juni 2011

Jeg har blitt tante!

I dag blei jeg tante for andre gang. Hipp hurra! Det lille nurket heter Dennis, og jeg gleder meg vilt til å få hilse på om et par uker. De bor på Sunnmøre, så jeg må smøre meg med tålmodighet enn så lenge. :)

 

Bildet er ikke av Dennis, men er lånt HER.

Vistaprint gjør meg VistaSINT!

Nå begynner jeg å bli temmelig VistaSINT. For flere uker siden bestilte jeg noen produkter fra Vistaprint, som jeg betalte litt over 50 kroner for + nærmere 200 kroner i porto. Det vil si at jeg ligger trygt under tohundrekronersgrensa og ikke skal betale toll eller MVA. Allikevel fikk jeg en pakkelapp i posten hvor det står at jeg må ut med 221 kroner i toll og MVA for å få ut pakken min!

Etter noen telefoner hit og dit, viser det seg at Vistaprint har greid å skrive at verdien på pakken er på godt over 400 kroner! Det er jeg ikke så interessert i, så jeg har ringt og sendt mail i alle retninger. Tollmannen jeg snakka med på telefon var veldig hyggelig, men kunne ikke hjelpe meg, så han henviste meg videre til Postens godssenter. Der var de ikke fullt så hyggelige, men helt ok. Jeg fikk beskjed om å sende enda en mail.

Nå har de 14 dagene pakken ligger på postkontoret snart gått, og jeg lurer på hva i alle dager jeg skal gjøre nå. Hvis jeg henter ut pakken, risikerer jeg å tape 221 kroner, men hvis jeg ikke henter den, risikerer jeg å tape de 240 kronene jeg allerede har betalt for produktene og porto. Folka på KS Utland (Postens godssenter) er supertreige til å svare på mail, og Vistaprint har i alle fall ikke holdt det de lover - nemlig svar innen 48 timer. Jeg er ikke spesielt imponert for øyeblikket, og det spørs vel om jeg blir noen storkunde av Vistaprint med det første etter denne opplevelsen. Jeg har alltid vært fornøyd med produktene derfra, men når det skal være SÅ himla vanskelig å få svar når det oppstår et problem, så blir jeg skeptisk.

Har noen av dere vært borti noe lignende? Hva gjorde dere i så fall? Jeg bestiller ofte pakker fra utlandet, og det har aldri vært noe problem tidligere, så jeg er overraska over hvor innmari vanskelig det skal være å få orden i en slik liten filleting, og hvor lang tid alt tar.

 

Vistaprint - en nettbutikk som gjør meg VistaSINT.

 

PS. Jeg har bestilt pakker fra Vistaprint to ganger tidligere uten noe problem i det hele tatt og jeg har vært like fornøyd hver gang. Så dette er nok unntaket heller enn regelen, men jeg blir litt frustrert og oppgitt allikevel.

Hurra! Gode nyheter!

Da jeg var på smerteklinikken 6. juni, fikk jeg henvisning til både vanlig fysioterapaut og psykomotoriker. Jeg ringte rundt for å forhøre meg litt, og fikk vite at det er tre måneders ventetid hos fysioterapauten, og hold dere fast: HALVANNET ÅRS (!!!) ventetid hos psykomotorikeren! Jeg satte meg opp på liste, og sukka oppgitt over ventetida en del ganger de neste dagene.

I tillegg dro jeg meg i håret av frustrasjon fordi jeg faktisk fikk henvisning til psykomotoriker i 2009 også, men blei tilbudt timer hos vanlig fysioterapaut enn så lenge på grunn av den lange ventetida. Jeg takka ja til tilbudet, men hadde dessverre ikke noe utbytte av det, så jeg avslutta behandlinga. Da fortalte fysioterapauten min at de trakk henvisninga mi, og jeg trodde jeg blei tatt av lista for psykomotoriker også. Dette er litt over halvannet år siden.

På fredag i forrige uke ringte telefonen min, og jeg stussa da jeg så at det sto "Aurskog fysikalske institutt" på skjermen min - jeg hadde ikke venta å få noen telefon derfra de nærmeste 18 månedene... Jeg blei veldig glad da jeg oppdaga at det faktisk var psykomotorikeren som ringte meg, for å fortelle meg at nå hadde jeg stått på venteliste fryktelig lenge, og at nå var det endelig min tur! Kunne jeg komme på mandag?

Herlighet, jeg kan nesten ikke tro det! Jeg er hoppende glad for at jeg slipper å vente i halvannet år til, og er spent på hvordan dette går. Jeg har aldri vært hos psykomotoriker før, så jeg veit ikke så mye om det. Første timen min er nå i ettermiddag, så nå må jeg snart løpe om jeg skal rekke den. :)

Tusen takk for alle fine kommentarer! Jeg svarer så fort jeg har tid og energi. Jeg er temmelig pumpa etter lørdagens utskeielser og har en (litt for) travel uke foran meg, men jeg skal prøve å poppe innom her i ny og ne. ;)

Bildet er lånt HER.

Slik var det på Vegetarfestivalen i Oslo!

Som noen av dere allerede veit, har jeg vært på Vegetarfestivalen i Oslo i dag. Det tok alt jeg hadde av krefter og energi, og det var det jammen meg verdt også! Jeg koste meg innmari, og kom hjem med masse nye fine ting, ny inspirasjon og ikke minst: gode minner! Egentlig har vi ikke så innmari mye å rutte med, men i dag slo vi på stortromma og skjemte oss bort litt. Herlig!

Det var innmari mye folk der, så jeg fikk ikke tatt så mange bilder fra selve festivalen, men jeg fikk i det minste tatt noen. Jeg glemte selvfølgelig å ta bilde av det aller, aller viktigste: den rå sjokoladen vi kjøpte fra økosjokolade og koste oss med på festivalen og gryteretten som vi kjøpte til middag. Mmm, herlig!

 

Hallen med standene til utstillerne. Der det står veg-veg.no, står Norsk Vegetarforening og Jane fra Veganmisjonen.Bortover her står det blant annet Vegetarguide.no, Økosjokolade og en haug med andre koselige folk. :)
Her er standen til en veldig hyggelig, livlig mann som solgte "Go! Kombucha". Han hadde to forskjellige, men jeg fikk smake på tre. Den ene var riktignok den samme som den ene av de to han hadde, men et annet parti. Siden dette er levende saker, så smaker de litt forskjellig fra gang til gang, og jeg kunne tydelig kjenne forskjellen. Begge partiene av den grønne sorten var veldig forfriskende og gode, men den oransje var jeg ikke like begeistra for.Vi kjøpte med oss to flasker av den grønne, og så fikk jeg med meg en liten overraskelse i tillegg, men det var det bare jeg som fikk, så jeg fikk ikke lov til å si det til noen. Hihi. ;) Kombucha te er en helsebringende, "levende" drikk med massevis av probiotika, antioksidanter og B-vitaminer som på forskjellige måter bidrar blant annet til å hjelpe fordøyelsen og avgifte kroppen. Den er også basedannende og forbrenningsøkende, og selv om denne faktisk er tilsatt sukker, så inneholder den bare halvparten av sukkeret til fruktjuice. Jeg tillater meg å drikke denne til tross for sukkeret i den, for de helsebringende egenskapene veier uansett tyngre. ;)Vi kjøpte også disse veganske ostene, som jeg gleder meg veldig til å prøve. Jeg leste på bloggen til VeganVoff for ikke lenge siden at disse nettopp har blitt tilgjengelige i Norge, og at det visstnok skal være blant de beste veganske ostene på markedet i følge ryktet. Den er smeltbar og strekker seg, så jeg gleder meg til å prøve. Disse skal spises med andakt, for de var ikke billige. Ost er det jeg savner aller mest på mitt kosthold uten melk.
Økosjokolade solgte kjempegode sjokoladeplater til bare ti kroner per stykk. Etter å ha stått og rusa meg litt på den deilige lukta fra standen deres og snakka litt med den hyggelige mannen bak disken, så bestemte jeg meg for å kjøpe med meg kakaomasse og prøve å lage rå sjokolade med det. Hittil har jeg pleid å bruke kun rått kakaosmør og rått kakaopulver, så det blir spennende å se om det blir noen særlig forskjell. Rå sjokolade er i alle fall best! ♥
Jeg fikk også tak i dokumentaren "Smaken av hund". Jeg har sett deler av den på youtube, og gleder meg å se hele på DVD. For dere som ikke gidder å kjøpe den, men som kunne tenke dere å se den, så finnes den i tolv deler på youtube, HER. Den inneholder en del sterke scener for oss som er glade i dyr, så for min del må den sees med forsiktighet. Jeg får nemlig mareritt hver gang jeg har sett scener hvor dyr behandles dårlig, men jeg synes det er viktig å holde seg informert, så jeg tar det litt i små doser.

 Den splitter nye kokeboka til Jane bak bloggen VeganMisjonen måtte jeg selvfølgelig også ha. Den blei lansert i dag, så denne boka er rykende fersk! Det er den første norske, veganske kokeboka og den er kjempefin og flott, så denne kan hun virkelig være stolt av!
(Og jeg er stolt av å eie den!)

Ikke nok med at jeg fikk kjøpt boka den første dagen den var i salg, men jeg fikk den signert også. Jane er minst like søt og hyggelig i virkeligheten som det hun er på bloggen sin. ♥

Aktivistens kokebok fikk jeg også endelig kjøpt! Har hørt mye fint om denne, og den ser fin ut også, så jeg gleder meg til å bla litt grundigere i den enn jeg har gjort til nå. :)

 

I tillegg til tingene vi kjøpte, så fikk jeg med meg masse gratis blader og brosjyrer som jeg gleder meg til å sette meg ned å lese. Jeg skal kose meg! Jeg deltok også på et par kokkekurs: "Rawfood for dummies" presentert av Funky Fresh Foods og et kurs hvor vi lærte å lage veganske kaker. Det viste seg at jeg ikke var så dummie som jeg trodde, for jeg kunne i grunn alt fra før, bortsett fra en dressingoppskrift. Jeg har heller ikke bakt kakene som blei bakt, men det kan jeg ikke gjøre heller, siden de inneholdt både gluten og sukker. Men kanskje jeg kan endre litt på oppskriftene? :)

Vi hørte også på et foredrag som mannen fra Norsk Vegetarforening (han i den grå dressen rett under veg-veg.no-skiltet på det første bildet) holdt, og han var virkelig flink! Det var spennende og inspirerende, og kunne gjerne vart i tre timer til uten at jeg hadde blitt lei. Foredraget handla blant annet om de som slutter å være vegetarianere, hvorfor de gjør det, og hvordan en kan unngå det. Kjempespennende! Til og med Andreas, som ikke er på langt nær så interessert i vegetar og slikt som meg, syntes at foredraget var så bra at han måtte fortelle det rett til han som holdt det før vi kunne gå. Herlig!

Som dere sikkert har skjønt til nå, så har jeg kost meg nesten gløgg ihjel i dag, og jeg kommer garantert til å prøve å komme meg på dette arrangementet til neste år også. Dette var verdt både de 50 kronene det kosta å komme inn, og energien det kosta meg å gjennomføre dagen. Jeg er SÅ fornøyd! =D

♣

Var du på Vegetarfestivalen i dag? Eller kunne du tenke deg å ha vært der?

Til alle med ukastrerte katter!

Løskatter - hvor tror dere at de kommer fra? Ut av det blå? Neppe. Løskatter kommer av at katteeiere ikke tar ansvar for kattene sine og kastrerer dem, slik at det blir produsert kattunger i hytt og pine som ikke har noe sted å komme hjem til. Selv om du mater og klapper og er snill mot den ukastrerte hannkatten din, er det ikke sikkert alle løsungene hans er like priviligerte. Hvis du bryr deg om din egen katt, burde du bry deg om andre katter også, og særlig om de kattungene som din egen katt kommer til å produsere hvis ikke den blir kastrert.

Vi lever i en verden med en utrolig bruk-og-kast-mentalitet overfor dyr. Verden er overbefolket av løskatter, hvorav de fleste ender opp i dyrehjem eller på gata. Dersom de ikke adopteres bort, blir de avlivet eller de dør av traumer, sult eller naturkrefter. I mellomtiden sprer de smittsomme sykdommer og kan skade både mennesker og andre dyr. Løskatter som ikke kan omplasseres på grunn av sin ville atferd, må avlives. Bare i Vardø har de nå rundt 300 løskatter som skal avlives. Ønsker du virkelig dette for andre katter?

Jeg har selv tre katter: To hunnkatter og en hannkatt. Alle er kastrerte, og ingen har lidd noen nød av den grunn. Tvert imot - nå får de som regel gå i fred for andre katter, og hannkatten vår holder seg stort sett i nærheten av hjemmet istedenfor å streife rundt. De eneste bekymringene vi har nå som de er kastrerte og vaksinerte, er rever, biler, aggressive løskatter og ukastrerte hannkatter.

 

En bedøvet Ella etter at hun blei angrepet av en annen katt i mai. Ti dager med antibiotika måtte til for å bli kvitt infeksjonene, men nå er hun heldigvis frisk og rask igjen. Edward-Sokrates fikk seg også en på trynet, men det eneste han trengte var noen dager med masse kos og nærhet før han turte å gå ut igjen for annet enn korte doturer.En av fordelene med å kastrere katten sin, er at kastrerte katter er bedre beskytta mot sykdommer, da de sloss mindre og ikke parrer seg. For hunnkatter vil kastrering umuliggjøre eggstokkreft og dramatisk redusere risikoen for livmorhalskreft. For hannkatter elimineres faren for testikkelkreft. Uønsket adferd som markering og slossing blir redusert. Visste du at en hunnkatt har løpetid hele året, med bare et kort opphold mellom brunstsyklusene, og at løpetiden er svært stressende for henne? Dette kan blant annet føre til humørsvingninger. Visste du også at når en hunnkatt kommer i løpetid flere ganger uten å parre seg, så vil hun kunne utvikle problemer som depresjon, anoreksi, diaré og oppkast? Dette unngår du ved å kastrere katten din.

En ulempe ved kastrering, er at stoffskiftet senkes og katten blir roligere. Dermed øker risikoen for fedme, som igjen øker risikoen for diabetes eller krystaller/steiner i urinveiene. Dette er imidlertid problemer også ukastrerte katter kan få, og det kan forebygges ved å endre på fôringen. Det finnes mange kvalitetsfôr på markedet som er spesielt laget for katter. Da vi gikk over til "spesialfôr" til våre katter, var jeg redd det skulle være fryktelig dyrt, men sannheten er at det var det ikke. Vi handler en stor sekk hos veterinæren 3-4 ganger i året, og bruker ca. 70-80 kroner i måneden på mat per katt. For en innekatt som ikke finner mat ute, vil det antakelig bli litt mer, men det vil det jo bli uansett hvilket fôr du bruker.

 

Ella og Edward-Sokrates, to fornøyde, kastrerte katter "making love, not war". ♥Ta ansvar! Kastrer katten din!

Veggisfestival i Oslo! :)

Oslo Vegetarfestival arrangeres for andre gang lørdag 18.juni, og jeg fikk en mail fra en av arrangørene om jeg ville skrive et blogginnlegg om dette. Jeg blei inspirert av mailen og har selv tenkt meg på vegetarfestivalen, så det vil jeg selvfølgelig gjøre! :)

Vegetarfestivalen blei arrangert for første gang i fjor, og da kom det dobbelt så mange som de hadde turt å håpe på. Derfor blir arrangementet i år holdt i et større lokale hvor de også har uteområde. Med et økende fokus på helse, miljø og dyrevelferd er vegetarisme virkelig i vinden, og selv om jeg ikke er vegetarianer selv, tror jeg festivalen blir lærerik og inspirerende. I en pressemelding sto det: "Gründerne ønsker å favne bredt og inviterer både mennesker som er nysgjerrige på vegetarisme samt mennesker som allerede er vegetarianere eller veganere, til å delta på festivalen. Dette gjenspeiles også i festivalprogrammet hvor det er kokkekurs og foredrag for både nybegynnere og de med lang erfaring."

Festivalen varer fra kl. 11:00 til kl. 18:00, og programmet er fullspekka med ulike foredrag og kokkekurs. Det kommer også en hel haug med utstillere, så her er det nok noe for de fleste! Blant annet kommer dama bak "Veganmisjonen", og hun skal lansere sin nye kokebok! Det blir også mye spennende mat og smaksprøver. Du kan se et fullstendig program HER, og en liste over utstillere HER.

Det koster bare 50 kroner å komme inn, og dette inkluderer både kokkekurs og foredrag. Herlig! De har imidlertid ikke mulighet til å ta kort på festivalen, så en må huske å ta med seg kontanter. Festivalen arrangeres på Fabrikken i Oslo. Fabrikken ligger i Maridalsveien 13, rett ved Vulkan. For å se kart og oversikt over hvordan en kan komme seg dit, kan du klikke HER. Etter festivalen blir det etterfest på Revolver, som ligger like ved. Den begynner klokka 21:00 og koster 50 kroner i inngang.

Hvis du vil bli med, så gå gjerne inn på facebookarrangementet, HER (festivalen) og HER (etterfesten).


Dette er Synne og Heidi, som arrangerer festivalen. :)

♣

Kommer du på Vegetarfestivalen?

Møtet i går.

Jeg ville bare titte innom bloggen litt for å fortelle at møtet i går gikk kjempefint. Skravla mi gikk i ett sett, så stakkars Dina blei stuck her i nesten halvannen time, og fikk det nok travelt til den neste avtalen sin. Hun fikk en utskrift av loggen jeg har skrevet de siste par ukene, og nå skal hun skrive et brev som skal sendes til legen min, om hvordan det har gått med meg hos Norasonde og slik.

Jeg har i grunn ikke så mye mer å si om møtet, for det var i grunn mest jeg som snakka. Slagordet til Norasonde er "Vi bringer folk videre", og det er det de har tenkt å gjøre med meg fremover også. De fikk ikke brakt meg tilbake i jobb enda, så nå skal de hjelpe meg videre inn i behandling og oppfølging som er riktig for meg - så kanskje jeg kommer et skritt videre på veien mot en friskere hverdag.

 

Bildet er lånt fra We♥it, HER.

Søndagstur. :)

På søndag var det fint vær, så Andreas og jeg bestemte oss for å ta oss en liten kjøretur for å se på alt vannet som har kommet ned fra himmelen i det siste. Vi stoppa blant annet på Bingsfoss på Sørumsand og ved Vorma. Der sto det en benk under vann. Bildene yter virkelig ikke naturen rettferdighet, så jeg legger ved en liten videosnutt fra Bingsfoss helt nederst, så får dere i alle fall et litt bedre inntrykk av hvordan vannet oppførte seg. ;)

 ♥

Har dere sett mye vann i det siste?

En effektiv og dyr lørdag.

Etter ei veldig ineffektiv uke hvor jeg har vært sløva av diverse medisiner, var jeg endelig litt mer våken og opplagt på lørdag. Godt var det, for det var mye som sto på agendaen! Jeg sto opp halv ni, spratt i dusjen, mekka frokost og niste, og så kjørte vi avgårde til Lillestrøm. Der hadde jeg en time på Specsavers halv elleve. Det var over to år siden siste sjekk, så jeg var spent på resultatet. Det viste seg at synet mitt hadde blitt bittelitt dårligere, men ikke nok til at det var noe poeng i å bytte styrke. Brillene mine kan fint brukes ei stund til, og godt er det. Da slipper jeg den utgiften.

Hittil har jeg brukt dagslinser kun innimellom, men det er så befriende å bruke linser istedenfor briller, så jeg kunne tenke meg å bruke linser oftere. Særlig nå om sommeren er det fryktelig upraktisk med briller, siden jeg gjerne vil bruke solbriller for å beskytte øynene mine når det er sol og skarpt lys. Samboeren min har slike linser som en bruker døgnet rundt, så jeg spurte om jeg kunne prøve det jeg også. Jeg fikk med meg et sett hjem, og skal prøve dem ei uke, men får ikke lov til å sove med dem før siste natta før neste kontroll. Jeg er spent på å se hvordan det går - siden jeg har fibromyalgi sliter jeg litt med tørre øyne, så det er ikke sikkert jeg kan bruke dem. Jeg krysser fingrene! 

 

Dette er den typen linser som jeg prøver ut for øyeblikket. :)Etter at jeg var ferdig hos Specsavers, gikk jeg til Change for å kjøpe meg litt nytt undertøy. Jeg har gått med utslitte, for små BHer de siste månedene, uten å ha penger til å kjøpe meg noe nytt, så jeg var veldig fornøyd da jeg kom ut med tre splitter nye BHer med perfekt passform og størrelse da jeg var ferdig. De ansatte på Change er fantastiske! Jeg håper at både ryggen og skuldrene blir litt mer fornøyde nå som de får litt bedre støttespillere i kampen mot tyngekraften! ;)

 

Jeg kjøpte en sort, en hvit og en overraskelse! :)Etter at både Andreas og jeg hadde sjekka synene våre, og jeg hadde fått meg nytt undertøy, dro vi til Jysk og svei av noen kroner på rullgardiner, persienner og sengetøy. Alt var sårt tiltrengt, så det var godt å få det unnagjort. Vi putta alt i bilen, kjørte avgårde til Metro, hvor vi blant annet kjøpte oss nye joggesko og litt sommertøy til min kjære. Det var en himmelsk følelse å endelig få bytta ut fjorårets tynnslitte modell med årets. På Super-G har de en svensk selger i skoavdelingen som er superflink - han finner akkurat det som passer! Jeg endte opp med samme modell i år som i fjor: Asics Gel-Kayano. :) Perfekte for meg som overpronerer litt.

 

Nytt sengetøy! =DMed våre splitter nye joggesko på føttene, og en betydelig slankere bankkonto, føyk vi avgårde til IKEA. Der kjøpte vi oss noen nye kjeler. Jeg skulle gjerne hatt de dyre, fancy kjelene fra Jernia, men økonomien tilsier at jeg ikke har råd, og kjelene hjemme tilsa at jeg ikke hadde tid til å vente til jeg fikk spart opp penger lenger. Så da måtte jeg bare bite i det sure eplet og kjøpe meg noen billigkjeler fra IKEA, og håpe på at de gjør jobben inntil jeg blir rik og kan kjøpe drømmekjelene. I tillegg fikk vi kjøpt oss gardinstang og gardiner til soverommet, så nå blir det nok litt koseligere der inne. :)

 

Mine fine, nye joggesko. Eller, løpesko er det vel egentlig.Etter IKEA-turen skulle vi egentlig ha rukket en tur innom ICA også, men det må vi spare til en annen gang. Klokka var allerede over fire, og da var alle butikkene stengt på grunn av pinsehelga. Heldigvis hadde vi mat i huset, så det var ikke noen hast med det vi skulle ha uansett.

Vi var hjemme igjen rundt halv seks, og jeg var så sliten at jeg gikk rett i seng og sov fra seks til elleve. Da sto jeg opp og fikk meg litt mat av samboeren min og så litt på TV, før jeg gikk og la meg igjen og sov i åtte timer til. Var temmelig sliten dagen etter, men det var faktisk ikke så ille som jeg hadde venta. :)

♥

Hadde dere en fin pinsehelg?

Slik går det med meg. :)

Mandag for åtte dager siden, tok jeg med meg Andreas da jeg skulle til konsultasjon på smerteklinikken. Det er godt å ha han med seg til legen en gang i blant, så blir han litt oppdatert han også, og ikke bare hører alt ifra meg. I tillegg tar legene seg gjerne litt bedre tid til å forklare ting når jeg har noen med meg, så det kan være en fordel på mange måter.

Legetimen på mandag gikk i alle fall veldig bra. Jeg fikk høre "Huff, hva skal jeg gjøre med deg, barnet mitt?" og fikk beskjed om å begynne å puste ut. Jeg fikk henvisning både til fysioterapaut og psykomotoriker, og i tillegg skal jeg få noen timer hos fysioterapauten på smerteklinikken mens jeg venter. De skal også prøve å behandle meg med botox, siden skuldrene mine er så stive. Jeg er spent på å prøve, og håper at det hjelper. Jeg fikk også et par digre sprøyter banka inn i skuldrene mine da jeg var der - Andreas gjorde store øyne, og skjønte plutselig litt bedre hvorfor jeg sier at det er vondt.

Etter at jeg hadde fått sprøyter, henta vi ut noen nye medisiner jeg skal prøve ut, og så kjørte vi hjem. Jeg fikk mer og mer vondt i løpet av dagen på grunn av sprøytene, og smertene satt i et par-tre dager før de ga seg. Nå er skuldrene litt bedre enn de var før jeg fikk sprøytene. :)

De nye medisinene jeg har fått heter Atarax, og er noe jeg skal ta en gang i blant i tillegg til Circadin, når jeg trenger litt ekstra å sove på for å komme meg litt ovenpå igjen. Jeg prøvde dem i tre dager denne uka, og det førte til ei rimelig tåkefull uke for min del. Totalt i koma, døgnet rundt. Jeg kom heldigvis fort tilbake til virkeligheten da jeg slutta å ta dem, så jeg tror de kommer til å fungere slik som legen tenke at de skulle. Noen ganger er det rett og slett nødvendig å putte seg selv litt i koma for å takle smertene og greie å senke skuldrene og få seg litt søvn når det står på som verst. Jeg liker veldig dårlig å være så sløv og fjern, så jeg er glad for at jeg slipper å bruke dem hele tida.

Først på fredag var jeg oppegående nok til at jeg greide å ringe litt rundt for å finne meg fysioterapaut og psykomotoriker. Jeg fant begge deler, men må belage meg på en del ventetid. Tre måneder hos fysioterapauten og hele HALVANNET ÅR hos psykomotorikeren. Herre Gud, det er ikke rart at det er mange på trygd i det landet her, når det skal være så fordømt vanskelig å få behandling. Men, men, jeg er i alle fall glad for at jeg er en av de heldige som faktisk får hjelp, selv om det tar skrekkelig lang tid alt sammen.

I dag får jeg hjemmebesøk av Dina, saksbehandleren min fra Norasonde. Jeg veit ikke helt om jeg gruer meg eller gleder meg mest, men jeg tror nok at det er det siste. Jeg synes Dina er ei herlig dame som det er lett å snakke med, men samtidig så er det en terskel for meg å ta "en del av systemet" inn i hjemmet mitt, selv om dette er den delen av systemet som er på "min side". Uansett tror jeg det blir godt å ha et møte i dag, så kanskje jeg blir litt mindre stressa av tanken "Hva skjer nå?". Det er også ganske deilig at hun kommer hit, slik at jeg slipper å bruke en halv dag og alt jeg har av krefter på å reise til Bjørkelangen og tilbake.

Ellers så har jeg det ganske bra for tida, selv om kroppen min tydeligvis har bestemt seg for å slå seg helt vrang. Jeg har mye smerter og er mye sliten og stressa, men allikevel har jeg det generelt ganske bra psykisk. Andreas og jeg svever på en rosa sky og er på ny besatt av hverandre - og det er fantastisk at det går an å ha det så herlig sammen etter snart åtte og et halvt år. I tillegg er kattene våre så skjønne at jeg har tårer i øynene flere ganger om dagen, og det er så herlig å bare være til noen ganger at jeg kan ikke annet enn å sukke tilfreds. Noen dager er riktignok tøffere enn andre, men jeg prøver å holde motet oppe og komme meg gjennom alt som er vanskelig med skinnet (og sinnet) i behold.

Takk for at dere er til, og for at dere er så tålmodige med meg. ♥

 

Bildet er lånt på We♥it, HER.


Meninga med livet.

 
 Alle dyr, bortsett fra mennesket, veit at den egentlige meninga med livet er å nyte det. ♥
-Samuel Butler.

Nye bokmerker!

I kveld har jeg lagt til masse nye bokmerker i nettbutikken min, Tidforsmykker.com. Kanskje du trenger et bokmerke eller to til bøkene du skal lese i sommer? Jeg har i alle fall sørga for å lage noen til meg selv også, og de er helt geniale! Aldri mer eselører! :)

Ta en titt på nyhetene HER. Alle bokmerkene finner du HER.

 Hyttetur i bilder.

Den nest siste helga i mai tok Andreas og jeg oss en tur på hytta og blei der fra lørdag kveld til søndag kveld. Hytta tilhører familien til stefaren min, og de er snille nok til å la hele familien bruke den. Jeg hadde mitt første møte med hytta da jeg var seksten år, og synes at det er paradis på jord. Jeg koste meg som alltid nesten gløgg ihjel, selv om det var ei regnfull helg og vi stort sett holdt oss innendørs denne gangen her.

 

På veien opp til hytta traff vi alle disse gakk-gakkene som vagga seg over veien og ned i en dam.

Så vagga de seg opp av dammen igjen, og vi kjørte videre.

Før vi dro opp på hytta, laga vi vegetarmaki som vi tok med oss og spiste sammen med glutenfri soyasaus og wasabi. Mmm, nam! Andreas koste seg med ei flaske vin, og jeg nøyde meg som vanlig med vann. ;)

Vegetarmaki. Det er lite som kan måle seg med dette! Det blei nok til dagen etterpå også, om noen skulle lure. Jeg tror nok dette er første gangen at noen har inntatt et måltid med spisepinner på hytta. ;)

 

I den røde sofaen tilbragte jeg mange timer, med Andreas i stolen ved siden av.

Blant annet spilte vi Aurskog-Høland-spillet i mange, mange timer, og jeg tapte så det sang.

 

Kjøkkenet er herlig blått, og jeg blir glad bare av å tenke på det.

Ved kjøkkenbordet spiste vi jordbær med agavesirup blanda med kakao.

Her er spisestua hvor vi spiste maki på lørdagen. Den er så koselig!

Av alle sengene på hytta, så er det denne jeg liker best. Den ligger nemlig nærmest døra.

Sånn ser gårdstunet ut en grå og regntung dag. Vognskjulet rett fram, og utedoen og redskapsboder på rekke og rad. Om sommeren er tunet grønt, og vi har late dager i sola med grilling og kos fra morgen til kveld.

Og her er utsikten ned til vannet. Jeg var faktisk ikke nede ved vannet denne gangen, for jeg koste meg så innmari oppe på hytta at jeg ikke gadd å gå ut i ruskeværet noe mer enn nødvendig. Hihi.

Gud, jeg elsker dette stedet. La det komme flere slike helger. ♥


Har du et fristed hvor du kan dra for å senke skuldrene?

Bokanmeldelse: "Lykkeprosjektet" av Gretchen Rubin.

Forlag: Gyldendal
Sideantall. 324
Format: Innbundet
Utgitt: Januar 2011

 Gretchen Rubin jobber som forfatter da hun begynner med "Lykkeprosjektet". Hun er utdanna jurist og har tidligere jobba med dette, men gikk over til å gjøre det hun likte best; nemlig å lese, skrive, gjøre research, analysere... Ja, rett og slett å være en forfatter. Hun er gift med en mann som hun elsker og som elsker henne tilbake. Hun har to skjønne døtre. Hun kommer godt overens med svigerforeldrene som bor like rundt hjørnet, og hun har ingen konflikter med sin egen mor. Hun er frisk, og livet behandler henne godt. Allikevel var hun i tvil om hun utnytta lykkepotensialet sitt fullt ut.

 

Lykke er nemlig noe du i stor grad velger selv, men det er ingen enkel jobb. Lykken kommer ikke av seg selv, den må skapes. Faktisk viser forskning at genene er ansvarlig for 50 % av en persons lykkenivå. Livsområder som alder, kjønn, etnisitet, inntekt og så videre står for mellom 10 og 20 % og resten er et produkt av hvordan en person tenker og handler. 30-40 % av din egen lykke kan du med andre ord styre selv, helt uavhengig av andre faktorer. For å maksimere sin egen lykkefølelse starta Gretchen med sitt eget lykkeprosjekt. Prosjektet gikk over et helt år, og nå har det altså blitt ei bok av det hele.

 

"Lykkeprosjektet" er, for meg, ei annerledes bok i sjangeren "selvutvikling". I motsetning til andre bøker jeg har lest i denne sjangeren, forteller ikke denne boka meg hva jeg skal gjøre med livet mitt, men hva forfatteren selv gjorde med sitt eget liv. Dette finner jeg høyst inspirerende. Hun forteller ikke på en generell og høytsvevende måte som mange gjør i denne typen bøker, men på en nær, sårbar og detaljrik måte. Ikke detaljrik til det kjedsommelige, men på en måte som gjør at jeg får vite akkurat det jeg trenger å vite.

Gretchen skriver helt i begynnelsen av boka at et lykkeprosjekt er en måte å forandre livet sitt på - til det bedre. Videre skriver hun:

"Først kommer forberedelsesfasen, der du definerer hva som gleder, tilfredsstiller og engasjerer deg, og også hva som gir deg dårlig samvittighet, gjør deg sint, likeglad og full av anger. Så må du lage forsetter, der du identifiserer de konkrete handlingene som vil gjøre deg lykkeligere. Så kommer det interessante: å holde forsettene."

 

Boka "Lykkeprosjektet" forteller om Gretchens forsetter og hvordan hun utfører dem, fra måned til måned over et helt år. I arbeidet med prosjektet kommer hun fram til sine egne, personlige, "Tolv bud" og "Voksenlivets hemmeligheter". Boka er fullspekka av gode sitater om lykke, som hun har lest her og der. I løpet av året kommer hun også på noen "Store Sannheter, blant annet:

"En av de beste måtene å gjøre meg selv lykkelig på, er å gjøre andre mennesker lykkelige.
En av de beste måtene å gjøre
andre lykkelige på, er å være lykkelig selv."

 

Selv om Gretchens liv på mange måter er helt annerledes enn mitt eget, gjorde menneskeligheten og sårbarheten i boka hennes at jeg allikevel kunne kjenne meg igjen. I lykkeprosjektet sitt velger hun blant annet å jobbe med energi, ekteskapet og foreldrerollen - dette er nok temaer mange kan kjenne seg igjen i, uten å være en vellykka forfatter bosatt i New York City.

Jeg leste ut boka på bare fire dager - for meg er dette veldig raskt! Dette er ei bok jeg egentlig ikke hadde noen planer om å lese, men den dumpa ned i postkassa mi etter at jeg hadde glemt å avbestille den fra bokklubben jeg er med i. Jeg kan ikke si annet enn at det var et lykketreff, for boka var verdt hver krone og jeg er utrolig glad og takknemlig for at jeg har lest den. Jeg sitter igjen med en følelse av å være litt lykkeligere, et litt bedre menneske og utrolig mye mer inspirert til å gjøre det beste ut av mitt eget liv. Det å lese boka gjorde meg avslappa og i godt humør, og jeg greide knapt å legge den ifra meg. Nå kan jeg nesten ikke vente med å gyve løs på bloggen hennes og hjemmesiden hennes om samme tema!

 

Det eneste jeg har å utsette på denne boka, er at det mangler noen ord her og der og at det er litt skrivefeil noen steder. Her kunne nok forlaget gjort en bedre jobb, men for meg er ikke dette et veldig stort problem. Språket flyter uansett fint, og boka er veldig lettlest og oversiktlig. Jeg har også sett at noen synes boka tar for seg "selvfølgeligheter", men i mine øyne er det nettopp dette som er så bra. Selvfølgelighetene er ofte de tingene det er lettest å glemme at en kan gjøre noe med. Noen ganger kan noe som virker veldig lett være veldig vanskelig, og da er det godt å vite at vi er fler i samme båt.

Noen er også kritiske til at ei så vellykka dame skriver ei bok om selvutvikling og lykke - men dette synes jeg bare blir smålig. Jeg er av dem som tror at lykke kan "settes i banken", og som tror at alle har godt av å tenke litt på hva man kan gjøre for å få et bedre liv og bli et bedre menneske - uavhengig av hvor bra eller dårlig en har det fra før. Selv om en har et godt liv, er det greit å være rusta mot eventuelle kriser og nedturer i livet, slik at det blir litt lettere å komme seg helskinna gjennom det. Det blir som å kjøpe seg ei forsikring, bruke bilbelte eller å ta andre forhåndsregler.  

Om du interesserer deg for personlig utvikling og ønsker å være så lykkelig som mulig, så anbefaler jeg på det sterkeste å lese denne boka. Du kommer nesten garantert til å bli et litt bedre menneske.

 

Terningkast 6 fra meg: 

Ny runde med usikkerhet.

Jeg har hatt så godt som null energi den siste uka, så jeg har ikke orka å blogge noe særlig. Den lille energien jeg har hatt, har jeg prøvd å bruke til å få unna ting som må gjøres her hjemme.

Tirsdag i forrige uke hadde jeg en samtale med saksbehandleren min i Norasonde. Vi skulle egentlig finne ut hvilken avdeling jeg skulle jobbe på der mens de utreda arbeidsevnen min, men etter å ha snakka sammen fant vi ut at jeg rett og slett ikke har noen arbeidsevne de kan måle enda. Jeg er fortsatt såpass dårlig at jeg trenger å være i rehabilitering, og er ikke i stand til å komme ut i jobb helt enda.

På en måte var det som å få et slag i trynet, for jeg ville virkelig at dette skulle fungere. Jeg er så lei av å gå hjemme aleine dag inn og dag ut, og jeg er så lei av å føle meg ubrukelig. Jeg er lei av at livet løper ifra meg, mens jeg står på stedet hvil. Jeg er lei av å måtte være avhengig av alle andre for å greie meg, og jeg er lei av å ha så liten makt over mitt eget liv.

På den annen side ser jeg at det var en riktig avgjørelse å ta. Jeg har vært så sliten etter noen få timer på Norasonde at jeg har grått av frustrasjon, og jeg har hatt mye mer vondt i kroppen enn tidligere. Jeg har ikke orka å gjøre noe som helst hjemme, og selv om jeg i utgangspunktet prøver å holde meg unna, har forbruket av smertestillende også økt. Nå har jeg gått hjemme i over ei uke, og jeg er fortsatt forferdelig sliten og har mer vondt enn til vanlig. Jeg håper det snur snart nå.

Jeg veit ikke helt hva som skjer herfra, men jeg er fortsatt i tiltak selv om jeg går hjemme. Jeg må skrive logg hver dag, og ha samtale med saksbehandleren min hver 14. dag. Jeg skal prøve å holde dere oppdatert, men det går litt tregt her for tida. Jeg begynte med dette innlegget på mandag - nå er det onsdag. So you see. Ha tålmodighet med meg. ♥

 


Bildet er lånt på We♥it, HER.

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits