juni 2012

Oslo Vegetarfestival og Sankthans!

Forrige lørdag sto jeg tidlig opp (riktignok forsov vi oss en time) og tok med meg min kjære innover til Oslo. Da var det nemlig tid for Oslo Vegetarfestival! Jeg øvelseskjørte helt inn, men da det var på tide å tråle byen for en eller annen parkeringsplass, så tok Andreas over - da turte jeg ikke mer! Vi entra området omtrent en time etter åpningstid, og starta med å gå litt rundt i de forskjellige bodene. Det tok ikke mange minuttene før jeg allerede hadde svidd av noen kroner i boden til Norsk Vegetarforening. Jeg kjøpte et par bøker som jeg har ønska meg lenge, og en bunke med hefter.

 

"Den norske vegankokeboken" av Vilje Bech. Masse deilige veganske oppskrifter - i tillegg er mange av oppskriftene også glutenfrie! Hurra! Boka kan kjøpes HER.

 

"Raw Cake" av Caroline Fibæk. Kan kjøpes HER.

 

Diverse hefter om vegetarisme og veganisme. Kan kjøpes HER.

 

Her og der fikk vi med oss en og annen smaksprøve. Vi fikk risdrikk, soyafløte, sjokolade, te, iste og melke- og glutenfri ostekake.

 

Jeg måtte selvfølgelig også tilbringe en del av dagen ved boden til Økosjokolade, hvor jeg fikk en hyggelig prat med Anette (veganbohemen). Kjøpte med meg rismelkpulver som jeg skal teste ut i sjokolade, en haug med rå sjokolade og et par raw brownies som jeg glemte å ta bilde av.

 

Etter en runde i hallen, gikk vi ut for å finne noe å spise. Før jeg kom så langt, var jeg så heldig å treffe på en av mine desiderte favorittbloggere, Silje (siljesreise). Kjempekoselig! Fikk også hilse på Christina (veganvoff) og ei annen jente som jeg er usikker på om blogger - og i tilfelle hvor. Etter at vi hadde prata litt, bestilte jeg meg raw food tallerken med salat, pastinakkris med rødbeter, kikertboller med soltørka tomater, pesto og cashewdressing. Åååh, himmel!

 

Dessert måtte jeg selvfølgelig også ha, så jeg bestilte en tallerken med tre ulike raw kaker. M-m-m. Jeg trodde jeg skulle få en gastronomisk orgasme der og da. Det finnes seriøst ikke noe bedre enn raw kaker. Hvis ikke jeg tar helt feil, så var det Funky Fresh Foods som sto for både maten og kakene mine. Andreas kjøpte mat inne, og han fikk en gryterett og noen innbaktegrønnsaker og litt sånt som jeg glemte å ta bilde av.

 

Appelsin- og jordbærjuice måtte også til!Og så kom Ida og samboeren hennes, Pål, og vi bytta bursdagsgaver. Med tanke på at jeg hadde bursdag i januar og Ida i februar, så var det på tide, hehe. :) Jeg fikk et veldig fint maleri med ei ku på (som hun har malt selv) og en fancy penn.
Slik så uteplassen ut! Oppi et av de telta der oppe kjøpte jeg maten min.

 


Slik så det ut inne i hallen. MASSE folk! Nederst til høyre står forresten Ina (mewkid) og selger produkter fra Lush.

 


Hos Veganlife kjøpte vi denne sjokoladen som vi delte (og som for min del var aaalt for søt) og noen oster fra Teeze.

 


Klokka tre, fire og fem var vi på ulike foredrag, og her et et bilde fra det ene av dem. :)

 

Etter det siste foredraget, så var festivalen slutt - og da var det jammen slutt på meg også. Andreas måtte ta seg av kjøringa, og vi svippa innom en Meny-butikk for å hamstre litt mat. Vel hjemme mekka vi oss veggisburgere i full fart, og så hadde jeg kommet meg såpass til hektene at vi våga oss en liten tur bort til familien rett borti her på Sankthansfeiring. Var hjemme og i seng før tolv - og har i grunn stort sett befunnet meg mer eller mindre liggende/sittende siden den gang.

 

Stekusine-Malin og meg!

 

Stekusine-Malin, meg og stefetter-Caper.

 

Lillebror-Benjamin og stefetter-Casper.

Var du på Vegetarfestivalen?
Hadde du en fin Sankthans?

Mine søte LOL-katter. :)

Hihi, jeg er så glad for at jeg er så heldig å bo sammen med de fineste LOL-kattene i verden.

 

Storm-Alexander. ♥


Edward-Sokrates. ♥

God helg!

På tur med Stena Saga.

Helga for snart to uker siden var jeg, som nevnt tidligere, på tur med kjæresten min. For noen uker siden vant jeg nemlig et minicruise på Stena Saga! Vi er ikke akkurat ofte bortreist, så denne sjansen kunne vi selvsagt ikke la gå fra oss. For å gjøre turen enda litt hyggeligere for oss selv, valgte vi å oppgradere til en bedre lugar (Comfort Class Plus) med dobbeltseng og vinduer. Det er jeg utrolig glad for at vi gjorde, for det gjorde turen sååå mye bedre. I tillegg var det et lite kjøleskap der med to øl, to Cola, to Ramlösa og to poser peanøtter som var inkludert i prisen, og diverse andre ting som de andre lugarene ikke har. 

 

Lugaren vår og Andreas som sitter og leser. Utenfor er Danmark. :)

 

Etter litt leting sammen med min venn Google, fant jeg ut at det skulle gå helt fint for folk som ikke tåler melk og gluten å spise mat på Stena Saga,  så da bestilte vi like godt tre måltider i samme slengen - så slapp jeg å slite meg ut før turen på å lage mat som vi hadde måttet spise i lugaren. For å være på den sikre siden, så sendte jeg en mail med bookingnummeret mitt og informasjon om hva jeg ikke kan spise, og de sendte svar tilbake om at det var i orden.

Vi reiste på lørdagen, og jeg kjørte hele veien inn til Oslo - men først stoppa vi i Lillestrøm og kjøpte jordbær, sjokolade og litt frukt til turen. Var temmelig stolt av meg selv da jeg greide (og turte!) å kjøre i Oslo - tror jeg begynner å bli klar for noen kjøretimer snart nå, bare vi får råd til det. Vi parkerte og hadde for en gangs skyld god tid. Vi var blant de første som slapp inn på båten, sånn litt over kl. 19:00, og vi gikk rett opp i lugaren. Der blei vi helt fram til vi skulle spise middag kl. 21:30. Koste oss med jordbær og slappa av - var deilig å få ei rolig stund etter bilturen og ventinga for å komme inn på båten.

 

Ligger og slapper av før maten! :)

 

Da jeg skulle skifte til kjole før vi skulle gå i restauranten, røyk begge strømpebuksealternativene mine da jeg skulle ta dem på (er det mulig?!?), så da var det bare å løpe opp i shoppinga og kjøpe nye. Pusta letta ut da jeg så at de hadde - og at det var flere igjen i min størrelse. Var litt heldigere med disse, så da blei det middag i kjole slik som jeg hadde tenkt. Hehe.

Vi hadde valgt Taste buffetrestaurant, og da jeg kom opp for å spise sa jeg nok en gang ifra om mine intoleranser. Jeg fikk glutenfritt brød, og en av kokkene viste meg hva jeg kunne forsyne meg av. Dessverre hadde han nok ikke helt den nødvendige kompetansen, for det endte med at jeg blei dårlig. Ikke så rart, for dagen etter fikk jeg vite at all den stekte maten var stekt i margarin som ikke var melkefri slik som jeg hadde fått beskjed om. Siden jeg blei dårlig og var ganske sliten i utgangspunktet, gikk jeg rett tilbake på lugaren og la meg etter middagen.

 


Vinduene på lugaren vår. Utenfor er Danmark. :)

 

Sto opp igjen dagen etterpå, dusja og ordna oss, og så gikk vi opp til frokost i samme restaurant kl. 8:30. Denne gangen var jeg nøye på å presisere at det er forskjell på laktose og melkeprotein og at jeg ikke tåler noen av delene. Det viste seg at de på kjøkkenet ikke hadde fått videresendt mailen min, så de hadde ingen anelse om at jeg skulle komme. Den ene dama i restauranten, som jeg tror egentlig bare var servitør, blei helt satt ut da jeg spurte hva jeg kunne spise, og pekte på eggerøra: "Eeh, denne potetmosen er det i alle fall melk i." Heldigvis henta hun kokken, som kunne gi meg noen litt bedre svar. Han fortalte at all den stekte maten var stekt i margarin, men tilbød seg å steke opp egen mat i olje for meg. Det takka jeg selvsagt ja til, og så blei det frokost på meg også. Dessverre blei jeg dårlig av dette måltidet også - så jeg mistenker at de pølsene de påsto var melkefrie egentlig bare var laktosefrie, eller noe i den dur.

 

Frokosten min - i alle fall deler av den.

 

For at de ikke skulle bli like stressa når jeg skulle komme tilbake til lunsj, og for at det kanskje skulle være litt lettere for meg også, så sa jeg ifra om at jeg kom til å komme tilbake en gang til, og ga dem en utskrift av mailen som jeg hadde sendt og av mailen som jeg hadde fått i retur. Da ringte de kjøkkensjefen slik at jeg fikk snakke med han, og han kom opp og lovte at han skulle sette opp ei liste over ting jeg kunne spise til jeg kom tilbake. Etter frokost gikk vi en tur i Taxfree'n, men siden magen min slo seg helt vrang, måtte jeg bare gå tilbake til lugaren og legge meg igjen. Der blei vi værende fram til lunsj kl. 14:00 - da følte jeg meg heldigvis bedre igjen.

 

Vi så mange slike på tur.

 

Da jeg kom opp i restauranten igjen for å spise lunsj, fikk jeg lista som de hadde lova meg. Istedenfor å gi meg en oversikt over alt uten laktose, melkeprotein og gluten slik kjøkkensjefen hadde sagt, så fikk jeg ei liste hvor de hadde streka under alt som var laktosefritt... Det hjalp meg jo fint lite, og da jeg spurte hvordan jeg skulle vite hva som var fritt for gluten og melkeprotein i tillegg, fikk jeg til svar: "Jammen, du har vel litt kunnskap selv også?". Jo, det er akkurat det jeg har. Derfor veit jeg at det fint kan gjemme seg både gluten og melkeprotein i de ulike rettene deres uten at det synes, og jeg veit også at pastasalaten dere har streka under at jeg kan spise - den inneholder gluten. Jeg blei ikke noe klokere, og jeg var redd for å bli dårlig nok en gang, så jeg endte opp med ett eneste glutenfritt rundstykke med noen reker på.

Da jeg gikk for å hente meg noen bær fra dessertbordet (det og fruktsalat var det eneste der jeg kunne spise), kom en av dem bort til meg og sa: "Vi har glutenfrie kaker, vil du ha det?" Jeg blei hoppende glad, og svarte: "Ja, hvis de er uten melk også, så!" :D Det var de - det var kjeks fra semper, en type med sjokolade og en med karamell. De inneholder jo sukker, som jeg vanligvis heller ikke spiser, men jeg hadde bestemt meg på forhånd for å se bort ifra det når jeg skulle på tur - det får jo være måte på hvor vrang jeg skal være. Hehe. Så selv om maten på turen i bunn og grunn var en begredelig opplevelse for min del, så hjalp det definitivt på humøret mitt at jeg fikk dessert - jeg som alle andre.

 

Desserten min!

 

Etter lunsj, så var det tilbake på lugaren igjen og slappe av litt. Pakka ferdig tingene våre, og satte dem klare ved døra. Måtte være ute av lugaren klokka fire (men bagasjen kunne stå), så da gikk vi opp i Pure Nordic Spa, hvor vi hadde bestilt inngang. Herre Gud, så glad jeg er for at vi gjorde det! Da vi skulle bestille reisa og jeg så at vi måtte være ute av lugaren klokka fire, og ikke var i land før halv sju, så vurderte jeg faktisk å droppe hele turen, for jeg skjønte ikke hvordan jeg skulle holde ut to og en halv time med folkemengder og masse støy - formen min er ikke helt der for tida. Så fant vi ut at vi kunne jo være i Spaområdet i det tidsrommet, og vips! så var turen redda. Det var ikke så mange der oppe, og vi slappa av og kosa oss i utendørs boblebad, varme basseng innendørs, opplevelsesdusjer med lukt, lys og lyd og i varme stoler med panoramautsikt. Det var fantastisk. En perfekt avslutning på turen!

 

Flere som er ute på tur. :)

Kommer snart tilbake.

Var på tur med kjæresten min i helga. ♥ Trenger en aldri så liten "time out" før jeg har krefter til å blogge om det - men jeg kommer snart tilbake. Nå er det snart time hos fysioterapauten, og så får vi se om det kanskje blir skikkelig blogging i kveld eller i morra. ;) Enn så lenge får dere greie dere med dette lille livstegnet og bildene jeg så på facebook i dag som passa så godt - hehe!

 Håper dere har en fin tirsdag! :)

Squash-nudler og raw alfredosaus.

Matlysta er ikke på topp i dag, men næring må man ha. Det blei en sein frokost, noe som forøvrig ikke er uvanlig - det uvanlige er at jeg hadde vært våken i nærmere seks timer før jeg spiste noe. Siden jeg hadde vært så lenge uten mat, og jeg ikke hadde særlig matlyst, tenkte jeg at jeg måtte lage meg noe skikkelig godt med masse næring. Da blei det squash-nudler (eller squashgetti om du vil) med raw alfredosaus.

 

 

Dette skulle egentlig vært middagen i dag, men jeg tror nok at min kjære blir glad når han heller får det som egentlig skulle ha vært middagen i går, men som utgikk på grunn av dyrlegebesøk med påfølgende kollaps for min del: Brokkoli- og blomkålgrateng, inspirert av macaronigratengen fra VeganMisjonens kokebok.

Oppskriften til alfredosausen, har jeg funnet hos The Rawtarian, HER. Oppskriften oppgir målene i cups, og hvis du har et decilitermål som måler dette, er det ikke noe problem. Hvis du ikke har det, er en cup det samme som 236, 5882365 ml - omtrent 2, 4 dl. Oppskriften på norsk blir noe a'la dette:

 

Raw alfredosaus:
♦ 4,7 dl naturelle cashewnøtter (2 cups)
♦ 1,2 dl pinjekjerner, solsikkekjerner eller cashewnøtter (½ cup)
♦ 1 ss sitronsaft
♦ 3 fedd hvitløk
♦ 3,5 dl vann (1 ½ cups)
♦ 1 ts timian
♦ 1 ts salt

Ha alt i en blender og blend til du får en tykk, kremete saus. Dette blir masse saus, og holder til minst fire squash. Sausen metter godt, så jeg er stappmett etter en squash med alfredosaus - hvis jeg i det hele tatt greier å spise opp alt. Spiser du ikke alt på en gang (og det gjør du neppe om du ikke har noen å dele med!), så holder den seg fint noen dager i en tett boks i kjøleskapet. Du kan selvsagt bruke sausen til andre typer nudler også - eller kanskje som dipp til grønnsaker, men jeg er altså veldig glad i squash-nudler.Squash-nudler:
Squash-nudler lager du enkelt ved å dele en squash i to, skrape vekk frøene inni med en teskje (hvis ikke blir det vått og udelikat), og lage strimler med en mandolin eller en julienneskjærer. Hvis du er så heldig å eie en spiralizer, bruker du selvfølgelig den. ;) Bland inn alfredosausen og spis som det er, eller topp med litt krydder hvis du ønsker det.

 


Har du laget raw alfredosaus før? Kunne du tenke deg å prøve?

En forferdelig trist start på dagen.

I går var jeg på lunsj hos Renate sammen med Lene - vi fibroskautroll har begynt å treffes hos hverandre en gang i blant - og jeg koste meg virkelig, men det er ikke det jeg skal fortelle dere om nå. Det jeg derimot skal fortelle dere, er at da jeg kom hjem, så hadde Frida-Elvira kasta opp - og det var ikke den første gangen de siste dagene. Etter bare ei lita stund begynte hun å brekke seg igjen, så jeg skjønte at nå måtte vi gjøre noe, selv om hun virka i helt fin form ellers. Magefølelsen var langt ifra god. Jeg ringte Andreas, og vi fikk ordna time hos veterinæren kvart over tre i går. Andreas kom tidlig hjem fra jobb og plukka oss opp.

Jeg håpa veldig sterkt at det bare skulle være orm eller noe - for det kan det være, når katter kaster opp - men etter hvert som den ene etter den andre kjente på henne og sa "Oj...", skjønte jeg at vi antakelig hadde å gjøre med noe helt annet. Den ene nyra hennes var større enn den andre, og de tok både ultralyd og blodprøver av henne. Da de skulle stikke henne for å få tatt blodprøver slo hun seg helt vrang (forståelig nok), så de blei nødt til å bedøve henne for å få det til. Før vi dro fikk hun litt adrenalin å våkne på, men hjemme blei hun liggende som et slakt nesten hele kvelden allikevel. Etter noen timer fikk vi svar på prøvene - og det var ikke oppløftende. Lille Frida-Elvira hadde nyresvikt, og måtte komme tilbake i dag.

Da Andreas tok henne med bort dit i dag tidlig, fikk han alternativene. Fremtidsutsiktene hennes så ikke gode ut, uansett hva de gjorde for henne, så i samråd med veterinæren tok vi en forferdelig tung avgjørelse: Frida-Elvira skulle få slippe. Hun skulle få slippe å gå gjennom behandling etter behandling (som måtte starte allerede i dag!), dialyser og medisiner resten av livet - et liv som antakelig ikke kom til å vare så mye lenger uansett hva vi gjorde. Hun kunne bli dårligere allerede i dag, eller i morgen. Mest sannsynlig hadde hun en eller flere medfødte cyster i nyren(e), og at det var det som gjorde at hun fikk nyresvikt.

Jeg hadde ikke kunnet forestille meg at vi skulle miste Frida-Elvira så tidlig. Hun var så full av liv - det var full fart fra morgen til kveld (og gjerne etter at det var kveld også). Hun var en veldig tillitsfull og tøff liten frøken, som lot alle få lov til å hilse på henne og kose med henne. Hun yppa på Edward-Sokrates allerede de første dagene hun var her - selv om hun var 4-5 kilo mindre enn han. De blei venner allerede etter noen få dager, og da vi fikk Storm-Alexander, blei hun fort venner med han også. Til og med en katt som ikke hører til her, blei hun venner med. De satt på hver sin side av katteluka og prata med hverandre.

Selv om hun var den mest hyperaktive katten jeg noen gang har hatt, var hun også en skikkelig kosepus som dura i vei bare vi prata til henne. Hun har virka så frisk og fin, at vi ikke skjønte at noe var galt før nå de siste dagene, hvor hun har kasta opp mer og mer. Selv om magefølelsen min ikke var god da vi reiste til dyrlegen i går, hadde jeg vel ikke trodd at det skulle være så alvorlig - at det skulle gå så raskt. Jeg skulle ønske at vi fikk litt mer tid sammen - men jeg er også glad for at vi oppdaga det før hun blei veldig dårlig, slik at hun fikk slippe å lide mer enn nødvendig. Hun malte og slappa av mens hun sovna stille inn, så hun fikk en fredelig avslutning på dette livet.

De siste bildene jeg har av henne er fra i gårkveld, når Storm-Alexander lå og holdt rundt henne etter at hun kom hjem fra dyrlegen. De er tatt med mobilen min, så de er av dårlig kvalitet, men jeg deler dem allikevel.

 


 

Hvil i fred, Frida-Elvira. ♥

 

PS. Jeg har forresten glemt å fortelle dere at Edward-Sokrates kom tuslende hjem på lørdagskvelden, som om ingenting hadde skjedd. Så han er trygt hjemme igjen og har det bare bra. :)

Tomt og ensomt i senga - i natt igjen.

Jeg burde absolutt gå og legge meg - før jeg sovner her jeg sitter. Senga er å foretrekke, selv om jeg må sove der aleine for 6. gang på 11 netter. Andreas er nemlig borte i natt også - denne gangen er han vakt på et overnattingsarrangement for klassen til stesøster-Madelen. Er han ikke snill, vel? :) Jeg fatter i grunn ikke hvorfor jeg fortsatt er våken - jeg antar at jeg er sympativåken. Dessuten er døgnrytmen min litt så-som-så etter ei uke hvor jeg har vært mer eller mindre sengeliggende. Og så kan det nok ha noe med den skjønne kattungen som ligger ved siden av meg og sover og er så skjønn som det går an. Jeg kunne selvfølgelig tatt han med meg opp i senga, og kommer antakelig til å gjøre det ganske snart - men det har som regel den konsekvensen at lille-trøtte-kattungen forvandles til hypre-våkne-"hva-i-all-verden-er-alt-dette-"-kattungen og at det ikke er så lett å sove allikevel.

 

Sovepus. ♥

 

Formen har så smått begynt å bli litt bedre, og jeg håper det fortsetter den veien, for til helga har jeg planer av det romantiske slaget. Det er ikke akkurat noe jeg har alt for ofte, så jeg krysser fingrene for at kroppen vil spille på lag med meg til helga, slik at jeg kan kose meg sammen med min kjære. 

I dag har jeg vært hos fysioterapauten, og har fått både massasje, laserbehandling, kinesiotape over skuldrene og triggerpunktsplaster på kjevene. Til en forandring ikke knæsj rosa, knall blå eller svart kinesiotape, men hudfarga! Hurra! Triggerpunktsplastrene er jo ikke akkurat kjempediskré, men de skal tross alt bare sitte på til i morgen.

 


Rutenettet i ansiktet er det ene triggerpunktsplasteret. Kinesiotapen kan dere så vidt se. Den synes selvfølgelig bedre i virkeligheten enn på bildet, men det er ingenting i forhold til de jeg vanligvis får.

 

I dag var også min første dag med drosje til og fra fysioterapibehandlinga, og du verden! For en forskjell! Istedenfor å krasje på sofaen da jeg kom hjem, og bli liggende der resten av dagen og kvelden (og dagen etter), så kunne jeg faktisk sette meg i bilen da Andreas kom hjem, øvelsekjøre til Bjørkelangen, ta en tur på biblioteket, Cubus og apoteket og kjøre hjem igjen.

 

Jeg greier aldri å bestemme meg for bare en eller to... ;)

 

Jeg har svidd av en hel formue på apotekvarer og egenandeler i dag. Frikortet mitt har ikke kommet enda, men det kommer forhåpentligvis snart. I dag var det nemlig tvingende nødvendig med noen nye astmamedisiner til den nette sum av drøye 400 kroner (!!) - og i tillegg kom jo egenandelene på pasientreisene på totalt 260 kroner. Jeg blir helt svett.

Som om ikke det var nok, har jeg bestandig (i alle fall de siste 12 åra, og helt sikkert før det også) slitt med bruxisme, altså at jeg skjærer tenner og biter tennene sammen når jeg sover. Jeg hadde en gang ei bittskinne, men jeg beit den i stykker og har ikke tatt meg råd til å få tilpassa noen ny etterpå. Den siste halvannen uka har jeg vel nesten bitt tennene mine i fillebiter og det gjør så vondt at jeg blir småsprø. Siden jeg ikke har råd til å gå til tannlegen med det første, bestemte jeg meg for å prøve en slik bittskinne fra apoteket som en kan tilpasse selv. Gikk til innkjøp av en i dag, og håper på det beste. Det skulle være så lekende lett - men HAHA. Nå har jeg prøvd 5 eller 6 ganger og jeg har fortsatt ikke fått det helt til. Vel - jeg får prøve igjen i morra, og satse på at jeg får det til da. Den siste gangen jeg prøvde blei i alle fall mer vellykka enn de første gangene, så jeg er vel på rett vei. Jeg håper at det funker, for sånn det er nå, så kvier jeg meg for å sove.

 


Bildet er lånt HER.

 

Neeei - nå får jeg vel avslutte og gå og legge meg, selv om det frister mye mer å sitte her og "småprate" med dere. Problemet er bare at nå er jeg så trøtt at hjernen mer eller mindre har kortslutta, hehe. God natt, folkens!

Oslo Vegetarfestival - 23. juni 2012.

Oslo Vegetarfestival arrangeres for 3. gang lørdag 23. juni, og i år som i fjor fikk jeg en forespørsel fra en av arrangørene om jeg ville skrive et blogginnlegg om festivalen for å spre det glade budskap. Det vil jeg selvfølgelig gjøre. Jeg var på festivalen i fjor, og koste meg så masse at jeg har gledet meg til årets festival siden det. Nå er det under to uker igjen, og jeg gleder meg som en liten unge.

 

Veganske grillpølser og spyd.

 

Oslo Vegetarfestival inviterer nysgjerrige til å komme og se hvor godt det kan være å spise miljøvennlig - og ikke minst dyrevennlig. Med et økende fokus på helse, miljø og dyrevelferd er vegetarisme virkelig i vinden, og selv om jeg ikke er vegetarianer selv, veit jeg at festivalen blir både lærerik og inspirerende. Gründerne ønsker å favne bredt og inviterer både mennesker som ønsker å spise litt mer vegetarisk og de som allerede er vegetarianere eller veganere, til å delta på festivalen. Dette gjenspeiles også i festivalprogrammet hvor det er kokkekurs og foredrag for både nybegynnere og de med lang erfaring.

 

Salg av grillmat.

 

Festivalen varer fra kl. 10:00 til kl. 18:00, det koster bare 50 kroner å komme inn, og dette inkluderer både kokkekurs og foredrag. Det er imidlertid ikke alle som mulighet til å ta kort på festivalen, så en må huske å ta med seg nok kontanter. I tillegg til å delta på kokkekurs og smake på maten som blir laget på kursene vil en også kunne spise på en eller flere av de mange matserveringsbodene på festivalen. Her serveres alt fra råkostgourmetmiddager til veganske muffins som ser ut som små kunstverk. Da jeg var der i fjor, syntes jeg at det var så fantastisk deilig at jeg kunne kjøpe både sjokolade og middag uten å være redd for å få i meg noe jeg ikke tålte - det var nemlig ikke noe problem å få tak i mat uten gluten og melk. Dessuten smakte maten helt fantastisk. 

 

Grillspyd med tempeh, soyafiléer, brokkoli, ananas, sjalottløk og cherrytomater.

 

Oslo Vegetarfestival ble arrangert for første gang i 2010, da dukket 1100 personer opp på festivalen. Det var over dobbelt så mange som arrangørene hadde turt å håpe på, og utstillerne solgte ut på en-to-tre. Derfor flytta de festivalen til Fabrikken, som også er lokalet for årets festival. For mer informasjon om festivalen, ta en titt på hjemmesiden deres, facebooksiden deres og facebookarrangementet for årets festival. På hjemmesiden deres ligger både veibeskrivelse og en oversikt over kurs, foredrag og utstillere. Hvordan jeg hadde det der i fjor, kan dere lese mer om HER. Bildene jeg har brukt i dette innlegget, fikk jeg tilsendt fra en av arrangørene, Heidi Røneid.

 

Vegansk grilltallerken.

 

Veganske cupcakes.

Har du tenkt deg på Vegetarfestivalen i år?

Slik har den siste uka vært. :)

Den siste uka har jeg vært nærmest i koma, så selv om jeg har hatt store planer om det hver eneste dag og har hatt all verdens med tid til å gjøre det, så har jeg ikke fått blogga noe mer etter mandagen. Men, nå er jeg her, så smil og vær glad!

Forrige uke blei mildt sagt litt mer krevende enn jeg hadde trodd. Misforstå meg rett - jeg hadde ei super uke (!!!), men det har sin pris i ettertid. Jeg fikk susa meg til å gjøre litt husarbeid på fredagen selv om jeg egentlig burde ha ligget i senga og lada batteriene, og på lørdagen fortsatte jeg. Rydda og støvsuga og tørka støv og greier - det er ikke så ofte jeg gjør slikt lenger, hehe. Bakte et par kaker til konfirmasjonen til lillebror-Magnar, var en tur i butikken, laga waldorfsalat, hjalp mamma og dem å pynte på bedehuset og tok imot lille Storm-Alexander. Hadde tenkt å lage et par rå kaker også, men verken tid eller energi strakk til, så det blei med ei eplekake og ei sjokoladekake, uten melk, gluten og raffinert sukker - så klart. :)

 

Her ser dere eplekaka og sjokoladekaka jeg bakte. :)

 

På søndagen var det dags for konfirmasjon, og jeg svevde gjennom dagen på viljestyrke, adrenalin, endorfiner og smertestillende. Utrolig nok holdt jeg ut helt til siste slutt, til tross for fire dager på rappen med mye mer aktivitet enn jeg vanligvis har. Jeg var seriøst redd for at jeg ikke skulle greie å komme i det hele tatt da jeg la meg på lørdag, så jeg var utrolig glad og letta da det gikk så fint. Jeg tror jeg kan takke triggerpunktsinjeksjonene jeg fikk ei uke tidligere for at det gikk så bra som det gjorde. :)

Selskapet blei holdt på bedehuset, vår nærmeste nabo. Vi var 39 stykker om jeg ikke tar helt feil, og det kom folk fra fjern og nær. Jeg koste meg masse, og det var som vanlig hyggelig å se igjen slekt som jeg ikke ser så alt for ofte. Lillebror-Magnar underholdt oss med pianomusikk, og jeg blei så stolt og imponert over lillebror-Magnar som er så superflink at jeg fikk gåsehud. Supermann-mansjettknappene som han fikk av oss, er i aller høyeste grad kledelige. Etter at de fleste hadde reist hjem og bedehuset var rydda, dro vi bort til mamma og dem og var der i noen timer - med god underholdning av lille nevø-Dennis som stabba rundt som en spirrevipp og sjarmerte alle i senk.

 


Lillebror-Magnar. ♥

 

På mandagsmorgenen dro Andreas avgårde på jobb, og overlot meg og kattene til oss selv helt til i gårkveld! På tirsdag hadde fikk jeg et lite besøk av lillebror-Benjamin som ville leke med kattungene, og et hjemmebesøk av den psykiatriske sykepleieren som jeg helt hadde glemt oppi alt sammen. Ellers har jeg tilbragt hele uka i senga og i sofaen, med Frida-Elvira og Storm-Alexander løpende rundt meg som to virvelvinder. Særlig den ene dagen var de helt ville der de løp rundt meg i sofaen, med klørna ut. Stoffsofa + syntetiske tepper + katteklør = statisk elektrisitet. Og hvor fyker mini-lyna? Jo, rett inn i meg, så klart. AUAUAU.

 

Selv om kattunger er underholdende når de er våkne, blir jeg ikke akkurat lei meg når de ser sånn ut heller.

 

I gårkveld kom endelig Andreas hjem, og etter en sein tur på butikken, blei det hamburgere (veggisburger for min del) og pommes frites etterfulgt av Sørlandschips - alt akkompagnert av "Sjakalen" på Blu-Ray. Vi la oss alt for seint, og Andreas trodde visst at han skulle dø litt da han satt i senga i dag tidlig og visste at han måtte opp. Han hadde nemlig meldt seg på et sykkelløp som var i dag, så han var ute av huset før åtte. Etter ei laaang arbeidsuke og alt for lite søvn, så virka det ikke som om det var det som frista mest, men han kom seg avgårde. Jeg derimot, sov videre ei stund til.

Nå har Andreas endelig kommet hjem, og jeg har brukt en hel evighet på dette blogginnlegget. Nå er det nok på tide at jeg avslutter, får meg litt mat og tilbringer litt tid sammen med min kjære. Det blir film i kveld også, "The Punisher - War Zone" på Blu-Ray. I morra tror jeg det blir en usedvanlig rolig dag, og forhåpentligvis finner Edward-Sokrates ut at han skal ta seg en tur hjem i løpet av helga. Han forlot meg nemlig på tirsdag og siden har jeg ikke sett han. Mistenker at han er lengre oppi bekken her og koser seg med å fange salamandere, men nå synes jeg det er på tide at han kommer hjem og forteller oss at alt er bra. Jeg trodde ikke kastrerte katter skulle dra på ferie på egenhånd, jeg?

 

Koseklump - jeg savner deg!

Håper dere har ei fin helg! :)

Vårt nye tilskudd i familien - Storm-Alexander.

På fredag fortalte jeg dere at det skulle skje noe spennende her på lørdag og at jeg skulle blogge om det så fort jeg hadde mulighet. Det som skjedde, var at vi fikk en liten kattunge! Vi bestemte oss allerede for to år siden at vi skulle ha en oransje kattunge, men vi ville vente et år, slik at Ella og Edward-Sokrates rakk å bli et år gamle først. To små kattunger på en gang var liksom nok.

Da det hadde gått et år, forsvant Stella, og siden vi ikke visste om hun kom tilbake eller ei, fant vi ut at det var best å vente med å skaffe en til, slik at hun ikke blei skremt vekk herfra igjen hvis hun skulle finne på å komme tilbake. Før vi fant noen oransje kattunge i år, så blei Ella påkjørt og drept, så plutselig var det bare Edward-Sokrates igjen her. Vi var raske med å få oss en ny kattunge, og Frida-Elvira har bodd hos oss i litt over to måneder allerede.

For tre uker siden kom vi endelig over en oransje katt som ikke hadde blitt gitt bort enda. Den bodde på Nøtterøy, 2-3 timers biltur fra oss. Heldigvis for oss, skulle den gis bort akkurat den helga Andreas skulle nedover til Vestfold for å hjelpe faren sin med å flytte, så det passa jo kjempebra. Da blei det endelig en oransje katt på oss! Eller - egentlig, så er han ikke så oransje som vi trodde - han er mer brun (som en Toller). Det spiller over hodet ingen rolle hvor oransje eller brun han er - for han er helt perfekt!

Han flytta inn her ca. halv åtte på lørdagskvelden, og får bo på badet om nettene og når vi ikke er hjemme enn så lenge. Jeg tror ikke det blir nødvendig så veldig mange dagene, for han og Frida-Elvira har allerede blitt ganske gode buddies og flyr rundt her som to virvelvinder. Det er fortsatt litt knurring og fresing innimellom, men det ser ut til at de kommer til å bli perlevenner. Storm-Alexander er fortsatt litt redd for Edward-Sokrates, men det ser ut til å gå veldig bra det også. Siden Edward-Sokrates er mye ute om dagen så har de ikke hatt så mye tid sammen enda, men det har gått veldig fint så langt.

Navnet Storm-Alexander betyr forresten "ivrig, forsvarende mann", og dette er også et navn som bare ramla ned i hodet på meg og føltes helt riktig. Egentlig skulle den oransje pusen vi skulle skaffe oss hete "Lille-Krokodille" eller "Lille-Krokodille-Brillefille" (hahaha! Ikke spør!), men siden de to andre har så fine, ordentlige navn, så måtte det et ordentlig navn til her også. ;)

 
Er han ikke fiiin??? ♥

Mangler både energi og ro i ræva. ;)

Har du det noen ganger slik at du er for trøtt og sliten til å greie å gjøre noe - men samtidig er for oppsatt på å gjøre noe til at du greier å hvile? En slik dag har jeg i dag. Jeg går rundt meg selv og får ikke gjort noe som helst, men samtidig har jeg ikke ro i kroppen til å gå og legge med nedpå litt heller.

Jeg hadde litt energi et par dager denne uka her, og som vanlig greide jeg ikke helt å se meg berga. Etter å både ha gjort litt husarbeid, bakt kake, hatt besøk av et par hyggelige damer som jeg har blitt kjent med her i bygda (Renate og Veronica), vært borte hos familien en tur, hatt besøk av ergoterapaut og av lillebror-Benjamin på bare to dager - så er jeg temmelig tappa i dag. Ikke så rart kanskje, dette er jo mer aktivitet på to dager enn jeg vanligvis har på et par uker. Jeg har hatt det så fantastisk bra!

Andreas er i Vestfold for å hjelpe faren sin med å flytte, og kommer ikke hjem før i morra. Siden lillebror-Magnar skal konfirmeres på søndag, så blei jeg hjemme for å lade batteriene til det. Problemet er bare at det ser ut til at batteriladeren er litt defekt, og så langt blir batteriene bare flatere og flatere. De gode dagene har gitt meg fornya motivasjon og rastløshet, og jeg har så skrekkelig mye jeg har lyst til å gjøre: Rydde kjøkkenet, tørke støv, støvsuge, legge på plass tøy, vaske gulvene, vaske badet, rydde hobbyrommet og soverommet, lage meg noe godt å kose meg med i kveld, lage ei raw kake til konfirmasjonen, gjøre klart til å bake flere kaker i morra og så videre. Lista fortsetter i det uendelige. Dessuten kunne jeg egentlig tenkt meg å dra bort til mamma og dem og være sammen med familien hele helga, for de har huset fullt av mange av mine kjære slektninger, og jeg er så innmari selskapssyk. Konfirmasjonen skal være i bedehuset rett ved siden av huset vårt, så jeg får vel litt selskap i morra når de skal bort og gjøre klart.

I morra når Andreas kommer hjem, skjer det forresten noe veldig spennende her hjemme som jeg har ønska meg i to år og gleda meg til i tre uker nå. Jeg vil ikke fortelle dere hva helt enda, men jeg lover dere: Bilder og blogginnlegg kommer så fort jeg har tid og krefter til det!

Enn så lenge så skal jeg ta meg noe mat, og etterpå se om jeg greier å enten få gjort noe - eller få sovet. Nå begynner det jo snart å bli så seint at jeg kan legge meg for kvelden også - og heller stå opp til skikkelig tid i morra.

 

Jeg skulle ønske at jeg var like god til å slappe av som denne søtingen her. ♥
Da hadde jeg nok fått gjort mye mer av det jeg har lyst til å gjøre!

Bildet er lånt på We♥it, HER.

Hjemmelaga iste på 1-2-3.

Jeg elsker iste, men etter at jeg kutta ut det raffinerte sukkeret og kunstig søtning, har det blitt heller dårlig med butikkjøpt iste på meg. Jeg har unnet meg en Arizona iste som er helt naturlig og uten masse tull oppi, men ellers har jeg holdt meg unna. Nå har jeg istedenfor blitt hekta på å lage min egen iste. Det er overraskende enkelt og smaker minst like godt som de du får kjøpt i butikken.

 

Det du trenger er:
♥ 5 dl vann
♥ 4 poser te
♥ ca. 7 dl isbiter (gjerne knuste)
♥ Valgfri søtning.

 

Slik gjør du det:
♥ Kok opp vann
♥ La teen trekke i vannet etter pakkens anvisning
♥ Tilsett valgfri søtning
♥ Hell teen over isbitene og bland.

Dette blir ca. 1 liter iste, og du kan drikke den med en gang, eller sette den i kjøleskapet til seinere. Når det er fint vær synes jeg det er godt å ha ei glassflaske med iste stående i kjøleskapet, klar til å drikkes. Har du ikke masse isbiter - eller kanskje du ikke skal drikke isteen med en gang, så kan du selvfølgelig bare trekke teen i 1 liter varmt vann og vente til den er kald, eller evt. trekke den i 5 dl. kokende vann for så å tilsette 5 dl. kaldt vann for å korte ned ventetida noe.

 

Forslag til te:
Arizona Green Tea - Ginseng and Honey Jasmine - Mandarin Orange
Arizona Green Tea - Ginseng and Honey
Arizona Green Tea - Pomegranate and Açai
Bigelow Green Tea - Lemon
St. Dalfour Green Tea - Golden Mango
♥ ...og mange, mange fler.

 

Forslag til søtning:
Stevia
Yaconsirup
Kokosnektar
Honning
Agavesirup
Sukrin + bjørkesøt

Jeg bruker som regel 1 pose (= 1 ts) steviapulver eller 1 snau ss honning, agave, yaconsirup eller kokosnektar, men her må du prøve deg fram selv etter hvor søt du liker isteen din.

 

Liker du også iste? Hva er din iste-favoritt?

Søk i bloggen

Eldeen

Eldeen

28, Aurskog-Høland

Jeg heter Cecilie, og bor sammen med mannen min, Andreas, og katten vår Flux, i et koselig lite hus på Finstadbru. Her har vi bodd siden vi kjøpte huset i 2009, og vi trives godt. I slutten av september venter vi vårt første barn. Vanligvis gjør jeg slikt som man må og slikt som er gøy. Blogge gjør jeg fordi jeg elsker å skrive og noen ganger trenger å gjøre det jeg elsker. Når det er sagt, bør det også nevnes at jeg (som regel) er ute av stand til å fatte meg i korthet, og at aktiviteten her på bloggen er heller sporadisk. Selv om jeg blogger om livet, universet og alt mulig, går det veldig mye i mat som i hovedsak er melkefri, glutenfri og sukkerfri. Jeg blogger også om hverdagen, hobbyene mine og om det å ha ME (myalgisk encefalopati) og FM (fibromyalgi). Jeg har vært ufrivillig hjemmeværende pga. sykdom siden våren 2010, og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, blant annet ved å ha et godt kosthold og glede meg over de små tingene. Jeg er veldig glad i dyr, og er bevisst på å kjøpe produkter som ikke er testa på dyr, samtidig som de helst skal være reine og naturlige. Bra for dyrene, bra for miljøet og bra for meg! Hvis du vil kan du klikke på linkene under for å følge bloggen min på facebook og bloglovin'. Der ligger også en rabattkode som du kan bruke første gangen du handler på iHerb. Sjekk også ut de forskjellige kategoriene bloggen min består av. :-) Jeg håper du vil trives på bloggen min! Lurer du på noe kan du legge igjen en kommentar, eller sende meg en mail på supersoppen@gmail.com. Jeg er ikke alltid like flink til å svare, men jeg prøver!


Min iHerb-guide

Ting jeg handler på iHerb

Handle på iHerb? Min kode er CEC956

Bloggens facebookside

Følg meg på Instagram

Følg meg på Weheartit

Følg meg på SpotifyNorske blogger Norges Beste Nettsider - Norsktopplisten
bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits