mai 2011

Masse nyheter i nettbutikken min!

For et par dager siden begynte jeg å legge inn noen nyheter i nettbutikken min, Tidforsmykker.com. Jeg har ikke lagt inn noe der tidligere i år, siden jeg går og venter på å få speilreflekskamera, men nå hadde jeg ikke tålmodighet til å vente lenger. ;) Hittil har jeg lagt ut masse nye organzakjeder, blant annet mange med Hello Kitty-anheng. Flere av smykkene er allerede solgt, så skynd dere inn for å se! :)

 

Nyhetene finner dere HER.

 Alle Hello Kitty-kjedene finner dere HER.

Livet er herlig!

I dag har det som så ut til å bli en litt tung og grå dag utvikla seg til å bli helt super!

Jeg våkna til sol og fint vær, og Andreas som hadde rydda kjøkkenet, og bare det er jo helt supert. Da jeg venta på bussen til Bjørkelangen, kom Dina (ene lederen av "kurset") kjørende, så jeg fikk sitte på med henne. Det blei kort dag på Norasonde i dag, og den besto av test i norsk, engelsk og matte.

Jeg tror norsk og engelsk gikk ganske bra, men jeg sliter fortsatt veldig med konsentrasjonen og hukommelsen (pga. fibromyalgien), så jeg tror det gikk litt dårlig i et par av oppgavene hvor en skulle lese en tekst og så svare på spørsmål fra teksten etterpå. Matta tror jeg ikke gikk særlig bra, for vi måtte gjøre det på tid, og da jeg hadde åpna testen innså jeg at jeg kanskje burde ha tenkt meg om litt før jeg gjorde det. Jeg har jo ikke regna på papir på 7-8 år, så jeg huska faktisk ikke hvordan jeg skulle skrive et gangestykke eller et delestykke på papir. Haha! Jeg sleit litt, kan en si, og så blei jeg så stressa av tida som stadig gikk nedover at jeg greide ikke å tenke skikkelig. I tillegg var det nok litt dumt å ta mattedelen til slutt, for da var jeg ganske sliten i hodet av de to andre testene. Men, men, det er vel ikke akkurat verdens undergang. ;)

Etter at jeg var ferdig med testene, hadde jeg tid nok til overs til å fylle ut søknad om å få dekka reiseutgiftene mine, og så rakk jeg bussen hjem litt før tolv. På vei hjem rakk jeg å snakke både med min kjære og med pappaen min, og det var veldig koselig begge deler. I tillegg fikk jeg en kjempegod nyhet om noen jeg er glad i, så jeg er hoppende glad på den personens vegne og håper at ting blir supert! Etter at jeg kom hjem har jeg også hatt en lang og koselig telefonsamtale med min eldste lillebror, og jeg fant ut på facebook at min nest yngste lillebror ikke synes at jeg er retarded. Hehe, hvor mye bedre kan det bli?

Jeg har drukket sunn kakao med soyamelk og steviadråper, og det var knallgodt. Jeg har spist en deilig salat med kyllingfilet, og jeg har kost litt med kattene. Nå begynner jeg å bli temmelig skutt og få veldig vondt i hodet (som vanlig), men det er i grunn helt greit, for jeg har allerede fått alt jeg kunne ønske meg av denne dagen og litt til. Nå håper jeg bare at energien strekker til såpass at jeg greier å lage litt middag og gjøre det aller mest nødvendige til i morra.

Ah, så herlig det er å leve til tider!

 

Bildet er lånt på We♥it, HER.


Slik går det med mitt nye kosthold.

Som jeg fortalte dere i begynnelsen av januar, var nyttårsforsettene mine i år at jeg skulle bli melkefri, glutenfri og sukkerfri fra 1. februar i år. Jeg har ikke vært særlig flink til å oppdatere dere om hvordan det har gått, så jeg tenkte at jeg skulle skrive litt om det nå.

 

Melk.

Jeg kutta egentlig ut melk i mars 2009, men i slutten av 2010 begynte dette å skli ut litt. Etter første februar i år har jeg ikke rørt melk. Jeg har fortsatt våte drømmer om ost, og dette er definitivt den største utfordringa, men den er ikke stor nok til at jeg sprekker. Jeg har det nemlig så utrolig mye bedre uten, og mine osteutskeielser rundt nyttår satte skrekken i meg.

Istedenfor vanlig melk bruker jeg usøta soyamelk og rismelk, og jeg har også lært meg å lage min egen havremelk. Jeg har store planer om å lage nøttemelk også, men så langt har jeg ikke kommet enda. I mat bruker jeg ofte kokosmelk eller soyafløte. Jeg erstatter rømme med Sour Supreme (soyarømme) og smøreost med Creamy Smooth (soyaost). Får jeg lyst på yoghurt, spiser jeg Alpro Soya økologisk og naturell yofu, gjerne tilsatt noen dråper med Stevia Vanilla Creme og litt økologisk vaniljepulver. Med andre ord er det stort sett ikke noe problem å leve uten melk. :)

 Her ser du soyafløte til matlaging, soyafløte til krem, soyamelk, rismelk, kokosmelk, soyarømme og soyaost.Gluten.

En livsstil uten gluten skulle vise seg å være lettere enn jeg hadde trodd. Fra før av spiste jeg nemlig ikke så mye brød, så omveltninga har ikke blitt så skrekkelig stor som jeg frykta. Jeg har bytta ut de vanlige havregrynene med glutenfrie havregryn, og pastaen med glutenfri pasta. De gangene jeg får lyst på brød så kjøper jeg et glutenfritt brød i butikken eller baker mitt eget, gjerne av Toro sin glutenfrie, grove melmiks. Grovt, glutenfritt brød er imidlertid ikke som vanlig grovbrød, så jeg får nesten følelsen av å spise loff når jeg spiser glutenfritt brød. Glutenfritt brød klistrer seg også veldig til tennene, så det er viktig med god tannhygiene når en spiser glutenfrie bakevarer.

Ellers så bruker jeg glutenfritt mel i jevning av sauser og lignende, og det funker som bare det. Jeg lager også glutenfrie pannekaker en gang i blant, og noen ganger spiser jeg maisbrød eller glutenfrie knekkebrød. Jeg har også bakt et par glutenfrie kaker. Den største utfordringen med å leve uten gluten, er at jeg som regel må ta med meg egen mat når jeg skal bort, siden det gjerne blir servert brød og bakevarer. Dette er imidlertid ikke noe problem så lenge jeg er forberedt.

 Her er mitt utvalg av glutenfri pasta og spaghettig, glutenfritt mel, ulike glutenfrie gryn og ting som pofiber, psyllumhusk og maisstivelse.Sukker.

Før jeg kutta ut sukker, fikk jeg høre kommentaren: "Det kommer du aldri til å greie!", og det gjorde meg både frustrert og oppgitt. Jeg synes at folk som tror at det er vanskeligere å kutte ut sukker (som en overhodet ikke trenger) enn å kutte ut gluten og melk (som er veldig vanlige ingredienser i nesten all matlaging i Norge) kanskje bør ta seg en tur i tenkeboksen. Det verste med å kutte ut sukker, er å bli kvitt sukkeravhengigheten, men det verste er over på et par uker. Uansett - å erstatte sukkeret har i alle fall vært mitt minste problem.

Jeg lager så og si all mat fra bunnen av, og det eneste jeg da egentlig trenger å gjøre når jeg uansett ikke kan spise gluten og melk, er å holde meg unna smågodt og ikke tilsette sukker i maten som jeg lager selv. Ikke akkurat den største utfordringa noen har gitt meg, for å være ærlig. Når jeg baker eller lager mat hjemme som krever søtning, så bruker jeg sukrin, bjørkesøt, stevia, yaconsirup, yaconpulver, lucuma, palmesukker eller en av flere andre alternativer til vanlig, raffinert sukker. Jeg har sikkert ti forskjellige produkter i skapene til å erstatte sukkeret med, så det er absolutt ingen fare for at jeg skulle sprekke og gå tilbake til smågodt med kunstig smak igjen med det første.

Det som derimot er et problem med å holde seg unna sukker, er alt det skjulte sukkeret. Det blir tilsatt sukker i de mest utrolige ting, og det er ikke alt jeg greier eller orker å lage fra bunnen av selv. Noen ting velger jeg å spise selv om dette innebærer at jeg får i meg litt sukker en gang i blant, og det var jeg også klar over før jeg satte meg dette som mål. Dette er blant annet soyaost, soyarømme, ferdigbakt glutenfritt brød/knekkebrød, makrell i tomat og kaviar. Jeg har heller ikke funnet økologisk tomatketchup uten sukker enda. Disse tingene tillater jeg meg selv å spise, men jeg begrenser inntaket, og spiser ikke sukkerholdige varer hver dag.

At jeg ikke spiser sukker, betyr ikke at jeg ikke koser meg med god mat og godteri - tvert imot. Det jeg koser meg med nå, smaker mye mer og mye bedre enn det jeg spiste før. Nå koser jeg meg med saftige gojibær, sure incabær og hjemmelaga godiskuler og rå sjokolade. Jeg spiser godteri fra Yummy Earth og jeg baker kaker uten sukker, melk eller gluten. Jeg lager deilig, hjemmelaga is av frosne bær, jeg drikker gode smoothier og hjemmelaga juice. Jeg spiser også nøtter og min store svakhet: Sørlandschips med salt. Får jeg lyst på brus (noe som er ekstremt sjelden), drikker jeg Siesta Smart fra Grans. Den er helt naturlig og inneholder verken tilsatt sukker eller kunstig søtning.

 Alternativer til sukker og kunstig søtning: yaconsirup, dadler, stevia, bjørkesøt, palmesukker, sukrin, sukrinmelis, yaconpulver, lucuma, agavesirup med kakao, Stevia Vanilla Creme, Stevia Toffee og Stevia Berry.Hva har det nye kostholdet gitt meg?

♥ Mindre vondt i magen, færre pinlige gassutslipp og hyggeligere doturer.
♥ Mer kunnskap og mat og kosthold og bedre ferdigheter på kjøkkenet.
♥ Mer samarbeidsvillig hud som ikke klør eller er full av kviser.
♥ Fem kilo midre å bære på, uten å egentlig anstrenge meg.
♥ Masse deilig mat som smaker rent og gjør meg mett.
♥ Bedre samvittighet overfor meg selv og miljøet.
♥ Mindre cravings etter mat og søtsaker.
♥ Mer stabilt humør og jevnere energi.
♥ Økt sexlyst og -glede.

 

Hva er mest utfordrende med det nye kostholdet?

♥ Jeg savner å kunne spise ost.
♥ Jeg må ofte planlegge det jeg skal spise i god tid.
♥ Jeg savner flere lettvinte løsninger når jeg er sulten.
♥ Andre menneskers negative innstilling (heldigvis lite av det).
♥ Jeg må som regel ta med meg mat hjemmefra om jeg skal bort.
♥ Det krever tid og energi å lage all mat fra bunnen av, og det er ikke alltid at jeg har dette.
♥ Det er vanskelig å finne spiseklar mat i butikken hvis jeg blir sulten når jeg ikke er hjemme.

 

Hjemmelaga softis av frosne bananer, frosne skogsbær, linfrøolje, hampproteiner og diverse supermat. På toppen har jeg kakaonibs. Mmm!

♥

Synes jeg det er verdt det?
Helt klart!

♥

PS! Bruk gjerne koden min, CEC956, hvis du skal handle på iHerb for første gang. Da får du $5 i rabatt på ordren din. :)

Nasjonaldag og magetrøbbel.

Det var en ganske stille og rolig nasjonaldag for min del i år. Andreas og jeg var slitne begge to, så vi tok det ganske rolig hele dagen, og holdt stort sett på inne på kjøkkenet. Vi stekte kylligfilet til koldtbord og laga kake og godiskuler. På kvelden dro vi bort til mamma og dem og spiste koldtbord og kaker sammen med familien. Kjempekoselig! :)

Mamma var så søt og snill at hun serverte så og si bare ting jeg kan spise, så jeg var temmelig sikker på å komme meg gjennom spisinga uten å få vondt i magen, men der tok jeg feil. Ikke langt inn i måltidet begynte jeg å føle meg dårlig. Først trodde jeg kanskje at jeg hadde fått i meg noe jeg ikke tålte ved en feil, eller at det bare var fordi strømpebuksa var litt trang, eller at det var fordi det var lenge siden jeg hadde spist. Utover kvelden blei jeg bare verre, så jeg skjønte etter hvert at dette ikke kunne ha noe med maten eller klærna å gjøre. Jeg er forsatt dårlig i dag, så det er nok omgangssyken som herjer i kroppen min igjen. Jeg håper det går fort over!

Det passer selvfølgelig veldig dårlig å bli syk akkurat nå. I dag skulle ha vært min fjerde dag på Norasonde (arbeidsavklaring), så det er temmelig kjipt å måtte holde seg hjemme allerede. Jeg håper jeg er tilbake på plass i morgen, så jeg ikke går glipp av så mye. Dessuten må jeg ha legeerklæring om jeg blir borte i mer enn en dag, og det er ikke spesielt gøy å forlate huset med omgangssyken, så jeg ser helst at jeg slipper det. Jeg har jo ikke billappen heller, så om jeg ikke får noen til å kjøre meg må jeg gå ca. 4 km. totalt for å komme til og fra legen, og det har jeg ikke sjans til å greie når jeg er så dårlig. Jeg krysser fingrene!

 

Bildet er lånt HER, siden jeg glemte å ta bilder i går.

♥

Hadde dere en fin nasjonaldag?

Swap fra Sylvie.

18. april fikk jeg en swap med 11 FBer og 7 slams fra Sylvie i Tyskland. Her viser jeg dere FBene. :)
The 18th of April I got a swap with 11 FBs and 7 slams from Sylvie in Germany. Here I'll show you the FBs. :)

 


Nr. 1 er laga av Kirsten i Tyskland. Nr. 2 er laga av Sabina i Sverige.
No. 1 is made by Kirsten in Germany. No. 2 is made by Sabina in Sweden.

Nr. 1 er laga av Julia i Tyskland. Nr. 2 er laga av Vanessa i Belgia.
No. 1 is made by Julia in Germany. No. 2 is made by Vanessa in Belgium.

Nr. 1 er laga av Jonna i Finland. Nr. 2 er laga av Heike i Tyskland.
No. 1 is made by Jonna in Finland. No. 2 is made by Heike in Germany.

Disse er laga av Jasmina i Slovenia.
These ones are made by Jasmina in Slovenia.

Nr. 1 er laga av Lita i Indonesia. Nr. 2 er laga av Hilda i Malaysia.
No. 1 is made by Lita in Indonesia. No. 2 is made by Hilda in Malaysia.Denne er laga av Inge i Indonesia.
This one is made by Inge in Indonesia.

Lurer du på hva en FB er for noe, så les HER.

April Swap fra Andrea.

15. april fikk jeg en swap fra Andrea i Tyskland. Dette var en organisert swap via Yahoo Gruppa "Swapping Quality Booklets", og jeg fikk 100 gram med hobbyutstyr.

The 15th of April, I got a swap from Laura in Spain. This was an organized swap via the Yahoo Group "Swapping Quality Booklets", and I got 100 grams of deco supplies.

 

Sjokolademelk uten animalsk melk og sukker!

Eeeh... Sjokolademelk uten melk og sukker? Joda! Det er faktisk mulig, og jeg er hoppende glad for at jeg endelig kan drikke sjokolademelk igjen! =) Tusen takk til Maypia Angelica for tipset!

 

 

Til et glass trenger du:
♥ 2 ts carob
♥ 1 ts rå kakao
♥ 2,5 dl organisk melk (soya-/ris-/havre-/nøttemelk)
♥ Eventuelt et par dråper Stevia Vanilla Creme.

Selv har jeg laga masse sjokoladepulver som jeg oppbevarer i en tett boks i kjøkkenskapet, så er det klart hver gang jeg får lyst på sjokolademelk. Bruker jeg rismelk synes jeg det er søtt nok uten stevia, men i soyamelka hender det at jeg putter oppi et par dråper.

 

 

Å blande sjokolademelk er lett som en plett: Hell organisk melk i et glass, putt oppi sjokoladepulver og eventuell søtning, og bland sammen med en melkeskummer. Funker sikkert å røre med skje også, men jeg foretrekker å bruke melkeskummeren. Da blir alt godt blanda, og det blir skum på toppen! :)

 Bruk gjerne rabattkoden min (CEC956) hvis du vil handle på iHerb for første gang. Da får du $5 i rabatt på din første ordre, og jeg blir kjempeglad, siden jeg får litt rabatter på iHerb. Pass på at ordren din kommer på under 200 kroner, så slipper du å tenke på toll/MVA. Hvis du sørger for at pakken din veier mindre enn 1300 gram, får du også velge billigste fraktalternativ, som vanligvis ligger på $4.

Jeg lever!

På onsdag begynte jeg på arbeidsavklaring på Norasonde, og etter det har jeg rett og slett ikke orka å blogge noe. Vi begynner klokka ni om morgenen, og det vil heldigvis si at jeg kan ta skolebussen som går gjennom Finstadbru, slik at jeg slipper å gå helt til Aursmoen for å ta bussen derfra. På onsdagen var det først en del info, og så hadde vi individuelle samtaler med lederene for kurset. Jeg var sist, så jeg var ikke hjemme igjen før halv tre den dagen. Bussen hjem er det verre med, så jeg måtte gå fra Aursmoen.

På torsdag var jeg ferdig litt tidligere, så da var jeg hjemme allerede halvt ett, men også denne dagen måtte jeg gå fra Aursmoen. Jeg var så sliten og hadde så vondt at jeg trodde nesten ikke at jeg skulle greie å slepe meg helt hjem, og jeg var helt på gråten. Jeg orka ikke å gjøre noe resten av dagen, og på kvelden hadde jeg en liten "melt down".

På fredagen skulle vi på tur i skogen, og starta ikke før ti, så denne dagen måtte jeg gå til Aursmoen og ta bussen derfra. Heldigvis slapp jeg å gå til dit vi skulle være, slik som de andre deltakerne av kurset måtte. Jeg tror det var ca. tre kilometer hver vei, hvis ikke det var mer, og jeg fikk heldigvis sitte på opp med den ene lederen. Min oppgave blei å henge opp poster som de andre skulle svare på på veien opp. Der oppe var det grilling og slikt, men jeg hadde med egen mat, for pølser i lomper funker dårlig når en ikke tåler melk og gluten, hehe. :) Vi var kjempeheldige med været, og det var en koselig dag. Da vi var ferdige fikk jeg sitte på med den ene lederen helt hjem, så denne dagen var jeg virkelig heldig. Jeg var hjemme litt før to, og orka i grunn ikke så skrekkelig mye etter det.

I går sov jeg til litt over tolv, men kom liksom aldri helt i gang. Jeg var så sliten, at jeg gjorde ikke så mye annet enn å dusje, spise, sitte foran pc'n og se litt TV sammen med Andreas før vi gikk og la oss. Ikke en veldig spennende lørdag med andre ord, men sånn er det. I dag har jeg ikke kommet i gang enda, men jeg håper at jeg orker å gjøre litt mer i dag enn i går. :)

Jeg har i grunn ikke fått noe skikkelig inntrykk av arbeidsavklaringa enda. Hittil har det i hovedsak vært bli-kjent-dager, så vi har ikke kommet skikkelig i gang. Lederne virker i alle fall allrighte, men det virker ikke som om det er så veldig mange andre på kurset som er der av helsemessige årsaker (uten at jeg kan si det sikkert, siden jeg ikke kjenner bakgrunnen til hver enkelt). Det blir spennende å se hvordan det blir framover når vi kommer litt bedre i gang. :)

 

Hjemme etter tur i skogen, og klar for langhelg!

♣

God helg, folkens!

Kurs og arbeidsutprøving.

I morra begynner jeg på kurs på Norasonde. Arbeidsavklaring. Jeg veit fint lite om hva det egentlig innebærer, bortsett fra at det først skal være kurs, og deretter arbeidspraksis. Jeg veit ikke om jeg gruer meg eller gleder meg mest, men akkurat nå kjenner jeg at jeg er temmelig nervøs og har litt vondt i magen. Jeg er veldig spent på hvilke folk som er der, hva som skal skje, og hvilke muligheter vi blir gitt. I tillegg er jeg veldig spent på om kroppen holder.

Etter å ha tatt meg litt vann over hodet da jeg fikk tildelt uvante mengder energi i forrige uke, har jeg de siste tre dagene hatt så vondt i kroppen at jeg nesten ikke har greid å gjøre noen ting. Så langt i dag har jeg ikke engang orka å ta meg frokost eller gå i dusjen - men jeg skal ta meg selv i nakkeskinnet og få det overstått så fort jeg er ferdig med dette innlegget. Jeg trøster meg med at jeg i alle fall forsatt er klarere i hodet enn på lenge, selv om jeg har veldig vondt.

 

Bildet er lånt fra We♥it, HER.

Dødsstraff for å være homofil?

I Uganda risikerer tusenvis av homofile å bli drept. I morgen kan nemlig Parlamentet vedta en lov som straffer homofili med døden. Lovforslaget har blitt stoppa før, og vi kan være med å stoppe det igjen. Ugandas president, Musevi, er nemlig redd for å miste verdifull internasjonal bistand fra Vesten. Etter et internasjonalt ramaskrik i fjor, stoppa han regjeringa fra å komme til en avstemning. Det er politisk uro i Uganda, og religiøse ekstremister håper at forvirring og vold i gatene vil distrahere det internasjonale samfunnet. Vi kan vise dem at verden at verden fortsatt ser på!

Målet er få få minst en million stemmer innen i morgen, i håp om å stoppe dette lovforslaget. Vi har allerede over 567.000 stemmer, men vi trenger fler! Hvis du ønsker å bidra til at homofile får leve, så kan du signere kampanjen HER. Ikke vent til senere - i morgen kan det være for seint.

 

Denne mannen blei brutalt drept i Uganda for to måneder siden. Slik skal det ikke være!

Take action!

EDIT: Vi greide det! Det var på hengende håret, men loven blei ikke vedtatt. HURRA!

Rosa armbånd og bokmerke med rose.

På lørdag var jeg hos Tonje og feira bursdagen hennes, og da måtte jeg selvfølgelig ha med meg bursdagsgave til henne! Jeg laga et armbånd og et bokmerke, og i tillegg hadde jeg med meg ei raw kake.

Armbåndet består av lyserosa rocailles (2,7 mm), chipsperler av rosenkvarts, sølvfargede stardustperler (3 mm), to sølvfargede mellomdeler og et lite anheng (+ wire, lås, øsken og wireklemmer). Bokmerket er veldig enkelt: Ei rose av aluminium limt på et blankt anheng, som jeg festa på et bokmerke av metall.

 Hva synes dere?

Pastarett med spinat og kokosmelk.

Når samboeren jobber overtid og ikke spiser middag hjemme, blir det som regel til at jeg slenger sammen noe lettvint til meg selv. Gjerne noe vegetar, og gjerne noe med pasta. Jeg bruker det jeg har tilgjengelig, og hiver det sammen til noe som er spiselig og aller helst også næringsrikt. I dag er det en slik dag, og det blei en pastarett i dag også. Dagens pastarett blei utrolig mektig, og jeg hadde ikke sjans til å spise opp alt, enda jeg nesten hadde glemt å spise noe tidligere i dag.

 

Jeg brukte:
♦ 55 gram glutenfri pasta
♦ Kaldpressa rapsolje til steking
♦ Ei lita skål med frossen spinat
♦ En halv pose (125 gram) frossen soppblanding
♦ 1 gul løk
♦ 3 fedd hvitløk
♦ 1 dl kokosmelk
♦ 1 ss soyaost
♦ 2 ss næringsgjær
♦ 1 ss fiber
♦ 1 ss marinerte, soltørka tomater
♦ 1 ss hampfrø
♦ 2 ss fake parmesan
♦ Noen bløtlagte mandler
♦ Himalayasalt og peppermiks

Du trenger ikke alle disse ingrediensene - bruk det du har!

 

 

Slik gjorde jeg det:
♦ Jeg kokte pasta etter anvisninga på pakka.
♦ Tinte spinaten og hakka løken og mandlene.
♦ Stekte den frosne soppen, løken og pressa hvitløk.
♦ Tilsatte spinat, kokosmelk og soyaost. Rørte dette inn.
♦ Dro panna av plata, tilsatte resten av ingrediensene og blanda alt sammen.

 

Det ser kanskje ikke fantastisk ut, men det smaker godt, og det metter lenge!

♣

PS! Bruk gjerne rabattkoden min (CEC956) hvis du vil handle på iHerb for første gang. Da får du $5 i rabatt på din første ordre.

Mamma'n min har alltid sagt at...

"Hvis ikke du har noe positivt å si, så kan du tie stille." ...Og det er nettopp disse kloke ordene som har gjort at jeg har vært temmelig sløv med å oppdatere dere om hvordan det går med meg for tida. Jeg har ikke hatt så mye positivt å meddele, så da har jeg heller holdt ting for meg selv - i det minste fram til nå som jeg har fått ting litt på avstand.

Helt fra rundt juletider har jeg vært i elendig form. Jeg har vært totalt utslitt, har sovet dårlig og har hatt mye vondt. Jeg har ikke orka å være med på noe som helst, og det har ført til at jeg har vært enda mer aleine enn tidligere. Dette er selvfølgelig ikke spesielt heldig, så jeg har ærlig talt hatt det ganske ræva de siste månedene. Ting har bare blitt verre og verre, og jeg trodde at jeg virkelig var på vei utfor stupet og var i ferd med å bli sprø. Jeg har følt meg bittelita, ensom og makteløs.

Misforstå meg rett - jeg har folk rundt meg som bryr seg og stiller opp. Derimot har jeg mista det meste jeg hadde av behandlingstilbud og har ikke hatt noen utenforstående/profesjonell å snakke med de siste månedene, nå som kroppen har vært ekstra kranglete. AAP-perioden min har nærma seg slutten med stormskritt uten at jeg har hatt det minste snev av energi til å i det hele tatt tenke på fremtida, og det har selvfølgelig ført til ekstra stress oppi alt det andre.

Som noen av dere sikkert har fått med dere nå, så fikk jeg nye medisiner (melatonin) for søvnkvaliteten fredag før påske. Hele påska sov jeg bort, og det var i det hele tatt en ganske tøff påske. Jeg hadde gleda meg til å være med på hytta og til å være masse sammen med familien, og så blei nesten ingen ting som planlagt og jeg var veldig mye aleine uten å orke å gjøre noe. Jeg håpa at det skulle gå slik at jeg fikk en mer normal døgnrytme og mer energi når jeg bare fikk sovet ut litt, men samtidig var jeg redd for at ikke disse medisinene skulle fungere heller, og at jeg skulle fortsette å være så forferdelig trøtt og tappa for energi.

Heldigvis viste medisinene seg å virke, og ting gikk slik jeg hadde håpa. Nå har jeg endlig begynt å våkne til igjen. De siste tre-fire dagene har jeg hatt utrolig masse energi i forhold til hva jeg pleier, og jeg kan faktisk ikke huske sist jeg hadde så mye energi så mange dager i strekk. Ting går selvfølgelig fortsatt tregt for meg i forhold til da jeg var frisk og i bedre form, men det er så utrolig deilig å endelig være litt klarere i hodet og å få til noe. Selv om det ikke er de største tingene, så er det fantastisk.

Denne uka har jeg faktisk fått noe ut av dagen fire dager på rad, og som sagt: Jeg kan ikke huske sist. Etter at jeg blei så sliten etter å ha gått langt på onsdag trodde jeg ikke at jeg skulle orke noe på torsdag, men der tok jeg feil! Jeg kom meg riktignok ikke opp før elleve, men til gjengjeld så rydda jeg hele første etasje (og det var ingen liten jobb!), bretta masse tøy, vaska på badet og laga meg mat fra bunnen av både til frokost og middag. Til sammen hadde jeg 2227 skritt og flere timer stående på beina. I går sto jeg opp halv åtte, gikk helt til legekontoret, hadde time hos legen, handla litt og gikk hjem igjen. I tillegg laga jeg en raw kake for første gang, laga syltetøy, holdt kjøkkenet ryddig og laga middag sammen med Andreas etter at han kom hjem fra jobb. Endte opp med 7130 skritt på telleren.

I dag våkna jeg egentlig klokka sju, men siden jeg skal bort i kveld, tvinga jeg meg selv til å sove et par timer til, så jeg greier å holde meg våken. Jeg merker i hele kroppen at jeg overhodet ikke er vant til et slik tempo lenger - jeg verker i kroppen og er støl i beina. Det gjør meg ikke så mye, for det er bedre å ha vondt fordi jeg har greid noe, enn å ha vondt fordi jeg ikke har greid noe som helst. Vondt har jeg jo uansett, det er bare ulike måter å ha vondt på. I dag har jeg vært på Bjørkelangen og handla litt sammen med Andreas og i kveld skal jeg i bursdag til ei venninne. Jeg er veldig spent - både fordi jeg ikke aner hvor lenge denne energien kommer til å vare (jeg merker at jeg begynner å bli sliten i både hodet og i kroppen), og fordi jeg ikke kjenner en eneste person der utenom venninna mi. Det har aldri pleid å være noe problem for meg tidligere, og er det ikke nå heller, men det blir litt uvant siden jeg ikke har truffet så mye folk det siste året. De sosiale antennene mine er nok litt underernærte og småvisne, hehe. ;)

Vel, jeg ville i grunn bare fortelle dere hvor herlig jeg har det denne uka (jada, jeg er ute av stand til å fatte meg i korthet), og nå må jeg nesten hive meg rundt så jeg rekker å spise litt og gjøre det jeg skal før det blir feiring i kveld!

 

Bildet er lånt på We♥it, HER.

April Swap fra Lita.

14. april fikk jeg en swap fra Lita i Indonesia. Dette var en organisert swap via Yahoo Gruppa "Swapping Quality Booklets", og jeg fikk 5 etablerte FBer.

The 14th of April, I got a swap from Lita in Indonesia. This was an organized swap via the Yahoo Group "Swapping Quality Booklets", and I got 5 established FBs.

 

Denne er laga av Astrid i Norge.
This one is made by Astrid in Norway.Denne er også laga av Astrid i Norge.
This one is also made by Astrid in Norway.

Denne er laga av Satoko i Japan.
This one is made by Satoko in Japan.

Denne er laga av Marion i Tyskland.
This one is made by Marion in Germany.

Denne er laga av Natasha i Ukraina.
This one is made by Natasha in Ukraine.

Lurer du på hva en FB er for noe, så les HER.


Noen skritt i riktig retning.

De siste ukene har jeg deltatt i CARE sin skrittkampanje, "Gå i hennes spor". Jeg betalte hundre kroner til en veldig god sak, satte på meg en skritteller og begynte å gå. Du kan lese mitt første innlegg HER, og en oppdatering på hvordan det gikk underveis HER.

 

 

En kan tydelig se hvilke dager jeg har vært i dårlig form (under 1500 skritt), og hvilke dager jeg har vært i bra form. Det varierer veldig hvor mye jeg greier, og de dagene som jeg har vært til behandling eller har hatt avtaler hvor jeg må gå et stykke for å komme meg dit, så har jeg gjerne flere skritt enn til vanlig.

 Jeg veit ikke helt om jeg skal være glad eller skuffa over hvordan det gikk, men jeg prøver å være fornøyd med min egen innsats. Jeg har et snitt på 2658 skritt om dagen, noe som tilsvarer ca. 1/4 av de 10.000 skrittene en burde gå i løpet av en dag. 24 av 30 dager har jeg ligget under dette snittet, så det er de resterende seks dagene som drar snittet opp. I løpet av hele perioden har jeg klart kampanjemålet på 8000 skritt om dagen tre ganger.

Riktignok har jeg en "god unnskylding til å gjøre det dårlig" siden jeg har fibromyalgi, men det gjør det uansett ikke mindre skremmende at jeg går så få skritt om dagen. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Jeg får ikke bedre helse om jeg lar kroppen forfalle. Jeg kommer til å fortsette å gå med skrittelleren på meg, for å følge med på utviklinga og for å ha noe å strekke meg mot.

 

 

Jeg skal ta bedre vare på kroppen min, og jeg skal orke å gå flere skritt, litt etter litt. Jeg kan allerede se at jeg jevnt over har greid mer den siste uka. Grunnen til det er ganske enkelt at jeg fikk nye medisiner for søvnkvaliteten rett før påske, og når jeg bare hadde fått sovet ut "litt" i påska (=veldig få skritt), begynte formen å bli bedre (=flere skritt). Det er veldig allright å ikke bare kjenne på kroppen at det går fremover, men i tillegg se utviklinga i form av tall.

I tillegg til at dette har vært en skikkelig "eye opener" for min egen del, har jeg bidratt til kampanjen "Gå i hennes spor". Kampanjen har samla inn nok penger til å bygge fire brønner i Mali, noe som gir rent vann til 3000 mennesker! Hurra! Du kan lese mer om dette HER.

I dag har jeg hatt time hos naprapat, og har i tillegg vært en tur på NAV og skrevet under på noen papirer, så i dag har jeg allerede 6565 skritt. Til gjengjeld er jeg nå så sliten at jeg har mest lyst til å legge meg ned og grine, men det skal jeg ikke gjøre. Jeg skal heller henge opp klesvaska, ta meg litt mat og sette meg med beina høyt og være fornøyd med dagens innsats.


Har du deltatt i skrittkampanjen til CARE?

April Swap fra Laura K.

6. april fikk jeg en swap fra Laura K. i Tyskland. Dette var en organisert swap via Yahoo Gruppa "Swapping Quality Booklets", aog jeg fikk tre FBer som hun hadde laga. Temaet var "Diddl and Diddlina".

The 6th of April, I got a swap from Laura K. in Germany. This was an organized swap via the Yahoo Group "Swapping Quality Booklets", and I got three FBs that she had made. The theme was "Diddl and Diddlina".

 

Denne har hun laga for  seg selv.
This one she has made for herself.Denne har hun laga for meg.
This one she has made for me.

 


Denne har hun laga for Nicole i Østerrike.
This one she has made for Nicole in Austria.

Lurer du på hva en FB er for noe, så les HER.

Swap fra Ute.

6. april fikk jeg en swap med fem FBer fra Ute i Tyskland.
On the 6th of April I got a swap with five FBs from Ute in Germany.

 


Denne er laga av Lola i Frankrike.
This one is made by Lola in France.

Denne er laga av Kumiko i Japan.
This one is made by Kumiko in Japan.

Denne er laga av Johanna in Finland.
This one is made by Johanna in Finland.

Denne er laga av Mirjan i Nederland.
This one is made by Mirjan in The Netherlands.

Denne er laga av Ingrid i Frankrike.
This one is made by Ingrid in France.

Lurer du på hva en FB er for noe, så les HER.

Slik var påska mi!

Jeg har ikke skrevet stort til dere om hvordan påska mi var, for det var i bunn og grunn ikke så skrekkelig mye å skrive om, og jeg hadde ikke energi til å skrive noe særlig heller. Jeg fikk nye medisiner for å bedre søvnkvaliteten fredag før påske, og disse gjorde susen, så jeg sov bort så og si hele påska. Litt koselig greide jeg å ha det likevel, og søvnen var sårt tiltrengt, så det gjør i grunn ikke så veldig mye.

På tirsdagen i påska hadde jeg besøk av Martin og Thomas et par timer, og jeg følte meg som tidenes mest elendige vertinne da de reiste herfra fordi de var sultne. Martin har heldigvis ikke gitt meg opp av den grunn, og jeg har trua på at Thomas kommer til å vise seg her igjen han også, hehe. Det håper jeg virkelig, for det er herlig å ha besøk av gale orakler som kan fortelle meg litt om krig og fred og politikk og kvantefysikk og sånn.

Ellers så var jeg noen turer borte hos mamma og dem, og det var koselig. Den ene gangen var et spontant besøk som endte med at vi fikk middagen servert, og den andre gangen var på påskeaften. Da samla vi oss på terrassen deres og grilla sammen, og det var en kjempehyggelig kveld. Dagen etter var vi også der en snartur, for å hilse på tante Sylvia og Dag, før de skulle hjemover til Stavanger.

Jeg hadde store planer om å være med de andre på hytta også - de har vært der oppe nesten hver dag hele påska og jobba med veden til vinteren. Det blei aldri noen hyttetur på meg, for på grunn av de nye medisinene greide jeg ikke å stå opp tidlig nok til å få blitt med, og i tillegg har jeg ikke vært helt i slaget. Men, men, det blir vel nok av anledninger fremover nå som våren har kommet. :)

 Hva gjorde du i påska?

Jeg har forresten presentert bloggen min og registrert meg på Bloggurat. Jeg har plassert min blogg i Finstadbrunorske bloggkart!

Møte med NAV.

6. mai er det et år siden jeg leverte søknaden min om AAP, og siden perioden varer i ett år i første omgang, var jeg i møte med NAV på onsdag for å se hva vi gjør videre. Jeg er ikke klar til å "greie meg selv" helt enda, så jeg trenger hjelpen deres en stund til. Jeg hadde grua meg en del til møtet, for jeg var usikker på hva utfallet ville bli, men det gikk i grunn ganske fint.

Vi blei enige om at jeg skal starte på kurs og arbeidsavklaring 11. mai, og det vil si at jeg fortsetter med AAP i alle fall i et halvt år til. Først skal jeg delta på et kurs i fire uker, hvor jeg skal lære mer om meg selv og hva jeg vil videre, og deretter blir det arbeidsutprøving. Jeg er kjempespent på hvordan det kommer til å gå. Jeg tror det blir veldig tungt både fysisk og psykisk, for jeg sliter fortsatt en god del med kroppen, og i tillegg har jeg blitt vant til å være mye for meg selv. Når jeg begynner på kurset blir det veldig "rett på", for det er hver dag fra mandag til fredag. Allikevel gleder jeg meg til å komme i gang med noe, for jeg holder på å bli sprø av å bare gå hjemme aleine dag inn og dag ut, uten noe mål og mening. Å ha noe å gå til, enten det er jobb eller skole, er sterkt undervurdert.

 

Bildet er lånt HER.

Stella LEVER! =D

Litt tidligere denne uka, var det en dame som ringte og tipsa oss om at hun trodde at hun hadde sett Stella helt borte på Aurskog stasjon! Andreas har vært der borte flere ganger og sett etter henne etter det, men uten hell. Natt til fredag da han var på vei hjem fra jobb, stoppa han og pusa på henne enda en gang, og da kom hun! Hun nekta å bli med hjem, men nå veit vi i alle fall at hun er i live og har det bra, så da kommer hun vel luskende hjem når hun er lei av å være ute på eventyr. I morgen har det gått tre uker siden hun gikk hjemmefra, så jeg håper hun snart har tenkt seg hjem. Jeg er så glad for at hun lever! ♥

 

Tur til Urskog Fort.

Denne helga hadde Andreas og jeg bestemt oss for å sette av litt tid til hverandre og finne på noe koselig sammen. Vi endte opp med å ta oss en tur til Urskog Fort i går. Vi hadde med oss sitteunderlag, mat og drikke, og satt ute i sola og prata og kosa oss. Vi bor ikke lenger unna enn 10-15 minutter med bil, og allikevel er det snart to år siden sist vi var der. Etter at vi hadde spist og sittet og prata en stund, slang vi sakene våre i bilen og gikk litt tur. Kjempekoselig!

 

 

I dag skulle vi egentlig på hytta sammen, men jeg har blitt skikkelig forkjøla så jeg blei nødt til å holde meg hjemme. Jeg har fortsatt ikke kommet meg en eneste tur på hytta i år, enda det har vært planlagt mange ganger, så jeg begynner å bli litt utålmodig. Er kjipt å stå å gjøre klar mat dagen i forveien gang etter gang, og så er det stadig et eller annet som gjør at jeg ender opp med å bli hjemme. Krysser fingrene for at det går som planlagt neste gang.

 Har du gjort noe koselig i helga?

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits