mai 2015

Bryllupsmiddag på Helt Rå i Mathallen.

Som dere sikkert skjønte av forrige innlegg, så hadde vi et temmelig uhøytidelig bryllup. Jeg hadde i grunn ikke så store krav og forventninger for dagen, utenom å kose meg og å bli gift. Det er jo tross alt det viktigste på en slik dag!

Allikevel var det én ting som var superviktig for meg, og det var maten. Jeg følte ingen behov for å gå på en fin og fancy restaurant, men derimot var det veldig viktig for meg at jeg skulle kunne spise og kose meg uten å være redd for å få i meg noe jeg kunne bli dårlig av, og i tillegg ville jeg ikke sitte der med en kjip og tørr erstatning mens de andre koste seg med sin mat.

De fleste med matintoleranser/-allergier som har prøvd å spise ute noen ganger, veit at den "allergivennlige" maten som serveres, litt for ofte er en dårlig, tørr og smakløs erstatning av det som står på menyen. Kunnskapen rundt dette er heller ikke på topp alle steder, så om man f.eks. reagerer på både laktose og melkeprotein slik som jeg gjør, risikerer man å bli dårlig hvis de ansatte ikke skjønner at laktosefritt ikke nødvendigvis er melkefritt. Dessert eller kake kan man som regel bare drømme om, og jeg ville selvfølgelig spise enten dessert eller kake i bryllupet mitt - aller helst raw kake.

Klare for bryllupsmiddag!

Andreas og jeg spiste på Helt Rå en gang mens de hadde kafé i Sandvika, og hadde en helt fantastisk matopplevelse der. Nå har de starta opp på nytt i Mathallen i Oslo, og vi er selvfølgelig hoppende glade for det, men hadde ikke rukket å ta turen innom der etter at de åpna. Det er ikke så ofte vi er i byen og spiser! Vi visste at folkene på Helt Rå kunne servere meg deilig mat uten noe problem, så valget falt derfor på dem, selv om det ikke er noen restaurant. Andreas ringte dem helga før for å høre om det hadde mulighet til å ta imot oss, og det skulle de kunne ordne.

Siden de har bare en liten "bod" eller hva jeg skal kalle det, og man normalt sett må finne seg en sitteplass i Mathallens fellesområde for å spise der, var jeg veldig spent på hvordan dette skulle gå, og om vi fikk noe sted å sitte. Da vi kom dit, hadde ikke mannen som sto bak disken akkurat da fått beskjed om at vi skulle komme - vi hadde jo strengt tatt ingen reservasjon siden det ikke var noe bord der å reservere. Det var allikevel ingen grunn til panikk: mottakelsen var virkelig over all forventning! Mannen tok utfordringen på strak arm, og satte himmel og jord i bevegelse for å fikse et bord for oss. Det blei henta bord og stoler fra ulike steder, som blei satt opp rett foran "boden" deres. Vi fikk til og med duk og levende lys!

Samla rundt bordet. Forloverne våre smakte grønn juice for første gang!

Forloverne våre stussa nok litt over valget av spisested da vi først kom dit, selv om de var "advart" på forhånd, men jeg tror de var minst like overraska og imponerte som Andreas og jeg over hvordan de møtte oss der. Ikke nok med at vi fikk bord og stoler, men vi fikk helt fantastisk oppvartning også. Dette er jo vanligvis et sted man selv går og bestiller maten, men de passa så godt på oss at det nesten var som å være på fin restaurant - bare mye morsommere, og mye mindre høytidelig!

Thai-maten til gutta og så godt som hele "restauranten".


Min raw-food-tallerken og min forlovers thai-mat. Nyyydelig!

Maten var også helt fantastisk! Jeg fikk både raw food, raw kake og fersk juice akkurat som jeg hadde ønska meg, så jeg var i himmelen. De andre fikk thai-mai, så her var det noe for oss alle. Kaka glemte jeg dessverre å ta bilde av, men den var innmari god den også, og vi var så mette at vi rulla fra bordet da vi var ferdige å spise. Jeg var så glad for en fantastisk opplevelse at jeg måtte rett og slett gi sjefen en klem før vi gikk! ;-) Vi kommer garantert tilbake! :-)

Det var nok ikke hverdagskost for Helt Rå å ha bryllupsgjester på besøk, så vi havna på facebooksiden deres, HER. Jeg håper det var like hyggelig for dem som det var for oss. :-)

 

#bryllup #bryllupsmiddag #heltrå #mathallen #oslo #cecilieplussandreaserliksant #eldeenbryllup #spisested #allergivennlig #rawfood #thaimat #eldeenomtale #eldeenanbefaler #omtale #anbefaling Innlegget er på ingen måte sponsa.

 

Slik var bryllupet vårt!

Da jeg blogga i forrige uke, skreiv jeg at jeg skulle prøve å få på plass et eget innlegg om bryllupet vårt her på bloggen i nærmeste fremtid, og her kommer det endelig! :-)

Dere som har fulgt meg ei stund, veit at Andreas og jeg har vært kjærester lenge - faktisk helt siden vi gikk på ungdomsskolen og begge to bare så vidt var fylt 16 år. Tidligere har jeg blant annet blogga om da vi hadde vært sammen i 7 år (HER) og da vi hadde vært sammen i 10 år (HER). Da vi hadde vært sammen i 10 år, delte jeg også en del av vår historie sammen (HER). Da vi gifta oss lørdag 25. april i år, hadde vi vært kjærester i 12 år, 2 måneder og 19 dager, og samboere i over 8 ½ år.

Vi har hatt planer om å gifte oss "en vakker dag en eller annen gang i fremtida" lenge, men siden det ikke er bare-bare å arrangere bryllup når man er syk slik som jeg er, og vi dessuten ikke har følt at det har vært noen hast, så har vi ikke begynt å gjøre planene konkrete før i fjor høst. Det var omtrent på samme tid som vi bestemte oss for at vi skulle prøve å få barn. Siden vi hadde tenkt å prøve å få barn, ville vi gjerne få det formelle i orden på at vi hører sammen, og dessuten ville vi gjerne ha det samme etternavnet før vi forhåpentligvis skulle bli en familie. Skifte etternavn kan man jo gjøre uten å gifte seg også, men siden vi uansett hadde tenkt å gifte oss, var det naturlig for oss å gjøre det samtidig.

Siden jeg fortsatt er syk, ville vi gjøre det så lite og enkelt som mulig, så vi bestemte oss for å invitere kun forloverne våre, og ikke ha noe selskap. Før vi rakk å fortelle noen at vi skulle gifte oss, var jeg allerede gravid. Etter at folk har "mast" i årevis om vi ikke snart skal gifte oss, og vi har svart at vi ikke hadde noen hast med det, turte vi dermed ikke å fortelle noen om planene våre før uti midten av mars, for vi ville ikke avsløre at det er en liten en på vei før jeg hadde passert de magiske 12 ukene. Folk har jo en tendens til å trekke konklusjoner! ;-) Å gå rundt med to så store hemmeligheter var ikke bare-bare for meg som vanligvis deler "alt" med "alle", men med noen få unntak, så greide vi å holde det for oss selv.

 

Spira greide det utrolige - å få meg til å ha hemmeligheter om meg selv!

Vi er begge medlemmmer i Humanistforbundet, så det var naturlig for oss å bruke en vigsler derfra. Akkurat hvor vi skulle ha vielsen, blei ikke endelig bestemt før noen få timer før vi gifta oss. Vi så oss ut et sted i Botanisk Hage ei uke tidligere, men siden det hadde regna en del og været var ustabilt, så det ut som om vi kanskje blei nødt til å ta det inne på hotellet istedenfor. Det slapp vi heldigvis, så da fikk vi gifta oss ved soppene slik som vi ville! Noen av dere har kanskje lagt merke til e-postadressen min? Supersoppen er et kallenavn jeg har fra ungdomsskolen, så da vi så soppene i botanisk hage, var det en selvfølge at det måtte bli der! Hehe. :-)

Vi sov på hotell i Oslo fra fredag til søndag, så på lørdag var det bare å stå opp, spise og ordne seg. Vielsen var heldigvis ikke før klokka 14:00, så vi slapp å stresse livet av oss, og været rakk å bestemme seg for å være litt samarbeidsvillig. Et bryllup er ikke et ordentlig bryllup uten en kjolekrise, så det hadde jeg selvsagt. Kjolen viste seg å være litt mer gjennomsiktig enn jeg hadde trodd, så stay-upsene mine kunne jeg bare glemme å bruke - blondene formelig lyyyste gjennom kjolen. Heldigvis hadde jeg med strømpebukser også. Når det gjaldt underkjolen, så hadde jeg kun fått tak i en kort en med blonder nederst, og de lyste selvfølgelig også gjennom kjolen, men det fikk bare våge seg. I tillegg var både underkjolen og kjolen så glatte, at underkjolen sklei opp hele tida, og på de fleste bildene har jeg brett på magen på grunn av det. I tillegg flasha jeg nok trusa mi mer enn hva som sømmer seg for en gift kvinne denne dagen, av samme grunn. Heldigvis var jeg ingen spesielt hysterisk brud, så jeg lot det ikke ødelegge dagen vår. ;-)

 

Brudeselfie på hotellrommet mens jeg venta på Andreas og forloverne våre.

Forloverne våre møtte opp på hotellet ikke så lenge før vielsen skulle være, og så kjørte vi til Botanisk Hage. Da vi var der helga før var det nesten ikke en levende sjel i sikte og masse ledig parkering, men denne lørdagen var det selvsagt sirkus rett ved siden av Botanisk Hage! Det var vi heeelt uforberedt på, så vi kjørte rundt og rundt i panisk leting etter en parkeringsplass, mens tidspunktet vi skulle møte vigsleren i parken føyk forbi. Heldigvis fant vi en plass til slutt! Jeg måtte trilles til stedet for vielsen i rullestol, men heldigvis var formen såpass fin at jeg orka å stå både da vi tok bilder og under hele vielsen, og jeg greide å holde meg på beina det meste av dagen ellers også. Hipp hurra! :-)

Siden vi gjorde det lite og enkelt, er det forloverne og oss selv som har fått fungere som fotografer. ;-) Vi tok noen bilder både før, under og etter vielsen. Er vi ikke søte vel? Særlig jeg, med kjolebrett på magen! Legg merke til håret mitt, krøllene var det brudgommen som sto for! :-)

 Rett før vielsen.


Under vielsen.

Selve vielsen besto ikke av annet enn at vigsleren leste opp vigselsteksten, at vi svarte ja og satte på hverandre ringene - og selvsagt blei det hele avslutta med et kyss. Selv om vi ikke hadde noen stor og fancy seremoni med taler og musikk og andre innslag, synes jeg det var en veldig fin opplevelse. ♥

Etter at vi hadde blitt herr og fru og tatt noen bilder, dro vi avgårde til Helt Rå og spiste bryllupsmiddagen vår sammen med forloverne, men akkurat det fortjener et helt eget innlegg.Herren og fruen sammen med hverandre og sammen med hver sin forlover.


Ektefolk-selfier på hotellrommet.

 
Etter middagen var bryllupet over, så mannens forlover sa takk for seg, mens min forlover blei med tilbake på hotellet ei lita stund mens hun venta på bussen hjem til seg. Så hadde herr og fru Engebråten en rolig kveld på hotellet og levde lykkelige i alle sine dager. ;-) ♥

 

#bryllup #vielse #forhold #kjærester #samboere #romantisk #brud #brudgom #cecilieplussandreaserliksant #eldeenbryllup #eldeenhverdag #humanistforbundet #forlovere #botaniskhage #oslo #supersoppen #sopp #gravid #gravidbrud

 

Jeg er tilbake: Stor update!

Nå er det så lenge siden jeg har skrevet noe på bloggen min, at det er vanskelig å bestemme seg for hvor jeg skal starte. Det siste innlegget mitt er fra 21. juli 2014, og hverdagen min har jeg ikke skrevet om på godt over et år. Det var aldri planen at det skulle gå så lenge mellom oppdateringene, men når energien må prioriteres hardt for at dagene skal "gå opp", så havner en fort i bakevja på både det ene og det andre, og jo lenger tid det har gått, jo vanskeligere har det blitt å komme i gang igjen. Jeg har begynt på flere innlegg, men jeg har ikke kommet så langt med noen at de har blitt klare til publisering. Så nå tror jeg at jeg bare kaster meg i det og gir dere en liten update på det aller-aller viktigste, så får vi se om jeg greier å komme i gang med litt blogging igjen - om enn fortsatt litt sporadisk. :-) Sparer det beste til slutt - så heng med! ;-)

 

HELSE:

Jeg har jo blogga litt om fibromyalgi, utmattelse og ulike typer undersøkelser og behandlinger som jeg har vært til. Jeg har et hav av opplevelser jeg kunne delt med dere, og jeg har fått en del henvendelser fra folk som har lest det jeg har skrevet her på bloggen. Vi får se etter hvert om jeg greier å få til noen innlegg om noe av det jeg har vært gjennom av utredninger og behandlinger. Det viktigste er at jeg nå (i alle fall for øyeblikket) er ferdig utredet, og har fått diagnosen ME i tillegg til fibromyalgi. Jeg er utredet etter de strengeste diagnosekriteriene, Canadakriteriene, og fikk diagnosen høsten 2013.

I ettertid har jeg vært på mestringsopphold for ME-pasienter på Sørlandets Rehabiliterinssenter på Eiken. Det var en positiv opplevelse, og jeg håper at jeg kan få til et innlegg om dette på sikt, men det kommer til å ta litt tid. Jeg har en moderat grad av ME, og er for det meste husbundet, men heldigvis ikke så ofte sengeliggende. Jeg har blitt flinkere til å balansere aktivitet og hvile, så jeg har færre av de aller dårligste dagene, men dette innebærer også at jeg må begrense meg mer på de gode dagene.

 


Rommet mitt på Sørlandets Rehabiliteringssenter.

 

KOSTHOLD:

Andreas tar seg av en større del av matlaginga her hjemme enn tidligere siden jeg ikke har så mye overskudd, og det blir ikke lenger tatt like mye bilder av maten (hehe). Vi fokuserer fortsatt på sunn, naturlig mat laget fra bunnen, men vi tillater oss også litt mindre sunne, litt mindre naturlige og litt mindre hjemmelagede alternativer innimellom. De siste årene har vi spist i hovedsak vegetar- og veganmat her hjemme, med innslag av fisk, viltkjøtt og kjøtt fra gårdsdyr som har sett sola. I det siste har vi blitt litt "sløvere" på den fronten, men det går fortsatt mest i vegetarmat.

Jeg unngår fortsatt laktose og melkeprotein (kasein), da jeg fortsatt reagerer ganske kraftig på dette. Jeg unngår også gluten, men har funnet ut at jeg tåler lavgluten havreprodukter som f.eks. havremelk fra Oatly, så jeg bruker en del av dette. Derimot unngår jeg glutenfri hvetestivelse mer og mer - litt av gangen går fint, men hver dag eller store mengder går ikke fullt så bra. Kunstig søtning skyr jeg som pesten, mens jeg har blitt litt mindre restriktiv på raffinert sukker. Jeg spiser fortsatt lite sukker i forhold til "folk flest", men lar ikke være å kjøpe knekkebrød eller kaviar bare fordi det er sukker i det, og jeg unner meg en og annen vegansk is.

 


Havre- og gulrot-rundstykke med avokado og tomat.

 

KJÆLEDYR:

Sist jeg oppdaterte dere på kattefronten, så hadde vi bare én pus: Ida-Alexandra. I februar i fjor, på selveste Valentinsdagen, så adopterte vi en helt hvit omplasseringskatt som heter Flux. Han var 3 ½ år gammel og måtte flytte fordi de andre kattene der han bodde ikke var snille mot han. Vi var veldig spente på hvordan han og Ida-Alexandra skulle gå sammen, og det gikk over all forventing. Dessverre blei Ida-Alexandra påkjørt og drept i januar i år, så nå er Flux enebarn her i heimen. Vi bor landlig til, men nå har vi mista tre katter i påkjørsler, så vi kommer antakelig ikke til å skaffe oss flere katter så lenge vi bor her. Flux har heldigvis blitt en voksen og fornuftig herremann på snart 5 år, så vi håper at han blir en gammel pus her hos oss. :-)

 


Flux. Er han ikke nydelig?

 

KJÆRLIGHETEN:

Samboeren er ikke lenger "bare" samboeren, men har nå blitt mannen! Vi gifta oss lørdag 25. april i år, etter over 12 år som kjærester og over 8 ½ år som samboere. Vi hadde en liten, enkel vielse med bare oss, forloverne og vigsleren tilstede. Vi gifta oss ved soppene i Botanisk hage i Oslo, med vigsler fra Humanistforbundet, som vi begge er medlemmer i. Etterpå var vi på Helt Rå i Mathallen og spiste middag med forloverne våre. Et eget innlegg om den store dagen vår, håper jeg er på plass her på bloggen en eller annen gang i nærmeste fremtid! :-)

I tillegg til at vi har blitt "rette ektefolk", venter vi vårt første barn i slutten av september. Det kommer sikkert mer om dette etter hvert også, men jeg blir nok aldri noen typisk mammablogger (men en skal aldri si aldri!?). Vi er veldig spente og glade!
Et par bilder fra bryllupet vårt, og magebilde fra fredag 8.5.

Hvordan har livet vært for dere siden sist?

 

#Update #Livet #Hverdag #Eldeenhverdag #Eldeenhelse #Helse #ME #Myalgiskencefalopati #Fibromyalgi #Rehabiliteringsopphold #Eldeenkosthold #Kosthold #Eldeendyr #Katt #Kjæledyr #Ekteskap #Humanistforbundet #Bryllup #Vielse #Eldeengravid #Gravid #Graviditet #Andretrimester #Babyimagen

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits