har mottatt bekreftelse om at henvisninga fra legen min til revmatismesykehuset er mottatt og at den vil bli videresendt til selve sykehuset for vurdering. I går fikk jeg brev fra skolen om at permisjonen har blitt innvilga, fra 1.3.2010 til 1.3.2011. Så nå slipper jeg å bekymre meg for om jeg mister studieplassen min. I dag fikk jeg brev fra smerteklinikken, om at jeg har fått time 9. juni. Endelig skjer det noe! Nå mangler jeg bare svar på søknaden om arbeidsavklaringspenger og et endelig svar fra revmatismesykehuset. Får krysse fingrene for at i alle fall NAV er litt kjappe i avtrekkeren, så jeg slipper å bekymre meg så mye for økonomien oppå alt det andre.Ei lita marihøne på tur i hagen vår.


I dag har min kjære greid å få tak i hagemøbler på Obs, så om det er like fint vær i morra, kan jeg kose meg ute i splitter nye stoler ved et splitter nytt bord. Det blir deilig å endelig kunne nyte den digre terrassen vår i fulle åndedrag. Før jeg rakk å skrive ferdig dette innlegget, fikk jeg besøk av Magnar, lillebror nr. 3. :) Han blei her et par-tre timer, og det var kjempekoselig. Nå har min kjære kommet hjem fra jobben også, så da er det vel på tide at jeg poster innlegget og sosialiserer litt.

Håper dere har en fin dag og like pent vær som vi har. =)Stella undersøker alt hun ser ute i det deilige været.

Tomatsuppe med makaroni og egg

Dette er skrekkelig enkelt og veldig godt. Og for all del, ikke fall for fristelsen til å kjøpe tomatsuppepulver på pose. Det kan knapt kalles verken enklere eller raskere, og ikke er det godt heller.


Du trenger:
* 1 løk og eventuelt litt hvitløk
* En dæsj olivenolje
* 400 gram hermetiske, hakka eller moste tomater
* 4 dl vann
* En buljongterning eller kyllingfond
* Salt og pepper, og eventuelt basilikum
* Egg
* Makaroni
Slik gjør du:
* Hakk løk.
* Ha løken og olja i en kjele, og la det surre til løken er blank og fin.
* Hell tomater, vann og buljong over løken og la det koke opp.
* Mens du venter på at suppa skal koke, fyller du to kjeler med vann og koker opp.
* Ha macaroni i den ene og egg i den andre. Eggene pleier jeg å koke i ca. 10 minutter.
* La suppa koke til eggene og macaronien er ferdig - mellom 10 og 20 minutter.
* Ta suppa av plata og kjør den jevn med en stavmikser (eller la være), og krydre med salt, pepper og eventuelt urter.
* Putt alt i en dyptallerken eller ei suppeskål, og voilla!
Pris:
Prisen er litt hva du gjør den til, men her er et eksempel:
* Løk, 2 kroner.
* Svenske tomater, 5 kroner.
* Litt makaroni, 2-3 kroner.
* 4 egg, 6 kroner
Totalt: Ca. 15 kroner for tomatsuppe med egg og makaroni for to personer.

Det tar på å være harry.

Som jeg nevnte i forrige innlegg, så har min kjære og jeg kjøpt oss bil. Det er den første bilen vi noen gang har hatt, så det er ganske stas! Bil er vel strengt tatt et gode vi ikke har råd til, men siden de har lagt ned bussen her vi bor og reglene for bruk av tjenestebil har blitt så skrekkelig strenge, så hadde vi ikke så mye valg i grunn. Å sykle ca. 2 km til butikken går greit akkurat nå, men til vinteren igjen blir det ikke fullt så kult. Ergo: Bil.

Vi har kjøpt en Volvo stasjonsvogn, en 850 fra 1994, så nå kan vi vel med rette erklære oss som etablerte. Både bil og hus på under et år er jo slettes ikke verst! Nå mangler bare bikkja og ungene - men jeg tenker vi venter litt med det. Vi har i det minste en katt, og foreløbig er det nok. Hvis dere vil se nærmere på bilen vår, så kan dere i alle fall foreløbig gjøre det her. For alle dere som bor langt unna og som tenker: "Jammen, så fint da, nå kan dere endelig komme på besøk!", så kan jeg roe ned entusiasmen deres ved å fortelle at det skulle vi gjerne ha gjort, om vi hadde mer penger igjen på konto.Vel, siden vi endelig har kjøpt oss en bil, og siden vi faktisk hadde greid å tømme fryseren, følte vi at det endelig var på tide med en skikkelig harrytur for å få fylt opp matlagrene litt! Det har mildt sagt vært utfordrende å prøve å komme på noe å ha til middag i det siste. Til vår store glede var det helligdag i går, men våre gode naboer bryr seg ikke om det, og holder åpent fra tidlig til seint uansett. Så da var det å hive seg i bilen, og rulle ned til Arvika. Der var vi på ICA Kvantum, for å se om utvalget av allergiprodukter var bedre der enn på grensa. Til min store glede så var utvalget mye bedre, og jeg fikk med meg både melkefri yoghurt, mozarella, kremost, fløte og solhavre. Hurra!

Etter å ha rusla rundt på ICA ei stund og handla skrekkelig mye mat, så kjørte vi opp på grensa (Eda) og fortsatte den eleville handlerunden vår der. Her dro vi med oss litt kjøtt (okei, masse kjøtt, men fortsatt under kvota), frosne bær og grønnsaker og litt tørrprodukter, og så bar det hjemover. Egentlig var det er par ting til jeg gjerne skulle gjort i det store utland i går, men jeg var så sliten at det var ikke sjans. Da får vi heller ta det en annen gang - nå har vi jo bil, så da er det faktisk mulig å komme seg dit uten å snu hele verden på hodet først.
Da vi kom hjem var det bare å sette i gang med å bære inn all maten, få frysevarene i fryseren, kjølevarene i kjøleskapet og alt det andre i de skapene hvor det hører hjemme. Etter å ha fått på plass alt sammen, skulle vi begynne å dele opp en gigantisk pakke med skinke i små biter og dele opp en pakke bacon og en pakke karbonadedeig i mindre porsjoner. På det tidspunktet var jeg så sliten at jeg hold på å segne om der jeg stod, så min kjære sa jeg skulle gå å slappe av mens han tok seg av resten. Jeg var ikke så vond å be som jeg pleier å være, så jeg gikk rett opp i senga, og sov en times tid. Da jeg kom ned hadde Andreas nettopp blitt ferdig med å dele de nesten 5 kiloene med skinke i små biter og porsjonert dem i små poser. Siden klokka allerede var 21:00, vi var sultne og Andreas skulle på jobb igjen i dag, så putta vi karbonadedeigen og baconet i kjøleskapet og starta på en kjapp middag istedenfor. Så får vi heller porsjonere resten i dag.

Ellers så fikk jeg endelig min nye telefon samme dag som vi kjøpte bil. Jeg hadde venta i over en måned, så jeg begynte å bli skrekkelig utålmodig - og det gjorde ikke ting noe bedre at den gamle har fuska mer og mer i det siste. Sånn går det når en arver mobilen til mormora si og beholder den i nesten to år. Da den nye telefonen endelig fant det for godt å finne veien til Aurskog, blei jeg skrekkelig glad. Og ekstra morsomt blei det når jeg tok en kikk på pakkseddelen og det var en liten, personlig beskjed til meg fra Tante Jul der! Det må jeg si, det var en morsom overraskelse!
Jeg fant Tante Jul via google en dag jeg leita etter oppskrifter med linser og slikt, og jeg kom over dette innlegget. Kort fortalt så la jeg til Tante Jul som venn, og hun fant virkelig veien inn til hjertet mitt den dagen hun (som den eneste hittil) kommenterte at jeg blogger om livet, universet og alt mulig. Hun hadde bare en ting å si, og det var 42. For dere som ikke skjønner noe nå, så les "Den komplette haikerens guide til galaksen" av Douglas Adams. Den er skremmende tjukk (830 sider), men når du er ferdig med boka mye fortere enn du hadde trodd, vil du komme til å ta deg selv i å ville lese enda mer om livet, universet og alt mulig. At du ikke interesserer deg for Sci-fi burde ikke stoppe deg. Jeg interesserte meg heller ikke for Sci-fi før jeg hadde lest denne boka (som sant og si egentlig er 5 bøker i 1). Denne boka kommer garantert til å forlenge livet ditt hvis du er i besittelse av en dæsj sinnsyk humor. For dere som er utålmodige etter å skjønne noe av dette avsnittet, så tar det deg sannsynligvis under to minutter å lese om tallet 42 her.

Vel, uansett, telefonen min er lilla, og det er en Nokia 6700 slide. Den har tusen ting jeg ikke trenger, og jeg er nesten redd for å ta i den i frykt for å komme inn på noe som koster penger. Den har hele to kameraer og Carl Zeiss-linse, og knappene er uvante, men jeg venner meg nok fort til dem. Håper jeg. Dessuten er den som sagt lilla, så den er kul. Den har et sinnsykt stort display (i alle fall for meg som er vant med et knøttlite et), som jeg virkelig håper at jeg greier å holde helt og pent, til tross for at jeg har en lei tendens til å miste alt jeg tar i i bakken. Den første kvelden ga jeg opp å skjønne noe som helst, men nå som jeg har fått endra noen innstillinger og lagt til snarveiene slik jeg vil ha dem, så er vi litt bedre venner. Nå gruer jeg meg bare veldig til å rydde opp i alle kontaktene mine. (Gosh, jeg håper virkelig denne holder i minst 10 år. Et vanedyr som meg blir helt satt ut av å måtte bytte ut telefonen.)
I dag er jeg skrekkelig sliten. Jeg har vært våken siden kl. 7:11, da min kjære kom og kyssa meg før han dro på jobb, og jeg har fortsatt ikke stått opp. Jeg har bare vært nede og henta pc'n, og nå sitter jeg i senga og blogger, mens jeg ergrer meg over at jeg glemte igjen kameraet nede. Der har jeg nemlig bildene jeg har planer om å bruke til dette innlegget. Forresten folkens, så har jeg verdens beste tips til hvordan en laptop kan fungere best mulig i senga uten å gå varm. Misforstå meg rett. Kjøp deg ei skikkelig spikermatte, og sett pc'n oppå den. Da får den luft, så da kan du ligge i senga sammen med pc'n en hel dag om du vil. Det funker sikkert med ei slik plate til laptop også, men det har jeg aldri prøvd, så det kan jeg ikke si noe om. En ting jeg derimot er ganske sikker på, er at det ikke hjelper med ei plate til laptopen dersom du har vondt i ryggen - der er nok spikermatta best!
Det tar på å være harry, og siden jeg er inne i en dårlig periode rent helsemessig, så betyr gårsdagens energiforbruk at jeg er rimelig tappa for krefter i dag, og at jeg bare så vidt greide å gå ned trappa tidligere i dag. Ergo så blir nok dette en stille og rolig dag for min del. Jeg tenker at jeg får starte med en runde i massasjestolen når jeg kommer meg opp av senga, så kanskje jeg får løst opp litt stive muskler såpass at jeg gjenvinner noe av bevegeligheten min, og videre så tror jeg jaggu at jeg skal prøve å få svart på et brev eller to i løpet av dagen. Jeg får se hva jeg orker. Nå har jeg i det minste orka å hente kameraet slik at dere får sett litt bilder i dette innlegget.
Unger, ikke legg ut adressen deres på nettet. Noen kan voldta deg, drepe deg og slenge deg i en grøft, eller stjele alle tingene dine og brenne ned huset ditt. Den eneste grunnen til at jeg gjør det, er at den uansett er tilgjengelig her, at jeg både er blakk og mer enn "barely eighteen", og har en stor og sterk mann til å passe på meg. For alt dere veit er jeg full av ekle kjønnssykdommer også, og den sjansen er ikke verdt å ta.

To fluer i ett smekk.

I går orka jeg ikke å skrive noen ting, så jeg får heller ta det igjen i dag! To fluer i ett smekk. (Vanligvis sier jeg to fluer i en smekk, men det gikk opp for meg at en smekk og et smekk er to forskjellige ting. Buksesmekk/klask. Eller er det ett fett?)


Gårsdagens positive:
* Et par av bøkene jeg har bestilt er på vei.
* Det var koselig med besøk av minstebror, Benjamin.
* Jeg fikk perlene jeg bestilte fra det stedet jeg aldri hadde bestilt perler fra før.

Dette gjorde jeg i går:
* Rydda litt.
* Passa på minstebror fordi han var syk og måtte være hjemme fra skolen.

Stort mer er det ikke å fortelle om gårsdagen. Benjamin og jeg så masse film og spilte med Pokémonkort (han eide meg lett). Etter at han blei henta her av stefaren vår, Kjell Erik, sov jeg i flere timer fordi jeg fortsatt var slapp og hadde vondt i hodet. Sto opp og spiste litt mat og så litt Buffy, og så var det rett til sengs igjen.
Dagens positive:
* Sol.
* Vi har kjøpt oss bil! Hurra!
* Den nye mobiltelefonen min har kommet.
* Enda et par av bøkene jeg bestilte er på vei.
* Hadde fått to nye bestillinger da jeg sjekka nettbutikken til morgenen i dag.

Dette har jeg gjort i dag:
* Rydda litt.
* Laga middag.
* Henta posten.
* Laga smykker.
* Vært med og kjøpt bil.
* Satt inn i oppvaskmaskinen.
* Henta pakken med mobilen i.
* Har gjort klar begge bestillingene og sendt den ene.

Har ikke vært helt i form i dag heller, men har vært bedre enn i går. Er litt dårligere nå enn jeg var tidligere i dag, men det er jo kvelden, så det er jo ganske normalt. Håper jeg slipper billigere unna i morra, for nå er jeg lei av hodepine og kvalme - positive tanker eller ei. Orker ikke å skrive mer i kveld, så jeg avslutter her.Bildene er av Benjamin, tatt for snart 7 år siden. Nå har han blitt 9 år og stor gutt, men han er fortsatt like søt.

Dagen i dag. :)

Fra jeg begynte med å skrive innlegg om de positive tingene i løpet av en dag og fram til nå, så er nok dagen i dag den mest utfordrende. Jeg har hatt hodepine siden torsdag, og i dag var det såpass ille at jeg var på legevakta. Nå har jeg fått meg diclofenac som jeg kombinerer med paracet, så den verste smerten er døyva, men jeg er fortsatt ganske tung og ør i hodet, og noen ganger "stikker" det skikkelig. Men, men, selv om dagen i dag har vært litt tyngre enn de siste dagene, så finnes det positive ting i dag også. :)


Dagens positive:
* Jeg fikk brev i dag!
* Kjæresten min er søt.
* Jeg har vært i godt humør.
* Legen på legevakta var hyggelig, og jeg kom inn med en gang.


Dette har jeg gjort i dag:
* Blogga.
* Handla litt mat.
* Besøkt mamma'n min og dem.
* Tatt inn lakenet som hang ute på tørk.
* Hjulpet Andreas med middagen og med å rydde litt på kjøkkenet.

Gårsdagens positive.:)

I går kveld kom kjæresten min hjem etter å ha vært borte hele helga, så da prioriterte jeg naturlig nok å være sammen med han foran å blogge. ;)


De positive tingene:
* Det var allright vær
* Kjæresten min kom hjem
* På lørdag laga jeg så mye middag at det holdt til søndagen også
* Noen få dager uten brød, og magen min er nesten samarbeidsvillig
* Fikk gaver av svigers: En vannkaraffel fra svigermor, og salt- og pepperkuer + en liten ku-sjokolade av svigerfar
Dette gjorde jeg:
* Blogga
* Laga smykker
* Tok bilder av smykkene
* Sorterte lynlåsposene mine
* La til flere smykker i nettbutikken
* Skreiv og sendte ut ukas nyhetsbrev
* La til bilder i kategorien "Smykkeposer"


Tja, det er i grunn ikke så mye mer å fortelle om gårsdagen. Formen var ikke bra, så jeg utretta ikke så skrekkelig mye i går - men litt. Jeg meg nesten gløgg ihjel sammen med min kjære da han kom hjem, så i går sovna jeg med et smil om munnen. :)


Vaskekost har konkurranse!

Jepp, det er sant. På vaskekost.blogg.no er det en konkurranse gående nå, hvor du kan vinne ei vaskekostlue eller et pannebånd. Dette er jo helt perfekt for meg, for:

Jeg fryser på ørene
de er til å høre med
og ikke til å bru-u-ke som kjøøøleeeskap


Dette lille sitatet kommer fra en sang av Harry Hopp og Petter Popp. Jeg fikk en kasett med dem i en sommeraktivitetspakke fra Shell da jeg var et lite barn, og der hadde de mange festlige sanger, blant annet om hvorfor Harry Hopp alltid går med lue - året rundt. Den sangen traff meg rett i hjertet, for jeg får lett øreverk og ørebetennelse hvis ikke jeg går med lue når det er kaldt. Nettopp derfor synes jeg at jeg fortjener å vinne ei vaskekostlue.

Jeg har dessuten alltid ønska meg ei baggy lue, og ser ofte fremmede mennesker som sprader rundt i kule, baggy luer. Jeg har lett og lett for å finne ei jeg liker, men hver gang jeg finner ei baggy lue, så er den fasongløs og av dårlig kvalitet. Vaskekostluene derimot, ser akkurat slik ut som ei baggy lue bør se ut! Og kjære vaskekost - når jeg har huska Harry Hopp og Petter Popp i så mange år, så kommer jeg selvfølgelig til å huske deg minst like lenge dersom jeg er så heldig å vinne ei lue fra deg.

Til alle dere andre, dette er ei vaskekostlue:Klikk her for å komme direkte til konkurransen.

For dere som blei nysgjerrige på Harry Hopp og Petter Popp, kan dere høre sanger her, og lese litt her. Sangen jeg nevnte har jeg dessverre ikke vært i stand til å finne igjen.

Ny ørepynt på Tidforsmykker.com.

Nå har jeg nettopp lagt inn flere nye par med ørepynt. For å se nyhetene kan du klikke her.

Her kommer en liten smakebit:Pasta med hjemmelaga pesto og indrefilet av kylling.

Nå er det alt for lenge siden jeg la ut et innlegg om mat! Jeg har tenkt på det hver dag, men jeg har ikke greid å finne motivasjonen før nå. Men, nå kommer det i alle fall et matinnlegg igjen! Dette er enkelt og god mat, med høy kosefaktor.


Du trenger:
* Pasta
* Pesto
* Indrefilet av kylling (eller vanlig kyllingfilet)
* Cherrytomater
* Eventuelt mais eller andre godsaker
* Godt krydder til kyllingen


Slik gjør du:
* Lag pestoen (se under).
* Krydre kyllingen og stek den. Selv steker jeg den i ovnen, men det funker fint å steke den i panna om du ikke har stekeovn. Indrefiletene steker jeg fra frossen tilstand på 200 grader, i ca. 20 minutter.
* Kok pasta, hell av vannet og bland inn pestoen.
* Skyll og del cherrytomater og eventuelt andre godsaker.
* Putt alt på en tallerken og nyt!
Pesto.
Siden jeg ikke tåler melk, har jeg begynt å lage pestoen min selv. Det blir knallgodt! Istedenfor å lage pesto av basilikum, lager jeg det ofte av ruccola istedenfor -mye billigere, lettere å få tak i god kvalitet og veldig godt! Basilikumspesto er jo også knallgodt, men det bruker jeg bare når jeg skal kose meg litt ekstra. Oppskrifta på hjemmelaga ruccolapesto finner dere her. Jeg pleier å droppe sitronsafta, og ellers så slumper jeg med mengdene (bortsett fra forholdet mellom ruccola og nøtter) til jeg blir fornøyd. Det er også godt å putte litt soyabaser kremost eller soyabasert mozzarella oppi. Tåler du melk, er selvfølgelig parmesan tingen i pesto. Piff gjerne opp pestoen med tørka urter - eller friske, om du er så heldig å ha det!
Bilde nr. 1: Kyllingen er krydra med tandoori masala.
Bilde nr. 2: Kyllingen er krydra med sitronpepper og rosmarin, og jeg har blanda mais sammen med pastaen.

Dagens positive. :)

Det har vært en lang dag i dag. Nå er jeg trøtt og sliten, så nå er det straks senga for min del. Men først må det en positiv oppsummering til! Har ikke vært en veldig spennende dag i dag heller, men det har vært en helt allright dag. Mine mest avanserte "samtaler" i dag har bestått av "Kom da, pus!" og "Hei, pus." - med andre ord så har jeg ikke snakka med et eneste menneske i hele dag. En skulle tro at det var nok til å ta livet av et pratsomt menneske som meg, men det har faktisk gått innmari bra. Jeg puster fortsatt, og jeg tror stemmebåndene er intakte.


Dagens positive:
* Sol, sol, sol!
* Radio Norge.
* Kjæresten min kommer hjem i morra!
* Jeg har vært relativt sunn i dag - av usunne ting har jeg kun spist ei rute med mørk sjokolade. Mange anbefaler å spise 20 gram mørk sjokolade i løpet av en dag, så med tanke på at det er lørdag og greier, har jeg ikke akkurat dårlig samvittighet.


Dette har jeg gjort i dag:
* Laga middag.
* Laga smykker.
* Laga smoothie.
* Sendt noen mail.
* Sjekka postkassa.
* Tatt inn alt det tørre tøyet.
* Skjært opp purre til å ha i kjøleskapet.
* Rydda kjøkkenbenkene og tatt oppvaska.
* Vaska og hengt opp tre maskiner med tøy.
* Tørka støv på badet, vaska doen og gått ut med søpla.
* Kjørt maskinrens på vaskemaskina og oppvaskmaskina.
* Lagt til underkategorier på Tidforsmykker.com og lagt til kategorien "Smykkeposer".
Dagens bilde er et av mine favorittbilder - The Acacia Leaves av Luis Rojo, min favorittkunstner nummer 1. Bildet finner du blant annet her.

Vinnerne av konkurransen!

Vinnerne av konkurransen er:
Jeg tar kontakt med dere for å få adressene deres, og premier vil bli sendt ut så fort som mulig! :) Gratulerer!
Det var totalt 16 stykker som deltok, med til sammen 32 poeng:

Marie - Har en bildelink til Tidforsmykker.com på bloggen sin
Linneh - Skreiv et innlegg
Elisabet - Skreiv et innlegg
Lillis - Skreiv et innlegg
Tatjana - Skreiv et innlegg
Astrid - Sendte mail
Ann Helen - Meldte seg inn i gruppa på facebook
Berit Marie - Skreiv et innlegg og meldte seg inn i gruppa på facebook
Renate - Skreiv et innlegg og meldte seg inn i gruppa på facebook
Silje - Skreiv et innlegg
Beate Lerøy - Skreiv et innlegg
Ida - Meldte seg inn i gruppa på facebook
Chrissy - Sendte mail
Sissel Iversen - Sendte mail
Anna - Skreiv et innlegg
Mari Eriksen - Skreiv et innleggTusen takk til alle som deltok!
Og min lille multevenn: Sorry. Diktet var veldig fint  og rørte dypt i mitt hjerte, og det fortjener både heder og ære. Men poenget med denne konkurransen var å markedsføre Tidforsmykker.com, så du er herved diskvalifisert. Jeg håper at det ikke er så alt for trist, siden du tross alt fikk både dikt og smykke i bursdagsgave, og siden du veit at jeg synes du er søt. Hvis du hadde vært skikkelig utspekulert, hadde du deltatt med blogginnlegget til Malene. Siden hun ikke la igjen en kommentar for å delta i konkurransen, og innlegget tross alt er skrevet på DERES blogg, så kunne jeg kanskje latt det passere.


Dagen i dag.

Dagen i dag har ikke vært så skrekkelig spennende eller innholdsrik, men det har i grunn vært litt godt det også, selv om jeg ærlig må innrømme at jeg har kjeda meg en del i dag. Jeg er sliten og fingrene har vært stive og kalde, og da er plutselig antall aktuelle aktiviteter redusert til et minimum. Men, men, mamma har alltid sagt at det bare er sunt å kjede seg litt innimellom, så da er jeg vel sunn da. :) Selv om dagen ikke har vært så begivenhetsrik, har jeg noen positive ting å dele med dere i dag også!
Dagens positive:
* Det har vært sol i dag også!
* Kjæresten min er verdens søteste.
* Stella er verdens morsomste pusekatt.
* Radio Norge har ikke svikta meg i dag heller.
* Det var en kjempehyggelig fiskemann på døra mi i dag.
* I dag har jeg brukt ei bukse som jeg kjøpte i forrige uke for første gang, og den er kjempegod!
* Etter fire kopper med koffeinfri rense-te blanda med koffeinfri "Dream of Jamaica", er både kroppen og fingrene varmere og fingrene er litt mer bevegelige.

Dette har jeg gjort:
* Blogga.
* Henta posten.
* Løst litt kryssord.
* Ligget på spikermatta mi.
* Laga noen par med ørepynt.
* Svart på et par meldinger på facebook.
* Vaska og hengt opp en maskin med tøy.
* Skrevet et konfirmasjonskort og gjort klar gaven.
* Kjøpt fem kilo laks av den hyggelige fiskemannen.
* Bestilt perler fra et sted jeg aldri har bestilt perler fra før.
* Plukka ut av oppvaskmaskinen og rydda litt på kjøkkenet.
* Laga hjemmelaga tomatsuppe med fullkornsmakaroni og egg til middag.
* Bestilt noen bøker: "Fibromyalgi", "Frisk med lavkarbo", "Kjernesunn familie", "Kjernesunn mat" og "PH-mirakelet".
* Gitt kjæresten min et slikt kyss som gjør at han sannsynligvis kommer til å savne meg like mye som jeg kommer til å savne han i helga.
Bøkene jeg har bestilt i dag er et ledd i bli-bra-prosessen min. Jeg blir gal av å bare gå rundt og vente uten å kunne gjøre noe med situasjonen min selv. Jeg har dessuten trua på at kunnskap er makt, og at makt gir mulighet for forandring. Hva er vel da mer fornuftig enn å svi av noen kroner på bøker? Jeg reagerer også på en del matvarer og har mye vondt i magen, så å lese litt om kosthold kan kanskje hjelpe meg til å finne nøkkelen til en litt friskere hverdag. Litt om bøkene:
Fibromyalgi - Ulla Maria Anderberg.
"Alle som er plaget med fibromyalgi får en grunding innføring i hva fibromyalgi er, og hvordan sykdommen kan behandles. Forfatterne legger vekt på forskningen som viser at fibromyalgi og andre sykdommer som medfører langvarig smerte i muskler og skjelett, svært ofte skyldes langvarig stress. Her får du som er rammet, hjelp til å endre hverdagen din slik at smertene avtar eller forsvinner helt." Jeg har aldri hørt om noen som har lest denne boka, så jeg er veldig spent på hva den har å tilby.
PH-mirakelet - Robert O. Young.
"Forfatteren hevder at det er syrebalansen i kroppen din som er viktig hvis du vil gå ned i vekt, forebygge sjukdom eller gjenvinne helsen. Han forklarer hvordan du ved å bruke hans kostholdsprogram kan balansere kroppskjemien, normalisere fordøyelse og forbrenning og bli kvitt skadelige bakterier som trives i kroppen. Han viser også hvorfor han mener at vann er den avgjørende drikken for optimal helse og hvorfor det er viktig å ha et basisk miljø i cellene." Jeg har lenge interessert meg for PH-balansen, siden jeg sliter med et surt miljø i kroppen min. Det gir meg magesårlignende symptomer - som faktisk har ført til at jeg har blitt feilmedisinert hele 3 ganger på under et år! Derfor gleder jeg meg til å lese denne boka og se om den har noe fornuftig å komme med.

Frisk med lavkarbo - Sofie Hexeberg.
"Maten er din beste medisin. Du kan bli kvitt plager som migrene, overvekt og høyt blodtrykk og sykdommer som diabetes, muskel- og skjelettsykdommer og kronisk betennelse ved å gå over til et nytt kosthold. Forfatteren er lege og kostholdsekspert og viser deg hvordan. Mange oppsiktsvekkende pasienthistorier og grundig veiledning!" Lavkarbo har jeg trua på at fungerer for mange, for det har jeg sett med mine egne øyne. Jeg synes selv det er vanskelig siden jeg ikke tåler melk, og siden det er så annerledes enn det kostholdet jeg har. Jeg er så vant til brød, bananer og pasta, at jeg føler jeg må ha en grundig innføring i det hvis det skal være noen vits i å prøve. Poenget er jo ikke å gå i underskudd på stoffer som kroppen faktisk trenger for å fungere, og det er jo fort gjort hvis en ikke har peiling på hva en driver med.
Kjernesunn familie - Ninka-Bernadette Mauritson
"Familien Mauritson var som mange andre småbarnsfamilier: trøtte, slappe og med et konstant søvnunderskudd. I tillegg hadde eldstesønn Bertram tendenser til hyperaktivitet. Vendepunktet kom etter at hele familien la om livsstilen. De kuttet ut sukker og melk, begynte å trene sammen, og i dag strutter de av sunnhet og energi. Kjernesunn familie tar opp en stadig mer aktuell problemstilling, og går rett inn i dagens situasjon med barn og foreldre som spiser feil, og som sliter med overvekt og sykdommer. Her lærer du hva du kan gjøre for at små og store skal finne tilbake til gleden i hverdagen, og hvordan du legger grunnlaget for en frisk, lykkelig og sunn familie." Det er en stund siden jeg hørte om denne familien for første gang, og siden jeg selv ikke tåler melk, og dessuten reagerer hvis jeg får i meg for mye gluten, sukker og diverse annet, så har jeg lenge hatt lyst til å skaffe meg denne boka.
Kjernesunn mat - Ninka-Bernadette Mauritson

"* Familieklassikere uten sukker, gluten og kunstige tilsetningsstoffer

* Næringsrik frokost for travle foreldre

* Snacks mot sukkersug og sure barn

* Mat mot oppblåst mage, søvnløshet, allergi og fordøyelsesproblemer

* Godteri, kaker og desserter som ikke går ut over vekten

* Jul, fester og bursdager uten hyperaktivitet

* Pimp kjøleskapet og få svar på alle spørsmål om kjernesunn mat" 

Skal jeg lese boka "Kjernesunn familie", så må jeg jo nesten har boka med oppskrifter i også, eller hva?Jeg håper at bøkene er verdt sine kroner, for de var ikke akkurat billige. Jeg bestilte alle sammen på Bokklubben, og selv med rabatter blei det ikke langt ifra gratis. Men, men, det er en investering i helse, så det er vel verdt det. Håper jeg. All sitert tekst er forresten kopiert fra Bokklubben.
Dagen er ikke helt over enda. Jeg lå og dro meg litt lenger enn vanlig i dag, så det er litt tidlig å gå å legge seg enda, selv for meg. Så nå tenker jeg at jeg skal skru av radioen og forflytte meg fra kjøkkenet (hvor jeg stort sett befinner meg hele dagen) og inn i stua og se litt Buffy. Det er litt snodig å gjøre det uten min kjære - vi ser nemlig alltid seriene våre sammen. Siden han skal være borte hele helga og jeg er i manko på både energi, filmer jeg ikke har sett og vi ikke har TV (bare en skjerm vi kan se film og sånt på), så sa han at jeg gjerne måtte se Buffy uten han. Veldig omtenksomt. (^^,) (Jøss, nå gikk det opp for meg at i dag er den første dagen på snart 4 år at jeg faktisk har savna å ha TV. Jeg må virkelig ha kjeda meg i dag, hehehe.)

Ha en fin fredagskveld da, folkens! :)
De vanvittig flotte kuene er henta fra den gamle harddisken min, og jeg aner ikke hvor de opprinnelig kommer ifra. Men fine er de! :)

Siste sjanse for å vinne håndlagede smykker i dag!

Nå har jeg hatt en konkurranse gående i to uker, og det er siste sjanse for å melde seg på i dag. Konkurransen avsluttes klokka 23:59. Vinnerne vil bli trukket ut og kontakta så fort som mulig etter det.

Du trenger ikke å ha en blogg for å delta i konkurransen - jeg har tre alternativer du kan velge mellom. Les konkurransereglene, delta og legg igjen kommentar, så er du med i trekninga. Husk å skrive hvilket alternativ du har valgt, og hvordan jeg kan kontakte deg hvis du vinner.

Ofte er det slik at jo flere som deltar i en konkurranse, jo mindre blir vinnersjansene. Slik blir det ikke denne gangen! Her blir det nemlig slik at jo flere som melder seg på, jo flere premier deler jeg ut!

1-10 deltakere: 1 premie
11-20 deltakere: 2 premier
21-30 deltakere: 3 premier
...Og så videre!

Meld deg på da, vel! :)Tidforsmykker.com - håndlagede smykker for enhver anledning!

Våg å være!

I dag tenkte jeg at jeg skulle dele et av de fineste diktene jeg veit om med dere.


VÅG Å VÆRE
- av Hans Olav Mørk

Våg å være ærlig
våg å være fri
våg å føle det du gjør
si det du vil si.
Kanskje de som holder munn
er reddere enn deg?
Der hvor alt er gått i lås
må noen åpne vei.

Våg å være sårbar
ingen er av stein.
Våg å vise hvor du står,
stå på egne bein.
Sterk er den som ser seg om
og velger veien selv.
Kanskje de som gjør deg vondt
er svakest likevel?

Våg å være nykter
Våg å leve nå.
Syng, om det er det du vil -
gråt litt om du må.
Tiden er for kort til flukt,
bruk den mens du kan.
Noen trenger alt du er
og at du er sann!Bildet fant jeg på den gamle harddisken min, og opphavet er ukjent for meg.


Q: Har du et favorittdikt?

Dagens positive!

Dagen er riktignok ikke over enda, men jeg poster dette innlegget nå allikevel, for akkurat nå har jeg tid og ork til å gjøre det! :)
Dagens positive:
* Det har vært sol og fint vær!
* I dag greide jeg å sykle den lange oppoverbakken i et mye høyere gir enn i går, og i tillegg fikk jeg heller ikke astmaanfall (som jeg gjorde i går).
* Jeg har følt meg mer opplagt enn i går.
* Folk jeg har støtt på ute har vært hyggelige og blide - mange har smilt, flere har sagt hei og ei jente tilbød meg å gå før henne på bussen.
* Jeg slapp å vente lenge på legekontoret i dag.
* Dama på NAV var blid og hjelpsom.
* Da jeg skulle hjem fra Bjørkelangen, var det favorittbussjåføren min som kjørte bussen, og han var i like godt humør som han pleier å være.
* Sykkelen min sto fortsatt der den skulle da jeg kom tilbake til Aursmoen.
* Jeg fant ut at mens Panodil Zapp koster 45 kroner på apoteket, koster det bare 28 kroner på Rema 1000.
* Da jeg sto opp i dag, oppdaga at jeg hadde fått enda flere hyggelige kommentarer på bloggen.
* Jeg fikk en koselig og uventa melding på facebook i natt.
* Det gikk som en drøm å sette inn linsene i dag tidlig.
* Jeg leste en herlig , liten historie.
Dette har jeg utretta i dag:
Jeg har:
* Blogga.
* Vært på legekontoret og henta en legeerklæring.
* Vært på NAV og søkt om arbeidsavklaringspenger.
* Sendt varene som blei bestilt i butikken min i går.
* Sendt søknad om permisjon til skolen.
* Henta posten.
* Sykla ca. 4 km og i tillegg gått en del (rundt 2 km. vil jeg tro).
* Handla matvarer.
* Satt inn i oppvaskmaskinen.
* Kjøpt et par konfirmasjonskort.
* Løst kryssord.


Ti gode grunner til å handle smykker hos meg!

Jeg driver Tidforsmykker.com, der jeg selger de håndlagede smykkene mine. Det er jo gjerne slik at en ikke kan kjøpe alt en har lyst på, og at en vil bruke pengene sine fornuftig. Derfor prøver en gjerne å finne gode grunner eller unnskyldninger for å rettferdiggjøre kjøpene sine. Jeg skal hjelpe dere litt på vei! :)


10 gode grunner:

1. Det er snart 17. mai, og da må en jo pynte seg!
2. Nå for tiden er det masse konfirmasjoner. Hva er vel koseligere enn å gi bort en personlig, håndlaget gave?
3. Du kjenner sikkert en eller annen som har bursdag snart også.
4. Sommer og sol nærmer seg, og da er det tid for smykker!
5. Mange steder i Norge har det snødd de siste dagene - nå som det liksom skal være vår. Da er det allright med et fint smykke som gir deg vårfornemmelser.
6. Det er mye bedre å bruke pengene sine på håndlagede smykker, enn å raske med seg noe masseprodusert fra de store kjedene som sikkert sju av venninne dine også har raska med seg.
7. Jeg legger merke til og setter pris på hver enkelt kunde, og det er viktig for meg å yte god service.
8. Du slipper å reise noe sted for å handle, og jeg har rask levering.
9. Det er en herlig følelse å unne seg noe fint.
10. En skal leve i nuet, og ikke utsette ting til "i morgen".
For øyeblikket kan du også vinne smykker hos meg! Delta i konkurransen, så er du med i trekninga!

Hvis du veit om flere gode grunner til å handle hos meg, så kom gjerne med dem. :)

Dagens positive innslag.

De siste to månedene har jeg vært inne i en skikkelig dårlig periode når det gjelder helsa - og helsa påvirker jo det aller meste annet også. I slike perioder kan en føle seg ganske kjip og sutrete, og det blir veldig viktig å kunne glede seg over de små tingene i hverdagen og sette pris på de tingene en faktisk greier - istedenfor å fokusere på alt en ikke greier. I alle fall er det slik for meg.
Derfor tenkte jeg at jeg skulle begynne med noe nytt her på bloggen, for at det ikke bare skal bli innlegg av typen "stakkars meg", og for å vise for meg selv at jeg kan glede meg over de små ting og at jeg faktisk greier noe jeg også. Tanken er altså at jeg en gang i blant, når jeg har tid og ork, skal skrive et innlegg om dagens positive ting og om ting jeg har utretta. Jeg er veldig flink til å ha dårlig samvittighet for alt jeg ikke har greid, så nå er det jammen på tide å snu fokuset! Jeg oppmuntrer stadig folk til å brenne Jante på bålet, så det er kanskje på tide at jeg prøver litt hardere å følge mine egne råd.

Dagens positive:
* Jeg har hatt en kunde i butikken min og en gang jeg var innom og sjekka, så var det 21 gjester i butikken i tillegg til meg!
* Min gode venninne Malene reklamerte for butikken min på facebook, uten at jeg hadde bedt henne om det. Kjempesnilt!
* Jeg har fått masse støttende kommentarer på bloggen min. Det betyr mer enn dere aner!
* Det har vært sol og fint vær.
* Putesprayen min fra The Body Shop hjelper meg til å slappe av.
* En lei låsning jeg har hatt nederst i korsryggen i det siste, var bedre da jeg våkna til morgenen i dag, og har holdt seg slik hele dagen (takket være at jeg greide å ligge på spikermatta mi ei stund før jeg sovna i går kveld).
* Dagens middag blei veldig god, og dessuten var den sunn.
* Det finnes is som er laga av andre ting enn melk - blant annet risis, som jeg koste meg med i kveld.
* Jeg oppdaga at både vinneren av en konkurranse jeg har sponsa OG hun som jeg sponsa, hadde skrevet et innlegg om smykkene mine i går. Du kan lese vinnerens innlegg her, og hun som blei sponsa sitt innlegg her. Jeg fikk også en koselig takkemail fra hun som holdt konkurransen.
* Kjæresten min er søt, og jeg er veldig glad i han.
* Radioen holder meg med selskap og gjør meg i bedre humør.

Dette har jeg utretta i dag:
* Sto opp av senga til riktig tid selv om jeg følte meg dårlig.
* Kom meg til legekontoret selv om jeg grua meg.
* Har sykla ca. 4 kilometer.
* Plukka ut av oppvaskmaskina og rydda litt på kjøkkenet.
* Laga en skikkelig middag til meg og min kjære.
* Huska å spise regelmessig.
* Greide å slappe av med god samvittighet.
* Har gjort klar søknadene mine.
* Pakka varene som blei bestilt i butikken min i dag.
* Skrevet et par blogginnlegg.

Jeg kunne sikkert kommet på enda mer, men nå er jeg trøtt og sliten, så jeg vil heller gå å legge meg. Skal tidlig opp igjen i morra, for da må jeg til legekontoret igjen og hente en utskrift, og så må jeg ta bussen til Bjørkelangen for å levere søknaden min hos NAV.

Hva har vært positivt i ditt liv i dag? Og hva har du fått til?

Bildene er som vanlig henta fra den gamle harddisken min, så opprinnelsen er ukjent.

Endelig!

Nå har jeg endelig vært inne hos legen! Jeg har fått papirene jeg trenger for å ta et skritt videre, og det føles godt at jeg har fått utretta noe i dag og at jeg nå kan komme et skritt videre i den milelange prosessen. Nå skal jeg søke permisjon fra skolen i ett år, og i morra skal jeg til NAV for å levere søknadsskjemaet om arbeidsavklaringspenger. Så får en håpe og tro at det ordner seg. Legen sendte også purring til både smerteklinikken og revmatismesykehuset, så da får jeg krysse fingrene for at jeg hører noe derfra snart også, så kanskje jeg får muligheten til å bli bedre.

Nå er jeg sliten etter å ha sykla rundt fire kilometer og sittet i tre timer på legekontoret, så nå skal jeg bare prøve å samle krefter en stund, slik at jeg kanskje orker å lage middag til min kjære kommer hjem i kveld. Jeg blir frustrert av å orke så lite - det er så mye jeg vil gjøre! Men, men, om jeg lærer meg hvor grensene mine går, så greier jeg sannsynligvis mer på sikt. Jeg får trøste meg med det. Jeg skulle bare ønske jeg sto lenger fram i køen da tålmodigheten blei utdelt. ;)

Jeg håper dere har en strålende dag! :)


Bildet fant jeg på den gamle harddisken min, så jeg er usikker på hvor det kommer fra.

Lei av telefonkø.

Nå er jeg lei av  sitte halve dagen i telefonkø uten å få noe hjelp, så i dag er planen å dra opp på legekontoret og sitte der til de hjelper meg. Så får vi se da, hvor tøff i trynet jeg er når jeg først kommer dit. Jeg har vel egentlig ikke noe annet valg enn å være litt tøff, for nå har undervisninga på skolen begynt igjen - og det funker ikke. Jeg var der på mandag - noe som resulterte i at jeg blei dårlig og totalt utslitt. Selv om planen er å søke permisjon fra praksisperioden begynte (1. mars), så tør jeg ikke å la være å møte opp på de obligatoriske undervisningene før jeg har papirene i orden, for jeg er redd for å miste eksamensretten og skoleplassen min.

Jeg er ikke videre imponert over velferdsnorge for tida. Det er synd at jeg er for syk til å fullføre skolen og redde verden akkurat nå. Men, men, jeg kommer sterkere tilbake!

Nye armbånd i nettbutikken!

I dag har jeg lagt ut masse nye armbånd på Tidforsmykker.com, så nå er det på tide å ta seg en tur innom å kikke litt igjen. Kanskje du lar deg friste? For å komme rett til nyhetene kan du klikke her. Her er en liten smakebit:


Minner også om konkurransen min, der du kan vinne noen av smykkene jeg har laga selv. Bli med da, vel! :)

Nye kjeder i nettbutikken!

Nå har jeg nettopp brukt uhorvelige mengder tid på å ta bilder, redigere bilder og legge inn noen flere kjeder i nettbutikken min, så nå håper jeg at dere tar dere en tur inn og kikker - og kanskje dere til og med får lyst til å kjøpe noe!? Ta dere en tur inn på Tidforsmykker.com.

Her kommer en liten smakebit på de nyeste kjedene:


Jeg minner også om konkurransen jeg har, hvor du kan vinne smykker fra nettbutikken min. For å komme til konkurransen trykker du HER.

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits