mai 2012

Konkurranse hos Miss Mowmow.

Miss Mowmow har for øyeblikket en konkurranse på bloggen sin hvor en kan vinne Sukrin+ fra Funksjonell Mat, og det vil jeg selvfølgelig være med på. Hvis du vil være med du også, så finner du konkurransen HER

På siden til Funksjonell Mat står blant annet dette:
"Sukrin+ er Sukrin som er smeltet sammen med Stevia. Dette gir et 100 % naturlig søtningsmiddel med 2 x søtheten til sukker. Sukrin+ kombiner sukker-konsistensen til Sukrin med Stevias søthet. Sukrin fjerner den bitre bismaken som kan kjennes i en del Stevia-produkter. Både Sukrin og Stevia er kalorifrie produkter, og Sukrin+ gir ikke noe utslag på blodsukkeret!" (Les mer HER)

Jeg bruker både sukrin og stevia fra før, men har fortsatt tilgode å prøve ut sukrin+. Jeg har god erfaring med å blande ulike naturlige søtningsmidler, f.eks. sukrin og bjørkesøt, så jeg har stor tro på dette produktet. Når jeg blander ulike naturlige søtningsmidler slipper jeg unna det bitre og det isende som gjerne kommer ellers, og jeg får en god søtsmak jeg kan kose meg med. Hvis jeg vinner dette produktet, kommer jeg nok til å bruke mesteparten i bakst, og kanskje også lage "vaniljesukker" av noe av det, som jeg kan bruke i kakao og soyalatte. :) Kanskje det er godt på grøt også?

 

Bilderas av kattepusene Frida-Elvira og Edward-Sokrates sammen.

Nå har jeg posta et bilderas av Frida-Elvira og et av Edward-Sokrates, men kattene har jo blitt bestevenner etter at Frida-Elvira blei en del av familien 29. mars i år, så da er det på sin plass med noen bilder hvor de er med begge to også. :)

 

"Kommer du, eller?"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skjønne, ikke sant?

Bilderas av katteklumpen Edward-Sokrates.

Når jeg er ute med Frida-Elvira, holder Edward-Sokrates seg stort sett i nærheten, så her kommer en hel haug med bilder av han også. Han blei 2 år 16. april i år.

 

 Linselus! (Frida-Elvira står bak)

 

 Titt-tei! Får jeg lov til å komme ut?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Passer på så ikke Frida-Elvira får gå for langt. ;)

 

 Er ikke koseklumpen min søt, vel? :)

Bilderas av kattungen Frida-Elvira.

Her kommer en haug med bilder som jeg tok av Frida-Elvira en dag vi var ute og kosa oss. Her er hun 15 uker gammel. :)

 

Nettopp kommet ut - en regnbyge er på vei, og det er skumle saker.

 

Sitter på trappa og venter på at regnet skal gi seg.

 

Sier "hei" til Edward-Sokrates som har tatt seg en tur inn.

 

...Klatrer litt.

 

...Sykler litt.

 

...Klatrer litt mer.

 

Endelig har regnet gitt seg!

 

Ut på nye eventyr.

 

Gress er bare sååå godt.

 

*Sniff, sniff*

 

Så bestiger vi store gressvoller.

 

...før vi klatrer ned igjen.

 

 

Verdens søteste pusejente.

 

 

 

 

 

 

*Leker ekorn*

 

Blei du forelska?

Sjenerte orrfugler, trassete kattunge og annet som livet bringer med seg.

De gode dagene jeg fortalte dere om tok raskt slutt, og derav den heller labre aktiviteten på bloggen i det siste. Det trafikale grunnkurset jeg var med på i april tappa meg helt, og jeg har ikke gjort så veldig mye annet enn å sove, hvile og møte opp til de ulike behandlingene mine de siste ukene. Derimot er jeg er et lite skritt nærmere å ta billappen, så det er verdt både en og to og tretti nedturer i formen om jeg bare kommer meg gjennom det til slutt. 

I det minste har jeg kunnet kose meg med en film i ny og ne, og det får dagene til å gå litt lettere når jeg er dårlig. Nå har jeg mast flere ganger om dette, men for dere som kanskje ikke har fått det med dere, så er jeg en Buzzador. Det vil si at jeg får prøve ut ulike produkter/tjenester mot at jeg forteller om det til folk. Akkurat nå er jeg med i min første kampanje, og skal teste ut LOVEFiLM i to måneder - nå har jeg bare noen få dager igjen. LOVEFiLM er ei nettside hvor en kan leie filmer og spill. En får det levert i posten, og sender det gratis tilbake i en returkonvolutt som følger med. I tillegg kan en med det abonnementet jeg prøver ut, streame et ubegrensa antall filmer direkta fra nettsida deres. Helt genialt! Hvis dere også vil prøve det gratis i to måneder (18 års aldersgrense!), så gå inn på LOVEFiLM.no og bruk koden "van1203" når dere registrerer dere. Hvis dere ikke vil fortsette når gratisperioden er over, melder dere dere bare ut før perioden er omme. Det er ikke noe bindingstid eller noe som helst.

 

En av filmene jeg har sett i det siste. Bildet er lånt HER.

 

Selv om energien har vært på bunnen i det siste, takka jeg ja til et uvanlig tilbud jeg fikk for et par uker siden, og forrige torsdag pakka jeg sekken og blei med ut i skauen på orrleik! Det var den psykiatriske sykepleieren min som inviterte meg, og det var vel et slags lavterskeltilbud via kommunen. Jeg takka ja og hadde med meg Andreas. Vi var seks personer til sammen - en koselig liten gjeng. Det var heldigvis ikke langt å gå - kanskje 5-600 meter. Kvelden tilbragte vi rundt et bål, og jeg koste meg i massevis. Da klokka var rundt tolv, la vi oss til å sove i gapahuken. Dessverre slo hele kroppen min seg vrang, så jeg lå og vrei meg i smerter i 7 timer og fikk ikke sove et sekund - jeg som vanligvis sover så godt når jeg er ute.

Da klokka var sju, pirka jeg Andreas på ryggen og fikk ynka frem et "Jeg er så dååårlig" og da sa han "Da drar vi hjem", og så heiv han seg rundt og fikk pakka oss sammen. Hvordan jeg greide å gå ned til bilen forstår jeg ikke, men det gikk da på et vis, og jeg rakk akkurat å komme hjem før magen eksploderte (takk, alle makter). Det tok over to timer før jeg i det hele tatt greide å gå opp trappa så jeg fikk lagt meg i senga. Hele fredag, lørdag og søndag lå jeg rett ut, og på mandag var jeg fortsatt så dårlig at jeg ikke greide å komme meg til legekontoret slik jeg skulle. Jeg fikk forresten ikke sett noen orrfugl, men derimot hørte vi dem både på kvelden og rundt klokka halv fire om morgenen. Jeg har aldri vært med på noe lignende, så jeg synes det var kjempegøy med en ny og annerledes naturopplevelse, selv om moroa tok brått slutt for min del.

 

Det er meg dere ser i hjørnet på bildet, og de andre har jeg sladda i tilfelle de ikke vil bli kjendiser på bloggen min. ;) De hang opp tak over bålet, slik at vi kunne sitte tørt selv om det var regnvær.

 

På tirsdag hadde jeg hjemmebesøk av den psykiatriske sykepleieren min igjen, og så hvilte jeg meg fram til kvelden slik at jeg orka å øvelsekjøre opp til Aursmoen for å hente noen pakker fra iHerb og ta en liten snartur til mamma og dem. På onsdag hvilte jeg også mesteparten av dagen, for på ettermiddagen trengte jeg energien min til turen vi tok over svenskegrensa. Vi trengte et par ting på apoteket, mat til 17. mai, bensin og litt småtteri. Det blei ikke noen storhandel denne gangen, for det tillot ikke verken formen eller lommeboka, og det var det for så vidt ikke noe behov for heller.

 

Her er noe av det jeg hadde bestilt fra iHerb - en bodylotion med glitter, fotkrem, pulver til å lage "leskedrikk" av, barberkrem, erteprotein med sjokoladesmak og en vareprøvepakke med ulike søtninger fra Wholesome Sweeteners.

 

Ellers så var Frida-Elvira 15 uker på onsdag, og hun har virkelig kommet i trassalderen. Hun raser rundt her villere enn noen sinne, og hun driter i hva hun får lov til og ikke. Hun er fortsatt for lita til at vi vil slippe henne løs ute, så på onsdag satte jeg på henne sele og bånd, og hun fikk gå på sin første oppdagelsesferd ute i hagen. Hun syntes overraskende nok at det var helt greit å gå med bånd, og hun fantes ikke redd eller nervøs ute i den store verden. Hun ville se og snuse på alt. Edward-Sokrates synes også at det var kjempestas at Frida-Elvira var ute, men han synes at det var litt rart at hun gikk i bånd. Etter at hun fikk ut på onsdag, har hun blitt helt ram på å snike seg ut så fort vi åpner døra, så nå må vi være enda mer på vakt en før. Hun sitter i vinduskarmene og mjauer og vil ut og leke, så det har blitt en tur ut både i går og i dag også.

 

Slik står Frida-Elvira når hun drikker vann. Hihi. ♥

 

I går var det 17. mai (Gratulerer med dagen, dere!), og siden energinivået mitt er heller sårbart for tida, så bestemte Andreas og jeg oss for å ta det rolig hjemme fram til vi skulle til mamma og dem og spise middag og kaker på kvelden. Jeg sov nesten til elleve, spiste en lang og koselig frokost sammen med Andreas, og brukte dagen til å dusje, ordne meg, bake eplekake, steke ytrefilet av svin og lage tzatziki i et passe tempo. Deilig! Klokka sju reiste vi bort til mamma og dem, og der koste vi oss med deilig middag: Ytrefilet av svin, kjøttboller, grønnsaker, bakte poteter, kryddersmør og tzatziki. Etter middag var det kaker, og plutselig var det seint og på tide å komme seg hjem.

 


M-m-m, deilig soyalatte til 17.mai-frokosten!

 

I dag har jeg tatt det ganske rolig. Jeg priser meg lykkelig for at jeg var flink til å prioritere i går og ikke pusha meg til å være med på for mye greier, for da slapp jeg å bli så innmari dårlig i dag. Jeg har fått vaska litt klær (det var på høy tid) og har kost meg i hagen sammen med kattene. I dag satte jeg sammen tre bånd til Frida-Elvira, slik at hun fikk løpe litt mer, og det satte både hun og Edward-Sokrates pris på. :)Frida-Elvira og Edward-Sokrates. ♥

 

Nå har Andreas endelig kommet hjem fra jobb, så da avslutter jeg her, til fordel for en slapp fredagskveld med min kjære. God helg!

Fibromyalgi- og ME/CFS-dagen.

Jeg vil bare sprette innom for å fortelle at i dag er det den internasjonale Fibromyalgi- og ME/CFS-dagen. Jeg håper det i fremtiden vil bli mer forskning, flere svar og bedre behandlingstilbud! :)

 

Ting jeg handler på iHerb.

Her kommer ei liste over ting jeg pleier å handle på iHerb - ofte eller eller en gang i blant. Lista vil bli oppdatert etter hvert, og jeg vil også prøve å skrive mer utfyllende om hvert produkt i egne innlegg når jeg får tid og energi til det. Du kan lese mer om hvordan en handler på iHerb, HER.

 

MEL OG PASTA (GLUTENFRITT)
Mandelmel, 453 gram.
Kokosmel (økologisk), 454 gram.
Peanøttmel, 453 gram eller 957 gram.
Brun ris-pasta (økologisk): penne, rotini, elbow eller spaghetti.

 

 

NØTTER.
Paranøtter (rå), 340 gram.
Pekannøtter (rå), 340 gram.
Valnøtter (rå og økologiske), 340 gram.
Cashewnøtter (rå og økologiske), 284 gram.
Macadamianøtter (ristede og salte), 255 gram.
Pistasjnøtter (økologiske, ristede og salte, uten skall), 113 gram.

 

 

FRØ, KJERNER OG TØRKA FRUKT/BÆR.
Gojibær (Di Tao), 227 gram.*
Inkabær (økologiske), 227 gram.
Tørka fiken (økologiske), 198 gram.
Tørka mango (økologiske), 85 gram.
Tørka blåbær (økologiske), 113 gram.
Tørka aprikos (økologiske), 170 gram.
Tørka kirsebær (økologiske), 113 gram.
Tørka tranebær (økologiske), 113 gram.
Kakaonibs (rå, økologiske), 454 gram.
Antioxidant fusion (økologisk), 113 gram.
Chiafrø (økologiske), 400 gram.
Pinjekjerner (økologiske), 170 gram.
Hampfrø (økologiske), 227 gram eller 368 gram.
Kokosmasse (økologisk), 227 gram eller 283 gram.

* Gojibær kjøper jeg som regel på Gojiking, HER. De som jeg kjøper på iHerb er en mykere type, litt som rosiner, og de bruker jeg kun som snacks. De fra Gojiking bruker jeg til "alt".

 

 

GREENS OG DIVERSE SUPERMAT.
Best of Greens (økologisk), 150 gram.
Chlorella (økologisk), 114 gram eller 300 gram.
Kamut hvetegresspulver (økologisk), 90 gram.
Hvetegresspulver 453 gram (økologisk), billig og enda billigere.
Alfalfapulver 453 gram (økologisk), billig og enda billigere.
Aktivated Barley (økologisk), 280 gram.
Açaípulver (økologisk), 227 gram.
Amla-C (økologisk), 114 gram.
Camu camu (rått, økologisk), 85 gram.
Granateplepulver (rått, økologisk), 227 gram
Aloe Vera-konsentrat 40x (økologisk), 125 ml.
Tart Cherry (økologisk), 473 ml.

 

 

ALTERNATIV SØTNING.
Sukrin (erythritol), 454 gram.
Palmesukker (økologisk, Sweet Tree), 454 gram.
Palmesukker (økologisk, Navitas Naturals), 454 gram.
Bjørkesøt (xylitol), porsjonsposer, 454 gram eller 908 gram.
Stevia (pulver, økologisk), porsjonsposer.
Stevia (pulver), porsjonsposer eller 454 gram.
Stevia (Now Foods, flytende): Dark Chocolate.
Stevia (Wisdom Natural, flytende): Vanilla Creme, English Toffee, Berry.
Lucuma (rått og økologisk), 227 gram.
Kokosnektar (rå), 355 ml.
Yaconsirup (økologisk), 340 ml.

 

 

HONNING.
Honning (rå, økologisk), 623 gram.
Bokhvetehonning (rå, økologisk), 383 gram.
Antioksidanthonning (rå, økologisk), 383 gram.
Manukahonning Active 12+ (rå, økologisk), 340 gram.
Manukahonning Active 15+ (rå, økologisk), 340 gram.
Manukahonning Active 16+ (rå, økologisk), 500 gram.

 DRIKKE.
Drink Sticks, diverse.
Te fra alle merker, diverse.
Te fra Yogi Tea, diverse.
Te fra St. Dalfour (økologisk), grønn eller sort.
CocoCardio (økologisk), 225 gram.
CocoCeps (økologisk), 225 gram.
CaféCeps (økologisk), 100 gram.
Kokosvann, 330 ml eller 500 ml.

 

 

TIL KATTENE.
Greens til kattene, 85 gram.
Kattegodteri mot hårballer, 45 biter.
Kattegodteri mot stress/uro, 21 biter.

 

 

MILJØVENNLIGE VASKEMIDLER.
Toalettsåpe (Ecover), 739 ml.
Glansemiddel (Ecover), 473 ml.
Oppvasktabletter (Ecover), 25 tabletter.
Oppvaskmiddel (Method), 532 ml eller refill (1064 ml).

 

 

TOALETTSAKER (IKKE TESTA PÅ DYR).
Hårfarge (Naturtint), diverse.
Intimvask (The Diva Wash), 177 ml.
Intimservietter (Blûm Naturals), 15 servietter.
Sjampo for farga hår (Dessert Essence), 236 ml.
Balsam for farga hår (Dessert Essence), 236 ml.
Kroppsvask (Dessert Essence, Red Grape), 237 ml.
Kroppsvask (Dessert Essence, Red Raspberry), 237 ml.
Sminkefjerningsservietter for kombinasjonshud (Blûm Naturals), 10 servietter eller 30 servietter.
Krystalldeodorant (Crystal Body Deodorant), spray (118 ml) eller roll-on (66 ml).

 

 

TOALETTSAKER TIL ANDREAS (IKKE TESTA PÅ DYR).
Deodorant (Herban Cowboy, Wild), stick (80 g).
Deodorant (Aubrey Organics, Herbal Pine), spray (118 ml).
Sjampo (Earth Science, luktfri), 355 ml.

  

Mer kommer etter hvert, og det er bare å spørre om det er noe dere lurer på. :)

Bruker du noen av disse produktene?
Hva er dine favorittprodukter på iHerb?

Alle bildene i dette innlegget er lånt på iHerb. 

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits